Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#3001) Mercutio_ válasza Szakbarbár (#2999) üzenetére


Mercutio_
félisten

Elég barkács cégnek tűnik IT-s policy, sla, jogosultsági szintek, COE és hasonlók nélkül...

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3002) Turbógombób


Turbógombób
újonc

Gyakornokból véglegesítés előtt állok, érdekelne mit lehet elkérni ebben a helyzetben szerintetek. Utolsó év Bsc, pár tantárgy, kb 30 óra/hét munkaidőm lenne. Vidéki (megyeszékhely) cég, web service alapú ERP fejlesztés. ASP.NET C#. Architekturális ötletelésben is van részem. Béren kívüli nincs. Minimál összegre bejelentés és zsebből pótlás van.

(#3003) azbest válasza Turbógombób (#3002) üzenetére


azbest
félisten

Ha nem akarja tisztességesen kifizetni a munkát, akkor inkább valami komolyabb céget kellene keresni. Elég ha megbetegedsz, vagy bármi történik és máris csak töredékét látod.

(#3004) sutszi válasza Turbógombób (#3002) üzenetére


sutszi
veterán

Egyetértek az előttem szólóval.
Én 2 évig dolgoztam így. Soha többet nem vállalom be. Inkább új cég mint ilyen megalkuvás. :(((

Tudnék még mondani kellemetlenségeket amikben volt részem emiatt, de ide személyes okokból nem írnám be... :(

Ha okos vagy tanulsz más hibájából és nem követed el újra...

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#3005) Turbógombób válasza sutszi (#3004) üzenetére


Turbógombób
újonc

Persze, értem, igazatok van. De mint írtam utolsó évem van az iskolában. Addig úgy látom mind1, utána természetesen csak korrekt módon folytatnám vagy másik cég.
még mindig érdekelnek egy kb összeg.

(#3006) sutszi válasza Turbógombób (#3005) üzenetére


sutszi
veterán

Tehát az utolsó évre amíg a sulit be nem fejezed és heti 30 órára szeretnél egy összeget?

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#3007) AMDFan válasza Szakbarbár (#2999) üzenetére


AMDFan
addikt

Bocs nem voltam teljesen konkrét. 1st level idegennyelvü IT helpdesk-re gondoltam. Itthon van pár cég akiknél vannak ilyen melók + 2nd level ha kicsit jobban megy az IT.

(#3008) Turbógombób


Turbógombób
újonc

igen, csak erre az időszakra.

(#3009) sutszi válasza Turbógombób (#3008) üzenetére


sutszi
veterán

Szerintem várj még egy-két véleményt ezzel kapcsolatban de én 130-160 nettó körül tippelek. Attól függően mennyire vagy jó és gyakorlott a témában.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#3010) KMan válasza Turbógombób (#3008) üzenetére


KMan
őstag

En is 150 nettó körül mondanám, bár annak érdemes lenne utáanézni, azt hiszem hogy a heti 32 óra (4nap/hét) az már teljes foglalkoztatás és nem részmunkaidő... De nem vagyok HR-es, de van vmi ilyesmi...

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#3011) _NCT


_NCT
őstag

IT rendszer üzemeltetés angol ugyfelek+ magyar ugyfelek kb 50-60 fős office virtuális gépekkel egyedüli emberként mennyit lehet elkerni? 200k-t ajanlottak + 20k cafeteria. Sztem nagyon kevés.

(#3012) amargo válasza _NCT (#3011) üzenetére


amargo
addikt

A témához azon kívül nem tudok hozzászólni, hogy ezt nettóban legalább?

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#3013) _NCT válasza amargo (#3012) üzenetére


_NCT
őstag

Persze. 2.5 éves szakmai tapasztalattal.

(#3014) djgeg válasza _NCT (#3011) üzenetére


djgeg
őstag

Ez eléggé IT mindenes munkának tűnik nekem :DDD, és így kicsit keveslem a pénzt is a leírtak alapján.(Tapasztaltaim alapján a munkakörök inkább bővülnek mint szűkülnek, főleg az ilyen mindenes munkáknál)
Szerintem ha egy emberrel akarják elvégeztetni a Magyar+ Angol ügyfelek supportját, 50-60 fős HO office supportot és még a Szerverek VM ek üzemeltetését is, akkor egy 250-300 netto (+kaf) legalább reális rá. Egyetlen tényező a tapasztalat. 2.5 év nem sok szerintem ilyen téren.

