Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-06-17 21:32:33

LOGOUT.hu

Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38651) franc0 válasza sleepmore (#38650) üzenetére


franc0
őstag

Aki egy ilyen hardvert huzamosabb ideig 100%-hoz közel terhel, az vegyen workstationt. Pont.
Én se konyhakéssel megyek fát vágni.

ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4

(#38652) Chaser válasza sleepmore (#38650) üzenetére


Chaser
titán

Ha csak magában a furmark 93 fokra felfűti a gpu-t - jó, valamennyi terhelés cpu-ra is megy -, akkor egy hw zabáló játék is megteheti ezt, az meg cpu-t is fogja zabálni és előjöhet a throttling. Ezt nem nevezném extrém esetnek azért. És ne mondja nekem senki, hogy nincs olyan aki játszana is a több száz k-ért vett gépén, mert biztos van olyan. Még a konzumer gépek gazdái is köpöködnek ha ilyen van, de egy TP-nél is már? A Tx30 széria tényleg sok "újítást" hozott magával.

szerk: franc0: Kíváncsi vagyok melyik édes anyjába küldenék el a userek a helpdesket ha ezt kapnák válasznak. Már nem azért, ez egy ThinkPad.

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#38653) soldi3r válasza franc0 (#38601) üzenetére


soldi3r
veterán

dettó
általában idegesít a fényes panel, nappal autóban ülve sokkal rosszabb
melléteszem egy másik x200-asnak, aztán megnézem mekkora a különbség, még a visszacsere is megfordult a fejemben, de csak ha nem fog menni a wacom
ami tény, sötétben sokkal jobb a kép

E30 (oo=[][]=oo)

(#38654) sutszi válasza franc0 (#38651) üzenetére


sutszi
veterán

Egyetértek...

Főleg, ha figyelembe vesszük, azt a nem elhanyagolható tényt, hogy a Furmark szintű terhelést egy játék sem produkál a GPU-ra. Az fix. Ennyire nem tud neki befűteni még Crysis 8 sem...
Így azért még a CPU terhelhető marad...Tehát még játszható is..

(Mondjuk tényleg csak nagyon kukacoskodásból mondom, de vagy tennének bele kisebb hardvert, vagy jobb hűtőrendszert, mert ez így szimplán nincs arányban egymással.)

De akinek teljesítmény kell ennyire, az nem ezt keresi....

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#38655) brd válasza franc0 (#38651) üzenetére


brd
nagyúr

A WS nagy. Miért kellene azt venni, ha a gyártó úgy adja el a T-t, hogy képes rá? Oldja meg a hűtést úgy, hogy jó legyen. Másoknak, hasonló teljesítményű géppel sikerült...

The only real valuable thing is intuition.

(#38656) Pekin válasza ro_bert17 (#38644) üzenetére


Pekin
csendes tag

Gondolhatod ezt is, de én meg azt gondolom, hogy elég a parttalan vitákból, mikor egy rendre tapasztalatlan fiatal igen ingatag, s oda nem illõ érvekkel él + egyszerûen éretlen még a téma megvitatásához, nem tapasztalt eleget, csak mit mindenkinek nyomnak le a torkán, a TN-t. Nem csak a betanult - egyébként teljesen értelmetlen - közhelyeket kell tudni szajkózni, hanem merni kérdezni, akarni tapasztalni. Elégtelen ismeretalappal véleményezett, így ez értékelhetetlen, megvitatását nem segíti elõ. Hadd ne legyen már mindenki szõrszálhasogató, aki nem elégszik meg a fogyasztói társadalomnak szánt szeméttel. Egyáltalán nincs túllihegve. Pont az ilyen beírások miatt nem mernek aztán kérdezni azok, kik egyébként keresik a jobbat. Nem is akar mást, jobbat megismerni, neki jó az, amivel megkínálják=nincs igénye többre, igénytelen. Néha irigylem ezt. Kinek több kell, fizethet is jóval többet. Örömmel látom, hogy többen a minõséget szem elõtt tartva terelgetik itt a notikeresõket. Legtöbb helyen ez nem is létezik, mint szempont.:( So, tartsuk meg ezt a jó szokást! Amit pedig írtam nem feltétlenül szitokszó.

