Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#3951) stoilt válasza Jhonny06 (#3950) üzenetére


stoilt
újonc

Épp ezért írtam brutál matekot nem alap matekot. Az alap matek a középsuli dolga, a brutális pedig az egyetemé. Olyan meg hogyan ne lenne már, hogy fogsz egy könyvet és elolvasod, aztán akkor jó vagy? Oké ez így sarkosított, nyilván nem egy darab könyv elolvasása után lesz valaki fejlesztő, de épp arról beszélnek nagyon sokan, hogy az IT-ban nem a papír a lényeg, hanem a tudás. Ha valaki könyvből megtanulja olyan szinten, hogy az hasznos legyen egy munkaadó számára, akkor simán lehet. És lehet jó fejlesztő attól, hogy nem tanult diszkrét matekot meg atomfizikát. Bár csak halkan jegyzem meg, mert én még tényleg erősen junior vagyok fél lábban a suliban, de melóban én sem abból élek, amit az egyetemen megtanítottak prog1-2n meg szofttech-en, hanem amit magamtól, önszorgalomból megtanultam, plusz amit ott a munkahelyen megtanulok. Ha innen nézzük, akkor valóban felesleges elvégezni az egyetemet (szvsz nem az, de nem is jó ez, ahogy most van sajnos, de ez már egy másik vita tárgya :) ).

(#3952) axioma válasza stoilt (#3949) üzenetére


axioma
veterán

Na azert ugye ezzel nem azt akarod mondani, hogy a tudomanyegyetemes programozo, prog.terv szakok teljesen alkalmatlan embereket kepeznek, mert nem tanitanak fizikat? Majdnem azt mondtam, hogy meg csak nem is erettsegiztem belole, de nekem me'g matkuson kotelezo volt a matfiz felveteli, ugyhogy tanultam, de csak kozepisk. szinten.
Nyilvan ezzel nem firmwaret irok, fogalmam sincs a procik labairol, meg tranziens idokrol, de ettol meg szoftveresnek tartom magam.

(#3953) Dr. Akula válasza Jhonny06 (#3950) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Miért, ilyen magyar fizetésekkel mit várnak, atomprofesszort? Egyébként meg nem tudom egy könyvelőprogramhoz minek diploma.

(#3954) Jhonny06 válasza Dr. Akula (#3953) üzenetére


Jhonny06
veterán

Milyen magyar fizetésekkel? A programozók nem keresnek rosszul. De ha ez neked indok, akkor emiatt tanulj szarul, biztos megértik majd, hogy "szar fizetésért csak ilyen embereket találunk majd". :C

(#3955) gygabor88 válasza Jhonny06 (#3950) üzenetére


gygabor88
tag

Másrészt ma már egyik cég sem keres olyat, hogy "kóder"

Többnyire kifejezetten ezt keresik. Adatbázist pöcögtetni, dzsunka legacy kódban bugfixelni és UI-on labelt tologatni bőven felesleges csúcsmérnököt alkalmazni. A munka 90%-ban favágó meló, nincs komoly K+F vagy tervezői tevékenység vagy csak nagyon kevés, azt meg úgyis megcsinálja az a néhány ember, akik húzzák a céget előre.

(#3956) emvy válasza gygabor88 (#3955) üzenetére


emvy
nagyúr

Legacy kodban bugfixelni az egyik legnehezebb és legjobban fizetett állás lehet, ha kritikus a rendszer :)

while (!sleep) sheep++;

(#3957) Dr. Akula válasza Jhonny06 (#3954) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Megértik hogy szarul tanultál, ha nem kapnak jobbat nálad. Ennyi pénzért nem fognak. Kis pénz, kis foci...

(#3958) Dr. Akula válasza emvy (#3956) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Én úgy látom itt is igaz a mondás: ha dolgozol, nem érsz rá pénzt keresni. Kb.12 éve, magyar "neves" szoftvercégnél COBOL kódot átgányolni fasztuggyamibe, olyan nettó 90 körül cigánykodtak ("majd lesz ez több is, csak betanulás, aztán blablabla..."), persze kéne német is, de nembaj, majd menet közben megtanulod, mondom oké, köszi... Ennyiért mekiben is pultozhattam volna.

