Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#18001) Tapsi válasza GeeForGolf (#18000) üzenetére


Tapsi
addikt

Amire axioma hivatkozik, az a munkáltatói felmondás. Ha te munkavállalóként mondasz fel, akkor itthon sem engedik el a felmondási idő felét.

(#18002) vzozo válasza GeeForGolf (#18000) üzenetére


vzozo
senior tag

Nem értem mi a gondotok ezzel, ez ENGEM mint munkavállalót is véd!!!

Tisztára mint az amcsik, ők teljesen jól vannak vele, hogy másnap az utcára kerülhetnek, és "kommunista" Európának bélyegeznek minket a felmondási idők miatt. Hát köszi, nekem inkább van egy jó fél éves (?) felmondási időm most, mintsem teljes létbizonytalanság.

Egyszerűen nem látok olyan scenáriót, hogy önként el kéne hagynom a céget. Ha annyira más irányba mennének a dolgok, hogy semmiképpen sem akarok maradni, akkor kb. amúgy is világvége lesz, mert komolyan nem tudom elképzelni, hogy rossz irányba menjünk. :) Na és akkor pont a munkahelyet fogom a legjobban leszarni.

Egyébként meg legyetek már életrevalók, nem egy szalagi munkáról van szó, hanem IT-ról. Aki nem tudja kellően "szabotálni" a munkát egy monitor előtt ülve (pl. tanulni a következő pozidra, random könyveket olvasni, filmet nézni, állást keresni, stb.) az annyit is ér.

(#18003) GeeForGolf válasza Tapsi (#18001) üzenetére


GeeForGolf
junior tag

ez teljesen világos - miért kellett ezt most leírni? úgy tűnt, h én a munkavállalói oldalról történő felmondásra gondolok? értelemszerűen a munkavállaló akkor mond fel, ha van értelme...

(#18004) nihill válasza GeeForGolf (#17998) üzenetére


nihill
őstag

"nem 3-6 hónap múlva kíván felvenni az új cég, hanem lehetőség szerint max pár héten belül"

Ez azért ellenkezik az itt általában részletezett sokkörös interjúkkal. Pláne ha több cég közül tudunk/akarunk választani, az biztos nem pár hét. Persze a 6 hónap is elég erős véglet a másik oldalról.

(#18005) vzozo válasza nihill (#18004) üzenetére


vzozo
senior tag

Egyébként nálunk teljesen normális, hogy valakit úgy veszünk fel, majd x hónap múlva kezd...

(#18006) GeeForGolf válasza vzozo (#18002) üzenetére


GeeForGolf
junior tag

nem, sajnos ez téged nem véd. semmi olyan döntés, ami kirántja a lábad alól a talajt, és megváltoztatja a terveidet, nem véd téged. ez csupán annyit jelent, h még X ideig fizetünk neked, aztán magadnak kell megoldani. mivel X kevesebb, mint amennyit a munkavállaló tervezett, ez így aligha nevezhető win szituációnak.

"Egyébként meg legyetek már életrevalók, nem egy szalagi munkáról van szó, hanem IT-ról. Aki nem tudja kellően "szabotálni" a munkát egy monitor előtt ülve (pl. tanulni a következő pozidra, random könyveket olvasni, filmet nézni, állást keresni, stb.) az annyit is ér."

azt hiszem, nekünk nem egyezik a munkamorálunk :)

(#18007) GeeForGolf válasza nihill (#18004) üzenetére


GeeForGolf
junior tag

hát, nem tudom, az én tapasztalatom inkább az, h jellemzően 4-5 hét alatt lemennek az interjúk. rohadt fárasztó, de lemennek. lehet h egyébként csak én nem vagyok annyira expert, h azt mondja nekem bármelyik cég is, h 'na rád aztán akár még 6 hónapot is várnánk'. könnyen lehet, h ez a helyzet. de h ez lenne az általános dolog? ugyan már...

(#18008) vzozo válasza GeeForGolf (#18006) üzenetére


vzozo
senior tag

azt hiszem, nekünk nem egyezik a munkamorálunk

De vazze, már kirúgtak, te meg menni akarsz, és NEM hagyják. Ezek után is lojális vagy???

szerk:

" ez csupán annyit jelent, h még X ideig fizetünk neked, aztán magadnak kell megoldani."

Induljunk ki abból, hogy MINDIG neked kell MINDENT megoldani. Ki más oldaná meg, a tavi tündér?

Szóval ilyen szempontból mi a jobb?

