Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#4301) Lortech válasza skristof (#4286) üzenetére


Lortech
addikt

Ugyanezt megkaptam. Egy ilyen levélre mit vár a túloldal, mit fog válaszolni az ember? Nagy többség ignore...
Lófütty részletet nem ír, kezdjek el kérdezősködni, hogy oké, hogy ennyit fizetnétek, de mégis mi a meló? Szaft érdekel egy ilyen igénytelen levél.

szerk: Nemrég megkerestek egy dániai lehetőséggel, kiszámoltam, hogy jönnék ki kb ugyanott, mint BP-n, elég vad összeg jött ki EUR-ban, ez amúgy belefért volna a munkaadóank, de azért meredek, hogy 2,5-3-as szorzóval kell számolni, hogy kb. ugyanott legyek életszínvonalban.
Aztán csodálkoznak, ha megtalál xy fejvadász a szuper angliai ajánlataival, aztán mondok egy átlagos kinti fejlesztői fizetést. Nyilván bevándorlóként napi 1 tál rizsért is elfejlesztgetek. :)

[ Szerkesztve ]

Thank you to god for making me an atheist

(#4302) Goose-T válasza KMan (#4295) üzenetére


Goose-T
veterán

Fizu alapján a felső 0,35%-ban vagyok. :D

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#4303) emvy válasza Goose-T (#4302) üzenetére


emvy
nagyúr

Ezennel Goose-T bejelentette, hogy netto 575e-t keres atlagosan :D

while (!sleep) sheep++;

(#4304) Mercutio_ válasza emvy (#4303) üzenetére


Mercutio_
félisten

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4305) proci985 válasza emvy (#4303) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

nem feltetlenul, fugg az orszagtol.

en beirtam ket valutaban ugyanazt a penzt, elegge markans volt a kulonbseg.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#4306) Goose-T válasza emvy (#4303) üzenetére


Goose-T
veterán

Amúgy is ez volt eredetileg ennek a topiknak a célja, nem? :)

Egyéb infók:

Nem: férfi
Kor: 34
Munkakör: .NET fejlesztő
Végzettség: mérnök-informatikus főiskolai diploma
Nyelvtudás: tárgyalóképes angol
Nettó fizetés: valamennyi ;]
Egyéb: saját cég termékei is hoznak már valamennyit a konyhára, de az most még javarészt elmegy annak a fejlesztőnek a fizetésére, aki egy ideje helyettem dolgozik :D
Hely: Budapest

[ Szerkesztve ]

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#4307) azbest válasza proci985 (#4305) üzenetére


azbest
félisten

Elég bullshit bingó lehet az oldal. Tovább tekerve bedob olyanokat, hogy 4 és fél percig tart nekem egy doboz kóla megkeresése, míg bezzeg egy indonéznak másfél óra. Biztos az 1.15decis dobozra gondolt vagy valamelyik bevásárló központi löttyre. Tippre inkább usa árakon számol. Meg 68 azerbajdzsáni orvos keres annyit.... és persze adakozzunk :)

(#4308) EQMontoya válasza Goose-T (#4306) üzenetére


EQMontoya
veterán

Lassan 26, C++, BP, összegben szerintem elég hasonló a lentebbi statisztika alapján.

Same rules apply!

(#4309) magyaratesz


magyaratesz
csendes tag

Sziasztok!

Két kérdésem volna felétek :) :R

Az egyik, hogy a Telekomnál behívtak egy IT biztonsági mérnöki pozícióra. Van IT diplomám, közép nyelvvizsgám, Cisco CCNA, és néhány tűzfalas gyártó gyorstalpalóinak licensze.
Ellenben kifejezetten tűzfalas / IT biztonsági gyakorlatom nincsen. Kijárós rendszergazda vagyok 10 éve.

Mit lehet elkérni náluk?

A másik, hogy egy barátom a gyömrői Boschoz nyert felvételt, három hét múlva kezd terméktámogató mérnökként ( Villamosmérnöki és menedzseri feladatok, koordináció). Eléggé parázik tőle, hogy be fogják zárni egy sötét irodába, és embertelenek lesznek vele a németek :D Mi várható annál a gyáregységnél?