[ Szerkesztve ]

(#38657) Tikakukac


Tikakukac
titán

Na, megjött a csomag otthonról, benne a damillal. 2 szakadás volt mindössze, és már le is jött az üveg. Mindössze 3 perc volt az egész.

Trükk: Sarkon bevágni, szépen átlóban haladni, majd másik oldalon is. Utána pedig mikor összeér, akkor lábközé a panelt és szépen hüvelykujjal lefogva végigreszelni. Kezet kesztyűben vagy zokniban kell tartani. Egyik szakadásnál majdnem felvágtam keresztben az ereimet, szóval picit véres lett az üveg, elég komoly :DDD

Tükrösnek meg tükrös, lilásnak meg lilás. Majd kedd este beépítem, addig tanulás van, de ennyit muszáj volt megcsinálnom, a kíváncsiság hajtott :K

(Gondolataim matt fólia felé kószálnak, pedig tudom milyen vacak, volt már céges Aceren is valamikor a hőskorban, és az elég gány volt, pedig lehet kelleni fog, ha valóban ennyire tükrös is marad.)

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#38658) audi100td válasza brd (#38655) üzenetére


audi100td
nagyúr

Pontosan erről van szó. Szánalmas, hogy kifizettetik veled a méregdrága hardvert, közben meg nem lehet kihasználni. Lehet magyarázni, de ez akkor is egy óriási baki, ez már nem ThinkPad sajnos, lassan úgy vagyok vele, hogy előbb választanék a Dell, esetleg a HP palettájáról.

Azért szívesen megnézném lenovo-nál mi történik a tesztlaborban (ha van még egyáltalán olyan), hogy egy ilyen súlyos hibát nem vesznek észre.

[ Szerkesztve ]

(#38659) Chaser válasza audi100td (#38658) üzenetére


Chaser
titán

Akkor nem csak én gondolom ezt.
OK, lehet egy game nem ütné ki - bár erősen kétlem hogy egy metro 2033 vagy crysis2 ne tenné meg ha szimplán furmark alatt felmegy 93 fokra -, de a játék mellett simán lehet konvertálni háttérben megfelelő rammal és ssd-vel..mind2-nek elég baráti ára van. Főleg a 3-400k-s gép ára mellett. Az már biztos megfogná. És hol extrém használat ez? :U Sehol.
USA-ban simán el tudom képzelni ha ez a hiba tényleg kijön ilyen egyáltalán nem extrém helyzetekben sz@rrá fogják őket perelni. Ennek extrém helyzetben is helyt kell(ene) állnia.

szerk: Gondolom akik szerint ez normális azért vennék szép felárral az i7-es gépet, hogy tudják az van a gépben, nem azért hogy kihasználják az erejét meg az árát amennyibe került...

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#38660) FoxiestFox válasza Chaser (#38659) üzenetére


FoxiestFox
félisten

talan direkt sarkkutatoknak fejlesztett gepek ezek, es -20 fokban mar nincs throttling :D

(#38661) Chaser válasza FoxiestFox (#38660) üzenetére


Chaser
titán

Jah. Mai nap azért nem volt olyan meleg. Feltételezve azt, hogy a teszt nem klímás helyiségben történt. Klíma nélkül bent 28-30 fokban amik szoktak lenni nyáron még azt mondom, lehet...ezt mondjuk nem mondta a tesztelő milyen benti hőmérsékleten csinálta a tesztet. De ha klímával akkor még rosszabb a végeredmény.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#38662) FoxiestFox válasza Chaser (#38661) üzenetére


FoxiestFox
félisten

na ja
talan nem sokan foglalkoztok mar ilyen "regi" gepekkel, de t60-61 hogy all hutesileg?
cpu+gpu (nv, nem intel) egyuttes terhelesevel megbirkoznak?

