Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#33001) gyépés válasza Kickass (#32994) üzenetére


gyépés
aktív tag

A-t válaszd! A B opció olyan bruttó 2,4 milliótól, de inkább fölötte lenne pariban vele, ha mindent összeadok pénzbeli és nem pénzbeli tényezőket.

"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt

(#33002) Jhonny06 válasza carapace (#33000) üzenetére


Jhonny06
veterán

Miért gondolod, hogy ő nem menetel előre szakmailag? A kontraktorság már eleve megkövetel egy szintet, meg ha ennyi mindent el tud vállalni, akkor valószínűleg nem hülye, illetve ilyen összegeket se dobálnak bárki után.

Az megint más kérdés, hogy ha az előremenetel alatt a menedzsment irányba való továbblépést érted, ez nem mindenki számára cél és emiatt nem is feltétlenül leszel vele előrébb/feljebb, mint aki technikai vonalon marad.

(#33003) Kickass válasza sutszi (#32995) üzenetére


Kickass
őstag

Ha csak az anyagiakat nézzük akkor a kettes kb 35%-l több, ha az elsőből mindent forintosítok amit lehet, amit nem lehet forintosítani vagy csak nehezen az a rugalmas munkaidő és a ho.

Szakmai oldal, ez a része világos és vállalt kockázat lenne. ‘B’ érdekes munkakör volt korábban, csak nem nagyon van hova előremenni belőle

5 nap iroda, van az a pénz. :DDD


Marky18 & gyépés:
Igazatok van, a matek így még mindig nem adja ki, hogy megérős legyen. Egy kört még lehet megéri futni, hogy hajlandóak emelni az ajánlaton.
De ez még mindig csak a matek része…

:R

(#33004) n00n válasza Kickass (#32994) üzenetére


n00n
őstag

Infosec szerintem most nagyon kell. Egyre több projekt indul úgy hogy milyen security certet tudsz felmutatni és ehhez már minden cég akar tartani embert, ha nem teljes csapatot. Ha van tapasztalt és valami spécibb területen tudás, akkor nálunk már inkább 3 millióhoz vannak közelebb a fizuk egy senior/architect embernek.

(#33005) Tapsi válasza Kickass (#33003) üzenetére


Tapsi
addikt

Megrendelői oldalon látom ezt, a cégnél én viszem a security operation területet, és az a tendencia, hogy egyre több erőforrás megy rá. A követelmények szigorodnak, mivel a fenyegetés is nő. Aki security területre specializálódik, annak gyakorlatilag nyugdíjas állása lesz. Persze a bérezés más téma, ott egyéni kompetenciák számítanak.

[ Szerkesztve ]

(#33006) -Skylake- válasza Tapsi (#33005) üzenetére


-Skylake-
addikt

"Aki security területre specializálódik, annak gyakorlatilag nyugdíjas állása lesz."

itt mire celzol pontosan ? bocsi valahogy nem all ossze mit jelent itt a "nyugdijas" allas. arra, hogy "nyugdijas" koraban is meg keresett lesz a munkaeropiacon ?

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#33007) Tapsi válasza -Skylake- (#33006) üzenetére


Tapsi
addikt

Nyugdíjas koráig biztos állása van = hosszú távra lehet vele tervezni.

(#33008) -Skylake- válasza Tapsi (#33007) üzenetére


-Skylake-
addikt

:R

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#33009) ody42 válasza Mindreader (#32984) üzenetére


ody42
senior tag

Szia!

Fejlesztő vonalon én a DVA-C02-t nézném meg a helyedben, ha inkább az architect/infra role érdekelne, akkor is elég kezdésnek a SAA-C02, aztán ha az megvan, és csinálsz egy két igazi AWS projektet is, akkor menj esetleg az SAP-C02-re.