(#3959) acvipmember válasza Dr. Akula (#3958) üzenetére


acvipmember
újonc

Cobollal én bankoknál kopogtatnék :)
lasszóval fogják be az embereket :U

(#3960) Dr. Akula válasza acvipmember (#3959) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Lehet, de ennyi pénzért nem szánnék rá megtanulni cobolul. Meg ugye ez ma már nem fejlődik sehova, ami munka van az turkálás más kódjában, tákolgatás, esetleg átírás valami modernebbe. Ebből max az utóbbi lenne (illetve lett volna) vállalható számomra, de csak ha specifikálják mit akarnak látni az új kódban, nem nekem kell kiturkálni más szarjából. Inkább keressenek erre valami lúzert. :)

(#3961) acvipmember válasza Dr. Akula (#3960) üzenetére


acvipmember
újonc

Hát nem is 90-ért veszik fel őket :)

(#3962) Tapsi válasza Dr. Akula (#3958) üzenetére


Tapsi
addikt

Egy senior fejlesztő simán meg tud keresni nettó 500 körül. Egy IT elemző is. Ez neked kevés? Vagy mi ez állandó rinya a fizetésekkel kapcsolatban?

[ Szerkesztve ]

(#3963) sutszi válasza Dr. Akula (#3958) üzenetére


sutszi
veterán

AS/400 meg ilyen ősi témákban annyira nincs fejlesztő, hogy ilyen 50-60 éves tatákat interjúztat egyik ismerős... Fiatalok nem tanulják, az öregek meg szó szerint már kihalnak... Nem tudom milyen 90-ről beszélsz... de ez totál nem így van. Ahogy közgazdász, meg asztalos is tud menni egy szélhámos céghez netto 90-ért amelyik lehúzza...úgy át tudnak menni komoly és korrekt céghez négyszer ennyiért is...

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#3964) DopeBob válasza sutszi (#3963) üzenetére


DopeBob
addikt

50 eves tata... En mar felek egyebkent, otven eves koromban mi lesz... Nem lesz egyszeru tartani a lepest :)

MZ/X

(#3965) Dr. Akula válasza Tapsi (#3962) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

A 90 az mióta 500? "mi ez állandó rinya" a szövegértelmezés kapcsán? A 47k-s közmunkásnak is azt mondod hogy Bill Gates többet is meg tud keresni, oszt' legyen vele boldog?

(#3963) sutszi:
"Nem tudom milyen 90-ről beszélsz"
Miért nem olvastad el?
A 90k nyilván nem Bill Gates fizetése, hanem egy kezdő fejlesztőé, akkor amikor írtam. Több céget is megnéztem anno, nem voltak sokkal jobbak. Itt a fórumon mindenki tud okos lenni, hallott valakiről akinek a haverja látott egy újsághirdetést valahol, és akkor az az etalon. Aztán mint a jereváni rádióban, nem osztogatnak, hanem fosztogatnak, és egyesek a Dr. Prof. Master Architect 40 éves gyakorlatos fizetését nézik kezdő fizetésnek.

[ Szerkesztve ]

(#3966) axioma válasza sutszi (#3963) üzenetére


axioma
veterán

Basszus, en csak 42 vagyok es nyanya, de ez a hozzaallas azert sziven szur... aki nem most vegezte 2 eve az egyetemet, az mar csak egy gunyolando piszokfolt, ha allasinterjurol van szo?

(#3967) FLx válasza Dr. Akula (#3965) üzenetére


FLx
addikt

12 éves példákat ne szedjünk már elő, mostanában inkább nettó 250 egy kezdő fejlesztői fizetés és nem 90. Abból meg azért ne haljunk már éhen. Érdekes módon itt mindenkinek az a tapasztalata, hogy a fejlesztők igen is nagyon jól megvannak fizetve, nem kell ehhez külföldre menni, te vagy az egyedüli aki szerint nem fizetnek sehol.

