Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#3551) proof88 válasza vzozo (#3550) üzenetére


proof88
addikt

az hogy juniort írtál

(#3552) vzozo válasza proof88 (#3551) üzenetére


vzozo
senior tag

Annál a cégnél, akkor (8 évvel ezelőtt) a juniorok kaptak egy belépőszintű kocsit. Nyilván nem egy fullextrás X6-ost, de nem is ez a lényeg. Biztos ismered a mondást, kétfajta autó létezik: amit a munkahelyed fizet, meg az összes többi.

(#3553) -v- válasza vzozo (#3550) üzenetére


-v-
addikt

Az hogy a legtöbb helyen teljesen mindegy milyen szinten vagy fejlesztőként, baromira nem jár autó, mert minek ahhoz a munkakörhöz ... :U Ez egy elég kivételes hely lehet, ráadásul juniornak??
Melyik cég ez amúgy, ha még fizuban is jót adtok megyek oda :))

[ Szerkesztve ]

(#3554) vzozo válasza -v- (#3553) üzenetére


vzozo
senior tag

Nem létszükséglet, JUTTATÁS. Ezzel az erővel csak a pizzafutárnak meg a postásnak kellene autót adni, és még a CEO-nak sem.

Adhatnának pénzt is, ők autót adtak. Tudod, versengés a munkavállalóért, meg ilyesmi...

(#3555) FLx válasza -v- (#3553) üzenetére


FLx
addikt

Fejlesztői munkakörhöz tényleg elég ritkán indokolt a kocsi, akkor szoktak adni, ha a cég a világ vége után van kettővel vagy pénz helyett inkább felesleges juttatásokkal szeretnek fizetni, mert úgy olcsóbb az ember. :)

(#3556) Blaise válasza vzozo (#3552) üzenetére


Blaise
veterán

Egy céget tudok elképzelni, aki fejlesztőknek kocsit adhat (SAP), de ott se junior szinten.

(#3557) vzozo válasza Blaise (#3556) üzenetére


vzozo
senior tag

Jó, akkor hazudok bazmeg, és csak haluztam az egészet.

(#3558) -v- válasza Blaise (#3556) üzenetére


-v-
addikt

Igen nekem is az az egy jutott eszembe, na de ott se a frissen felvett juniornak rakják a segge alá :U

Nem létszükséglet, JUTTATÁS. Ezzel az erővel csak a pizzafutárnak meg a postásnak kellene autót adni, és még a CEO-nak sem.

Juttatásként csak magas szinten szoktak adni.. Lényegében két eset van, vagy a munkakörhöz indokolt, lásd területi ember etc. vagy juttatásként kapod de akkor már valami magasabb szinten lévő emberke.
Minden más eset elég ritka szerintem, szakmától függetlenítve, nem értem mi lep meg.

és még a CEO-nak sem.

A CEO meg a junior fejlesztő picit messze vannak egymástól :)

(#3557) vzozo: nem kell ez a hangnem szerintem :N simán csak mindenkit meglepett, azért amit írtam is, mert szerintem ez egy elég ritka eset. De tényleg elárulhatod hol van ez, mondom megyek oda dolgozni :)

[ Szerkesztve ]

(#3559) Mercutio_ válasza vzozo (#3554) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nézd meg mennyi egy ilyen autó lizingje, aztán számold ki termel-e a junior annyit, hogy a bére mellett még ez is beleférjen, illetve van - e akkora plusz motiváló ereje.

Ennyi pénzt, főleg 8 éve sokkal értelmesebb formában is oda lehetett adni egy alkalmazottnak arra utalnak a többiek reakciói.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3560) vzozo válasza -v- (#3558) üzenetére


vzozo
senior tag

Oké, sejtem mi lesz a félreértés alapja. A junior annál a cégnél (akiket nem kívánok megnevezni) a belépő munkatársat jelentette, akiket egyből nem lehetett egyből betenni magasabb poziba. Mert nem volt rá budget, vagy éppen tényleg nem felelt meg a profilnak, ez ilyen tipikus multis kavarás.

Tipikusan rendelkeztek néhány év tapasztalattal, de mondjuk kisebb cégeknél vagy kisebb projekteken. Szó sincs arról, hogy ezek full kezdő, az iskolapadból kiesett emberek lettek volna, de általában a 25 év körüli korosztály, releváns tapasztalattal. 30 felett megfelelő tapasztalattal már simán jó volt "normál" vagy akár senior fejlesztőnek is.

#3559: termel-e a junior annyit

Termelt, ezt biztosra tudom.:) És azt se felejtsd el, hogy a válság előtt azért még habzsi-dőzsi volt. Azóta egy más világban élünk.

[ Szerkesztve ]

(#3561) Jhonny06 válasza -v- (#3553) üzenetére


Jhonny06
veterán

A céges autónak semmi köze ahhoz, hogy kell-e a munkakörödhöz, pl. vezető beosztáshoz se kell, ők is járhatnának bkv-val.. a céges autóval járók 99%-ának nem kell a munkájához, mégis van. Szimpla juttatás.

[ Szerkesztve ]

(#3562) -v- válasza Jhonny06 (#3561) üzenetére


-v-
addikt

Azért elég sok területi képviselő, területi ember, orvos látogató anyámkínja van, akiknek a munkakör miatt kell :) Jóval magasabb % szerintem az mint 1, bár nyilván fingom sincs.
A másikra meg ugyanezt mondtam én is, nyilván az juttatás, de _általában_ azt csak valami felsőbb poziban adnak.

[ Szerkesztve ]

(#3563) polonic


polonic
félisten

Egyebkent nalunk is jar ceges auto egy bizonyos job grade felett. Nem kell semmi managernek lenni az embernek hozza.

(#3564) Mercutio_ válasza vzozo (#3560) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ahogy hallom a válság pont az IT-nak tett jót, az még akkor is növekedett.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3565) kovsol válasza Mercutio_ (#3564) üzenetére


kovsol
titán

Szerintem inkább úgy kellene fogalmazni, hogy az IT-t nem sújtotta annyira, de kétlem, hogy jót tett volna neki. :)

May the Force be with you!

(#3566) djgeg válasza Mercutio_ (#3564) üzenetére


djgeg
őstag

A "válság" és a " tett jót"... szavak egy mondatban azért megnevettetek. A válság azért válság, mert senkinek se tett jót és szinte minden résztvevője k nagyot szív. Ala gazdasági válság... Mindenki megérezte, az egy dolog, hogy kicsivel késöbb az IT üzletág nőni is tudott.... BTW azért mivel 2014 et írünk... és k nagy rá az igény.... ennyi

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#3567) Mercutio_ válasza djgeg (#3566) üzenetére


Mercutio_
félisten

Bezzeg 2008-ban/előtt még nem volt rá q nagy igény ;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3568) Tapsi válasza -v- (#3562) üzenetére


Tapsi
addikt

Ha fingod sincs, akkor miért vitatkozol? A legtöbb multinál nem kell nagy embernek lenni egy céges kocsihoz, jól menő cégnél főleg nem. Tudok olyan IT-sról, aki senior poziban már céges kocsit kapott. Ez egy sima juttatás, Magyarországon olcsóbb hozzávágni az emberekhez, mint fizuemelést adni.

(#3569) djgeg válasza Mercutio_ (#3567) üzenetére


djgeg
őstag

Akkor is volt. a 2000 es évektől nézzük akkor hatalmas növekedés ment végbe. Mindezek mellet nem volt akkora hatással a legutóbbi gazdasági világválságnak az IT szektorra mert az igény rá nem, hogy csökkent hanem nőt minden tekintetben. Szórakoztatás, automatizálás, cloud és egyéb szolgáltatások... Okos eszközök(iphone 2007-8 ban indította el az okos eszközös "lavinát" pl)... Ezek mind olyan szektorok amiknek hála az IT nem szenvedett nagy csorbát a világ válság során... De jól annak se jött... volt elég leépítés... és nem tett neki jót... Nem azért "dübörög a szekér" mert a válság jót tett neki... Hanem mert az emberek és az ipar által a fejlődési igény miatt nagy rá a szükség... Nem kell a kettőt összekeverni...

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#3570) vzozo válasza Mercutio_ (#3564) üzenetére


vzozo
senior tag

Ahogy hallom a válság pont az IT-nak tett jót, az még akkor is növekedett.

