Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59201) krichd1 válasza EQMontoya (#59200) üzenetére


krichd1
addikt

Lehetne akár ilyet is, bár szerintem célszerűbb rendszerben gondolkodni, mint egyesével megvenni az éppen jó ár/érték arányú dolgokat, mivel nem biztos hogy jól szólnak együtt.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#59202) andorra válasza EQMontoya (#59197) üzenetére


andorra
őstag

Na ez végre pozitív hozzáállás, ezt így kellene máskor is.
Az állványkészítés lutri, szerintem egy ad-hoc készített állvány csak annál biztosan jobb, mintha egyáltalán nem lenne állvány. Az állványokat nem tervezik, mert az gyakorlatilag lehetetlen, hanem kikísérletezik. Persze a B-GY-K háromszögben minden megtörténhet, még ez is.

(#59203) EQMontoya válasza krichd1 (#59201) üzenetére


EQMontoya
veterán

Egyetértek, senki nem mondta, hogy jól fognak szólni együtt.
Arra viszont jó, hogy ha valaki továbblépni szeretne (mondjuk a jelenlegi rendszerében cserélné komolyabbra a dacot, erősítőt, bármit), akkor miket érdemes megnézni.

Same rules apply!

(#59204) Z10N


Z10N
veterán

Hello,

Az alabbiak kozul melyiket erdemes es mennyiert? Masodlagos lehallgato rendszernek. 30k a limit.

Denon:
PMA260
PMA425R

Marantz:
PM52
PM63

Pioneer:
A303R
A450R (jelenleg ezt neztem ki)
A501R
A503R

A400X (kiszemelt, de dragabb mint a tobbi)

Koszonom az infokat es velemenyeket.

Udv, Z.

[ Szerkesztve ]

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#59205) simongab válasza Z10N (#59204) üzenetére


simongab
senior tag

Én a piokat ismerem, egyikkel sem jársz rosszul, de az A400 nagyon jó darab..
Huszonéve ez Best Buy volt, és azóta nem sokat tettek hozzá az erősítőépítéshez...

[ Szerkesztve ]

(#59206) Gabor970 válasza simongab (#59205) üzenetére


Gabor970
addikt

nem ismerem, de kapásból tetszett, hogy nincsenek hangszínszabályzók :) Tényleg minőséginek tetszik ránézésre.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#59207) PrinceHerceg válasza simongab (#59194) üzenetére


PrinceHerceg
őstag

Én anno egy TI 49860-as OPA-t akartam beletenni, de arra azt mondták, h ááá azt nem lehet, ellenben ott volt egy eredeti Mitsubishi is, mely 100%-ban működőképes, de ilyen balfütyik voltak!

Azt hiszem írok is nekik egy @-t!

:((

(#59208) Z10N válasza simongab (#59205) üzenetére


Z10N
veterán

Ugy tudom az X verzio egy kicsit koltseghatekonyabb. Arban mennyit erhetnek most 400/400X, illetve a 450R-rol valami info?

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#59209) #71562240


#71562240
törölt tag

Az ingyenes lelkisegélyszolgálat témához.
Az ezen topikban rendszeresen megszólalók két csoportok alkotnak a tanácsadás témához való viszonyulásuk alapján. Az egyik csoport rendszeresen elbeszélget a tanácskérővel. Többségük alkalmatlan erre a szerepre, felkészültség híján. A másik csoport, tanácskérés esetén rendszeresen elbeszélget - Andorrával. Többségük alkalmatlan erre a szerepre, felkészültség híján. A második csoportnak nem biztos, hogy passzionátusan el kellene látni az Andorrával beszélgetés szerepét minden alkalommal - és persze a kérdezőknek is inkább megérteni kellene törekedniük, amit a papagáj szajkóz nekik, és akkor többször fognak értelmesen, megválaszolhatóan kérdezni. Aztán a válasz vagy jó vagy nem jó, vagy felismeri a kérdező vagy nem ismeri fel. Ki kellene írni a topik kapujára, "Ki itt bekérdezel, ne hagyj fel minden reménnyel, ha van, aki konkréttanácsot adjon, lesz aki konkréttanácsot ad, Andorra mondandójától függetlenül. Még arra is van esély, hogy a konkréttanács jó lesz."