(#38663) brd válasza FoxiestFox (#38662) üzenetére


brd
nagyúr

Nekem T60-am volt X1300-zal (ez ATI-val van csak egyébként, a T61-ben van NV), annak semmi baj nem volt a hűtésével, sokszor játszottam is rajta (régebbi játékokkal) és a gép a mai napig hibátlanul működik az új tulajnál, melegedésre (sem) panaszkodik. Bár ő nem játszik rajta.

The only real valuable thing is intuition.

(#38664) Francia91 válasza FoxiestFox (#38662) üzenetére


Francia91
veterán

Nekem az aláírásomban szereplő T60p-m van, a legerősebb kiszerelés, ha jól tudom. ATI FireGL V5250, Intel Core 2 Duo T7600. Eddig újrapasztázva 88 fok volt a GPU maximum, CPU max hőmérséklet stresszteszttel 76 fok. / A 88 GPU maximum COD4 alatt volt, ami eléggé meghajtotta/

[ Szerkesztve ]

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#38665) FoxiestFox válasza Francia91 (#38664) üzenetére


FoxiestFox
félisten

kosz mindket valaszt :)
nvs140-es T61 lesz, bar ez azert nem egy combos vga, jobb megkerdezni.. :D

audi100td: az nvs570-esre gondolsz, vagy letezik belole mas gpu-val is?

[ Szerkesztve ]

(#38666) audi100td válasza FoxiestFox (#38665) üzenetére


audi100td
nagyúr

Hab kell az erősebb gpu keress T61p-t, igaz az azért be tud fűteni, de nem ilyen durván mint a T430.

(#38667) brekiisti válasza Chaser (#38659) üzenetére


brekiisti
tag

Én eleve azt mondom notin játszani pff még gamer notin is (Erősen egyéni vélemény mindentől függetlenül ! ) . Üzleti noti nem igazán erre van kitalálva első körben amit írogatok(erre van pl a W széria kódolj dolgozz erősebb igénybevétel ). Az hogy drága szubjektív főleg hogy a pénzünk sem ér egy lyukas garast sem évről évre. Amcsiban nem hiszem hogy akkora érvágás egy TP mint itthon.
Másrészt eszembe nem jutna Crysis 2 mellet filmet kódolgatni nálam ez nem életszerű normál használat (Szintén full egyéni). Isten ments hogy védjem Lenovoékat csak nekem lassan úgy tűnik hogy most a kákán is keresitek a csomót :) de tényleg no offens csak nekem ez jön le a beszélgetésből itt a topikban. Trolkodni meg nem akarok mert eltérőek a nézeteink elgondolásaink :R

(#38668) sleepmore válasza FoxiestFox (#38665) üzenetére


sleepmore
csendes tag

Azért ha ilyet nézel, előtte feltétlen olvass utána a gyári hibás nvidia chip történetének. Mert bár jó erős a gyári hűtés, én a T61-emnél sokkal jobban tartottam attól, hogy egyszer csak beadja a kulcsot.
Mondjuk nem tette, mert mint utólag kiderült, a ritka A2-es szériás chipek közé tartozott. De a többség nem olyan.

(#38669) Chaser válasza FoxiestFox (#38662) üzenetére


Chaser
titán

Nem hát, T60-am van:) Most épp intel vga-s, ez az első. Egész nap ment a gép. Most aida mindenre 50 fok alatti hőt mond. Az atis melegebb volt. De 90nm-es vga-val meg 65nm-es procival. T61p-m is volt rövidebb ideig, furmark alatt ott se ment fel 90 fok fölé - miután cserélve lett a szanaszét tekergetett hűtője egy jóra -.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#38670) FoxiestFox válasza sleepmore (#38668) üzenetére


FoxiestFox
félisten

igen, errol mar tajekozodtam regebben.. mindenkepp a kritikus gyartasi idoszak utani gepet fogok venni :R

tobbieknek is koszi ^^

#38671 sleepmore: mire kell figyelni a kiirasnal? irja hogy rev a2, vagy valami mas jelzest keressek?