Van Virtualizációs tapasztalatod? Esetleg valamilyen MS vagy egyéb papír? Te lennél egyedül ezekre a feladatokra?

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#3015) _NCT válasza djgeg (#3014) üzenetére


_NCT
őstag

Szia. MS papír folyamatban, virtualizáció alapszinten megy, ezalatt azt értem VMware workstation-t napi szinten használom, ESXI-ben meg tudom hogy kell virtuális gépet konfigolni, telepíteni, Vcenter-en keresztül magát a hosztot konfigolni, ESXI-t is tettem már fel. Nagyobb környezetben nem építettem még rendszert ki, cluster-t stb esxi-n meg tudnám csinálni, hálózati dolgokat konfigolni, de nem bíznám rá az életem. :DDD

Tudom hogy nincs sok éves tapasztalatom, de ha kezdők megkapják normális helyen a bruttó 300 ropit, akkor 2 éves nagyvállalati tapasztalattal sztem nem irreális a bruttó 400k + caf.

[ Szerkesztve ]

(#3016) djgeg válasza _NCT (#3015) üzenetére


djgeg
őstag

400k nettó? Nem feltétlenül irreális, csak szerintem kicsit több tapasztalat kéne hozzá. Alapvetően ha ilyen mindenes embert keresnek, és 2.5 év tapasztalattal azt mondták gyere akkor nem hiszem, hogy pont reálisan akarják kezelni a fizetés témát. Persze lehet hogy tévedek, de szerintme akkor lenne reális a 400+ bérigény ha ez nem így lenne: "de nem bíznám rá az életem. "

Ha mondasz egy 400 nettot akkor szerintem dobnak egy hátast (Mivel a duplája) 250-300-350 e netto +kaf tartok reálisnak max a tapasztalat alapján, de ne legyen igazam :)
Szerintem tisztázd le jobban a munkakört. Mert ha minden IT feladatot veled akarnak elvégeztetni, akkor lehet érvelni, hogy ezért nem feltétlen egy munkakör, amit veled be akarnak töltetni.

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#3017) _NCT válasza djgeg (#3016) üzenetére


_NCT
őstag

400k bruttót írtam :D A nettó az szerintem is irreális lenne :P

[ Szerkesztve ]

(#3018) djgeg válasza _NCT (#3017) üzenetére


djgeg
őstag

ohh sry :D my bad

Brutto 400 az 260 netto, ha jól néztem. Annyi bőven reális érte. én 300 netto ig is elmennék, mert kicsit sokallom egy munkakörre ezt a melót. Egyeztesd le, hogy pontosan mik lennének a feladatok és, hogy többen vagytok e rá vagy csak egyedül lennél.

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#3019) _NCT válasza djgeg (#3018) üzenetére


_NCT
őstag

Az tuti hogy csak egyedül lennék, meló meg igazából helpdesk + rendszerüzemeltetés(sql szerver, exchange server + ad ds ezek fix + ezekhez gondolom a hálózat is jah és jó pont ha ismerem a vmware-t vagy hyper-v technológiákat.)

Erre ajánlottak 200k + 20 caf-t. Jelenleg is dolgozom, ott kicsit több a bér (270 caf-al együtt) viszont meló meg kihívás nincs. És ha nem váltok, beragadok és 10 év múlva is ennyit fogok keresni :D

[ Szerkesztve ]

(#3020) djgeg válasza _NCT (#3019) üzenetére


djgeg
őstag

Ha egyedül leszel akkor lehet érvelni, hogy ez bőven 2 munkakör
-Helpdesk (Angol és magyar mint említetted) Van valami partnerszám?
-HO office helpdesk,
-HO hardver-szoftver üzemeltetés
-AD+SQL+exchange szerver
-Szerver és hálózati eszközök üzemeltetése (van e erre valami külsős cég megbízva?! nem árt tudni, hogy van e valahova fordulni nagy gebasz esetén. Nem lehet figylemen kívül hagyni a gömbvillámot és murphy-t sem:DDD )
-VM
+A mindennapi dolgok, gondolom. Nem megy a nyomtató, telepíts egy két dolgot, nem jó ez nem jó az. Jártam ilyen cipőben a munka legnagyobb részét elviszik ezek a + szarságok.

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#3021) Jhonny06 válasza _NCT (#3011) üzenetére


Jhonny06
veterán

Tipikus kis cég és mindent 1 emberrel akarnak megcsináltatni és még fizetni se nagyon akarnak érte -> szvsz hanyagold őket.

Volt már ilyennel tapasztalatom, később csak rosszabb lesz.