(#3968) FLx válasza axioma (#3966) üzenetére


FLx
addikt

Engem 50 évesen tatázna valaki, olyan pofont kapna, hogy két hétig egy irányba szalad. :D Amúgy mi pont tavaly vettünk fel egy 65 év körüli SQL fejlesztőt és olyan szakmai tudása van, hogy ha minden más kolléga tudását összeadom, akkor se jön ki. Aztán érdekes módon fele akkora arca sincsen, mint a select csillaggal operáló nagyarcú 25 éveseknek. :) :)

(#3969) Mercutio_ válasza Dr. Akula (#3965) üzenetére


Mercutio_
félisten

Feltennék egy egyszerű kérdést: Dolgozol-e és mennyi ideje IT fejlesztésen és mennyire naprakész/piacképes a tudásod?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3970) vzozo válasza Dr. Akula (#3957) üzenetére


vzozo
senior tag

[moderálva]

Fogd már fel: azért, mert NEKED nem jött össze valami, attól még se nem az ipar a szar, se nem a magyar helyzet. Érdekes módon másnak összejött... Most írjam le sokadjára, hogy 8 éve bruttó 500-zal és céges autóval indultak nálunk a junior fejlesztők? Magyarország, Budapest... De nyilván lesz erre is valami frankó válaszod.

Szabad munkahelyválasztás van, ha valami nem tetszik, akkor lehet máshova menni, már ha annyira nagymenőnek gondolod a tudásodat.

Szerk.: az állami szférás értetlenkedésedre direkt nem válaszoltam, és nem is tervezek - de ez most kikívánkozott belőlem a reggeli kávé helyett...

[ Módosította: radi8tor ]

(#3971) Goose-T válasza vzozo (#3970) üzenetére


Goose-T
veterán

Hagyjad, én már egyszer beszóltam neki emiatt, mégis engem moderáltak ki. A legjobb, ha nem eteti senki. (Lehet ezt a hozzászólást is kitörlik majd.)

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#3972) sutszi


sutszi
veterán

(#3964) DopeBob & (#3966) axioma & (#3968) FLx :

Úgy látom sikerült a negatív oldalt megragadni... :U

50-60 év az igenis nagyszülői kor általában. Itt erre vonatkozott a megjelölés. Sem emberileg sem szakmailag nem volt degradáló célzata a megnyilvánulásomnak...

Egyébként a másik dolog, hogy nyugdíjból hívnak vissza embereket mert a tudásukra szükség van és nincs utánpótlás...

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#3973) Jhonny06 válasza FLx (#3968) üzenetére


Jhonny06
veterán

Az korrekt. :)

(#3974) Mercutio_ válasza vzozo (#3970) üzenetére


Mercutio_
félisten

Az mondjuk ugyanúgy nem átlagos mint a nettó 90 :N

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3975) kovsol válasza Mercutio_ (#3974) üzenetére


kovsol
titán

Pont ezt akartam mondani. A két végletet hasonlítjuk össze.

May the Force be with you!

(#3976) vzozo válasza kovsol (#3975) üzenetére


vzozo
senior tag

A bruttó 500 akkoriban nettó 250 körül volt, ami valszeg annyira már nem kirívó.

(#3977) axioma válasza sutszi (#3972) üzenetére


axioma
veterán

Nem lett jobb. Mi koze van a nagyszulo kornak ahhoz, hogy milyen mint munkaero??? Attol, hogy nagyszulo, miert kell letatazni?

(#3978) azbest válasza axioma (#3977) üzenetére


azbest
félisten

Ebben a kontextusban éppen hogy a fiataloknak volt odaszúrás, hogy köztük nincs olyan, aki el tudná végezni azt a munkát, mert a fiatalok nem ismerik azt a nyelvet. Életkor és munkaminőség közti összefüggésről nem volt szó. :)

A tata egyébként nem kéne, hogy sértő legyen. Szimplán a férfi nagyszülő egyik elnevezése [link]. Nem vén trottynak hívta, az tényleg sértő lenne :K

[ Szerkesztve ]

(#3979) sutszi válasza axioma (#3977) üzenetére


sutszi
veterán

Oké, értem már. Szóval a szóhasználaton pörögsz, aminek valószínűleg az az oka, hogy a te közegedben más jelentéssel mennek ezek...

