Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#3701) emvy válasza Atos23 (#3700) üzenetére


emvy
nagyúr

Az OOP nem szinonimaja a magas szintnek. Csak a korrektseg kedveert. :)

while (!sleep) sheep++;

(#3702) #35193216 válasza emvy (#3665) üzenetére


#35193216
törölt tag

Ezt nagyon szépen köszi, eddig nem ismertem, de most be is iratkoztam egy kurzusra. :-)

(#3703) #69182976


#69182976
törölt tag

Nemsokára CISA leszek, sikerült a vizsgám :) 4 év információbiztonsági tapasztalattal a hátam mögött mennyit lehet ezért kérni a budapesti munkaerőpiacon? Egy nyugat-európai állásnál ez mennyit dob az esélyeimen (1-2 éven belül megpróbálnám) ?

(#3704) FLx válasza #69182976 (#3703) üzenetére


FLx
addikt

Sok mindentől függ, például az állástól amire jelentkezel. :) Egy jó security ember simán 400 nettó és felfelé.

(#3705) krisztian.sc


krisztian.sc
csendes tag

Sziasztok!

Nemrég végeztem ME-Mérnök Infón (BSC) és épp állásinterjúkra járok. Elsősorban C# fejlesztői állások érdekelnek, kb. másfél éve diákirodán keresztül dolgozok C# fejlesztőként.

Most Budapestre költözök és ott kezdtem állást keresni (még az elején vagyok). Eddig egy ajánlatot kaptam "tesztautomatizáló" poziba egy multinál, ami ugyan nem fejlesztői állás, de van lehetőség cégen belül mozogni és maga a cég tetszik.

Bruttó 300 ezer + kaf adtam meg, amit fel is ajánlottak, és br 300 + br 40 kafetéria lett belőle, viszont kiderült, hogy 2,5 évet (elég komoly képzéssel indul az egész, ezért gondolom ezzel biztosítják be magukat) alá kéne írni. Nettó kb össz. 220 ért nem szívesen írnék alá 2,5 éves szerződést, mert ahogy éreztem a beszélgetésből elég szubjektív módon megy a béremelgetés.

Szerintetek mennyire viable az emailbe kapott ajánlatra visszaírni, hogy pl. csak br 350ért vállalnám a 2,5 éves szerződést?

Jah és egy hetem van dönteni, szóval a legjobb esetben is max. 1 másik cégtől jön addig vissza eredmény. (Még csak most akartam komolyabban nekiesni az álláskeresésnek.)
Minden véleménynek örülnék. :)

[ Szerkesztve ]

(#3706) FLx válasza krisztian.sc (#3705) üzenetére


FLx
addikt

Még fel se vettek és már nem tetszik, már az emelésen gondolkodsz, pedig még kb. semmit nem tettél le az asztalra. Bocs, de ez gáz, és a cég is ezt fogja mondani, ha variálsz. Illetve miért mondtál olyan összeget ami már most sem jó? Aranyszabály, hogy olyan összeget mondunk amennyit szeretnénk kapni, nem olyant amit majd jó úgyis emelnek, mert erre nem lehet alapozni semmit. Ami le van írva, arra lehet alapozni.

Amúgy, olvasd el a feltételeket a szerződésben, hogy pontosan mi történik, ha felmondasz az adott időn belül és ezek alapján döntsd el, hogy megéri-e neked vagy nem. Ha például az van benne, hogy 10 milliós képzés költségét verik rád, akkor hagyd a fenébe. Egyébként első munkahelyen általában ki lehet bírni azt a 2-3 évet amíg valami tudást felszed az ember, aztán utána az elért eredmények mutogatásával lehet az adott helyen több pénzt kérni, vagy menni tovább.

(#3707) krisztian.sc válasza FLx (#3706) üzenetére


krisztian.sc
csendes tag

Nyilván nem variálnék, csak amikor az összeget meg kellett adni nem volt szó a 2,5 évről. És 4 milliós költségről van szó amit "rám akarnak verni". :)

(#3708) FLx válasza krisztian.sc (#3707) üzenetére


FLx
addikt

Nehéz ügy, viszont ha megvan a szokásos három hónap próbaidő, akkor én azt mondom, hogy érdemes megpróbálni, ha amúgy tetszik a cég. Mert a három hónap alatt mindkét fél bármilyen indoklás nélkül felmondhat, tehát ki tudsz ugrani a dologból. Annyi idő alatt meg csak látod, hogy milyen a légkör.