Köszi! :R

(#4310) KMan válasza magyaratesz (#4309) üzenetére


KMan
őstag

A gyomroi uton nincsennek nemetek :DDD Amugy nem olyan rossz pozi a termektamogato, fele-fele aranyban kell vevoi reklamaciokat megoldani es muszaki valtoztatasokat bevezetni. Milyen bert sikerult kialkudnia es milyen tapasztalat, nyelvtudassal?

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#4311) FLx válasza magyaratesz (#4309) üzenetére


FLx
addikt

Nincsen tapasztalatod akkor én nagyon csodálkoznék, ha egyáltalán eljutnál az alkudozós körig...Esetleg ha junior állás.

(#4312) magyaratesz válasza FLx (#4311) üzenetére


magyaratesz
csendes tag

Erről beszámoltam nekik telefonban. Junior pozíció esetén mit érek?

(#4313) FLx válasza magyaratesz (#4312) üzenetére


FLx
addikt

Nehéz ügy ez, mert elvileg nem vagy junior a 10 év munkatapasztalat miatt, amúgy a sec témában meg mégis. Nagyon ritka, hogy ilyen esetben alkalmaznak, de vannak csodák. Junior sec pozi ilyen nettó 300k körül szokott kezdődni, normál sec pozi meg inkább nettó 500 és a csillagos ég.

ps. Amúgy simán lehet, hogy csak a munkakör neve csalós náluk és igazából üzemeltetőt keresnek aki biztonsági vonalon is mozog.

[ Szerkesztve ]

(#4314) Nerd válasza FLx (#4313) üzenetére


Nerd
aktív tag

> Nagyon ritka, hogy ilyen esetben alkalmaznak, de vannak csodák.

Ezt nem ertem. Szoval ha valakinek van 10 ev tapasztalata valamilyen teruleten, es jelentkezik egy junior pozira mas teruleten, akkor miert ne vennek fel, ha elfogadja a junior fizut?

(#4315) FLx válasza Nerd (#4314) üzenetére


FLx
addikt

Kockázatos. Egy hónap múlva rájön az ember, hogy ja mégsem akar ennyiért dolgozni, visszalépés az egész, mégsem neki való ez a terület, rosszul érzi magát a pozícióban, amikor nála 5-10 évvel fiatalabbak jobban értenek az adott témához mint ő, aztán felmond. Junior pozíciókban 20-25 éveseket szokás alkalmazni pont a fentiek miatt. Egyébként senki nem fogadja el a junior fizut, amikor előtte kétszer annyit keresett, ez nem normális dolog.

(#4316) Mercutio_ válasza Nerd (#4314) üzenetére


Mercutio_
félisten

Csak tipp: úgy gondolják a 10 év tapasztalatos területen előbb -utóbb lényegesen jobb fizut kaphat így csak átmeneti kitérő lesz ez a munka részéről :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4317) Nerd válasza FLx (#4315) üzenetére


Nerd
aktív tag

Ertem, koszi!

(#4318) magyaratesz válasza FLx (#4313) üzenetére


magyaratesz
csendes tag

Most kb. 220-230 a nettóm juttatásokkal, kormányzati üzemeltetés vonalon. Van benne security bőven, de nem mondanám magam szakinak.
Mindig is érdekelt a sec, így ha 300-350 nettó körül el tudnék indulni ezen a vonalon, az részemről elég motiváló lenne, tuti nem hagynám ott ész nélkül. T@jnék rá, hogy junior van az ingzsebemre írva. :)

[ Szerkesztve ]