Az AWS-ben rengeteg féle service van, mindenhez úgysem fogsz érteni, és nem is lesz mindegyikben projekt tapasztalatod, akkor meg felesleges égetni rá a drága idődet.
Pl. ha a Kubernetes érdekel, akkor első körben ami kell:
- VPC (ez nagyon kell, de ez úgyis mindenhez kell)
- IAM
- EKS
- EC2 + Launch templatek
- Load Balancer
- S3
- Route53

Kb. ennyi.
Esetleg érintőlegesen fogsz látni SQS-t, Cloudformationt (egyáltalán nem biztos), de kb. ennyi.
Ezzel el tudsz indulni és akár komplett Kubernetes projekteket végig tudsz csinálni.
Szóval az összes egyéb szirszar Lambda, Kinesis., RDS, Athena, Aurora, Cognito, Evenetbridge, EMR, Redshift ez már mind olyan, hogy lehet, hogy leélsz úgy 10 évet egy AWS-es cégnél, hogy Kubernetes clustereket üzemeltetsz, de ezekkel nem lesz dolgod...

(#33010) Mindreader válasza ody42 (#33009) üzenetére


Mindreader
tag

Szia
Nem kizárt hogy fejlesztői vonalon is belefolynék majd a dologba, de most az architect része érdekelne jobban. Igen, az SAA-C02-t kezdtem el jelenleg, mert igaz hogy majd a SAP-C02 lenne a cél, de amennyit láttam belőle az alapján gyorsan egyértelművé vált hogy feltételez bizonyos mélységű alap tudást/tapasztalatot. :) Igyekszem azért, de tényleg eszméletlen hogy mennyire szerteágazó az AWS, csak kapkodom a fejem. Amiket felsoroltál az pont az associate tananyag első harmada. Ezekhez már van is némi lövésem. :B

@Xero:
Köszi a megerősítést és az infókat. Igazából mivel a piaci átlag alatt keresek, lehet már junior szinten is megkapnám a jelenlegi bérem. Az meg már részemről egy nyertes helyzet ha többet nem is keresek, de már egy olyan pozícióban vagyok ahol tudok fejlődni, tapasztalatot szerezni. Am mitől undorító a Jenkins? :)

@VirsLee:
Meglátjuk mit sikerül meglépni. Állásajánlatokat azért még nem nagyon nézegettem a témában. Most úgy érzem hogy kicsit háttérbe szorítanám a fejlesztést.

(#33011) run4fun


run4fun
tag

Sziasztok,

segítsetek kérlek, hogy mi érné meg jobban.
Informatikában dolgozom, munkaidőm minden nap 9:00-18:00ig tart. Munkaórán kívül készenlétben vagyok egész héten.
Csütörtökön lenne extra meló, ami hajnali 6kor kezdődik és kb 8ig tart. Mivel épp készenlétes vagyok, így le tudnám könyvelni készenlét alatt végzett munkának ezt az extra melót vagy rendeltetek el rá túlórát.
Melyik érné meg jobban anyagilag (ha azzal nem számolunk, hogy készenlét alatt végzett munka után megillet a 11 óra pihenőidő) vagy ugyanott vagyok mindkét módszerrel?

(#33012) Revolit


Revolit
senior tag

Minden 5. munkavallalo netto 500k felett keres.

Ezek utan a brutto 1.4 millios informatikus fizetesek annyira nem is hajmeresztoek. (Tobben irtak itt hasonlo osszegeket mostanaban). Foleg, hogy a kozvelemeny szerint az infosok tulfizetett semmittevok.

(En is infos vagyok, mielott tamadasnak velne valaki, szarkazmus volt).

(#33013) JoinR válasza run4fun (#33011) üzenetére


JoinR
senior tag

Hát ez a céges policytől függ, mire mennyit adnak.

(#33014) Jhonny06 válasza Revolit (#33012) üzenetére


Jhonny06
veterán

Sajnos a lakosság nagy része még mindig ott tart, hogy a nettó 300k egy jó fizunak számít. Ha azt nézem, hogy Budapest lakossága 1,7 millió fő, akkor az, hogy kb. 580k ember keres legalább nettó 500k-t, az nem túl jó. Tekintve a jelenlegi albérlet árakat, ez egy normális megélhetést biztosító összeg, de nagyjából ennyi.

