Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#4051) Dr. Akula válasza vzozo (#4043) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Azt se hívják be aki valós adatokat ad meg és bőven jó lenne. Vagy csókossal töltik fel, vagy lúzerrel, aki 2x annyi tudással feleannyiért melózik mint kéne. A cégek is várják a herceget a fehér lovon.

(#4052) Jim-Y válasza syl5 (#4046) üzenetére


Jim-Y
veterán

Szia,

Igazából nem lehet okom panaszra ilyen téren. Már régóta beszélek angolul, és napi szinten kell használnom. Multinacionális cég vagyunk, az angolul értés, és társalgási készség alapkövetelmény. Például az én projekt csapatomban a project leader nem tud magyarul ezért az internal communication is angolul folyik. Írásban és beszédben is. Persze ez alól kivétel ha face-to-face beszélek egy másik magyar fejlesztővel, de angolul azért jól kell tudni.

(#4053) Mercutio_ válasza #35193216 (#4035) üzenetére


Mercutio_
félisten

Eszerint a BME-n minden harmadik végzett arc szuperman...

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4054) Mercutio_ válasza Dr. Akula (#4049) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nem a diploma, a megcélzott állások követelménye.

Ezt a szuperman szöveget meg hiába mantrázod, ha ott a statisztika, hogy van olyan intézmény ahol a végzettek 1/3-a már dolgozott a suli mellett, akkor ideje elfogadni, hogy ez nem egy superhero skill...

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4055) #35193216 válasza Mercutio_ (#4053) üzenetére


#35193216
törölt tag

Miért, minden harmadik időben végez, úgy hogy közben melózik? De ha így is van, nagyon nem jött át a mondanivalóm, én arról beszéltem, hogy igencsak eltérő (tanulási) képességek vannak, van akinek belefér, van akinek nem fér már bele a rendes tanulás mellett, hogy időt tudjon szorítani munkára, van aki inkább emiatt csúszik. Ezt te is alátámasztod azzal, hogy a BME-sek 1/3-ával érvelsz, mert ezek szerint 2/3 vagy nem képes erre, vagy nem akarja, a lényeg, hogy nem teszi. Nem egybites ám a világ, de ezt egyeseknek nehéz felfogni...

[ Szerkesztve ]

(#4056) #35193216 válasza Mercutio_ (#4054) üzenetére


#35193216
törölt tag

"ha ott a statisztika, hogy van olyan intézmény ahol a végzettek 1/3-a már dolgozott a suli mellett, akkor ideje elfogadni, hogy ez nem egy superhero skill..."

Ja, hogy mégsem arról van statisztika, hogy akik dolgoztak és csúszás nélkül végeztek? Akkor meg légyszi ne csúsztass!

Mielőtt újabb részletbe kötsz bele, tudom, hogy az 1/3 a főállásúakra vonatkozott. Ettől függetlenül méretes a csúsztatásod, csak emlékeztetőképpen a supermanezés hogyan jött elő:

1. Drakula felvetette azt a dilemmát, hogy csúszás nélkül végezni, vagy szakmai gyakorlat.
2. Erre jöttek páran, hogy ők bizony nem csúsztak, és mégis X féléven át szakmai gyakorlaton voltak.
3. Erre reagálta Drakula, később én is, hogy ez nagyon képesség függő, itt jött elő a supermanezés. Hogy Drakula hogy gondolta, nem tudom, de én például azért tettem idézőjelbe, mert ez utalt az agyatlan melldöngetésre és az abból fakadó általánosításba. Mert nyilván, aki nem képes arra, hogy rendes tanulás mellett dolgozzon is, az csak hülye lehet... De ok, én vállalom, hogy hülye vagyok (emlékeztetőül, én voltam 1,5 évig szakmai gyakorlaton, de csúsztam is), egy probléma az egésszel, hogy túl sok hozzám hasonló hülye van, hogy automatikusan le lehessen söpörni elitista melldöngetéssel bármilyen próbálkozást a jövedelmi helyzetek szélesebb elemzésére.