1. Kirúgnak, másnaptól nincs fizu
2. Kirúgnak, kapsz még 1-3-6 hónapig fizut, használhatod a céges infrastruktúrát, knowledge baset, tananyagokat, erőforrásokat, stb...

[ Szerkesztve ]

(#18009) GeeForGolf válasza vzozo (#18008) üzenetére


GeeForGolf
junior tag

"azt hiszem, nekünk nem egyezik a munkamorálunk
De vazze, már kirúgtak, te meg menni akarsz, és NEM hagyják. Ezek után is lojális vagy???"

hát egy kis félreértés az van, én nem arról beszélek, amikor már kirúgtak - nyilván akkor mindenki leszarná -, hanem arról, amikor még stabilan állományban vagy, és pénzt kapsz a munkádért. nem jött át a mondandódból, h te már a felmondási idő alatti kreatívkodásra gondolsz, az nyilván egy másik tészta. fogalmazz pontosabban. tudom, nehéz, sokévnyi külföldi lét után, de hidd el, én is megteszek minden tőlem telhetőt, pedig majd' egy évtizede nem a magyart használom elsődleges nyelvként.

"Szóval ilyen szempontból mi a jobb?
1. Kirúgnak, másnaptól nincs fizu
2. Kirúgnak, kapsz még 1-3-6 hónapig fizut, használhatod a céges infrastruktúrát, knowledge baset, tananyagokat, erőforrásokat, stb..."

nyilván sosem jó, ha kirúgnak, de ha kirúgtak, akkor legyen 1 hónap, fizetett felmondási idő, és viszlát. ne kelljen még 3-6 hónapig ott szívni, már csak azért se, mert ha új helyre kívánsz menni, akkor ők általában azonnal fel kívánnak venni (itteni példa, pár hete véget ért az utolsó kör is a jelenlegi céggel, megkérdezték, mikor tudnék kezdeni; 2 hetet mondtam, azt mondták, hááát, jóóó, mondjuk 1 hét jobb lenne). féléves felmondási idővel annyit érsz el, h lesz 5 hónap gyomorgörcsöd, mert csak utána tudsz elkezdeni munkát keresni (tehát 1 hónappal a munkád vége előtt) ugyanis, ahogy mondtam, az általános gyakorlat az, h kb azonnal kéne kezdeni az új helyen.

persze ha itt mindenki akkora penge, h simán várnának rá akár fél évet is a munkáltatók, akkor ezer bocs :R

csak hát azt sajnos nehezen hiszem el, h így lenne :D

(#18010) #37935104 válasza GeeForGolf (#18009) üzenetére


#37935104
törölt tag

Annyit hadd fűzzek hozzá, hogy a 3 hónapos felmondási idő - mint mondottam volt, nekem is ennyi van - szerintem indikálja a cég korrektségét is, ugyanis nem azon filóznak, hogyan tudnának mielőbb megszabadulni tőled, hosszútávra terveznek veled. Az édesapám ezzel szemben egy hatalmas CNC esztergályos cégnél dolgozott június óta, decemberben volt egy hét betegszabin, aztán januárban és februárban újra lebetegedett. Erre válaszként ajánlott levélben megkapta, hogy viszlát. Természetesen ez jogellenes és felkerestünk egy munkajogi ügyvédet, aki már intézi is a Kündigungsschutzklage-t, ennek ellenére eléggé bosszantó és aggodalomra ad okot, hogy ilyen rövid munkavégzés után (=kb. 0 pénzt sikerült félretenni) simán kivágják az embert és törölheti két ököllel a szemét, hogy most mi a franc lesz. Valószínűleg sok ember van úgy vele, hogy inkább legyen 3 hónap és majd' kibírja az ember valahogy, akkor is, ha nem szeret ott dolgozni, mint az, hogy egy gazdasági válság küszöbén egyszer csak a padlóra kerüljön röpke négy hét leforgása alatt. A számlák utána is jönni fognak, sajnos. :(

(#18011) Stanlee válasza vzozo (#18008) üzenetére


Stanlee
őstag

"2. Kirúgnak, kapsz még 1-3-6 hónapig fizut, használhatod a céges infrastruktúrát, knowledge baset, tananyagokat, erőforrásokat, stb..."

