Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#60023) BB9000 válasza #48613632 (#60015) üzenetére


BB9000
senior tag

Ne érezd magad rosszul emiatt. Az emberek különbözőek, ízlések és pofonok eltérőek.
Az öblítőfolyadék a mosogatógépben ugyanazt a célt szolgálja, mint a fotóelőhíváskor használt öblítő: Ha van a vízben, akkor a fotón/edényen száradáskor nem maradnak vízcseppek, ezáltal gyorsabban megszárad és szebb is a végeredmény.
A különbség annyi, hogy a fotó amúgy is csupa vegyszer és engem egyáltalán nem zavar, ha mégegy kicsi kerül rá öblítéskor. A poharakon és tányérokon maradó vegyszermaradékok viszont bejutnak a szervezetünkbe. A szervezetbe kerülő vegyszereket pedig próbálom minimalizálni. Ezért nem használok külön öblítőszert, hanem a "3-az egyben" tablettában lévő -lassabban kioldódó- öblítőszer nekem elég. Az elmosogatott edények, tányérok felületén nálam öblítőszer használata esetén a száradás után használatkor - amikor ismét bevizezem- érezni lehet a síkosságot. (én érzem) Amióta nem használok külön öblítőt, hanem "3 az egyben" tablettát vagy csak a gélt használom azóta sokkal kevésbé lehet észrevenni ezt a síkosságot. Most is jelen van, de sokkal kevésbé. Kézi mosogatáskor folyó vízzel addig öblítek, amíg el nem múlik a síkosság az edényről. A gép más módszerrel dolgozik, ott 1 vagy 2 öblítés van és utána már szárít.
Az ecet használata az öblítőfolyadék helyett jó ötlet, csak annak a "szagát" nem komálom. Ha ecetszagú pohárból kellene innom, azt büntetésként élném meg. :)

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.