(#33015) VirsLee válasza Jhonny06 (#33014) üzenetére


VirsLee
őstag

Ezt hogy sikerült kimatekozni? :)

(#33016) Jhonny06 válasza VirsLee (#33015) üzenetére


Jhonny06
veterán

A cikkben szerepel, úgy :) Nem minden 5. magyarról van szó, hanem a teljes munkaidőben dolgozók (kb. 3M fő) ötödéről.

(#33017) VirsLee válasza Jhonny06 (#33016) üzenetére


VirsLee
őstag

Azt hittem 4.7m körül van a foglalkoztatottak száma. Hol válik el ez a dolog?

(#33018) JoinR válasza Jhonny06 (#33014) üzenetére


JoinR
senior tag

Jó, de azt tudjuk, hogy Bp-n jóval magasabb a fizu az országos átlaghoz képest. Meg a többség nem egyedül lakik.

[ Szerkesztve ]

(#33019) Qtya123 válasza Revolit (#33012) üzenetére


Qtya123
őstag

Én nem tudom mit gondoljak. Korábban említettem, hogy elkezdtem nézegetni munkákat. Kissé burokban voltam, mert 14 éve vagyok ugyanazon a helyen, jó (volt) a munkarend, 24 órás felügyeleti és koordinációs munka repülőgépekkel kapcsolatos területen (nem légi irányítás).
Nagyon más irányba nem nézelődtem ezalatt a 14 év alatt, hobbiból kamionozok néha, így egyedül arra a területre van rálátásom, plusz a buszosokra és mozdonyvezetőkre látok rá ismerősök által.

Anno mérnök informatikusként végeztem, de a mérnöki terület áll közelebb hozzám. Elkezdtem ez irányba nézelődni. Olyan fizetések jöttek szembe néha, hogy nem tudtam sírjak, vagy nevessek. Eddig úgy látom ezek alapján, ha nem multi, akkor a maximális vicc kategória az egész...
Csak az utolsó kettő a példa kedvéért:
- MÁV, diagnosztikai mérnök (helyazonosítási rendszerek fejlesztése, térinformatika, jeladók, diagnosztika, mindenféle feladat, angol középfok szóban és írásban): bérnek kezdéskor br. 440-et tudnak adni és MÁSFÉL ÉV után br. 680-at. Még jó, hogy a telefonban elmondták ezt, így nem raboltuk egymás idejét. mondjuk az államat a földön kellett keresni.
- 20 éve jelen lévő kis- max közepesnek mondható méretű budapesti Kft, Projektmérnök (helyszíni felmérés és méretezés, ötletelés a speciális szerkezetek esetén, kapcsolattartás az ügyfelekkel, árajánlat, CAD-ban az elemek megtervezése és utána a gyártásra kiadása és velük kapcsolattartás, a telepítés koordinálása): br. 740 (tehát még 500 sincs a nettó), cafeteria nincs, évente 1-2 havi bónusz.

Ezek mérnöki fizetések? Ennyit keres a BKV buszsofőr is. Kamiont meg hagyjuk is. Nettó 500-at az kap annál a kamionos cégnél, ahova én ugrok be, aki 14-22:00 közötti napi fix munkaidőben 2 raktár között szállít át, egymástól 10 km-re és naponta 3-5 közötti kanyar van. A tényleges munka neki 2-3 óra. (jó az tény, ő nem nettó 500-ra van bejelentve, de a BKV sofőr az teljes bejelentés)

Multinál is voltam, ott normálisabb bér volt, csak a bejárás lett volna problémás, nem akarok naponta összesen 2-2.5 órát munkába járásra szánni.

