Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#4251) djgeg válasza vzozo (#4250) üzenetére


djgeg
őstag

Németben is Ausztriában is minden lószart ünnepelnek és szabadság van rá...(Vízkereszt, stb vallásból származó lószarok... stb stb) Dolgoztam mind két országban. Van alapfogalmam arról amiről írok....
Nem írtam tételesen de amit ne adna meg vagy hétvégére esne azt kivontam az összből. Ez a 2015 ös naptár a németeknél és a nemzeti ünnepek száma is több csak a többsége hétvégére esett náluk.
Az egy dolog, hogy 40 órás a "hivatalos" munka hét... Az is más dolog, hogy pl Német ott tartózkodásom alatt a webes játékfejlesztő cég amelyiknél dolgoztam egy projekten 2 hosszú hétvégekor is oda adott 1-1 napot (Ja és ha már itt tartunk Valentínnapon nem volt meló). Az ott tartózkodásom alatt elég sok emberrel beszéltem és találkoztam különböző cégektől... kb mindnek a odaadta a cég szabadság gyanánt a fent említett 3 alkalomkor 2-3 napot. Persze cége válogatja... Ez is egy olyan tényező amit nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Az teljesen más kérdés, hogy az egyéb tényezőket igenis figyelembe kell venni... Miért gondolod, hogy egy olyan statisztikákat előállító cég mint a linkelt aki EU-s és országos adatokat használhatnak fel teljesen szar statisztikát állítanának össze? Az összes tényleges adat és tényező rendelkezésükre áll ami kell...
Nem csak abból kell kiindulni, hogy mennyi szabadon felhasználható szabadság és mennyi munkanapra eső ünnepnap van. Csillió más tényező is van. Attól amiket írtál még nem lesz valótlan a fenti statisztika... csak azt bizonyítja, hogy nem akarod megérteni, hogy nem 3 adatból számolták ki és ollózták össze majd kedvükre hozzá adtak valamennyit bizonyos országokhoz.

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4252) #35193216 válasza vzozo (#4239) üzenetére


#35193216
törölt tag

Németeknél úgy tudom, elvileg 48 órás lehetne a munkahét, de a szakszervezetek szinte minden esetben kevesebbet kötnek ki, bátyám ahol dolgozik, 35 órás munkahét van. Szóval lehet, hogy a napi, heti átlag is alattunk van. Emellett a válság óta ott gyakoribb a részmunkaidős foglalkoztatás (sokakat ebbe az irányba tereltek), valószínűleg ez is benne van a statisztikában. Ezeket is figyelembe véve, már nem biztos, hogy irreális az a 495 óra különbség.

(#4253) KMan


KMan
őstag

Nezelodtem ma linkedIn-en. Szakmamban (autoipar) szamos olyan peldat latok mernokok kozott, hogy 5 ev alatt 5 kulonbozo munkahely... persze vannak olyan esetek is, hogy valaki 13 eve van egy cegnel, de nem ez a jellemzo... Akkor azok az emberek akik evente, masfel evente munkahelyet valtanak, ok folyamatosan uj allast keresnek? Tehat hiaba vannak egy aktualis poziban, megis folyamatosan palyazgatnak es kiugrasi lehetosegeket keresnek? Igy konkurenciat jelentenek azoknak, akik mondjuk eltoltottek 3-4-5-6 evet egy cegnel es valtani szeretnenek... :U

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#4254) FLx válasza KMan (#4253) üzenetére


FLx
addikt

Mostanában nem az van, mint 20-30 éve, hogy egy életet dolgoztak le az emberek egy munkahelyen, 3 évente simán illik váltani, de sokan inkább gyakrabban váltanak. 7 év alatt én is már a negyedik munkahelyen vagyok és pont jó így. :)

Amúgy nem biztos, hogy pályázgatni kell, folyton jön valami...

