Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Roland861010: Negyven előtt: amikor már a pihenést is luxusnak érzed
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Intel Xeon 2673v4 best buy, avagy 20 mag 6eft-ért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- GoodSpeed: Norton licencek összefűzése
- RawrrSoul: 70 ezer meg egy kicsi Liával...
- sziku69: Szólánc.
-
22100 - 22001
39166 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 21901 21900 - 21801 21800 - 21701 21700 - 21601 21600 - 21501 21500 - 21401 21400 - 21301 21300 - 21201 21200 - 21101 21100 - 21001 21000 - 20901 20900 - 20801 20800 - 20701 20700 - 20601 20600 - 20501 20500 - 20401 20400 - 20301 20300 - 20201 20200 - 20101 20100 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaLee
addikt
-
aDic
tag
Azt meg tudná valaki írni, hogy a d28e-nek mekkora a fellépő (vagy mi annak a neve, amin állni kell) szélessége?
Köszi! -
Peaceliker
addikt
Igen, legtöbb gép így működik.
Talán etwow app összeadja, amíg nem nullázod ki (gép maga nullázódik ki-be kapcsnál). Tft kijelzős kaabo-k már csak parancsra nulláznak, azok gyűjtik addig a statot, az nagyon tetszik, okosság.
-
PociAti
őstag
Ha jól értem, akkor bekapcsolás óta mennyit mentél.
Aztán kikapcsolod.
És amikor újra bekapcsolod, csak az új bekapcsolás óta megtett utat, tehát az aktuális állapotot mutatja. -
fradi81
veterán
Létezik Segway app, de azt mondjuk nem tudom milyen funkciót vársz el tőle.
Vegyünk egy egyszerű példát:
Feltöltöd 100%-ra, mész vele 10 km-t, az akku lemerül mondjuk 60%-ra.
Majd rátöltesz, eléri a 80%-ot, és ismét mész vele 10 km-t.
(Majd megint rátöltesz valamennyit.)Ilyenkor mégis milyen információra vagy kíváncsi?
A 100%-os feltöltés óta mennyit mentél vele,
vagy a fél órás rátöltés óta mennyit mentél vele?Az applikációkban szokott lenni számláló, amit kézzel kell nullázni. Így két számláló szokott lenni, az eszközzel eddig összesen megtett távolság, és az utóbbi nullázás óta megtett távolság.
A legutóbbi töltés óta megtett távolság az elég képlékeny, ezáltal haszontalan információ. Az már inkább, hogy mekkora a megtehető becsült hatótáv.
Látod mennyire fontosak a részletek! A kérdésed így önmagában kevésbé értelmezhető. Hiányzó részletek nélkül végképp. Ha folyamatosan rosszul teszed fel a kérdéseidet és nem tanulsz, nem fejlődsz, az senkinek nem jó. Neked sem, a fórumnak sem.
Elmegyek A-ból B-be, majd visszajövök. Az app mindig csak az utolsó használatot írja ki, az előzőt elfelejti. De van benne valami track record rész majd holnap kipróbálom.
-
BaLee
addikt
Nekünk is megérkezett pénteken a D38E, ma tudtuk kipróbálni. F40E-hez hasonlítom, mert az van használatban lassan 1 éve.
Érzetre kicsit spórolósabb alkatrészekből válogatták össze, illesztéseknél, markolatnál meg 1-2 helyen látni, hogy kicsit lejjebb pozicionálták. A fellépőnél is a fényes felirat jó, jó, de szerintem hamar le fog kopni.Regisztrációnál az applikációban nem engedte átugrani a firmware frissítést, ha lenyomtam akkor ledobta a bluetooth. Így megcsináltuk, de minden simán ment. Ahogy a regisztráció megvolt a pittyegés is alábbhagyott.
Ugye ezek tömlős gumik és nem is 55 psi a max hanem 50, de mivel asszony fogja használni csak 45 psi-re fújtuk (becsapós, mert alapból is keménynek tűnik, haver is vett, mondtam neki, hogy fújja fel mert ez a tömlős gumi nem szereti ha alacsonyabb nyomáson van használva, mire rákonktrázott, hogy ezt nem kell fújni, mert nagyon kemény, nos mivel a mienk 16psi volt gyárilag, saccra nála is ennyi lehetett) .
Próba alapján érzetre viszont sok különbség nem volt a 2 roller között, kicsit más a hangja. Tömlős vs tömlő nélküli zselés gumi közti különbséget sem éreztem, a Lime-oknál így is sokkal jobban csillapítja az úthibákat. Ugye ez dobfékes, a másik (F40E) tárcsafékes, nem kellett rajta állítani, már alapbeállíátsnál jól fogott.
Összességében ennyiért (130k) nagyon jó vételnek tűnik, az a pár apróság nem indokolja a 2 verzió közt az árkülönbséget. Mondjuk az F40E még 230-250 ezer között ment itthon az F40I pedig már 190-ért kapható szóval lejjebb vitték egy árkategóriával, valószínű ezért a D18-D28-D38-at ki is vezetik.
Bár az első defektnél lehet megváltozik majd a véleményem.
-
PociAti
őstag
Létezik Segway app, de azt mondjuk nem tudom milyen funkciót vársz el tőle.
Vegyünk egy egyszerű példát:
Feltöltöd 100%-ra, mész vele 10 km-t, az akku lemerül mondjuk 60%-ra.
Majd rátöltesz, eléri a 80%-ot, és ismét mész vele 10 km-t.
(Majd megint rátöltesz valamennyit.)Ilyenkor mégis milyen információra vagy kíváncsi?
A 100%-os feltöltés óta mennyit mentél vele,
vagy a fél órás rátöltés óta mennyit mentél vele?Az applikációkban szokott lenni számláló, amit kézzel kell nullázni. Így két számláló szokott lenni, az eszközzel eddig összesen megtett távolság, és az utóbbi nullázás óta megtett távolság.
A legutóbbi töltés óta megtett távolság az elég képlékeny, ezáltal haszontalan információ. Az már inkább, hogy mekkora a megtehető becsült hatótáv.
Látod mennyire fontosak a részletek! A kérdésed így önmagában kevésbé értelmezhető. Hiányzó részletek nélkül végképp. Ha folyamatosan rosszul teszed fel a kérdéseidet és nem tanulsz, nem fejlődsz, az senkinek nem jó. Neked sem, a fórumnak sem.
-
fradi81
veterán
Miféle aláírásban?
Van aláírás?
Nem látni. Biztos van ahol le lehet tiltani, és az ehhez hasonló sz*rokat alapból letiltom. Tudom sokan mások is így vannak vele. És még ha látható is lenne, akkor sem egyértelmű, hogy a kérdés pont arra a termékre vonatkozott.A feltett kérdésnek kontextus kutatás, azaz megerőltetés nélkül is legyen értelme!
Mondjuk ha holnap lecseréled az aláírást, más roller írsz bele és valaki később visszaolvassa a hozzászólást, akkor a kérdésre adott válasz egyszerűen őrültségnek tűnhet.
Nem a részleteken kéne leragadnod, csak tovább görgetni.
-
bigdady
nagyúr
Miféle aláírásban?
Van aláírás?
Nem látni. Biztos van ahol le lehet tiltani, és az ehhez hasonló sz*rokat alapból letiltom. Tudom sokan mások is így vannak vele. És még ha látható is lenne, akkor sem egyértelmű, hogy a kérdés pont arra a termékre vonatkozott.A feltett kérdésnek kontextus kutatás, azaz megerőltetés nélkül is legyen értelme!
Mondjuk ha holnap lecseréled az aláírást, más roller írsz bele és valaki később visszaolvassa a hozzászólást, akkor a kérdésre adott válasz egyszerűen őrültségnek tűnhet.
Én látom. Minden hozzászólása alatt ott van
-
PociAti
őstag
Miféle aláírásban?
Van aláírás?
-
fradi81
veterán
Ne haragudj, de már pár száz ember írt ezen a fórumon, nem memorizáltam kinek milyen rollere van.
Ilyen jellegű hozzászólásnál célszerű lenne / illene hozzáírni, milyen rollerről van szó. (Segíts, hogy segíthessünk.)Rollerenként eltérőek a lehetőségek. Van amihez nincs is app, de még akkor is van lehetőség. Például ha valaki visz magával mobiltelefont, GPS-szel felvértezett aktivitásmérőt, vagy egyéb GPS készüléket. Aztán minden egyes rolleres kör előtt elindít egy útvonal rögzítést (Van ahol trükközni kell, pl. kerékpározás mozgásformát választ ki rollerezéshez).
Én a Xiaomi rolleren az M365 Dashboard androidos appal "szoktam" (évente pár alkalommal) megnézni, hogy a roller mit állít magáról. Ha pontos értéket akarok, akkor viszem magammal a Garmin GPS-t, aztán tisztítom az adatokat. A roller is elég pontosan méri a távolságot, alig van különbség. Illetve a gyári app, a Mi Home is képes lenne rá, de azt csak a beüzemeléshez használtam.
Semmi gond, ott van az aláírásban ninebot d28e, kifejezetten ninebot kompatibilis roller app érdekelne, Ha van valami a gyári helyett ami nem törli a tripet kikapcsoláskor.
-
PociAti
őstag
Ne haragudj, de már pár száz ember írt ezen a fórumon, nem memorizáltam kinek milyen rollere van.
Ilyen jellegű hozzászólásnál célszerű lenne / illene hozzáírni, milyen rollerről van szó. (Segíts, hogy segíthessünk.)Rollerenként eltérőek a lehetőségek. Van amihez nincs is app, de még akkor is van lehetőség. Például ha valaki visz magával mobiltelefont, GPS-szel felvértezett aktivitásmérőt, vagy egyéb GPS készüléket. Aztán minden egyes rolleres kör előtt elindít egy útvonal rögzítést (Van ahol trükközni kell, pl. kerékpározás mozgásformát választ ki rollerezéshez).
Én a Xiaomi rolleren az M365 Dashboard androidos appal "szoktam" (évente pár alkalommal) megnézni, hogy a roller mit állít magáról. Ha pontos értéket akarok, akkor viszem magammal a Garmin GPS-t, aztán tisztítom az adatokat. A roller is elég pontosan méri a távolságot, alig van különbség. Illetve a gyári app, a Mi Home is képes lenne rá, de azt csak a beüzemeléshez használtam.
-
fradi81
veterán
Melyik roller appal lehet mérni a feltöltés óta megtett km-t?
-
st6969
őstag
Normális shop nem kéri. Csak ha direkt szivatni akar.
Leír majd egy cheack listet hogy mit nézz át. Ha az sem jó (kép videók) akkor küld majd valami random alkatrészt
Nekem is jobb lenne így, nem hiányzik a herce-hurca. PayPal-lal fizettem, ez talán némi védelmet jelent, így - egyelőre - nem aggódom, hogy anyagi kár érne, inkább az a gond, hogy már használatban lenne. Lányomnak lett volna meglepetés. Ott állt mellette és nézte, hogy mivel nem mehet...
-
Peaceliker
addikt
-
st6969
őstag
Ha kérik hogy küldd vissza, úgysem fogod mert mocskos drága lenne
Illetve legtöbbször úgyis az a válasz, hogy nézesd meg, javíttasd, kérj számlát, majd állják... Illetve ha nem flexel szeded ki a csavarokat jó eséllyel nem is látszana, hogy bele néztél... De továbbra sem hiszem, hogy ez a roller valaha az eladó közelében lesz újra
Sajnos lehet, hogy igazad van
Valószínűleg, visszaküldést fognak kérni, de meglátjuk. Majd megírom. -
fradi81
veterán
-
Peaceliker
addikt
Ha kérik hogy küldd vissza, úgysem fogod mert mocskos drága lenne
Illetve legtöbbször úgyis az a válasz, hogy nézesd meg, javíttasd, kérj számlát, majd állják... Illetve ha nem flexel szeded ki a csavarokat jó eséllyel nem is látszana, hogy bele néztél... De továbbra sem hiszem, hogy ez a roller valaha az eladó közelében lesz újra
-
st6969
őstag
-
polo493
tag
bele kell nézni mindenképpen ,lehet aksi kábelek nincs csatlakoztatva a vezérlőhöz,vagy a töltő szar ,vagy töltő csatlakozó vagy a kijelző bekapcsoló, kábelek nézd át ,vagy aksi bms hiba, ki kell mérni aksit hány volton van...vagy vissza küldeni
-
bigdady
nagyúr
Okai rollert hogy lehet resetelni?
-
pazola
tag
Most olcsóbb, mint valaha:
Nekünk nagyon bejött, ha csak el kell menni innen oda, ajánlom! Ennyiért meg főleg!
Vidd el most, fizess részletekben!
Cofidis Online Áruhitel Cofidis 16,99% THM | 48 hó × 3.684 Ft
OTP Online Áruhitel OTP 19,9% THM | 48 hó × 3.839 FtVAGY 129.900 Ft
-
st6969
őstag
Simán lehet, hogy a kis kínai valamelyik kábelt csak nem kötötte be az akksinál, vagy a kijelzőnél. Viszont szét nem szedhetem ezt megnézni, mert akkor ugrik a gari
De hiányzott ez, baromira nincs szerencsém az online rendelésekkel, ráadásul ekkora érték, és még külföld is
-
st6969
őstag
-
DigitXT
félisten
Helló mindenki!
Vettem egy használt F40E rollert, amin már "sajnos" a legfrissebb sw-volt rajta. Ugye ez a maga 25km/h + tempómat kikapcsolva. Használtam napi szinten (munkába járás) és úgy a 2. héten olyan szinten fájt a hüvelykujjam, és az egész izom+inak, hogy megelégeltem a folyamatos nyomvatartást (hosszú egyenes bicóút) majd utána jártam, van e módosítás, hogy vissza lehessen tenni a tempómatot.
Ekkor leltem meg egy német fórumot, ahol végigcsináltam a visszaminősítést, és SIKEEEER!
ScooterHacking-be végre be lehetett állítani hogy Global sw.
Most már végre van tempómat+30km/h.
Viszont az érdekes az, hogy hiába megyek 30km/h-val, a kijelző ígyis úgyis 25km/h mutat.
Annyiból nem baj, hogy ha megállít a rendőr, ő is azt fogja látni, hogy 25 a max
De tutti, hogy nem annyival megy. Fura még az, hogy az segway alkalmazásban is a sebességmérő is azt mutatja, hogy max 25km/h.Tudtok ajánlani olyan appot, ami mutatja a sebességet? Vagy hogy tudnám meg a valós sebesség adatot lemérni?
GPS
-
intuicio
senior tag
Helló mindenki!
Vettem egy használt F40E rollert, amin már "sajnos" a legfrissebb sw-volt rajta. Ugye ez a maga 25km/h + tempómat kikapcsolva. Használtam napi szinten (munkába járás) és úgy a 2. héten olyan szinten fájt a hüvelykujjam, és az egész izom+inak, hogy megelégeltem a folyamatos nyomvatartást (hosszú egyenes bicóút) majd utána jártam, van e módosítás, hogy vissza lehessen tenni a tempómatot.
Ekkor leltem meg egy német fórumot, ahol végigcsináltam a visszaminősítést, és SIKEEEER!
ScooterHacking-be végre be lehetett állítani hogy Global sw.
Most már végre van tempómat+30km/h.
Viszont az érdekes az, hogy hiába megyek 30km/h-val, a kijelző ígyis úgyis 25km/h mutat.
Annyiból nem baj, hogy ha megállít a rendőr, ő is azt fogja látni, hogy 25 a max
De tutti, hogy nem annyival megy. Fura még az, hogy az segway alkalmazásban is a sebességmérő is azt mutatja, hogy max 25km/h.Tudtok ajánlani olyan appot, ami mutatja a sebességet? Vagy hogy tudnám meg a valós sebesség adatot lemérni?
-
fradi81
veterán
Megjött a D28e. Szerintem valami gond van vele. Nem kapcsol be, se rövid se hosszú nyomásra. Létezhet, hogy nullára merült? Felraktam tölteni, de semmi töltés animáció nincs (kellene bárminek világítani töltéskor a kujelzőn?).
A kormányt, ha fordítom, lehet érezni, hogy darabos, nem smooth... Mint amikor a kerékpár kónusz nagyon meg van húzva. Másnak is ilyen?Ha rádugom a töltőt pittyen-bekapcsol a kijelző, a hátsó lámpa világít. Valamit csinálnia kellene. Nem lehet hogy a 4 csavar betekerésekor sérült a kábel?
-
DigitXT
félisten
De csak 25 el
Első a bizottság!