(#3709) Jhonny06 válasza krisztian.sc (#3705) üzenetére


Jhonny06
veterán

Határeset. Ennél többet valószínűleg máshol sem adnának, így ha maradsz, akkor 2,5 évvel később kérhetsz egy nagyobb fizuemelést vagy leléphetsz máshova, nem tűnik ez olyan rossznak. Olyan helyre meg fölösleges jelentkezni, ahol még 2,5 évet se tudnál elképzelni, ez nagyon kevés idő még akkor is, ha divat és érdemes is "gyakran" váltani.

(#3710) KMan válasza krisztian.sc (#3705) üzenetére


KMan
őstag

Egy jotanacs: kovetkezo interjun mondj savot (pl.300-400 kozott) es ha hasonlo szituba kerulsz mint most akkor tudsz a felso korlatra targyalni.

Szerk: bar lehet hogy BSc-vel palyakezdokent sok a 400e, nemtom, nem ertek az IT-hoz :DDD

[ Szerkesztve ]

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#3711) syl5 válasza krisztian.sc (#3705) üzenetére


syl5
őstag

A pénz az egész jó, gyakorlatilag ebből 225 nettó kihozható, ha a cafeteria-t is beleszámítjuk. Enni meg mindenki eszik, bérlet is kell, szóval br 40k cafeteria-t havonta simán el lehet verni mindenféle "megterhelés" nélkül.
Viszont én azt mondom, hogy két és fél év elég sok idő, főleg úgy, hogy nem azt csinálod, amit valójában szeretnél. Ezen elgondolkoznék.

Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

(#3712) Because


Because
őstag

mivel itt vagytok legtöbben infósok és sürget a felvételi határidő, ismét feltenném a kérdést: belefogjak 30 évesen 0 tapasztalattal a mérnökinfós egyetemi képzésbe? lesz e helyem 36-7 évesen ebben a szférában?

[ Szerkesztve ]

(#3713) emvy válasza Because (#3712) üzenetére


emvy
nagyúr

Ha van hozza affinitasod, akkor siman. Harminc evesen mogotted van mondjuk ~10 ev munka, es elotted van ~40. Vannak, akik 50 evesen valtanak palyat, es ugy lesznek sikeresek.

while (!sleep) sheep++;

(#3714) Because válasza emvy (#3713) üzenetére


Because
őstag

köszi! melyik iskolát javasolnátok? Széchenyi István Egyetemet, Óbudai Egyetemet néztem (bár ez utóbbinál esti képzés van és Tatabányáról nem tudok feljárni naponta) ezeknél lenne államilag támogatott hely (van egy jobb érettségim, közép angol C, gazd. info/mechatronikai technikus OKJ, hátha a többletpontokkal beférek)

[ Szerkesztve ]

(#3715) FLx válasza Because (#3714) üzenetére


FLx
addikt

Mi az elvárásod amúgy? Óbudait csak ismerősökön keresztül tudom, nem nagy cucc. Győrhöz volt szerencsém, az ellenségemnek se ajánlanám.

(#3716) Because válasza FLx (#3715) üzenetére


Because
őstag

h-h a Széchenyivel mi volt a gond?
tudom,hogy az önszorgalom a legfontosabb, így elvárásokat nem igazán tudok még támasztani... az adott iskola híre alapján próbálok dönteni

(#3717) krisztian.sc


krisztian.sc
csendes tag

Köszönöm mindenkinek a válaszokat! :)

Variálni nem fogok a fizetéssel, "tanuló pénz", hogy ennyit adtam meg. Tényleg inkorrekt lenne részemről. Ez volt az első jelentkezésem még tapasztalatlan voltam, a többi helyre már kicsit nagyobb sávot adtam még és sehol sem szóltak érte. :) /azért azt vegyük hozzá, hogy ugyan frissdiplomás vagyok, de 1,5 év fejlesztői tapasztalatom már van./

Azzal egyet értek, hogy olyan helyre jelentkezzek ahova eltudok 3+ évet képzelni magamnak, viszont honnan tudom pár interjú alapján, hogy az a cég nekem tényleg tetszeni fog, mert ha véletlenül nem, akkor is ott kell maradnom elég sokáig a szerződés miatt. 1hónap a próbaidő, ami alatt tanfolyamok lesznek, így egyáltalán nem biztos, hogy belelátok a cég életébe.

