Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
LW
őstag
válasz dgyuri0123 #61199 üzenetére
Köszönöm. A környezetemben hallottam gyakran, hogy a CD lejátszók dac-aik jók, de ennyivel, hogy ilyen magas áron elérhető DAC tudja azt a szintet?
Ki fogom próbálni, tényleg érdemes kiszűrni, hogy melyik fele miatt a könnyen hallható különbség. Mindenképp számítógép lesz a forrás. Tehát azt mondod, hogy a NAD erősítőben lévő DAC a főkolompos?
A CD63-at rákötöm analóg és coax kábellel és jól tesztelhető lesz a dolog.Akár beigazolódik a gyanúd, akár nem, szükség lesz egy DAC-ra, viszont annak tekintetében, hogy a NAD kompletten volt 60 alatt, nem szeretnék DAC-ra költeni 70, nagyonmax 80-nál többet. Használtan milyet érdemes választani? Jó lenne ha tudná a 192khz-et, hogy ne kelljen újramintavételezni a lejátszóban.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
Szia!
A két magnat között nem csak(?) az a különbség, hogy a 77-ben több a mélyhangszóró, mert majdnem kétszer akkora, mint az 55, más keresztváltó, elég más hang jellemzi őket, így nem igazán korrekt a két rendszer ilyen összehasonlítása. Tényleg jobb a nad, mint a marantz, de elég más a kettejük hangja.
dgyuri
Az manapság már annyira nem helytálló, hogy egy 70 ezres dac nem tudná hozni egy átlagos cd pörgető hangját, bár az összehasonlítás eleve sántít, mivel a cd játszó önmagában majdnem egy komplett lánc, ha meg egy dac vs cd játszó összevetést teszünk, akkor meg csak úgy van értelme, ha a cd pörgető digitális kijáratát kötjük rá a dacra, illetve a cd lejátszó analóg kijáratát hallgatjuk, de ebben az esetben már mindenképp a dac nyerne egy átlagos lejátszóval szemben.A cd 63 a maga kategóriájában egy jó játékos, ám az kétségtelen, hogy vannak nála jobbak, de nem gondolom azt, hogy miatta nem tűnt jobbnak a nados rendszer...
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
dgyuri0123
nagyúr
Az erősítőbe épített DAC-ok egy bizonyos szint alatt nem túl acélosak, ( két csatornán ) ha szabad így fogalmaznom.
Tehát a CD63 szerintem sokkal jobban szól majd vele analóg kimeneten, mint amit a beépített DAC produkál.
A külső DAC-ról tett kijelentésemet annyiban módosítom, hogy pl. a CD63 szintjének eléréséhez, nem lesz elég egy 40-70e Ft-os DAC, szerintem. Nálam átlagos CD játszónak számít a CD63, igaz, ennél sokkal rosszabbak kis vannak, de gondolom nem az a célod, hogy egy 20-40e Ft-os CD játszó hangját elérd.(#61203) blattida : a gond az, hogy be sem került a NAD-os rendszerbe a CD63....
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Dorian
félisten
válasz dgyuri0123 #61204 üzenetére
Kalapom megeszem, ha egy jól kiválasztott 40-70 ezres DAC nem 3,14csázza el a Malac CD63-at.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Dorian #61206 üzenetére
Új áron? Mert akkor kezdheted szerintem..
Bár a 40 kevés, a 70 meg majdnem a duplája, így talán még igazad is lehet.Használtan természetesen hozzá lehet jutni MF-hez, vagy Arcam-hoz, hogy ne soroljak fel mindent, de az új áron 40-körül kapható DAC-ok, inkább csak pótlékok szerintem és egy alap CD játszó képességeivel bírnak, megint csak szerintem. Pl. ha egy DA300-at 80-ért sikerül megcsípni Ebay-en keresztül, az már egy másik világ. Mivel nekem is az van, állítom, hogy sz@rrá verné a CD63-at, de nem is 40e-be kerül. Sok az esetlegesség ebben az ársávban és nagyon tudni illene, mit kell választani ahhoz, hogy igazad legyen.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
gubabela
senior tag
válasz dgyuri0123 #61207 üzenetére
30-40ért azért találni jó hangú dac-ot. Pl musiland, sanskrit. Ezek már jobbak hangban az említett lejátszónál szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz dgyuri0123 #61207 üzenetére
Nem kevés a negyven, annyiért is találni a marantz dacjánál jobbat. Hatvan fölött meg gyakorlatilag már az összes elveri, de az lenne a meglepő, ha nem így lenne...