Ez nem minden cegnel adott. Mondjuk egy geplakatosnak, vagy egy autoipari beszallitonak a gyartosoron dolgozo betanitott munkasanak, foleg ha elkuldtek, akkor nincs tovabbkepzes, meg tudasbazis hasznalat, linkedin learning es tarsairol meg nem is hallott soha eleteben. Az egyetlen eroforras amihez hozzajut az az uzemi WC.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#18012) GeeForGolf válasza #37935104 (#18010) üzenetére


GeeForGolf
junior tag

szomorú eset. nem tudom, én még mindig úgy vélem, h szívás az egy hónapnál hosszabb felmondási idő, sztem úgy korrekt, h ne húzzuk az ember idejét, ha már nem akarunk vele dolgozni, és adjuk meg az esélyét annak, h rögtön el tudjon kezdeni dolgozni máshol. mert mondom, azért jellemzően tényleg csak a felmondási idő utolsó egy hónapjában tudsz melót keresni, lévén h általában azonnal kell kezdeni a következő helyen. van, aki szerint segítség, h még pár hónapig van bejövő pénz. én viszont úgy látom, h ez inkább csak feszültté tenne engem, mert nem tudnék interjúzni addig. ki h éli meg, érted...

(#18013) vzozo válasza Stanlee (#18011) üzenetére


vzozo
senior tag

Ezért írtam, hogy IT területen... :)

(#18014) #37935104 válasza GeeForGolf (#18012) üzenetére


#37935104
törölt tag

IT-ben én veled értek egyet, úgy emlékszem te is olvastad a hozzászólásomat a főnököm kapcsán, ha 6 hónapig kellene még hallgatnom a s*ggfej szövegeit, nem vállalnék rá garanciát, hogy nem kapna tőlem egy atyait (és sokan megköszönnék a szívük mélyén... :D). Egyébként én jövőre szeretnék átköltözni Bécsbe, hogy közelebb kerüljek Magyarországhoz, szóval nagyjából február végén fogom beadni a felmondásomat és rendesen ki fogom tölteni a felmondási időmet. Márciusban dolgozok, április-május vizsgák (május utolsó 2 hetére kiveszem a fennmaradó szabimat, vagy április közepére, hogy készüljek a vizsgákra a szabim alatt). Június a max, amikor szeretnék lépni (jó az idő, nincsenek vizsgáim, megvan az X időnyi munkatapasztalat + az ajánlás a jelenlegi cégtől, elég pénzt teszek addigra félre), szóval nálam pl. a három hónap sem olyan nagy probléma, mert tök jól tudok vele tervezni. Ha minden jól megy, július elejétől pedig már az új munkahelyemen fogok dolgozni. :U

(#18015) vzozo válasza GeeForGolf (#18009) üzenetére


vzozo
senior tag

Lehet én értettem félre a diszkurzust, de tényleg abból indultam ki, hogy itt most a felmondási időről beszélgetünk...

Egyébként pedig hosszú felmondási idő alatt is lehetsz "beteg", ha éppen interjúra kell menned, és igen, ha olyan penge vagy, akkor fognak rád várni. Aki betegszabival nem tud visszaélni, az is keressen másik dokit vagy legyen életrevalóbb.

Mondom ezt úgy, hogy én ezzel még nem trükköztem, de a két kezemen és két lábamon lévő ujjak kevesek lennének ahhoz, hogy megszámoljam hány esetet hallottam ismerősöktől az elmúlt években...

Én nagyon ritkán jutok el német orvoshoz, mert általában egészséges vagyok, de még azokban az esetekben is csak 1x volt komolyabb bajom, ami legitim betegszabira jogosított (szerintem.)

Ehhez képest minden más esetben egyből azzal kezdte a doki, hogy akkor 1 vagy 2 hétre írjon ki. Én meg mondtam, hogy lófaszt, adjon IGAZI gyógyszert (az itt nagyon nem szokás, mindenki bele van buzulva a kamu homeopátiába), mert

1. néhány napot bemondásra elfogad a munkaadóm
2. több az adminisztráció a betegszabival, mint amennyit ér
3. igazából qrvára nem vagyok kisegítve a betegszabival, mert akkor tényleg otthon kell ülnöm, és az nekem nem pálya, főleg ha "egyben vagyok" és nem a halálomon

(#18016) GeeForGolf válasza #37935104 (#18014) üzenetére


GeeForGolf
junior tag

abszolút. mit mondhatnék. legjobbakat :) kemény dió, főleg tanulás mellett, csináltam én is, amikor kellett, nem volt egyszerű, szóval átérzem. de hajrá, ti vagytok a jövő :)

(ja, azért a főnököt ne bántsd :) nekem is sok f...fejet kellett már kibírnom életemben, tudom, nem könnyű...)