Szóval engem ez meglep, aztán lehet ez volt mindig a valóság, csak én nem láttam. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#33020) VirsLee válasza Qtya123 (#33019) üzenetére


VirsLee
őstag

Nem ismerem a területet, de arra kíváncsi lennék, hogy Te mégis miért vártál mást a MÁV-tól?

(#33021) Qtya123 válasza VirsLee (#33020) üzenetére


Qtya123
őstag

Nem a milliós fizetéseket vártam a mávtól, de ha a mozdonyvezetőnek br. 800+-os fizetést ad, akkor azt gondoltam, hogy a fenti pozíció sem lesz alatta semmiképp, nemhogy ennyivel.

(#33022) Revolit válasza Qtya123 (#33021) üzenetére


Revolit
senior tag

Nem vagyok képben a máv-val, de mikor volt a mozdonyvezetők sztrájkja, nekem úgy jött le, hogy egyedül ők tökösek, hogy kiálljanak együtt, magukért. Írt valaki egy cikk alá, hogy máv-nál dolgozik, valami mérnöki területet írt talán pont, és hogy senki más nem képes a cégen belül így kiállni magukért, csak a mozdonyvezetők, és ezt tiszteli bennük.

szerk.: ettől nyílván gáz, hogy sztrájkolni kell egy tisztességes fizuért, nem erre próbáltam célozni! :N

[ Szerkesztve ]

(#33023) Citroware válasza Revolit (#33022) üzenetére


Citroware
addikt

Persze, mert ha a mozdonyvezetők sztrájkolnak, akkor nem fog menni a vonat, leáll minden. Ha a mérnökök sztrájkolnak, akkor csak annyi történik, hogy egy jövőt érintő fejlesztés valamelyest megcsúszik.

Szóval elég nagy a különbség a pillanatnyi hatást illetően.

(#33024) Jhonny06 válasza Revolit (#33022) üzenetére


Jhonny06
veterán

Sajnos így van, ezeket a "magas" fizetéseket kényszerből adják a mozdony- és buszvezetőknek, nem azért, mert bármit érdemben fejlődött volna a cég és/vagy belátták volna, hogy ennyit illik fizetni egy tisztességes megélhetéshez. Minden más pozícióba meg bepasszírozzák olyan alacsony fizuval az embereket, amennyire csak lehet.

(#33025) lotuska


lotuska
tag

Hello.

Contractor-kent, mennyi a realis napi dij sav Medior BA-nak? Kozep-Kelet-Europa, bankszektor.
Tudom, hogy legfokepp skill-ektol fugg, ezert inkabb egy savot kerdeznek, ha van valakinek tapasztalata az aktualis piaci helyzetrol.
Koszi elore is!

(#33026) nyunyu válasza lotuska (#33025) üzenetére


nyunyu
félisten

Nyugdíjba elfelejtett menni senior banki rendszerszervezőnk után számlázott 2 éve 105+ÁFÁt az őt szállító fejvadász cég, ezt korrigálva az azóta elszenvedett fizuemelésekkel kb. 135+ÁFA lehet most.
Nem tudom, ebből mennyi sápot húz le az emberkereskedő, és mennyi marad a kollégánál.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#33027) carapace válasza nyunyu (#33026) üzenetére


carapace
csendes tag

Fene tudja, elvileg akikkel beszéltem, azt mondták, hogy a Hays számai nekik okék, úgyhogy mindenhol bemondtam a 140-150et, ami ugye a Senior BA sáv, aztán innentől kezdve mindenhol kuss. A belépési feltételek amúgy elég alacsonyak, szóval szerintem beszabadult most a piacra egy csomó ember, akik lenyomták az árakat.

