Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#34001) akela91


akela91
addikt

Sziasztok!

SysData-val van bárkinek tapasztalata? Bármi infó jól jönne a cégről, de itt PH-n 20 éves kommenteket találok csak. :DDD Elsősorban fejlesztői fizuk érdekelnének, de nyilván érdekelne az is, milyen ott a légkör és a vezetőség.

[ Szerkesztve ]

(#34002) Tapsi válasza section9 (#34000) üzenetére


Tapsi
addikt

Hát jó, csak így itthon pl. kilőtted a mol-t, az otp-t is kapásból a mbh mellett ezen logika mentén. Telekomnál is emlékszem, hogy úgy kellett kimenteni a CEO-t a balkánról egy korrupciós ügy miatt. :)

Szóval szép dolog ez a mentalitás, csak ha utána mész, a végén kijön, hogy a Greepeace-nél tiszta melózni, mindenhol máshol akadnak bűnözők a vezetőségben/tulajdonosi körben.

(#34003) Madwe válasza Tapsi (#34002) üzenetére


Madwe
nagyúr

Szerintem ha elég alaposan végzed a munkád, kiderül hogy ott is akadnak bűnözők :D

(#34004) Tapsi válasza Madwe (#34003) üzenetére


Tapsi
addikt

A kedvencem, amikor kiderült, hogy a TI-nél volt valami zaklatási ügy (444.hu dettó). Na, akkor én már tényleg elengedtem azt a gondolatot, hogy vannak tisztességes helyek a világon. :U

(#34005) axioma válasza akela91 (#34001) üzenetére


axioma
veterán

nem tudom miota Sysdata megint multkor futottam bele en is, keresd Siemens PSE neven, ugy 20 evig azon a neven voltak, nemreg valtott vissza [en az elso nevvaltas elott/korul voltam ott, erdemben az nem segit neked, de ezert tudom hogy mi az oka]

(#34006) section9 válasza Tapsi (#34002) üzenetére


section9
őstag

Es ez baj? Jot meg nem hallottam egyik altalad emlitett cegrol sem. ;]

Persze, hogy akadnak, nincsenek illuzioim, de szerintem markans kulonbseg van akozott, hogy par amugy etikailag megkerdojelezheto investment firm a tulajdonos vagy egy penzemen eloskodo korrupt politikus es a haveri kore.

(#34007) carapace válasza Tapsi (#34002) üzenetére


carapace
csendes tag

Így is van, dolgozzon ezeknek akinek két anyja van. Meg amúgy is szarul fizetnek, akkor meg minek.
Meg tényleg van különbség abban, hogy most az Orbán féle maffiát gazdagítja-e az ember a munkájával vagy egy multi részvényeseit, akik között ettől még lehetnek gázos arcok, de azért ilyen szintű lopoldában mint amit ezek összeraktak itt szimplán hányinger résztvenni.

(#34008) Tapsi válasza section9 (#34006) üzenetére


Tapsi
addikt

Hja, én se dolgoznék nekik soha, de nem a tulajdonosi kör miatt, hanem mert szar helyek. Persze a kettő között lehet összefüggés, de például tavaly a MOL-nál volt egy tényleg fasza pozi, jó termék, jó csapattal, azt kicsit sajnálom, hogy nem jött össze.

[ Szerkesztve ]

(#34009) csoki9019 válasza Tapsi (#33991) üzenetére


csoki9019
csendes tag

8 évvel architectnek nem nevezném magam, nem volt akkora szerencsém hogy olyan szinten tervezzek vagy bevonjanak.
Tech lead sem voltam még nincs managment tapasztalatom, egyszer majd el kell hogy jöjjön legalábbis szeretném.
És mivel ilyen pozíciókban nem voltam még, nem cég váltással ugranám meg, ki tudja menne-e tetszene-e, új hely teljesíteni kell streszesebb lenne nekem úgy gondolom.

