Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#4101) Dr. Akula válasza pit stop (#4100) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

A drogdílerek is csak azt teszik... A "más könyvelő/könyvvizsgáló cégek" is ugyanúgy lejáratják magukat, és ha oda a hitel, akkor a náluk szerzett gyakorlat is csak a mutyizással, sefteskedéssel lesz egyenértékű. Épp ezért nem kell hasraesni a little-big akárhány előtt. Az is csak egy melóhely, mint a többi.

[ Szerkesztve ]

(#4102) OPiiPO válasza Dr. Akula (#4097) üzenetére


OPiiPO
addikt

egy időben mindkét felsőoktatási intézménybe írtam diplomamunkát pár marék rízsért :DDD

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#4103) H A M M E R


H A M M E R
csendes tag

http://www.profession.hu/cikk/20150306/igy-valasszuk-ki-a-legjobb-munkahelyet/5186

"egy pályakezdő programozó bére átlagosan bruttó 250-300 ezer forint, ha pedig az egyetemi évei alatt elkezdett dolgozni, akkor a fizetési igénye nettó 400 ezerre is emelkedhet. Ezt általában meg is kapja"

(#4104) skristof válasza H A M M E R (#4103) üzenetére


skristof
tag

persze, nolife zseniknek könnyű ;]

(#4105) chabeee


chabeee
tag

Ti mit tennétek? Most van egy állásom viszonylag jól fizet, 1éve kezdtem szakmában dolgozni ott. Viszont lenne egy másik, ahova elmentem interview-zni, a 3. kör nem sikerült olyan jól, ezért azt mondták, hogy élesen figyelnének. kb ~80nettóval keresnék többet.
3 hónap a próbaidő, viszont a szabadidőmet le fogja kötni az államvizsgára készülés és a maradék 2 tárgyból a számonkérés (vizsga). A városban ez a két cég ami szóba jöhet és Pestre kötlözés maximum 2 év múlva történhetne meg családi okok miatt.

Szóval a kérdés adott, ti mit tennétek ebben a helyzetben? Előre is köszi a választ.

[ Szerkesztve ]

(#4106) Dr. Akula válasza chabeee (#4105) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

"kb ~80nettóval keresnék többet."
Mihez képest?

(#4107) chabeee válasza Dr. Akula (#4106) üzenetére


chabeee
tag

180 -> 260

(#4108) Dr. Akula válasza chabeee (#4107) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Az már úgy nem rossz, kérdés mennyi ideig biztos az új meló. Ha csak 3 hónap, akkor nem éri meg. Egyik haverom próbaidő alatt még céges kocsit is kapott, aztán 3h után kirúgták. Mert nekik csak addig kellett rendszergazda amíg rendberakja a rendszert, aztán nem akartak pénzt áldozni ilyen "faszságra". Pedig volt pénzük, csak smucigok. Ez tipikus magyar céges mentalitás szinte mindenhol.

Az új helyen tudják hogy most vizsgázol és nem érsz rá akármeddig túlórázni? Mit jelent az élese figyelni? Mi nem volt megfelelő nekik?

[ Szerkesztve ]

(#4109) chabeee válasza Dr. Akula (#4108) üzenetére


chabeee
tag

A lényeg az, hogy határozatlan ideig lenne. Szerintem nem azért toltak végig velem 3 kört, hogy utána 3 hónap után kirúgjanak.

Igen tudják, hogy még tanulok, azt mondták, hogy maximum elmegyek fizetésnélkülire ha nagyon kell tanulnom. A kövi mondata meg az volt, hogy az a legfontosabb nekik, hogy a munka el legyen végezve és a csapat érdekeit előtérbe kell helyezni.

Az éles figyelem, az kb azt jelenti, hogy ha nem fejlődök, vagy nem hozom azt az alap szintet amit elvárnának, akkor az gáz, gondolom ez ki fog derülni a felvételt követő pár hétben. A legnagyobb baj, hogy nem tudom milyen mércékkel állok szemben.