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz gubabela #61208 üzenetére
Szerinted, de a CD63 kb. 100e Ft-os cd játszó volt anno. Csak hogy tudd, vele egy időben lehetett kapni 20e Ft-ért Technics, Philips, stb, cd lejátszókat, tehát eléggé kiemelkedő volt a hangminőségét illetően és nem a nagy tömegek által használt alap lejátszó volt, már csak az ára miatt sem.
Én nem ájulok el ezektől az "apróvasaktól", mert nem hozzák egy jobb lejátszó hangminőségét, max. PC-s MP3-as lejátszókhoz szokott füleknek tűnhet jónak.
Párat sikerült meghallgatnom és még a 100 ezres árkategóriában is akad olyan, amit nem vinnék haza. Szigorúan a saját véleményem.
"csak a zene van"
-
Patice
nagyúr
válasz dgyuri0123 #61210 üzenetére
Ezt valamennyire alá tudom támasztani.
Saját zenelejátszó mini-kocka-PC-m + Bladelius USB DAC tudott nagyon közel olyan hangot hozni, mint Nebulo5 kolléga (asszem tuningolt) CD lejátszója.
Az újkori árakat nem tudom + ha tuningolt, akkor nem tudom az mennyibe került, de szerintem olcsóbban megvolt, mint az én frontendem. Csak így nem kell CD-ket írogatnom. Nekem ez már elég indok az árkülönbözetre.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Patice #61211 üzenetére
Persze, én is sarkítok, mert nem tudok másként rámutatni arra, hogy olcsó húsnak.......
Anno sokat hallgattam pl. a CD63-at Primare-val, Creek-el pl. Phonar P40-en és nekem nagyon tetszett a hangja. Igazán Audiophile-nek "tűnt".
Ezek a 40-50 e Ft-os valamik még véletlenül sem hozzák azt a kifinomult, lágy, tiszta, dinamikus, folyékony hangot, amit megszoktam a "jobb" képességű CD játszóktól. "Csinnbumm" az van, de a folyékonyság még várat magára, helyette van reszelősség, sziszegősség, stb.A DA300-as már elég számomra is arra, hogy ne kelljen lemezekkel bajlódni, de egy vérbeli Audiophile CD játszó porig alázná szerintem, akárhogy is szeretném ezt másként gondolni.
Mondjuk : Primare, Micromega, hogy csak kettőt említsek azok közül, de sorolhatnám napestig."csak a zene van"
-
betyarr
veterán
válasz dgyuri0123 #61212 üzenetére
ilyenkor sokszor belegondolok,hogy ez is egy olyan hobbi,amibe nem lehet elég pénzt belefektetni.úgy értem,hogy ha valaki elkezdi,akkor nincs megállás.nyilván az adott anyagi keretek között.
megyek veszek egy lottót... -
blattida
nagyúr
A cd 63 egy alsó-középkategóriás lejátszó volt több, mint húsz évvel ezelőtt, házon belül is sok, nála lényegesen jobb lejátszó volt a japánoknál.
Lehet szeretni a hangját, mert tényleg marantzosan puha és semmi bántó nincs benne, viszont a pontosságtól nagyon messze van, színezett, ha valaki ezt a fajta hangot szereti, az rendben van, de nem gondolom azt, hogy egy audiofil eszköz hangjának ilyennek kellene lennie.Nekem kicsit furcsa, hogy a creeket, micromegat vagy a primaret említed mellette, mert mindhárom nagyon más hangot képvisel, mint a marantz és mindegyik általában lényegesen jobb is.
Patice
Ezek szerint az összehasonlítás a rendszerrel történt, nem a cd lejátszó magában vs cd lejátszó a dac-kal felállásokban. Ezért írtam korábban, hogy egy cd pörgető egy rendszer, ahol a forrás, azaz maga a cd, nagyon sokat meghatároz, sokat nyom a latban...Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz betyarr #61213 üzenetére
Ennek soha nincs vége, csak ha azt akarod. Pár évre meg lehet állni szerintem és aztán lehet folytatni.
A lényeg azonban, hogy pár évre valóban le is tudj állni, ezért kell alaposan megfontolni, mire adsz ki pénzt. Szerintem.(#61214) blattida: A Marantzot még véletlenül sem említettem egy lapon a Primare-val, vagy Micromega-val, olvass vissza légy szíves. Én a DA300-al említem egy lapon, mert hiszem, hogy pl. a DA300-as porig alázná a CD63-at, míg egy Micromegával már nem sikerülne neki szerintem.