A témaösszefoglaló mint receptgyűjtemény témáról.
Néha, amikor ez a téma felmerül, elmondom, hogy a hifi története során készülékkategóriánként keletkezett sokszáz olyan készülék, amely egyaránt igényt tarthat a best buy, a jó vétel, a feltétlenül meghallgatandó értékelésre. Ha leülök egy asztalhoz, fejből kapásból leírok vagy háromszáz-háromszáz lejátszót, erősítőt, hangsugárzót, amelyek mindegyike egyenlő joggal nevezhető best buynak. És van még háromszáz-háromszáz, amelyik ugyanilyen értékes, de épp nem jutott eszembe. És van még háromszáz-háromszáz ugyanilyen értékes, de még nem halottam őket-róluk. És mindezt bonyolítja ugyebár a rendszerszinergia ügye, adott rendszerekben adott fülek számára érdektelen készülék lehet, hogy némely más rendszerekben megtáltosodik.
Nyilván szűkítené az arra érdemes készülékek körét, ha csak az éppen gyártásban lévő, tehát az új készülékként aktuálisan hozzáférhető készülékeket vizsgálná a készülékajánló, de attól az a készülékkategóriák zömében még mindig iszonyú nagy halmaz, illetve a friss készülékek megítéléséhez még nincs elég tapasztalat.

A közlésem tanulsága tehát az, hogy ha már a fórum funkció helyett ilyen nagy szerepet kap itt a vásárlási segélyszolgálat, a topik és a kérdezők hasznára válna, ha az a csoport, amelyiknek tagjai a tanácskérési esetek kapcsán az Andorrával való beszélgetésre képesek csak irányítani magukat (zömükben erre is felkészületlenül), ezt az energiát inkább a hifi megismerésére fordítanák, hogy esetleg a tanácsadók tanácsainak minőségéről tudjanak egyre felkészültebben (és elvhűbben) beszélgetni, mert a kárt a rossz tanács okozza - a rossz tanácskérés oldalvizén.

Victor, a takarító

Szerk.: Félreértés ne essék, azok a bizonyos háromszáz-háromszáz készülékek persze nem általánosságban best buy-ok, hanem a sokféle hallgatói ízlés szerint kinek igen, kinek nem. Rendszerfüggő, hallgatófüggő.

[ Szerkesztve ]

(#59210) Akos1994 válasza EQMontoya (#59203) üzenetére


Akos1994
aktív tag

Én is valami ilyesmit akartam megfogalmazni, árkategóriák szerint felsorolni olyan darabokat amik szélesebb körben elismertek, akár a jó megépítettségük okán, akár azért mert jó ár-érték arányuk van, vagy valamiben kiemelkednek adott márka sorozatának típusai közül. Pl. ilyen lehet a még pár éve nagyon sokat ajánlott NAD 3020 / Marantz PM-66SE / Pioneer A-600 / Denon PMA 255UK aminek szerintem szintén baromi jó ár/érték aránya van. Sajnos nekem nem ugrik be több, de gondolom az alapkoncepció érthető.
Gyűjtögetni kéne egy listát, és a képviselt "iskola" ill. ár szerint rendszerezni őket. Utána pedig vastagon oda írni, hogy ettől még meg kell hallgatni többet közülük, nem elég egyet meg venni találomra és a lista nem szentírás, csak útmutató, hogy akik belekeverednek egy-egy sorozat darabjaiba, ki tudják szűrni melyek a jobban sikerült darabok és melyik amelyik kissé kommerszebbek.
Úgyszintén hangsugárzóknál egy példa, hogy Tannoy Mercury M sorozata nagyon jól sikerült saját kategóriájában, majd a Fusion meg Mx sorozat egy kicsivel gyengébb eresztés lett és utána a Mercury F sorozat megint egy "vissza a gyökerekhez" lépés volt a Tannoy részéről..
Minden ismertebb márkából szerintem lehetne egy ilyen listát készíteni a kiemelkedőbb készülékekről.
Aztán aki fel bírja fogni a téma összefoglalót, az majd fog is rendszerben gondolkozni. Egy ilyen felsorolás szerintem nem jelenti azt, hogy ne lehetne ugyanúgy rendszerben gondolkozni, pont azért mert ez egy átfogóbb lista lehetne.

