Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#4701) djgeg válasza EQMontoya (#4699) üzenetére


djgeg
őstag

A Diplomához feltétel igen, de az IT pont az a szakterület ahol nem csak diplomával lehet sikeres az ember. Sőt.

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4702) KMan válasza djgeg (#4701) üzenetére


KMan
őstag

Es hosszu tavon? :U monnyuk 2035-re mar nem fog kelleni android fejleszto mer ma sehol nem lesz az android es ott lesz a jelolt allas, diploma es nyelvvizsga nelkul 40 evesen, a nyugdijig meg meg 30 ev... :F

[ Szerkesztve ]

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#4703) Mercutio_ válasza KMan (#4702) üzenetére


Mercutio_
félisten

A 20 év fejlesztői tapasztalata akkor is ott lesz, azt nehezebb megszerezni, mint egy másik nyelvet megtanulni :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4704) djgeg válasza KMan (#4702) üzenetére


djgeg
őstag

2035 -re nem lesz android? :D hmmm A kis jövőbe látó.
Persze elképzelhető. Az is elképzelhető, hogy Vmware se lesz 2035 (vagy inkább más átveszi a helyét, amiből még nem következik az, hogy az előzőleg megszerzett tudás semmit sem ér, főleg, hogy rengetegszer az új nyelvek/rendszerek is pl egymásra épülnek) Még is az addigra megszerzendő 20 év tapasztalatom az szerinted lószart nem fog érni és azért nem fogok tudni elhelyezkedni mert NINCS angol nyelvvizsgám?
Arról már nem is beszélek, hogy ha a 20 évig pluszban használom az angolomat akkor még mélyebb lesz benne a tudásom.... De azért nem fognak felvenni és munkanélküli szerencsétlen leszek mert elkövettem azt a hibát, hogy nincs angol nyelvzisgám (felsőfokú) .... Azt már mindenki leszarja majd, hogy 20-30 éve beszélek angolul..... hogy van 20-30 év munkatapasztalatom....

Ne nevettess már... Tényleg így gondolod? :F

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4705) Jhonny06 válasza djgeg (#4704) üzenetére


Jhonny06
veterán

Egyébként messze nem fejlődik annyira gyorsan a világ (és az IT ipar sem), mint ahogy azt sok ember elképzeli, meg "majd nem lesz 5 év múlva munkád c++ fejlesztőként". Ilyenek miatt nem aggódnék. :) Talán a mobil platform az egyetlen terület, ahol viszonylag rövid időn belül nagy változások mentek/mennek végbe, ez tényleg kevésbé biztos pont tanulás szempontjából.

[ Szerkesztve ]

(#4706) EQMontoya válasza Jhonny06 (#4705) üzenetére


EQMontoya
veterán

Főleg, hogy c++-ból van 11, 14 és tervezik a 17-et is.
Konkrétan 5 év tapasztalattal, c++ fejlesztőként minden héten kapok állásajánlatot.

Same rules apply!

(#4707) djgeg válasza Jhonny06 (#4705) üzenetére


djgeg
őstag

Hát igen a mobil platformot az teljesen a végfelhasználó igényei szabja meg, de a kritikus üzleti folyamatokat futtató támogató eszközök lassabban pörögnek ki.( vagy ha okos a cég akkor szinte egyáltalán Microsoft :D )

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4708) KMan válasza djgeg (#4704) üzenetére


KMan
őstag

Nem gondolom igy, tudom hogy a tapasztalat fontos dolog, de szerintem epitkezni is eloszor is alapokkal kell, kepzes (kepzettseg), nyelvtudas, majd tapasztalat. Nekem is feltunt hogy vannak cegek akik csak es kizarolag tapasztalat alapjan valasztanak uj munkatarsakat de olyan is elofordul hogy vezeto pozicioba is teszik oket. Ez amugy oriasi feszultseget szul a cegen belul es igen, nem tartom helyesnek.

Elozo munkahelyemen ez a feszultseg kiutkozott es megkezdodott az atvilagitas. Aki vezeto beosztasban volt es nem volt meg a megfelelo diplomaja (es ertelemszeruen a nyelvvizsga, hiszem az a diploma feltetele) az kapott haladekot hogy teljesitsen. Ha ez nem sikerult szerzodesbontasra nem kerult sor, de ujrapozicionaltak a cegen belul kivetel nelkul lefele akar tobb szintet is.

