Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vzozo

senior tag

Jó, tehát akkor ami számomra lejött: egyeseknek bántja a csőrét, hogy vannak jobb képességű emberek, akik esetleg könnyebben tanulnak, kevesebbet kell aludniuk, jobban osztják be az idejüket, etc. - és emiatt több szakmai gyakorlatot, bővebb ismeretanyagot, értékes kapcsolati hálót szereznek, amiért a munkaerőpiacon pozitív diszkrimináció éri őket. Ők az ún. "szupermenek".

Na most akkor a nagy kérdés(ek) a következő(ek): ez miért is baj? Mi a cél? Húzzunk vissza, le mindenkit valami minimálszintre? Ne legyenek kiemelkedő tehetségek? Kapjon mindenki minimálbért? Sőt, esetleg az ambíciózus embereket küldjük egyenesen uránbányába, teljesítsenek ott?

Engem ez a legsötétebb kommunista eszmékre emlékeztet, bár persze megértem, hogy sokan visszasírják azokat az időket, amikor papíron mindenki "egyenlő" volt. Meg aztán könnyebb is irigykedni mások sikerére, esetleg megmagyarázni, hogy én miért nem érek el valamit, ahelyett, hogy azon pörögne az agyuk, hogyan lehetne mégis elérni bizonyos célokat...

Túl lett beszélve. Logoff.

Új hozzászólás Aktív témák