Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#3251) pstomi


pstomi
csendes tag

Hello. Jelenleg egyetem (ELTE Proginf) utolsó évét kezdtem meg, de 3 hónapja dolgozok főállásban egy nagy multinál, szoftvertesztelőként nettó 235 ezerért. Én fejlesztő szeretnék lenni, egyáltalán nem tetszik ez a szoftvertesztelés, nagyon monoton meg egyáltalán nem értem ezt a mobil hálozatos technologiákat, úgy érzem amióta itt dolgozom megálltam a fejlődésben, itt olyan technológiákat és program nyelveket használnak amit sehol máshol. Most kaptam állásajánlatot egy másik multitól, szintén dolgozhatok heti 40 órában, de ott csak netto 180 ezret kaphatnék, viszont Java fejlesztő lehetnék, nagy fejlődési lehetőséggel, de ez határozott idejű szerződés lenne, és a diploma megszerzése után átkerülhetnék a friss diplomás programba ami már határozatlan idejű lenne (de ismeretlen fizetésért), ahol mehetnék több hónapra New Yorkba. Ti mit tennétek a helyemben? Maradnátok a jelenlegi helyen, vagy váltanátok a kisebb fizetésű helyre ahol többet lehet fejlődni és később ez kamatozodhatna.

(#3252) Soak válasza pstomi (#3251) üzenetére


Soak
veterán

Neked nem kell hogy a fizetes prios legyen most szoval egyertelmu hogy ahol a legtobbet fejlodsz, hossutavon sokszorosan megterul.

(#3253) polonic válasza pstomi (#3251) üzenetére


polonic
félisten

az a nokia lesz

[ Szerkesztve ]

(#3254) section9 válasza pstomi (#3251) üzenetére


section9
őstag

Alacsonyabb fizetés fejlődéssel ha jobban élveznéd a fejlesztést. Én szoftverfejlesztőről váltottam IT Sec vonalra 25%-os fizetéscsökkenéssel, de legalább szeretem végre amit csinálok.

(#3255) dellfanboy válasza pstomi (#3251) üzenetére


dellfanboy
senior tag

váltásra szavaznék. hosszú távon kifizetőtöbb, főleg ha te is inkább fejleszteni szeretnél nem is értem a kérdést, miért nem léptél már:)

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#3256) tlac válasza dellfanboy (#3255) üzenetére


tlac
nagyúr

gondolom azért kérdéses mert egy ismeretlenre váltana 55k-val kevesebbért (azért ez nem egy jelentéktelen összeg)

ha lehetséges, akkor inkább a cégen belül próbálnék váltani pozíciót először

(#3257) pstomi válasza tlac (#3256) üzenetére


pstomi
csendes tag

Maga a cég az nem ismeretlen, jól ismert cégről van szó.

(#3258) dellfanboy válasza pstomi (#3257) üzenetére


dellfanboy
senior tag

MS?a dunaparton

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#3259) emvy válasza pstomi (#3251) üzenetére


emvy
nagyúr

Menj az MS-hez. 55k az par ev tavlatabol zsebpenz. Nem 22 evesen kell megkeresni a nagy lovet.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#3260) vzozo válasza MajaG (#3250) üzenetére


vzozo
senior tag

Szóval a kérdés mit csinál pontosan a rendszermérnök akkor?

Mondom, kérdezd meg tőlük.

Mivel ez egy mérnöki pozi, ideális esetben tervezned kell, milyen meglepő: rendszereket.:) Magyarul szolgáltatások-hálózat-infrastruktúra-biztonság-stb. megtervezése, bevezetések-migrációk tervezése. Talán belefér az operations dolgok kidolgozása is, egyfajta útmutató készítése a rendszergazdák számára, akik majd üzemeltetni fogják az egész hóbelevancot.

Nem árt, ha a rendszermérnök képes emberi - üzleti nyelvű kommunikációra is, nemcsak lefelé az üzemeltetés, hanem felfelé a menedzsment irányába is. Sőt, alapvetően egy (IT) mérnöknek alap feladata a business igények lefordítása az informatika nyelvére.