Úgyhogy mediorként talán pont jó lehet, de seniorként szívás, mert nem fizetik meg - viszont találtam egy céget, akik alkalmazottként is megadják a fenti pénzt, úgyhogy nem panaszkodom :)

(#33028) nyunyu válasza carapace (#33027) üzenetére


nyunyu
félisten

Hiányzik a mocskosprüsszel pénze a nagy állami projektekből, így az azon dolgozók éppen parkolópályán vannak.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#33029) Kobe válasza carapace (#33027) üzenetére


Kobe
veterán

Es melyik ceg fizet BA nak alkalmazottkent brutto 3-3.2M-et ? :)
csak mert az atlagos havi 21 munkanappal es napidijjal az ennyi….
(nekem kicsit nagyotmondasnak tunik, tekintve hogy itteni top senior fejlesztok es arcitektek is nehezen verekszik magukat 2M fele)

(#33030) carapace válasza Kobe (#33029) üzenetére


carapace
csendes tag

Ennel valamivel kevesebb, de van szabadsag meg mindenfele juttatasok. Ezekkel meg mar kb ugyanott vagyunk. Van aki kifizeti ha olyan a cvd.

(#33031) Madwe válasza Kobe (#33029) üzenetére


Madwe
nagyúr

18 nappal illik számolni, s gondolom van pl 10% bónusz meg 100k értékben nettósítva medicover + szép kártya:
szumma 140x18=2.5M
-100k = 2.4M
Szóval 2.2M + 10% + cafival kb ugyanott van.

(#33032) Kobe válasza Madwe (#33031) üzenetére


Kobe
veterán

Nem igazan hiszek ezekben a beresitsuk a kozuzemi koltseget is jellegu szamolasokban, ez a ha az irodaban vagy es ott vilagitanak / futenek az olyan mintha vallalkozokent remoteban neked kellene jaratni az asztali lampat dolog kicsit belemagyarazos
havi brutto + eves _fix_ bonusz (opcionalist nem) + fix cafeteria amit max erdemes szamolni, mast nem

a medicoverre rafogjatod hogy 100ezer vagy lehet 2 millio is a cimken, akkora rakas semmit nem ero szar, hogy teljesen felesleges barmiben beresiteni, meg amugyis mindenhol adjak mar (es ettol lett par ev alatt melyrepulesben a szinvonal)

voltam BA jo ideig, senior BA kent leptem ki ebbol a szerepkorbol, pont emiatt tudom hogy van egy bazi nagy hard cap a poziban. Mivel nem fejlesztesz, a taplaleklancban ha fejreallsz, akkor is nehezebben tudsz elorebblepni / helyezkedni egy jo fejlesztohoz kepest, es a karrier ut is korlatozottabb. Nem csak munkavallalokent de subcontractorkwnt is. Pl architect / engineer vonal abszolut felejtos vele, esetleg PM, de az sem az a kva dinamikusan felfele fizetos dolog, mar a takaritono is higieniai PM a cegeknel kb

Csak a tisztanlatas vegett, amit lefele kerekitettel, az a Hays savban a senior BA sav kb 160-170%-a, es a Hays savot altalaban itt mindenki jo iranymutatonak fogadja el ….(nekem a tartos tapasztalatom az, eleg sok fovarosi nagy meg kisebb ceggel is, hogy mivel a legtobb helyen a cegek a BA feladatkor fogalmaval kuzdenek mint diszno a jegen, ezert az arazasban is a Hayst inkabb lefele kerekitik, de felfele nagyon marginalis esetben, akkor is 1 szamjegyu % rol beszelunk, nem majdnem 2x szorzokrol)

emiatt en tovabbra is kicsit wishful thinkingnek tartom, meg akkor is ha valamilyen rabszolgakozvetiton keresztul alvallalkozokent tolod.
persze nem 0% az eselye, de logikailag akkor sem adja ki. Egy Ilyen helyen akkor mennyit adnak egy jo senior fejlesztonek? 4.5M-et? Architectnek 6M? (Csak mert a szakmai logika es a piaci arberendezkedes azt diktalna)
Ha igy lenne szerintem minden fejleszto csak 1 ceghez akarna jelentkezni….

(#33033) Kobe válasza Kobe (#33032) üzenetére


Kobe
veterán

Kicsit visszakerestem a topikban, mert santitott a lo, kollega legutolso hozzaszolasa product manager manager nyitott pozikrol szolt.

Na most giziket a gozekevel keverni es utana azt a bersavot egy mas tartalmu poziciora eladni, hat….. eros taylor fele pozitiv torzitas :)

(#33034) -Skylake- válasza Kobe (#33032) üzenetére


-Skylake-
addikt

ez kb ugyan olyan mint az infos fizetesek. van a topikban hasrautok 14 ember aki valami brutalis fizetessel van valahol (teljesen mindegy milyen okbol, valamiert) meg van nofluffon hetente 1 hirdetes ahol valaki midsenior developert keres 2,5M-ert es ennyi. csak ebbol nehez lekovetkeztetni a valosagot ugye. itt van mondjuk carapace is, igy contractor meg ugy svajc, tok jo, ez a poziciok 1/1000 resze. amit latni kene az a masik 999BA. meg a masik 999 developer pozi. nalunk pl 720-1000 kozott vannak a medior1/2 pozik.
ide meg valaki beirja , hogy mediorkent 3 ev tapasztalattal mennyit kerjen es akkor az egyetlen 2millios nofluff pozi alapjan ramomdja a topik hogy uuu teso 1,8 siman . persze... en tudok olyan emberrol ssc-nel (csaladtag dolgozik ott nem en), aki valami 4-5 eve NEM KAPCSOLJA BE a ceges gepet, de meg nem tudtak kirugni. 4-5 eve minden honapban kapja a fizetest, ugy hogy a ceges gepet fel evtizede nem latta. na most a topikbol kiindulva kb olyan, mintha ezt adnank mindenkinek tanacsnak aki sscnel van, hogy figyu be se jarj ugyis kifizetnek...
gyakorlatilag nem leteznek ezek a szamok nalunk, a pozik elenyeszo tort reszet leszamitva es egyaltalan nem az van, hogy valaki a TUDASA miatt jut el ilyen poziba, mert itt a kulcs a "valami nagyon kell a cegnek". es ezert megnyitnak 1pozit/ceg/ev ahova kell valami kulsos akit "barmiaron" felvesznek. es eloadja a topik ugy, mintha ez valami standard process lenne. csak nem az :) nagyjabol mar az tok kiraly, ha egy ceg a nofluff/bluebird alapjan fizet. az mar kb kiemelkedo, mert vannak sokkal elterjetebb (fizetos) guide-ok amik meg annyira sem szepek mint egy bluebird. azon meg az eletbe nem latott meg ember 2millios med pozit, fuggetlenul attol, hogy valami lengyel nft-cripto-fontech startup pont ennyiert keres embert mert tegnapra kell...

[ Szerkesztve ]

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#33035) D1Rect válasza -Skylake- (#33034) üzenetére


D1Rect
félisten

80/20.
Nincsen ezen semmi különleges, simán lehet a 20-ba kerülni.

(#33036) section9 válasza D1Rect (#33035) üzenetére


section9
őstag

"Siman" itt azt jelenti szerintem, hogy tudatos karrierepitessel es sok munkaval/tanulassal, de amugy igen. :)

(#33037) Egon válasza -Skylake- (#33034) üzenetére


Egon
nagyúr

+1.
A vicces az, hogy már a második fejlesztő próbál visszakuncsorogni hozzánk a korábban lelépettek közül: akik elhitték, hogy simán a dupláját keresik akárhol annak, amit itt kapnak, de valahogy mégsenem akar ez összejönni... ;]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#33038) axioma válasza Egon (#33037) üzenetére


axioma
veterán

Leleptek ugy, hogy nem volt meg a kovetkezo helyuk, vagy az megvolt, de a kov. hely nem tartotta oket meg probaido utan?
Nekem fura ez a visszavetel me'g akkor is ha a ceg akarja me'gis, talan kiveve ha kizarolag anyagi oka volt es azt megoldjak.

