Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53797) peppe79 válasza BBéci (#53792) üzenetére


peppe79
senior tag

Így néz ki az én sütőmön a tepsi ki- és beemelése a teleszkópos sín nélkül:
https://streamable.com/kyy4ed

...és így, amikor a teleszkópos sínt használom:
https://streamable.com/v3479v

Igazából, nem a gyorsaságon van a hangsúly, hanem a - számunkra - teljesen felesleges plusz műveleten, amit minden egyes ki- és beemeléskor el kell játszanunk.
Sajnos a kamerát rossz perspektívába állítottam be, mert nem igazán látszik, hogy amikor 'kattanásig' kihúzom a sínt, akkor becsukáskor az ajtó nem tudja azt visszatolni, mivel megakad. Szóval, ilyenkor kézzel kell visszatolni külön a bal, és jobb oldali sínt. Vagy a másik megoldás, hogy nem húzom ki kattanásig, de súly alatt ennek a sínnek sajnos elég pici az ellenállása (értsd: nem kell nagy erőkifejtés a kattanásig), úgyhogy erre is külön figyelni kell.

Ami a teleszkópos sín nyújtotta, hosszabb utat illeti: Gorenjével nincs tapasztalatom, jelenleg csak egy Electrolux, és egy Bosch sütő van kéznél.

Az Electroluxnál a rácsot önmagában 21 cm-ig lehet kihúzni, a teleszkópos sínre szerelve pedig 24 cm-ig. Vagyis a különbség mindössze 3 cm.
A tepsiket pedig önmagában 18 cm-ig, sínre szerelve pedig 24 cm-ig, vagyis a különbség 6 cm.

A mostani Boschnál már más a helyzet: itt a rács, illetve a tepsik 13 cm-nél akadnak meg, míg a teleszkópos sínre szerelve, 24 cm-ig lehet kíhúzni őket. A különbség 11 cm. Egy "kacsacombokkal és zsírral teli, forró tepsinél" ez már segítség, pláne, ha úgy kell lehajolni érte. De itt megint előjönnek a különböző szokások, igények: nálunk legtöbbször sütemények, pizza, rakott csirkemell, lasagne stb. készülnek. Zsírjában sült kacsát, kacsacombot, malacot az eltelt 18 év alatt még nem látott egyik sütőnk sem, és vélhetően az elkövetkezendő években sem fog. És eddig nem alakult még balesetveszélyes helyzet sem, a teleszkópos sín hiánya miatt.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.