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#4709) djgeg válasza KMan (#4708) üzenetére


djgeg
őstag

Amit írsz az inkább multi környezetre enged következtetni. Személy szerint számomra nem a legszimpibb, de ha a karrierem megköveteli akkor szépen lediplomázom és leteszem a felsőfokút (mivel alapfeltétele).
Az előbb a bekerülésről volt szó illetve arról, hogy IT területen állást szerezz. Szerintem egyáltalán nem alapfeltétel a diploma vagy a felsőfokú nyelvvizsga.

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4710) -v- válasza KMan (#4708) üzenetére


-v-
addikt

Annyi de annyi cég van a világon .. és annyi lehetőség ebben a szakmában. És csak még több lesz, pedig már most is hiányszakma, IT-ban csak magyarországon több ezer meg tízezer embert lehetne még simán benyomni a rendszerbe ... ha valahol akkor itt aztán nem lehet szerintem ilyen alapvetéseket kijelenteni.
Annyira marhára semmi összefüggés nincs egy ember alkalmassága, rátermettsége, tudása, teljesítménye meg aközött, hogy most neki milyen diplomája van meg hol ... persze arra is van példa, meg az ellenkezőjére is ezer.

(#4711) #35193216 válasza EQMontoya (#4699) üzenetére


#35193216
törölt tag

Igazából teljesen más jellegű tudás kell egy nyelvvizsgához, mint amit nyelvtudásnak lehet nevezni, én már csak tudom, mert kimondottan tehetséges vagyok nyelvvizsgára tanulásban és tehetségtelen nyelvtanulásban. Szóval én, mint angolból felsőfokú nyelvvizsgával rendelkező, de angolul max. nyökögni tudó, elhiszem, hogy az inverzem sem ritkaság, igaz én csak egyet ismerek, egy anyanyelvi szinten németül beszélő ismerősöm, aki megbukott a középfokú nyelvvizsgán.

Ha pedig valakinek ezen múlott a diplomája, de nem erőltette, az se baj, IT szektorban úgyis a tudás számít, nem a papír.

(#4712) #35193216 válasza Jhonny06 (#4705) üzenetére


#35193216
törölt tag

Ráadásul a mobil platform sem elszigetelten létezik, ha valaki Androidra fejleszt, nem pusztán az Android SDK ismeretében fejlődik.

(#4713) CyberPunk666 válasza #35193216 (#4711) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

Szerintem pedig nincsen meg az ellentéte, mert olyan létezik, hogy valaki a típusfeladatokat megtanulja és ott jól teljesít, de nem tudja önállóan rendesen használni a nyelvet.
Viszont, aki tudja használni a nyelvet, az nem fog megbukni egy nyelvvizsgán. Annak ilyen olvasott szöveg értése meg ilyenek nem okozhatnak gondot, hiszen csak le kell írnia mit hallott, meg ilyenek.

(#4714) #35193216 válasza CyberPunk666 (#4713) üzenetére


#35193216
törölt tag

Ha a rigó utcait vagy más kétnyelvű nyelvvizsgákat nézzük, akkor eleve bukta az, aki nem iskolapadban, hanem az életben tanulta meg az idegen nyelvet, mivel a fordításhoz eleve nem nyelvtudás kell, hanem gyakorlat a fordításban. Az általam említett ismerősöm is így járt, szóbelin amúgy 95% fölöttit kapott, írásbelin viszont bukott. Én ezzel szemben nagyon jó vagyok fordításban, különösen idegen nyelvről magyarra, meg magyarul is jól tudok válaszolgatni magyar nyelvű kérdésekre egy idegen nyelvű prospektus alapján (rigó féle szövegértés...). Aki jól beszéli az adott idegen nyelvet, az nem biztos, hogy ezekben is jó.

De én úgy látom, az egynyelvűek sem feltétlenül a nyelvtudást mérik, ott meg még sokkal fontosabb a típusfeladatok begyakorlásra, szerintem ha valaki jól beszéli az adott nyelvet, de sosem látott ilyen feladatokat, az meg bajban lehet, hiszen általában pont a különleges esetekre kérdeznek rá. Jó, talán középfokún 1-2 feladatsor átnézése után átmenne, de felsőfokún már nem biztos.