[ Szerkesztve ]

(#3022) djgeg válasza Jhonny06 (#3021) üzenetére


djgeg
őstag

Nekem volt pozitív tapasztalatom, csak a fizut kellet kiharcolni :DDD , de igen oda kell azért figyelni.

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#3023) _NCT válasza Jhonny06 (#3021) üzenetére


_NCT
őstag

Csinálnék én sok mindent, ha megfizetnék. De sok helyen még mindig azt látom, hogy nem akarják megfizetni a tudást. Értsél mindenhez, ne hibázzál és ne kerülj sokba.

Lehet hogy nincs még sok éves tapasztalatom, de törekszem arra, hogy amit nem kapok meg a munkahelyen tudást, azt munkaidőn kívül, szabadidőm is rááldozva tanuljam és képezzem magam.

Sajnos a jelenlegi cégnél az kapja a legtöbb fizetést, aki a kevesebb munkát csinálja, akár érettségivel is.

[ Szerkesztve ]

(#3024) AMDFan válasza _NCT (#3019) üzenetére


AMDFan
addikt

200k nettóért nehogy elvállald ezt. 300k nettó a minimum, de igazából ezért jóval többet el lehetne kérni, mert ez elég sok munkának tünik (nem egy emberes meló mint ahogy többen mondták már). Az a baj ezekkel a cégekkel hogy egész addig fogalmuk nincsen hogy mennyire függnek az IT-tól amíg nem jön egy komoly gebasz. Akkor meg majd néznek értetlenül meg bután...

(#3025) djgeg válasza AMDFan (#3024) üzenetére


djgeg
őstag

Bizony, amikor beüt a gebasz és hívni kell egy céget aki megcsinálja meglátják a számlát és rájönnek mennyibe is kerül :DDD

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#3026) gghrtz


gghrtz
őstag

De ha kell a meló nagyon, azért inkább vállald el, csak próbálj meg jobb fizut kiharcolni. Közben meg keresgélj mást.

(#3027) _NCT válasza gghrtz (#3026) üzenetére


_NCT
őstag

A váltás szakmailag lenne fontos, a jelenlegi munkaadóm összes lehetőségét kiaknáztam, nincs tovább..... Ez már sajnos fél éve húzódik, folyamatos ígérgetések és ködösítések jellemzik a közel 1000 főt számláló céget.

Nem élet-halál kérdése, de már nem érzem jól magam ott ahol vagyok.

Én voltam a hülye, hogy 2 évig kihúztam, sajnos későn jött meg az eszem, bár az a szerencsém, hogy még viszonylag fiatalon és nem 30-35 évesen akarok kalimpálni....

[ Szerkesztve ]

(#3028) DopeBob válasza _NCT (#3027) üzenetére


DopeBob
addikt

vazze, 30 évesen akkor már semmi esélyem másik állásra? :O

Egy átlag egyetemista mondjuk 24 éves korára végez. 30 éves korára van 5-6 év gyakorlata, de ha mást szeretne csinálni, nem kell majd sehova mert öreg? Dolgozott 5 évet, és fog még minimum 35-t. :(

MZ/X

(#3029) doc válasza DopeBob (#3028) üzenetére


doc
nagyúr

30 evesen nagyon jo eselyeid vannak masik allasra (sot...), minden attol fugg hogy mit tudsz
engem pl. most, 35 evesen csabitottak el az eddigi munkahelyemrol
az 5-6 ev tapasztalat megfelelo teruleten (pl. IT) sokkal tobbet szamit mint hogy mennyi idos vagy (ez utobbi kb. semmit)

(#3030) DopeBob válasza doc (#3029) üzenetére


DopeBob
addikt

én is így gondolom ;)

nem értettem a kolléga kétségbeesését. Kicsit próbáltam feldobni azzal, hogy a hátralévő 40 évében valószínűleg nem ugyan azt fogja majd csinálni :)

MZ/X

(#3031) magnerss


magnerss
csendes tag

Sziasztok,
az alabbi allasnal szerintetek milyen fizetes igenyt tudok megjelolni? mert kerik:(
feladatok: uj es meglevo oldalak karbantartasa, termek feltoltes
elvaras: ps ismeret, szamitogepes ismeretek
elony: ps magas szintu ismerete, html, php, angol
rolam: jelenleg nem ebben dolgozom, de munkam soran es privatban is kiadvanyokat, webdesign-okat is keszitek 4-5 eve, ps-t jol ismerem, (fotozom) php, html, angol is megy.
koszi fiuk:)