Hosszútávon rendszergazdaként nehéz nőni vagy karriert építeni, rendszermérnökként még lehetsz akármi (tanácsadó, tréner, technical sales), teljesen jó elindulási alap.

(#3261) emvy válasza vzozo (#3260) üzenetére


emvy
nagyúr

> (tanácsadó, tréner, technical sales)

Mondjuk ezek eleg sokszor pont azok a melok, amire egy technologus egyaltalan nem vagyik. Arra lehet szamitani a kovetkezo par evtizedben szerintem tovabb fog noni a 'kemeny' szakmai tudas erteke es tovabb fog csokkeni a projekt menedzsment/etc. melok erteke - ez a tendencia nagyon eros az utobbi tiz evben.

while (!sleep) sheep++;

(#3262) vzozo válasza emvy (#3261) üzenetére


vzozo
senior tag

Ez már nyilván emberfüggő.

Én technikai beállítottságúnak vallom magam, ugyanakkor a legjobban eddig tanácsadói szerepkörben éreztem jól magam, ami kvázi magában foglalta a rendszermérnök területet is. Gondolkodom rajta, hogy nyugdíj előtt átváltok tréneri állásra, de az még nagyoooon messze van, lehet akkor már mindenki agyi implantátumokkal fog tanulni, vagy pontosabban csak az infót önmagába letölteni.

Nincs kristálygömböm, nem tudom mi lesz a jövőben, de azt sejtem, hogy a robbanásszerű fejlődéssel + felhősödéssel nehéz lesz lépést tartani. Senki sem lesz képes feldolgozni és beépíteni azt a több(tíz)ezer oldalnyi friss tech anyagot, ami évente kijön ilyen-olyan formában.

Ezzel szemben úgy gondolom, hogy aki képes mérnöki gondolkozásra, van rendszerszemlélete, megfelelően kommunikál az emberekkel és képes oda-vissza fordítani az üzlet és az IT között, na annak lesz munkája még egy darabig.

(#3263) djgeg válasza emvy (#3261) üzenetére


djgeg
őstag

Minden téren ez a tendencia. Alap cég pozíciókban egyre általánosabb az informatikai tudással rendelkező emberek megléte. Olyan pozíciókról beszélek amik alapvetően nem igényelnének informatikai tudást, de mivel az IT ennyire nyomul mindenhol mindenhova ezért már az alapvetően irrelevánsnak tűnő IT tudás nagyon hasznosnak bizonyulhat egy nem IT poziban.

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#3264) H A M M E R


H A M M E R
csendes tag

Ebben a T-s pozícióban 5 év szakmai tapasztalatot kérnek. Bruttó 600 alapbér + juttatások reális? Főként attól várok infót, aki ott melózik és ismeri s bérsávokat...

(#3265) Tapsi válasza H A M M E R (#3264) üzenetére


Tapsi
addikt

Miféle pozíció? T alatt mit értesz? T-Sys, Telekom, ITSH?

(#3266) Mercutio_ válasza Tapsi (#3265) üzenetére


Mercutio_
félisten

A T-betű a hsz-ben az állás linkje, "T-Systems Magyarország Zrt."

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3267) kovsol válasza Tapsi (#3265) üzenetére


kovsol
titán

Ha rányomsz a linkre, akkor ezekre megkapod a választ. ;)

(#3266) Mercutio_ csak 5 másodperc :)

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#3268) Tapsi válasza Mercutio_ (#3266) üzenetére


Tapsi
addikt

Oooobazz, kisült a szemem. :B

A pozihoz: bruttó 600-700.

(#3269) syl5


syl5
őstag

Sziasztok,

3 év Oracle tapasztalattal PL/SQL fejlesztőként alsó-középfok angollal mennyi bruttó kérhető el szerintetek?

Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

(#3270) DopeBob válasza syl5 (#3269) üzenetére


DopeBob
addikt

-

[ Szerkesztve ]

MZ/X

(#3271) Gerzsi


Gerzsi
tag

Szerintetek magyarországon vidéki városban egy startup cégnél szoftverfejlesztőként (android) mennyi fizetést lehet kérni amit megadnak? (kezdőnek)

(#3272) lockdown90


lockdown90
senior tag

sziasztok

ezek a foiskolan oktatott FSZ-es IT kepzesek pl a FSZ Mernokinformatikus kepzesek mennyit ernek? megerne-e a penzt amit fizetni kell felevente...??
(rolam: Van mar egy BSC diplomam, ugyan nem mernokinfo, hanem terinformatikai de el szeretnek mozdulni + angolul beszelek viszonylag jol) Matematika nem igazan az erossegem, de a Progalap meglett halistennek

Hol lenne erdemes elkezdeni? Rendszeruzemeltetes, karbantartas, adatbázisok, Linux vonal erdekelne.. rendszergazda OKJ-ra nem lenne ertelme elpazarolni 2 evet gondolom..

-sokan irtak olvastam, hogy akinek nem megy a programozas azok probaljak meg a halozatos vonalat (CCNA, CCNP) illetbe MS certek..

(igen ismerem a sokasos szoveget, nagyabol vegig olvastam a korabbi hozzaszolasokat, hogy semmit nemernek a kolunbozo papirok megfelelo hattertudas nelkul)

[ Szerkesztve ]

i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S

(#3273) Tapsi válasza lockdown90 (#3272) üzenetére


Tapsi
addikt

Diploma után én a helyedben nem mennék FSZ-re. Te is leírtad a megoldást, néhány jó cert már beugró egy junior poziba, onnan meg egyértelmű a dolog. Angolul tudni kell!

(#3274) 44kos válasza lockdown90 (#3272) üzenetére


44kos
tag

Szia!

Én Programtervező Informatikus szakon tanulok (BSC) és elég sok olyan óránk van, ami közös a Programtervező Informatikus FSZ képzésen tanulókkal. Ezek leginkább az alapozó szakmai tárgyak(pl. Programozás I., Programozás II.)
A legnagyobb különbség ott van a két képzési forma tantervében, hogy FSZ-n 1-2 matektantárgy van a tantervben, míg BSC-n kb 7-8, és a BSC szakosoknak pár tantárgy esetén van a tantárgynak második "része", vagy a témakörhöz kapcsolódó egyéb tárgyak. Például adatbázisrendszerek témakörben a BSC-n lehet szabadon választható tárgyakat felvenni, ez +3 tantárgy.
Azt még hozzáteszem, hogy az én meglátásomban az FSZ inkább technológiai/gyakorlati megvalósítási vonal, a BSC-n a tervezés, fejlesztési vonal a fő "csapásirány".

Remélem írtam olyat, ami hasznos neked.

Üdv!

(#3275) lockdown90 válasza 44kos (#3274) üzenetére


lockdown90
senior tag

koszi az infot, tehat akkor FSZ kepzes ≠ rendszergazda OKJ
akkor ebbol kifolyolag esetleg bsc-n kreditelfogadtatas is mukodik ha vki komolyabbra adna a fejet?

[ Szerkesztve ]

i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S

(#3276) 44kos válasza lockdown90 (#3275) üzenetére


44kos
tag

Nálunk az FSZ-eseknek két szakiránya van, egyik a webprogramozó, a másik a mobil app programozó, tehát nem egyenlő a rendszergazda OKJ-vel.

És igen, a FSZ-en megszerzett krediteket beszámítják Bsc-n. Egy elvégzett FSZ-ről a 6 szemeszteres Bsc-n kb 2 szemeszternyi tantárgyat számítanak be.

[ Szerkesztve ]

(#3277) FLx válasza lockdown90 (#3272) üzenetére


FLx
addikt

Leírtad a megoldást, attól függően, hogy mi érdekel, CCNA, CCNP vonal, vagy MS minősítések. Mindkettőhöz van sok tonna anyag interneten, virtuális környezetek, laborok otthon simán építhetőek, 1-2 év alatt magadtól is sok tudást össze tudsz szedni. Amúgy ha piacképes tudást szeretnél MS vonalon, akkor nagyon ajánlott felhő vonalon mozogni, a következő X évben ebben lesz a nagy pénz.