(#18017) GeeForGolf válasza vzozo (#18015) üzenetére


GeeForGolf
junior tag

alapvetően igen, csak a mondandód az a része nekem vhogy nem kapcsolódott a felmondási időhöz, úgyhogy akkor kicsit elbeszéltünk egymás mellett, bocs.

ami a német eü szabályozást illeti, hát tényleg horrorisztikus, még jó, h nekem pár hét elég volt a bajorokból és eljöttem. rugalmatlan banda, nulla work-life balance-szal. nekem nagyon nem jött be az az életstílus, ami ott van.

(#18018) nihill válasza GeeForGolf (#18007) üzenetére


nihill
őstag

Nem általános dolog, de átlag pozíciókban nem valószínű, hogy 6 hónapos a felmondási időd (az előző példákban is 3 hónap volt, csak a maximum véglet ott a 6 hónap)
Ha viszont tényleges 6 hónap a szerződésed, az valószínűleg azért van, mert annyira expert vagy, hogy emiatt a másik félnek is megéri majd várni rád, mert tudja is, hogy ilyen embert nem lehet máról holnapra kapni, csak extrém szerencsével. Nyilván itt nem Kódoló Józsiról van szó.

(#18019) GeeForGolf válasza nihill (#18018) üzenetére


GeeForGolf
junior tag

mondjuk ebben is van igazság. de 3 hónapot kódoló józsinak is le kell töltenie, és sztem az is sok...mindegy. mondom, kinek mi az ideális. én annak a híve vagyok, h ha nem akar vmelyik fél együtt dolgozni a másikkal, akkor ne nagyon húzzák egymás idejét. de értem, h vkit meg az nyugtat meg, h még van X hónapig bejövő. csak mondom, ennek ugye az az árnyoldala, h addig effektíve munkát sem nagyon tudsz keresni, mert nem tudsz azonnal kezdeni máshol, amire általában elég nagy igény van. nem vagyunk egyformák, na :)

(#18020) azbest


azbest
félisten

A német felmondási idő kapcsán én csak az ottani kollégákkal való beszélgetést tudom felidézni:
- szakszervezet! Be kell lépni a szakszervezetbe. Kelet-európaiak ezt nem értik, és nem lépnek be, aztán meg csak pislognak, hogy miért kevesebb a fizetés és miért bánnak velük kutyául.
- meséltek egy srácról, aki a német cégnél hónapokig nem csinált semmi hasznosat, sőt mások munkájába szólt folyton bele. S az ottani rendszer miatt nem tudta simán kirúgni a munkáltató. Azt mesélték, hogy ott, ha valakitől meg akarnak szabadulni, inkább ajánlanak neki plusz pénzt, csak menjen el önként (gondolom közös megegyezéssel).

Nem alkalmazottként, hanem német cég alatti alvállalkozó cég alkalmazottjaként érdekes élmény volt, amikor átszervezések miatt a cégünk szerződését nem hosszabbították és ezt talán 3 héttel előtte már közölték. Mi persze ugyanúgy folytattuk a munkát, csináltuk a soron következő fejlesztéseket és fixeket, szinte teljesen a végéig. Teljesen le voltak nyűgözve, hogy a szerződés végének ismeretében mi még dolgozunk. Egyedüli nehézség az volt, hogy a munkát átvevő egyiptomi csapat nem annyira fogadott el információkat, oktatást az átadáshoz. Nameg az, hogy délutánonként nem volt internet az irodájukban :DDD

[ Szerkesztve ]

(#18021) GeeForGolf válasza azbest (#18020) üzenetére


GeeForGolf
junior tag

"Egyedüli nehézség az volt, hogy a munkát átvevő egyiptomi csapat nem annyira számított / fogadott el információkat, oktatást."

hát ez...egy teljesen általános jelenség. nem erre a fórumra való a téma, nem is fogok belemenni, itt annyi jegyzek meg, h volt "szerencsém" több különböző munkakörben is együtt dolgozni egyiptomiakkal, törökökkel, türkménekkel, meg más csoportokkal a közel-keletről - nincs az az isten h bármiben is hallgatnának rád, vagy egyáltalán emberszámba vennének. még úgy sem egyébként, h a törökökben él vmi hamis nosztalgia a magyarok iránt (tökre meglepő volt, ugye mi ezt másképp látjuk velük kapcsán), amint véleménykülönbségre kerül a sor, rögtön le van szarva az ember. de tényleg itt is hagyom abba ezt a témát, mert nem ide való, csak annyi a konklúzió, h az a kultúra, meg a "nyugati kultúra" egyszerűen nem kompatibilisek egymással, ez van.