(#4319) vzsolti1980 válasza magyaratesz (#4318) üzenetére


vzsolti1980
csendes tag

Sziasztok!Bocsánat, hogy csak igy távírati stílusban regisztráltam. Ez a pozi ami meghirdetésre került az én expozim a Telekomnál. Novemberben álltam fel és azóta is nyitva van. Néhány szó, hogy technológialag nagyon nagyott lehet fejlődni. 3 régi szolgáltató tényleges migrálása most zajlik és érdekes dolgokat tanulhat meg az ember.Az ott lévő közvetelen kollégák nagyon jó fejek és a közvetlen vezető az eddigi egyik legrendesebb és leghumánusabb. Nem sok munkahely váltásom volt még, de olyan ahol egy elég drága könyvet kapol búcsúzóul még nem volt pedig uszkve 16 év hálózatos/biztonságtechnikás múlt van mögöttem. A munka jelemzően a három nagy tűzfal gyártóból kb. 100 körüli HW elemeneik és szabály rendszereinek tutulgatása. Két szint van a szabályrendszer bekalapálók (elég biorobot munka) másik pedig a konszolidációs munkákat végzők. Az utóbbi nagyon jó terület akit érdekelnek a routerek, tűzfalak, és ALG proxy-k mindent megtanulhat. Mert minden van ahogy egy keves exkolléga fogalmazott "sz.rtól repülőig ami belefér" Egy erős CCNP-Sec és CCSP tudás kell. A szabály kalapálósnál próbaidő végére illik letenni egy CCSA-t min. Én azért áltam fel, mert egyre jobban át kellett volna kerülni egy ilyen projekt vezénylő / team leader szerepbe és nekem nem voltak meg ezek a kézségeim. Főleg azon a téren, hogy bizontsági szabályokat hozzó szervezetben volt egy kolléga akivel szinte csak szakmai vitáim voltak és betelt az a bizonyos pohár. Aki tanulni vágyik és érdeklik a hálózat security témák annak a legjobb hely. Ja és rentegeteg éjszaki maintenance window-ra kell készülni és ügyeleti hivásra. Aludni nem sokat fog az illető :)

(#4320) sztanozs válasza magyaratesz (#4309) üzenetére


sztanozs
veterán

Telekom és IBM általában nem fizet jól - persze állami szektorhoz képest az is a csillagos ég.

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#4321) EQMontoya válasza sztanozs (#4320) üzenetére


EQMontoya
veterán

+1, 2013-ban jöttem el az Ericssontól fejlesztőként, és most bő 2.5x annyit keresek. :)

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

(#4322) KMan válasza EQMontoya (#4321) üzenetére


KMan
őstag

Hmmm.. tobb ismerosom is van az Ericsson-nal es eleg jol meg vannak fizetve... :U

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#4323) EQMontoya válasza KMan (#4322) üzenetére


EQMontoya
veterán

Ott azok vannak jól megfizetve, akik vagy tapasztaltként mentek oda jó alkuval, vagy ott vannak 10 éve, és akkoriban még voltak ott jó emelések.

Akikkel együtt kezdtünk kezdőként, utána diplomával, 2-3 év tapasztalattal, egyikünk sem keresett 400 bruttót.

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

(#4324) KMan válasza EQMontoya (#4323) üzenetére


KMan
őstag

Valoban, 8-9 eve ott vannak. Mindig akkor kaptak nagy emelest amikor felmondani keszultek... :U Furcsa dolog ez is amugy... amikor en az elozo helyemen bementem felmondani, nem kaptam ellenajanlatot... A mostani helyemen pedig kimondta a HR es fekete feheren le van irva company policy-be, hogy nincs "counter-offer" ha masik cegtol kapsz egy offer-t. :U

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#4325) sutszi válasza KMan (#4324) üzenetére


sutszi
veterán

Ez érdekes... Ezt miért írják le? Egyszerűen azt mondják nem és kész...minek előre lefektetni?! Azért, hogy ne is próbálkozz?

Mi van ha odamész, fizuemelésért és azt mondják, bocs de nem. Mire te x hét múlva közlöd, hogy máshol megadják a magasabb összeget. (Mert körbenéztél a piacon) Akkor mehetsz amerre látsz?

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#4326) EQMontoya válasza KMan (#4324) üzenetére


EQMontoya
veterán

Hát, ebből az következik, hogy könnyen talál a cég munkaerőt és nem értékeli az ott felgyűlt kompetenciát.

Same rules apply!

(#4327) sztanozs válasza EQMontoya (#4326) üzenetére


sztanozs
veterán

Nem, ebből az látszik, hogy a cég fél a többi munkavállalótól (a csak a counter-offer reményében történő álláskereséstől) mert a piaci átlag alatt fizet.