Előfordulhat én is úgy tippelném hogy jobban fizet ami ritka kevesen csinálják, de ha nem érzem magam jól és herótom van az adott framework/platform-tól (régen Hybris most Liferay) nem biztos hogy megéri nekem :) ezeket nem tudom máshol mennyire használják és van e rá kereslet én azért kétlem, elsősörban most megszabadulnék ettől.

Örülök hogy jó tapasztalataitok vannak álláskeresés kapcsán köszönöm a visszajelzéseket, remélem nekem is megadatik hogy megtapasztalhassam :)

(#34010) Kobe válasza Tapsi (#34008) üzenetére


Kobe
veterán

Azert egy MOL / Telekom / OTP es hasonlo cegeknel az oligarchasodas meg egeszen masvilag mint egy 4ig vagy MBH, Vodafone ahol deklaraltan az allampt vagy a stromant, esetleg a stroman szromanjat tomod.
Az allami reszvenypakett aranya is olyan hogy iranyitasban pitsafust kategoria, persze ettol meg el lehet veluk vitetni a balhet egy ket kulonadonal es kamat / arstopnal. De idehaza ez a damokleszi kard kb mindegyik ceg felett ott lebeg, talan csak az SSC knel nem. Furcsamod azokat felvasarolni sem akarjak, sosem hallani egyik NERbubitol sem hogy deszep szolgaltatokozpontod / cost centered van itt nalunk….

(#34011) Tapsi válasza Kobe (#34010) üzenetére


Tapsi
addikt

Nyilván az az ideális helyzet, ha egy fasza, korrekt cégnél dolgozol jó csapatban, jó termékeken, és senki nincs átbaszva. De szerintem ez a valóságban nagyon ritka, kvázi lehetetlen. Most érted, ott a Nike, ami egy sportszer márka, közben a cipőit gyerekmunkások csinálják bérgyártóknál. Nagyon nehéz ezt így az utolsó melósig csekkolni. És akkor most a greenwashingról már ne is beszéljünk, ami kb. az összes cégnél megy vastagon.

Nem mentegetni akarom persze ezeket a hazai bűnözőket, inkább a helyzet reménytelenségére hívom fel a figyelmet. Ismerősök Exxonnál dolgoznak, ami meg a bolygót teszi tönkre. Akkor melyik a rosszabb, az Exxonnál dolgozni, vagy a 4ig-nél?

(#34012) Kobe válasza Tapsi (#34011) üzenetére


Kobe
veterán

a különbség csak annyi, hogy a külföldi cégeknél másik országban vannak a "hazai bűnözők", és más nemzetiségű dolgozók vagy lakosok pusmusolnak róluk, de attól pl egy Exxon vezér odahaza sem pozitivabb figura mint itthon Hernadi pl.

Ha olyan céget keresel, ami 100%ban feddhetetlen, azt úgy hívják saját vállalkozás.

Azt meg hogy mi a jó termék, megint elég széles skálán lehetne definiálni. ERP világban pl mostanában mindenki az S4 Hana implenetációkra vereti a brét meg a mellkast, aztán ha megnézed közelebbről őket (global nagynevű cégek), sem egy standard template vagy strukturált process repository mögötte, hát még centralizált és jó csapat. Akkor már inkább valamivel régebbi technológia, de struktúráltabb környezetben pl

(#34013) Tapsi


Tapsi
addikt

Hétévégén dumáltunk bécsi barátokkal (aktuáriusok). Az volt a mondásuk, hogy egy korrekt IT-s bér szerintük ott 100 ezer EUR / év körül lehet. Ennek vajon lehet realitása?

(#34014) carapace válasza Tapsi (#34013) üzenetére


carapace
csendes tag

Hát amikor én ott dolgoztam tíz éve, a cégnél a bécsi részleget vezető két nagyfőnök kapott ennyit. Az átlag olyan 50-60k volt.
Persze sok idő eltelt azóta, de érzésre ez olyan lehet mint itthon a havi két milla bruttó. Elérhető, de azért még messze nem általános.

(#34015) akela91 válasza axioma (#34005) üzenetére


akela91
addikt

Köszi. Feltételezem az anyacég kidobta gyermekét...
Közben találtam egy elég jó leírást mi történt az elmúlt 25-30 évben.