Tata az nálunk simán a nagypapa szinonimája. Az már más kérdés, hogy ki milyen környezetben szocializálódott és ott hogyan használták...Nálad nyilvánvalóan szidás...

Az, hogy 42 évesen mit veszel magadra az meg a te problémád... Tudtommal nem ezt emlegettem.

Mi koze van a nagyszulo kornak ahhoz, hogy milyen mint munkaero???
A kormegjelölésem pontatlan volt. Az a lényeg, hogy nyugdíj széléről, vagy már benne lévő idős embereket kell levadászni mert munka van, csak hozzáértő megfelelő kompetenciákkal rendelkező személyt nem lehet találni mert nincs... Nincs adott témában fiatal munkaerő, de az öregekből is kevés van... Az emberek felkutatása meg idő...az idő meg pénz... és abból meg kevés van.

Szubjektív véleményem amit eddig én láttam:
Ezek az emberek pedig kicsit már lassabbak, rugalmatlanabbak és még tudnék írni egy rakás dolog ami miatt nem egy életbiztosítás az alkalmazásuk. Nem valószínű, hogy bírják a tempót már...ha határidőre le kell tenni valamit...
Persze vágom én, hogy itt a fórumon ezt is remekül tudják páran cáfolni, mert ismernek valakit aki 92 éves(hogy egy költői túlzással éljek) és egy céget visz a hátán akkora géniusz... a valóságban azért ez nem így működik... de lehet álomvilágban élni...

Szerk.:

(#3978) azbest: Pontosan erről van szó. Köszönöm. :R

[ Szerkesztve ]

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#3980) Dr. Akula válasza FLx (#3967) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Miért ne? Egyrészt az valós tapasztalat, másrészt akkor is ment a vetítés a 2 kilós nettó fizukról, a valóság meg ez volt. Most spec a lakáspiacot ismerem, mikor kitört a válság jöttek a tévések hogy zuhan a kecó ára, most kell venni... hol, mikor? Lehet hogy a panel meg a luxus ára csökkent, de a "normális", emberi kategóriákban egy fillér változás nem volt. Mindenhol csak hallom a valóságtól eltérő bemondásos infókat, és most higgyem is el? Lehet hogy van 250k-s nettó fizu is valahol, talán 1-2 embernek is, de a többségnek ez álom, nem a realitás.

250 nettó az már a 2-3 év gyakorlatos fejlesztő fizetése. Aki itt a fórumban kérdezi hogy mennyit kereshet, az nyilván nem 40 éves múlttal rendelkezik, és vezig posztra pályázik, szal a "hallottam valakitől aki látta" vetítést hagyjuk...

(#3981) Dr. Akula válasza vzozo (#3970) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

[moderálva]

Neked kéne már végre felfogni, hogy nem a 14 évesen diplomás zseni az alap, és nem úgy osztani az észt.

"Most írjam le sokadjára, hogy 8 éve bruttó 500-zal és céges autóval indultak nálunk a junior fejlesztők?"
Leírhatod, de attól még nem hitelesebb. Tesóm már gimiben Mandelbrot ábrákat rajzolgatott Linux alatt Javaban, fél doktorival indult 450 bruttóról (és most se kap sokkal többet, emelni azt sehol nem szeretnek). És akkor aki "csak" átlagos diplomás, az majd nyilván milliókat keres... És ez még korrekt multi, nem cigánykodó magyar.

(#3971) Goose-T:
"egyszer beszóltam neki emiatt, mégis engem moderáltak ki"
Vajon miért...

[ Módosította: radi8tor ]

(#3982) gygabor88 válasza Dr. Akula (#3980) üzenetére


gygabor88
tag

3 év gyakorlatos fejlesztő 250 nettóért be sem hajlandó kapcsolni a gépet, nem hogy hasznot termelni. Esetleg napi 4 órában reális lehet. Ennyiért vesznek fel teljesen kezdőket mostanában.