[ Szerkesztve ]

(#4057) Mercutio_ válasza #35193216 (#4056) üzenetére


Mercutio_
félisten

Khm, már az ITSH/T-systems témában kiderült, hogy szövegértelmezési terén még van hová fejlődnöd.

Itt mindössze annyiról van szó, hogy Dr.Akula szerint akinek egyetem mellett belefér a szakmai munka is, az már zseni/géniusz/fajának igen ritka egyede akit TV-ben kellene mutogatni. Ezen állítás cáfolatára lett felhozva a korábban linkelt dokumentum és én is csak ennek cáfolataként hivatkoztam rá.

Az, hogy te mit látsz, vagy akarsz belelátni az én hsz-embe a te problémád. De ha megmutatod hol írtam, hogy:
- nincs eltérés a (végzett) hallgatók szokásai/preferenciái/képességei között
- aki egyetem mellett dolgozik az sosem csúszik/halaszt (fél)évet
- a többség már úgy jön ki az egyetemről, hogy van releváns tapasztalata

akkor igazad van.

Ellenkező esetben meg arról van szó, hogy szerintem se csak egybites a világ, és ezen változatosság egy részének meglétét és viszonylagos gyakoriságát próbáltam jelezni vérszívó barátunk számára...

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4058) #35193216 válasza Mercutio_ (#4057) üzenetére


#35193216
törölt tag

"Khm, már az ITSH/T-systems témában kiderült, hogy szövegértelmezési terén még van hová fejlődnöd."

Beismertem, hogy tévedtem, mivel nem ismertem a T-Systems Magyarországot, azt hittem, hogy az ITSH-t értették T-Systems alatt, mivel az a cég a német T-Systems 100%-os leányvállalata. Igen, hülyeséget írtam, mondjuk nem értem, valaminek a nem ismerete mennyiben függ össze a szövegértelmezéssel. De jó, legyen, szövegértelmezéshez is hülye vagyok. Ellenben akkor te is ismerd be, hogy félreértelmezted a supermanes mondatot, hiszen nem arról a halmazról szólt, amit te felvetettél (elég konkrétan)!

"Itt mindössze annyiról van szó, hogy Dr.Akula szerint akinek egyetem mellett belefér a szakmai munka is, az már zseni/géniusz/fajának igen ritka egyede akit TV-ben kellene mutogatni. Ezen állítás cáfolatára lett felhozva a korábban linkelt dokumentum és én is csak ennek cáfolataként hivatkoztam rá."

1. Nincsen olyan, hogy zseni, nem zseni, folytonosság van, és Drakula nem írta, hogy tévében kellene mutogatni. Egyszerűen vannak jobb és rosszabb képességűek.

2. Nem cáfolt semmit a dokumentum, mert nem arról szólt, hogy a csúszás nélkül végzettek és a képzés mellett dolgozók, hanem arról, hogy akik már hallgatóként főállásban dolgoztak.

3. Az 1/3 a BME-n még mindig elmondható, hogy a jobbak közé tartozók. Mivel pályakövetési statisztikáról volt szó, ezért a végzettek 1/3-áról beszélünk, tehát nem általában a BME-sek 1/3-a, szóval a leghülyébbek ebben benne sincsenek.

"Az, hogy te mit látsz, vagy akarsz belelátni az én hsz-embe a te problémád. De ha megmutatod hol írtam, hogy:
- nincs eltérés a (végzett) hallgatók szokásai/preferenciái/képességei között
- aki egyetem mellett dolgozik az sosem csúszik/halaszt (fél)évet
- a többség már úgy jön ki az egyetemről, hogy van releváns tapasztalata"

Akkor mutasd meg először, hogy állítottam, ezek közül bármelyiket, hogy te állítottad volna!

(#4059) #35193216 válasza Mercutio_ (#4057) üzenetére


#35193216
törölt tag

De még egyszer. Az, hogy 1/3 dolgozott főállásban már végzés előtt, nem azonos halmaz azzal, akik egyetem mellett dolgoztak(a kötelező 6 héten túl nyilván), és nem csúsztak. A "supermanes" szöveg utóbbiakra vonatkozott Drakula részéről és részemről is, még akkor is ha eltekintünk attól, hogy ez a szöveg nem pusztán ennek kapcsán jött elő, és nyilván erős túlzó foka van. Mellesleg elvileg lehet a nem csúszó, de egyetem mellett szakmai gyakorlatozó emberek aránya még magasabb is 1/3-nál, mivel ebben a halmazban benne vannak az egyetem mellett részmunkaidőben dolgozó, de emellett nem csúszó emberek is.