A kapitalizmus már csak ilyen, a részvényesek elvárása kb. "növekedés vagy halál". Én még emlékszem a 2008 előtti nagy beszédekre, amikor a góré kifejtette, hogy "gyorsulva kell növekedni", érted, nem csak növekedni, YoY hozni a számokat (miközben a piac folyamatosan telítődik), hanem MÉG rátenni a tavalyi növekedésre, kb. exponenciálisan felfelé ívelő árbevétel és profit volt az elvárás. Mondjuk ő hamar ment is a levesbe. :)

Hogy jót tett-e? Lehetett eladni csodaszép fejlesztéseket, konszolidációs projekteket, akkor kezdett ütni a virtualizáció, szóval persze, lehetőség az mindig volt bevételi oldalon. Csakhogy a profitnak is meg kellett lennie mindig, sőt, mindig TÖBBNEK kellett lennie, ezért kb. az első körben lett lehúzva az összes addigi nice-to-have juttatás (pl. ingyen kaja-pia, lehasznált eszközök igen kedvezményes megvásárlása), hirtelen kitolódtak a hardverek élettartamai, zártak be komplett részlegek, lettek kirúgva a közvetlenül nem termelő kollégák (tipikusan adminisztrációs emberek), mondván a mérnök is tud szállodát meg repjegyet foglalni, költségelszámolást, adóbevallást készíteni, stb. Persze tud, csak addig sem dolgozik, és addig sem termel a cégnek. Jó, hogy felmosni nem nekünk kellett a nap végén.

Szóval ez annyira nem volt egy sikertörténet szvsz sehol sem. Működik a cég "ballaszt" nélkül? Igen, persze. Jó ez így? Hát az már egy másik kérdés...

(#3571) syl5 válasza vzozo (#3557) üzenetére


syl5
őstag

év kommentje, pont :DDD

Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

(#3572) polonic válasza Tapsi (#3568) üzenetére


polonic
félisten

Ez egy sima juttatás, Magyarországon olcsóbb hozzávágni az emberekhez, mint fizuemelést adni.

Ez viszont nem biztos, hogy így van. Lízingköltség, tankolókártya költsége, na meg az elég durván megemelt cégautóadó azért szép összeg tud lenni.

(#3573) djgeg válasza polonic (#3572) üzenetére


djgeg
őstag

Nem is mostról volt szó. :U

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#3574) Lacces válasza FLx (#3533) üzenetére


Lacces
őstag

Persze, de ha videki vagy es csak php-ban volt munka, akkor azt kellett bevallalni. .NET-ben nem hiszek, szeretem a technologiat, de oda mindig Senior szint kell allasokhoz.
Java allasokhoz meg nagyon eros algoritmizalas kell. Meg munkatapasztalat. De mivel sosem vettek fel kezdo poziciora mert nem volt munkatapasztalatom igy ez egy ordogi kor lett.

No mindegy lehet mernoki tanulmanyokat kell befejezni :).

(#3575) Danex


Danex
addikt

Üdv, tudom nem teljesen ide tartozik, de úgy gondolom itt tudtok ellátni a legjobb tanácsokkal / tippekkel.

Olyan problémába ütköztem, hogy mérnökinfó Bsc-n tanulok jelenleg, viszont az eredményeim nem megfelelőek és úgy érzem nem fogom tudni elvégezni (jelenleg 3. félévnél tartok és ez a végtelen mennyiségű magolni való és az, hogy az egyetem jó része is csak puskázással halad nem fekszik nekem.)

Sok dolgon gondolkoztam (külföldi meló), de papír nélkül betanított munkásként biztosan csak egy helyben mozogna az ember, így rögtön oda menni nem tartom ésszerűnek.

Szóval így szakmákban gondolkozom. IT-s téren a gépek szerelése karbantartása vonz, de ez így önmagában egy 100k nettós munkának hallatszik. Mindemellett vonz még az Arduino-s fejlesztés.

Tehát tudnátok valami szakmát, papírt mondani ami inkább gyakorlati alapú mintsem elmélet és egy 150K+ nettó elérhető lenne?

Előre is köszönöm és elnézést az OFF-ért

(#3576) adam3 válasza Danex (#3575) üzenetére


adam3
aktív tag

Biztos nem tudnád elvégezni? Azért Pesten egy mérnök-info diplomával egy junior állás is 200+ nettónál kezdődik :)

(#3577) Tapsi válasza Danex (#3575) üzenetére


Tapsi
addikt

A 150K nettóval sem jutsz egyről a kettőre.