[ Szerkesztve ]

(#38671) sleepmore válasza FoxiestFox (#38670) üzenetére


sleepmore
csendes tag

Ok! Még annyi infó lehet hasznos, hogy elvileg (és gyakorlatilag) az AIDA kiírja a GPU verzióját.

(#38672) Francia91


Francia91
veterán

ATI FireGL V5250-nél tudok-e video BIOST frissíteni? /T60p-ről van szó/

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#38673) Chaser válasza brekiisti (#38667) üzenetére


Chaser
titán

Te ezt mondod, más meg játszik. Meg még a wc-re is viszi, hiába nem helyes ez sokak szerint, köztünk sztem se. Az említett helyzet egyáltalán nem extrém megfelelő rammal és ssd-vel, sőt. Egy TP ne melegedjen már túl ilyenektől, meg semmitől. Vagy akkor ne TP-nek adják el, mert mi köze is van hozzá? A rollcage váz?

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#38674) Francia91 válasza Chaser (#38673) üzenetére


Francia91
veterán

Én is az a néhai játékos vagyok. Havonta 40 perc, oszt kész :D

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#38675) FoxiestFox válasza Francia91 (#38672) üzenetére


FoxiestFox
félisten

beszurnal errol a firegl kartyarol egy gpu-z kepet?
nem is hallottam meg rola, kivancsi vagyok.
neten nem talaltam, csak leirasokat, de azoknak neki nem allok telefonon, egy kep tobbet mond... :D

(#38676) Francia91 válasza FoxiestFox (#38675) üzenetére


Francia91
veterán

Tesék parancsolj!:

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#38677) Gondwana


Gondwana
addikt

Akit zavar az új AFFS panel fényessége, ezt egy picit körbevágja, levett bezelnél felragasztja, és örül, hogy olyan matt a kijelzője, mintha 110 helyett 120-as panelt tett volna bele 2x vagy 3x ennyiért. (És még a wacom ceruza hegye alá szorult homokszem se karcolja meg a kijelzőt)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#38678) Chaser válasza Gondwana (#38677) üzenetére


Chaser
titán

:R De jó lesz ez tabletre. Remélem rajta marad.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#38679) Tikakukac válasza Gondwana (#38677) üzenetére


Tikakukac
titán

Néztem 10 dolcsiból már elviekben van matt fólia ilyen méretben, vagy picivel nagyobban. Annyit lehet megér a dolog, mert a panel az bizony atom olcsó volt, elnézve mennyiért adogatják most :U

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#38680) FoxiestFox válasza Francia91 (#38676) üzenetére


FoxiestFox
félisten

kösz :R

(#38681) brd válasza brekiisti (#38667) üzenetére


brd
nagyúr

Miért ne lehetne? A HW benne van, akkor mi az akadálya? Tradíció? Persze, sok laptop nem bírja hűtéssel, de azok olyanok is. A játék mellett kódolás (vagy bármi más) olyan, hogy megfelelő háttértár/RAM mennyiség mellett tényleg semmi akadálya (a CPU azért mindegy, mert prioritást lehet állítani, legfeljebb lassan halad a kódolás, de nem sok olyan játék van, ami legalább 2 magot 100%-ra tudna terhelni, úgyhogy marad a "másnak" is szabad tick). Régen a TP azért került annyiba, mert a minőséget jelentette. Jól megtervezett küllem, HW, használhatóság, hűtés stb. Ma már a TP egyre inkább csak név, amivel le akarják húzni a vásárlókat. :(

The only real valuable thing is intuition.