(#59211) BBéci válasza Akos1994 (#59210) üzenetére


BBéci
titán

Ha rajtam múlna, egyetlen készüléknevet, típust sem tennék az összefoglalóba. :(

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#59212) andorra válasza #71562240 (#59209) üzenetére


andorra
őstag

Vagyis látható, milyen fontos szerepem van, hiszen a több mint a fél topik munka nélkül maradna, ha én nem szólnék hozzá alkalmanként.
A probléma továbbra is az, hogy akik úgymond elbeszélgetnek a kérdezővel, azok a legritkábban teszik hozzá ajánlásaikhoz, amit Ákos 1994 is helyesen ír, hogy ez, vagy az az ajánlás úgy értendő, hogy természetesen meg kell hallgatni, mert rendszer és egyéni ízlés alapján egészen más eredmény várható, akár azonosan ajánlható készülékektől. Ez ugyanis láthatóan és általában egyáltalán nem természetes a kérdezők számára. Az összefoglalóban sincs ez minden olyan helyen megemlítve, ahol az ajánlások vannak, pedig minden esetben ott lenne a helyük, hiszen a kérdezők többsége felületesen olvas és az őt nem annyira érdeklő részeket kihagyja. Tehát az, hogy szerepel ez is valahol az összefoglalóban, az nem elegendő, több helyen is oda kellene írni !

(#59211) BBéci
Igen, nem rajtunk múlik, hanem a többségen. De ez csak akkor igaz, ha teljesen elzárkózna mindenki a konkrét tanácsadásoktól. Mivel ez nem így van, akkor már jobb, ha ez rendesen össze van foglalva és nem annyira naponta visszatérő téma.

[ Szerkesztve ]

(#59213) andorra válasza andorra (#59212) üzenetére


andorra
őstag

Tehát az, hogy szerepel ez is valahol az összefoglalóban, az nem elegendő, több helyen is oda kellene írni !
Pontosítva: minden olyan helyen, ahol konkrét ajánlások vannak, vastag betűvel kiemelve, első sorként.

[ Szerkesztve ]

(#59214) Akos1994 válasza BBéci (#59211) üzenetére


Akos1994
aktív tag

Oké,hogy az ember próbáljon hozzá/ki minél több komponens a meglévő elemekhez. De tegye fel őszintén a kezét akik végig próbálgatott min. 3-4 különböző márkának, egyenként 3-4 típusát márkán belül, vagyis kb. 10et vagy annál többet, amikor ki akart választani...egy.. mondjuk egy erősítőt. Van már annyi elképzelésem,hogy tudom, hogy mit szeretnék, hallottam már 2-3 különböző karakterű rendszert az enyémen kívül. Látok apróhirdetésben egy készüléket, kell is hozzá szerencse,hogy ne 300km-re legyen tőlem. Meghallgatom,elviszem, még az eladó jóindulata is kell hozzá, hogy ígérje, hogyha nem jön be otthon saját cuccal akkor visszavihetem. Mert ez se magától értetődő mindenkinél.. Vagy bemegyek egy hifibarlang-szerű használt hifi értékesítő helyre (ahol persze minden drágább mint magánkézből) ahová magammal viszem a hangsugárzómat, de az mégse a saját szobám ami szintén befolyásolja a kapott eredményt, és vagy nem is lesz akkora választék vagy teljesen máshogy fog szólni otthon. De legalább oda csak egyszer kell utaznom és tettetni a kamu vásárlót aztán "még gondolkozok rajta" jelmondattal lelépni és levonni a következtetést a hallottakról. Egyszerűen én is abba a körbe estem,hogy nincsenek ismerősök akikhez át lehet menni hallgatózni, ha használtban gondolkozik az ember akkor meg még bolt se lesz ahol pont azok vannak amikre kíváncsi. Ha egy-két fórumos ember fel is ajánlja,hogy ugyan már menjek át hozzá, akkor is rengeteg idő és pénz csupán pár készülék meghallgatásáért. És akkor ez egy teljesen kezdő, idetévedt embernek ez egyenesen sokkoló lehet, hogy nem abban az értékrendszerbe kell gondolkoznia, mint eddig,mert ez egy teljesen más világ.
Akkor rendben, visszavonnom én az eddigi hülyeségeimet, csak akkor mégse tudom,hogy mégis merre tovább.. Mert 2-3 készüléknél többet én se tudnék meghallgatni vásárlás előtt.