(#18022) vzozo válasza GeeForGolf (#18017) üzenetére


vzozo
senior tag

h nekem pár hét elég volt a bajorokból és eljöttem. rugalmatlan banda, nulla work-life balance-szal.

Különbözőek a tapasztalataink.

Nálunk a tőzsgyökeres bajor kollégák kezéből kiesik a billentyűzet 17:00-kor, és hiába vagyunk multi, eszedbe se jusson bármilyen meetinget azutánra szervezni.

Volt már, hogy a német menedzser tolta le az amcsi kollégát, hogy eszébe ne jusson még egyszer 17:00 utánra bármi betenni, mert az nekünk már "Feierabend" - ha akar valamit, akkor majd ő keljen fel reggel 6-kor és időzítse úgy, hogy beférjen a német munkaidőbe.

A szabadság szent, tényleg ne várj semmit se a némettől, ha papíron szabin van. Akkor se, ha látod egyébként Lyncen / Teamsen, hogy online - válaszolni se fog, majd csak a szabija után.

(#18023) azbest válasza GeeForGolf (#18021) üzenetére


azbest
félisten

Ennyire azért nem volt vészes. Inkább arról volt szó, hogy mi komolyan vettük azt, hogy állítsunk összet ismeretátadó anyagot, diasort és mutassuk be nekik. De lehet valójában senki sem számított rá, hogy mi tényleg komolyan vesszük.

Előtte egy részükkel már egyébként is együtt dolgoztunk, mert közös forráskódja volt a különböző régiós termékeknek. Általában a lányokkal könnyebb volt együtt dolgozni, jobban hallgattak a tanácsokra, kritikákra. De persze a fiúk közül sem volt mindenki tudásához képes túlzottan magabiztos. Inkább az adott csapat arányaira gondolok. A lányok közt több volt a szakmailag felkészült, de köztük is volt persze, aki teljesen fogalmatlan volt. Eleve az egy új élmény volt, hogy náluk nagy arányban dolgoznak nők a programozás terén. Korábban főleg tesztelők, dizájnerek közt volt jellemzű, így nyugatabbra.

(#18022) vzozo
a munkaidő tartása nem éppen deviancia. Ahol nem képesek munkaidőben elvégezni a munkát, ott valami komoly szervezési probléma van. Van, ahol rugalmasan lehet ezt kezelni, van ahol törvényi szabályozást maximálisan tiszteletben tartva csinálják. Máshol meg elvárják, hogy benn éjszakázzanak, vagy épp este ad-hoc meetingeljenek valami miatt, ami általában másnap is ráérne. Vannak akiknek nincs élete a munkán kívül és ezt másoktól is elvárja. Láttam már ebből konfliktust, amikor a munkavállaló szabadidejével is a cég akart rendelkezni és azt beosztani saját tetszése szerint. Ez nem igazán működik felnőtt embereknél, akár család, akár hobbi vagy netán másodállás miatt. De ez nem is tartozik a munkaadóra.
Alvállalkozóként persze mindig nehezebb a helyzet. De ott meg az alvállalkozó cégnek kéne megfelelően kezelnie ezt. Mármint, ha nem 8-16.30 a munkaidő, akkor aszerint egyezni ki a munkavállalókkal. Például 13.30-22 órára, ha az időzóna miatt úgy van. Csak sokszor elfelejtik azt, hogy a magyar cégnél a magyar törvényeknek kell megfelelni és a rugalmasság elvárása okés, de nem napi szinten a munkavállaló kárára hajnaltól pirkadatig.

btw, no offense: Értem, hogy a tapasztalatodan írtad és az nem a te egyéni véleményedet tartalmazza.

[ Szerkesztve ]

(#18024) GeeForGolf válasza vzozo (#18022) üzenetére


GeeForGolf
junior tag

akkor lehet, h csak én fogtam ki rossz céget, ott elég nagy volt a hajtás, mindennapos a túlóra, tokennel mért munkaidő (hiszen az ember csak akkor dolgozik, ha jelen van, főleg ha programozó), WFH-ot felejtsd el.

(#18025) vzozo válasza azbest (#18023) üzenetére


vzozo
senior tag

(#18022) vzozo
a munkaidő tartása nem éppen deviancia. Ahol nem képesek munkaidőben elvégezni a munkát, ott valami komoly szervezési probléma van. Van, ahol rugalmasan lehet ezt kezelni, van ahol törvényi szabályozást maximálisan tiszteletben tartva csinálják. Máshol meg elvárják, hogy benn éjszakázzanak, vagy épp este ad-hoc meetingeljenek valami miatt, ami általában másnap is ráérne. Vannak akiknek nincs élete a munkán kívül és ezt másoktól is elvárják. Láttam már ebből konfliktust, amikor a munkavállaló szabadidejével is a cég akart rendelkezni és azt beosztani saját tetszése szerint. Ez nem igazán működik felnőtt embereknél, akár család, akár hobbi vagy netán másodállás miatt. De ez nem is tartozik a munkaadóra.

Abszolút egyetértek, lehet nem jött le az eredeti kommentemből, hogy nekem ez így több, mint oké. :)

Anno magyar cégnél dolgozva mindig nekem kellett "kifogást" keresnem, hogy miért nem akarok munkaidőn kívül dolgozni. Ez totál beteg dolog. Van a munkaidő meg a szabadidő!

Itt most a németek eleve nem tesznek be semmit 5 utánra, ha pedig valamelyik nemzetközi kontakt fura időben akar mítingelni, akkor elég annyit mondani, hogy "német" meg "munkaidő". Valamiért mindenki tudja, hogy ez mit jelent, megvan a hírünk / hírhedtek vagyunk a nagyvilágban. :)) De nem kell magyarázkodni, elsőre értik.

Persze ez nem jelenti azt, hogy teljesen rugalmatlan lennék. Ha éppen este 10-kor kell egy órára visszajönnöm online-ba, de cserébe le tudom csúsztatni (és igen, le tudom), akkor megoldjuk úgy, hogy mindenkinek jó legyen.

Inkább azt tartom fontosnak, hogy a munkaidő szent, és minden, ami azon kívülre esik, az "appreciated" és kellően elismert / jutalmazott.

(#18026) GeeForGolf válasza instantwater (#17948) üzenetére


GeeForGolf
junior tag

"Eléggé hozzászoktam az angolszász munkakultúrához, de ha beüt a zombiapokalipszis itt a Brexit kapcsán nem sok hely van európában angolszász munka és élet felfogással... :("

hát...igen, ez lehet para később. irány a tengerentúl max.

(#18027) emvy válasza GeeForGolf (#18026) üzenetére


emvy
nagyúr

Vagy remote.

while (!sleep) sheep++;

(#18028) GeeForGolf válasza emvy (#18027) üzenetére


GeeForGolf
junior tag

nem hiszem, h az megoldaná a problémát. az angolszász munka- és életfelfogást európában leginkább a uk-ben találod meg, szóval elmenni vhova nem nagyon segítene...

(#18029) instantwater válasza GeeForGolf (#18028) üzenetére


instantwater
addikt

Szerintem ő úgy gondolta, hogy remote dolgozol egy usákiai cégnek.
De az meg az időeltolódás miatt sucks.

A történelem azt mutatja, hogy az angolok mindig is kiokoskodtak valami kiváltságot, külön dealt, jók voltak alkudozásban, talán elkerüljük a zombiapokalipszist.
Ami nálam az, hogy 0.9-0.8 EUR ért veszik majd a GBPt.

(#18030) brrr1


brrr1
csendes újonc

Hello.

Ha valaki esetleg tudja, hogy mennyi a fizetés ebben az állásban egy pályakezdőnek, akkor leírná nekem privátban, légyszíves?

https://job.lhsystems.hu/allas/alkalmazas-uzemelteto-2110

(#18031) GeeForGolf válasza instantwater (#18029) üzenetére


GeeForGolf
junior tag

áááhhh...lehetetlen. NY city GMT-5, SV GMT-8. ekkora időeltolódással nem lehet folyamatosan élni.

sztem az angolok eléggé túlértékelik magukat, és most sem nagyon látom, h meghatná az uniót a hisztijük. lehet, h kemény idők várnak ránk jövőre ilyenkor...

(#18032) GeeForGolf válasza brrr1 (#18030) üzenetére


GeeForGolf
junior tag

hát a fizuról sokat nem tudok, de azért pár javaslatot tennék, így elolvasva a munkakört, hátha segítenek a döntésedben:

"A munka mellett a magánéleted sem szorul háttérbe: a törzsidőn alapuló rugalmas munkabeosztás, a pontos munkaidőkeret-követés, az alkalmankénti otthonról dolgozás lehetősége, a családodra is kiterjeszthető kedvezmények révén a munkán kívüli életed is jobb lehet velünk!"