(#38682) Gondwana


Gondwana
addikt

YumeD olvtárstól vettem egy modemet - persze nem Lenovo-branded, mint ahogy írta is, és egy kis orosz segítséggel most sikerült működésre bírnom. Az Access Connections folderében 6 dll-ben át kellett szerkeszteni a PID/VID-eket, és már a Fn+F5 ki-be kapcsolgatás is működik. A GPS sokkal gyorsabban talál műhódakat, mint az X200T-ben az Ericsson anno
(és Putty terminalban szépne pörög a NMEA log :C ).

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#38683) ro_bert17 válasza Pekin (#38656) üzenetére


ro_bert17
őstag

Gondolom. Értem én, hogy a napster rossz, a sör jó. Azt is értem, hogy a TN sz@r, az affs ips mva, pva, jó! A cégnél dell ips montorok vannak. A pivot klassz, az usb hub remek. A színek is biztos sokkal jobbak, de, de……ez engem sosem izgatott fel túlságosan.
Nekem 14”-os notebookom van. TN panel gyárilag, fakó színekkel. Nem is gyártották máshogy. Igénytelen vagyok. Valószínűleg nem is lett volna pénzem rá, ha létezne gyári megoldás. Vannak emberek, akik nem tehetősek és 100k-s notebookot vesznek, akár a gyermeküknek, hogy tanulhasson. Meg egyetemisták, akik ennek feléért. Nem tudják mit vesznek, lehet nem is járnak utána, (és még az is meg eshet, hogy soha nem is fog nekik feltűnni). Nem akarok belemagyarázni. Rendkívül tisztelem az itteni szakértelmet, akik szinte mini kutatással jobbat készítenek maguknak, és ezt közzé is teszik. Valamit abszolút elítélem a gyártók és a vevők által közösen generált fogyasztói társadalmat.
Sajna félő, hogy több év múlva a 6-os nélküli, szigetes billentyűkön, érintve gépelünk, a pár mm vastag forró eszközünkön, fél percig olvasva a 21:6-ra írt mondatokat. És ezért én leszek az igénytelen?

(#38684) Xmodule


Xmodule
őstag

Sziasztok. Adodott most egy lehetösegem venni egy ThinkPad X121e -at 48.000Ft -ért ujonnan. Van nekem egy asus eeepc 1015PEM es egy ThinkPad X31 is. Az lenne a kerdesem szerintetek ezeknel a gepeknel gyorsabb ez az x121e? Pl.: youtube videoknal lejatsza a 720p, 1080p -t is? Esetleg ha valakinek van ilyen megoszthatna velem a tapasztalatat.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#38685) SzalaiG válasza Gondwana (#38682) üzenetére


SzalaiG
addikt

Így tudod használni a ThinkPad-et navigációnak?

(#38686) audi100td válasza Xmodule (#38684) üzenetére


audi100td
nagyúr

Az X31-nél biztos gyorsabb, mégis csak 2 magos, főleg ha a vinyót lecseréled SSD-re (7mm magas való bele). A másik gépet nem ismerem, de ha Atom van benne, egyértelműen azt is lazán lekörözi.

[ Szerkesztve ]

(#38687) Xmodule válasza audi100td (#38686) üzenetére


Xmodule
őstag

Igen a 1015PEM ben atom van. Akkor megnyugodtam kicsit. Mert igazabol nekem az x31 tökeletes lenne böngeszni csak az a franya youtube nem megy rendesen amit persze megertek. Szombaton hozzák a gépet akkor kiprobalom aztan meglatjuk.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#38688) audi100td válasza Xmodule (#38687) üzenetére


audi100td
nagyúr

Ezek a 1080p-t is viszik amúgy youtube-on, itt olvashatsz róla teszteket: [link] [link]

(#38689) Xmodule válasza audi100td (#38688) üzenetére


Xmodule
őstag

Köszben megtudtam hogy ebben a gepben ami jön ide hozzam nem Intel i3-2357 van hanem intel Pentium 957. itt egy össze hasonlitas. Mondjuk nekem tul sokat nem mond. De ennyi penzert 48k talan még igy is megéri nem?