Még1x mindenkinek köszönöm a véleményét, most már nekem kell megálmodnom, hogy vállalom e vagy nem. :U

[ Szerkesztve ]

(#3718) Mercutio_ válasza FLx (#3708) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ez a bármikor felmondhat - kvöetkezmények nélkül - akkor is igaz, ha tanulmányi szerződést ír alá és/vagy meg is kezdi pl. a belső tanfolyamokat?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3719) FLx válasza Mercutio_ (#3718) üzenetére


FLx
addikt

Akkor igaz, ha a szerződés tartalmazza, hogy van próbaidő. Mert ugye nem kötelező.

(#3720) FLx válasza krisztian.sc (#3717) üzenetére


FLx
addikt

Azért kevés annyira rossz fejlesztős cég van ám, ahol nem lehet kibírni pár évet. :)

(#3721) FLx válasza Because (#3716) üzenetére


FLx
addikt

Tudnod kellene, hogy mi a cél. Enélkül nem megy, legalábbis 30 évesen már biztos nem, de a 18 éves srácoknak is így kellene sulit kezdeni. Ha üzemeltetés és ilyesmi vonal a cél, akkor Győr és Óbuda is zsákutca. Ha fejlesztés, akkor Győr félig zsákutca, Óbuda még a semminél picit több.

(#3722) Because válasza FLx (#3721) üzenetére


Because
őstag

jelenleg a két szakmámmal 7 év elektronikai cégnél javító technikusként eltöltött tapasztalattal munkanélküli vagyok... tatabányáról biatorbágyra jártam az elmúlt időben 4,5 hónap határozott idejű szerződéssel bruttó 190000-ért (közben felajánlottak itthon egy gyárban bruttó 130000-ért állást 12 óra váltott műszakban, lehet buta voltam, hogy visszamondtam)... ezt biztos nem akarom!

a szerencsém, hogy 30 évesen se család, se kapcsolat. visszaköltöztem édesanyámhoz és újratervezés van az életben

[ Szerkesztve ]

(#3723) FLx válasza Because (#3722) üzenetére


FLx
addikt

Amire egy ilyen egyetem jó, az a nagyon alapok megtanítása (bár 70%-a annak is felesleges) és a kapcsolatépítés. Ebből a szempontból Óbuda biztos jobb, sokkal több kapcsolatot lehet találni, mint Győrben.

(#3724) adalbert1 válasza FLx (#3723) üzenetére


adalbert1
veterán

Akkor mi lenne az ajánlott? Üzemeltetés vagy fejlesztés terén? Illetve, ha az is kritérium, hogy legyen esti/levelező képzés is?

(#3725) FLx válasza adalbert1 (#3724) üzenetére


FLx
addikt

Üzemeltetésre kb. semmi, ezt sehol nem lehet megtanulni igazán. Legtöbb helyen fejlesztői képzésekre mennek rá, illetve általános tudásra. BME például egész tűrhető.

(#3726) Because válasza FLx (#3725) üzenetére


Because
őstag

megpróbálom az adott helyzetből kihozni a legjobbat... Győr - Bp vonalon levelező, távoktatás (BME sajnos csak nappalin hirdet) formában, ha államilag támogatottat szeretnék akkor még jobban meg vagyok kötve

csak azt látom mennyit ír ide be akár egy pályakezdő fizunak és tátva marad a szám (előző helyemen szerencsétlen operátorlányok pedig 8 óra állómeló mellett 1 szakban, túlórákkal se keresik meg a 90000-et nettóban), tudom megszenvedett érte, ezt akarom én is!

gazdaságinformatikus, erről tudtok valamit?

[ Szerkesztve ]

(#3727) FLx válasza Because (#3726) üzenetére


FLx
addikt

Lehet beírni bármit, de a diplomások több mint felét semmire nem lehet használni a szakmában. Hozzánk is jöttek agyhalottak, hogy nekik nettó 1 milla kell, mi meg az ablakon rúgtuk ki páros lábbal, mert amúgy semmihez nem konyítottak. :) Gazd infó az egy elég népszerű téma most, bankokban szeretik.