(#4060) bandus válasza #35193216 (#4056) üzenetére


bandus
veterán

képességfüggő, de azért nem annyira extra dolog. így van ez a fizetéssel is, a jobb képességű többet keres, a rosszabb kevesebbet. arányaiban több a gyengébb képességű ember. teljesen feleslegesen ragozzátok ezeket a dolgokat napok óta, az utolsó pár száz hsz-t simán ki lehetne törölni.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#4061) Mercutio_


Mercutio_
félisten

Részemről befejeztem :R (és igen, mérnök vagyok ;] )

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4062) vzozo


vzozo
senior tag

Jó, tehát akkor ami számomra lejött: egyeseknek bántja a csőrét, hogy vannak jobb képességű emberek, akik esetleg könnyebben tanulnak, kevesebbet kell aludniuk, jobban osztják be az idejüket, etc. - és emiatt több szakmai gyakorlatot, bővebb ismeretanyagot, értékes kapcsolati hálót szereznek, amiért a munkaerőpiacon pozitív diszkrimináció éri őket. Ők az ún. "szupermenek".

Na most akkor a nagy kérdés(ek) a következő(ek): ez miért is baj? Mi a cél? Húzzunk vissza, le mindenkit valami minimálszintre? Ne legyenek kiemelkedő tehetségek? Kapjon mindenki minimálbért? Sőt, esetleg az ambíciózus embereket küldjük egyenesen uránbányába, teljesítsenek ott?

Engem ez a legsötétebb kommunista eszmékre emlékeztet, bár persze megértem, hogy sokan visszasírják azokat az időket, amikor papíron mindenki "egyenlő" volt. Meg aztán könnyebb is irigykedni mások sikerére, esetleg megmagyarázni, hogy én miért nem érek el valamit, ahelyett, hogy azon pörögne az agyuk, hogyan lehetne mégis elérni bizonyos célokat...

Túl lett beszélve. Logoff.

(#4063) bandus válasza vzozo (#4062) üzenetére


bandus
veterán

+1

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#4064) #35193216 válasza bandus (#4060) üzenetére


#35193216
törölt tag

Nyilván, így működik a világ, engem csak azok az érvelések zavartak, akik úgy adták elő, hogy nekik sikerült csúszás nélkül végezniük, úgy hogy dolgoztak is, akkor bárkinek sikerülhet. Holott ez nyilván nincsen így általánosan, mert képesség függő is. Ha most egy átlagos képességű elsőéves tőlem kérne tanácsot, én azt mondanám neki, hogy ha tud, akkor eleve szánjon rá 1 vagy több plusz félévet szakmai gyakorlatra, már csak azért is, mert jobban jön ki időben, ha ezt tervezetten teszi, mint ha túlvállalás mellett csúszik. Nyilván egy átlagosnál jobb képességűnél erre nincs szükség, mert neki kisebb terhelés felkészülnie a vizsgákra.

(És abba még bele sem mentem, hogy az, hogy valakinek mennyi idő felkészülnie a zhra, vizsgára, és hogy milyen szakember lesz, nem feltétlenül függ össze, mert a képességek nem egyetlen skálán mérhetőek.)

(#4065) #35193216 válasza vzozo (#4062) üzenetére


#35193216
törölt tag

Ha neked ebből ez jön le, akkor nálad van a probléma. Mutass rá, hol írtam olyat, hogy baj az, hogy vannak jobb és rosszabb képességű emberek, és nyilván a jobb képességű emberek jobb eséllyel lesznek sikeresek? Egészen más kontextusban merültek fel ezek a dolgok, csak te nem akarod megérteni miről van szó.

Az igazi egybites gondolkodás, mikor mindig minden mögött irigykedést látsz, ahelyett, hogy elgondolkodnál rajta.