Amúgy meg végezd el a sulit! Főleg, ha melóznod sem kell mellette, akkor nem lehet gond a mérnökinfó.

(#3578) Danex válasza adam3 (#3576) üzenetére


Danex
addikt

Az a baj, hogy az ált sulit és a komplett infos gimnáziumot is mind tudásból végeztem el (4-es, 5-ösre) tehát soha nem magoltam.

És itt vagyok az egyetemen ahol 500-650 diákat kéne bemagolni (vagy ahogy mások csinálják puskázni) 1 tárgyra és ráadásul az se mondható el, hogy legalább mai technológiáról olvasna az ember.

És azért váltanék most, mert már csúszásba kerültem és nem látom magamban azt ,hogy ezt el tudnám végezni, viszont a 200.000Ft-os tandíj meg csak gyűlne, és ha később bukom ki akkor az már akkora tartozás lenne, hogy eléggé visszahúzna. :(

Tehát valami szakmában gondolkoznék amivel itthon tudnék tapasztalatot szerezni és ha az megvan akkor egy külföldi munka is képben lehetne (középfokú angollal rendelkezem).

[ Szerkesztve ]

(#3579) Goose-T válasza Danex (#3578) üzenetére


Goose-T
veterán

Ne bénázz már. Inkább húzz vissza tanulni ahelyett, hogy ide sírsz. Párszázezres tartozás meg nem a világ, én is csúsztam két évet a fősulival 2002-től 2004-ig, és már akkor is kellett tandíjat fizetnem. Kifizettem diákhitelből, azt meg visszafizettem nem is tudom, talán 2006-ban, röhögve, a fizetésemből.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#3580) -v- válasza Danex (#3575) üzenetére


-v-
addikt

Senkinek se fexik a szopás, de az csak pár évig van, és utána viszont jobb életed lesz jó esetben sok tíz évig ... szemben azzal mintha nem szoptad volna végig. Nem tudod vagy nem akarod elvégezni?
Mi az ami nem megy, melyik tárgyak?

(#3581) vzozo válasza Danex (#3578) üzenetére


vzozo
senior tag

És itt vagyok az egyetemen ahol 500-650 diákat kéne bemagolni (vagy ahogy mások csinálják puskázni) 1 tárgyra és ráadásul az se mondható el, hogy legalább mai technológiáról olvasna az ember.

Na most akkor gondolkodj a munkáltató fejével. Ő is tudja ám, hogy vannak ún. "felesleges" tárgyak, de azt is tudja, hogy ezeket el KELL végezni a diplomához. Az állásinterjún majd olyanokkal fogsz versenyezni, akik viszont képesek voltak "bemagolni", és bármikor meg is teszik ezt. Na ez egy óriási előnyük lesz ám veled szemben, mert a munkahelyeken is vannak olyan feladatok, amihez senkinek sincs kedve, mégis el KELL végezni. Vajon melyik a jobb munkavállaló, aki bizonyítottan ledarál mindent, amit elétesznek, vagy aki finnyáskodik?

Egyébként konkrétumok nélkül erre csak azt tudom mondani, hogy ez általános rinya az általában fogalmatlan emberektől, akik nem képesek egészében nézni a képzést. Persze mindig van kivétel, mert xy lehet már huszadik éve adja le ugyanazt a diasort egy szemeszterben, és jól felveszi érte a lóvét, de azért lássuk be, hogy ez általában ritka. Inkább arról van szó, hogy ezek alapozó tárgyak, esetleg kitenkintések, amelyek hasznosak lehetnek. Ha ott van 2-300 másik ember, lehet a felének eleve jól jön a szakirányhoz vagy a leendő szakterületéhez. Lehet azok közül meg sokan egy neked tetsző tárgyról gondolkoznak hasonló módon.

Tényleg nem tudom milyen tárgyra gondolsz, de emlékeim szerint elég kevés magolós anyag volt infón. Most gondolj bele, hogy pl. egy jogásznak tényleg magolnia kell (a megértés mellett!), de a mi területünkön legalább kvázi érthető, egymással összefüggő, technikai-logikai az anyag. Disclaimer: nem tanultam jogásznak sose, lehet butaságot írtam most.:)

Ha őszinte választ akarsz, akkor készülj fel, hogy az néha kegyetlenül szókimondó.