a törzsidőn alapuló rugalmas munkabeosztás = folyamatosan váltogatni fogjuk a műszakjaidat, h teljesen felboruljon a bioritmusod

a pontos munkaidőkeret-követés = nem, nem mehetsz el a 3 héttel korábban lefoglalt fogorvosi időpontra 1 órával korábban

az alkalmankénti otthonról dolgozás lehetősége = ha szombat este szarja össze magát a rendszer, akkor a szabadidőnket velünk töltöd, nem a haverjaiddal a pubban

a családodra is kiterjeszthető kedvezmények = évente kiszúrjuk a szemedet 2 mikuláscsomaggal a kölyköknek, mert látni úgysem fogod őket ilyen munkatempó mellett

"Ha érdeklődsz a rendszerüzemeltetés iránt, készítettél már website-ot, vagy voltál rendszergazda kisebb rendszereknél, jelentkezz bátran.

most akkor üzemeltetőt keresnek vagy fejlesztőt? egy üzemeltető minek készítene website-ot?

továbbá, 12 órás munkarend, légiközlekedés, felelősség? hát jól gondold át, h kell-e ez neked...

(#18033) Tapsi válasza brrr1 (#18030) üzenetére


Tapsi
addikt

Légiközlekedésben ne akarj rendszergazda lenni. Ne!

(#18034) brrr1 válasza Tapsi (#18033) üzenetére


brrr1
csendes újonc

Koszi a valaszokat. Egyebkent maga a legikozlekedes miatt tetszett meg a ceg. Nem jo dolog legitarsasagnal rendszergazdanak lenni?

(#18035) adalbert1 válasza Tapsi (#18033) üzenetére


adalbert1
veterán

Miben rosszabb ez, mint mondjuk egy bank (pl. itt van ez a takarékbankos issue, de ugye simán lehet ott is olyan outage, hogy pl. az ügyfelek nem tudnak fizetni, ez szerintem párba állítható azzal, hogy mondjuk nem szállnak fel a gépek)?
Illetve akkor mi lenne a legjobb iparág (tudom, azok, ahol a prod rendszereket is csak nappal használják :) ), ahova megérné elmenni üzemeltetni?

GeeForGolf: szerintem a legviccesebb ez a hirdetésben:
"Hosszú távra tervezünk veled!" - a Lufthansa már kiszervezte egyszer az egész üzemeltetést az IBM-nek pár éve (akkor ment az összes alkalmazott is át az IBM-hez, aki üzemeltetéssel foglalkozott, csak a fejlesztők maradtak a lufinál), szerintem ha az érdekük úgy kívánja, akkor lehet, hogy ezt később is megteszik mégegyszer a jövőben- persze az is lehet, hogy éveket le lehet ott húzni.
Maga a pozíció nekem sima Level2 app üzemeltetői pozíciónak tűnik, szerintem erre nem fizetnek nagyon többet egy 300k+pótlék+cafeteria bruttónál.

(#18036) sss válasza Tapsi (#18033) üzenetére


sss
senior tag

Mi a baj a légi közlekedéssel? Voltak kollégáim akik a lufitól jöttek, alapvetően nem mondtak rosszakat a cégről. Volt aki később vissza is ment.

(#18037) horush válasza adalbert1 (#18035) üzenetére


horush
addikt

Maga a pozíció nekem sima Level2 app üzemeltetői pozíciónak tűnik, szerintem erre nem fizetnek nagyon többet egy 300k+pótlék+cafeteria bruttónál.

Azért ez érdekes lenne.. :DDD 300k bruttóért egy dohányboltba nem találnak eladót, nem hogy bármilyen IT pozira... A legalapabb junior IT pozíciókra is 300 nettó a minimum, a Lufthansánál valószínűleg egy kicsit több is elérhető. 500-600 bruttó szerintem simán reális erre.

(#18038) GeeForGolf válasza horush (#18037) üzenetére


GeeForGolf
junior tag

én ismerek embert, bp-en, aki most keres 260-80 nettó közt, asszem nodejs a fő irányvonal, egy ismert e-commerce cégnél dolgozik. és ez már a megemelt fizu, az első 6 hónap 150 körüli nettóval ment. oké, nincs szakirányú diplomája, az egyik népszerű gyorstalpalót végezte el (12 hónapos).

(#18039) Mirman válasza GeeForGolf (#18038) üzenetére


Mirman
őstag

És jó nagy marha hogy elment ennyiért dolgozni ha tényleg érti is amit csinál. Én is egy ilyen képzést végeztem és nagyon nem ennyi volt még a kezdőm sem.