De tudod mit, nekem meg az a benyomásom a kommentjeid alapján, főleg a mai felsőoktatást védelmező kommentjeidre gondolok, hogy a magyar oktatási rendszer teljesen kiölte belőled a kritikus gondolkodást.

(#4066) #35193216 válasza vzozo (#4062) üzenetére


#35193216
törölt tag

Egyébként az böki a csőrömet, hogy az általad felvázolt kommunista gondolkodásmódot próbálod a számba adni, ahelyett, hogy legalább megpróbálnád megérteni, amiket írtam. Teljesen felesleges volt vitatkozni veled, ha úgyis tudni véled, hogy mit gondolok, csak az időmet basztam el vele.

Amúgy mindig megfogadom, hogy nem ülök fel a trolloknak, de újra és újra megteszem, gyakran lesüllyedek a szintjükre, lásd pl. előző kommentem utolsó bekezdését, na ezen tényleg változtatnom kellene.

[ Szerkesztve ]

(#4067) #35193216 válasza vzozo (#4062) üzenetére


#35193216
törölt tag

Már csak egy utolsó pár kérdés, honnan ismerjük egymást, honnan ismered Drakulát és a többieket a fórumon? Honnan tudod, hogy mondjuk én mit teszek, és mit nem teszek azért, hogy szakmailag fejlődjek? Honnan veszed, hogy én sikertelennek érzem magam? És honnan veszed, hogy bármi, amit itt írtam, összefüggene azzal, hogy sikeresnek vagy sikertelennek érzem magamat? Talán gondolatolvasásból is vizsgáztál a BME-n?

De ha már ennyire csak a veled vitázók személyiségéből akarsz kiindulni, elárulom, hogy én bizony sikeresnek érzem magam, emellett rendszeresen fejlesztem a tudásom szabadidőmben, jelenleg célirányosan, mert ráálltam egy bizonyos irányra (ami részben összefügg a munkahelyi melóval, részben nem). Ugyanezt javaslom mindenkinek, kellő szerénység mellett.

Ennyit magamról, most akkor elolvasod ennek fényében, mit írtam, vagy továbbra is csak tudni véled, mit gondolok?

(#4068) D@ve89 válasza #35193216 (#4065) üzenetére


D@ve89
tag

Mondjuk emlékeim szerint azt viszont senki nem firtatta, hogy esetleg azok, akik dolgoznak és csúsznak, kevesebbek lennének, mint akik dolgoznak és nem is csúsznak. Szóval itt valahol félrement az eszmecsere.

Egy kis ON:

Kor: 26
Végzettség: mérnök informatikus BSc, júniusra pedig gazdaságinformatikus MSc is meglesz (mindkettő BME-VIK)
Csúszás: BSc-n 1 év, MSc-n fél év
Hely: Budapest

Munkahelyek:
1.: BSc utolsó egy évében és MSc első egy évében hálózatfelügyelet, havi bruttó 86 ezer Ft-ért + telefon + éves szinten bruttó 250 ezer cafeteria, heti 20 óra

2.: ezen év februártól (tehát MSc utolsó félév), java fejlesztő (JavaEE szerveroldal + AngularJS frontend), nettó 1000 Ft órabér, heti 24 óra. Ide tartozik, hogy tapasztalatom fejlesztés terén csak annyi, amennyit egyetemen szereztem kötelező + egy-két választható tárgyon.

[ Szerkesztve ]

(#4069) stoilt válasza D@ve89 (#4068) üzenetére


stoilt
újonc

Szia,

Jól értem, hogy a két munkahely között volt egy időszak, amíg nem dolgoztál? Azt meg szabad kérdezni, hogy miért? Kellett több idő a sulira, "pihenni" akartál, kevesellted a juttatást, területet akartál váltani - ahogy végül meg is tetted, vagy esetleg egyéb okod volt rá?