A harmadik interview skype-on indiai sráccal volt, mondjuk úgy, hogy az angolon még van mit csiszolni, de nem is ez volt a legbefolyásolóbb tényező, ahhoz képest szerintem elég fasza voltam ilyen téren. A rosszabbik része, hogy egy junior állásra pályázok, és mégis úgy ültem ott mintha ezt nem igen vették volna figyelembe. Olyan kérdéseket kaptam, hogy csak pislákoltam.

(#4110) syl5 válasza chabeee (#4109) üzenetére


syl5
őstag

Hát 260-ért, egy év tapasztalat után, junior pozícióba, vidéken tegyenek is fel húzós kérdéseket, úgy gondolom. :B
Ez már 3 igen negatív tényező és még így is kiemelkedő fizetés még pesti fizuhoz képest is.

Ha indiai, akkor gondolom valami multi és akkor elvárás a napi szintű angol csacsogás.
Hol laksz egyébként, mi a pontos pozíció?

Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

(#4111) Dr. Akula válasza chabeee (#4109) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

" a legfontosabb nekik, hogy a munka el legyen végezve és a csapat érdekeit előtérbe kell helyezni."
Magyarul: majd vizsgázol szabadidődben, amikor jut rá idő, melóból ezért nem fogsz tudni elmenni, pont leszarják hozzájutsz-e a diplomához.

"A legnagyobb baj, hogy nem tudom milyen mércékkel állok szemben."
Az tényleg elég baj, mert így akármiért kirakhatnak. Főleg próbaidő alatt, amikor indokolni se kell. Lehet jobban jársz a biztos melóval amíg nincs meg a papírod, és aztán keresgélni.

Az indiaiak úgy beszélnek angolul mint a Fekete Pákó magyarul, ahhoz ne hasonlítsd magad! :) Szeretnének mindenhol többet kapni a pénzükért, ezért fingatnak állásinterjún, hátha többmindent rád lehet lőcsölni ugyanannyi pénzért, aztán mikor bekerülsz a helyre, rájössz hogy senki nem tud feleannyit se mint ami követelmény lett volna. Azt csak úgy kiírják, wishlistnek jó, de annyi.

(#4112) FLx válasza chabeee (#4105) üzenetére


FLx
addikt

Én államvizsga időszakban biztos nem nagyon mocorognék, főleg nem olyan helyre, ahol majd figyelnek, meg majd elmész fizetetlen szabira szöveggel jönnek.

(#4113) pit stop válasza chabeee (#4109) üzenetére


pit stop
addikt

Kéne találnod egy olyan embert aki ott dolgozik, tudja milyen a belső légkör milyenek az elvárások - külső szemmel ezt nehéz megítélni. Interjún sokszor sokkal keményebbek szoktak lenni mint a való életben. Ez kellene ahhoz is, hogy biztosra tudd "ez kiderül a következő pár hétben" - ha valami nem okés. Sajnos korán sem biztos. Nem egy ismerősöm járt úgy, hogy majd megszakadt, mindent elvégzett amit mondtak, de harmadik hónap végén egy meetingen szóltak neki, hogy jól dolgozol meg minden, de senki nem mondott semmi pluszt rólad így most szevasz. Pedig ott is volt ám sokkörös interjú, meg tanakodás.
Egy adott területen lévő ember, vagy jövendőbeli főnököd kérd meg, hogy mondja el milyen egy adott napi munka. Ez alapján talán meg tudod ítélni elvárásokat - ahogy elmondja egy napot figyelve hangsúlyokra, szóhasználatra stb. (persze ehhez kell érzék, ami sajnos nem mindenkinek van).
Rossz megérzéssel menni új helyre sokszor beigazolja a megérzést, ugyanakkor egy nagy ugrás lehetne számodra. Fiz.nélküli lehetőség komolytalan első három hónapban szvsz.

Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.

(#4114) Dava


Dava
tag

Sziasztok. SSC-nél dolgozom, bár nem igazán IT területen, de abból is van itt nagyon sok és kb. hasonló vagy több fizuval (főleg helpdesk, tech/customer support 1st meg 2nd line).