(#3728) Atos23 válasza Because (#3726) üzenetére


Atos23
senior tag

Én tavaly végeztem el nyáron a Programtervező Informatikus fősulit Egerben, 30 évesen, helyi lakosként. Sok pesti csoporttársam volt, akik önéletrajzot kérnek tőlem folyamatosan még jelenleg is. Maga a suli egy élmény volt, még most is hiányzik, hogy tanulhassak, így elkezdek egy mesterképzést az Óbudain vagy az ELTE-n szeptembertől.

Előtte én is csak egy idővel megcsúszott szerviztechnikus voltam, most már azért könnyebben ballagok fel pesti interjúkra, látom a jövőmet körvonalazódni. Bár az új helyen is "csak" supportos leszek, az a célom, hogy munka után toljam otthon a programozást és az angolt.

Szvsz minden tekintetben jó egy ilyen képzés, élményt ad, lefoglal, bíztat arra, hogy teljesíts, kapcsolatépítés. A prog terén most én is kezdőnek számítok, szintén 30 évesen, de folyamatosan küldöm a CV-ket olyan helyekre, ahol elektronikával együtt használhatom a tudásom, pl. Bosch hardver fejlesztőközpont.

Vágj bele :)

(#3729) syl5 válasza FLx (#3727) üzenetére


syl5
őstag

Jó, de azért azt valljuk be, hogy aki Magyarországon nettó 1 millát kér pályakezdőként az egy nagyon durva véglet.
Te amúgy mit dolgozol? HR-es vagy vagy felső vezető vagy HR-es felső vezető? :)

[ Szerkesztve ]

Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

(#3730) FLx válasza syl5 (#3729) üzenetére


FLx
addikt

Egyszerű rendszermérnök vagyok. :D Pár évig vittem saját céget, meg sok jó HR-es ismerősöm van. :) :)

(#3731) Because válasza Atos23 (#3728) üzenetére


Because
őstag

köszönöm! mindenképpen megcsinálom! csak a szak nem tisztázott, nem azt akarom tanulni amit én szeretnék, hanem amire szükség van a munkaerőpiacon és nem leszek öreg 35 évesen elkezdeni!

nem tudom akkor más szakon a Széchenyi mennyire ajánlott... ott lenne villamos, gépész, mechatronikai mérnök valamint gazinfó és mérnökinfó levelező, államilag támogatott rendszerben

(#3732) FLx válasza Because (#3731) üzenetére


FLx
addikt

Ha nem szereted csinálni, akkor jó szakember sem leszel soha, és nem keresel normális pénzt sem, mert nem leszel jó benne. :) Nekem is hiába mondják, hogy az ügyvédek jól keresnek, nem akarok az lenni, mert nem élvezném.

Győrben a gépész képzés elég jó, sokan mentek Audi-ba onnan. Csak infora ne menj, az hulladék.

(#3733) KMan válasza Because (#3731) üzenetére


KMan
őstag

Ha van lehetoseged akkor a BMF vagy BME a legjobb befektetes.

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#3734) Mercutio_ válasza FLx (#3730) üzenetére


Mercutio_
félisten

Igaz, hogy te mást értesz alatta, mint általában :D

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3735) -v- válasza Atos23 (#3728) üzenetére


-v-
addikt

A boschnál jó szarul fizetnek .. amúgy ha fejleszteni akarsz ne szorulj be szerintem supportos poziba, menj el rögtön fejleszteni, juniornak

[ Szerkesztve ]

(#3736) Atos23 válasza Because (#3731) üzenetére


Atos23
senior tag

Villamosmérnök lesz neked a jó szerintem. Nagyjából utolsó éveidben vagy, hogy jól válassz, tapasztalat.

(#3737) Atos23 válasza -v- (#3735) üzenetére


Atos23
senior tag

A jó szar fizu kb. mit jelent? :)

Imádom a hardverközeli nyelveket, és azt a fejlesztést, ami hardvereket mozgat, vezérel, mér, stb. De a prog állások túlnyomó többsége OOP, web, amit nem szeretek.

(#3738) Goose-T válasza FLx (#3732) üzenetére


Goose-T
veterán

Én Győrben végeztem infósként 2004-ben, és elég karajul keresek vele, jó ideje átléptem már a nettó fél millát. Azóta annyit romlott volna a színvonal ott?

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#3739) freaghill válasza Goose-T (#3738) üzenetére


freaghill
őstag

Mit is dolgozol? :)

(#3740) Goose-T válasza freaghill (#3739) üzenetére


Goose-T
veterán

Szoftverfejlesztéssel foglalkozom C# nyelven, modern .NET technológiákkal (WCF, EF6), jelentős SQL tudással megspékelve. Főleg backendet fejlesztek.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#3741) FLx válasza Goose-T (#3738) üzenetére


FLx
addikt

Biztos nem ott lettél okos te sem. :D Amúgy romlik folyamatosan, 2008 körül már a röhej határát súrolta. :)

ps. Amúgy ha munkahelyet akarsz váltani, szólj, kevés nálunk az ember. :D

[ Szerkesztve ]

(#3742) lord.lakli válasza Goose-T (#3740) üzenetére


lord.lakli
őstag

Most találtam erre a fórumra és már kérdeznék is egyet.
Manapság mit értünk alapos SQL tudás alatt?

(#3743) kraftxld válasza lord.lakli (#3742) üzenetére


kraftxld
nagyúr

SELECT beer FROM fridge WHERE temperature <= 4

:D

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#3744) lord.lakli válasza kraftxld (#3743) üzenetére


lord.lakli
őstag

:D

(#3745) KergeK@csa válasza lord.lakli (#3742) üzenetére


KergeK@csa
tag

Mondjuk SQL-nél az alaposba szerintem beletartozik táblák rutinszerű (left-right) join-olása, subselectek használata, idegen kulcsok használata, stb.
És mondjuk advanced-nek mondanám explain prancs rutinszerű használatával történő igazi indexelést (nem 1-1 oszlopra, mint a nagy átlag csinálja...), triggerek, view-ok, funkciók.
(És direkt nem Oracle-t vettem, ott a PL/SQL-lel egy tök új irány nyílik meg.)

Mondjuk a fejlesztők jó részének a fentiek alapján az alapos sincs meg. :(

(#3746) FLx válasza KergeK@csa (#3745) üzenetére


FLx
addikt

Amit írtál az max az alapos, ha ez az advanced, akkor sírok. :) Left-right join meg ilyesmi legyen már basic tudás azé, aki ezt se tudja, az menjen kapálni. :D

(#3747) #35193216 válasza FLx (#3732) üzenetére


#35193216
törölt tag

Volt egy középiskolai osztálytársam, aki 10-edikben 3 tantárgyból megbukott (igencsak gyenge gimnázium volt), majdnem minden tárgyból hülye volt, matekból is, számítógépekhez minimálisan azért értett (sokat játszott :-)), na ő ment Győrbe mérnökinfóra, és elvégezte, asszem még csak nem is csúszott. Melója mondjuk nincs azóta sem.

(#3748) #35193216 válasza FLx (#3741) üzenetére


#35193216
törölt tag

Unokatesóm valamikor a 90-es években végzett Győrben infón, vagyis végzett volna, de nem volt nyelvvizsgája, már akkoriban is sok rosszat mondtak róla. Viszont az, hogy valaki milyen szakmailag, 95%-ban nem azon múlik, hol végzett.

(#3749) Jhonny06 válasza FLx (#3721) üzenetére


Jhonny06
veterán

BME és OE most a legnormálisabb helyek, azért fogalom nélkül nem kell mindent lefikázni.. nem tudom, hogy Neked akkor mi számít jónak. MIT? :))

[ Szerkesztve ]

(#3750) FLx válasza Jhonny06 (#3749) üzenetére


FLx
addikt

BME még tűrhető, elég sok tanár ismerősöm van ott, tudom mi merre hány méter. OE Győrnél biztos jobb, ahogy látom azon ismerőseimen akik oda járnak, de ha pl. üzemeltetési irány érdekel, akkor teljesen zsákutca az is, de mondjuk ez kb. minden felsőoktatási intézményre igaz, mert sehol nem tanítanak ilyen szakirányt normálisan.

Amúgy MIT se akkora nagy szám ám, láttam ott hálózatos szakirányon pár feladatsort.... :) :)

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.