-
Peaceliker
addikt
-
ridiculous
senior tag
Az U lakat az esetek többségében bőven jó. Én a decathlonos Elops 500-at vettem, most kb. 6.000 Ft, de a határ a csillagos ég. Varrattam rá egy bőr köpenyt, hogy ne verje szét a vázat. Plusz a vázat is körbetekertem ducktape-pel. (Alá meg visszaszedhető celluxot tettem a vázra, hogy attól meg a ducktape ne szedje le a festéket.)
Lényeg a helyszín, ahol lelakatolod a rollert. Nagy forgalmú bolt előtt nem fognak szarakodni vele, ahol rálát a tulajdonos, vagy bármikor hirtelen kiléphet. Vagy kamera közelébe lakatolom le, pl,. bankfiók előtt. Vagy taxisok közelében, akik könnyen kiszúrják a gyanús ólálkodó alakokat.
A zárnyílást pedig úgy kell fordítani, hogy még neked is kényelmetlen legyen a kulcsot beledugni. Akkor tolvajkulccsal (lockpick tool-lal) szinte képtelenség feltűnés nélkül kinyitni.
Hosszú lakatokkal az a probléma, ha rosszul lakatolod oda, akkor kiforgatják belőle a rollert. Volt már rá példa.
Pont valami hasonló U-lakatot keresek, én ezt néztem ki.
"Lényeg a helyszín, ahol lelakatolod a rollert."
A helyszín és az időtartam.
A legforgalmasabb helyszínen képesek megfújni egy ilyen értéket kis hazánkban ha sokáig áll egy helyen.
Én ezért vagyok úgy vele hogy ~10 percre hagynám max. kint amíg beugrok olyan helyre ahova nem engedik bevinni.
Igazából a számzáras Ninebot lakatot akartam venni de azt szerintem pillanat alatt levágják.
-
DigitXT
félisten
Ammá szép
Kimegy a világból.