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#4328) tgyulai


tgyulai
csendes tag

Sziasztok érdekelne, hogy IT helpdesk munkáran milyen br bírigényt írhatnék,a munka nem vészes, segítségnyújtás, magyar nyelvű számítógépfelhasználóknak.
Ehhez alapos Windows ismeretekre, jó problémamegoldó képességre és a felhasználókkal való jó kommunikációra van szükség.
A munka távmunkában történne vidékről, 9-18-ig,a cég Budapesti.
Nem: férfi
Kor: 27
Munkakör: IT helpdesk
Végzetség: Egyetemi Matek/Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok
Nyelvtudás: Angol (szóban és írásban középfok, papír nincs), Ukrán (szóban és írásban középfok)
Netto/Bruttó fizetés: ???
Egyéb: ???
Hely: Távmunka

Nem szeretnék sem túl alá, sem túl fölé lőni.
Előre is köszönöm a segítséget

[ Szerkesztve ]

(#4329) EQMontoya válasza tgyulai (#4328) üzenetére


EQMontoya
veterán

Szerintem IT helpdesk nem egy túlfizetett meló, ezzel a képzettséggel csinálhatnál valami komolyabbat is.
Nem tudom, 250-300 reális lehet, de nem vagyok otthon ebben a részben.

Same rules apply!

(#4330) tgyulai válasza EQMontoya (#4329) üzenetére


tgyulai
csendes tag

Köszi a választ viszont a környéken nincs túl sok meló ami érdekel, egyébként Ukrajnában élek. Pár éve csinálom a saját vállalkozásom, nem IT, de most beleuntam, és vissza térnék az IT-hez, de egyenlőre nem szeretnék elköltözni a család miatt.

(#4331) sztanozs válasza EQMontoya (#4329) üzenetére


sztanozs
veterán

Szvsz Budapesten ~300 Br még reális lehet, vidéken viszont max ennek a 40-60%-a.

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#4332) tgyulai válasza sztanozs (#4331) üzenetére


tgyulai
csendes tag

Én is soknak érzem a br 200-300

(#4333) azbest válasza sztanozs (#4331) üzenetére


azbest
félisten

300nak a 40-60%-a az 120 - 180 br, ami 79 - 118 nettó. Bár nem tudom adózásilag ilyen távmunkánál melyik adót kell nézni, mert végül is nem itthon ül a gép előtt.

Nem tudom kap-e hozzá felszerelést a távmunkához, vagy még azt is magának kell biztosítania. Nem kell iroda, villanyszáma, rezsi a cégnél, ellenben otthon fogyaszt...

szóval ezt kicsit kevésnek éreznék így, a következő lépcső az lehetne, hogy még ő fizet amiért dolgozhat.
Persze van az a körülmény, amiért bárki elvállal bármit, bármennyiért. Bár lehet, hogy Ukrajnában ez jónak számít. Az sem mindegy, hogy melyik az a cég.

[ Szerkesztve ]

(#4334) sztanozs válasza azbest (#4333) üzenetére


sztanozs
veterán

Nem azt írtam, mennyit ér, hanem mennyit hajlandók fizetni vidéki cégek (illetve BP-i cégek vidéki telephelyen) nyelvtudás nélküli alap (IT) support munkáért.

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#4335) azbest válasza sztanozs (#4334) üzenetére


azbest
félisten

Akkor viszont nem sok köze van az általad mondott összegnek tgyulai kérdéséhez :U

(#4336) sztanozs válasza azbest (#4335) üzenetére


sztanozs
veterán

Miért? IT Helpdesk, alap kérdések, csak magyar nyelven, csak távmunkában (tehát semmi odamegyek és kijavítom - szigorúan telefon/max remote desktop).

Persze bepróbálhatja a 2-300K-t is, de könnyen lehet, hogy mosolyogva megköszönik az interjút és megy a darálóba az önéletrajz...

[ Szerkesztve ]

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#4337) tgyulai


tgyulai
csendes tag

Nyelvtudás meg van, angol szóban írásban is rendszeren használom is, de egyenlőre magyar ügyfelekkel kellene dolgozni. Budapesti székhelyű nem multi, magyar tulajdonú 40-50 fős cég, nagyvállalati szférában és a KKV szektorban is nyújt szerver, felhő, hálózati és biztonsági szolgáltatásokat. Elméletileg bejelentve jogilag Magyarországon dolgoznék.