[ Szerkesztve ]

(#34016) axioma válasza akela91 (#34015) üzenetére


axioma
veterán

koszi, ezek szerint joval regebben visszavaltott mint remlett
Mondjuk elso melohelyemet nem kaderozzak most mar le, lehet h 2 eve ezert maradt ki...

(#34017) harylmu válasza Tapsi (#34013) üzenetére


harylmu
őstag

Redditre szokott írni egy Bécsi forma, ő azt mondja 65-75k között van a senior bér, felette ritka. Progresszív adózás miatt elég szarul is skálázódnának a magasabb fizuk.

[ Szerkesztve ]

(#34018) kexksz válasza Tapsi (#33991) üzenetére


kexksz
addikt

Lehet azert nem kurrens dologgal is viszonylag jol keresni amihez sokan is ertenek, de annak is megvan az oka pl. valami 10 eves Java verzioban fejleszteni valami teljesen outdated paradigmak szerint, random belsos frameworkokben, olyan gepen ami tele van rakva 50 bloatware-rel egy bankban ahol nem a szakmai kihivasok a nehezek hanem hogy ne epuljon le az agyad es kibird a tobb retegnyi burokraciat es politikat. :D

(#34019) axioma válasza kexksz (#34018) üzenetére


axioma
veterán

Neha azt latom hogy a kurrens temakban dolgozhatsz az kvazi lenyomja a bert, merthogy vonzoak mar ezzel is... [aztan me'g az is kiderulhet hogy a domain a kurrens, a feladat kornyezete kevesbe].

(#34020) nyunyu válasza kexksz (#34018) üzenetére


nyunyu
félisten

egy bankban ahol nem a szakmai kihivasok a nehezek hanem hogy ne epuljon le az agyad es kibird a tobb retegnyi burokraciat es politikat. :D

Mint nálunk, ahol a banki termékfejlesztők folyamatosan minket túráztatnak, hogy ilyen meg olyan határidős új projekt lenne, amit mindenképpen ki kell adni X időpontban. (mert a kormánynak volt valami éjszakai hasfájása, Matolcsy rossz szemüveget vett fel, vagy megszűnik az egyik ügyfelünk, akármi)

Aztán a határidőig eltelik az idő 2/3-a, mire sikerül megállapodni, hogy mi is legyen a projekt minimális szkópja, honnan kerítenek rá lóvét, mindenféle (belső, regionális, anyabanki...) bizottsági jóváhagyás beszerzése, ekkor még mindig nem értik, hogy az ITn nincs szabad kapacitás a párhuzamosan futó 3 másik, szintén határidős projekt mellett.
Majd úgy az éles határidő előtt másfél hónappal odaadják a szűkített szkópot a rendszerszervezőknek, hogy akkor álljanak neki specifikálni a feladatot, fejlesztőknek meg jó esetben van 2-3 hetük arra, hogy lóhalálában összedobjanak valamit.
Aztán a termékfejlesztők vannak kiborulva, ha az élesítés előtt 2 nappal kapnak egy valamire talán már használható verziót, hogy álljanak neki mindent is regresszió tesztelni :DDD

Persze a fícsörök egy része már a határidő után, BAU jelleggel fog elkészülni.

De hát az a lényeg, hogy a release időben kiment, mert akkor mehet a plusz egy pipa a projekt neve mellé a főnökség anyabank + leendő gyarmatosítóink felé menő prezentációiba.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#34021) Strezi


Strezi
őstag

Beérett egy holland, full remote állás (opció a támogatott relokáció és hibrid/irodai munka). Direktben kerestek meg, két igen laza beszélgetés után kaptam ajánlatot, gyakorlatilag az álltalam megjelölt bérigénynek megfelelően.