Nem: férfi
Kor: 25
Munkakör: customer relations / finance
Végzettség: BA
Nyelvtudás: felső angol
Netto fizetés: 210e
Egyéb: évi bruttó 450e cafeteria (kiválaszthatod miben kéred), magánklinika tagság
Hely: Bp

Azért írom be, mert sok informatikus / mérnök ismerősöm van, és valahogy soha nem jut eszükbe ilyen helyre jelentkezni, pedig elég jó fizuk vannak és jó elindulni diploma után. Csak kell nyelvtudás.

(#4115) DevDave


DevDave
újonc

Sziasztok!
Bérigény témával kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Most tavasszal lesz meg a BSC diploma (BME, mérnökinfó), emellett lenne még 2,5 év tapasztalat Java SE, PL/SQL, és Un1F@c3 fejlesztő gyakornokként az egyik multinál. Nyelvismeret terén egy alap német, és egy alap angol szintet mondanék (angol nyelvű szakmai olvasmányok természetesen nem jelentenek gondot, csak inkább a beszéd a problémás). MSC-re, amennyiben lenne lehetőség munka mellett (pl. félidős állás) szívesen mennék. Merrefelé érdemes nézelődni, inkább multik, vagy kisebb cégek irányába? Mennyi lehet egy reális nettó/bruttó bérigény ilyen helyzetben Budapesten, vonzáskörzetében?

(#4116) Dr. Akula válasza DevDave (#4115) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Értelemszerűen a multi a cél, a magyar cégek elég trógerek, cigánykodnak a bérrel, a tanulást nem nagyon támogatják (persze ha te magad saját időben, saját pénzből csinálod, azt nem bánják, főleg ha utána ugyanannyiért dolgozol tovább). Magyar kft-hez csak végső esetben!

A csúcs az amikor 1 napos melóért képesek Hong-Kongból idereptetni, 5 csillagos szállodás elhelyezéssel, akkor már király vagy. :)

(#4117) FLx válasza Dr. Akula (#4116) üzenetére


FLx
addikt

Cáfolnám, magyar cégnél húztam le három évet és nem fizettek rosszabbul, mint a mostani ámerikai cégem. Ugyanúgy kivittek minden külföldi konferenciára, minden utazásomat mindenhol fizették, saját taxi csekk tömböm volt, sose láttam négy-öt csillagosnál rosszabb hotelt. Szóval teljesen felesleges általánosítani.

(#4118) Dr. Akula válasza FLx (#4117) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Vannak kivételek. Csak kevés.

(#4119) FLx válasza Dr. Akula (#4118) üzenetére


FLx
addikt

Meg kell válogatni, ha lehet... :)

(#4120) -v- válasza Dr. Akula (#4118) üzenetére


-v-
addikt

Mintha multiból mindegyik olyan tutifasza lenne ... azokat ugyanúgy meg kell válogatni :)

(#4121) DevDave válasza FLx (#4119) üzenetére


DevDave
újonc

Szóval a multi-kis cég választása témában egyértelmű, általános érvényű igazság nincs (ezt valahogy sejtettem is). :) Viszont nettó bérigényként mi lenne a reális? Mekkora különbség van -ha van egyáltalán- a multik és a kisebb cégek között ilyen téren?

[ Szerkesztve ]

(#4122) sutszi válasza DevDave (#4121) üzenetére


sutszi
veterán

Van. De a tudásodtól is függ... Tapasztalat mennyire mély?

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#4123) coco2 válasza DevDave (#4121) üzenetére


coco2
őstag

A cégen belüli hangulatban, munkastílusban tudnak erős különbségek lenni, de pénzben szerintem ugyan az mindkettő - előfordulhat bármi.

[ Szerkesztve ]

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#4124) Jovedelem


Jovedelem
újonc

Nem: férfi
Kor: 35
Végzettség: közgazdász, gazdasági informatikus
Nyelvtudás: angol tárgyalóképes, német alap
Nettó fizetés: 850 e HUF / hó + 25 e HUF cafeteria + hazaút térítés
Hely: Budapest, pénzügyi szektor
Egyéb: Az az állatfajta vagyok, aki erős gazdasági vénával és mellette programozói tudással is fel van vértezve. Konyítok az adatmodellezéshez, aktívan programozok, szoftverfejlesztési projektekbe bevonható vagyok, folyamat automatizálással, work-flow racionalizálással foglalkozom, de a gazdasági/pénzügyi tudásomért fizetnek meg elsősorban. Ha definiálni kellene, akkor inkább közgazdásznak tartom magam, viszont az IT vonal miatt komoly versenyelőnyöm van a szakmabeliekkel szemben.