(#3278) lockdown90 válasza FLx (#3277) üzenetére


lockdown90
senior tag

koszi az infot :)

i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S

(#3279) teaster


teaster
csendes tag

Helló

IT security területen dolgozom, eddig nem volt olyan munkáltatóm, ahol ügyeletet kellett vállalnom. Legyen szó hétvégéről vagy éjjeli rendelkezésre állásról, érdekelne, hogy ezeket általában hogyan fizetik meg? Mik a tapasztalatok?

új terület fele szeretnék mozogni ahol elvárás lenne.
(mondhatnánk IT automatizálási terület, ahol bármikor előjöhetnek problémák)

Üdv teaster

(#3280) 7 válasza teaster (#3279) üzenetére


7
addikt

Ez mérvadó, nekünk is eszerint számolják el a készenlétet. Igaz, én nem IT-ben dolgozom, de munkajog szempontjából ez indifferens.

[ Szerkesztve ]

(#3281) FLx válasza teaster (#3279) üzenetére


FLx
addikt

Mindenhol máshogy. Ha szerencséd van a törvény szerint fizetik, de a pihenőidővel pl. sehol nem foglalkoznak. Sok helyen meg fixen fizetnek pár forintot, mert a törvény szerinti túl sok lenne. Van ahol meg nem is fizetnek érte. :) A lényeg, hogy már a szerződésedben legyen benne a készenlét, túlóra különben simán nem fizetik ki.

[ Szerkesztve ]

(#3282) HoTDoG válasza teaster (#3279) üzenetére


HoTDoG
tag

Budapesten egy nagy multinál voltam ezzel foglalkozó pozícióban. Azt hiszem amit ők alkalmaztak az a magyar munka törvénykönyvéhez igazodott a következők szerint:

A készenlét ideje: órabér 30%-a, tehát ha egész hétvégén készenlétes vagy akkor 48*órabér*0,3
Ezen felül a ténylegesen munkával töltött idő a Te választásod szerint:
- órabér*1,5 plusz ezt az időmennyiséget szabadságként kiveheted
vagy
- órabér*2

Az ünnepnapokon talán még pluszba volt egy szorzó, de erre már nem emlékszem pontosan.

Mondanom sem kell, valamit valamiért, a pluszban összeszedett zsebpénz néha a szabadidő és a hétvégék rovására ment.

(#3283) HoTDoG válasza HoTDoG (#3282) üzenetére


HoTDoG
tag

Illetve az este 10 és reggel 6 közötti munkáért még pluszba az órabér 15%-a.

[ Szerkesztve ]

(#3284) #30734848


#30734848
törölt tag

Banknál, budapesti munkavégzéssel üzleti elemző/adatbázis-szakértőként egy éves munkatapasztalattal milyen fizetés lehetne reális?

(#3285) Tapsi válasza #30734848 (#3284) üzenetére


Tapsi
addikt

Bruttó 350-400-at mondanék+cafetéria.

(#3286) syl5 válasza syl5 (#3269) üzenetére


syl5
őstag

Erre valaki?

Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

(#3287) sss


sss
senior tag

Hali,

Látok Lufthansanál egy ilyen álláshirdetést:

"Linux Operator

Currently we are looking for a new member in our second level Unix/Linux team.

Tasks:
Monitoring LINUX servers
Ensuring high-level availability solutions
Opening and handling of incidents
Keeping contact to providers and relevant departments
Troubleshooting of LINUX OS-level problems and outages according to the documentations
Solving simple service requests for the customers

Requirements:
Basic LINUX or Unix knowledge and/or willingness to learn LINUX technologies
Basic networking backgrounds (TCP/IP)
Relevant basic education or equivalent working experience in this field
Ability to work in 24*7 shifts
Certificate of good conduct (erkölcsi bizonyítvány)"

Csak úgy érdeklődésképpen, szerintetek ilyen munkakörben milyen fizetésre lehet számítani?
(Szakirányos végzettséggel + 1,5 évnyi (a leírás alapján) hasonló területen szerzett munkatapasztalattal.)