(#59215) krichd1 válasza Akos1994 (#59210) üzenetére


krichd1
addikt

Ha valaki megcsinálna egy ilyet, az nagyon hosszú lista lenne, mint ahogy Kammerer is írja. Arról nem is beszélve, hogy biztos maradna ki belőle valami, ami éppen felbukkan az aprókon. Az ár/érték arány erősen függ attól hogy éppen mennyiért árulják, tehát ha lenne is egy ilyen lista, mindig kellene rajta frissíteni, avagy sosem lenne aktuális.

(#59214) Akos1994: Én amikor első hifimet raktam össze, legalább 20 erősítőt, hangdobozt meghallgattam, igaz különböző helyeken, nem mindet otthon. Visszatekintve ez is kevés volt, rengeteg minden kimaradt.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#59216) EQMontoya válasza andorra (#59213) üzenetére


EQMontoya
veterán

Egyetértek, hogy amit lehet, azt meg kell hallgatni megvásárlás előtt.
Ugyanakkor azt kiemelném, hogy ha valaki enélkül vesz meg valami, csupán azért, mert valaki azt írta a fórumon, az buta.
Az autópályák felhajtóinál sincs kiírva, hogy ne hajts fel:
-Részegen
-Betépve
-Hulla fáradtan
-Műszakilag alkalmatlan járművel
-stb, stb.

Nyilván érdemes ezt hangsúlyozni, de aki menthetetlen, azt nem kell feltétlen megpróbálni megmenteni. Darwin nem élt hiába. Én nyugodtan fogok aludni, ha a tanácsom után ("XY termék szerintem jó, én ajánlom") vakon megveszi, és valamiért nem tetszik neki. Így járt, max továbbadja picit olcsóbban, a bukta meg a tanulópénz.

Kammerer: arról, hogy a téma milyen irányba megy, csak nézd meg az utolsó hozzászólásaimra kapott reakciót: az állvány kérdésére egy vagy két reakció jött, a korábban említett, ritka és elég nívós DACra szám szerint 0. Vásárlási tanácsadás szoszó van, tapasztalatokat viszont nem oszt meg senki, és eszmecserére sincs igény. És ennek legfőképp a törzsközönség a formálója, ezt nyilván Te is tudod.

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

(#59217) Akos1994 válasza krichd1 (#59215) üzenetére


Akos1994
aktív tag

"Én amikor első hifimet raktam össze, legalább 20 erősítőt, hangdobozt meghallgattam, igaz különböző helyeken, nem mindet otthon. Visszatekintve ez is kevés volt, rengeteg minden kimaradt."

És ha szabad kérdeznem mindezt hol/hogyan/kinél tetted? Ismerős / találkozó / használt kereskedés? Ha van valami konkrétum akkor szívesen fogadnám. :R

(#59218) krichd1 válasza Akos1994 (#59217) üzenetére


krichd1
addikt

Utazgattam, elég sokat. Ismerősök nem hifiznek, egy kivétellel, így a téma összefoglalóban is leírt boltok egy részében, illetve használtak esetén megbeszéltem az eladóval a kipróbálást akár nála, vagy letét ellenében hazavittem, ahogy éppen sikerült megegyezni.
Fejhallgatós témában voltam találkozón. Fejhallgatónál volt olyan, hogy meghallgatás nélkül vettem valamit, de hangdoboznál ilyen eddig még nem volt.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#59219) andorra válasza EQMontoya (#59216) üzenetére


andorra
őstag

Ugyanakkor azt kiemelném, hogy ha valaki enélkül vesz meg valami, csupán azért, mert valaki azt írta a fórumon, az buta.
Egyáltalán nem jelenti azt. Ha pedig netán buta, kétszeres bűn félretájékoztatni.
Az autópályás példádnál maradva: ha egy láthatóan holtrészeg sofőr az autópálya felhajtójánál megkérdezi, hogy merre menjen, akkor rámutatsz a helyes irányra, azután a többi már az ő baja?

(#59220) bajnokpityu válasza krichd1 (#59215) üzenetére


bajnokpityu
félisten

olyan nincs, hogy minden variációt végighallgasson az ember. amikor egy kondi, egy ellenállás, egy csatlakozó miatt más hangod van, akkor komplett készülékvariációknál esélytelen a létező legjobb kombót összerakni.

szvsz bőven elég, ha szereted hallgatni, amid van. nekem ez is benne volt jópár évbe :)

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#59221) Dorian válasza krichd1 (#59218) üzenetére


Dorian
félisten

Nekem simán volt ilyen, hogy több általam ismert személy szerint jó hifi cuccot megvettem hallatlanul. És kicsit sem tartom szégyenleni valónak. Olyan áron, amin esetleg tovább is adhattam, ha mégsem jön be. Régebben játszottam én is ezt a meghallgatunk száz hangdobozt, erősítőt, de manapság se időm, se energiám nincs ilyesmire.

Pl. a MA GS20-at sem hallottam soha előtte (csak alsóbb kategóriákat), de megbíztam több, számomra mérvadó ember véleményében, és a fenti két dologból kb. össze tudtam rakni, mire számíthatok, és nem csalódtam.

Ill. még valami:
Úgy látszik újra és újra el kell mondanom, hogy a legtöbb itt segítséget kereső embernek a hifi nem vallás, hanem egyszerűen szeretnének valami cuccot, ami az eddigiekhez képest jól szól.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#59222) krichd1 válasza Dorian (#59221) üzenetére


krichd1
addikt

Ezt a módszert én sem tartom szégyenleni valónak, nekem is van néhány hangdoboz, DAC, erősítő, amit akár meghallgatás nélkül meg mernék venni, főleg jó áron. Viszont ehhez is kell egy bizonyos szintű tapasztalat, vagy ennek hiányában csak nagy vakmerőség, bátorság. Utóbbival sincs semmi gond, ha az ember tisztában van a kockázatokkal.

(#59213) andorra: Minden fejezethez írjam oda ? :)
A rendszerajánlóhoz majd odaírom, ott tényleg lényeges lenne.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#59223) EQMontoya válasza Dorian (#59221) üzenetére


EQMontoya
veterán

Én is vettem így eszközt, többet is.
Jó áron, elolvastam róla pár reviewt, aztán megvettem. Saját felelősségemre, nyilván. Szerintem ez utóbbi a kulcs. Ha olyat vettem, ami nem tetszik, maximum a tükörben látható személyt hibáztathatom.

Same rules apply!

(#59224) Mezga Aladár válasza Dorian (#59221) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Én is vettem így cuccot, a legelején tapasztalatlanul a Soltész fele újság ajánlására alapján, utána haverokra.
A vége az eladás lett,
Amikor áttértem a séta, fülel esetleg hazavisz metódushoz akkor jutottam el a mostani cucchoz.
Ez a lánc már 10 éve meg van, csak a front amit csiszolgatok.

UI érdekes jó rég nem olvastam olyat tesztelő újságban/web oldalon h., valamely termék sz@r.
Érdekes módon mindegyik ajánlott.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#59225) andorra válasza krichd1 (#59222) üzenetére


andorra
őstag

Úgy gondoltam, hogy ahol ajánlások vannak, azokhoz közvetlen olyan módon, hogy ne lehessen ne észrevenni.
Például mindjárt az elején, ahol az első vásárlási tanácsadás kezdődik, oda mindenképpen illene, sőt egy mondatnál többet is megérdemelne. Odáig majdnem mindenki eljut.
Attól is függ, hogy hogyan alakul, változik a témaösszefoglaló struktúrája, mert azon érdemes lenne még finomítani. Egyébként pedig, igen, minden olyan fejezetben is, ahol márkaajánlatok vannak felsorolásszerűen, egy plusz félmondat még bőven elfér. Biztos lesznek szép számban olyanok, akik csak azt őket érdeklő részt keresik meg (Pl. Erősítő választás.) és akkor elkerülik a figyelmeztetést.
De ez továbbra sem mentesít alkalmi, vagy hivatásszerű fórum tanácsadókat az alól, hogy a támaösszefoglaló elolvasása nélkül bekérdezőket ne figyelmeztessék hasonló módon!

[ Szerkesztve ]

(#59226) bajnokpityu válasza Mezga Aladár (#59224) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Megélhetési újságíró mikor ír olyat, hogy a hirdetője, akitől a pénzét kapja szart árul, bezzeg, akik nem hirdetnek náluk, azonos pénzért mennyivel jobb? :D

Hallottunk már olyat, hogy a hirdető a saját cuccáról írt cikket, majd aláírás nélkül közölték, mintha az újság írta volna. :D

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#59227) Mezga Aladár válasza bajnokpityu (#59226) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Soha, ergo nincs hiteles infó arról mi jó/rossz.
És itt jön be a ténfergés, meghallgatás.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#59228) andorra válasza Dorian (#59221) üzenetére


andorra
őstag

Úgy látszik újra és újra el kell mondanom, hogy a legtöbb itt segítséget kereső embernek a hifi nem vallás, hanem egyszerűen szeretnének valami cuccot, ami az eddigiekhez képest jól szól.

A cucc a helyes kifejezés, nem a hifi. Egyébként ebben egyet is érthetünk, mert ez így van, csak ami ezután következik és ami ebből következik, abban nem. (De lehet, hogy ez csak idő kérdése.)
Például, bejelentkezik valaki éppen nemrég azzal, hogy néhány erősítő közül melyiket érdemes vennie.
Honnan tudod, vagy éppen az, aki egy "szuper" választ adott rá, honnan tudja, hogy ez az ember hifi rendszert szeretne, vagy csak éppen jobbat, mint ami éppen van?
Ha az utóbbi, akkor sem tudjuk mihez képest keres jobbat. Érdekelt ez valakit?

(#59229) krichd1 válasza andorra (#59225) üzenetére


krichd1
addikt

A következő frissítéskor beteszem a maghallgatásra való figyelmeztetést vastagon kiemelve felsorolásokhoz, hogy a felszínesen olvasók is észrevegyék legalább egy helyen.
Remélem nem lesz tőle csúnya. :)

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#59230) krichd1


krichd1
addikt

Típus ajánló témához.
Aki szeretne írni egy listát ajánlható készülékekről, amelyeket jó ár/érték arányúnak tart és gyakrabban előfordul aprókon, az írjon nyugodtan, akár ide nyilvánosan vagy nekem privátban. Legfőbben a 100k alatti kategóriára lenne igény típusonként szerintem. Ha meg tudunk egyezni egy ilyen külön fejezetről és van rá igény (ahogy látom van), akkor bővülhet vele az összefoglaló.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#59231) Mezga Aladár


Mezga Aladár
veterán

Filozofálás helyett.

Adott egy integrált mely bontható elő/vég erősítőre.
És van plusz egy digitális előerősítő, a hangerőszabályzó -48dB -g bitperfect.
Itt a kérdés, a neten több helyen olvastam, ebben az esetben is jobb ha az integrált, elő-erősítőjén keresztül használom.
Ezt nem igazán értem.
Minek, ha a digitális minden funkciót el tud látni + még feszültséget is tudok illeszteni, és nem megy át a jel egy csomó áramkörön?

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#59232) blattida válasza Mezga Aladár (#59231) üzenetére


blattida
nagyúr

Ez totálisan eszközfüggő, így nem lehet megmondani. Meg kell hallgatni és a jobb megoldást használni. Elméletileg a digitális előerősítő/feszültség illesztő akár jobb is lehet, dem tudom, hogy az integrált előfokozata konkrétan milyen, mire képes a végfokkal...

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#59233) andorra válasza Mezga Aladár (#59231) üzenetére


andorra
őstag

Az én eszközeim esetében, ahol a DAC hasonlóan digitális előfokként is használható, mégis az erősítő előfoka óriásit dob a hangminőségen. Korábbi tapasztalataim is ezt igazolják. Felkészültebb hozzáértők magyarázatot is adnának rá, például a fórumozók közül Gorbep, vagy Bese Attila az Alisca Orange "filozófus" elektromérnöke.

(#59234) bajnokpityu válasza Mezga Aladár (#59231) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Mytek 192 használatiban ez volt: mérve jobb a digitális, hallgatva meg jobb az analóg. Abban ugyanis mindkettő volt.

saját tapasztalatom viszont az, hogy valahogy fülnek jobban tetsző lesz egy rendes aktiv előfokkal a lánc,mint egy passzivval, vagy digitálissal. hol a tónus volt jobb, hol a folyamatosság, hol a dinamika, tisztaság, fene se érti. végfokom bemeneti impedanciája 100kOhm, a forrásom kimenetije 200Ohm, baromira nem lenne szükséges műszaki alapon bármiféle illesztés. Aztán mégse megy nélküle.

Ez olyan csöves, csöves táppal, hogy teljesen tranyósnak hallani, és olyan,mintha nem csinálna semmit a hanggal. De ha kiveszem a jelútból, akkor valahogy marad egy jó adag hiányérzet. Fene tudja miért.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#59235) andorra


andorra
őstag

Hamár Bese Attila:
A Pepe 1125 féle szupereősítő öndícséretéhez jól illő idézet:

"A teljesítményerősítők hangzási minősége a gyártók nagy többsége szerint egyértelmű korrelációban van az ismert méréstechnikákkal. Azonban mire véljük azt a hangzási tapasztalatot, hogy akár minden paraméterében gyengébb elektronika sokkal hitelesebben tolmácsolja a hangfelvételeket, mint a lényegesen jobb adatokkal rendelkező?"

(#59236) simongab válasza Z10N (#59208) üzenetére


simongab
senior tag

A 450R picit gyengébb átlagos cucc, távszabis ha valakinek ilyen igénye van. Hangszínszabályzós, és bár van rajta direct gomb ez mégis sokat elárul arrol hogy kiknek szánták. A 400 és x között inkább időbeli különbbség van, a 300 is jó sokáig kint volt a piacon főleg angolszász területen. A phono erősítője komolyabb mint az átlag készülékeknek. Bár azért ezek sem High End, de én érzelmileg mégis ajánlom a 400-okat ha 40-50 ért hozzá tudsz jutni. A topicajánló vagy miaszarról annyit hogy a Pioneer-ról egy szó sem esett, gondolom azért mert nekem ez volt az egyetlen javaslatom, hogy legalább a CD játszókat vagy más forráskészülékeket rakjuk bele... :D Azért ez ciki Nna :D És nem Nekem!

[ Szerkesztve ]

(#59237) bajnokpityu válasza andorra (#59235) üzenetére


bajnokpityu
félisten

egyetlen dolog nem igaz a mondatban: A teljesítményerősítők hangzási minősége a gyártók nagy többsége szerint egyértelmű korrelációban van az ismert méréstechnikákkal.

Ami márkák oldalait nézegettem, úgy kellett kihámozni a mérési adatokat, nagyjából nem érdekli a gyártókat.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#59238) simongab válasza andorra (#59228) üzenetére


simongab
senior tag

Kevés pénzért egyszerűbbet kapsz, sokért meg lehet hogy picit jobbat de mellé egy nnaaagy lufit (lehet hogy nem). Az hogy Te mit hallottál vagy Én az teljesen indiferens(mondjuk az talán nem annyira, ha csak nem vagy kolléga, bár ezt kétlem :D ). Itt véleményt mondunk és nem az igazságot akarjuk kőbe vésni, mert ebben nincs igazság. Viszont az hogy vannak akik úgy gondolják hogy birtokában vannak az igazságnak de az akkora nagy tudáshalmaz hogy a kis kérdezők úgysem értik, így a Naaagy Papagály, a Naaagy Maci, és a Naaagy Szent Tehén meg sem próbálja a sokadik ismételgetés után sem kimondani a véleményét az is ciki... Szubjektív ez mint egy borkostoló. Így kellene róla beszélni, ízlelgetni jellemezni. Az is jópofa volt amikor pepe idejött , hogy Ő építette a legjobb erősítőt. Nem tudom mért a Tanú jut erről az egészről az eszembe :D Jöhet a moderátor... :D

[ Szerkesztve ]

(#59239) Mezga Aladár


Mezga Aladár
veterán

Köszönöm a válaszokat, érdekeseket írtatok.
Miután az integráltat műszeresen beállították, változott a hangja, ezért "kénytelen" leszek megint meghallgatni a két verziót. :)
Amikor utoljára tesztelgettem a digi előfok+végfok volt a jobb.
Teresebb tisztább a másikhoz képest.
Annak ellenére h., a digi sima rca, a digi/elö/vég kombináció xlr csatlakozással ment.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#59240) andorra válasza bajnokpityu (#59237) üzenetére


andorra
őstag

Értem. Nem tisztem, hogy védjem a megállapítását, de nem látok a kettő között direkt összefüggést. Viszont az biztos, hogy Pepe 1125, mint "gyártó" esetére ez eléggé igaz.

(#59241) bajnokpityu válasza Mezga Aladár (#59239) üzenetére


bajnokpityu
félisten

akkor az egy nem túl jó előfok. Egyébként nagyon nehéz igazán jó előfokot emberi áron találni. Nekem legalábbis nem sikerült, ezért egy jó,és méregdrága gyáriból kiindultunk, és tovább "javítottam".

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#59242) krichd1 válasza Z10N (#59208) üzenetére


krichd1
addikt

Nem írtad mihez, kinek, mire lenne az erősítő, véleményem szerint ezek a Pioneerok elég válogatósak karakterük miatt, hajlamosak a visításra, elvékonyodásra, nagyon meg kell válogatni milyen hangdobozt kötsz rájuk. Univerzálisabb ilyen szempontból a például a pma-320. Persze ki kell próbálni.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#59243) simongab válasza Mezga Aladár (#59239) üzenetére


simongab
senior tag

Milyen előfok IC van benne? Akár a D-A átalakítóban is érdemes megnézni. Tudom hogy nem ez határozza meg a minőséget de hátha számít ;-) Ez ma már volt téma...

(#59244) simongab válasza krichd1 (#59242) üzenetére


simongab
senior tag

Fejtsd már ki légyszives általam is érthetően hogy mit jelent az hogy hajlamos a visításra, elvékonyodásra....

(#59245) krichd1 válasza simongab (#59244) üzenetére


krichd1
addikt

Sok magashang amely akár bántó is lehet.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#59246) simongab válasza krichd1 (#59245) üzenetére


simongab
senior tag

Ha nincs hangszínszabályzás, és az átvitel lineáris akkor hogy több a magashang mint más erősítőkben? Azonkívül van a márkának 50 ezer forintos erősítője és 47 kilós monoblokkja. Gondolom az is visítos :D Jajj :D Ez a topic kész kabaré, én már csak szórakozni járok ide a tömény hülyeségeken meg a topicgazdán :D

[ Szerkesztve ]

(#59247) BBéci válasza Mezga Aladár (#59224) üzenetére


BBéci
titán

"UI érdekes jó rég nem olvastam olyat tesztelő újságban/web oldalon h., valamely termék sz@r."

Elmesélem, mi ennek az oka.
Jön a forgalmazó, javasol egy készüléktípust tesztelésre. Ha ismerjük és tudjuk róla, hogy szerény képességű darab, akkor köszönettel visszautasítjuk, ez gyakran megesik. Ha nem ismerjük, kipróbáljuk a forgalmazónál, amennyiben nem éri el a várt minimum szintet, akkor annyi, ott marad. Ha elvisszük és az első percekben kiderül róla, hogy vacak, akkor a tesztnek vége, visszaküldjük, de ilyen a 16 éves pályafutásom alatt két tévével fordult elő.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#59248) simongab válasza BBéci (#59247) üzenetére


simongab
senior tag

Én is írtam már teszteket, és arra emlékszem hogy a hitelesség kedvéért leírtam néhány apró negatívumot. Szóltak hogy ez így nem lesz jó, ki kell venni. Ez a marketing és a véleményirányítás ami a fórumokra szaklapokra és véleményformálókra is kiterjed...

(#59249) krichd1 válasza simongab (#59246) üzenetére


krichd1
addikt

Nem az összes Pioneer erősítőre írtam, hanem azokra a típusokra, amelyekről kérdezett Z10N abban a hozzászólásában, amire válaszoltam.
A kérdésed nem értem. Az erősítőknek is megvan a maga hangkaraktere, tulajdonságai, egyik hangdobozzal lehet jól szól, másikkal valamiért nem.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#59250) simongab válasza krichd1 (#59249) üzenetére


simongab
senior tag

De nem a magashang emelés miatt, hanem mert esetleg azon az impedancián nem működik ideálisan. Az egyébként egy nagy tévedés hogy az erősítőknél fogják meg a láncot. A hangsugárzó ami igazán fontos, az erősítő harmadlagos az egész láncban. Ráadásul egy ilyen 400 vagy 400X tökéletesen elég egy átlag lakásba. Tudom hogy világít meg tekergetni lehet, de nincs ebben ennyi...Nem akarom megint a Quad os bácsit idézni, de igaza volt!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.