(#4125) section9


section9
őstag

Úgy néz ki a hely ahol dolgozom hamarosan átalakul, igy körbenéznék egy kicsit a piacon, hogy hova tudnék váltani, ha az átalakulás nem lenne a kedvemre való.

Jelenleg egy éve etikus hackerként/IT security consultant munkakörben dolgozom frissdiplomásként CEH minősitéssel és pár kisebb releváns cert.-el. Jelenleg 195 nettót (bruttó 300) keresek, bármiféle cafeteria, egyéb juttatás nélkül.

Bár junior vagyok, az első perctől kezdve többé-kevésbé egyedül csinálom a pentesteket és a jelentéseket, igy az eltöltött idő nem tükrözi teljes mértékben a gyakorlatomat.

Reálisan mennyit kérhetnék el egy multinál?

[ Szerkesztve ]

(#4126) Dr. Akula válasza section9 (#4125) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Szerintem egy nettó 250-et meg lehet próbálni.

(#4127) izee válasza section9 (#4125) üzenetére


izee
senior tag

Bruttó 350-ig nyitottak a juniorokra. Ez legyen a minimum cél, de lehet, hogy a maximum is.

Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s

(#4128) section9


section9
őstag

Kicsit meglepődtem, azt hittem többet "ér" a CEH vizsga és az egy év gyakorlati tapasztalat. Ekkora különbségnél elgondolkodtató, hogy lehet jobban megérné maradni fizetés-emelést kialkudni, ledarálni az OSCP-t és 2-3 év tapasztalat után váltani.

Mondjuk lehet hozom a pofátlan formám és bepróbálkozom nagyobb fizetési igénnyel, aztán maximum nem megyek sehova.

(#4129) Dr. Akula válasza section9 (#4128) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Szerintem tapasztalatból 3 év az "egység", ami számít. Persze a 3 év is lehet 3 év zacsivakarás, míg az 1 év kemény munka, de valamiért ez hangzik jól a CV-ben.

(#4130) kovsol válasza izee (#4127) üzenetére


kovsol
titán

Nálunk jellemzően a 0-3 év tapasztalat közt számít juniornak az ember, de nem csak az évek hanem a tényleg tudás is számít. Lehet valakire 5 év ting tanglival is junornak tekintenek. És ugye a bérezésben is nagy eltérés van egy frissen kezdő vagy mondjuk egy 2 év tapasztalattal rendelkező között.

May the Force be with you!

(#4131) FLx válasza section9 (#4128) üzenetére


FLx
addikt

CEH nem ér már semmit, mert annyi ember megcsinálta dump-ból meg stb. hogy értékét vesztette. A tapasztalat, az ami számít. Én is kb. nettó 250-300-ra lőném be egy év tapasztalattal a dolgot, ha sokkal jobban értesz hozzá, mint egy átlag egy év tapasztalatos emberke.

[ Szerkesztve ]

(#4132) dellfanboy válasza Jovedelem (#4124) üzenetére


dellfanboy
senior tag

te vagy a követendő példám:) én is gazd info-s vagyok igaz jópár évvel fiatalabb/tapasztalatlanabb nálad
abban tudnál segíteni akár privátban hogy alakult a karrierpályád? pl. tanácsadónál kezdtél?

[ Szerkesztve ]

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#4133) #30734848 válasza dellfanboy (#4132) üzenetére


#30734848
törölt tag

gazdinfós kérdésekben én is tudok válaszolni, ha gondolod. :)

(#4134) EnGarde


EnGarde
csendes tag

Nem: ffi
Kor: 38
Munkakör: team lead
Végzetség: info egyetem
Nyelvtudás: angol
Netto fizetés: 666 + cafeteria (kb 700 szumma)
Egyéb: need much more ;-)
Hely: csodás Bp.