De még egyszer leírom: egy 40e Ft-os DAC szerintem nem képes "legyőzni" egy CD63 kaliberű lejátszót, így érthető vagyok?
Tudom, hogy te ezt másképpen gondolod, szíved joga.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
gubabela
senior tag
A sanskrit például meg a music hall 15.2 klónja ami szinténn 100e kategória. Attól mert drága volt annó még nem biztos, hogy nem találni jobbat olcsóbban manapság. És mielőtt megkérdeznéd, hallottam a cd63-at. Én pl a denon dac-od hangjától nem voltam annyira elájulva, hogy érdemesnek tartsam lecserélni rá a jelenlegit. Persze számít, hogy kinek mi tetszik, mi illik a rendszerébe.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz gubabela #61216 üzenetére
Nem tudom, milyen rendszered van, de lehet, abban kéne keresni a hibát. Vagy az ízlésed annyira más, mint az enyém.
Tucatjával hallottam elektronikákat, de nekem pl. a DA300 bejön és azt mondom, ár/értékben kiváló DAC és ezt tartom, bárki, bármit is mondjon. Szívem joga, mint neked is a saját véleményed.Az árakról meg annyit, hogy amíg újdonság volt a különálló DAC, addig meg is kérték az árát, sokszor sokkal többet, mint azt a képességei alapján megért volna. De így volt ez hajdanán a CD lejátszókkal is. Ordenáré szarokat lehetett venni a legelején, iszonyatosan drágán, de ezt szerintem mindenki tudja.
Aki élt már akkor is.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
blattida
nagyúr
válasz dgyuri0123 #61215 üzenetére
Tudom, hogy hogy említetted őket, pontosan azért furcsa, hiszen az említettek sokkal drágábbak, mint a marantz.
Már mért ne győzné le. Ha ráakasztod a marantz digitális kijáratára az említett 40 ezres dac-ot, akkor jobb gangot fogsz kapni, mint az analóg kijáratán keresztül.
-
gubabela
senior tag
válasz dgyuri0123 #61217 üzenetére
Lehetséges. Mondjuk nincs sokmilliós láncom és lehet, hogy ezért nem hallottam azt a jelentős külömbséget, vagy valamiért nem illettek össze a jelenlegivel(Bca 222.1, castle knight3), vagy csak én vagyok süket hozzá.
-
betyarr
veterán
válasz dgyuri0123 #61217 üzenetére
pl. egy ilyen tényleg annyira jó,hogy megér használtan 200k-t?
mod: bár,ez egyben médiajátékos is,de akkor is...
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz blattida #61218 üzenetére
"Ha ráakasztod a marantz digitális kijáratára az említett 40 ezres dac-ot, akkor jobb gangot fogsz kapni, mint az analóg kijáratán keresztül."
Szerintem nem, sőt, inkább lesz visszalépés, mert esetleg azt a tipikus 'csörgős-csattogós" hangot fogod hallani, ami jellemzi ezeket az "olcsó" DAC-okat.
(#61219) gubabela : igen, nagyon valószínű, hogy a rendszered nem képes megmutatni a DA300 előnyét a sanskrit-hoz képest. + a hangsugárzóid sem a legacélosabbak, bár elvileg akkor is kéne hallanod valamiféle hangminőség javulást. A Denon a nagyon magas osztályú CD lejátszóiba is ezt a DAC-ot építi be, így elvileg a külső tápja miatt lehet valamivel gyengébb, mint lejátszóba építettként. Sőt, nem is beépíti, hanem
"onnan szedték ki", gyakorlatilag és csináltak belőle egy külső eszközt.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz betyarr #61220 üzenetére
Nem kell feltétlenül 200e-ért DAC-ot venned. De, van egy remek hangú HM erősítőd, amihez "illik" egy "tisztességesebb" külső kétcsatornás D/A átalakító. Tök mindegy mennyiért vetted, akkor is ki kell szolgálnod, hiszen ennyi erővel vehettél volna egy sokkal rosszabb hangú erősítőt, amibe akármit dugnál, sem válna hasznodra, hogy így mondjam
Gyere át a DAC topikba, tedd fel a kérdéseidet és fogsz kapni rá válaszokat. Linkeltem fentebb. Ez itt kicsit OFF szerintem."csak a zene van"
-
gubabela
senior tag
válasz dgyuri0123 #61221 üzenetére
Hallottam külömbséget, de nem akkorát és ami változott az nekem nem tetszett, így végül lemondtam a cseréről. Az is igaz, hogy a sanskrit sem alap volt, kapott egy szűrt tápot és egy transportot, valamint opaamp cserét (opa627 dual).
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz dgyuri0123 #61224 üzenetére
Ha meg van egy remek hangú DAC-od, akkor dukál hozzá egy remek hangú sztereó erősítő is. Ördögi kör.
Én mozierősítő elé nem ajánlok külső DAC-ot senkinek. De ebben valószínűleg nem fogunk egyetérteni.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Na, jól van már.....
Jó áron szerzett egy NAD "nagyvasat". Zenét hallgatna PC-ről. Talán ez a legegyszerűbb módja annak, hogy élvezni is képes legyen. Csak egy "normálisabb" DAC kell, aztán később még lehet variálni.
De persze igazad van, csak nem mindenki "tud" két rendszert építeni, mint ahogyan én sem, így abból főzök, amim a polcon van.
"csak a zene van"
-
nagyúr
válasz betyarr #61220 üzenetére
Igen, ez a CA meglehetősen jó cucc. A hangminőségére nem lehet panasz, közép-, felső-közép kategóriás rendszerekig szerintem megállja a helyét. Természetesen meghallgatás után, ízlés szerint, mert nyilván nem mindenkinek jön be. Lehet, hogy ki lehet jönni olcsóbban egy külön DAC-al és külön zenelejátszóval, PC-vel, de ez egyben van, és nagyon praktikus, sok szolgáltatásos készülék.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz Mezga Aladár #61223 üzenetére
"...nem tudja a gapless lejátszást."
Passz.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
dgyuri0123
nagyúr
"Én mozierősítő elé nem ajánlok külső DAC-ot senkinek. De ebben valószínűleg nem fogunk egyetérteni."
Tévedsz, mert egyetértek.
Ettől függetlenül azt mondom, hogy csodát tett a DA300-as a NAD kétcsatornás hangjával. Ami eddig slampos, fedett, sziszegős, testetlen volt, az mára a múlt homályába veszett.
A beépített DAC kétcsatornás hangja ebben a 400 ezres ársávban is harmatosan gyenge, de persze lehet, hogy csak a NAD-ra jellemző ez a tulajdonság.....bár őszintén nem hinném, hogy ez egyedi eset lenne.
"csak a zene van"
-
Gabor970
addikt
Hát nem tudom miért vagyok ilyen, de nekem valahogy valami legbelül nem engedi, hogy egyáltalán elkezdjek PC alapú zenehallgatásba fogni. Tényleg nem... Szerintem még egy alsóközép CD lejátszó is jobb. Igaz, sosem tettem próbát.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
nagyúr
válasz blattida #61231 üzenetére
Igen, tudom, mielőtt vettem egyet, vele is konzultáltam.
Gabor970
"valami legbelül nem engedi, hogy egyáltalán elkezdjek PC alapú zenehallgatásba fogni. Tényleg nem... Szerintem még egy alsóközép CD lejátszó is jobb."
Áááá, dehogy. Egyrészt PC és PC között hatalmas különbségek vannak hardverben és szoftverben is, így nagyon nem mindegy, milyen az a PC. Másrészt PC-vel a lehetőségek garmadája áll rendelkezésre, felső kategóriás gyári lejátszókat is le lehet körözni vele, megfelelő hardverrel, szoftverrel és némi hozzáértéssel.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz dgyuri0123 #61221 üzenetére
Musiland 03 US/Dragon-ra pl. egyáltalán nem jellemző a csörgős-csapkodós karakter, ellenkezőleg: lágy, folyékony hangja van, nagy térrel. Az tény, hogy dobozból kivéve messze van a DA-300USB részletességétől, de egy kis tuninggal már nem akartam lecserélni rá, pedig volt lett volna lehetőségem jó áron. Hihetetlen potenciál volt még ebben a DAC-ban, persze az is igaz, hogy ilyen tuningot nem mindenki tud elvégezni magának, így ez nem ér...
A Musi 03 volt annó 30k, a tuning anyagköltsége 15k, és így kb. egy szintre került a DA300-zal. Járt pár DAC nálam, de eddig csak egy Audio-GD NFB17.2-re cseréltem volna el, persze a tulaja is ragaszkodott hozzá.Amúgy a DAC téma nem tudom mennyire off itt. Tény, hogy van egy fejhallgatóerősítőkkel egybekötött topik, ami ezzel foglalkozik, de egy mai HiFi láncban ezek ugyan úgy megtalálhatók. Ez a topik pedig "általánosságban" foglalkozik a HiFi-vel.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
dgyuri0123
nagyúr
Bocs, az OFF gondolata miatt, igazad van, én is osztom a véleményedet, csak nem szerettem volna konfliktus helyzetet kialakítani.
A tuninghoz annyit hozzátennék, hogy a DA300-at is lehetne egy jobb táppal "megáldani" és akkor nem tudom, mire lenne még képes, ugyanis nem volt hozzá szerencsém. A musi, lehet, hogy messzebbre kerülne tőle?
Egyébkét, ha lenne ötleted neked, vagy bárkinek a DA300 tépcseréjére, azt szívesen olvasnám.
A DA300 füles része nem kiemelkedő egyébként, inkább hangsugárzón hallgatva teszi oda magát, szerintem. Nálam legalább is az van, hogy AKG-val elzötyög, de mikor ugyanaz megszólal a hangszórókon, akkor megáll bennem az ütő alkalomadtán.
Te mivel hallgatod?
"csak a zene van"
-
Mezga Aladár
veterán
"Amúgy a DAC téma nem tudom mennyire off itt. Tény, hogy van egy fejhallgatóerősítőkkel egybekötött topik, ami ezzel foglalkozik, de egy mai HiFi láncban ezek ugyan úgy megtalálhatók. Ez a topik pedig "általánosságban" foglalkozik a HiFi-vel."
A lényeg az, füles amp+dac. Egy specializált topic.
A dac téma itt nagyon is ON.[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #61241 üzenetére
"Még hányszor kérjek elnézést?"
Félreértetted, pont azt írja ő is, hogy ON a téma, tehát valójában egyszer sem kellett volna elnézést kérned. (Egyébként alkalomadtán én is bele szoktam olvasni a Fejhallgató erősítő és DAC topikba, de sokszor olyan szintű műszaki-szakmai a beszélgetés, hogy visszarettenek tőle. Sokszor túlmegy a mezei felhasználók ingerküszöbén. )
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz dgyuri0123 #61239 üzenetére
Én fejhallgatóerősítővel és DT880 @600 Ohm-mal hallgattam. Nyersen rádugva nem tudta meghajtani a Beyert, de fejes erősítővel össze tudtam vetni a két DAC-ot, szóval én is a RCA-ról hallgattam a DA300-at. Táp próbálgatásról olvashatsz egy HSZ-t Bodz billentyűzetéből a másik topikban.
Én azért komolyabban hozzányúltam a Musihoz, nem csak a táphoz: a teljes analóg szekciót lecseréltem, erről is van infó bőven odaát. Hasonló kísérletekkel biztos, hogy a Denonból is még sokat ki lehet hozni, de amíg egy 30k-s készüléket szívesen tuningol az ember, addig egy komolyabb készüléket már nem szívesen tesz ki ilyesminek.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
dgyuri0123
nagyúr
-
.DLL
veterán
válasz dgyuri0123 #61245 üzenetére
Igen a gariról én sem mondanék le. Musira ugye gyakorlatilag nem volt, mivel Kínából hozták (lekopogom atomstabil a kicsike) de amire van gari, abba én sem nyúlok bele. Meg ugye a Denon eleve egy komolyabb cucc, tehát tovább fejleszteni csak mégkomolyabb alkatrészekkel lehetne, ami több tízezresbe is belekerülne, ha más csinálja akkor még a munkadíj is ott van. Ennyi pénzt meg már hozzá lehetne csapni egy komplett másik DAC vételéhez (persze ha nem lennél elégedett a mostanival. De úgy vettem ki a szavaidat hogy most te is abban a bizonyos megállós szakaszban vagy, ami jó. )
(P.H.)
-
dgyuri0123
nagyúr
Igen, megállnék egy időre. (jó időre)
Csak "hangolok" USB kábellel, analóg IC kábellel, esetleg táppal, (ha találok róla valamit) mert eddig nem sikerült. Nagyon bejött a DA300, igaz, nekem borsos az itthoni ára, de már azt sem bánom, hogy nem kintről rendeltem.
Még mindig tud meglepetést okozni, pedig fél éve megvan, de ha előkerül egy két ótvar rossz felvétel és rászánom magam a meghallgatására, azon kapom magam, hogy leültet és oda kell figyeljek rá."csak a zene van"
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest