Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#26001) Tapsi válasza Drizzt (#25995) üzenetére


Tapsi
addikt

A dotkom lufi a termékfejlesztő IT cégekről szólt. Most az IT már mindenhol ott van, az összes vállalat integráns része az IT operáció. Tippre a terméket fejlesztő cégek az összes IT munkaerő töredékét foglalkoztatják csak.

(#26002) Tapsi válasza CyberPunk666 (#26000) üzenetére


Tapsi
addikt

Hát, Ruandernél volt, elvileg nem közvetítették ki (magának finanszírozta a bulit). Amúgy volt, ahol eljutott az utolsó körig, de pont azért nem vették fel, mert a másik jelöltnek volt már Docker/AWS tapasztalata. Szóval nem fogalmatlan a srác.

Átdobtam a CV-t.

(#26003) VágniValó válasza djgeg (#25996) üzenetére


VágniValó
addikt

Pajti ott dolgozik a kavicsnál/sziklánál és bár nem minden 10/10 de összességében elégedett és jól érzi magát. Ezen felül is kevés negatívat hallottam róluk, nyilván nem mindegy melyik csapathoz kerülsz, ami minden cégre igaz.

[ Szerkesztve ]

"Fuck the Kingsguard, fuck the city....Fuck the king!"

(#26004) Chaosftw001 válasza adrian14 (#25994) üzenetére


Chaosftw001
tag

Nem könnyű az embernek reálisan látnia magát, ezért fontos a munkatársak valós véleménye rólad és nem a kötelező bullshit ügyes vagy. Szerintem ez kevés helyen van meg, ahol igazán őszinték az emberrel és elmondják mi az a terület amiben erős vagy mi az ami fejlesztésre szorul stb. Vannak emberek, akik iszonyatosan elő tudják adni magukat ( vagy eladni magukat mondhatjuk ígyis ) és felmerülhet benned egyfajta kisebbségi érzés, hogy sokkal kevesebb tudsz, pedig valójában egyáltalán nem így van. Ezek a típusú emberek is nagyon jók valamiben, de az nem biztos, hogy szakmailag értendő az adott területen. Korábban én is éreztem hasonlóan mint most te, egy ideje már megközelítőleg el tudom helyezni magam az egyenletben, de szerintem ez is folyamatosan tanulást igényel.

(#26005) Szevam


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

Sziasztok!

Manapság mennyi a reális bruttó bérsáv egy medior (5 év tapasztalat) rendszerszervezőnek itthon Magyarországon?

A segítséget előre is köszönöm! :R

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#26006) djgeg válasza VágniValó (#26003) üzenetére


djgeg
őstag

Alapvetően én se hallottam róluk rosszat, csak azért egy kezdő fejlesztőt felvenni "vezető" fejlesztőnek eléggé erős (majd betanul alapon). :DDD

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#26007) bandus


bandus
veterán

megvolt ma a startup interjú, szerintem jól sikerült, néhány napon belül számíthatok visszajelzésre, valószínűleg lesz egy "próbanap" bécsben meg még valami személyiségteszt. jó fej volt a ceo srác is, egyébként mondta, hogy akár full HO is lehet magyarországról, neki mindegy.

itt elgondolkodtam, hogy bár nagyon el szeretném hagyni ezt a hajót, de azért csábítóan hangzik itthon elélni évi 80-100k euróból (bár nem tudom, hogy ezt alkalmazottként hogyan lehet lepapírozni). valószínűleg el tudnám ezt engedni, és inkább kiköltöznék, abban sokkal több lehetőséget látok.

viszont pont ma kaptam interjúmeghívást az egyik top tier tanácsadó cégtől is. erre nagyon kis esélyt adok, hogy át tudom verekedni magam az 5-6 körös interjúrendszerükön, de ha esetleg igen és ezt kéne szembeállítani a bécsi startuppal, akkor az is egy nehéz döntés lenne, mert ez mégiscsak baromi jól mutatna a cv-ben. anyagilag sem lehet rossz, tippre br 2M+ a fizetés.

nyilván messze nincs még döntési pont, csak hangosan gondolkodom, meg kíváncsi vagyok a véleményetekre, ki mit gondol egy ilyen szituban? főleg a startup vs bazijóreputációs cég kérdésben. egyébként előbbi esetében nagyon jó kis víziót vázoltak fel, termékfejlesztés, terjeszkedés, új piacok európában, aztán 3 éven belül usa, ausztrália, japán. de gondolom minden startup ezt képzeli magáról :)

[ Szerkesztve ]

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#26008) dellfanboy válasza bandus (#26007) üzenetére


dellfanboy
senior tag

tanacsadoceg.
(akar privatba is leirhatnad melyik kivi vok)

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#26009) Madwe válasza bandus (#26007) üzenetére


Madwe
nagyúr

A stratup légkör azért nem való mindenkinek, eléggé hamar ki lehet benne égni a legtöbb esetben. Tudod hogy milyen a burn rate-jük? Én jelen gazdasági helyzetben nem biztos hogy beleugranék egy startupba, csak ha igazán megnyugtató a burn rate vagy van b terv gyorsa ntovább ugrani (ezért a külföldre költözés extra kockázat, bár azért nem megugorhatatlan)
Én jelen helyzetemben a top tier tanácsadót választanám, de 10 évvel ezelött (értsd 10 évvel fiatalabban s 10 évvel ezelötti gazdasági helyzetben) szó nélkül a startupot.

(#26010) bandus válasza Madwe (#26009) üzenetére


bandus
veterán

ez jo logika, annyit hozzatennek, hogy nagyon el akarnek huzni jelenleg az orszagbol :) de ha a masodik helyrol sikerulne offert kapni, akkor valoszinuleg en is a b opcio fele huznek. de ennek azert kicsi a valoszinusege ugy erzem.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#26011) JayZ válasza Szevam (#26005) üzenetére


JayZ
tag

Hays szerint tavaly br 950 volt az átlag offer, de őszintén szólva túl szépnek tűnik hogy igaz legyen. Pláne hogy azóta az infláció is megcsapkodott mindenkit, most lenne 1 milla egy értelmes medior offer? :U (én is lehet hogy váltok szóval engem is érdekelne a szakértő urak véleménye)

(#26012) Lien válasza Revolit (#25966) üzenetére


Lien
tag

Nem tudom, én eddig a majdnem 5 évem alatt sok munkahelyet elfogyasztottam és a leghosszabb pár nap híján 2 év hosszú volt. Fél éve váltottam és már közben meg most még inkább kapom a megkereséseket. Életemben először elmentem ezen a héten egy konferenciára, adtam névjegykártyát, hogy majd küldjenek ezt-azt, erre jönnek a recruiter megnézések/írások a profilomon. A jelenlegi cég ahol vagyok próbaidőn megmondtam, hogy én nem fogok hűségesküt kötni, ha kapok jobb offert lelépek, nem fogok bűntudatot érezni, nem IT, hanem big4-hoz hasonló tanácsadó cég.

(#26013) HoTDoG válasza bandus (#26007) üzenetére


HoTDoG
tag

A Tier top alatt a Big4-t értjük, vagy a McKinsey, Boston Consulting Group vonalat?

(#26014) bandus válasza HoTDoG (#26013) üzenetére


bandus
veterán

az utobbi :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#26015) Strezi válasza bandus (#26007) üzenetére


Strezi
őstag

Jó itthon élve 100K jövedelmet kapni ;) Szerintem fizetésként nem megoldható full HO-ban.

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#26016) kexksz válasza Strezi (#26015) üzenetére


kexksz
addikt

Iparagtol fugg, IT-ban megoldhato

(#26017) Alexios válasza kexksz (#26016) üzenetére


Alexios
veterán

Én mint teljes laikus kérdezem, de nem lenne gond azzal, hogy nem ott adózom ahol az időm 50+ százalékát töltöm? A topikban már többször is feljött ez

(#26018) emvy válasza Alexios (#26017) üzenetére


emvy
nagyúr

Ott adózol.

while (!sleep) sheep++;

(#26019) Alexios válasza emvy (#26018) üzenetére


Alexios
veterán

Magyarországon vonják a munkából az adómat ha osztrák cégnek dolgozom mint alkalmazott, de Mo-n dolgozok HO-ban? Létezik ilyen?

[ Szerkesztve ]

(#26020) bandus válasza Alexios (#26019) üzenetére


bandus
veterán

ezekkel én sem vagyok tisztában. nem lenne rossz egyébként itthon adózni, mégiscsak van egy ~6% különbség az adókulcsban :D

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#26021) JoinR válasza Alexios (#26019) üzenetére


JoinR
senior tag

Létezhet, de nem életszerű. Ez esetben az osztrák cég könyvelője ki kéne tanulja a magyar bérszámfejtést, ide kéne fizetnie a cégnek a járulékokat, az szja-t, stb...és ha nem minden pont úgy történik, ahogy kéne, a munkavállaló futja a kockázatot.

[ Szerkesztve ]

(#26022) Madwe válasza JoinR (#26021) üzenetére


Madwe
nagyúr

B2b esetén semmi dolga nem lenne ezzel a cégnek, nem? A vállalkozót terhelik csak ezek, nem?

(#26023) Jhonny06 válasza Alexios (#26019) üzenetére


Jhonny06
veterán

Nem mint alkalmazott dolgozol a cégnek. Ők elutalják a pénzt, te meg a cégedből kiveszed osztalékként és/vagy munkabérként.

(#26024) bandus válasza Jhonny06 (#26023) üzenetére


bandus
veterán

En biztosan nem szamlazok be vallalkozokent, innen indult a tema. csak alkalmazotti jogviszony jatszik

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#26025) Alexios válasza Jhonny06 (#26023) üzenetére


Alexios
veterán

Az egész onnan indult, hogy alkalmazottról volt szó, mint fizetés, vállalkozásnál tiszta a dolog

(#26026) Szevam válasza JayZ (#26011) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

Korábban nekem azt írták, hogy a hays-ből vonjak le 20%-ot és az a magyar piac. :DDD De manapság nem tudom, ez még fennáll-e.

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#26027) emvy válasza Alexios (#26019) üzenetére


emvy
nagyúr

Két megoldás létezik, ha a munkáltatónak nincs itthon jogi entitása.

1) számlázol. Ez teljesen legális és lehet olyan feltételeket kapni, mintha alkalmazott lennél.
2) a külföldi cég egy un. employer of record cégen keresztül alkalmaz téged. Tehát te papíron a mittudomen, az Omnipresent alkalmazottja vagy itthon, de valojaban meg a külföldi cégnek dolgozol. Az EOR cég meg szamlaz a külföldi cégnek.

A 2-es verzió NEM munkaerokolcsonzes vagy ilyesmi, tehat teljes jogú alkalmazott vagy, csak a berszamfejtest egyszerűsíti a dolog. Ez kb. havi 500 euro per fo extra koltseg a cegnek a bruttó beren felul.

Ha a ceg X forintot kolt rad, akkor az 1)-es eseteben tobb lesz a nettod, viszont nem feltetlenul vagy hitelkepes, plusz rad harul a konyveles, etc.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#26028) Oppenheimer válasza emvy (#26027) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Milyen gyakori az, hogy a számlázós megoldás esetén a cég adjon gépet is? Ez a gyakoribb, vagy a BYOD? Egyelőre csak azért nem kerestem aktívan ilyen számlázós remote jobot, mert attól tartok előtte vennem kéne egy MacBookot 3 havi megtakarításomból... Magas a belépési küszöb. :D

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#26029) section9 válasza Oppenheimer (#26028) üzenetére


section9
őstag

Friss startupokon kivul kivul szerintem mindenhol vallalati geped lesz. :)

Amugy iStyle-nal meg mindig van 2 evre 0% THM aruhitel.

(#26030) Oppenheimer válasza section9 (#26029) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Hmm, mindkettő jó hír :D A mostani munkahelyem egyelőre kényelmes, és tudom munka mellett az appom fejleszteni, de ha azzal jól állok majd, és nem kell ennyit foglalkozni vele, újra munkakeresésre adom a fejem.

[ Szerkesztve ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#26031) emvy válasza Oppenheimer (#26028) üzenetére


emvy
nagyúr

Vegyes, jellemzően talán igen, de szerintem tökmindegy. Pl. mi adunk, de ha nem ad valaki, akkor is jó eséllyel elhanyagolható a költsége a fizuhoz képest.

while (!sleep) sheep++;

(#26032) HoTDoG válasza Oppenheimer (#26028) üzenetére


HoTDoG
tag

Vegyes. De 4-5-600 EUR napidíjaknál (ha külföldi/remote pozikról beszélünk) szerintem nem vízválasztó kérdés. Az a Macbook Pro inkább 5 napidíj, nem 3 hónap megtakarítás.

(#26033) Oppenheimer válasza HoTDoG (#26032) üzenetére


Oppenheimer
veterán

A mostani fizummal számolok, és abból havi 500-at tudok félretenni, így ha saját gép kéne, akkor előbb 3 havi megtakarítást be kell áldozni.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#26034) kraftxld válasza Oppenheimer (#26033) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Hátő, 1.5m-es gép kicsit erős :D Én simán elvagyok egy sok éves max 100 ezret érő T430s-el.
Teams, email, excel, böngésző, remote access működik, aztán hajrá.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#26035) CyberPunk666 válasza Oppenheimer (#26028) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

Én még nem láttam olyan nagy világmultit, aki felengedett volna a hálózatára saját géppel. Nyilván én mint fejlesztő hozzáférek a kódhoz és a dokumentációhoz, ezt pedig nem engedik ki. Köztes megoldás lehet valami remote munkaállomás. Több helyen is volt róla szó, de végül soha sehol nem valósult meg.
Más munkakörökben ez lehet kevésbé kritikus, és ott el tudom képzelni.

Bár én nem számlázom, de számlázó cégen keresztül dolgozom be, ez igazából csak technikai különbség, mindenhol az adott cég gépét kell használnom.
Nem azért mert jófejek, hogy biztosítanak gépet, hanem ITsec okokból ragaszkodnak az ő eszközükhöz.

A saját alkalmazottaiknak sem engednek meg annyit, hogy a privát telefonjukra exportálják a naptárukat, akkor majd full access-t adjanak valami külsős gépnek? Nem tudom elképzelni sem.

[ Szerkesztve ]

(#26036) CyberPunk666 válasza kraftxld (#26034) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

Munkakörfüggő, én azért örültem, hogy 3 éves modellt végre lecserélték és percekkel gyorsabb lett a build.

(#26037) benczeb válasza CyberPunk666 (#26035) üzenetére


benczeb
aktív tag

Úgy még lehet saját gép, hogy a cég ad elérést egy hosztolt desktophoz valamelyik adatcenterben. Akkor kell valami dobbantó otthonra.

(#26038) CyberPunk666 válasza Oppenheimer (#26033) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

Rosszul számolsz.
Azért vágsz bele ilyenbe, hogy többet keress. Ez egy befektetés, amin megtérülést számolhatsz.

Mennyivel keresnél többet, és akkor mennyi idő alatt hozná vissza az árát.

(#26039) Oppenheimer válasza CyberPunk666 (#26038) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Teljesen mindegy, a belépési küszöböt belépés előtt kell átlépni. Egyébként meg olyat fogok keresni ahol adnak gépet, és nincs ez a probléma.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#26040) CyberPunk666 válasza Oppenheimer (#26039) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

Én igazából csak a beáldozás szót akartam kijavítani a befektetés szóra.

A valóságban pedig szerintem adni fognak gépet az esetek nagyon nagy többségében. Arra viszont készülj, hogy ez néha lehet on site (érdemes tisztázni) külföldi melónál is. Kollégámnak pl ki kellett utaznia egy napra átvenni az eszközöket és beléptetődnie.

(#26041) OPiiPO válasza CyberPunk666 (#26036) üzenetére


OPiiPO
addikt

Laptopomon lokálisan csak teams, email, excel, böngésző, remote access megy - buildet meg futtasson egy bivaly szerver valahol Hollandiában :)

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#26042) sweatyy


sweatyy
csendes tag

Egy Junior Alkalmazás üzemeltető pozícióra mi lehet a reális bér egy nagyobb multinál pesten?

Komoly tudás nem igazán szükséges hozzá, Oracle DB, Unix, script tudást kér előny ha ismerek monitoring rendszereket, kezdő vagyok nagyon tapasztalatom sincs 2 év cc egy telco cégnél, de hát az nem valami nagy dolog, szóval túl lőni sem akarom magam.

[ Szerkesztve ]

(#26043) kexksz válasza emvy (#26031) üzenetére


kexksz
addikt

En egy peldat se tudok IT-ban, ahol BYOD-ozni kellene. Max olyat, hogy lehetoseg van ra, de sehol nem kotelezo

@kraftxld: Miota minden valami Electronos formedveny, a 64 giga ramot is ugy fogy el mint kb 10 eve a 8 giga

[ Szerkesztve ]

(#26044) emvy válasza kexksz (#26043) üzenetére


emvy
nagyúr

Ez így valószínűleg pontos :)

while (!sleep) sheep++;

(#26045) kraftxld


kraftxld
nagyúr

Hogy ontopik is legyek, mostani friss megkeresés, nemzetközi cloud-os MSP, BP-i irodába, de full remote munkavégzéssel:
Alapbér 2M körül + 16% éves bónusz, cafi, medicover

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#26046) carapace


carapace
csendes tag

Szerintetek a CFA-nak van bármi értéke a magyar piacon? Már persze ha bef. bank környezetben dolgozik az ember. Megjelenik ez a fizuban egyáltalán?

(#26047) dellfanboy válasza carapace (#26046) üzenetére


dellfanboy
senior tag

fizuban? en meg arrol nem halottam viszont arrol igen, hogyha nincs benne a cv-ben es kerik, akkor kb fel se hivnak..

de en sztem inkabb angol/svajc/lux vonalon ajanlott, nalunk nem nagyon lattom ilyen pozit

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#26048) @tco@


@tco@
aktív tag

Ismerős menne Raiffeisenhez IT üzemeltetésre, úgy tudjuk a bér oké, de a cafeteria nem a legjobb. Van valakinek infója esetleg a munkakörülményekről, bérekről stb?
Köszönöm :R

(#26049) dellfanboy válasza @tco@ (#26048) üzenetére


dellfanboy
senior tag

ez melyik? ujpalotan a 15.kerbe?

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#26050) @tco@ válasza dellfanboy (#26049) üzenetére


@tco@
aktív tag

Az új épület, Árpád híd tövében Pesten.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.