(#33039) Egon válasza axioma (#33038) üzenetére


Egon
nagyúr

Nem tudom a részleteket, nem az én területem. Csak mondták a kollégák, hogy X meg Y jönne vissza (az egyiket elhajtottuk, a másikat állítólag visszaveszik). De nem a próbaidő lehetett a probléma, mert annál több idő eltelt, mióta elmentek (9-12 hónap).
Egyébként csak az egyik fejlesztő, a másik DBA.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#33040) axioma válasza Egon (#33039) üzenetére


axioma
veterán

Akkor valoszinuleg nem az volt egyiknel se az elsodleges ok, hogy nem talalt jobb helyet, hanem hogy azota ujra "kell" valtania, es a mostani piac mar rosszabb, mint varta.

(#33041) Egon válasza nyunyu (#33028) üzenetére


Egon
nagyúr

Na ja, a második félév és 2024 még rosszabb lesz: lehet hogy megint lesz egy nagyobb kivándorlási hullám... :(

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#33042) Egon válasza axioma (#33040) üzenetére


Egon
nagyúr

Ezt nem igazán értem, de mindegy.
Btw a kettőből az egyik még valahogy decemberben vagy januárban bukkant fel, amikor a "piaci ár" még nem igazán indult meg lefelé, legalábbis abból kiindulva, amit itt lehetett olvasni... :U

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#33043) basys2


basys2
csendes tag

Sziasztok!
Valaki dolgozott már Deel.com -on keresztül?
Ha igen dobna egy privátot ? :) Lenne pár kérdésem. Előre is köszi.

(#33044) axioma válasza Egon (#33042) üzenetére


axioma
veterán

Ja azt hittem most jottek vissza. Bar egyebkent linkedin-en mintha az elmult ket hetben ujra novekedtek volna a megkeresesek, de nyilvan a kompenzaciot nem tudom hozzajuk.

(#33045) -Skylake- válasza D1Rect (#33035) üzenetére


-Skylake-
addikt

jajaja, csak akkor ne az legyen mar beirva amikor valaki kerdezi, hogy mennyit er 3 ev medior, hogy "2milliot, mert a pozik 20% akar ennyit is fizet". Ez elbol azt jelenti, hogy az emberunknek aki kerdez kapasbol 80% eselye van, hogy ennyit BIZTOS hogy nem fog keresni. akkor mondjuk azt, hogy
"az esetek KIS reszeben, 5munkabol egynel lehet eselye AKAR 2M-nek is, de a poziciok 80(!)% inkabb 1-1,2M kozott fizet macximum"
es akkor ezzel semmi baj, mert ez nem felrevezeto. azert 1/5 eselynel illene kiemelni, hogy a szep szamok a lehetosegek 20%-ara (amit egyebkent en erosen ketlek, szerintem nincs ez 20%) vonatkoznak, nem pedig egy "standard"
aki mediorkent ilyen 1,5-1,8 fizukon van az tok jo, orulok enis meg gratulalok hozza, de hogy igy egyebkent btw a realis medior fizu (amit a piac ad es nem 1-1 NAGYON jo lehetoseg) , hat arra sem fogadnek nagyban hogy a 7 szamjegyet eleri...marmint brutto, termeszetesen.

[ Szerkesztve ]

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#33046) Jhonny06 válasza -Skylake- (#33045) üzenetére


Jhonny06
veterán

Nekem nem az a tapasztalatom, hogy ebben a topicban annyira irreális számokkal dobálóznának és ezek után visszajönne a delikvens, hogy kiröhögte a HR. Vagy ha igen, akkor azonnal ki is van javítva, szóval nem igazán értem, hogy mire gondolsz. Pláne, hogy elég tapasztalt emberek irkálnak ide, akik látják a piacot. Amikor 3 évvel valaki bedob ide 2M-et, az is helyén van kezelve és le van írva, hogy ez nem az átlag. Te már sokadjára hozod fel ezt a témát, más annyira nem. Biztos ennek is megvan az oka.