-
PociAti
őstag
Az U lakat az esetek többségében bőven jó. Én a decathlonos Elops 500-at vettem, most kb. 6.000 Ft, de a határ a csillagos ég. Varrattam rá egy bőr köpenyt, hogy ne verje szét a vázat. Plusz a vázat is körbetekertem ducktape-pel. (Alá meg visszaszedhető celluxot tettem a vázra, hogy attól meg a ducktape ne szedje le a festéket.)
Lényeg a helyszín, ahol lelakatolod a rollert. Nagy forgalmú bolt előtt nem fognak szarakodni vele, ahol rálát a tulajdonos, vagy bármikor hirtelen kiléphet. Vagy kamera közelébe lakatolom le, pl,. bankfiók előtt. Vagy taxisok közelében, akik könnyen kiszúrják a gyanús ólálkodó alakokat.
A zárnyílást pedig úgy kell fordítani, hogy még neked is kényelmetlen legyen a kulcsot beledugni. Akkor tolvajkulccsal (lockpick tool-lal) szinte képtelenség feltűnés nélkül kinyitni.
Hosszú lakatokkal az a probléma, ha rosszul lakatolod oda, akkor kiforgatják belőle a rollert. Volt már rá példa.
-
Peaceliker
addikt
-
PociAti
őstag
Megjött asszony Ninebot D38e-je, én hoztam haza.
Xiaomi Scootet 2 prohoz képest ég és föld.
Nagyobb kerék, sokkal komfortosabb, picit szélesebb kormány és váz (vagy mi a szakszó arra a részre ahol állunk
)
Napi 20-30 percet rövidítenék melóba menet... Kéne valami ennél is erősebb vázú a 140 kilóm alá
-
st6969
őstag
Megjött a D28e. Szerintem valami gond van vele. Nem kapcsol be, se rövid se hosszú nyomásra. Létezhet, hogy nullára merült? Felraktam tölteni, de semmi töltés animáció nincs (kellene bárminek világítani töltéskor a kujelzőn?).
A kormányt, ha fordítom, lehet érezni, hogy darabos, nem smooth... Mint amikor a kerékpár kónusz nagyon meg van húzva. Másnak is ilyen? -
DigitXT
félisten
-
Peaceliker
addikt
"Az a baj, hogy minden zár törhető."
Azért nem mindegy mennyi idő alatt törhető fel.
Egy ilyennel azért biztos elbajlódna a tolvaj.
Úristen, very big
-
Sirtaky
csendes tag
Nagyobb kerék, sokkal komfortosabb, picit szélesebb kormány és váz (vagy mi a szakszó arra a részre ahol állunk
)
Napi 20-30 percet rövidítenék melóba menet... Kéne valami ennél is erősebb vázú a 140 kilóm alá
Ninebot G2 amit most sokan dícsérnek. De 140 kg alatt nem tudom mit csinálna.
-
polo493
tag
-
bigrob
őstag
)
-
Gardaai
senior tag
-
ridiculous
senior tag
Ahha. 2:20 -tól, 3:50 -ig, szóval másfél percet bajlódott vele egy zsebben hordható kéziszerszámmal, tök csendben úgy, hogy két méterről már senki sem venné észre, hogy nem a kulcs van a kezében.
-
Somatom
veterán
Ahha. 2:20 -tól, 3:50 -ig, szóval másfél percet bajlódott vele egy zsebben hordható kéziszerszámmal, tök csendben úgy, hogy két méterről már senki sem venné észre, hogy nem a kulcs van a kezében.
-
Silentfrog
veterán
Van egy roller ami max teljesítménnyel 25 km/ óra sebességgel 20 km-t megy el.
Ha kb felére vesze vissza a teljesítményt ( eco mód 15 km/óra) sebesség akkor kb mennyivel tudok többet mennyi? Még nagyon új vagyok ebben és most kb annyi 20 km-re kellene elmennem. Nem szeretnék sétálni. Gondolom van már erről tapasztalat többeknél. -
polo493
tag
Sziasztok!
E-roller tulajdonos lettem a mai nappal, elsősorban csak kikapcsolódásra használom néha este hajtani egyet a városban, ilyesmi.
Viszont személyautó hiányában tök jó lenne elmenni néha vásárolni is vele távolabbi boltokba. Amíg bent vagyok a boltban, hogy zárjam le a rollert, hogy ne lopják el, és ha nincs biciklitároló. Nagyobb üzletekbe mint pl a tesco, bevihető összecsukott állapotban? Esetleg egy mekizés közben hova teszitek? Ti hogy oldjátok meg a "lopásvédelmet"?
Köszi szépen előre is.gps nyomkövetőt kell bele tenni 7e ft + a sim 1100 havonta 1gb nettel meg lezárni számzáras zárral.
ridiculous, előbb vágná el a csővet az ork ,amihez oda láncolod
-
ridiculous
senior tag
-
Somatom
veterán
Sziasztok!
E-roller tulajdonos lettem a mai nappal, elsősorban csak kikapcsolódásra használom néha este hajtani egyet a városban, ilyesmi.
Viszont személyautó hiányában tök jó lenne elmenni néha vásárolni is vele távolabbi boltokba. Amíg bent vagyok a boltban, hogy zárjam le a rollert, hogy ne lopják el, és ha nincs biciklitároló. Nagyobb üzletekbe mint pl a tesco, bevihető összecsukott állapotban? Esetleg egy mekizés közben hova teszitek? Ti hogy oldjátok meg a "lopásvédelmet"?
Köszi szépen előre is.Az a baj, hogy minden zár törhető. A leghatékonyabb sztem a teleszkópos alvázvizsgáló tükör (a rácsatolható tükör nélkül Viperának hívják
). Csak nem szabad fejre menni. Ha a rolleredhez hajoló tolvajt hátbavered vele, akkor is garantált, hogy nem viszi el a rollert. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
INGJOKE
veterán
Sziasztok!
Köszi szépen előre is.Tescoba kocsival megyünk, Mekibe nem eszünk...
-
Peaceliker
addikt
Sziasztok!
Köszi szépen előre is.Mekiben kint eszünk és ott parkolnak mellettünk
Amíg meg a rendelést adom le sűrűn nézem a gépet
-
bigdady
nagyúr
Sziasztok!
Köszi szépen előre is.Odazárod valamihez pl ezzel [link]
-
pourri
aktív tag
Sziasztok!
Köszi szépen előre is. -
bigdady
nagyúr
-
tototos
addikt
-
bigdady
nagyúr
Ez tévedés, az van ráírva mennyi a maximum... Nem ugyanaz.

Egy könnyebb pilóta alá nem kell robbanásig fújni az abroncsot. Sem.
(Légrugónál tök egyértelmű, rá van írva, hogy max. 10 bar. De már ha
5-re fújod, se rugózik semmit, ha két darab dolgozik egymást mellett,
hiába 105 kg a pilóta: a 70 kg tesztelőt meg hagyjuk, alá 3 bar is sok.)Az van ráírva nálam hany kilónál mennyi legyen maximum így van. Abból már lehet következtetni
-
DigitXT
félisten
Ez tévedés, az van ráírva mennyi a maximum... Nem ugyanaz.

Egy könnyebb pilóta alá nem kell robbanásig fújni az abroncsot. Sem.
(Légrugónál tök egyértelmű, rá van írva, hogy max. 10 bar. De már ha
5-re fújod, se rugózik semmit, ha két darab dolgozik egymást mellett,
hiába 105 kg a pilóta: a 70 kg tesztelőt meg hagyjuk, alá 3 bar is sok.) -
bigdady
nagyúr
-
tototos
addikt
Ma megjött a d28, kis töltés után hazajöttem vele, Mi3 után az úthibákat alig éreztem mintha robogóval mentem volna, aztán itthon rádugtam a pumpát: 17psi, így nem is csoda
A könyvébe 40-45 psi van írva így 45-re pumpálva a próbakör már nem volt ennyire komfortos, de azért jobb mint a 8,5-ös kerék. Ami még különbség hogy ez hangosabban zúg mint az előd, alig nehezebb így a lépcsőzés nem gond, masszív gépezet. Már csak azt lenne jó tudni mekkora a minimum nyomás ahol már nem dörzsölődik szét a gumi.
Nekem 4 bart mondtak 10 colos kerékre.
-
BaLee
addikt
Sikerült, köszi.
Abban tudna valaki segíteni, hogy arra van lehetőség, hogy amikor kiláncolom valahol a rollert, valahogy le lehet zárni úgy az appban vagy a rolleren, hogy ne lehessen bekapcsolni, más ne tudja bekapcsolgatni? Appban van valami Guard Mode, de azt csak bekapcsolt állapotban engedi bekapcsolni és nem lehet kikapcsolni a rollert. Segway F40iGuard mode jó lesz neked. Ha az be van kapcsolva akkor motorfékez ill. figyelmeztető hangot is ad ha el aksz vele indulni. Módot sem lehet olyankor váltani. Kikapcsolni nem lehet de amúgy lehet, hogy x idő után kikapcsol ilyen állapotban.
-
KRoli92
tag
Sikerült, köszi.
Abban tudna valaki segíteni, hogy arra van lehetőség, hogy amikor kiláncolom valahol a rollert, valahogy le lehet zárni úgy az appban vagy a rolleren, hogy ne lehessen bekapcsolni, más ne tudja bekapcsolgatni? Appban van valami Guard Mode, de azt csak bekapcsolt állapotban engedi bekapcsolni és nem lehet kikapcsolni a rollert. Segway F40i -
fradi81
veterán
Ma megjött a d28, kis töltés után hazajöttem vele, Mi3 után az úthibákat alig éreztem mintha robogóval mentem volna, aztán itthon rádugtam a pumpát: 17psi, így nem is csoda
A könyvébe 40-45 psi van írva így 45-re pumpálva a próbakör már nem volt ennyire komfortos, de azért jobb mint a 8,5-ös kerék. Ami még különbség hogy ez hangosabban zúg mint az előd, alig nehezebb így a lépcsőzés nem gond, masszív gépezet. Már csak azt lenne jó tudni mekkora a minimum nyomás ahol már nem dörzsölődik szét a gumi.
-
aDic
tag
-
aDic
tag
-
DigitXT
félisten
Aki használ, írja már meg, hogy a D28E-be akkor most van tempomat, vagy nincs? Több helyen azt írják, hogy nincs, sok helyen azt, hogy van. Van ahol meg azt, hogy volt, de az egyik firmware frissítéssel kivették. A segway.com oldalon meg diplomatikusan hallgatnak erről a dolgoról, és az sincs leírva, hogy van, de az sincs, hogy nincs. Se a spec-be, se a felhasználói leírásban nincs benne (legalábbis a tempomat szóra nincs találat).
Cruise control néven is lehet... Egyes fordítások szerint körutazás.