Adatok:
48+, 25 éve a szoftver iparban
Játék motor fejlesztés több éves távlatra, konkrét határidők nélkül, szenior pozi, full remote

Holland alkalmazottként 85KEUR + 13 havi bér + irodai apróságok, relokáció, privát TB stb. ha átköltöznék mégis
vagy
102KEUR direkt céges kontrakttal

Mivel jelenleg nem tervezek váltani, nem fogadtam el, igazából csak az ajánlat érdekessége miatt vittem végig, nem számítva arra, hogy ilyen hamar konkrétan szeretnék ha ott dolgoznék. Lehet hogy lehetett volna többet is mondani, de nem akartam arra terelni. Jó hangulatban váltunk el, ha meggondolom magam, várnak szívesen.

[ Szerkesztve ]

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#34022) crocy válasza Strezi (#34021) üzenetére


crocy
tag

tenyleg csak kivancsisagbol kerdezem, de ma, 2023-ban megeri unity meg unreal mellett sajat engine-t fejleszteni?

(#34023) nyunyu válasza Strezi (#34021) üzenetére


nyunyu
félisten

Ezek a tőlünk nyugatabbra szokásos 13.-14. havi fizetések hogy működnek?

Részei az évi X összegű ajánlatnak, csak mondjuk decemberben nem 1/13, hanem 2/13 részlet jön?
Vagy ugyanúgy 12 felé oszlik az összeg, és néha kapsz egy tizenharmadikat is azokon felül?

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#34024) tboy93 válasza tboy93 (#28710) üzenetére


tboy93
nagyúr

Hogy legyen itt ilyen tapasztalat is. Feleségem elhelyezkedett gyakornokként, 5 év otthonlét után (2 gyerek jött egymás után :) )

Nem: nő
Kor: 28
Munkakör: Növényvédő szer engedélyezési referens (köztisztviselő)
Végzettség: Környezetgazdálkodási agrármérnök BSc, Környezetmérnök MSc
Nyelvtudás: angol közép
Bruttó fizetés: 8 órára 430.000 Ft
Egyéb: 8 órára évi bruttó 200.000Ft cafi, 30Ft/km üzemanyag támogatás, bruttó 313.000 Ft / év gyermeknevelési támogatás, laptop, (telefon ?)
Hely: Budapest

Engedték a 6 órás munkavégzést, szóval a bér és a cafi csak ennek a 3/4-e lesz. 266 nettó / hó adózás után mindent beleszámolva.

Kb 1 hónap volt állást találni, július végén küldtük be az önéletrajzokat.

Összességében büszke vagyok rá, nagyon félt az egésztől, első munkahely egyetem és gyed után. Ez kell neki, 6 óra, opcionális HO gyerek betegség esetén, szakmában passzoló munkahely.

[ Szerkesztve ]

(#34025) Egon


Egon
nagyúr

Meg tudja valaki biztosan mondani, hogy a Hay (nem összekeverendő a Hays-szel) level 18-as szinthez, 2023-ban milyen átlagbér tartozik? Elvileg tavaly 1.7M bruttó volt + durván kéthavi plusz juttatás, ha jól tudom.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#34026) szerenkemnek


szerenkemnek
csendes tag

Sziasztok!
Megvolt az első körös (HR-es) interjúm a Lufthansa Systems Hungáriánál. Azt beszéltük, hogy az interjút követő héten visszaszólnak, hogy megyünk-e tovább vagy sem. Eltelt több mint 1 hét és mivel nem jelentkeztek, gondoltam írok a HR-snek, hogy mégis mi újság.
Azóta sincs válasz. Arra gondoltam, hogy mivel nem sok szakmai dolgot tudott elmondani a pozícióról, így nem kaptam elég képet a munkáról, ezért nem mondtam bérigényt. Lehet, megsértődött.
Nektek mi a tapasztalatotok a Lufival?

(#34027) Pala válasza nyunyu (#34023) üzenetére


Pala
veterán

En Hollandiaban elek es itt cege valogatja. Valahol majus/junius kornyeken kapnak egy ~dupla fizut, de nalunk pl. 12 honapra egyenletesen szet van teritve es hozzaadjak a havi berhez. Hozzateszem, itt nem 13. havi fizunak hivjak, hanem holiday allowance-nek es az eves bruttod 8%-a.