[ Szerkesztve ]

(#4255) syl5 válasza FLx (#4254) üzenetére


syl5
őstag

Amúgy ez rohadtul nem jó így.
Rohadtul nincs kedvem folyton új embereket megismerni, megszokni a szokásaikat, megszoktatni az én szokásaimat, rizikózni az új hellyel, nehogy valami idegbeteg legyen a főnököm, stb.

Én simán tudnék 5-10 évekbe gondolkodni, ha normális munkahelyek lennének, ahol szakmailag tényleg mindig toppon lehetnék, friss technológiákkal foglalkozhatnék, nem a gányolás menne mindenhol, ahol a folyamatos erőfeszítéseimet folyamatosan fizetésemeléssel hálálnák meg, hogy ne úgy kelljen könyörögni érte, stb.

Nem jó ez így, nagyon nem. Rá van kényszerítve az ember ennyi.

Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

(#4256) FLx válasza syl5 (#4255) üzenetére


FLx
addikt

Én sose voltam rákényszerítve a váltásra, sokkal több tapasztalatot szereztem azzal, hogy sok félét dolgoztam már.

(#4257) azbest válasza FLx (#4256) üzenetére


azbest
félisten

Ezt is helye válogatja. Például én 5+ éve ugyanott dolgozom, de mégis foglalkoztam már mindenfélével (voip, amazon felhő, böngészőmotor, android és még pár kapcsolódó területtel is). Azért vannak területek, ahol 5év alsó hangon kell, hogy komolyabban belefolyjon valaki, pl a böngészőmotoroknál. A sok váltás azért szerintem gátolja, hogy egyvalamiben igazán komoly szakemberré váljon valaki.

Mondjuk a váltáshoz való viszonyt is biztosan nagyban befolyásolja a gazdasági helyzet. Itthon a többségnek nincs olyan anyagi háttere, hogy kockáztatni merjen. Egyik kinti kolléga meg volt, hogy egy évre elment a garázszenekarával zenélni, mert éppen ahhoz volt jobban kedve. Másik meg inkább átváltott egy teljesen más területtel foglalkozó startup-ba, mikor ráunt a vezetésre.

Más szempontból is érdekes a váltás kérdése. Van olyan terület, ahol szerintem itthon nem nagyon lehet máshol elhelyezkedni, viszont pár országgal vagy egy kontinenssel odább meg hívnák az embereket. Csak ez a pesszimizmus, meg önbizalomhiány, amit belénk nevelnek itt, az eléggé gátló tényező. Azért persze vannak területek, ahol itthon is ki lehet bontakozni.

Igazából nem is tudom mit akartam kihozni ebből :)

(#4258) Mercutio_ válasza azbest (#4257) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ez az önbizalom hiány korosztályfüggő dolog, a rendszerváltás után felcseperedő generációk esetén gyakoribb a ló túloldala vö 2 számmal nagyobb arc mint tudás :DDD

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4259) axioma


axioma
veterán

Szerintem ritka az az eset, amikor hasznos lenne az evenkenti vagy me'g surubb valtas. Az egy dolog, hogy az ember sok uj dolgot tanul, de pont ez a gond hogy ennek eredmenyekepp termelni is kene... ahhoz meg keves egy par honap. Magyaran ez a cegnek is meg a delikvensnek is soha meg nem terulo ismeretekbe invesztalas is lesz. Siemensnel peldaul ala is irattak anno hogy 1 vagy 2 evig maradni kell, vagy ki kell fizetni a betanulast, a papiron erre forditott idom teljes dijat.
Jo, en eleve nem vagyok egy ugralos fajta, most 17 ev alatt masodik munkahely, es ha nem keszulnenk kulfoldre, innen nem biztos hogy nem tudnam elkepzelni a nyugdijba vonulasomat akar -- persze nem egy projekten mindez, nem is egy szinvonalu tevekenyseggel, kb. 3 evente volt valami jelentosebb fordulat.

(#4260) FLx válasza azbest (#4257) üzenetére


FLx
addikt

Nagyon függ az adott területtől a dolog, én pl. System Center témában mozgok évek óta, az meg egyforma minden cégnél. :D Terveztem, üzemeltettem már nagyon piciket is, meg nagyon nagyokat is, egy cégnél ez esélytelen lett volna.

(#4261) EQMontoya válasza KMan (#4253) üzenetére


EQMontoya
veterán

Az álláskeresés fontos. A következőképp működik:
Az állás keres, és Te döntesz. :)

Same rules apply!

(#4262) emvy válasza axioma (#4259) üzenetére


emvy
nagyúr

Munkahelytol függ. Csomó helyen esélytelen egy év alatt igazán beletanulni.

while (!sleep) sheep++;

(#4263) EQMontoya válasza emvy (#4262) üzenetére


EQMontoya
veterán

Azért egy év alatt szerintem nagyjából már bele lehet a legtöbb helyen. Nyilván nem leszel mindenben expert, de egy képet már lehet kapni.

Same rules apply!

(#4264) emvy válasza EQMontoya (#4263) üzenetére


emvy
nagyúr

Domaint szerintem necces.

while (!sleep) sheep++;

(#4265) EQMontoya válasza emvy (#4264) üzenetére


EQMontoya
veterán

Egy év szerintem inkább annak a határa (igaz, alsó), amikor megérte felvenni a parasztot a cégnek. Nyilván az első pár hónapban, fél évben többe kerül, mint amit termel, ez után kezd ez megfordulni, és szerintem 1-1.5 évnél egyenlítődik ki. Utána már nyilván jól jár a cég.

Same rules apply!

(#4266) lord.lakli válasza Mercutio_ (#4258) üzenetére


lord.lakli
őstag

Ezzel teljesen egyet értek. Sok pályakezdő 1-2 év munka után már szeniornak érzi magát és 2-3 év múlva már vezető lenne.

(#4267) EQMontoya válasza lord.lakli (#4266) üzenetére


EQMontoya
veterán

Teamlead simán lehet valaki 2-3 év után, az egy softskill-halmazt kíván meg, ami ha alapból elég jól rendelkezésre áll, akkor nincs különösebb akadálya. Persze ez fiatal csapat esetén játszik inkább, mert nyilván az is kell, hogy elfogadják vezetőnek. Én is voltam teamlead szűk két év után.

A senior más tészta, az szerintem is 4-5 évnél kezdődik.

Same rules apply!

(#4268) axioma válasza EQMontoya (#4267) üzenetére


axioma
veterán

(Ezekben csak azt nem ertem, hogy aki vezeto akar lenni, miert a - muszaki - szakmat tanulja, miert nem a vezeteshez szukseges ismereteket... es forditva, ha valaki jo a muszaki szakmajaban, miert trivialis az, hogy vezetove kell tenni ill. a masik oldalrol arra va'gyni. Jo, jovedelem merteke, de ez azert szinten nincs kobe vesve, hogy a fonok kell tobbet keressen. A vezetes egy tok mas szakma.)

(#4269) EQMontoya válasza axioma (#4268) üzenetére


EQMontoya
veterán

Szeritnem ez tökre rendben van így. Azért azt ne feledjük, hogy itt nem cégvezetésről, hanem egy csapat vezetéséről van pl. szó, és ilyen esetben a csapatvezetőnek szerintem igenis kell, hogy legyen technikai háttere. Sokszor magával a csapattal dolgozik együtt, de ha nem, akkor is meg kell értenie a csapat problémáit. Amiről Te beszélsz, az egy kicsit másik szint. :)

Same rules apply!

(#4270) lord.lakli válasza EQMontoya (#4267) üzenetére


lord.lakli
őstag

Akkor pontosítok vezető alatt nem csapatvezetőt, hanem fejlesztési projektvezetőt értettem.

(#4271) EQMontoya válasza lord.lakli (#4270) üzenetére


EQMontoya
veterán

A projektvezető más kérdés, azért nálunk IT-ben a legtöbb PM eredetileg fejlesztő volt, aztán max csinált mellé PMP-t, vagy MBA-t. Szerintem marha nehéz vezetni egy projektet úgy, hogy ha nem érted legalább nagyjából, hogy mi zajlik benne.

Same rules apply!

(#4272) sutszi válasza EQMontoya (#4271) üzenetére


sutszi
veterán

Az olyanokon általában látszik is...

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#4273) EQMontoya válasza sutszi (#4272) üzenetére


EQMontoya
veterán

Hát, nem tudom, mennyit dolgoztál IT cégnél, a legtöbb esetben működik a dolog. ;)

Same rules apply!

(#4274) Mercutio_ válasza EQMontoya (#4273) üzenetére


Mercutio_
félisten

Szerintem az utolsó mondatodra írta amit...

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4275) sutszi válasza EQMontoya (#4273) üzenetére


sutszi
veterán

Ahogy Mercutio_ is írta, az utolsó mondatra reagáltam...

Egy olyan PM aki technológiailag nincs képben...Szerintem legalább egyet mindenki látott már...Ha máshogy nem akkor mutatták neki. :DDD

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#4276) Oppenheimer


Oppenheimer
veterán

Mit gondoltok erről a listáról? Svájcban tényleg ennyire kiemelkedőek a fizetések?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#4277) Oppenheimer válasza Oppenheimer (#4276) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Ez is elég érdekes, ha igaz:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#4278) EQMontoya válasza Oppenheimer (#4277) üzenetére


EQMontoya
veterán

Hát, 1,44-szeres szorzó itthonra szerintem kevés. Ez alapján még a szellemi foglalkozású nettó átlagkereset is csak 200e körül van, azért annak nem az 1,44-szeresét keresem.

A 10-es listára: nekem hiányzik belőle pl. Anglia. Illetve Svácjról: brutál drága ott az élet is, ameddig nincs gyerek (leginkább DINC korszak), addig jó, de ha már ott kell 2-3 csemetét iskoláztatni, akkor nem biztos, hogy sokkal jobban élsz, mint itthon.

Same rules apply!

(#4279) axioma válasza Oppenheimer (#4276) üzenetére


axioma
veterán

Mivel nem mondta'k hogy titok (bar a brossuraban nem volt benne), egy adatot tudok mondani: epam magyar interjuztato azt mondta a svajci irodajukban meghirdetett munkara, hogy evi brutto 80-100e chf nagysagrend szokott elojonni, de mondhatok akar tobbet is alapon kuldtek tovabb. (Az mar mas kerdes, hogy csak web-es java-st kerestek, es bar en mondtam itthon elore hogy azzal nem volt dolgom, nekifuttattak tok feleslegesen a kintrol skype interjunak.)
Mi akkor utanakerdezgettunk, es csaladostul (de a fizetos nemzetkozi iskola nelkul) a felso hatar siman vallalhato, bar nyilvan nem onnan kell kezdeni az alkudozast.

[ Szerkesztve ]

(#4280) kraftxld válasza Oppenheimer (#4277) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Országon belől is nagy a szórás, de nagyjából vállalható a grafikon.
Ja, IT nem egyenlő a szoftverfejlesztővel :)

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#4281) proci985 válasza kraftxld (#4280) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

ja, azt neztem en is, hogy a grafikon adata lehet ITre stimmel ahol elek, de SW devbol kb az a friss diplomas palyakezdo fizuja.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#4282) fordfairlane válasza Oppenheimer (#4277) üzenetére


fordfairlane
veterán

Aha. Románia 0.68, Bulgária 3,28. Szerintem aki ezt csinálta, azt sem tudja, mit rakott a számlálóba és a nevezőbe.

x gon' give it to ya

(#4283) KMan válasza EQMontoya (#4261) üzenetére


KMan
őstag

Az állás keres, és Te döntesz.

Ez nagyon szepen hangzott :DDD de azokra a palyazokra aki evente munkahelyet valtanak ez nem igaz... :U Ha ugy saccolunk hogy egy kivalasztasi folyamat kb 1 honap, donteselokeszites kb 2 het-1 honap, felmondasi ido 1-3 honap, betanulasi ido 1-2 honap, probaido szinten 1-3 honap (van ahol 6 honap), tehat aki evente valt az mindig folyamatos allaskeresesben van es nem az allas keresi ot...

Engem ez a felismeres csak azert zavar, mert ez a gyorsan valto reteg konkurenciat jelent azoknak akik "indokoltan" szeretnenek valtani, legyen az indok szakmai fejlodes lassulasa, teljes leallasa, koltozes, anyagi szempontok, stb, stb... lehet hogy tul naiv vagyok? :F :DDD

[ Szerkesztve ]

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#4284) EQMontoya válasza KMan (#4283) üzenetére


EQMontoya
veterán

Szerintem ez a réteg nem is annyira jelentős, és annyira nem is konkurencia. Azért másképp nyilatkozik valaki - aki ténylegesen tapasztalt - egy állásinterjún, mint aki jobhopper.
Aktívan amúgy még sosem kerestem állást, általában LinkedInen találnak meg.

Same rules apply!

(#4285) #35193216 válasza KMan (#4283) üzenetére


#35193216
törölt tag

Szerintem meg egyáltalán nem jelentenek konkurenciát, csak a fluktuációt növelik. Sőt, aki egyéb élethelyzet miatt szeretne adott esetben váltani, annak még csak jobb is lesz ettől, mert sűrűbben szabadulnak fel megüresedő állások, mert egyébként több vagy kevesebb pozíció vagy potenciális pozíció nem lesz tőle.

Inkább a cégeknek rossz csak, ha gyorsan lelép az alkalmazott, úgy hogy még nem térült meg a betanítása.

[ Szerkesztve ]

(#4286) skristof


skristof
tag

na, most kaptam linkedin-en

Hi,

I have a Java developer position based in Budapest for my financial international client. This is a permanent position for a hugely successful global company.

They are paying €45,000 (13697811 FT) Per Year.

Would you be interested ?

xy(a)...(dot)com

:C

(#4287) emvy válasza skristof (#4286) üzenetére


emvy
nagyúr

Ezzel valoszinuleg mindenki jol jar, ok kapnak jo aron munkaerot, Magyarorszagon meg ez egy jo fizetes.

while (!sleep) sheep++;

(#4288) OPiiPO válasza skristof (#4286) üzenetére


OPiiPO
addikt

ez már alulról súrolja az EU-s fejlesztői fizetéseket . . .

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#4289) EQMontoya válasza OPiiPO (#4288) üzenetére


EQMontoya
veterán

Jah, reális, ennél picit többet ajánlottak nekem Eindhovenben, ami EU-s szinten nem egy drága város, de Budapestnél azért drágább.

Same rules apply!

(#4290) dellfanboy válasza skristof (#4286) üzenetére


dellfanboy
senior tag

én még sose kaptam ilyen direkt megkeresést ahol konkrétan így leírták a fizetést. :(((

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#4291) emvy válasza dellfanboy (#4290) üzenetére


emvy
nagyúr

A tippem az egyebkent, hogy a fejvadasz kicsit felfujja a dolgot, a penzt meg majd te letargyalod. Londonban rendszeresen jottek - a fejvadaszok allitasa szerint - 150k+-os ajanlatok, de azert nem ettek olyan forron a kasat.

while (!sleep) sheep++;

(#4292) Mercutio_ válasza dellfanboy (#4290) üzenetére


Mercutio_
félisten

Én kaptam, pedig 10 éve csak érintőlegesen van közöm az IT-hoz :DDD
Aztán tisztáztuk a kishölggyel, hogy a munkahelyeim és beosztásaim alapján a C-tudásom erősen az alapokra szorítkozik, így nem én vagyok a célcsoport :D

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4293) EQMontoya válasza emvy (#4291) üzenetére


EQMontoya
veterán

Jah, London meg innen is a bullshiteles királyának tűnt, az ígért penz 70%-a korul kezdtek el tárgyalni...

Same rules apply!

(#4294) emvy válasza EQMontoya (#4293) üzenetére


emvy
nagyúr

Az siman elofordul, h a ceg olyat mond a fejvadasznak, hogy 60k-80k kozott + bonusz, ami szuper evekben szupermeneknek akar 6-12 havi is lehet. Ez utan a fejvadasz 160k-val indit (merthogy 80k + 100% bonusz).

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#4295) KMan


KMan
őstag

Egy kis erdekesseg: [link] Lehet orszagot valasztani, es eves netto fizut kell beirni.

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#4296) djgeg


djgeg
őstag

Nem tudom valaki linkelte e már de érdekes cikkek.
Benne van a családod a legjobban kereső 10%-ban?
Itthon a gazdagok között vagy? Ausztriában senki lennél
Messze vagyunk a nyugati áraktól

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4297) proci985 válasza djgeg (#4296) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

utolsora kulcsszo: termekek es szolgaltatasok. plusz nem latjuk a kosar osszeallitasat.

Skandinaviaban svedeknel / danoknal pl 2000-2500 HUF a mekis menu, es az meg egy olcsobb ebedi menu, az EES norvegoknal meg erre rajon +30%. vacsorara borral fejenkent siman szamolni lehet 10-15kt, es akkor meg csak egy kisvarosban ettel egy haromfogasost, es nem Koppenhaga/Stockholm kozepen. egy pizza + 2 sor siman 7000 huf. de ezt ugy kepzeld el, hogy a svedek/danok Nemetorszagban azon flesselnek, hogy mennyire olcso a szalloda es a kaja (amikor a negycsillagos szallo barja dan/sved mercevel olcso kocsmanak minosul az eleg sokat elmond). Budapesten konkretan a Zold Macskaban / Cetben reggelig ihatod a sorkulonlegessegeket annyibol, amennyibol Goteborgban kijon ket sor.

minimalber kb ilyen 2500 korul mozog atszamolva, na ebbol leszamolhatod, hogy ha ket ora egy festes / hajvagas egy nonek es a helynek guruloja van, akkor mennyibol fog megallni egy hajvagas. nem lesz olcso.

de pl a pick szalami pont ugyanannyi, mint Magyarorszagon. kaja annyival nem dragabb, sot igazabol mivel ami mar elfogadhato szintu kaja azt reszben "premiumkent" adjak el Magyarorszagon, egy bizonyos szint felett a vasarloi kosar adott esetben olcsobb.

viszont hw/elektronika annyi mint Magyarorszagon, akcioban meg neha olcsobb is.

ja meg a lakhatas, az nyugatabbra eleg huzos tud lenni. nagyvaros kozepen a 35nm2 havi 250/hoert se kirivo, es akkor meg nem fovarosrol beszeltunk. szerk: 250k huf / ho

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#4298) EQMontoya válasza proci985 (#4297) üzenetére


EQMontoya
veterán

35nm 250ert nagyon olcso, Eindhovenben pl. 600 eur korul van, Londonban 900 eur...

Same rules apply!

(#4299) proci985 válasza EQMontoya (#4298) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

250k hufra gondoltam atszamolva, tehat majdnem londoni ar.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#4300) EQMontoya válasza proci985 (#4299) üzenetére


EQMontoya
veterán

Jah, az úgy reális. :)
És az IT-s fizuk azért nem mozognak ennek arányában.
Mondjuk Hollandia 3000eur, London 4000eur, de a megélhetési költségek mellett ezek azért nem akkora pénzek. 2000eur körül itthon is meg lehet keresni...

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.