-
BaLee
addikt
Aki használ, írja már meg, hogy a D28E-be akkor most van tempomat, vagy nincs? Több helyen azt írják, hogy nincs, sok helyen azt, hogy van. Van ahol meg azt, hogy volt, de az egyik firmware frissítéssel kivették. A segway.com oldalon meg diplomatikusan hallgatnak erről a dolgoról, és az sincs leírva, hogy van, de az sincs, hogy nincs. Se a spec-be, se a felhasználói leírásban nincs benne (legalábbis a tempomat szóra nincs találat).
Global verzióban szokott lenni az E-s verziókban nem.
-
aDic
tag
-
bigdady
nagyúr
Okai neon lite 15km után 55% még az aksiban. Korrekt
-
Peaceliker
addikt
Ha már gumi: D28e-nél szintén problémaforrás a külső-belső gumi dörzsölődés? 70kg alatt mennyire érdemes fújni? (van egy Parkside akksis kompresszorom, az mutatja a bar-t (remélem, ez jó, nem kell beruházni külön Xiaomi komresszorra???)
Elvileg mindent IS érint, amiben van belső. 3,5bar a mondás.
Bármilyen pumpa jó
-
st6969
őstag
Ha már gumi: D28e-nél szintén problémaforrás a külső-belső gumi dörzsölődés? 70kg alatt mennyire érdemes fújni? (van egy Parkside akksis kompresszorom, az mutatja a bar-t (remélem, ez jó, nem kell beruházni külön Xiaomi komresszorra???)
-
BaLee
addikt
-
KRoli92
tag
Értem, köszönöm. Illetve még az lenne a kérdésem, hogy az mennyire normális, hogy bekapcsolás után folyamatosan pittyeg? Magyar leírás nem volt a dobozban.
-
morbi04
csendes tag
4,5baron szerintem mindegy, kő kemény lesz mindkettő
Én lehet megvárnám akkor hogy kintről mennyi lesz max g2 és inkább abban gondolkodnékTermeszetesen az uj rollert eloirasnak megfelelo nyomas mellett hasznalnam, a xiaomi a belso gumi kidorzsolodes
miatt van tulfujva. Koszi megvarom g2 kinti arazasat. -
polo493
tag
Tömlő nélküli ≠ tömör gumi: amit a képen látsz ugrálni, az is levegős.

Csak nincs benne belső (alias tömlő), tehát nem tud a belső kilyukadni.
Ettől függetlenül nem defekt biztos ez sem, ha valami átszúrja, kakukk.Nagy előnye, hogy kisebb nyomáson is biztonsággal használható.

Szerk: tömör gumit nem tudsz semmilyen nyomásra fújni, azért tömör.
Azok közt egy fokkal jobb a légcellás, ami még mindig "tömör jellegű",
de a belső felépítése okán kényelmesebb + jobban tapad, mint a sima.
azt hittem full tömör vagy kombinált lukkal teli,légcellást kipróbálnám majd ha elkopik ami rajta van
már kinéztem 10e ft -
BaLee
addikt
Biztos nincs gyárilag 3.8 bar-on, csak annyit lehet beléjük fújni max.
Kell egy nyomásmérős pumpa hozzá. Nekem volt kézi pumpálós de végül vettem egy Xiaomi 1S pumpát hozzá, így azért kényelmesebb meg jó autóhoz és biciklihez is. -
KRoli92
tag
Értem, köszi. Gyárilag elméletileg akkor fel van fújva 3.8 Barra? Mert kemény a kerék. Elfelejtettem venni hozzá.
-
DigitXT
félisten
szerintem nem csak emiatt jó a tömlős mivel rosszabb utakon kavicsos úthibás,ugratás,nem pattog el annyira,szerintem lehet bármilyen kombinált, a tömlős még mindig jobb valamivel,csak defektes lehet ,persze lehet bele folyadék 2mm talán eltömít tüske...ez is attól függ merre hol használja az ember legtöbbet
Tömlő nélküli ≠ tömör gumi: amit a képen látsz ugrálni, az is levegős.

Csak nincs benne belső (alias tömlő), tehát nem tud a belső kilyukadni.
Ettől függetlenül nem defekt biztos ez sem, ha valami átszúrja, kakukk.Nagy előnye, hogy kisebb nyomáson is biztonsággal használható.

Szerk: tömör gumit nem tudsz semmilyen nyomásra fújni, azért tömör.
Azok közt egy fokkal jobb a légcellás, ami még mindig "tömör jellegű",
de a belső felépítése okán kényelmesebb + jobban tapad, mint a sima. -
polo493
tag
szerintem nem csak emiatt jó a tömlős mivel rosszabb utakon kavicsos úthibás,ugratás,nem pattog el annyira,szerintem lehet bármilyen kombinált, a tömlős még mindig jobb valamivel,csak defektes lehet ,persze lehet bele folyadék 2mm talán eltömít tüske...ez is attól függ merre hol használja az ember legtöbbet
-
BaLee
addikt
55 psi a max az 3.8 bar. De fújhatod 3.5re is. 1-2 hét alatt nekem le szokott csökkenni 3.8-ról 3.3 körülire. Ha csak 3 körülire fújod jobban csillapít, cserébe kicsit kisebb lesz a hatótáv.
-
aDic
tag
-
KRoli92
tag
"Okai márkában nem nagyon bízom, nem tudom milyen gyártó."
A Ninebot mellett a világ legnagyobb e-roller gyártója. Amit világszerte látsz Lime és Tier rollereket, azokat mindet ők gyártják.
https://eu.okai.co/pages/about
Azt írják, jelenleg havi 50.000 rollert gyártanak, eddig kb. 5 milliót gyártottak.
Bár a rollereik normál kereskedelemben nem kaphatóak, senki kezében nem jött össze annyi visszajelzés, és adat, mint az övékben. A lakosság számára készült rollerek a Neon család valamint az ES520 típus és a Beetle.Annál amatőrebb elméleti hibát el se követhetnél, minthogy tömör gumiban gondolkozol. Mintha attól egy csapásra megszűnne a probléma, csak közben meg elveszted a rollered kényelmét. Van olyan ismerősöm, aki meglépte a cserét, mert lusta volt havonta egyszer felpumpálni a kerekét, emiatt defektet kapott. Viszont azóta annyira ráz a rollere, hogy nem is használja. Megérte?
Ha konkrét típusok érdekelnek, írd be itt a fórum keresőjébe a roller típusát.
Az index lópikulát sem ér nappali fényviszonyok között. Egy csomó szögből nem is látni, autós észre se veszi, a rolleres mozgásából sokkal előbb kikövetkezteti merre szeretne haladni, minthogy észrevenné, hogy 100 rollerből egyen valahol valami pislákol.
Értem, köszönöm a segítséged!
Azt hittem az Okai rosszabb márka, de ezek szerint nem. Végül megvettem a Segway F40I-t.
Úgy látom gyárilag fel van fújva a kerék. Mennyire érdemes fújni? 3,5 bár? Köszi -
Tocika
aktív tag
A videó alatt van egy link az olasz amazonra, ott az egyik hozzászólás tartalmazza a magyarázatot:
"Kérdés:
Miért van az, hogy a Xiaomi üzletekben árult modellnél 25 km/h-s sebességkorlátozás van, míg az Amazonon 20 km/h-s?
Válasz:
Nem ugyanarról a modellről van szó: a Xiaomi a "nemzetközi" modellt (DDHBC20NEB) irányjelző nélkül, 25 km/h-s sebességgel árulja. Az Amazon a kifejezetten az olasz piacra szánt modellt (DDHBC28NEB) árulja, irányjelzővel és 20 km/h sebességkorláttal. Sajnos ez sok zavart okozott."Tehát ha olyan gagyi lámpákat szeretnél a kormány végére, ezt a típusszámot kell keresni: DDHBC28NEB, és ajándékként megkapod hozzá a 20 km/h sebességkorlátozást is! (És ezeknek az új verzióknál a szoftveres manipulálás nem is olyan egyszerű. Mivel speciális kis piacos verzióról van szó, még tovább bonyolódhat a történet, és lehet egyáltalán nem is lesz hozzá feloldás, mivel az olaszoknál nagyon csúnyán büntetik ezt a tevékenységet.)
Jó lesz nekem az irányjelző nélküli.