(#4338) sztanozs válasza tgyulai (#4337) üzenetére


sztanozs
veterán

A nyelvtudás tök jó dolog - de ha a cégnél nem kell, akkor nem is fognak érte pluszban fizetni.
Mondjuk egy ilyen cégnél a 200 Br már biztonságos igény lehet - még akár távmunkában is.

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#4339) tgyulai válasza sztanozs (#4336) üzenetére


tgyulai
csendes tag

Teamviewer és társaival azért megoldható elég sok minden a user gépén.

(#4340) belotas


belotas
újonc

misys-nál junior java, senior java, architect, pm milyen fizetések vannak vmi info?

(#4341) EQMontoya válasza belotas (#4340) üzenetére


EQMontoya
veterán

Konkrét cégeket nem tudok, de akkor fizukkal kb (bruttóban):
Junior java: 350
Senior java: 700+
Architect: 900+
PM: tapasztalattól függően 600-1M+

Same rules apply!

(#4342) section9


section9
őstag

Haverom misysnél van junior full stack developerként 300 bruttóért.

(#4343) lord.lakli válasza EQMontoya (#4341) üzenetére


lord.lakli
őstag

Az általad megadott kategóriákba .net tekintetében esetleg nem tudod a fizukat?

(#4344) Oppenheimer válasza lord.lakli (#4343) üzenetére


Oppenheimer
veterán

.NET most nagyon felszálló ágban van, szerintem az új projekteknél előnyt élvez a Java-val szemben, és simán meg lehet vele keresni ugyan annyi pénzt.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#4345) belotas válasza EQMontoya (#4341) üzenetére


belotas
újonc

És junior 1,2,3 év tapasztalatnál hogy nőnek a fizetések? Vagy ezek teljesen ember függőek, hogy mit tud alkudni.

(#4346) gygabor88 válasza belotas (#4345) üzenetére


gygabor88
tag

Nem szokták szeretni, ha junior alkudozik, ezért szoktak inkább váltani.
1. év: 10-15% emelés
2. év: munkahelyváltás 50% emelés
3. év: 5-10% emelés

(#4347) lord.lakli válasza Oppenheimer (#4344) üzenetére


lord.lakli
őstag

Köszi.

(#4348) EQMontoya válasza gygabor88 (#4346) üzenetére


EQMontoya
veterán

+1. Juniorként 2-3 ev utan váltani kell egyet, es akkor megvan a 450+

Same rules apply!

(#4349) pető bá'


pető bá'
őstag

kicsit off topic, de talán tudtok segíteni:

Óbudai Egyetem, Székesfehérvár, mérnökinformatika -> duális képzés. A kérdés, hogy melyik céget válasszam, az itt látható partnerek közül (logokon a link a weboldalra).
Nekem az Albacomp tűnik a legszimpatikusabbnak, elektronikai fejlesztések, smart home dolgok, számomra ez érdekesnek tűnik. Nem túl kicsi, nem túl nagy, helyi vállalat.
IBM/Vidi, mint multi, jól mutatna később az önéletrajzban, de nem tudom mennyire való az a környezet nekem.. Mondjuk az egyetemi képzés után itt biztosan lenne helyem, de kicsit tartok az egész multizástól :D

A kisebb cégek (Karsai/Macher/Simon) szakmailag nem tudom mennyire nyújtanának fejlődési lehetőséget, vállalatirányítás, modellezés, 3d nyomtatás látszik a szaknak megfelelő feladatnak, ami nem hiszem, hogy annyira izgalmas - legalábbis számomra.

Az informatikai központ bizonyára egy érdekes munka, térfigyelő kamerák, városi, közigazgatási rendszerek kezelése, karbantartása, állítólag sok terepmunka.. De ez megint nem az, amit én keresek. A távhőszolgáltatónál meg kifejezetten hangsúlyozták, hogy aki programozással, fejlesztéssel szeretne foglalkozni, az ne oda menjen..

A saját véleményemtől függetlenül tudtok valami okosat mondani? :)

"... and I hope you have a great day!"

(#4350) polonic válasza pető bá' (#4349) üzenetére


polonic
félisten

IBM-be ne!!! Nagyon egy retek hely.
Bár kellett az a két év hozzá, amit ott töltöttem, hogy a mostani helyemen legyek.
Utolsó legyen a sorban.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.