Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Mezga Aladár #61100 üzenetére
Mármint Gyurczy? Ezt ne tőlem kérdezd.
-
betyarr
veterán
ehhez mit szóltok? [link]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Ragadozó #61102 üzenetére
Kivéve engem, mert én kb. 30 évig sztereóztam és 10 éve mozizok. Megtaláltam a számomra megfelelő kompromisszumot mozi/zene vonalon és elvagyok.
Mondjuk pénzem sincs két rendszert felépíteni.
(#61104) betyarr: nekem tetszik. Jó erősítő, főleg ennyiért, de alkudni kötelező.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
betyarr
veterán
válasz dgyuri0123 #61105 üzenetére
a leírását olvastad?nem gáz hogy más típusú kondik kerültek bele?
blattida: mennyi idős lehet?
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz betyarr #61104 üzenetére
Ennyit, mondhatni, megér és tényleg nem rossz, de az a javítás nem egészen korrekt ebben a formában, mármint, mindegyik pufferkondit cserélni kellett volna, egyformára. Már csak a kora miatt is.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz betyarr #61106 üzenetére
Valószínűleg elszállt az a kettő, de egyszerű a cseréjük szerintem és nem drága javítás.
Persze alaposan meg kell járatni, ha lehet akár órákon át. Pár sört közben el lehet fogyasztani.
Viszont elárulta a javítást, nem akarta elkendőzni és ez pozitív az eladó részéről.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
betyarr
veterán
válasz dgyuri0123 #61108 üzenetére
Persze alaposan meg kell járatni, ha lehet akár órákon át.
miért kell járatni annyit?hogy kiderüljön,hogy van-e benne turpisság?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz betyarr #61109 üzenetére
Igen.
Ha van bármi gond, az szerintem előjön próba alatt. Egyébként az ilyen korú gépeknél mindig ott van a "megállás" lehetősége, cserébe viszont "kis" pénzt kell belefektetned.
Ha nem tudsz a javításról, akkor is eszedbe jut gyanakodni?
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
betyarr
veterán
válasz dgyuri0123 #61110 üzenetére
itt nagyon sokan szidják: [link] lehet nem véletlenül.ez is javítva volt
Ha nem tudsz a javításról, akkor is eszedbe jut gyanakodni?
hát,az biztos hogy eleinte a kelleténél is többet járatnám
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz betyarr #61111 üzenetére
Szerintem lehet úgy 12-15 éves.
Ennyi idő után azért előfordulhatnak hibák. Ez benne van a pakliban, kivéve talán az eredeti Japán vasakat, amik egykor a megbízhatóság szinonimái voltak. Szvsz.
Bár a kondik azért azokban is kiszáradnak egy idő után.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
blattida
nagyúr
válasz betyarr #61106 üzenetére
12-13 éves lehet maximum.
Amúgy nem kell ezektől félni, semmi különleges vagy drága alkatrészt nem tartalmaz, ha javítani is kellene valamiért, akkor nem bánná sok pénzed, ám ennyi pénzért azért van választék, ami azt jelenti, hogy nem kell egyből beleugrani ebbe a nadba.
Ez a típus nagyon hajlamos a túlmelegedésre, maga a nad is fokozott szellőzési körülményeket javasol neki.
dgyuri0123
Minimum három kondit kellene cserélni, de ugyanolyan elnára, mint amilyet beleraktak vagy mind a négyet.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
-
betyarr
veterán
válasz dgyuri0123 #61112 üzenetére
a videoton erősítöm 23 éve van meg (igaz már elajándékoztam a testvéremnek).használtan vettem,lehetett már akkor vagy 6-7 éves.r-go már 30 év körüli,de a mai napig hibátlanul működik.úgy látszik a régi gépek jobban bírták.
blattida: a következő hó vége
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz betyarr #61117 üzenetére
Bizony bizony, nekünk is van egy RA-6363 rádióval egybeépített darab, még a potméter sem recseg, mondjuk sosem volt pincében/padláson, ez a család szent darabja volt, de most szintén tesóm használja. Egy nem éppen fiatalabb Sharp SM-23 váltotta le, de sokkal jobban szól, mint a Videoton. Ennek már van tere, nem is rossz, és sokkal finomabb hangja van.
De osztálytársamnak is volt ilyen Videoton, az egyszer elfüstölt... nem tudom mi lelte. Amúgy ezeket is át kéne kondizni, mert a 30-40 éves darabok már nem sokat pufferelnek.(P.H.)
-
Ragadozó
Ármester
válasz betyarr #61111 üzenetére
idős sztereó vasaktól se kell félni, csak alaposabb próba...
nekem kb. 20-25 éves az erősítőm (Philips FA951), de nem gyári már...(hangsugárzócsatik, preout kimenet és cd bemenet van rajta módosítva)egy régebbi kép nálam róla:
[ Szerkesztve ]
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
PrinceHerceg
őstag
válasz betyarr #61117 üzenetére
Mert azokat még kellően túlméretezték, ma meg "költséghatékonyság" címszó alatt örüljön az ember ha vmi 1-2 esetleg 3 évet bír és még gari időn belül megy gajra!
Kérdés a többiekhez:
Melyik a jobb hangzású fal:
A. JBL ES90
B. Wharfedale Diamond 10.7
Köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
ááá,igen,jól sejtettem.1986-ban kezdték gyártani.itt ódákat zengenek róla [link]
PrinceHerceg: ja,meg tervezett elévülés
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz PrinceHerceg #61120 üzenetére
Ez milyen kérdés már? Kinek, milyen szempontból?