[ Szerkesztve ]

(#3983) Jhonny06 válasza Dr. Akula (#3980) üzenetére


Jhonny06
veterán

A T-Systemsnél adnak cafeteriával együtt kb. nettó 170-et + negyedévente mozgóbér + évi 1 prémium. Átlagolva ez olyan havi 190-200k nettó. És ezért kb. annyit kell tudni, hogy hibajegyeket veszel fel és end-userek IT-s problémáit oldod meg távolról, már amit tudsz. Nem kell végzettség hozzá. Na most ezek után szerint egyetemről kijött fejlesztők elmennek bárhová nettó 250k alatt?

De én is kíváncsian várom Mercutio kérdésére a választ, hogy honnan szeded ezeket a 90k béreket és milyen tapasztalatod van IT téren. Neked fizetnek ennyit?

[ Szerkesztve ]

(#3984) Dr. Akula válasza Jhonny06 (#3983) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Ez a Trékom a 21. században, amiről én beszéltem az a magyar (bár viszonylag kulturált) cég, ami lehet hogy most többet kínál mint 90k, de hogy a T alatt van ma is, az biztos.

Ha olvastad a hsz-eimet, odaírtam mindegyikhez honnan van az infó. Amúgy meg üzemeltetési területen dolgozok.

(#3985) Mercutio_ válasza Dr. Akula (#3984) üzenetére


Mercutio_
félisten

Abban mi XXI. század, amire most is bárki jelentkezhet?

A bért pedig általában nem az addigi helyen maradás emeli, hanem vagy pozíció, de inkább munkahely váltás. Nem újdonság ez szerintem senkinek aki kicsit is ismeri a munkáltatók gondolkodásmódját.

Az üzemeltetés tág fogalom, a mancinéni nem tud nyomtatni egy vidéki önkormibantól a megyeszékhelyen lévő cégeknek teljes IT rendszereket telepítő és üzemeltető IT cégen át a kritikus rendszereket üzemeltető Linux /solaris guruig.
A másik amit nem szabad elfelejteni, hogy a tudasodnak csak azt a részét fizetik meg ami a munkádhoz kell, hiába tartozol az utolsó csoportba, ha a melód az első ;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3986) Dr. Akula válasza Mercutio_ (#3985) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Most itt nem rólam van szó, nekem már van munkahelyem, ebben a topikban azoknak kell infó akiknek még nincs. Ezért modom hogy maradjunk a földön, ne 8 diplomás Einsteinek fizetésével kecsegtessük a pályakezdőket, de úgy látszik ezt a vzozo félék nem képesek megérteni.

(#3987) axioma válasza sutszi (#3979) üzenetére


axioma
veterán

OK, nekem a tata meg nyanya tenyleg degradalo, meg az is ha a nagyszuloi statusz szamit barmit is. Biztos azert vagyok ilyen ertelemben erzekenyebb, mert a noi mivoltom se mindig eloitelet-mentes ebben a szakmaban... de akkor peace.
De nem magamra vettem, en se ismerem a cobolt (bar en ugy vagyok vele, hogy a programozas nem a nyelven mulik, a szintaxis egyreszt tanulhato masreszt mulando, ennel fontosabb kene legyen az elvek alkalmazasa). Es hogy felig ON is legyen: sajna tenyleg belefutottam en is mar abba, hogy elsosorban egy adott nyelv - akar a tiszta kodolasnal nem is hasznalt - specialitasainak ismeretet varjak el, azon me'rik a hozzaertest. Ezt meg kodoloknak se hiszem hogy lenyeges tudas, eccer at kell rajta esni amikor tanitjak (pl. valtozok lathatosagara irt direkt ga'ny kodok ertelmezese), de utana mar hulyesegnek tartom.

(#3988) azbest válasza axioma (#3987) üzenetére


azbest
félisten

Jelen esetben olyan (ma már) egzotikus nyelvekről van szó, amelyben olyan megoldások is előfordulhatnak, amelyek nagyon eltérnek a modern nyelvektől.
Egy indokot viszont sejtek, hogy miért keresik a cobol-ra specializálódott szakembereket: ezeket a kódokat olyan éles rendszerekben használják, ahol nem lehet hibázni. Jellemzően üzleti élet folyamatai kapcsán fordulnak elő, ahol komoly és drága bevizsgálás után kerülhet ki élesbe egy módosítás. Azért nem írják újra valami modernebb nyelvre a rendszert, mert nagyon sok millió sor kód van és csillagászati összegbe kerülne a fejlesztés, bevizsgálás. Helyette inkább emulátorokon futtatják a régi és már korából adódóan is bizonyított kódot a mai gépeken.