Az a tapasztalatom 15 év sw fejlesztés után, hogy az "értesz hozzá" sokszor nem elég egy bizonyos szint felett. Mondjuk 4 szint esetén az első kettőnél rendben van, felette nem elég. Oda bizony kellenek soft skillek is, különben az adott project és team szívja meg.

Persze ez sokaknak nem meglepi, inkább csak arra akarom helyezni a hangsúlyt, hogy ha bizonyos pozíciókra pályáztok, mire helyezzétek a hangsúlyt, vagy mire még a rengeteg három- és sokbetűs rövidítés mellett.

Uff!

(#4135) izee válasza section9 (#4128) üzenetére


izee
senior tag

Amit én írtam, pályakezdő fejlesztőkre is vonatkozik. A többi nem az én világom.

Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s

(#4136) djgeg válasza EnGarde (#4134) üzenetére


djgeg
őstag

"Netto fizetés: 666" :Y Ördögi fizetés :DDD

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4137) eames


eames
tag

Sziasztok!

Nem igazán találtam jobb topikot a kérdésemnek, ezért elnézést, ha kicsit off, de háthá tud valaki segíteni.
Munkáltatói igazolás kellene nekem. Gondolom ezt a munkahely tölti ki, de a közvetlen főnökömet keressem vele, vagy egy pénzügyest?

(#4138) DopeBob válasza eames (#4137) üzenetére


DopeBob
addikt

Egyiket se igazán HR osztály, vagy ha kisebb cég, akkor aki a HR-es feladatokat ellátja... munkaügyes, ilyesmi néven szokott még lenni.

MZ/X

(#4139) vzozo válasza eames (#4137) üzenetére


vzozo
senior tag

Hát találd fel magad.:)

Jó helyen a közvetlen főnökkel van olyan viszonya az embernek, hogy meg tudja kérdezni kit kell keresni ezzel a problémával - és még segíteni is fog.

Egyébként általában a pénzügy adja ki ezeket, szóval ha van oda általános kontaktod, akkor dobd be a kérdésed. Multiknál vannak erre általános e-mail aliasek. Vagy ha ismersz bárkit a finance-ról, akkor egyszerűbb, ha odamész hozzá, vagy rácsörögsz.

(#4140) eames válasza vzozo (#4139) üzenetére


eames
tag

Igazából új helyen vagyok, és ma nem is dolgozom, ezért gondoltam úgy hogy először itt kérdezek.
Köszönöm a választ neked és DopeBob-nak is!

(#4141) vzozo válasza eames (#4140) üzenetére


vzozo
senior tag

Hát, ööö, most nem azért, de legalább a kollégák vagy valami belső intranet oldal csak autentikusabb, mint egy publikus fórum, nem? :U

A processz cégenként eltérő lehet, nem is értem mi vezetett, amikor feltetted a kérdést...

(#4142) magyaratesz


magyaratesz
csendes tag

Hali,
Már a harmadik körre megyek a Bosch budapesti fejlesztőközpontjába. 29 éves vagyok, IT helpdeskkel foglalkozom 9 éve, de hobbim az elektronika nagyon régóta. Utolsó körre hívnak vissza, biztosan szóba kerül a fizetés. Diplomás informatikus vagyok, de az ő profiljukba eső elektronikai felsőfokú végzettségem és munkatapasztalatom nincsen, csak a hobbimból származó erős ismeretek.
Mi az a tól-ig határ, amit egy termékfejlesztő mérnök, jó német nyelvtudással kereshet náluk? Tudom, nehéz kérdést tettem fel, sok bizonytalansági tényezővel, de nem ismerem az elektronikai / villamosmérnöki munkaerőpiacot. :)

(#4143) Poultier válasza magyaratesz (#4142) üzenetére


Poultier
tag

Szia!

Nem dolgozom a Boschnál, de van néhány villamosmérnök és mechatronikai mérnök ismerősöm, akik ott dolgoznak. 300 és 350 nettó között kaptak ott kezdőként, jó némettel.

(#4144) dobodel


dobodel
újonc

Sziasztok

Csinaltam egy eldobost erre.