Nem való mindenki egyetemre, főiskolára. Nem is kötelező odajárni, diplomát szerezni. Az is lehet, hogy csak pályát vagy szakmát tévesztettél. Neked kell eldöntened, hogy mire akarod vinni az életben, és bizony képzés nélkül lehet csak valami minimálbéres tucatmeló jut majd. A jó hír az, hogy tehetsz érte, tehetsz ellene.

Szerk.: "Inkább húzz vissza tanulni ahelyett, hogy ide sírsz."

Ennyike, tízpontos, lényegretörő válasz.:)

[ Szerkesztve ]

(#3582) syl5 válasza Danex (#3575) üzenetére


syl5
őstag

Na fejezd be, de gyorsan!
Kapd össze magad, csináld végig!
2. évig kell kibírni, onnantól kezdve gyakorlatiasabb a képzés, és lemorzsólódnak annyian, hogy a tanárok is elkezdenek emberszámba venni, nem csak darab-darab vagy.
Nem magolni kell itt se, meg kell érteni!
Ne diákból tanulj, abból nem lehet!
Keress a témában jegyzetet, netes írást, könyvet és azt tanuld. Tanárok leszarják, hogy nem a diáit fogod szóról szóra tudni, örülni fognak te tudsz mást is.
Ami nem érdekel éld túl, puskázd ki mittomén. Ilyen jogot, stb nem érdemes megtanulni.
Válassz ki egy témát, egy tárgyat, pl: java, vagy mssql, vagy cisco, vagy bármi, ami érdekel és képezd magad belőle.

Gépösszeszerelő munka nincs, az nem IT, ha lenne is, nem adnának érte 100k-t.

Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

(#3583) _NCT válasza Danex (#3578) üzenetére


_NCT
őstag

Ez egy ilyen k*rva világ, ha jobb munkát akarsz, több pénzt, sz*pni kell érte, ha átvitt értelemben is. Nekem is ez volt a bajom a fősulival, az az 1-2 tárgy ami valamire való tudást adott eltörpült a sok 10-15 tárgy mellett, ami csak szopatásra volt jó.

Ha ennyire nem tetszik a fősuli, s esetleg van pénzed, érdemes lehet megcsinálnod 1-2 certet (Ms vagy Linux), mellette gyakorolni egy csomót, otthon vagy találni egy céget ahol tudsz gyakornokoskodni (viszont gyakornokokat is általában a végzősök közül szoktak válogatni, tehát ismételten el kell oda jutni).

Én pl most 3 éves tapasztalattal szeretnék találni egy céget, ahol lehetőség van IT Sec-be beletanulni, tehát junior pozícióban végigszopnék még 1-2 évet azért, hogy később azt csináljam ami érdekel. Mert jelenleg az üzemeltetés kezd unalmassá válni. Még azt is bevállalnám, hogy kifizetek egy 2-300 ezres tanfolyamot, csak hogy legyen róla valami papírom, és sikerüljön elhelyezkednem.

Goose-T: +1, pl egy CCNA könyv is 1600 oldal körül van, vagy akár Microsoft-os MCSA felkészítő, az még több.

[ Szerkesztve ]

(#3584) Goose-T válasza Danex (#3578) üzenetére


Goose-T
veterán

Na meg 500-650 oldalas prezentációk, ne röhögtess már. Nekünk a fősulin ilyen meg ilyen ezer oldalas könyveket kellett benyomni két félév alatt.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#3585) gygabor88 válasza Danex (#3578) üzenetére


gygabor88
tag

Egyetértek a többiekkel, valahogy éld túl ezt az időszakot, nem érdemes elhagyni az egyik legjobban fizető pályát. Ha úgy érzed, hogy a programozás megy, tehát a pályán tudnál maradni, de a többi tárgy nagyon nem, akkor válts másik egyetemre / főiskolára, ahol alacsonyabbak az elvárások.
Persze így elesel majd a matekos-fizikás állásoktól, de úgyis ebből van a kevesebb.