Talán úgy lehetne még hasonlítani a mostani és régi nyelveket, mintha a modern sorozatgyártást hasonlítanám a kézműves termékhez. A sorozatgyártásnál a mérnők tudja hogyan kell beprogramozni a gépet, a kézműves meg tapasztalatból tudja hogyan kell prmitív eszközökkel megmunkálni az anyagot. Más világ.

(#3989) emvy válasza azbest (#3988) üzenetére


emvy
nagyúr

Na igen. Az evtizedek ota futo kodnak van egy nagy elonye, akarmilyen spagetti is: mukodik.

while (!sleep) sheep++;

(#3990) Mercutio_ válasza emvy (#3989) üzenetére


Mercutio_
félisten

Kritikus rendszer esetén ;]

Tudok olyan vallalatiranyitasi rendszert amire már 5x annyit költöttek mint egy a jelenlegi folyamatokat lekövető új + adatmigrálás és tisztítás ára és még mindig kalap kaki.
Persze nem multi környezet...

Dr.Akula: Ha egy pályakezdőt egyetem alatt nem érdekli annyira a szakma, hogy a kötelezőn túl is szerezzen némi gyakorlatot és /vagy a jobb esélyek, több lehetőségért sem hajlandó (amennyiben vidéki) mozdulni az tudjon rá, de az összes többi pályakezdő számára azok a lehetőségek adottak amivel itt a srácok “dobálóznak“ :K

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3991) stoilt válasza axioma (#3952) üzenetére


stoilt
újonc

"Na azert ugye ezzel nem azt akarod mondani, hogy a tudomanyegyetemes programozo, prog.terv szakok teljesen alkalmatlan embereket kepeznek, mert nem tanitanak fizikat?"

Semmi ilyesmit nem írtam.

Ami azt illeti kettővel későbbi hozzászólásban ki is fejtettem: "És lehet jó fejlesztő attól, hogy nem tanult diszkrét matekot meg atomfizikát."
Bár tény, hogy ezt nem a proginfóval kapcsolatban írtam.

(#3992) #35193216 válasza Mercutio_ (#3990) üzenetére


#35193216
törölt tag

Az átlag és a medián is a két szélsőséges álláspont között van a kezdő informatikusoknál, egyszerűen csak eltérő körökben mozogtok.

(#3993) ITmuki válasza Dr. Akula (#3980) üzenetére


ITmuki
csendes tag

Szia!

1 év gyakornoki tapasztalattal(éles projektekbe dobtak pár hét után) 250 nettó, véletlenül sem 2-3 év.

(#3994) Mercutio_ válasza #35193216 (#3992) üzenetére


Mercutio_
félisten

És ezzel most kinek és mit akartál mondani? :D

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3995) #35193216 válasza Jhonny06 (#3983) üzenetére


#35193216
törölt tag

Ott elvárják a folyékony német nyelvtudást is az angol mellett, és egyébként a kezdő fejlesztők sem keresnek sokkal többet ugyanott, a seniorok sincsenek nettó 500k közelében (és a fejlesztőknek is tudniuk kell németül). Pedig nem fizetnek rosszabbul az átlagnál, csak az átlag pályakezdőknél nem 250 nettó, hanem ennél alacsonyabb (persze nem is 90), és seniornál sem 500k. Persze van, aki sokat keres, de ezt nem vitatta senki.

(#3996) #35193216 válasza Mercutio_ (#3994) üzenetére


#35193216
törölt tag

Azt, hogy elbeszéltek egymás mellett.

(#3997) Mercutio_ válasza #35193216 (#3996) üzenetére


Mercutio_
félisten

Akkor nem érted a szitut.
Itt eddig bárki bármit írt az Drakula szerint hülyeség /sci-fi/3 diploma+10 év gyakorlat + kisdoktori alatt elérhetetlen. Ha állami tulajdonú cégről van szó oda pedig csak csókosok juthatnak be.