Az biztos, hogy természetesebb, tisztább és pontosabb a wharfedale.
-
betyarr
veterán
válasz dgyuri0123 #61124 üzenetére
ezzel nyilván nem azt akarom mondani,hogy most gyorsan visszatérek a videotonra.a maga nemében nem rossz,de hangzásban egy alapabb sony is kenterbe veri.
[ Szerkesztve ]
-
SaGaIn
senior tag
Hello, Sziasztok!
Előre is köszönöm a segítséget!Egy Denon 700v erősítőhöz keresnék hangfalpárat.
Első körben a "Omnitronic DS-83 MK2 3-utas hangfal " ra gondoltam 16500 darabja.
Keret max 33000 a két hangfalra összesen. (lehet használt is)
Ajánljatok valamit ami jó ha ez nagyon szar választás. Meghallgatni nem nagyon tudom mert Szombathelyen nem nagyon tudok hifi boltról... Szóval véleményekre hagyatkozom.
köszönöm a tippeket ajánlásokat
üdv SaGaIn
"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.
-
SaGaIn
senior tag
válasz dgyuri0123 #61128 üzenetére
Ez a tannoy tetszetős hány wattos ? mert semmi adat nincs róla. de érdekel, az ára is jó.
Eredetileg egy Orion HS282 volt rajt csak beszart recseg ropog szerintem túl lett hajtva az ugye 40W os az erősítő meg 110 et tud. Mondjuk felénél sosem volt feljebb húzva
[ Szerkesztve ]
"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz SaGaIn #61129 üzenetére
Ezt találtam róla.
Description: Recommended Amplifier: 10 to 80 Watts
Sensitivity: 88dB
Nominal Impedance: 8 Ohm
Frequency Response (+/-3dB) : 48 -20.000Hz
Crossover Frequency: 2.7Khz
Internal Volume: 14 litres
Dimensions: 203 x 380 x 270mm (Width x Height x Depth)
Weight: 6.2kgNem falbontásra lett tervezve. Ezt is el lehet füstöltetni, ha úgy hallgatod.
Ha ilyen terveid vannak, akkor inkább Elac, igaz egy húszassal több a kikiáltási ára, de alkudni lehet abból is.
A HS282-nél mindenesetre nagyságrendekkel jobb.
Szvsz.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
SaGaIn
senior tag
válasz dgyuri0123 #61130 üzenetére
Szerintem elég lesz 40 helyett 80-as csúcsra úgysem akarom húzni az erősítőt.
-
SaGaIn
senior tag
válasz dgyuri0123 #61132 üzenetére
Átvétel után tudom megnézni csak sajnos mert az eladó Szolnokon én meg Szombathelyen vagyok.
de kösz a tippet.
-
Z10N
veterán
Jobb csatornan javitott Audiolab 8000S 100€-ert milyen vetel? Zajos volt es elhalkult elotte, de szervizben javitva lett. Par kisebb karc van rajta, viszont 41k-ert itthon van. Egybol leutottem nem vacilalatam rajta sokat. Remelem nem kell javitani kesobb.
Ui: Volt meg egy Cyrus Two 29,5k-ert pk-gel. Viszont ahhoz kell sajat tap is ahogy neztem es eleg oreg mar.
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #61136 üzenetére
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, mert elérkezettnek látom az idejét, hogy a tápkábel szekciót is revideáljam, de a subhoz és az erősítőhöz együttesen sem akarnék, tudnék 10k-nál többet kiadni!
Ennek fejében tudtok konkrét ötleteket - linkeket - adni?
Az jelenlegi elképzelésem az, hogy a ládikóhoz vmi fekete harisnyás, de minél vastagabb, a SONY erősítőhöz, meg csak egy dugvilla részes kellene, mert a másik felét forrasztanom kellene a nyáklapra...
Köszönöm előre is a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
PrinceHerceg
őstag
Nos hát, gyorsan rájöttem, hogy ha magam szerelem a leendő kábelt az bizony sokkal olcsóbb mulatság és olyat készítek amilyet csak akarok...
Kérdés, miben tér el egy tápkábel egy hangfalkábeltől, azon kívül, hogy monokristályosak vs OFC esetleg mezei sodrott réz a vezető? Vajon használható-e az utóbbi az előbbi célra?
Ha igen, Kácsá-ék árulnak egész baráti áron vastag szigetelésű, 2-3 eres árnyékolt kábeleket, plusz akad náluk kígyóbőr is stb, a dugvilla meg nem olyan drága tétel extrában és csak össze kell szerelni!
Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz PrinceHerceg #61146 üzenetére
Ne hangfalkábelt használj erre a célra.
Egészen más a szigetelés, más a funkciója, mint egy kifejezetten tápellátásra tervezett kábelnek. Még a fizikai ellenálló képessége is sokkal jobb egy tápkábelnek, ami elég fontos lehet akár érintésvédelmi szempontból is. Szvsz."csak a zene van"
-
xtremetuning
addikt
Megáll az ész és ácsorog....
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
.DLL
veterán
válasz PrinceHerceg #61146 üzenetére
Tápkábelnek minimum kettős szigetelésű vezetéket szanbad használni, érintésvédelem, első lecke. (Talán nem is ennek kéne lennie az elsőnek, súlyos hiányosságok lehetnek e téren...)
(P.H.)
-
PrinceHerceg
őstag
Ezekre voltam kíváncsi, mondjuk azt sejtettem, hogy a szigetelés biztos nem mind1 érintésvédelmileg!!
Szóval köszönöm a válaszokat, akkor kifejezetten tápkábelt fogok keresni a projekthez, csak valami megfizethető árút!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest