Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#3051) FLx válasza target_mode (#3048) üzenetére


FLx
addikt

Vidéken semmi eselyed kb. programozóként. Viszont Pesten is necces juniorként ennyi idősen, mi 35 évesen vesszük fel a senior és 40 felett a principal engineer embereinket. Azt a dolgot kéne erőltetni a sok közül amihez már most nagyon értesz és azzal az eggyel kéne menni tovább, akár Pesten, mert a vidék halott már rég.

[ Szerkesztve ]

(#3052) AMDFan válasza target_mode (#3048) üzenetére


AMDFan
addikt

Ha maradnál, akkor szerintem kérj bruttó 550-et és még egy embert magad mellé aki kezdő és elviszi helyetted a supportos dolgokat. Ennyi mindent nem normális hogy egy ember visz.

(#3053) Mercutio_ válasza target_mode (#3048) üzenetére


Mercutio_
félisten

A maradás feltételeként kösd ki, hogy felvesznek egy embert az operatív jellegű support munka ellátására, akinek a szakmai alkalmasságát te méred fel. (gizikék, mentések, nem megy a net, stb. jellegű munkákat vedd sorba, és nézd meg mennyi idődet veszi el, ez alapján határozd meg azon tevékenységek körét, amit az illető át kell hogy vegyen és ezt írd is le) ezen felül kérj némi fizuemelést, de vélhetően ez nem annyira lényeges, mert így lesz időd/energiád magad java-ban képezni, aztán 1 év múlva eldöntöd, hogy merre tovább.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3054) djgeg válasza FLx (#3050) üzenetére


djgeg
őstag

Ezek a munkahelyek nem arról szólnak, hogy egy valamiben legyél jó. Én hasonló szituban hasonló munka mennyiséggel 350 nettot anno kiharcoltam. Aztán még több mindent kezdtek rám traktálni, még többet túlóráztam aztán menekültem...

Az egy dolog, hogy kis cégek sufni IT "részleget" tartanak fent és az is egy más dolog, hogy ennyi rendsze rüzemeltetését, fejlesztését és mindent egy emberre bíznak. Igenis ebben az esetben, ha egy emberrel akarok elvégeztetni 2-3 munkakört akkor meg kell fizetnem az ember.

Sok esélyt én sem látok arra, hogy vidéken ezt kiharcolja a jelenlegi cégénél. Viszont egyáltalán nem elrugaszkodott igény a feladatokat figyelembe véve főleg, hogy 8 óra munkával ezeket lehetetlen művelni nomálisan. Én mindig is azon a véleményen voltam, hogy szart is pucolok. Ha megfizetik. Mindennek meg van az ára.

(#3052) AMDFan +1 az 350 netto. Annyi minimum +1 ember az még jó is... csak dobni fognak egy hátast a cégnél.

Szerintem mindenképpen ajánlatos egy reálképet adni a cég vezetőinek, hogy nézd meg ennyibe kerülne a cég IT üzemeltetése egy cégen keresztül. + Az is jó ötlet, hogy a favágó munkák össze írásával kampányoljon egy + munkatárs felvételéhez.

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#3057) _NCT


_NCT
őstag

Ti hogy döntenétek ha az alábbi szitu lenne?

Jelenlegi cégnél most nettó 20ezres emelés után 248+48k nettó cafeteria (évi 2db 100 és 110%-os prémium, így havi szintre leosztva 337-et keresek nettó, (4 év tapasztalattal igaz ebből 2 év diákmunka)), viszont kérdéses mi lesz egy év múlva, illetve szakmai fejlődés nuku, ülünk és nézünk ki a fejünkből...

Vagy váltani egy másik (kisebb) céghez, ahol 262k+25k nettó cafeteria, viszont úgy néz ki mindenes rendszergazda kellene, tehát munka rengeteg lesz, ezáltal fejlődés is valószínű, bár én már nem bízok senkiben, mindenhol azt ígérnek és mondanak amit akarnak.

Tehát havi 50k-ért kevesebbért menjek el egy másik céghez (ahol megint nem tudni mi lesz és igazából vésztartalék pénzem sincs) vagy maradjak itt és húzzak ki még 1 évet, viszont akkor szintén nem lesz szakmai tapasztalatom és ha úgy adódik, jövőre el kell mennem. És akkor nem lesz elég szakmai tapasztalatom, lehet hogy máshol kiröhögnek, ha 450-et kérek bruttóban.

Mindenképp szeretnék rendszerüzemeltetőként elhelyezkedni, de sajnos a pénz beszél, és jelenleg azt mondja hogy az 50ezer mínusz sok lenne.

[ Szerkesztve ]

(#3058) kraftxld válasza _NCT (#3057) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Hülyeség lenne váltani, ez elég jó pénz, nyugodtan fejleszd magad, menj el vizsgákra akár a saját költségeden aztán ha van valamennyi tartalék pénzéd akkor válts jobb melóra.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#3059) DopeBob válasza _NCT (#3057) üzenetére


DopeBob
addikt

Ha folyamatosan fejlődni akarsz, akkor az ilyen "kisebb cégeket" nyugodtan húzd ki a listádról. Ez általában úgy néz ki, hogy odamész, pár hónap alatt rendbe raksz mindent, automatizálsz amit csak lehet, aztán ha szerencséd van 5 évente van egy upgrade, egyébként meg a napi munkának nagyon kevés köze lesz az üzemeltetéshez... (update/backup/logokat megnézed). Vagy nagyobb céget kell keresni, ahol folyamatosan el tudnak látni munkával, vagy ilyen IT szolgáltató céghez menni, akik mások rendszereit tartják karban, ott fogsz tudni fejlődni. Ha beülsz valahová, és jól csinálod, az nagyon hamar unalomba fullad...

A másik tippem: menj el az új helyre, engem meg ajánlj be a mostanira :D

[ Szerkesztve ]

MZ/X

(#3060) _NCT


_NCT
őstag

Értem én, és engem is az hajt, hogy oké, elmegyek másik helyre, ahol dolgozni kell és szakmailag is bele tudok látni a dolgokba... De ha nem fizetik meg, akkor cseszhetem, fejlődési lehetőség ott sem lesz, mivel nincs hova,állami cég mindkettő.

Csak mikor bejövök reggelente, felb@sz hogy nincs munka, ami van is spéci belső szoftverek, és köze nincs az üzemeltetéshez, hardverekhez és társai... És ilyenkor olyan frusztráció tör rám, hogy ezért tanultam, ezért dolgoztam, hogy semmit se kelljen csinálni. Tudom ez így eléggé sznobnak tűnik, van aki megölne ha tudná pontosan mennyi munkáért mennyit keresek.... De esküszöm nincs szarabb a világon, mikor nincs elismerés, nincs semmi, bejösz, leülsz, elvagy egész nap és pont....

Ha elkerülök innen egy év múlva, oké hogy meglesz az MCSA vizsgám, esetleg még MCSE is, de tapasztalatom akkor sem lesz sok. Ez tipikus esete lesz annak, hogy papírom van, elméleti tudásom is, de gyakorlat meg szinte alig... És ez nem az a szakma ahol csak az elmélet számít....

(#3061) kraftxld válasza _NCT (#3060) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Sima meló mellett nyomj freelancer melókat az amcsiknak maszekban, munkaidőben, dupla pénz, szakmai gyakorlat is meglesz :)

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#3062) doc válasza kraftxld (#3061) üzenetére


doc
nagyúr

:K
en is igy 'hoztam fel' magam szoftverfejlesztesbol, az ures rendszergizdai idomben

(#3063) sutszi válasza _NCT (#3057) üzenetére


sutszi
veterán

A hozzászólásod alapján a döntést már meghoztad, csak megerősítést vársz. De az az információ amire neked szükséged van az nem itt van sajnos. Egy kérdés van ami eldönthetné egyértelműen a dolgot.: A másik helyen milyen jellegű a szakmai előrelépés? Az, hogy sok a meló még nem biztos, hogy "minőségi" is. Ha érted mire gondolok...

A fejlődés is sokféle lehet. Mi az ígéret az új helyen. Tanfolyam? Vizsga támogatás? Pénzben vagy szabadnappal?
Lehet még folytatni a kérdések sorát.

Nem véletlenül csinálják többen is azt, hogy meló után/előtt esetleg közben olvasnak szakirodalmat és képzik magukat. Majd mennek el vizsgára... Nehéz, meg vértpisálós, de két előnye vitathatatlan. Vagy kitartó vagy és megerősíti ezt a tulajdonságot, eléred a célod és a tudásod miatt jobb pozícióba tudsz kerülni, vagy nem. A nagy része az emberen múlik.

Egyébként a leírtak alapján szerintem inkább maradj és tanulj, meg vizsgázz mellette és utána próbálkozz új helyre...

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#3064) _NCT válasza sutszi (#3063) üzenetére


_NCT
őstag

Az új helyen mindenes ember, üfszolgálattól kezdve storage és vmware management, ilyen értsél mindenhez ember.

Nem megerősítést várok, csak tanácsot, igazából az eszem azt mondja maradjak itt a seggemen, tanuljak szabadidőmben (ahogyan amúgy eddig is tettem, csak mostanában komolyabban ráálltam, látva mennyire elmaradtam szakmailag). Szívem szerint mennék olyan helyre, ahol lehet egy csomót tanulni, akár kevesebbért is, mind1 csak végre azt csináljam amit szeretek. Szerencsére az eszem jelenleg még dominánsabb.

Azért 30 éves koromig szeretném elérni azt, hogy tudjak szakosodni, ne ilyen "mindenes" emberke legyek, ugyanis személyes tapasztalatom az, hogy abból nem mindig sülhet ki jó dolog.

Itt úgymond van egy anyagi biztonság és a heti minisztériumi megbeszélések alapján senkit sem fognak elbocsátani. De mint tudjuk ez nem az az ország ahol bármi biztos....

Másik helyen rengeteg munkát tudtak ajánlani, tanfolyamokat nem, előrelépést sem.

Még esetleg tényleg mellékállást keresek, elvétve találok itthon rendszergazdai pár órás elfoglaltsággal ilyen pozíciókat.

Amit kraftxld írt, arra semmi rálátásom nincs, mit takar pontosan a "dolgozz az amcsiknak szabadúszóként" megfogalmazás.

Az meg már hab a tortánt, ha 450-500-at keresnék, akkor is elégedetlen lennék, örülnék 1-2 hónapig és kevés lenne. De ez is hajt előre, ez az örök elégedetlenség.

[ Szerkesztve ]

(#3065) kraftxld válasza _NCT (#3064) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Pl.: [link]
Regisztrálsz, jelentkezel melókra, ha összejön akkor lehet melózni érdekes dolgokon és pénzt is kereshetsz. Az elején érdemes nem valami horror összeggel nyitni (mondjuk $10/óra) hogy ne is az indiaianyámatiseladom $1/óráért szinten legyél, meg ismeretlenül is adjanak esélyt.
Ha megy a bolt a cégek egy részét ki lehet szórni, meg érdekesebb, jobban fizető melókra jelentkezni.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#3066) _NCT válasza kraftxld (#3065) üzenetére


_NCT
őstag

Wow, ez tök érdekesnek hangzik, köszi :) :R Nem is nagyon tudtam eddig hogy van ilyen.

(#3067) tlac válasza kraftxld (#3065) üzenetére


tlac
nagyúr

ezekkel a gyakorlatban is lehet normálisan keresni?
én mindig csak az ismerősnek az ismerősétől hallottam, hogy van valaki aki ebből él

(#3068) Phvhun válasza tlac (#3067) üzenetére


Phvhun
őstag

Működik persze, csak sokan vannak akik ráugranak, hogy "úú internetes munka", aztán csalódnak amikor hozzáértés nélkül és minimális erőfeszítések megtétele nélkül semmi éredményt nem érnek el, és akkor kikiáltják hogy kamu az egész.

De az a kevés ember aki belerakja az energiát, és utána tanul annak hogy hogyan is működik ez az egész, az nagyon jó eredményeket ér el. Nem szabad szétspammelni pl a munkákat ajánlatokkal, érdemes jó képet fel rakni, alap certifikációkat meg lehet szerezni (freelanceren vannak ilyen kitölthető tesztek olcsóért, amik alapján felmérik a tudásodat, és profilban megjelenítik). Ténylegesen el kell olvasni a postolt munkákat, és ahhoz személyreszabottan kell ajánlatot tenni, pl én ha munkát teszek fel, akkor bele írom a leírásba, hogy munkára jelentkezéskor írd bele az üzibe egy állat nevét, csak hogy egyből ki lehessen szűrni azokat akik el sem olvasták a leírást.

Kicsit olyan mint a csajozós oldalak, hogy ha felrakja magát egy nő, akkor kap egyhuzamban 100 üzenetet, abból 99 csak képet tartalmaz egy bizonyos dologról, és 1 a rendesen megírt üzenet. És akkor egyből gondolhatod is hogy kinek lesz több sikere.

(#3069) azbest válasza _NCT (#3057) üzenetére


azbest
félisten

Ahogy kraftxld is mondta, ha a mostani nyugis munka mellett sok a szabadidőd, akkor önállóan készülj szakmai vizsgákra. Akár ms akár más platformra is vannak hivatalos felkészítő anyagok és elismert vizsgák. Kollégáim közt van akinek már vagy 8-10 féle fejlesztői certje gyűlt össze (igaz ők ebben aktívan dolgoznak is). A többi tanácsa is jól hangzik.

Egyébként azért nem árt némi tartalékot is képezni, mert minden változás pénzbe kerül és sokkal kiszolgáltatottabb helyzetben vagy, ha nincs tartalék, amivel legalább pár hónapig kihúzhatod.

(#3070) Mercutio_ válasza _NCT (#3064) üzenetére


Mercutio_
félisten

Az új helyen se értenél olyan szinten az egyes területekhez, hogy az piacképes legyen, mivel az ilyen egyszemélyes melók felőrölnek. (Egy ilyen szituációban dolgozó írt vagy itt, vagy az álláskereső topicban, tanulságos)

Szerintem most szimplán csak túl nyugis a munkád és nem tudod magad kellően motiválni, erre a freelancer-es meló és az ottani megjelenésre felkészülés pont jó lehet.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3071) Ryder1


Ryder1
senior tag

Sziasztok!

Van itt valaki, aki jelenleg dolgozik, vagy nem túl rég dolgozott valamelyik mobilszolgáltatónál ügyfélszolgálatos munkakörben, vagy van rálátása a dologra? Az is jó lenne, ha ismernétek valakit, és vele tudnék beszélni e-mail-ben, vagy valahol máshol. Ami nagy vonalakban érdekelne: fizetés, előrelépési lehetőség, munkakörülmények, képzés, stb.
Ha valaki magára ismer, vagy ismer ilyen ember, akkor írjon üzenetet!
Kb semmi hiteles forrást nem találtam ezekről a dolgokról. :DDD

Köszi! :)

(#3072) birno válasza kraftxld (#3065) üzenetére


birno
addikt

Wow, errol en se hallottam meg, nagy koszonet erte, megnezem en is. :R

(#3073) Atos23 válasza djgeg (#3054) üzenetére


Atos23
senior tag

Ez szerintem is nagyon jó pénz, kár eldobni a melót. Ha leosztva 300K felett vagy, az ennyi munkáért több, mint álom. Nem azt akarom ezzel sugallni, hogy jó a zacsilengetés egy munkahelyen.
Ilyen összegért pl. fejlesztő melóban halálra stresszelne Téged a vezetőség, felborított határidőkkel, előre sorolt ügyfelekkel, kifizetetlen túlórákkal.

Én vidéken (Eger) mindenes pozícióban, 8 fős cégnél 118K nettót keresek Cafetériával, 9 év gyakorlattal.
Itt már felmondtam egyszer, elmentem a Tigázhoz dolgozni. Ott kb. 190-re jöttem ki, szintén itt Egerben. Elkövettem a hibát, amit most Te akarsz :) Annyira nem volt meló, illetve specifikus retkek voltak, hogy nem éreztem magam informatikusnak. Így inkább a kevés pénzért visszajöttem oda, ahol a 8 órát valódi termelő munkával tölthetem el, cserébe nulla megbecsüléssel. :) Nem enyhén csesztem el, mert kiderült, hogy ha még kibírok 3-4 hónapot, akkor felraknak vezetőnek, mert elégedettek voltak a speckó munkák elvégzésével.
Szvsz szerintem is keress maszekot, és gondolj arra, hogy egyszer neked is házat kell építeni, gyerkőcöt ruházni. Nagy kalandra pedig javaslok néhány év külföldöt, ha mégis ott a zabszem.

Egyébként én most 30 évesen, éppen fősuli befejezés után járok pesti interjúkra. Sok helyen hanyatt vágták magukat, mikor 300 nettót megkértem, volt ahol majdnem fel kellett locsolni a vezetőt. :)

Becsüld meg amid van, vagy lépj nagyot, de csak ELŐRE!

[ Szerkesztve ]

(#3074) upsyka válasza _NCT (#3057) üzenetére


upsyka
aktív tag

ezt mosd komolyan kérdezed???
néhány embernek el kéne mennie eladónak, szakácsnak és hasonlónak dolgozni, hogy megbecsülje az olyan helyet, ahol a pöcsvakarásért keresel 300k+ -t...
szerintem sokan leszarnák annyért az ottani fejlődési lehetőséget ennyiért és maszekba kezdene.
a másik, meg, hogy ennyit keresel és nincs tartalékod?? nincs jogom senki zsebébe turkálni, de azért ez röhejes... :W
bocs a troll-ért, de ilyeneken kiakadok rendesen

[ Szerkesztve ]

Nem vagyok én kertész,hogy gyökerekkel foglalkozzak...

(#3075) Jhonny06 válasza upsyka (#3074) üzenetére


Jhonny06
veterán

Most komolyan meglepődsz azon, hogy valaki fejlődni szeretne és nem a tökét vakarni a munkahelyen? Ez kb. olyan, mint a szabadidő kérdése. Akkor jó, ha arányosan el van osztva. Ha most hazaküldenének 1 év szabira, szerinted élveznéd? Kb. 2 hétig poén, aztán elkezdesz unatkozni. Ugyanez van a munkahelyen is.

Egyébként aki az IT iparban dolgozik, az tudja, hogy mennyit ér, tehát fölösleges ez a "becsüld meg" szöveg. Ha nem jön össze valahol, akkor jön másik lehetőség, kb. azonnal (ha van normális tudásod).

Azon mondjuk én is meglepődtem, hogy ilyen fizu mellett nem lehet legalább egy minimális összeget félrerakni, ez egyéni felelőtlenség.

[ Szerkesztve ]

(#3076) gghrtz válasza Jhonny06 (#3075) üzenetére


gghrtz
őstag

Oké, de minek menjen el egy olyan helyre, ahol kevesebbet kap? Tanuljon, aztán váltson jobbra, ahol többet is kaphat.
Persze mind a kettőtöknek igaza van.

(#3077) Jhonny06 válasza gghrtz (#3076) üzenetére


Jhonny06
veterán

Én mínusz 50-ért simán ugranék (főleg ezért is írtam, hogy 337 nettóból 50-et elvenni nem olyan nagy kaland, csak a jövőt kell figyelembe venni). Azért az messze nem ugyanaz, amikor magadtól próbálsz valamit elsajátítani, minthogy odamenj egy új helyre és csináld élesben.

Tehát hiába keres most többet valamennyivel, a másik opció hosszútávon sokkal jobb befektetés.

[ Szerkesztve ]

(#3078) kraftxld válasza tlac (#3067) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Én csak meló után segítek egy cégnek az amcsiknál, a többieket leépítettem, mert iszonyat sokan rámszálltak és levegőhöz se nagyon jutottam, plusz egy kicsit feljebb is tornáztam az árakat.
Ha épp akad project akkor egy ezrest össze tudok rakni pluszban havonta, de többet se akarok vállalni, mert azért pihenni is kell a normál gyártás mellett :)
Meg főleg most télen nyomom amikor szar az idő és nem tudok menni sehová és korán sötétedik.

Bár ez nekem is inkább hobbi, meg tanulás, a plusz pénz az csak előny :)

[ Szerkesztve ]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#3079) FLx válasza Jhonny06 (#3075) üzenetére


FLx
addikt

Aki jól keres az általában jobb életszínvonalon él, nem havi 50-100 megy el az életre hanem 2-300. Szóval simán van olyan, hogy nincs tartalék akármekkora fizetésnél is.

Amúgy én kevesebbért soha nem mennék már sehova, inkább a melóidőben tolnám a mellékest.

[ Szerkesztve ]

(#3080) Mercutio_ válasza Jhonny06 (#3077) üzenetére


Mercutio_
félisten

A másik opció semmilyen szempontból nem jobb, mivel ott favágó melót kell(ene) végeznie, tipikus hosszú távon leamortizáló munka.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3081) Goose-T


Goose-T
veterán

Megy itt az agonizálás 300 nettón... Itt Budapesten egy programozó 1-2 év tapasztalattal simán megkapja a 300 nettót, ha értékelhető a tudása. Tapasztaltabbak között a nettó 500-600 is simán megvan.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#3082) Jhonny06 válasza Mercutio_ (#3080) üzenetére


Jhonny06
veterán

Nekem nem ez jött le abból, ahogy korábban leírta, de lehet :)

(#3083) syl5 válasza upsyka (#3074) üzenetére


syl5
őstag

Szívemből szóltál, köszönöm hogy leírtad!
Ugyanezeket gondoltam én is szóról szóra, csak az én szememben annyit nem ér, hogy leírjam az egészet...

Ahogy mások is mondták fejlesztőként ennyiért (bocs kicsivel kevesebbért) a szart is kipréselik az emberből. Le kellett mondanom a maszekom, mert egyszerűen nem bírtam...

Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

(#3084) _NCT válasza upsyka (#3074) üzenetére


_NCT
őstag

Látom megy az agonizalas hogy lehet hogy ennek az embernek nincs tartaléka, ha ennyit keres? Hát volt neki ne aggódj, csak tudod az élet ettől egy kicsit bonyolultabb, létezik család is ha ez mond valamit. Nagyon nem tartozik senkire, de mielőtt elkezdjük sárral dobálni a másikat, kicsit gondolkodni se ártana. Szóval a tavalyi évem kb arra ment rá hogy őket(szülők) támogassam.

Amúgy meg szerintem is Bp-en a 300 nettó viszonylag gyorsan elérhető IT-ban, főleg fejlesztőként. Ismerek vagy 5 embert kapasból aki e felett van. És szerintem az sem épp hátrány ha valaki többet szeretne az élettől, mint bemenni egy helyre ahol csak úgy elvan. Vannak olyanok akiknek ez megfelel, na az nem én vagyok.

Amúgy meg persze lehet irigykedni h ki mennyit keres, én is szoktam, ez természetes. Csak azt sem szabad elfelejteni hogy van aki végig bulizta a fosulis éveket, van aki végigtanulta/dolgozta.

[ Szerkesztve ]

(#3085) _NCT válasza Atos23 (#3073) üzenetére


_NCT
őstag

Idősebb kollégákkal beszélgettem a napokban, akik jóval többet keresnek (érettségivel! :Y ), hogy azokkal a cégekkel, akik mondjuk 6-8 év tapasztalattal a 300k nettóra dobnak egy hátast illetve kiröhögnek, nem is érdemes foglalkozni. Ha nem tudják megbecsülni a tudást és a sok tapasztalatot ami a hátad mögött van, el kell menni...

Még lesz egy bértárgyalásom, majd ott megmondják mi a lehetőség, és kiderül hogy megyek-e vagy sem.

400k bruttót mondtam telefonban először, viszont nincs olyan cafeteria mint itt, ezért megpróbálok 430-at kiharcolni. És még úgy is kicsit mostani alatt leszek. Viszont nagy projekteket ígértek, amiben kell az informatikai támogatás.

Köszönöm az eddigi építő jellegű hozzászólásokat, főleg azt hogy próbáljam meg a mellékest nyomatni, lehetséges hogy ez jó irány(ha bejön). :R

[ Szerkesztve ]

(#3086) Tapsi válasza upsyka (#3074) üzenetére


Tapsi
addikt

Szerintem gyorsan vegyél vissza! Nehogy már még én szégyelljem magam, amiért merek annyit keresni, mint egy Ausztriában dolgozó mosogató vendégmunkás.

Mellesleg tudok olyan vidéki étteremről, ahol 300+-at keres egy tapasztalt pincér.

(#3087) azbest válasza Tapsi (#3086) üzenetére


azbest
félisten

Ha jól értem, akkor a maga módján arra próbál rámutatni, hogy ne csináljon hülyeséget a kérdező. Míg a kérdezőnek az a legnagyobb problémája, hogy unatkozik, addig mások töredékéért is keményen dolgoznak. Szal azt hiszem nem a pénzt sokallja, hanem arra hívja fel a figyelmét, nehogy eldobja kényelmes helyét valami úri huncutságból. :)

nagyon off:
Abban egyébként van igazság, hogy aki rögtön belenyúlt a tutiba, az kevésbé érzi át, hogy mekkora a pénz értéke. Egészen más jellegű hétköznapi problémákat kell leküzdenie a szegény és egy jól kereső embernek. Sokan azok közül is hajlamosak elfelejteni milyen volt szegénynek lenni, akik már befutottak.

[ Szerkesztve ]

(#3088) _NCT válasza azbest (#3087) üzenetére


_NCT
őstag

Szerintem félre értettetek, nem úri huncutságból akarom eldobni a munkahelyem és nem azért mert rohadtul unatkozom, hanem azért, mert nem ezért tanulok/tanultam hogy unatkozzak és ne tudjam kamatoztatni a tudásom.

Mondjuk lehet én vagyok fordítva összerakva, hogy vágyom egy kis elismerésre és szakmai tapasztalatra. Biztosan jobb lenne, ha nem dolgoznék, nem adóznék, hanem "okosban" élnék.

Tudom azt is, hogy ez eléggé bicskanyitogató, van aki ennyiért a belét kidolgozza, és rámegy az egészsége, sajnos ezt pont szüleim példáján láthatom, én pont ezért tanultam, ők is mindig ezt mondogatták, ha lehet inkább "szellemi munkásként" dolgozzak, az egészségem jó lesz majd később is.

(#3089) sutszi válasza _NCT (#3088) üzenetére


sutszi
veterán

Ennek is megvannak a maga hátrányai...A szellemi munka nem a nirvána. Pláne nem IT területen. Akár üzemeltetés akár fejlesztés, a stressz ott lóg a levegőben. Akár az ügyfelek akár a szűk határidők miatt...de más okból is lehet akár...
Szóval szellemi munkásként is elég rendesen meg tud roggyanni az egészség ha nem kap észbe az ember. A fizikai munka is akkor destruktív ha olyanok a körülmények...a mozgás önmagában még nem gond...

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#3090) azbest válasza _NCT (#3088) üzenetére


azbest
félisten

Értem én. Az előző komment elsősorban oda szólt, amire válaszoltam, annak az értelmezése, amire meg ő válaszolt.

Azt már írtam, írtuk korábban neked címezve is, hogy a kényelmes helyen is lehet hasznosan tölteni az időt. Sőt, valószínűleg a mostani főnököd is örömmel ad több feladatot kevesebb fizetésért, ha szereted a kihívásokat ;] Az üzemeltetés szerintem egyébként sem a folyamatos küzdelemről kell szóljon, hanem arról hogy a megfelelő felépítés után már stabilan teljesíti a rendszer a feladatát. :)

Azt hiszem már az is szóba került, hogy majd pár év múlva, ha a család nem a szüleid, hanem feleség és gyerekek kontextusban szerepel, akkor még nagyon fog hiányozni az a szabadidő, amivel most nem feltétlen tudsz élni :)

A tartalék téma kapcsán jó, hogy támogatod a szüleidet. Viszont, ha közben egyik hétről a másikra élsz, váltol egy rosszabbnak tűnő helyre, aztán meg ha kiderül, hogy mégsem olyan jó robotolni, akkor már nem feltétlen tudsz megint kényelmes helyre visszakerülni. Tartalék nélkül meg fel sem mondhatsz csak úgy, hanem rögtön kell valami alternatívát találni, nem válogathatsz, mert a számlák nem várnak.

Szóval szerintem nem bántásból kaptál kritikákat, csak úgy tűnik, hogy eddig elég kegyesen bánt veled az élet és nem annyira gondolkodsz előre. Persze, jól hangzik, hogy szakmai kihívásokat szeretnél, mert fejlődni akarsz. De közben arra is gondolni kell, hogy anyagi biztonság is meglegyen, mert nagyon gyorsan két szék közé lehet ülni. ;)

[ Szerkesztve ]

(#3091) _NCT válasza azbest (#3090) üzenetére


_NCT
őstag

Értem én és köszönöm is, nyilván ezekből is tanul az ember. Szerencsésnek is mondhatom magam, hogy úgymond pályakezdőként jó helyre kerültem és szép lassan kúszott fel a fizum ennyire.

Mondjuk azt azért hozzá kell tennem, hogy karácsonykor, ünnepekkor, hétvégén, este is dolgozni kell, műszakban, teljes rendelkezésre állással, panaszkodhatnék hogy 2 éve nem volt karácsonyom és amíg más a halászlevet tunkolta mákos bejglivel, addig én az ügyfelek f@szságait hallgattam. Persze nem sírok, valamit valamiért, nehogy félre értse senki.

Szóval nem csak annyi a helyzet, hogy reggel fél8-8-ra bezötyögünk és du 4ig facebook,index stb.... Üresjárati időmben meg nyilván tanulok, bár ezzel csak én vagyok így. Sajnos a munkatársaim is olyanok hogy a hátam közepére sem kívánom őket. Múltkor azt megjegyezték, hogy miért nyomtatok 500 oldalas könyvet (megjegyzem 2 év alatt egyszer). Főnökhöz kapásból szaladtak, ő is kérdőre vont, én meg megmutattam milyen könyvről volt szó (Server 2012). Mondtam neki ha baj az hogy valaki a szabadidejében tanul és nem mást csinál, akkor elnézést, de én nem ilyen vagyok.

Nem akarom szétoffolni a topikot, egy kicsit felnyílt a szemem, pár emberrel még beszélgettem, mindenki azt tanácsolja hogy maradjak a seggemen, majd ha a képzettségem és a cert.-ekkel oda értem hogy tudok mit lengetni, akkor lépek még többért.

(#3092) vzozo válasza _NCT (#3088) üzenetére


vzozo
senior tag

Nyugi, nem te vagy fordítva összerakva, ez az élet rendje - folyamatosan fejlődni kell. Legalábbis én is így gondolom.

A konkrét helyzetre nehéz tanácsot adni, mert te látod miben vagy. Én is hasonló szituban vagyok kb. fél éve (hosszú és nem túl publikus történet, hogyan kerültem bele), és igazából az opciók azért nem olyan rosszak (nálam):

- Ugyanaz a fizetés és juttatási csomag, mint az előző (szellemileg jóval nagyobb kihívást pozimban (cégen belül vagyok)
- Folyamatosan tudom képezni magamat, új technológiával foglalkozom, ezen felül ezerrel megy a self-paced training
- A cég fizeti a certifikációkat, belső tudástárhoz, tananyagokhoz ingyen hozzáférek
- Kényelmes...

A kényelem az egész rákfenéje. Ami megöli a lelket: a dilettáns és keresztbetevő kollégák. Nem tudom, hogy ezek eddig hol bujdokoltak, lassan egy évtizede leszek ennél a multinál, sok részleggel, sok különféle országban lévő kollégákkal dolgoztam eddig együtt, de mintha hirtelen egy teljesen másik céghez kerültem volna. Közben igyekszem melegen tartani a kapcsolati hálómat, és dobbantani egy másik poziba, amint lehetséges lesz.

Nálam most a tanulás az alapvető, mert egy igen spéci szakterülettel foglalkoztam korábban, ami kb. egy tollvonással megszűnt létezni. Ugyanakkor erősen agyalok azon is, ha minden kötél szakad, akkor menni kell, másik céghez, másik városba, másik országba, mindegy - de hosszútávon tényleg nehéz kibírni azt, amikor életed legszebb és legtermékenyebb éveit (képletesen) kb. ovisok pelenkázására kell elfüstölnöd.

(#3093) birno válasza kraftxld (#3078) üzenetére


birno
addikt

PH-n van errol valami topik, ahol leirjak a tapasztalatokat?
Egy gyors kereses utan nem talaltam.
Ha esetleg van idod te is leirhatod a tapasztalataid.
Leginkabb az erdekel, hogy melo mellett hany orat foglalkozol vele hetente?
S ha nem titok akkor milyen munkaval pontosabban?
Meg mennyire lehet az olcso india/kinai munkaerovel versenyezni?

Tanulas miatt erdekelne engem is leginkabb, a penz csak masodlagos lenne, de a normal melo mellett nem hinnem, hogy egy olyan heti 10-15 oranal tobbet ra lehetne szanni, ugy, hogy ne legyen total kimerult az ember.
Meg ha csinalnam, akkor csak ugy, hogy minosegi munkat probalnek kiadni a kezem kozul, ami altalaban ugye azt is jelenti, hogy hosszabb ido alatt keszul el.
Ezt mennyire toleraljak, mennyire szempont ez altalaban?