(#4715) Cranium


Cranium
tag

Sziasztok, nekem mint full laikusnak, aki jelenleg minimálbérért árut tölt fel egy multiban, érdemes lenne valami programozási nyelvet, vagy IT-hez kapcsolódó dolgokat tanulni önerőből, tanfolyamok nélkül, és esetlegesen ilyen állást szerezni, vagy felejtsem el ezt az álmodozást? Ha számít, 2 évig voltam rendszergazda képzésen, ami a végén számítógéprendszer-karbantartó OKJ-t adott, bár, fiatalok lévén, admin fiókban telepítettünk játékokat, és nem igazán figyeltünk az órán.

(#4716) amargo válasza Cranium (#4715) üzenetére


amargo
addikt

ha erzel magadban eleg kesztetes es nem hiszed azt, hogy 1-2 alatt siman menni fog, akkor miert ne vagnal bele? itt nincs olyan aki megmondja frankot.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#4717) EQMontoya válasza Cranium (#4715) üzenetére


EQMontoya
veterán

Nézd, igazából a minimálbérhez képest csak jobban járhatsz. :)

Same rules apply!

(#4718) lajafix válasza Cranium (#4715) üzenetére


lajafix
addikt

régen (vagy 30 éve) még a kapanyél hozta meg az ember kedvét a tanuláshoz, látom ma már árufeltöltésnek hívják! :) hiába no, a fejlődés!!! :)

Rock'n Roll

(#4719) chabeee válasza Cranium (#4715) üzenetére


chabeee
tag

Ebben szerintem a legnehezebb, hogy az sem tudod, hol kezd. Végig olvasol egy könyvet, attól még nem biztos, hogy tudsz is majd programozni. Persze, el kell kezdeni valahol. Ott lesz a demotiváló a dolog, amikor rájössz, hogy még mindig közöd sincs 2 hét után az egészhez. Ez nem hiphop összeszedhető ismeret. Otthoni tanulással olyan gyötrelmesen lassan lehet haladni, ha az ember csak másodlagos dologként veszi. De nem lebeszélni akarlak, csak tudd, hogy az időt bele kell ölni, különben semmit se ér, csak elpazarolod + elmondhatod majd, tudsz írni egy for ciklust meg érted, hogyan működik.

[ Szerkesztve ]

(#4720) kovsol válasza Cranium (#4715) üzenetére


kovsol
titán

Egyébként üzemeltetéssel is lehet jó pénzt keresni, hogy ne már mindig csak a programozás legyen emlegetve.

May the Force be with you!

(#4721) lajafix válasza kovsol (#4720) üzenetére


lajafix
addikt

plánme ha a gyorstalpalt programozók alkalmazásait kell üzemeltetni! :)

Rock'n Roll

(#4722) freaghill


freaghill
őstag

Sziasztok!

Erlang programozási nyelv mennyire keresett?

(#4723) EQMontoya válasza freaghill (#4722) üzenetére


EQMontoya
veterán

A héten pont kerestek ilyennel, mert hogy voltam Ericssonos. Viszont az elmúlt 3-4 évben, mióta LinkedInen vagyok, ez volt az első, amit láttam.

Same rules apply!

(#4724) big-J válasza EQMontoya (#4723) üzenetére


big-J
őstag

Ami ajánlatokat kapsz hetente azok miért nem tetszenek?

(#4725) fatboy32


fatboy32
újonc

Sziasztok!

Lehet hogy nem jó helyre írok ezért elnézést kérek.
Az lenne a problémám hogy a bérjegyzékem olvasása közben, figyelmes lettem pár dologra a túlóráimmal kapcsolatban.A probléma az hogy a munkanapokon a munkaidő utáni túlóráim száma 26 volt és erre számoltak bruttó 18.200 körüli összeget,ezt én keveslem.A havi bérem 122.000ft szakmunkásként.Szerény számításaim szerint legalább bruttó 25-26 ezret kellet volna kapnom.Reklamálás után, olyanokat mondtak hogy azért ennyi, mert kevés a túlóra alapom, meg hogy ezt 2 éves átlagbérből számolják ki és én még csak 1 éve dolgozok a cégnél.

köszönöm.

