Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77994) crowgun


crowgun
tag

Sziasztok!

A láncom a következő volt: PC->Klotz optikai kábel->Audiolab M-DAC->Sinus Live CA50->NAD C 356BEE->noname kábelek->Heco Argon 50->akusztikailag kezeletlen 20négyzetméteres szoba.

A noname kábelek alatt azt értem, hogy egyáltalán nem érdekelt az, hogy milyenek, csak szóljon a rendszer, de most értem meg arra, hogy legyen igényem ezzel is játszadozni. Annyira nem érdekelt, hogy a bal oldali hangfalba réz ment, a másikba ezüstözött réz (lehet paradicsommal dobálni és fújolni :)) :B )

Kb. egy hete van bent a rendszeremben Van Damme Hifi Series 2x6mm hangfalkábel és 268-500-000 Twin Interconnect. Tudtam a fórumon olvasottak alapján, hogy járatni kell, ezért már a kezdetekkor úgy álltam, hozzá, hogy nem lesz a legjobb, valóban szörnyű volt. Most már kb. 60 óra benne van a kábelekben, tegnap le is ültem hallgatózni és cserélgetni a noname kábelekkel, figyelni.

Összefoglalva a tapasztalatokat, Van Damme szett előnyére az alábbiak:
+ több energia
+ több mély, talán kicsit sok is
+ csukott szemmel hallgatózva, elképzelve a színpadot szinte azonnal oda tud ugrani a szemem, ahol épp az adott zenész játszik, ez tetszik, a noname kábelnél nem tudom ezt megcsinálni, a szemem keres folyamatosan
+ talán kicsit nagyobb lett a tér, de még mindig nem érzem elégnek
+ kevésbé dobozhangos
- icipicit kevesebb magas, a noname kábelekben mintha lenne egy icipici csillogás a tetején gondolom az ezüst miatt, ez hiányzik a VDC-ből

Nem mondanám, hogy egyértelműen sokkal jobb a Van Damme, bizonyos dolgokban igen, de inkább más. Kezdő vagyok, de szeretném megtanulni, megtanítani a fülemnek/agyamnak és élvezni a semleges és neutrális, eredetihez legközelebbi hangzást. Elképzeléseim szerint a noname és a VDC előnyeit összegyúrva lennék közelebb ehhez a célhoz kicsit szélesebb és mélyebb térrel, de az is lehet, hogy nem, jó kérdés. A fentiek alapján, milyen kábelek irányában lehetne nézelődni, mit javasoltok? Ha esetleg más tápkábelekkel és/vagy M-DAC tuning táppal kéne még játszadoznom, akkor erre is kérnék ajánlást. M-DAC jó lineáris tápot hol lehet csináltatni/venni viszonylag normális pénzért? Köszi szépen előre is!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.