[ Szerkesztve ]

(#3094) tlac válasza Goose-T (#3081) üzenetére


tlac
nagyúr

már többször olvastam ezeket a számokat itt, de mindig meglepődök
mennyire általános ez?
Szegeden egy senior sok év tapasztalattal kap kb. nettó 350-et vagy kicsivel többet

(#3095) Goose-T válasza tlac (#3094) üzenetére


Goose-T
veterán

Annyira így van, hogy szerintem aki Budapesten juttatásokkal együtt nettó 250 alatt keres, és piacképes a programozói tudása (.NET vagy Java, patternek, divatos technológiák ismerete, SQL sem árt), az sürgősen keressen magának olyan állást, ahol rendesen megfizetik, mert biztos tárt karokkal várják már valahol.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#3096) Oppenheimer válasza Goose-T (#3095) üzenetére


Oppenheimer
veterán

c++? :(

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#3097) djgeg válasza Oppenheimer (#3096) üzenetére


djgeg
őstag

az mi az :DDD :DDD

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#3098) Goose-T válasza Oppenheimer (#3096) üzenetére


Goose-T
veterán

Igazad van, még a C++ programozók is elég keresettek, de ezt a nyelvet már egyre szűkebb körben használják, kezd lassan az assembly szintjére lemenni elterjedtségben. Inkább csak régi gyökerű, de folyamatosan fejlesztett és a mai napig használt szoftvereket fejlesztenek benne. Az újabb vállalati rendszerek már inkább .NET vagy Java platformra készülnek.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#3099) FLx válasza tlac (#3094) üzenetére


FLx
addikt

Senior poziban, ha valaki tényleg jó a szakmájában a nettó 600 bőven reális fizetés Pesten. Nettó 300 alatt maximum kezdők mennek el dolgozni.

(#3100) Nerd válasza birno (#3093) üzenetére


Nerd
aktív tag

Ahogy en latom a freelancer melokat. Szerintem ezt fokkent frontendes sracok tudjak csinalni (ilyen ismeroseim vannak akik otthonrol dolgoznak kulfoldre, ugy hogy nem jarnak be munkahelyre.)

Hogy nez ez ki az esetukben: Jo a tudasuk, elfogadhato az angoljuk es van portfoliojuk. Githubon temerdek sajat repo, amik lehetnek home projektek, a kis marhasagtol (ami mondjuk egy jo otletet mutat be), vagy csak ki probalnak egy frameworkot, vagy valami toolt fejleszt maganak, jobb esetben beledolgozik valamelyik opensource projektbe is, pl. egy jquery pluginba bugfix stb... Eloszor ki kellett fogni egy olyan embert aki tud melot biztositani folyamatosan. Ehhez kell a portfolio es egy nagyon jo profil a legtobb oldalon. (Linkedinen is mukodik ez). Ezutan kertek egy ugymond proba projekteket, magyarul kicsi projektet amit lehetett csinalni munka mellett meg hetvegen. Ha nem vagy leterhelve a munkahelyeden 1-2 orat tudsz neten keresni megoldasokat arra, amin eppen elakadtal otthon, ez azert kell mert siman lesz olyan, hogy este mar nincs idod megtalalni a megoldast es meg is csinalni. Szoval mindenkeppen olyan embernek is kell lenned, aki jol tudja beosztani az idejet es a melohelyen is tud gyorsan jol dolgozni, hogy idot csinaljon maganak. Ha minden jo, a projekteket bebirtad fejezni, elegedett a contact es meg fizetett is :DDD es tud is adni tovabbi melot, akkor nagy levego es felmondas. Ezt is lehet okosan csinalni (jo van munkaltato ahol nem, de ezt most ne...), szoval kozlod pl. hogy ki akarod probalni az otthoni melot, mert tobb idod lenne, este szeretnel dolgozni inkabb stb bullshit duma es szepen tavozol. A nagy levego azert kell, mert kell egy par honap amikor valamennyire megnyugszol, hogy van melo, fizetnek es meg szereted is. Ennyi. Meg annyi, hogy nem milliokat keresnek, hanem kb annyit mintha munkahelyen ulnenek bent. Viszont siman csinalhatsz olyat hogy hetfon nem dolgozol, de pl. vasarnap igen. Igazabol szabadabb leszel. A munkahely mellett szerintem nem lehet ezt csinalni, kiveve ha van kapcsolatod aki idonkent mondjuk felevente tud adni melot. Pl. egy volt ugyfel a (volt/jelenlegi) munkahelyedrol aki megkeres kulon, vagy egy volt kollega stb.

Talan meg mobil (android es tarsai) fejlesztokent tudom ezt elkepzelni. Szerver oldali fejlesztes ennel bonyolultabb szerintem, illetve ismeros aki szerver oldalon dolgozott megrendelonek (java vagy .net mar nem emlekszek) vele kozoltek egy ido utan, hogy lehet kikoltozni az ugyfel orszagaba vagy vege a kozos munkanak...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.