(#4726) KMan válasza fatboy32 (#4725) üzenetére


KMan
őstag

Nem berszamfejtokent dolgozom, de a tulorat a munka tirvenykonyve szabalyozza, nincs szolgalati idohoz kotve. Brutto orabered+50% potlek hetkoznaponkent. Meg kell nezni berpapiron hogy milyen brutto oraberrel szoroztak meg a 26-ot es hogy utana milyen levonasok voltak belole. Tobbet igy latatlanban nehez segiteni, 122k az netto vagy brutto alapbered?

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#4727) EQMontoya válasza fatboy32 (#4725) üzenetére


EQMontoya
veterán

Ha 122k a bruttód, akkor a bruttó órabéred 122k/168, azaz 726 magyar valuta.
26*726*1.5, azaz 28300ft bruttót kellett volna kapnod a túlórákra. Aminek a nettója 18400.
Ha pedig a nettód a 122k, akkor 28 nettót kellett volna kapnod rá.

Valamit mindenképp elbaltáztak, szerintem egyszerűen nem szorozták meg másféllel (túlóra), csak sima órabérként hozzáadták.

Same rules apply!

(#4728) vzsolti1980 válasza fatboy32 (#4725) üzenetére


vzsolti1980
csendes tag

Sziasztok!

Sajnos igazuk van. Az MT nem azt mondja, hogy a túlóra alapja a havi rendszeres béred vissza osztva 174-gyel. Hanem az előző 186 napnyi összjövedelem napi átlaga és ennek 8 órára leosztott értéke az un. pótlék alap.(Más néven Távolléti díjalap) Ebben az összjövedelembe bele számít a bónusz, 13. havi bér, ügyelet, készenlét, rendszeresen elrendelt túlóra, rendszeres műszak pótlék. Nem rendszeres túlórák, készenlétek nem. Ugyanez az alapja a szabadság idejére számítandó bérnek is.
Ezt az alaptúlórát kell felszorozni a túlórák számával. Ez az un. túlóra norma. Ha volt éjszakai munkavégzés, hétvége,stb és ehhez társul kollektív szerződés (vagy HR politikai szabályzat multiknál) ami biztosítja is arra még jönnek a már emlitett 50% 100%-os pótlékok intervallumoknak megfelelően. De az 50% 100% plusszok csak adható kategóriában vannak az MT szerint. Ezt szokták áthidalni a munkaszerződésben a bármikor elrendelhető csúsztatott munkarenddel könnyen kikerülni. Ahol csak háromhavi átlagban kell meglenni 3x174 órának.
A 174 óra pedig az éves munkanapok havi átlagolása ként jön létre.
Sok vállalatnál a 186 napot megnyújtják a x hónapra (akkár két év is lehet). Ez olyan helyeken szokás ahol erős szakszervezett van és szépen el tudják a "régi" embereknek intézni a magasabb béret. Hisz két év alatt jónéhány nyelvpótlék,diplomapótlék befigyelhet és hát "OV" csak leigazol már plussz órát...
Kisebb cégeknél meg azért szokás a túlóra alap számítás intervallumot megnyujtani, mert igy lehet némi túlóra alap csökkenést elérni az egész cégre pár trükkel de törvényesen amit az ember a munkaszerződésében aláír. Néha egy-egy kötőszó érdekes ilyenkor.

Zsolti

[ Szerkesztve ]

(#4729) azbest válasza vzsolti1980 (#4728) üzenetére


azbest
félisten

mi köze a túlórának a távolléti díjhoz? A távolléti díj, az amikor nem dolgozol. Annak tényleg ilyen cifra számítást mondanak.

Ráadásul, ha csúszónapot adnak az sem 1:1-ben váltható, hiszen a túlóra drágább, mint a munkaóra. Hirtelen például ezt találtam [link]

Ha pedig közalkalmazott / köztisztviselő akiről szó van, ott más törvényeket kell nézni.