(#34028) rasotamas válasza szerenkemnek (#34026) üzenetére


rasotamas
veterán

Ez milyen pozi? Úgy 7 éve interjúztam volna hozzájuk, olvastam sok nem túl jót róluk, 20 éves elavult szoftverekkel kell fejleszteni mert arra van biztonsági engedély, hogy aviationban lehessen használni. Továbbá lett volna nemzetbiztonsági átvilágítás is (ez egyébként a Zalaegerszegi új Rheinmetall-ra is igaz, egy HR köröm ott is volt tavaly. Érdekes módon amire totál alkalmasnak találtam magam arra azt mondták nem, és egy másik pozira akartak erőszakolni.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#34029) gyépés válasza tboy93 (#34024) üzenetére


gyépés
aktív tag

Gratulálok! A fizu lehetne több, de gyerek mellé 6 óras munkahelyet találni kevés tapasztalattal, az tök jó eredmény! Amúgy is az a fontos eleinte, hogy a munka-magánélet beálljon, meg emberek közé járjon, ahol valami olyat csinálhat, ami nem a gyerekekkel kapcsolatos. Sok sikert az új munkahelyéhez! :)

[ Szerkesztve ]

"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt

(#34030) gyépés válasza Strezi (#34021) üzenetére


gyépés
aktív tag

Pedig szerintem 102k nem rossz. Az kb. havi 2,15 millió HUF jelenleg nettóban.

"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt

(#34031) Egon válasza rasotamas (#34028) üzenetére


Egon
nagyúr

Nemzetbiztonsági átvilágítás szvsz nem különösebben gáz, ebbe is sokan többet belelátnak, mint amennyi valójában benne van.
Nekem már lassan 20 éve csak olyan munkahelyeim voltak (mind a kettő), ahol kellett.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#34032) tboy93 válasza gyépés (#34029) üzenetére


tboy93
nagyúr

Pontosan így gondolom én is. Majd ha gyűjt egy kis önbizalmat, tapasztalatot, lehet menni tovább.

(#34033) Strezi válasza crocy (#34022) üzenetére


Strezi
őstag

Ő pénzük, és van az a méret, amivel az említett motorok elvéreznek már:
[link]
Eléggé érdekes R&D meló, kicsit bánom is, de most nem akarok váltani...

gyépé: Persze jó pénz, a mostani is ennyi kb. Nem akartam pofátlanul többet kérni, bár lehet az lett volna a helyes és mindenki boldog ha megadják :DDD

[ Szerkesztve ]

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#34034) Qtya123 válasza tboy93 (#34032) üzenetére


Qtya123
őstag

Lesz majd ott önbizalom, az első lépés megvolt.

Ilyen volt egyébként a feleségem is. Nagyon nehezen hagyta ott a tanári pályát. Aztán 1 éve sincs az új helyen, ami szintén állami szféra - abból még nem mert kilpéni - de már rákapott a váltás ízére. A fizetése úgy alakult, hogy bruttó 312.000 Ft-ot hagyott ott pedagógusként és most kap bruttó 514.000 Ft-ot. Nem egy húdemagas összeg, de az első lépés már megvolt. És mióta ez megtörtént, már elkezdett agyalni, hogy esetleg hogyan tovább, ha úgy alakul.

(#34035) mobal válasza szerenkemnek (#34026) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Emlékeim szerint régen nálam is ez volt, nem kerestek többet. Szerencsére!