(#4070) D@ve89 válasza stoilt (#4069) üzenetére


D@ve89
tag

Igen, a kettő között eltelt kerek egy év. Az oka összetett, de elsősorban az egyetem miatt nem volt közben semmi. MSc-t én úgy csináltam végig, hogy minden órára bejártam. Egyrészt volt egy ilyen fogadalmam BSc után, másrészt arra érdemesnek, elég értékesnek tartottam az előadásokat. Szóval igen, kellett az idő a sulira, de persze ez nem jelenti azt, hogy nulla bejárással ne lehetne megcsinálni (volt is rá jópár példa). Ez csak rám vonatkozik. Így aztán a heti 20 órát az órák mellé bepasszírozni, elég szorosan lehetett, de még ez is megoldható volt. Csak volt egy rakat házifeladat, meg tanulnivaló a sok zh-ra, na ez a része nem ment már kellőképpen. Buktam is időhiány miatt az önlabot első félévben, ezért a fél év csúszás.

A másik ok a területváltás. Sok újdonságot kellett megtanulni, amit megfelelő BSc-s szakiránnyal már mások tudtak, de én nem (én mobil infokommunikációs szakirányon voltam, sokan gazdinfóra vállalatirányítási rendszerekről jönnek, annak is a folytatása az egyik szakirány). Szerettem volna fejlesztő lenni, de mivel nem foglalkoztam vele a kötelező tárgyak kivételével BSc-n, ezért nem tudtam csak úgy hipp-hopp fejlesztős állásokra jelentkezni. (Vagy lehet tudtam volna, csak nem mertem.)

Harmadik ok pedig, hogy kicsit jólesett az MSc-s egy évnyi suli+munka után egy kis pihi, csak egyetemre járni, mással nem foglalkozni. Így jópár számomra érdekes választható tárgyra be tudtam járni, amire egyébként esélyem nem lett volna időhiány miatt.

(#4071) Dr. Akula válasza Mercutio_ (#4054) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

"van olyan intézmény ahol a végzettek 1/3-a már dolgozott a suli mellett"
Van olyan ahol meg németül tanulja az összes tárgyat. Most akkor az is elvárás egy diplomással szemben, nem?

"Nem a diploma, a megcélzott állások követelménye."
Nem. A kezdő épp attól kezdő hogy nincs gyakorlata (de diplomája igen). Ha lenne, nem kezdő pénzért akarna elhelyezkedni.

"Itt mindössze annyiról van szó, hogy Dr.Akula szerint akinek egyetem mellett belefér a szakmai munka is, az már zseni/géniusz/fajának igen ritka egyede akit TV-ben kellene mutogatni."
Ki mondta hogy nem lehet megcsinálni? De semmi köze a diplomához. Az egész vzozo "ha én is meg tudtam csinálni, akkor mástól is elvárható" hozzáállásából indult ki. Hát nem várható el, mert nem erről szól egy diploma. Annak pontosan meghatározott követelményei vannak, az várható el.

[ Szerkesztve ]

(#4072) Dr. Akula válasza vzozo (#4062) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Nekem van haverom akivel együtt kezdtük az egyetemet, és más dollármilliomos. Te is az vagy? Nem? De gagyi... Ja és IDŐBEN végezte el az egyetemet, és UTÁNA kezdett dolgozni. Nem bukdácsolt meg halasztgatott, diákmelóra hivatkozva. Szerintem tök alap, tőled is elvárható.

"Mi a cél? Húzzunk vissza, le mindenkit valami minimálszintre? Ne legyenek kiemelkedő tehetségek? Kapjon mindenki minimálbért?"
Neked lehet. Te mantrázod hogy aki nem csinált olyan bónusz missionöket mint te, az ne akarjon elhelyezkedni.

(#4073) syl5 válasza Dr. Akula (#4072) üzenetére


syl5
őstag

Én értem, hogy mit akarsz mondani, és megértem a helyzetedet, de ez most már nekem is unalmas.
Teljesen felesleges ez a végeláthatatlan vitatkozás, vagy találkozzatok személyesen aztán verjétek meg egymást, vagy haladj a saját utadon és szarjál le mindenki mást.
Tisztában kell vele lenni, hogy mennyit keresnek a szakmádban hasonló tapasztalattal és skill-ekkel, de ha állandóan azon rugózol, hogy ő miért annyit kap én meg miért csak annyit, akkor az nem előre fog vinni, hanem csak visszatart. Nézd meg, hogy mit kell tudni adott tapasztalati szinten adott kiemelkedő fizuhoz, vesd össze a saját tudásoddal és tapasztalatoddal, aztán ha minden megvan akkor irány a főnök, vagy az álláspiac, ha meg nincs, akkor tanulásra fel.
Csak így tudod befolyásolni a fizudat, a saját jólétedet, nem azzal hogy hetek óta itt picsogsz.
Én pl mióta itt veszekedtek már egy-két hete, ahelyett hogy beszálltam volna a buliba lenyomtam minimum vagy 10 tesztet/interjút.

Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

(#4074) Mercutio_ válasza Dr. Akula (#4071) üzenetére


Mercutio_
félisten

#4061

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4075) Dr. Akula válasza Mercutio_ (#4074) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

:W

(#4076) Dr. Akula válasza syl5 (#4073) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

"ha állandóan azon rugózol, hogy ő miért annyit kap én meg miért csak annyit"
Te most miről beszélsz? Senkit nem érdekelt mennyit keres, ő problémázott a diákmunkán. Ami egész addig nem lett volna baj ha nem fikáz le mindenkit akinek nem az a magánhobbija ami neki.

"Nézd meg, hogy mit kell tudni adott tapasztalati szinten adott kiemelkedő fizuhoz, vesd össze a saját tudásoddal és tapasztalatoddal, aztán ha minden megvan akkor irány a főnök, vagy az álláspiac, ha meg nincs, akkor tanulásra fel."
Még mindig van állásom. Fel se merül bennem hogy csak write onlyban nyomod és ne olvastad volna el mielőtt ezt ide beírtad...

[ Szerkesztve ]

(#4077) -v- válasza sutszi (#3963) üzenetére


-v-
addikt

AS/400 meg ilyen ősi témákban annyira nincs fejlesztő

Azzal ilyen nettó 7 jegyű lóvékat lehet leakasztani ;)

(#4078) #69182976


#69182976
törölt tag

Erre a pozícióra szerintetek kb. mennyit fizetnének? Tarsolyomban 4 év tapasztalat és CISA.

(#4079) Dr. Akula válasza #69182976 (#4078) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Azt nem tudom, viszont egy ismerősöm dolgozott itt könyvelőként, nolife életstílus, este 8-kor még visszament dolgozni 10-11-ig. És ez ott alap.

(#4080) bandus válasza Dr. Akula (#4079) üzenetére


bandus
veterán

azért a könyvelő, könyvvizsgáló pozi nagyon már ám, mint mondjuk egy tanácsadói. ez előbbiekben nekem is volt olyan ismerősöm, akivel utaztam vissza budapestre vasárnap és mesélte, hogy amint leteszi a cuccát megy is be az irodába :)

szerintem 300-350k körül lehet valahol az a fizetés nettóban.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#4081) #69182976


#69182976
törölt tag

Na igen, ahol most vagyok ott is a könyvelők rohangálnak mint a mérgezett egér munkaidő után is, az IT-s brigád meg 17.30-kor leteszi a lantot.

(#4082) Mercutio_ válasza Dr. Akula (#4079) üzenetére


Mercutio_
félisten

Értelmes könyvelő tisztában van ezzel, ahogy azzal is, hogy a big four -nál eltöltött pár év mennyi tapasztalatot és mekkora bért jelent később ha egy nyugisabb céghez megy tovább.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4083) Dr. Akula válasza Mercutio_ (#4082) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Az MS-nél is megkapsz 8 kilót, cserébe ~24h a munkaidő, amikor épp nincs rád szükség alhatsz. Igaz ez meg üzletkötői munka, hozni kell a számokat (valahol amerikában eldöntik hogy lakosságarányosan ebben a régióban mennyi az elvárt, hogy a fizetőképes kereslet "kicsit" más, az senkit nem érdekel).

(#4084) Mercutio_ válasza Dr. Akula (#4083) üzenetére


Mercutio_
félisten

Üzletkötői melót nem hasonlítanám a big4 -nél szerezhető szakmai tapasztalathoz.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4085) emvy válasza Dr. Akula (#4083) üzenetére


emvy
nagyúr

Melyik MSre gondolsz?

while (!sleep) sheep++;

(#4086) Dr. Akula válasza emvy (#4085) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Magyar.