[ Szerkesztve ]

(#4730) KMan válasza vzsolti1980 (#4728) üzenetére


KMan
őstag

Na ez durva. Nem tudtam hogy igy szamoljak :(

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#4731) vzsolti1980 válasza azbest (#4729) üzenetére


vzsolti1980
csendes tag

Távolléti díj egy munka órára vetítet alapja minden bér számítási metódusnak, mivel a Számvitelben mindent éves szinten kell vizsgálni ezért kellett egy egységes pótlékoló kulcs vagy másneven pótlék általány.De mivel számítása az esetek 99%-ban megegyezik a távolléti díjjal így ugyanannak veszik. Eleve nem lehet stabil óradijad ha havi "szokásos" bruttó béred van a munkaszerződésen, mivel miden hónapban más és más a munka ledolgozott órák száma. Vannak 20-21-22 napos hónapok is.

Részletesebben:
http://munkajog.hu/rovatok/munkaido/berek-potlekok-szabadsag-augusztustol-maskent-szamoljuk

Valójában ez az egész informatikában számolt túlóra dolgok csak pitiáner dolgok. Elég sokat segítek be könyvelőknek, bérszámfejtőknek simán csak kontírozni. Képzeljéték el, hogy egy nemzetközi vonalon teljesítő kamionos bérét ahol a THG adatai szerint éjszaka vezetett 4 órát majd pihent 4 majd megint vezetett 4-et. Itt ilyenkor van minden búcsúban állásidő jutó jutalék, munka, éjszaki pótlék,stb.

(#4732) azbest válasza vzsolti1980 (#4731) üzenetére


azbest
félisten

Az addig ok, hogy lehet egyszerűen és bonyolultan is számolni az órabért (és persze emiatt vagy fix vagy hónaptól függően változó, de nem nagy mértékben eltérő).
Az viszont mese, hogy azért kevés a túlórapénze, mert csak egy éve dolgozik. Hiszen nem úgy megy, hogy ha valaki egy hónapja dolgozik, akkor annak is két évnyi nappal osztják le és akkor két fillérért dolgozik. Szóval valami sántít abban a dologban. Az összegekből úgy tűnik, hogy normál munkaóraként fizették ki a túlóráját is. Az pedig nem igaz, hogy nem kötelező túlóra pótlékot adni.

Ha jól értem, akkor a keret idős változatnál is előbb utóbb ki kell fizetni a plusz órákat, legfeljebb nem az adott hónapban. Vagy következő hónapban nem engedik valamikor dolgozni, hogy kevesebb órája legyen - ha erre gondolsz - és akkor összességében nem lesz plusz órája.

De mivel a kérdező azóta sem nagyon nézett vissza, így valsz feleslegesen pörgünk, mert ő tudna konkrétumot mondani :)

(#4733) vzsolti1980 válasza azbest (#4732) üzenetére


vzsolti1980
csendes tag

Igen jol latod.Annyi csak a lenyeg,hogy az eves tulora a dolgozonal meg veletlenul se lepje at 201-et.Ezert komoly sakkozas szokott menni,hogy mi is menjen be a SAP-ba.Dolgoztam en is ugy mar,hogy szeptemberben kozoltek egy tul oram sem lehet evegeig.De vittem mar be olyan dolgozo beret is a masodallasomban ahol ev vegen kapott egy koteg SODEX-et mert a 200 feletti orat nem tudtuk rogziteni.Ugyhogy az o tuloraja hirtelen atment termeszetbeni jutatasba papiron:)

(#4734) sutszi válasza syl5 (#4646) üzenetére


sutszi
veterán

Ahogy írtam is korábban jelentkezem mi lett a vége.
Akit érdekel itt indítottam el a kérdést.
A szabadságolások miatt a héten került sor a témára. Nagyon röviden az eredmény az, hogy a 60K emelési kérésemből 30K realizálódott és decemberben visszatérünk a témára amikor szintén várható valami.

Az előzmények tükrében ezt lehet sokféle szemszögből nézni. Részben elégedett vagyok mert a kérésem fogadtatása pozitív volt és kaptam valamennyit. Ez a valamennyi 12,5%. Az mondjuk nem rossz. Azzal is elégedett vagyok, hogy még ebben az évben visszatérünk a témára és várható újabb emelés, mégse 1 évet kell megint várni...

Persze jobban örültem volna a full összegnek...de ez egy ilyen játék. Vagy belemegyek vagy nem... Ha figyelembe veszem, hogy szeretem amit csinálok, és jók a körülmények akkor azt gondolom ennyi türelem a részemről belefér...

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#4735) fatboy32


fatboy32
újonc

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat a túlóráimmal kapcsolatos kérdésemre.
2014 áprilisban kezdtem a cégnél. Vissza néztem a bérjegyzékeimet és 2014.04.01-től egészen decemberig rendesen van számolva a +50% pótlékkal.2015 januártól viszont mintha rendes órabért számoltak volna a túlórákra.A múlthavi adatokra ahogy emlékszem, valahogy 662ft körül jön ki a bruttó órabérem ha ehhez hozzáveszem a túlóra pótlékot, akkor 662×1.5=993ft kellene hogy legyen de csak 700ft-al van számolva. :W

(#4736) Mercutio_ válasza vzsolti1980 (#4733) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ezt nálunk egyszerűen megoldják: hó végén a rendszer automatikusan levágja a 20 óra fölötti részt :D ( irodai munka és rugalmas munkaidőben vagyunk, de azért vicces kicsit...

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4737) freaghill


freaghill
őstag

Oracle-re mennyire érdemes ráfeküdni srácok? :)

(#4738) Tapsi válasza freaghill (#4737) üzenetére


Tapsi
addikt

Nagyon, kérdés, hogy az üzemeltetés, vagy inkább a fejlesztés érdekel? Mellesleg elég nagy igény van olyan üzleti elemzőkre, akik komoly sql ismerettel rendelkeznek.

(#4739) freaghill válasza Tapsi (#4738) üzenetére


freaghill
őstag

Üzemeltetés részére lennék kíváncsi. :)

(#4740) kovsol válasza freaghill (#4739) üzenetére


kovsol
titán

Ha már múltkor azt írtad, hogy "SAP sem tűnt olyan vészesnek" akkor én azt javaslom SAP+Oracle akkor már inkább, mint magában az oracle.

May the Force be with you!

(#4741) freaghill válasza kovsol (#4740) üzenetére


freaghill
őstag

Igen, mert valószínűleg túl felületesen vettük csak.
Ez alapján is gondolom, amit írtál. "Azon hangosan felröhögtem, hogy nem tűnt vészesnek."
:)

(#4742) kovsol válasza freaghill (#4741) üzenetére


kovsol
titán

Én egyébként komolyan mondtam, hogy érdemes elgondolkozni a SAP-on is. Ott mellette DB-vel is foglalkozhatsz.

May the Force be with you!

(#4743) #69182976


#69182976
törölt tag

Sziasztok, az alábbi melóért vajon mennyit lehet kérni?

link

4 év tapasztalatom van hasonló munkakörben (multinál) és CISA minősítésem. Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#4744) efge válasza #69182976 (#4743) üzenetére


efge
aktív tag

600+ brutto

A tűzfal a gyengék menedéke! A bátrak IEt használnak!

(#4745) bluekoli


bluekoli
tag

Nem: férfi
Kor: 29
Munkakör: IT rendszer specialista / tanácsadó
Végzettség: egyetemi mérnök-informatikus (MSc)
Nyelvtudás: angol felsőfok, német felsőfok
Nettó fizetés: 1,5 millió nettó (évi 89k $ bruttó)
Egyéb: megélhetés (lakásbérlés+élelmiszer) nagyon drága kinn
Hely: USA, Alabama

(#4746) Oppenheimer válasza bluekoli (#4745) üzenetére


Oppenheimer
veterán

mennyi a lakbér, és mennyi pénzed marad hónap végén? milyen környéken laksz, és mekkora lakásban?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#4747) big-J válasza bluekoli (#4745) üzenetére


big-J
őstag

Mennyi hasznát vetted a felső németnek? Itt már írta egy tag, hogy sosem kellett még.

(#4748) EQMontoya válasza Oppenheimer (#4746) üzenetére


EQMontoya
veterán

Ez már jó pénz, ennek ott is megmarad a fele.

Same rules apply!

(#4749) bobsys válasza EQMontoya (#4748) üzenetére


bobsys
addikt

Amibol fizeted a lakbert, hitelt, rezsit stb.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#4750) EQMontoya válasza bobsys (#4749) üzenetére


EQMontoya
veterán

Mármint a fele a zsebedben, miután egy hónapig éltél. :)

Same rules apply!

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.