(#3032) djgeg válasza DopeBob (#3028) üzenetére


djgeg
őstag

Én 24 vagyok és van 6 év tapasztalatom, mivel teljes értékű munka mellet ment a tanulás :DDD
Egy mai "Egy átlag egyetemista " pedig 21-22 éves korára azért már végez(igaz attól függ mivel)

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#3033) _NCT válasza DopeBob (#3030) üzenetére


_NCT
őstag

Én azért írtam azt hogy "öreg"-nek számít a 30-35 éves kor váltogatni, mert mire kijön az ember egyetemről, főiskoláról, addigra elvárják az 5 év gyakorlatot sok helyen, pl Audinál is. Ha úgy nézzük hogy suli mellett dolgoztam, én is beírhatok 5 év szakmai tapasztalatot a mostani 2 évemmel, de igazából ezt egyik munkaadó se vette figyelembe, mármint a suli melletti support/rendszergazdai munkát. Mindenki azt nézi, hogy x évben végeztél, ez az első normális, komoly munkahelyed és kész.

Vagy csak én fogom ki a hülye állásokat :D

Tehát most jelenleg 27 leszek, van 2 év szakmai tapasztalatom suli után, amivel sokra nem megyek, mert nem tudtam eleget tanulni. Ha megint kifogok egy céget ahol ne adj isten 2 évig ígérgetnek, közben se fejlődés se tapasztalatgyűjtés nem lesz (viszont a fizetés viszonylag jó), akkor 29-30 éves leszek és még mindig nem lesz akkora tapasztalatom, mint mondjuk másnak. Személyes tapasztalatom h munkaadók inkább kapkodnak a pályakezdőért sokkal kevesebbért, mint a tapasztalt 30-35 évesekért.

(#3034) Tapsi válasza _NCT (#3033) üzenetére


Tapsi
addikt

Én végig egyetem mellett melóztam, sőt, még most is, de nem pályakezdő állásom van. Szóval keresgélni kell.

(#3035) djgeg válasza _NCT (#3033) üzenetére


djgeg
őstag

Én azért vágtam belel 18 évesen. Azóta dolgozom és mellette képeztem magam.(Igaz így a tanulás szorult háttérbe inkább) Mint tapsi mondta nézelődni kell. Az egyetem mellet végzet munka pedig semmiképen sem elhanyagolható. Tessék beírni, jobban kiemelni.

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#3036) _NCT válasza djgeg (#3035) üzenetére


_NCT
őstag

Beírtam, kiemeltem szépen, de "csak" diákmunka ezért semmibe veszik. Elmúlt 2 hétben 10 helyen voltam, ebből 5-nél lenézték.

(#3037) Grekooo


Grekooo
csendes tag

Sziasztok!

Ugyan nem infós, de hátha vkinek hasznos lehet.

Nem: ffi
Kor: 25
Munkakör: termék mérnök
Végzetség: gépészmérnök MSc
Nyelvtudás: angol közép
Netto fizetés: 230+ caf
Egyéb: első igaz munkahely, 1 év gyakornoki tapasztalat
Hely: Heves megye

(#3038) djgeg válasza _NCT (#3036) üzenetére


djgeg
őstag

Hát sajnos sok a barom.
Nekem anno volt olyan tapasztalton, hogy mellék állás (gyakorlatilag diák munka volt) került szóba és elkezdtem róla beszélni interjún. Aztán leállított a srác, hogy kamukra nem kíváncsi.... Mondom mi? Hát mert a diák meló meg a gyakorlat az kamu. Megkérdeztem miből gondolja ezt. Hát még neki is van személyes tapasztalata.... Mondom ja mert te csaltál és lébecoltál a diákmeló/gyakorlat alatt ezért biztos más is...
:(((

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#3039) gghrtz válasza djgeg (#3038) üzenetére


gghrtz
őstag

Vannak ilyen parasztok, nem kell velük foglalkozni. Remélem azért tényleg mondtad is ezt neki. Én tuti mondtam volna.

(#3040) djgeg válasza gghrtz (#3039) üzenetére


djgeg
őstag

Annyira felhúzott a gyerek, hogy mondtam neki még mást is :DDD

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#3041) birno


birno
addikt

Sziasztok,

Jelenlegi cegemnel bertargyalas van, kivancsi lennek szerintetek megfelelo-e az ajanlatuk.
30 eves vagyok, diploma nincs, az elozo cegnel 3 evig voltam tesztelo, ezalatt rengeteget foglalkoztam T-SQL-el, kicsit C#-al, majd ugyanannal a cegnel atraktak fejlesztonek, 1 evig csinaltam, Java fejlesztes, androidra.
Ezutan valtottam a jelenlegi helyemre, Java EE, meg Ruby, UI automationhoz, itt 1 eve vagyok.