Köszönöm szépen a felhomályosítást

Üdv. -
DigitXT
félisten
Sziasztok. Jelenleg egy Xiaomi Pro 2 -esem van, viszont a rossz utak miatt gondolkodom egy cserén. Szerintetek egy Ninebot G30P -vel jobban járnék ? A 10" -os kerék miatt hátha kevésbé rázna mint ez a 8.5" -os kerék 4.5bar nyomás mellett. Kb 50ezer forintot kéne rádobnom a cseréhez csak tanácstalan vagyok. Van itt olyan tag akinek mind2 -vel volt már dolga? Köszönöm
A tömlő nélküli gumikban az (is) a szuper, hogy nem kell szarrá fújni,
hogy defektet ne kapj, szóval kisebb nyomás mellett jobban csillapít
(hiszen nincs benne belső, ami kidörzsődhetne, bőven elég 3 bar is):
-
Peaceliker
addikt
Sziasztok. Jelenleg egy Xiaomi Pro 2 -esem van, viszont a rossz utak miatt gondolkodom egy cserén. Szerintetek egy Ninebot G30P -vel jobban járnék ? A 10" -os kerék miatt hátha kevésbé rázna mint ez a 8.5" -os kerék 4.5bar nyomás mellett. Kb 50ezer forintot kéne rádobnom a cseréhez csak tanácstalan vagyok. Van itt olyan tag akinek mind2 -vel volt már dolga? Köszönöm
4,5baron szerintem mindegy, kő kemény lesz mindkettő
Én lehet megvárnám akkor hogy kintről mennyi lesz max g2 és inkább abban gondolkodnék -
morbi04
csendes tag
-
tototos
addikt
Sziasztok,
Elektromos rollert keresek kb. a köv. paraméterekkel:
- 67kg vagyok,
- budapesten lenne használva, de nem budai hegyes vidéken,
- 10"-os kerekekkel,
- menjen valós 20km-t,
- lehetőleg legyen 15kg alatt (minden nap a 4.-re cipelném, ill. néha tömegközlekedésen is (pl. esőben, vagy ha mégis budán a hegyekbe kell menni)),
- max. 180eFt van rá.Nem nagyon találtam ilyen paraméterekkel rollert, de lehet rosszul kerestem.
Kivéve az alábbit. Ezt ismeri valaki? Érdemes ilyet venni?
[Techsend]Ha itthonról kell akkor D28e beleférhet a keretbe [link]
-
aDic
tag
Sziasztok,
Elektromos rollert keresek kb. a köv. paraméterekkel:
- 67kg vagyok,
- budapesten lenne használva, de nem budai hegyes vidéken,
- 10"-os kerekekkel,
- menjen valós 20km-t,
- lehetőleg legyen 15kg alatt (minden nap a 4.-re cipelném, ill. néha tömegközlekedésen is (pl. esőben, vagy ha mégis budán a hegyekbe kell menni)),
- max. 180eFt van rá.Nem nagyon találtam ilyen paraméterekkel rollert, de lehet rosszul kerestem.
Kivéve az alábbit. Ezt ismeri valaki? Érdemes ilyet venni?
[Techsend] -
Somatom
veterán
-
Aaron14
őstag
Pontosan ,én sem estem soha nagyobbat bicoval míg el nem ütöttek
szerencsém volt nem tört be a fejem ,nem úgy estem abban a pillanatban ,nem lehet esést tanulni persze motto sportnál,múltkor azt néztem hogy egy képzett harcos lefagyott stressz alatt mint amikor gyerekeket késeltek játszótéren és a felnőttek elfutottak ,egyszerűen stressz alatt leblokkol elfut az ember 99°%-a ha nem képzi magát rá folyamatosan, kerékpár úton is bármikor átfuthat egy nyúl,őz..halk roller később veszi észre az állat és nagyobb eséllyel kerül eléd ,nagyon közel,a baleset definíciója pont az ,amit nem tudsz elkerülni.Sajnos azt látom az utakon, hogy rengetegen vezetnek, közlekednek teljes homállyal a fejükben. Rollert egy kézzel fogják, közben bámészkodnak, vezetés közben a telefont nyomkodják, gyalogosként a bicikli úton állnak, stb. Egyszerű szabályokat kellene betartani és sokkal kevesebb baleset lenne.
Amit régóta szeretnék már megfejteni, hogy kereszteződésnél a gyalogosok egy része miért a kerékpárúton várakozik, mikor a zebránál alig állnak? Kivétel nélkül. Teljesen logikátlan.
Szóval szerintem sok baleset elkerülhető lenne, de lusták az emberek odafigyelni és azt hiszik, ők olyan kurva jók multitasking-ban, miközben tudjuk, hogy normálisan, hatékonyan egyszerre csak egy dologra lehet.
-
INGJOKE
veterán
-
PociAti
őstag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy xiaomi scooter 4-et, de teljesen elbizonytalanodtam.
A youtube-on találtam két kicsomagoló videót elvileg mind a kettő scooter 4 -es.Az egyiken van irány jelző, a másikon nincs.... minden régióba mást tipúst küldenek vagy most mi van ?

https://www.youtube.com/watch?v=1gvUYR6cZJo (ennek nincs irányjelzője)
https://www.youtube.com/watch?v=i1VBnG-FpUY( ennek van)Én olyat szeretnék amelyiknek van. de sehol nem találok még csak egy leírást sem....
Valakinek esetleg van több infója ezekről ?A videó alatt van egy link az olasz amazonra, ott az egyik hozzászólás tartalmazza a magyarázatot:
"Kérdés:
Miért van az, hogy a Xiaomi üzletekben árult modellnél 25 km/h-s sebességkorlátozás van, míg az Amazonon 20 km/h-s?
Válasz:
Nem ugyanarról a modellről van szó: a Xiaomi a "nemzetközi" modellt (DDHBC20NEB) irányjelző nélkül, 25 km/h-s sebességgel árulja. Az Amazon a kifejezetten az olasz piacra szánt modellt (DDHBC28NEB) árulja, irányjelzővel és 20 km/h sebességkorláttal. Sajnos ez sok zavart okozott."Tehát ha olyan gagyi lámpákat szeretnél a kormány végére, ezt a típusszámot kell keresni: DDHBC28NEB, és ajándékként megkapod hozzá a 20 km/h sebességkorlátozást is! (És ezeknek az új verzióknál a szoftveres manipulálás nem is olyan egyszerű. Mivel speciális kis piacos verzióról van szó, még tovább bonyolódhat a történet, és lehet egyáltalán nem is lesz hozzá feloldás, mivel az olaszoknál nagyon csúnyán büntetik ezt a tevékenységet.)
-
Somatom
veterán
Tesómék Angliában egy kis pici faluban élnek, nem szabad használni semmilyen ilyen eszközt harapnak érte a rendőrök.
De, az már nem EU. Ráadásul nagyon balesetveszélyes ott közlekedni, mert az összes hülye szembe jön.