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#34036) bandus válasza Tapsi (#34013) üzenetére


bandus
veterán

aham, abszolut, de azert viszonylag ritkak a 6 szamjegyu fizuk. pont tegnap beszeltem egy exkollegaval aki elment w cegtol (nem onszantabol), de viszonylag gyorsan begyujtott 3-4 ajanlatot. ezek kozul a legjobb 85k es ceges model 3. a tobbi mind inkabb 80k alatt, es nalunk is 77k volt a fizuja.

ezek alapjan nem igazan ertem, hogy sikerult nekem zero alkuval az eredeti 85k-s offert 100+10-re feldolgozni, jo vagyok abban amit csinalok, meg a kiemelkedo is raillik, de nem ennyire, hogy 30%-kal tobb legyen. na mindegy :)

szerk: cimbi volt i terjuzni erstenel valamilyen senior data management meg cloud pozira, ott 93k volt a teteje. de ex kollegina 3 eve 120k-t keresett tanacsadokent, big4-nal eggyel komolyabb, de nem mbb cegnel, rohadt sokat melozva.

[ Szerkesztve ]

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#34037) 426os válasza bandus (#34036) üzenetére


426os
őstag

Nagyon ellentmondásos az osztrák munkaerőpiac. A hirdetésekben a minimum fizetés jellemzően nagyon alacsony, de közben sokan keresnek hasonló pozikban jóval többet.
Én azt gondolom, hogy ha a kereslet találkozik a kínálattal, akkor könnyen nyílik a pénztárca. Ahol dolgozom vidéken, középvezetők is közel lehetnek a 100k-hoz, de személyesen is ismerek olyan magyar srácot, aki ennyit keres (máshol, de a környéken, nem vezető, inkább expert kategória, céges autóval).
Volt egy nyitott pozi a cégnél (head of) és mikor lett egy potenciális jelölt, sikerült elkapnom egy beszélgetést, ahol a 100k-s fizu igényét "nem túl sok"-nak kommentálták.
Én bőven ezen színt alatt vagyok, de tudom, hogy mielőtt felvettek kb 1 évig volt nyitva a pozícióm és nem igazán találtak megfelelő embert (kvázi rám volt írva a pozi kiírás, szóval elég jó match volt). Nem is alkudtak egy centet sem abból, amit kértem, szerintem lehetett volna több is így utólag nézve.
Azt is érdemes megemlíteni, hogy az osztrákok nem szeretnek felvágni a fizujukkal, inkább lefelé kerekítenek (elmondásuk szerint kellemetlenül érzik, hogy ők sokat keresnek, míg mások jóval kevesebbet). Van sok olyan kollégám, akik egészen biztosan többet keresnek nálam, saját ingatlanban élnek, de bringával/vonattal, 20 éves autókkal járnak hétköznap, mondhatni igen szerényen élnek a bevételükhöz képest. Szerintem ez tök rendben van.

.

(#34038) VágniValó


VágniValó
addikt

Kérdésem lenne, mert elég hulla vagyok szellemileg.

Ma jöttem vissza szabadságról....és ebédidő körül közölték velem, hogy emberhiány miatt (nem mennék egyelőre részletekbe), reggel óta én vagyok az oncall-os.................... (se email, se sms -->SEMMI!)

Azt tudom hogy ha szabiról hívtak volna be, vagy műszakoznék és 72 órán belül megváltoztatják az 'kényszerített munkavégzés' talán. De oncall esetén nem vagyok ezzel tisztában, mi jár, mi nem.

Előre is köszönöm!

"Fuck the Kingsguard, fuck the city....Fuck the king!"

(#34039) Egon válasza VágniValó (#34038) üzenetére


Egon
nagyúr

Ha jól tudom, munkajogilag különbözik a készenlét meg az ügyelet, ez melyik lenne a kettő közül?
Btw elvileg 4 nappal korábban lehet csak elrendelni, azt is csak rendkívüli esetben (normál esetben egy héttel előtte kell jelezniük).

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#34040) VágniValó válasza Egon (#34039) üzenetére


VágniValó
addikt

Készenlét.
Inkább OFF-ba rakom, hogy ne legyen baj, Igen, ha valódi munkáról lenne szó, akkor 3 vagy 4 nap, én is így tudom, de a készenlét más eset, csak nem tudom mennyire.

"Fuck the Kingsguard, fuck the city....Fuck the king!"

