Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#4035) #35193216 válasza stoilt (#4033) üzenetére


#35193216
törölt tag

"Majd szólok azoknak, akik nekem sírnak élőben, hogy írjanak ide, hátha elhiszed, bár nem célom téged győzködni."

Te azt írtad, telesírják a fórumokat. Ez is egy fórum, de más fórumon sem láttam még ilyesmit. Olyat igen, hogy az általad említett feléért nem kap munkát.

"Írod, hogy az általam említett 135-160k nettó az bruttó 250-300k. Szerintem meg bruttó 205-245k, ami nem mindegy."

Ok, igazad van, túloztam.

"Azt is írod, hogy ez fölötte van az átlag informatikus frissdiplomások fizetésének, alá is támasztottad ez eduline-os linkkel. Írod mindezt azért, hogy megcáfold azon állításom, miszerint a legtöbb frissdiplomás, 0 gyakorlattal egyből nettó 250-300k fizetést szeretne. Oké."

Nem, ezzel nem cáfoltam, ez egy volt az érveim között, és azt is írtam, hogy csak olvasnak statisztikákat a pályakezdők.

"Mielőtt megkapnám, hogy "lám csak, ezek szerint mégis megkapják a nettó 250-300 ezret a frissen végzettek", hadd mutassak rá, hogy ismétlem, nem tudni ez mennyivel diploma után van, másrészt itt kötelező a szakmai gyakorlat. Igaz csak 6 hét, de mivel ennyi időre nem sok cég vesz fel embert, mert az nettó veszteség, a legtöbb ember ott is marad a gyakorlati cégénél utolsó félévre."

Mondjuk nem egy ember megy kamu gyakorlatra, nyilván meg is érdemlik, de ha feltennénk, hogy mindenki legalább fél évet gyakorlaton van, akkor értelmét vesztené az, amit írsz, hiszen ez esetben már nem 0 gyakorlattal akarnak ezek az emberek túl sokat, az is lehet, hogy ekkor már az az igény reális is.

"Visszatérve, hogy láttam-e emebert sírni: itt van mindjárt Drakula, aki szerint nem éri meg gyakornokoskodni, hanem időben le kell diplomázni, hogy aztán lehessen "normálisan" (értsd: több pénzért) dolgozni, aztán meg csodálkozott, hogy nettó 90-et ajánlottak neki (bár nem egészen értettem ezt, ha jól értem ez soksok éve volt, akkor meg az a 90 nem tudom mennyire volt kevés). De ha visszaolvasunk pár évet, sok ilyet találhatunk."

De ő a nettó 90 miatt sírt (jó, inflációval legyen 130, abból ítélve, hogy azt írta, akkoriban nettó 250-el dobálóztak, aki ma 400-500-al). És nem írta, hogy nem éri meg gyakornokoskodni, hanem azt írta, hogy az a normális szerinte, ha valaki, átlagos képességeket feltételezve, tanulással tölti az idejét, és nem csúszik (amivel én sem értek egyet). Erre jöttek az önjelölt "supermanek", hogy ők bizony nem csúsztak, mégis dolgoztak mellette. Szerintem teljesen igaza van, hogy ez képesség függő dolog, van aki képes rá, van aki nem, mert ugyanahhoz több időt kell töltenie tanulással. Én egyébként magam a csúsztak és dolgoztak tábort erősítem.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.