(#3586) Danex válasza -v- (#3580) üzenetére


Danex
addikt

Analízissel szenvedek most, ez kell a szakosodásomhoz is, magolós tárgyak meg a Számítógép Architektúra (ezt úgy érzem meglesz, ez rövidebb is), Operációs rendszerek, Hálózat. Ezeknél vannak az ~500+ diás anyagok. A proggal szerencsére tudok haladni, de a jövőmet nem teljes körű programozással képzelem el. :N

A magolósokkal az a gondom, hogy nem emlékszem a részletekre, csak úgy általánosságban tudom elmondani az anyagot(konkrétumok nélkül) ezt meg az oktatók nem igazán díjazzák.

Következő félév lesz a húzós azt tolom ahogy tudom :K , de úgy érzem nem árt ha van egy B tervem is. Azért választottam az egyetemet mert tudom, hogy a jó álláshoz nagyon sokat segít , de én gyakorlatorientáltabb képzésre számítottam. :(

[ Szerkesztve ]

(#3587) vzozo válasza Danex (#3586) üzenetére


vzozo
senior tag

Ne haragudj, de ha szerinted egy SZAR, oprendszerek vagy éppen a hálózatok a magolós tárgyak, akkor még tényleg az utolsó másodpercben vagy ahhoz, hogy új szakmát válassz.

Ezzel az erővel azt is be kell magolni, hogy mi az a FOR ciklus, hogy hol kell bedugni az UTP kábelt vagy éppen hogy mit jelent a jogosultságkezelés.

Szerk: typos

[ Szerkesztve ]

(#3588) D@ve89 válasza Danex (#3586) üzenetére


D@ve89
tag

Meg egy analízis? Deriválás + integrálás nagy vonalakban. Tessék nekiülni és két napig gyakorolni megállás nélkül régi vizsgák/zh-k alapján! :) Ilyen alapon amúgy, amiket írsz, sose fogsz találni nemmagolós tárgyakat, mert valamilyen elméletet mindenhez szükséges megtanulni.

[ Szerkesztve ]

(#3589) DopeBob válasza Goose-T (#3584) üzenetére


DopeBob
addikt

:O

ettől még ma is rémálmaim vannak... meg a szerzőtől is...

MZ/X

(#3590) Goose-T válasza DopeBob (#3589) üzenetére


Goose-T
veterán

Én meg a mai napig mesélem a sztorikat, hogy mentem át ezekből a tantárgyakból. :DDD

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#3591) DopeBob válasza Goose-T (#3590) üzenetére


DopeBob
addikt

én meg hogy hogy nem... meglett egyébként azt hiszem dékáni engedéllyel, 4. alkalomra... előtte volt, hogy feleltem kb fél órát, elmondtam mindent, ami a tétel volt, aztán jöttek a kérdések, addig amíg egyet már nem tudtam... "Nem tudja, hát akkor ez sajnos egyes" :W

Aztán meglett valami csoda folytán egy 2-es, ez miatt nem lett jeles a diplomám :F

MZ/X

(#3592) Mercutio_ válasza Goose-T (#3584) üzenetére


Mercutio_
félisten

Énekeljük együtt: Óóóóó tannenbaum, óóó tannenbaum.....!!!! :DDD

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3593) Goose-T válasza Mercutio_ (#3592) üzenetére


Goose-T
veterán

Az a tantárgy mondjuk pont laza volt, de Raffai fiatalok százainak bimbózó IT-karrierjét törte derékba. :D Na de ne offoljunk tovább.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#3594) kovsol válasza Danex (#3586) üzenetére


kovsol
titán

Én úgy csináltam végig a sulit, hogy alig volt pár dolog amit magolni kellett. Egy két tantárgynál volt tétel magolós rész a beugróhoz, de a többit egyszer elolvastam, és logikával szépen össze lehetett rakni a képet. Hálózatok könyvet egyszer végigolvastam, aztán utána többet elő se vettem és mégis meglett elsőre. Államvizsga tantárgy is volt. :)
Ha nem megy a matek vagy fizika akkor elmész egy magántanárhoz aki pár óra alatt elmondja neked rendesen azt amit nem értettél meg.

500 dia az meg mennyi lehet összefüggő szövegként? 100 oldal? :D
Aztán majd bekerülsz egy céghez ahol beíratnak a fél milliós tanfolyamra ahol 1 hét alatt több anyagot letolnak, mint fősulin egy ilyen tantárgyból egész félév során. Akkor azt mondod, hogy túl sok az 500+ oldalas pdf (nem dia, hanem rendes szöveg) meg a gyakorlati jegyzetek, és inkább feladod?