Senki nem mondta, hogy nincsenek alulfizetett állások, de nem kötelező ott dolgozni mert a munkaerőpiacon eladható tudásra van kereslet és a 90k nettó többszöröse a reális bér, persze adott esetben ezért mozdulni kell.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3998) stoilt


stoilt
újonc

Hogy egy kis ON téma is legyen:

Nem: férfi
Kor: 22
Munkakör: java fejlesztő gyakornok (vállalatirányítási rendszeren dolgozom)
Végzettség: BME mérnök informatikus BSc folyamatban (2 tárgy + szakdolgozat van még; ha minden jól megy nyáron diploma)
Nyelvtudás: angol felső, német alap
Netto fizetés: 924 HUF/óra (annyit kapok, amennyit dolgozom értelemszerűen; 20-30 óra/hét a megegyezés, általában az intervallum felső részében mozgok vagy túl is teljesítem, nyáron 40-et mentem)
Egyéb: segítenek a szakdolgozatomban (téma + konzulens + bíráló); ígéretet kaptam, hogy átvesznek diploma után teljes állásba; nagy tudású, segítőkész, jófej kollégák
Hely: Budapest, magyar kkv

+: az alkalmazottaknak szerződésük szerint tilos a bérükről beszélniük, de ha jól értettem az elejtett célzásokat, a friss diplomás junior fejlesztőket kb. bruttó 350k-ért (~nettó 230k) veszik fel, meg valamennyi cafeteria.
Ezen felül egy idő után lehetőség van otthonról is dolgozni néha céges notival, meg hallottam legendákat arról, hogy a cég esetleg fizet második, harmadik diplomát és egyéb továbbképzéseket, de ki tudja mi lehet az apóbetűs részben :DDD
Nagyjából ennyi jut eszembe hirtelen.

(#3999) bandus válasza Jhonny06 (#3983) üzenetére


bandus
veterán

szerintem teljesen meddő ez a vita amit folytattok. ha valamennyire valós képet akartok kapni a dologról nyugodtan lehet nézegetni az egyetemek frissdiplomás-követő felméréseit, statisztikáit. ott elég frankó képet lehet kapni a kezdő átlagjövedelmekről, pl.: [link]
. bár úgy gondolom ez is torzít kicsit, szerintem szívesebben ad valaki konkrét számokat abban az esetben ha elégedett/jól keres, mint ha nem, de ez minimális. ezen felül meg lehet kiragadni olyan példákat - és biztos van mindenkinek ilyen ismerőse - aki programozóként nettó 150k-val helyezkedett el, vagy kommunikációt végezve nettó 350-nel.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#4000) syl5


syl5
őstag

Hát én se nagyon tudom miről beszéltek itt, hogy egy nulla tapasztalatos fejlesztő kiesik az egyetemről és rögtön letesznek elé 250 nettót...
Mikori tapasztalatok ezek, mikor voltatok ti kezdők?

Jelenkori tapasztalatok:
-Nem egész 2 év tapasztalat után adtak 230 nettót.
-Egy év után kaptam +20k-t, tehát most vagyok nettó 250k-nál 3 év tapasztalattal. Nem egyszer volt éjszakázás, minden szart megcsináltam, amit elém tettek.
-Ha pályázok valahova, akkor mindig túljutok bármilyen szakmai teszten, szakmai interjún, amikor kinyögöm a nettó 360-at akkor néznek rám boci szemekkel, és onnantól kezdve vissza se jeleznek... hmm

+1 Van olyan barátom, aki 10+ év után melózik nettó 350-ért.

Jah.
A 8 évvel ezelőtti nettó 250 úgy gondolom, ha figyelembe vesszük az inflációt a mai értéken kb nettó 325.
Nincs már jó világ! Ennyit lehetetlen junior-ként megkapni manapság. :( Mindenki rohadt kapzsi, és csak önmagával foglalkozik, és nem is lát túl a kis környezetén.

[ Szerkesztve ]

Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.