-
Silentfrog
veterán
Hihetetlen, hogy az EU -n belül nem képesek egységes szabályzást szülni. Rengeteg autón látok bringát. Sztem az sem ördögtől való, hogy vki a rollerét vigye nyaralásra. Kisebb helyen elfér, mint egy bringa és ideális mondjuk a szállás és a bót, vagy a strand között, vagy a helyi látványosságok bejárására.
Tesómék Angliában egy kis pici faluban élnek, nem szabad használni semmilyen ilyen eszközt harapnak érte a rendőrök.
-
Somatom
veterán
Ez a verzió kormányszélesség növekedéssel járt. Én annál a pontnál szoktam nekitámasztani a falnak, de már többször dőlt el úgy, hogy a kormány vége csapódott a földnek. Kicsit beljebb vannak a lámpácskák, de így meg a gumi ami sérülékeny.
A link az olasz oldalra mutat. amazon.it
Mindenféle gagyi látszatmegoldást elfogadnak, mint amilyen ez is. Nem a funkcionalitás a lényeg, hanem eljátsszák, mintha csináltak volna valamit.
Itt írnak az új olasz szabályokról:
https://www.hg.org/legal-articles/electric-scooters-in-italy-the-new-rules-64108
As of July 1, 2022, there is an obligation to be equipped with dual brakes, arrows (i.e., light indicators to signal turning) and stop lights, in addition to the lights already provided.Ez az újonnan eladott rollerekre igaz, régiek mehetnek még nélküle.
Eléggé bekeményítettek:
"Napnyugta után, illetve napközben, ha valaki rosszul látható körülmények között közlekedik, a motorosoknak fényvisszaverő mellényt vagy jól látható fényvisszaverő nadrágtartót kell viselniük.
A robogó használata továbbra is csak az egyénre korlátozódik: tilos más személyeket, tárgyakat vagy állatokat szállítani, más járműveket vontatni vagy vontatni.
"Az elektromos rollerokon nem tolerálják: a roller teljesítményének megváltoztatása a jármű elkobzásával és 100-400 eurós bírsággal járhat. [Megj: mostani árfolyamon a bírság akár 150 ezer Forint is lehet.]
Az elérhető sebességhatár a korábbi 25 km/h-ról a jelenlegi 20 km/h-ra változott. A gyalogosövezetekben az eddigi 6 km/h változatlan marad."
Ezek a már hatályos szabályok közül valók
"- Az elektromos robogó legfeljebb 0,50 kW (500 watt) folyamatos névleges teljesítményű motorral rendelkezhet;- Az elektromos robogó nem rendelkezhet a felhasználó számára kialakított üléssel;"
Hihetetlen, hogy az EU -n belül nem képesek egységes szabályzást szülni. Rengeteg autón látok bringát. Sztem az sem ördögtől való, hogy vki a rollerét vigye nyaralásra. Kisebb helyen elfér, mint egy bringa és ideális mondjuk a szállás és a bót, vagy a strand között, vagy a helyi látványosságok bejárására.
-
Gardaai
senior tag
Azért két keréken nem szabad elfelejteni az örök igazságot, hogy kétféle
ember van. Aki már esett, és aki majd fog. Ez a végtelen magabiztosság,
hogy soha nem estem/baleseteztem, egészen az elsőig fog kitartani...
Ami persze nem véd meg a másodiktól: az már egy félreértelmezés, LOL.Nyilván a legszarabb érzés önhibádon kívül, műszaki hiba miatt elesni.

Azt mondod, hogy nem szerencse kérdése, hogy (eddig) nem taknyoltál,
miközben épp egy olyan rémtörténetet írsz le, hogy durrdefekted lehetett
volna egy szelepsapka miatt, de szerencsére(!) ez nem következett be...
(Szóval pont most cáfoltad meg, hogy Te figyelsz minden apró repedésre,
autók mozgására mindenre, ezért veled nem történhet baj, de ha eldurran
a gumi alattad, mert a kis kínai úgy rakta össze, akkor esni tudni kell.
)Ui: nekem a jó tanácsom az lenne, hogy ha olyan vassal mész, aminek a
60 km/h nem elérhetetlen álom, akkor öltözz annak megfelelően. (Sajnos,
simán elképzelhető egy ólajtó méretű esés, aminél a sisak életet menthet:
alternatíva, hogy nem mész vele 60-nal, és akkor nem is eshetsz 60-nal...
Bár mondjuk elüthetnek úgy, hogy repülsz egy akkorát, mintha. Ne legyen
így soha, egyetértünk, hogy ezeket odafigyeléssel tudod kivédeni, és nem
arra kell készülni, hogy majd a sisak megvéd, az csak az utolsó mentsvár.
Legjobb természetesen egyáltalán nem elesni. De az ördög nem alszik...)Ha már úgy érzem, hogy tompulnak az érzékeim, magam fogom elhagyni ezt a műfajt. Addig nem húzom, hogy már esés legyen belőle. Volt már, hogy nem láttak fényes nappal, 50-es tempónál, simán letoltak volna, ha nem nézném minden másodpercben a tükröt is, így kitudtam menni a fűre satuval. Minden szituáció kellő figyelemmel kikerülhető. Ez a tapasztalat. Ez nem azt jelenti, hogy sose fogok, egyébként hordok védőfelszerelést a útszakasz / túrához illőt. Sose tolakodok, nem kísértem a sorsot, ott állok meg kereszteződésben / a sorban ahol senkit nem zavarok. Egy guruló szúnyog vagyok a forgalomban, úgy is kell "viselkedni".
Nem írtam, hogy velem nem történhet meg. Azt írtam, ha nincs műszaki hiba, akkor az esetleg nagyon nagy százalékában megelőzhető a baj.
Erre álmomban nem gondoltam, hogy ilyen hiba lehet. Ezentúl a 0 km-es gépeket is legumizom. Arra gondoltam, hogy a másik rolleren most volt cserélve defekt miatt a hátsó belső és a szelep nem lett jól visszarakva. De az is kemény volt. 30km rollerban guminyomás/fékek/minden funkció (indulás, motorfék...) beállítva, csavarok ellenőrizve/utánahúzva. Mégis majdnem megtörtént a baj. Eddig sem bíztam mások munkájában, de mint kiderült millió alatt nincs qc, de lehet még fölötte sem, így bele kell ezt is kalkulálni, ha nyugodtan szeretne gurulni az ember.
Tervben volt az eladás pár próba km után, na azt soha nem mostam volna le magamról, ha eladás után a vásárló valahol ott marad emiatt.
Legutóbbi story amit polo493 megemlített, a biciklis életét vesztette Szentendre felé a bicikliúton. Vidéki vagyok, de ahogy megláttam azt a szakaszt és, hogy a kerékpároknak van elsőbbsége, mondtam, hogy na itt szépen áttoljuk. Mindig annak van elsőbbsége akinek megadják, hát neki nem adták meg sajnos. Ha meg is adják, folyamatosan nézni kell az autókat, jön-e valami iq harcos aki az álló autókat megelőzve akár elcsaphat. Ajánlom ezt a csatornát, rengeteget lehet tanulni, hogy milyen állatokra kell figyelni az utakon: [link]
Na de befejeztem, mindenki úgy közlekedik ahogy tud és gondolja, vigyázzatok magatokra és másokra is! Gépeket meg nézzétek át és legyenek folyamatosan karbantartva, nem csak száguldani kell tudni, megállni is!
-
polo493
tag
Ami persze nem véd meg a másodiktól: az már egy félreértelmezés, LOL.Nyilván a legszarabb érzés önhibádon kívül, műszaki hiba miatt elesni.