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#38690) audi100td válasza Xmodule (#38689) üzenetére


audi100td
nagyúr

Ha a gpu-t annyira lebutították, hogy nem képes hardveres gyorsításra akkor szerintem felejtős, ennek utána kellene nézni.

(#38691) brekiisti válasza Chaser (#38673) üzenetére


brekiisti
tag

nem tudom nekem továbbra is az az érzésem hogy sokaknál ez a T430 olyan mint egy várva várt film amitől az ember kasszasikert remél meg nagy durranást és kap ugyan jót de nem azt amit várt és duplán csalódik.

Abban igazad van hogy a hardver elméletileg tudja de nem olyan használatra van kitalálva egy üzleti gép hanem (gyorsan tudj vele prezentálni). Lehet nem a legjobb példa de az én opelem is tud 5000 fordulatot X Km en csak nem arra van kitalálva és nem biztos hogy úgy viselkedik mint normál használatnál amire szánták. Remélem jól tudtam érzékeltetni a gondolatmenetem sajnos nem vagyok egy nagy író. És ígérem nem kardozok tovább T430 témában :)

(#38692) Xmodule válasza audi100td (#38690) üzenetére


Xmodule
őstag

Ha minden igaz Intel HD 2000 van benne.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#38693) brekiisti válasza brd (#38681) üzenetére


brekiisti
tag

Megígértem egy posztal lentebb / fentebb :) ahogy nézzük nem kardozok tovább 430 mellet minden esetre jó látni a véleményeket reméljük valahogy a Lenovoékhoz is elér a téma én tuti maradok ezek ellenére is Thinkpad fan a nyaváaják ellenére is jobb mint a többi gyártó (nekem legalább is). Annak örülök hogy megbeszéltük a dolgokat aztán csámcsogunk tovább ha jön a T431 Enhanced coller edition :D

(#38694) audi100td válasza brekiisti (#38691) üzenetére


audi100td
nagyúr

Te most komolyan mondod, hogy egy üzleti gép csak prezentációra van kitalálva? Oda minek egyáltalán i7 meg Quadro? Elég egy Core 2 is IGP-vel, sőt.

Sokan pl. már csak abból a megfontolásból is vesznek TP-t mert ez nem hullik darabjaira 3 év után, halk, hűvös (volt), jó a billentyűzete, stb. Eddig pont a jól megtervezett hűtőrendszer volt az egyik erőssége a szériának, erre ezt lebutították consumer szintre.

"Lehet nem a legjobb példa de az én opelem is tud 5000 fordulatot X Km en csak nem arra van kitalálva és nem biztos hogy úgy viselkedik mint normál használatnál amire szánták."

A notebookok világában ez nem egy Opel, hanem egy Audi A6. :P Nem lehet egy kalap alá venni a kettőt. :)

(#38695) brekiisti válasza audi100td (#38694) üzenetére


brekiisti
tag

Felesleges száj karatéznunk nem értünk egyet és ez így van jól :) ettől kerek a világ és pörög a topik :D az RTL meg 2

[ Szerkesztve ]

(#38696) brd válasza brekiisti (#38693) üzenetére


brd
nagyúr

Némi konstruktív érvet azért szerettem volna olvasni, ha már amolyan digitálisan társalgunk, de az "az RTL meg 2" után erről végleg letettem, sok sikert az élethez!

The only real valuable thing is intuition.