A Hays sáv nem ad rossz képet a piacról, aki jóval ezalatt keres, az:

1. Nem jó szakmailag
2. Jó szakmailag, de totál nem látja át a piacot
3. Ezer éve ugyanazon a helyen van, lusta váltani vagy egyéb tényezők miatt nem lépi meg
4. stb.

Pont erre célzott D1Rect, hogy a 2M-et nem a szakma krémje kapja meg, hanem az, aki tudatos, veszi a fáradtságot, hogy feltérképezze a piacot és ne adj' Isten még kicsit érdekli is az, amit csinál.

[ Szerkesztve ]

(#33047) j0k3r! válasza Jhonny06 (#33046) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Első bekezdésre: emellett szerintem van egy egyszerű pszichológia oka is. Ha látod, hogy valaki beírja, hogy 3 év tapasztalatra megcsípett mondjuk 1.5 milliót, viszont neked "csak" egy 1.2 milliós ajánlat sikerült végül, akkor nem fogod beírni (ego? szégyenérzet?). Tehát itt általában azok az ajánlatok vannak megemlítve, amelyek átlag felettiek, amire büszkének lehet lenni.

some men just wanna watch the world burn...

(#33048) lotuska válasza lotuska (#33025) üzenetére


lotuska
tag

Koszi a valaszokat mindenkinek. Amilyen felemas visszajelzeseket irtatok valahogy igy erzem en is...
Most 200 euro a napidijam(nem kapok semmilyen mas juttatast), ez havi 18 munkanappal szamolva forintositva mai arfolyamon havi brutto 1.330.000 Ft-nak jon ki(de ez most szerintem nem relevans, mert nem magyarorszagi entitasokrol beszelunk). Tavaly ev vegetol ennyi. Probalom valamennyire objektiven nezni a helyzetemet. Korabbi evekben szep emeleseket tudtam kiharcolni, most nem erzem azt, hogy megtudnam tartani az elozo evi netto realkeresetemet( 1-inflacio miatt sem, 2-folyamatos adoemelesek miatt sem). Tudom, hogy nem csak en vagyok ebben a helyzetben-es sokan masok meg rosszabb helyzetben is vannak-, de engem ez borzasztoan elkeserit, hogy tobb tudassal rendelkezem, mint egy evvel ezelott, igy tobb hozzaadott erteket tudok egy projektben bevinni, megis romlik az eletszinvonal. Az inflaciot elfogadom "termeszetes resze a rendszernek", de hogy evrol-evre tolvonassal valtoznak a "jatekszabalyok" es ehhez semmi elorelathatosag nem tarsul ezt nehez megragni. Ezert lehet hosszu tavon nem nekem valo a contractor-oskodas.

(#33049) Kobe válasza Jhonny06 (#33046) üzenetére


Kobe
veterán

nem kell ennyire túlmisztifikálni meg karrier tervezést erre ráhúzni, ennél egyszerűbb, ferdítésekkel teli esetről van szó. Emberünk beírja hogy X pozícióban dolgozik (Hays sáv x2-ért), és kiderül hogy voltaképp egy teljesen másik, alapból magasabb Hays besorolású Y pozícióban csapatja, feltehetőleg remote / esélyesen contractorként

Ennyi erővel írhatnám én is, hogy nálunk még a takinéni is 2Met keres mert hát a senior fejlesztő is kiszokta vinni a szemetet a kukáig, és akkor már pariban van a 2 dolog.....

(#33050) carapace válasza Kobe (#33033) üzenetére


carapace
csendes tag

Na de az elobb meg pont te jajveszekeltel hogy BAkent nem lehet tovabblepni, na a prod management pont egy olyan irany, amivel lehet. Senior BAkent siman. Product manager viszont a budos eletben nem leszel contractorkent.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.