Nem: ferfi
Kor: 24
Tapasztalat: 0,5év + 2év java
Munkakör: java fejleszto (kb leader)
Végzetség: gimis erettsegi
Nyelvtudás: angol
Netto fizetés: 450 + 20 cafeteria
Hely: Budapest

Elég sokat foglalkozok fejlesztéssel + programozással szababidőmben is ha tehetem. Segít ha az ember gyakran tér ki a fizu emelésre mert altalaban megadjak ha letesz az asztalra.

(#4145) _ak_


_ak_
addikt

Sziasztok!

Holnap megyek bemutatkozni egy weboldalakat készítő céghez. Elsősorban külföldre dolgoznak és terjeszkednek.

Még nem tudni 100%-ra, hogy melyik pozícióba kerülök, de site-buildre jelentkeztem.
Juniorként kb. mi az ami elkérhető és nem tűnök majd olcsó Jánosnak? Elsősorban az a fontos, hogy nekik is szimpatikus legyen az ár, mert sokat segítene előre, ha náluk dolgozhatnék, de nem akarok nagyon keveset mondani, mert az lehet, hogy csak rontana a megítélésemen.

Let's begin, de gozaimasu!

(#4146) DevDave válasza sutszi (#4122) üzenetére


DevDave
újonc

Java SE téren egy középszintet (=?haladószintet) mondanék. Foglalkoztam már JDBC-vel, Hibernate-el, GWT-vel, Eclipse plugin fejlesztéssel is egy-egy projekt erejéig, de ezekben azért nem vagyok annyira jártas. OO, clean coding szemlélet megvan, alkalmazom a gyakorlatban is. PL/SQL-el kapcsolatban alapvető ismeretek vannak. Így milyen nettó bérigénnyel lehetne előállni egy béralkunál? Mennyit változtat ezen a BSC diploma hiánya/megléte?

(#4147) _ATi_1 válasza magyaratesz (#4142) üzenetére


_ATi_1
senior tag

Szia!

Leírnád kérlek, hogy milyen nehézségű volt a szakmai teszt?
Egy ideje én is kacsingatok a Bosch felé, ugyanerre a pozícióra, szintén IT diplomával, de talán az IT-tól erősebb elektronikai ismeretekkel.
Köszönöm előre is. :)

(#4148) Egon


Egon
nagyúr

Megpályáztam egy állást, egy önkormányzati tulajdonú zrt-nél. Gyakorlott információbiztonsági munkatársat kerestek, megfelelő végzettséggel és egyéb paraméterekkel.
A cégről annyit, hogy az átláthatósági törvény kapcsán a honlapukon közzétett jövedelmi viszonyokból arra lehet következtetni, hogy a közszféránál jelentősen jobban fizetnek: pl. osztályvezetői pozícióban kb. 575K-tól 1.1M Ft-ig havi bruttó bért kapnak náluk.
Ehhez képest - bár a HR-es elmondása szerint jól szerepeltem az interjún - nem tudtunk megegyezni a- szerintem - egyáltalán nem túlzó bérigényem kapcsán: 450K bruttót ajánlottak, amit nem állt módomban elfogadni, pedig szimpatikus volt amit a cégből láttam, el tudtam volna képzelni náluk magam.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#4149) FLx válasza Egon (#4148) üzenetére


FLx
addikt

Én nem tartom átlagon alulinak a bért amit ajánlottak, ílyesmi számok mennek államiban.

(#4150) Egon válasza FLx (#4149) üzenetére


Egon
nagyúr

Még egyszer mondom: nem állami cég. Önkormányzati tulajdonban levő Zrt. Nagy különbség...
Szerinted melyik állami cégnél keres egy osztályvezető, bruttó 1 milla fölött havonta? :U
Egyébként van egy másik, hasonló Zrt., amely a fejlesztési bank tulajdonában van jórészt, ott még jobbak a fizetések. Ott a minimum osztályvezetői fizu 750K bruttó havonta, a max. pedig 1.3M. Ez kb. a duplája annak, amit nagyjából bármely állami cégnél kapnak a hasonló pozícióban levők, legyen az minisztériumi háttérintézmény, vagy akármi.
Jah, állami cégnél ezek a beosztások kb. 300K bruttót érnek általában, a kollégák beszámolói alapján is (én is állami cégnél vagyok jelenleg, de mint egyenruhás, ennél többet keresek).

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.