Az eddigi fizum 275 netto+30 kafeteria(ez mar a tenylegesen levasarolhato) volt.
Most megajanlottak 340 nettot+a kafeteria, ami nem valtozik.

Ami miatt dilemmazok, hogy azok, akikkel egyidoben mentem a ceghez, kevesebbet keresnek, eddig is s a mostani emelessel is, tehat ebbol a szempontbol jo vagyok, de tudom, hogy most nagyon porog ez a szakma s a cegnek iszonyatosan kellenek az emberek(egy multi btw), s nem igazan bocsatananak el senkit, szoval talan meg lehetne fokozni.

A leirt tapasztalatok alapjan, az emlitett osszeg realis?
Szerintetek a korulmenyek alapjan, erdemes lenne beprobalkozni tobbel? Ha igen mennyivel?
Ugye azert a lo tuloldalara se akarok atesni, ezert agyalok rajta nagyon.
Elore is koszi.

(#3042) Soak válasza birno (#3041) üzenetére


Soak
veterán

Megmondod hogy te 380ra gondoltal, max nemet mondanak, de legrosszabb esetben is 340et kapsz.

[ Szerkesztve ]

(#3043) birno válasza Soak (#3042) üzenetére


birno
addikt

Az tiszta, engem az erdekel, hogy jelenleg mennyire realis ez a keres, ezen a piacon, masok hasonlo tapasztalattal, tudassal mennyit keresnek stb. :)

(#3044) Soak válasza birno (#3043) üzenetére


Soak
veterán

2 eves fejlesztoi rs 5 eves iparban toltott tapasztalattal teljesen.

(#3045) polonic válasza Grekooo (#3037) üzenetére


polonic
félisten

Csak nem a zf?

(#3046) AMDFan válasza birno (#3043) üzenetére


AMDFan
addikt

+1 arra hogy teljesen reális a 380 nettó + juttatások.

(#3047) Pikkolo^^ válasza Grekooo (#3037) üzenetére


Pikkolo^^
addikt

Mit csinálsz pontosan termék mérnökként?

(#3048) target_mode


target_mode
újonc

Sziasztok!

Lehet kicsit hosszú lesz...

Nem: férfi
Kor: 42
Hely: Vidéki megyeszékhely, 60 fős, alapvetően nem informatikai profilú cég.
Munkakör: Hivatalosan programozó, nem hivatalosan mindenes.
Végzettség: Érettségi + OKJ
Nyelvtudás: angol társalgási szint.
Bruttó fizetés: 350 Full bejelentve. Évente 5% emelés. Karácsonykor egyszeri + bruttó 50

20 éve foglalkozom informatikával az első 10 évemben informatikus/rendszergazda voltam, majd PHP programozóként kezdtem el dolgozni (a nyelvet autodidakta módon az informatikai munkáim mellett sajátítottam el)

Jelenlegi munkahelyemen 4 éve dolgozom. Programozóként vettek fel. Feladataim:

- MVC rendszerben írt egyedi szoftverek fejlesztésére a nulláról. Ez gyakorlatilag egy vállalatirányítási rendszer és annak a moduljai, illetve egyéb MVC fejlesztések.
- Drupal, DrupalCommerce fejlesztések.
- Régi Joomlában, Wordpressben vagy bármilyen külső programozó által 5-10 éve fejlesztett egyedi gányolások kozmetikázása, szinten tartása is hozzám tartozik,
- A telephelyek között webkamerás rendszert is létre kellett hoznom a semmiből és ezt is fejlesztgetem / karbantartom (Wowza, VLC, Flash)
- Jelenleg fut 2 külsős, alvállalkozós fejlesztésünk, ezt is nekem kell irányítani, tehát rendszertervet/ütemtervet készíteni, kódolásra kiadni az alvállalkozóknak, majd az eredményt tesztelni/hibajegyeket készíteni stb...