(#38697) pala2


pala2
csendes tag

Ha szabad hozzászólni, mint friss, és első bálos T430 tulaj.
Technikai háttér tekintetében, holt sötét vagyok, de nem is kívánok jobban elmerülni benne.
Mint "user" viszont lennének elvárásaim.
Amiért ThinkPad-re váltottam hat éve Dell használóként, azért volt, mert voltak vele kisebb-nagyobb felhasználói kompromisszumra kényszerítő problémák, és egyébként is cserélni kellett. Ekkor gondoltam, hogy itt van ez a kitűnő presztízsű ThinkPad széria, igaz, hogy drágább, no de megszűnnek a kompromisszumok. (És pont megtehettem, hogy áldozok rá.)
Persze már az elején kezdődtek a problémák. Amikor körüljártam a témát (itt is a fórumon), leszűrtem, hogy nekem elég lesz az i5, no de világítós billentyűzet nem volt, csak i7-el, no egye fene. Aztán próbáltam mindezt 6 cellás (nem kilógós) akkuval, no ez meg, csak i5-tel van, no egye fene, legyen 9-es.
Ezek után vettem egy olyan gépet, ami több, mint amire szükségem van, de már ekkor kötöttem pár kompromisszumot, és fizettem, mint a köles.
Használtam(om) is boldogan, mert minden, olyan kitűnően működik, amit rendszeresen használok. Igazándiból tökéletesen meg vagyok elégedve mindennel.
De a nagy boldogságba, jön egy kis kétely, mely egyre terebélyesedik, mert fertőz a tudat, hogy a (viszonylag) drága pénzért és egy két megalkuvást is igénylő vásárlás után, még nem is tökéletes a portéka. Tehát a felhasználói élmény, mint olyan, nincs arányban az elvárt szinttel.
Hangsúlyozom, hogy soha, semmiben nem vettem még észre ezeknek a problémáknak a hátrányát, és remélem nem is fogom. Valószínűleg azért sem, mert így is kicsit túlméretezett a szükséges feladatokhoz. De akkor is, hasonló teljesítményű konfigokat többen is készítenek, arról nem is beszélve, hogy "töredék" áron. Amit ettől a típustól elvártam volna, amiért az extra árat kifizettem, az pont az lett volna, hogy itt minden, ami benne van pöpecül működik, mert finomhangolt a rendszer. Na ez ami bosszant.

Ha valaki esetleg érez rá indíttatást, hogy a 9 cellás akkumat, elcserélje 6 cellásra, bármikor álok elébe. :)

pala

(#38698) brekiisti válasza brd (#38696) üzenetére


brekiisti
tag

Nagyon nem tudok ill nem nem tudok hanem nem látom értelmét mert nekem is van egy nézetem meg a többieknek is és még a végtelenben sem találkoznak. Minap volt kezem közt T430 belső felépítésre szemre korrekt letisztult a hűtő még csak nem is egy csövön van a VGA -val szóval érdekes hogy ha csak a VGA kap max terhelés akkor is betérdel a CPU jelenleg nem tudok sok tapasztalattal hozzászólni a dologhoz majd a 20. T430 után lehet én is okosabb leszek. Ha valaki érdekel dobok egy linket a hűtőjáéről.

""az RTL meg 2" után erről végleg letettem, sok sikert az élethez!" -- Iróniát nehéz érzékeltetni :D

(#38699) RnJ


RnJ
tag

Sziasztok,

melyiket lenne érdemes TP R500-ba beszerezni:

- 4GB DDR3 1333Mhz Patriot RAM
vagy
- 4GB DDR3 1333Mhz KINGMAX RAM

Ezek elvileg 1066-on fognak járni.

Köszi

(#38700) 8nemesis8


8nemesis8
veterán

Sziasztok!

Programozó vagyok és lehet, hogy lesz 1 lehetőség kérni egy laptopot.
Ti mit választanátok?
Sokszor kell virtuális gépet használnom, nagyobb adatbázisokkal dolgoznom, akár lokálisan is.
14"nál kisebbet nem szeretnék, jó ha hosszú az akkuideje.
SSD-nek külön tudok örülni.
Határ, nem igen van.

Néha-néha 1-2 újabb game biztosan menne rá, tehát a VGA-ban is preferálom az intergált mellé a dedikáltat :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.