(#34041) Egon válasza VágniValó (#34040) üzenetére


Egon
nagyúr

A készenlét szabályai – berportal.hu

A rendelkezésre állás elrendelését munkavállalónk kérése esetén írásban kell megtennünk. Emellett még azt is fontos tudnunk, hogy tartamát legalább egy héttel korábban, egy hónapra előre szükséges közölnünk. Azonban jó, ha tudjuk, hogy az adott napra vonatkozó munkaidő-beosztást, ha a munkáltató gazdálkodásában vagy működésében előre nem látható körülmény merül fel, legalább négy nappal korábban módosíthatjuk.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#34042) VágniValó válasza Egon (#34041) üzenetére


VágniValó
addikt

Köszi a segítséget! Nem láttam, hogy oraberben bármi extrát jelentene hisz készenlét, nem munkavégzés. Így jártam.

"Fuck the Kingsguard, fuck the city....Fuck the king!"

(#34043) -Skylake- válasza VágniValó (#34042) üzenetére


-Skylake-
addikt

miert ne jelentene extrat ? a keszenlet 20% oraber / ora ha nem kell gephez ulni.

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#34044) VágniValó válasza -Skylake- (#34043) üzenetére


VágniValó
addikt

Igen annyi, de amikor normálisan megvan a beosztás akkor is 20% óránként. A "kényszerített munkavégzés" ( értsd: utolsó pillanatban változtatott beosztás) órabér szorzója tálán háromszoros, de ez csak "készenlét" és az olvasottak alapján, ezt tökmindegy mikor dobják rád, akkor is 20% marad.

"Fuck the Kingsguard, fuck the city....Fuck the king!"

(#34045) -Skylake- válasza VágniValó (#34044) üzenetére


-Skylake-
addikt

ja ertem mire gondolsz, bocsi felreertettem.

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#34046) rasotamas


rasotamas
veterán

Ma lesz megbeszélés a főnökömmel, a 12 hét felmondást 10-re akarom lealkudni.
Tudtok ajánlani valami technikát? Van még bent az időarányos szabiból is pár nap, tőlem azt is kifizethetik és nem veszem ki.
Direktben befenyíteni, hogy állandóan betegállományban leszek, vagy megnézhetitek a munka minőségét amit ezután végzek ha nem engedtek el persze nem akarok.
De hogy lehetne ezt óvatosan sugallni?

Van egy kinézett albi, már az ottmaradó bútorokról is tárgyaltunk az előző bérlővel, de ha nem tudjuk elfoglalni nov1-től lehet bukjuk, mert nem hiszem, hogy akarnak ránk heteket várni, miközben senki nem fizet albit. Nyilván fizetéskülönbségből fakadó bevételkülönbség sem elhanyagolható, ha nem is óriási.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#34047) Oppenheimer válasza rasotamas (#34046) üzenetére


Oppenheimer
veterán

12 het az nagyon sok, normalis cegben azert engednek belole keresre sztem. Ha megse, akkor ugy tudsz erte kuzdeni hogy kozben felegeted a hidat a hatad mogott

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#34048) n00n válasza rasotamas (#34046) üzenetére


n00n
őstag

Nekem az előző helyemen 90 nap volt a felmondási időm. Simán belementek a 60-ba is, cserébe bevállaltam, hogy (fizetett) túlórában ledokumentálok mindent a csapattal kapcsolatban, amiben gyengén álltunk. Szerintem szituáció függő, de legyünk őszinték, nem azon a pár héten fog múlni semmi. Szóval ha csak nem valami nagy projekt leadása körül vagy, vagy hasonló szituációban, szerintem simán megbeszélhető.

(#34049) rasotamas


rasotamas
veterán

Köszi a válaszokat!

Van ez a 3 havi álláskeresési járadék 80%-a dolog amit nem szívesen hagynék bent.
Ezt igénybe tudom venni akkor is ha külföldre költözök ugye? Nem kell azt nekik tudni vagy megmondani.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#34050) n00n válasza rasotamas (#34049) üzenetére


n00n
őstag

Be kell jelenteni az új munkáltatót, szóval abból tudni fogják. Nem tudom ez kizáró ok-e egykénként.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.