(#18040) GeeForGolf válasza Mirman (#18039) üzenetére


GeeForGolf
junior tag

"ha tényleg érti is amit csinál."

ez az a része, amiről nem tudok nyilatkozni. sosem dolgoztunk együtt, fogalmam sincs, milyen kódot ír. azt tudom, h a kurzus befejezése után bő félévig nem kapott munkát, nagy szenvedés volt bevergődnie ehhez a céghez.

[ Szerkesztve ]

(#18041) adalbert1 válasza horush (#18037) üzenetére


adalbert1
veterán

Ok, simán lehet, hogy most már ennyire fent vannak a belépő fizuk is, mikor pár éve még L2-n dolgoztam, akkor kb. olyasmi volt az elérhető fizetés, mint amit leírtam - de azért a 600 bruttó alapfizut én továbbra is soknak érzem egy műszakos L2 pozira, tud valaki olyanról, aki ilyen poziban van, és ennyi az alapbére?
De ha tényleg adnak annyit, akkor L3-ra mi lenne a reális? Most voltam pár helyen interjún, és volt olyan multi, ahol bruttó 850 fölé nem akartak menni - igaz, utána meg csodálkoznak, hogy embert kell keresniük, mert erre könnyen ráajánlanak más munkaadók. :)
Viszont az 5-600 és a 8-900 közötti anyagi különbség számomra nem tükrözi azt, hogy az egyik egy entry level pozíció, a másikhoz pedig kell 5-10 év tapasztalat.

(#18042) szakika11


szakika11
csendes újonc

Ha mar lufthansa..
A heten voltam 2. körös interjun naluk, ami sztem egesz jol sikerult es valszeg tesznek ajanlatot nekem. (Java fejelsztoi pozi) volt vagy van mar vki itt a lufthansanal?
Mire lehet fejlesztolent szamitani? Mennyire sok a melo, a tulora stb..?

(#18043) GeeForGolf válasza szakika11 (#18042) üzenetére


GeeForGolf
junior tag

grt, milyen volt az interjú? mire mentek rá? nyilván nem konkrétumok érdekelnek, azokról gondolom nem beszélhetsz, maga az interjú struktúrája, feladatok típusa érdekelne, már amennyit lehet mondani róla persze.

[ Szerkesztve ]

(#18044) szakika11 válasza GeeForGolf (#18043) üzenetére


szakika11
csendes újonc

Hello, elso korben papiros teszt, ott voltak gyakorlatias feladatok (pl ird le egy feladathoz hogy milyen osztalyokat hasznalnal, hogy implementalnad), de volt elmeleti kerdes is, angolul is kellett beszelni a hr-essel, kovi korben meg szakmai interju, belekerdeztek a papiros tesztbe is hogy miert az a valaszom ami le van irva. Ill ott is volt angolozas vmi employee menedzserrel vagy kivel. Elso kor az kb 2 oras volt, a masodik csak 1 ora kb

(#18045) GeeForGolf válasza szakika11 (#18044) üzenetére


GeeForGolf
junior tag

köszi az infot! drukkolok, h sikerüljön, jó ajánlatot tegyenek.

(#18046) Mercutio_ válasza adalbert1 (#18041) üzenetére


Mercutio_
félisten

Csúsznak össze a bérsávok, ez más területeken is probléma.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#18047) GeeForGolf válasza Mercutio_ (#18046) üzenetére


GeeForGolf
junior tag

csak kíváncsiságképp kérdezem, az entry level-t kéne lejjebb tolni vagy a more advanced level-t feljebb szted?

(#18048) adalbert1 válasza Mercutio_ (#18046) üzenetére


adalbert1
veterán

Ennek talán egy nagy előnye van, hogy ha valaki váltana valamilyen irányba, ahol a jelenlegi tudását/tapasztalatát nem igazán, vagy csak korlátozottan tudja felhasználni, akkor kevesebb pénztől esik el, tehát könnyebben vált át másra, ahol kezdőnek számít :).

GeeForGolf: szerintem az a legjobb, ha mindenki többet keres, tehát az advanced level-t tolnám feljebb.

(#18049) szakika11 válasza GeeForGolf (#18045) üzenetére


szakika11
csendes újonc

Koszi :) remeljuk pozitiv valasz jon toluk :)

(#18050) horush válasza adalbert1 (#18041) üzenetére


horush
addikt

Ez fejlesztőknek is így van. Programozóként 3 év tapasztalattal, és viszonylag jó szaktudással simán el lehet érni 1 millió körüli bruttót, de egy lead fejlesztőnek, 10+ év tapasztalattal is nehezen adnak másfél millánál többet, ha nem akar vállalkozni.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.