Úgy gondolom ez is bőven elég egy fejlesztőnek, de 2 éve felmondták a szerződést a rendszergazda alvállalkozóval, mondván, hogy én is értek hozzá, azóta még:

- 6 szervert üzemeltetek (4 linux (FTP, samba, apache, MySQL, PostgreSQL, tomcat, Wowza, tűzfal, mentések stb..), 2 windows)
- Nemrég migráltam át a teljes levelezésünket Lotus Notes-ről Exchange-re, azt is adminisztrálom,..
- A support is hozzám tartozik, a hardveres problémák kivételével (Gizike: Nem látom a leveleimet dátum szerint. Én: azért mert tárgy szerint rendezted bmeg!, stb...)
- Open Source rendszereket kell bevezetnem, pl Humán osztálynak találtak egy nyilvántartó rendszert, ami ingyenes de már 4 éve nem fejlesztik telepítsem, használjuk, tiszta bughalmaz, javítsam, kössem össze a mi rendszereinkkel stb.. szóval agybaj...

Természetesen minden egyszerre kell, ha a külső fejlesztők nem kapják meg időben a specifikációt, akkor az a baj, ha túl sok spam-ot kapunk akkor az a baj, ha a webkamerás mentés nem működik, akkor az a baj.. stb...

Mondanom sem kell, a legkevesebbet a programozással tudok foglalkozni, azzal is csak napi fél -1 órákat, ha leülök 10 percre egy fejlesztést átgondolni, csöng 2 perc múlva a telefon, hogy Gizike nem kapott meg egy fontos levelet, vagy most azonnal meg kell csinálni a hírlevelet és ki kell küldeni stb...

Túlórázni már nem vagyok hajlandó, pedig lenne mit. A programozásban csak visszafelé fejlődök, az új technológiák elrobognak mellettem, munka után annyira kifacsart vagyok, hogy egyszerűen már nem tudok tanulni, nem fog az agyam...

Most azt tervezgetem, hogy felmondok (ezt már félig-meddig szóba hoztam és jött is a pánikolás, hogy akkor ki viszi tovább a dolgaimat...) és 6-8 hónapig napi 8 órában nekiállok Java-t tanulni, mert érdekel és tetszik a nyelv és van annyi tartalékom, hogy maximum 8 hónap belefér jövedelem nélkül.

Szerintetek meddig tudok eljutni 6-8 hónap alatt, milyen esélyekkel tudok indulni a munkaerőpiacon vidéken? 43 évesen mennyire kapkodnak még kezdő Java programozó után?

Ha maradásra próbálnak bírni mennyit kérhetek reálisan a jelenlegi munkáim alapján?

Köszönöm és elnézést a hosszért.

(#3049) djgeg válasza target_mode (#3048) üzenetére


djgeg
őstag

Mindezt Bruttó 350 e Ft-ért? Netto 229.250 Ft ért?
20 év tapasztalattal?

Munkaköreid:
-Rendszergazda
-Helpdesk
-Office Hardveres és Softveres üzemeltetése és supportja
-Web adminisztrátor
-Exchange adminisztrátor
-Programozó
-Csoport és projekt vezető
-Biztonsági "szakember" (megfigyelő rendszer)
-Régi kókányolt rendszerek felügyelte fejlesztése, összetartása

Jó ideig voltam majdnem hasonló cipőben. Saját vélemény alapján reális fizetést elérni nem nagyon lehet ilyen cégektől.
Ilyen munkáért ennyi tapasztalattal minimum 350-400 e Ft nettot mondanék és még akkor is mazochista aki ennyi mindent a nyakába vesz még ennyiért is. Gondolom ha valami gebasz van akkor az ostor még rajtad is csattan, stressz nyomás is van bőven.
Tipikus kis magyar cég. Nincs fogalmuk mennyit ér, vagy mennyibe is kerül az IT üzemeltetés. Én kérnék be üzemeltetési ajánlatokat a helyedben a környékről infósoktól vagy informatikai cégtől, ha van a környéken és megmutatnám nekik.

Helyedben nagyon nézelődnék, sőt kacsingatnék a Pestre költözésselis. 20 év tapasztalattal még ha releváns 10 év van mögötte ennek a sokszorosát lehetne keresni amit most keresel.

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#3050) FLx válasza djgeg (#3049) üzenetére


FLx
addikt

Azért jól hangzik ez meg minden, de tudni kellene a szakmai tapasztalat szintjét is. 400 nettót mire adnál te? Normális helyen nem keresnek mindenest, csak a sufni cégben, ahol meg nem fizetnek, ahogy a példa is mutatja. Akkor lehet elérni 400 nettókat, ha ezek közül a dolgok közül egy dologban nagyon profi a kollega. Ha ez tényleg így van, akkor Pestre kell jönni, egyéb esetben viszont nem lehet ugrálni.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.