(#3288) kovsol válasza sss (#3287) üzenetére


kovsol
titán

Bruttó 300-nál meglepődnék ha többet tudnál kicsikarni.

May the Force be with you!

(#3289) 7 válasza kovsol (#3288) üzenetére


7
addikt

24/7 műszakozással azért szerintem feljebb lehet azt tornázni

(#3290) kovsol válasza 7 (#3289) üzenetére


kovsol
titán

Alapbér a 300. Erre a pótlék még rájön. Lufi nem ad magas béreket, főleg nem OS supportra. Most meg meg is vette az IBM ezt a részét. [link]

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#3291) 7 válasza kovsol (#3290) üzenetére


7
addikt

Így már nekem is reálisabbnak hangzik. :K

(#3292) sss válasza kovsol (#3288) üzenetére


sss
senior tag

Köszönöm.

(#3293) adalbert1 válasza kovsol (#3290) üzenetére


adalbert1
veterán

Az IBM mennyit szokott fizetni hasonló pozíciókban (2nd level suport)?

(#3294) kovsol válasza adalbert1 (#3293) üzenetére


kovsol
titán

Csak a fehérvári bérezést tudom, azt meg nem igazán érdemes hasonlítani egy bp-i bérrel.

May the Force be with you!

(#3295) syl5 válasza syl5 (#3269) üzenetére


syl5
őstag

No, valaki? :)
Nekem van elképzelésem, de valamit viszonyításképp hagy húzzak már ki belőletek.
Mi is ugyanúgy megtervezzük az ügyfél elvárásait, kódolunk, tesztelést, dokumentálást, üzemeltetést támogatunk, deploy-olunk, verzió-kezelünk mint bármely más fejlesztő.

Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

(#3296) HoTDoG válasza syl5 (#3269) üzenetére


HoTDoG
tag

Fél éve keresett fejvadász cég 2-3 éves PL-SQL tapasztalat elvárással, pesti székhelyű céghez bruttó 500-ért. Mivel az angolod nem túl erős, sztem max 5-6 között.

(#3297) FLx válasza syl5 (#3295) üzenetére


FLx
addikt

Bruttó 600 körül tippelném, bár az van, hogy a legtöbb helyen kell az erős angol, nálunk meg inkább a folyékony.

(#3298) belotas válasza FLx (#3297) üzenetére


belotas
újonc

FLx sokszor szoktam látni, hogy nagyobb összegeket írsz(legalábbis számomra annak tűnik jelenleg) kevés tapasztalatra is. Én most kezdek majd dolgozni msc mellett 8 órába, és az lenne a kérdésem, hogy ezt a munkáltatok rendes 2 évnek tekintik majd vagy nem? Ha igen akkor majd 2 év tapasztalattal + msc(proginf) + angollal java vonalon is lehet majd 600brutto körül keresni pesten?

(#3299) amargo válasza belotas (#3298) üzenetére


amargo
addikt

Azért a realitás talaján érdemes mozogni, ha már van fix munkád, ami jó, de érdekel máshol mit lehet kérni ennyi tapasztalattal, akkor érdemes bedobnod ilyen számokat.
Ha 8 órában dolgozol, akkor mi másnak számolnák el? Esti/levelezői esetén biztos ez a helyzet, ha nappalin vagy, akkor a HR en múlik mennyire hiszi el.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#3300) FLx válasza belotas (#3298) üzenetére


FLx
addikt

Ha rendes nyolc órásat csinálsz, akkor persze az bőven beszámolható. Java vonalon 2 év tapasztalattal, ha tényleg jó vagy benne, szerintem 500-at simán lehet kérni, de tényleg nagyon függ cégtől és tapasztalattól, mert lehet az több is, extrém esetben meg kevesebb is.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.