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#3595) -v- válasza Danex (#3586) üzenetére


-v-
addikt

Na ne szivassal mar, hogy kozepsuliban 4-5 voltal matek fizikabol es analizisbol nem tudsz atmenni? :D

(#3596) #35193216 válasza vzozo (#3587) üzenetére


#35193216
törölt tag

Speciel a számgéphálóval én is megszenvedtem anno, igaz nem ugyanaz az egyetem, de ugyanaz a könyv. A könyvet szerettem, mert nagyon szájbarágósan elmagyaráz mindent, a probléma a számonkérés módjával volt, mert bőven nem volt elég mindent megérteni, aprólékosan kellett tudni a dolgokat. Olyan dolgokat kellett (volna) bevágni, amiket a gyakorlatban akkor tudsz fejből, ha rendszeresen foglalkozol egy területtel, egyébként meg első alkalommal ki keresed. A szemlélettel van gond, és pont ez a szemléletbeli különbség az, ami miatt nem előny, hogy az egyetemen megtanulsz tanulni, mert a valóságban nem úgy kell tanulni, mint ott, más a célfüggvény. És ez nem csak a hálóra igaz, hanem a legtöbb tárgyra.

Nálunk egyébként hálóból a vizsgán tényleg arra volt kíváncsi a vizsgáztató, hogy értjük-e, de odáig meg kellett írni a ZH-kat, ahol tényleg apró részletekre kérdeztek rá, ott a magolósak voltak előnyben.

Ennek amúgy semmi köze nincs az érdeklődéshez, nem hiszem, hogy Danex szakmát tévesztett volna. Annyi bizonyos, hogy egyetemi oktató/kutató nem lesz belőle, de informatikus az lehet.

(#3597) #35193216 válasza -v- (#3595) üzenetére


#35193216
törölt tag

Én anno analízisből gyakon 4-es, 5-ös voltam, vizsgán 3-as, úgy hogy középiskolában 5-ös voltam matekból, de semmi összefüggést nem látok, lévén én faktos nem voltam, analízis nem volt középsuliban, ha nem megyek el egy öreg profhoz korrepetálásra, akkor már ZH-n megbukok, mert olyan előadót és gyakvezetőt fogtam ki, aki elvolt a saját világában, és sajátos jelöléseket használva, igyekezett mindent a lehető legkevésbé érthetően leadni. Szerencsére elfogadta az identikus jelölések helyett ZH-n a "hagyományosat".

(#3598) #35193216 válasza kovsol (#3594) üzenetére


#35193216
törölt tag

Egy ismerősöm azzal érvelt a magolós tárgyak védelmében, hogy első munkahelyén kezébe vágtak egy 600 oldalas könyvet, arról a rendszerről, amivel ott foglalkoztak. Azért volt hülye az érvelése, mert ha ott is az lett volna a cél, hogy azt egy vizsgán vissza tudja adni, akkor teljesen máshogy tanulja meg, mint akinek az a feladata, hogy megértse, alkalmazza.

(#3599) kovsol válasza #35193216 (#3598) üzenetére


kovsol
titán

Én ahol dolgoztam korábban ott akkor nyomták az ember kezébe a nagy könyvet amikor még semmi hozzáférése nem volt az emberkének, és épp senki nem ért rá vele foglalkozni. De senki nem várta el, hogy azt meg is fogja tanulni betűről betűre.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#3600) -v- válasza #35193216 (#3597) üzenetére


-v-
addikt

semmi összefüggést nem látok

Hát, az az összefüggés, hogy nem azért 4-5 valaki matek fizikából, mert segg hülye hozzá, hanem mert nyilván van hozzá affinitása. Ha meg van egy kicsi is, ne mondjátok már, hogy a minimum pontos kettest olyan nehéz összekaparni ... ráadásul sok agy nem is kell hozzá, elég mechanikus dolog, fogod végigoldod az összes példát és hello, csak segg kell hozzá. És látod, te beszoptál egy ilyen csodabogár tanárt, de megtaláltad a módját, hogy átmenj, ha az kell hozzá hogy extra munkát fektess bele, akkor az kell.
Miért kint az álláspiacon nincs erre szükség? Vagy munkában? :U Na ugye ... nem megugorhatatlan akadály szerintem.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.