(#4087) Dr. Akula válasza Mercutio_ (#4084) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Felőlem lehet small3 is, mostanában úgyis csak a korrupció és mutyizás jelképei. Akár magyarok is lehetnének.

(#4088) KMan válasza Mercutio_ (#4084) üzenetére


KMan
őstag

IT-ban mi a big4? :U

(autoiparban tudom a Big Three-t :DDD)

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#4089) #35193216 válasza Dr. Akula (#4087) üzenetére


#35193216
törölt tag

Teljesen mindegy, mit gondolsz róluk, illetve mennyire van pozitív vagy negatív kép róluk, ettől még presztízs értékű, ha valaki náluk dolgozott, ahogy ha a Google-nél dolgoznál, az is az lenne.

(#4090) #35193216 válasza KMan (#4088) üzenetére


#35193216
törölt tag

3 legnagyobbnak mondott az Apple, a Google és a Microsoft, piaci kapitalizációban egyébként tényleg ők is a legnagyobbak, de vannak szempontok, amelyek szerint nem ők a top3.

(#4091) skristof válasza KMan (#4088) üzenetére


skristof
tag

könyvelésről van szó :U

KPMG, Deloitte, PwC, Ernst&Young

drakula agymenése meg epic :C :C

(#4092) Oppenheimer


Oppenheimer
veterán

NNG-nél a C++ fejlesztő gyakornoki álláshoz online fel kell adnom a jelentkezést, és kötelező kitölteni a havi bruttó bérigényt. A kifizetés gondolom nem diákmunka-szövetkezeten keresztül történik, szóval jó kis 40% SZJA menne rá. Mégis mekkora bérigényt érdemes ilyenkor megadni? Én átszámolva órabérre nettó 1000 forint környékén gondolkodom, ami kb havi bruttó 250ezer.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#4093) skristof válasza Oppenheimer (#4092) üzenetére


skristof
tag

ez az órabér reális lehet, bár meglepő, miért nem diákszövetkezeten keresztül alkalmaznának.
biztos vagy ebben? én megérdeklődném.

(#4094) Tapsi válasza skristof (#4091) üzenetére


Tapsi
addikt

Ezek könyvvizsgáló, és nem könyvelő cégek. Csak a pontosság kedvéért.

(#4095) Mercutio_ válasza KMan (#4088) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ahogy már írták, könyvvizsgálókról volt szó.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4096) pit stop válasza Oppenheimer (#4092) üzenetére


pit stop
addikt

Bruttót megszorzod 0,655-tel és megkapod nettót, többit pedig egyszerűsítve inkább adónak becézzük le ha már..
Realitásra pedig már jött válasz :)

Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.

(#4097) Dr. Akula válasza #35193216 (#4089) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

A Googlet még nem tette felelőssé senki világméretű válságért, ezeket már igen. Így az itteni meló értéke is olyan mint a kodolányis vagy gábordéneses diplomáé. Pedig ott is van aki nem pénzért vette.

(#4098) #35193216


#35193216
törölt tag

Szerintem KMan sehol sem értette félre, csak reagálva a könyvvizsgálat big4-ra, megkérdezte, hogy IT-ban mi a big4.

(#4099) #35193216 válasza Dr. Akula (#4097) üzenetére


#35193216
törölt tag

Az konkrétan az Ernst & Young volt a big4-ból. Ettől függetlenül a Google-t meg más okokból éri kritika (pl. titkosszolgálati kapcsolatok), a Microsoftot szintén más okokból, ugyanakkor mégiscsak presztízs értékű náluk dolgozni. Ahogy a legnagyobb könyvvizsgáló cégeknél is a könyvvizsgálóknak.

(#4100) pit stop válasza Dr. Akula (#4097) üzenetére


pit stop
addikt

Azt teszik amit az ügyfél kér, nem a saját fejük után mennek a vakvilágba. Ha pedig a big4 miatt lett volna a világválság akkor már nem lennének...
Nem kell őket védeni, de más könyvelő/könyvvizsgáló cégek is csinálnak legalább annyi hülyeséget.

Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.