Legjobb természetesen egyáltalán nem elesni. De az ördög nem alszik...)Pontosan ,én sem estem soha nagyobbat bicoval míg el nem ütöttek
szerencsém volt nem tört be a fejem ,nem úgy estem abban a pillanatban ,nem lehet esést tanulni persze motto sportnál,múltkor azt néztem hogy egy képzett harcos lefagyott stressz alatt mint amikor gyerekeket késeltek játszótéren és a felnőttek elfutottak ,egyszerűen stressz alatt leblokkol elfut az ember 99°%-a ha nem képzi magát rá folyamatosan, kerékpár úton is bármikor átfuthat egy nyúl,őz..halk roller később veszi észre az állat és nagyobb eséllyel kerül eléd ,nagyon közel,a baleset definíciója pont az ,amit nem tudsz elkerülni. -
DigitXT
félisten
Ahogy a vezetés, ez és a biciklizés sem való mindenkinek. Esni is tudni kell. Figyelni a legutolsó apró repedésre az úton, emberek, autók stb. mozgását. Soha nem estem/baleseteztem, pedig volt pár indokolatlan satufékezés is előttem, rengeteg indokolatlan index/fék nélküli befordulás és jó pár autópályán dugó satufék és ha nem figyelek a telefont nyomkodó mögöttem jövő belémrongyol. Rolleren, autóban, motoron. Nem a szerencsén múlt. Normális gumik, karbantartott jármű, folyamatos figyelem. Ezt hagyjuk hogy bárhol meghalhatsz, mert nettó hülyeség.
Köszönöm a tanácsokat, én is így szoktam eljárni. Minden kirándulás előtt átnézem és guminyomást ellenőrzök, sokan nem járok vele, de ettől függetlenül havonta 1x átnézem őket. Kibontás utan az utolsó csavarig átnéztem a nem 2 forintos rollert mégis életveszélyes volt. Innentől bármit veszek szedjem darabokra
Az elsőt ezután biztos megnézem..Ezeket lehet foltozni egyébként vagy a méret miatt nem érdemes? Szerencsére eléggé a szélén van, nem ahol nagyon domborodik. Nem találok ilyen erősített belsőt (90 fokos szelep 10x2/2.125A) csak Kínából, de addig is használnám gyerek tempóban.

Legjobb természetesen egyáltalán nem elesni. De az ördög nem alszik...) -
Peaceliker
addikt
Ahogy a vezetés, ez és a biciklizés sem való mindenkinek. Esni is tudni kell. Figyelni a legutolsó apró repedésre az úton, emberek, autók stb. mozgását. Soha nem estem/baleseteztem, pedig volt pár indokolatlan satufékezés is előttem, rengeteg indokolatlan index/fék nélküli befordulás és jó pár autópályán dugó satufék és ha nem figyelek a telefont nyomkodó mögöttem jövő belémrongyol. Rolleren, autóban, motoron. Nem a szerencsén múlt. Normális gumik, karbantartott jármű, folyamatos figyelem. Ezt hagyjuk hogy bárhol meghalhatsz, mert nettó hülyeség.
Köszönöm a tanácsokat, én is így szoktam eljárni. Minden kirándulás előtt átnézem és guminyomást ellenőrzök, sokan nem járok vele, de ettől függetlenül havonta 1x átnézem őket. Kibontás utan az utolsó csavarig átnéztem a nem 2 forintos rollert mégis életveszélyes volt. Innentől bármit veszek szedjem darabokra
Az elsőt ezután biztos megnézem..Ezeket lehet foltozni egyébként vagy a méret miatt nem érdemes? Szerencsére eléggé a szélén van, nem ahol nagyon domborodik. Nem találok ilyen erősített belsőt (90 fokos szelep 10x2/2.125A) csak Kínából, de addig is használnám gyerek tempóban.
Igen, szerintem érdemes átnézni őket, főleg ha új és még senki nem rakta rendbe őket
-
Gardaai
senior tag
oké értem nem volt szerencséd előfordul bárhol bármikor meg tudsz halni rajta ezután is volt egy bicajos mostanában Pesten kocsi elütötte kicsit azt fejét törte be meghalt nem úgy ért földet és vége,nekem a hátsó kerék csavar volt laza kibontás után
én a javításra írtam most hogy meg kell csinálnod tanácsokatAhogy a vezetés, ez és a biciklizés sem való mindenkinek. Esni is tudni kell. Figyelni a legutolsó apró repedésre az úton, emberek, autók stb. mozgását. Soha nem estem/baleseteztem, pedig volt pár indokolatlan satufékezés is előttem, rengeteg indokolatlan index/fék nélküli befordulás és jó pár autópályán dugó satufék és ha nem figyelek a telefont nyomkodó mögöttem jövő belémrongyol. Rolleren, autóban, motoron. Nem a szerencsén múlt. Normális gumik, karbantartott jármű, folyamatos figyelem. Ezt hagyjuk hogy bárhol meghalhatsz, mert nettó hülyeség.
-
Peaceliker
addikt
Hát ez sovány vigasz annak aki egy ilyen miatt taknyol jó eséllyel nem 60-nál. Nem az volt, hogy itt már komoly minőségellenőrzés van meg hasonlók és ezért ne vegyen az ember gagyi márkát? Én bontottam ki, ezen senki se cserélt belsőt. Ezen a slime se segített volna. Végig repedt a négyzet. Kompresszor fel sem bírha 2 bár fölé fújni, azonnal eresztett vissza.
Dehogy van komoly qc
talán dualtron nál van, azt halálra dicsérik. Egy mantis tudású Victor 900k + 100-200k mire lesz rajta lábtámasz, kormány magasító meg kulcsos kijelző
Jó inkább mantis pro tudású , de na.
Csóri összeszerelő mit kereshette azt a kupakot amikor elejtette
Majd ha lesz lelki erőm mutatom egy King gt ben milyen gáz dolgok voltak, akku körül, ami igazán veszélyes is.
Roller téma még fiatal, ilyen sufni tuning mind csak nagyüzemben. Majd ha lesz rájuk olyan szabályzás és elválás mint autókra pl, akkor kevésbé lesznek veszélyesek, talán
Új hozzászólás Aktív témák
-
22100 - 22001
39166 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 21901 21900 - 21801 21800 - 21701 21700 - 21601 21600 - 21501 21500 - 21401 21400 - 21301 21300 - 21201 21200 - 21101 21100 - 21001 21000 - 20901 20900 - 20801 20800 - 20701 20700 - 20601 20600 - 20501 20500 - 20401 20400 - 20301 20300 - 20201 20200 - 20101 20100 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Robot fűnyírók
- Tőzsde és gazdaság
- Gumi és felni topik
- Napelem
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- OLED TV topic
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Casio - Casiotron 50th Anniversary Zero to One Limited Edition férfi karóra - Garancia
- Seiko 5 Sports SRPE58K1 Automatic Full Set 4R36 Two-Tone
- DJI Mini 4K Fly More Combo + iPhone 11 Pro Max + Samsung 512GB komplett szett
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett ND szűrőkkel
- Naturehike Star River 2 sátor
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG UltraFine 32UN880P-B IPS Monitor! 3840x2160 / DCI-P3 95% / Type-C/ FreeSync
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 16 , 256GB, Újszerű 12 Hónap Garanciával
, meglátjuk, mit lépnek.

szerencsém volt nem tört be a fejem ,nem úgy estem abban a pillanatban ,nem lehet esést tanulni persze motto sportnál,múltkor azt néztem hogy egy képzett harcos lefagyott stressz alatt mint amikor gyerekeket késeltek játszótéren és a felnőttek elfutottak ,egyszerűen stressz alatt leblokkol elfut az ember 99°%-a ha nem képzi magát rá folyamatosan, kerékpár úton is bármikor átfuthat egy nyúl,őz..halk roller később veszi észre az állat és nagyobb eséllyel kerül eléd ,nagyon közel,a baleset definíciója pont az ,amit nem tudsz elkerülni.