Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47115) peppe79 válasza asdf_ (#47110) üzenetére


peppe79
senior tag

"Nem kell bizonyítani, a törvény automatikusan feltételezi, hogy a hiba már a teljesítés pillanatában megvolt, ez a kötelező jótállás alapja."

Nem lehet a kötelező jótállás alapja, hiszen nincs jelentősége, hogy a hiba már a teljesítés pillanatában is fennállt, vagy sem. A jótállási idő alatt rendeltetésszerűen használt, meghibásodott készüléket a szerviz köteles díjtalanul kijavítani.
Ha mégis vita támadna a felelősség kérdésében, az elsődlegesen mérvadó a hivatalos márkaszerviz szakvéleménye. Független szakvéleményt csak saját költségedre igényelhetsz. Kérdés, hogy egy mosógép miatt megéri-e egy végeláthatatlan herce-hurca részesévé válnod, kezdve a békéltető testülettől, - ha indokolt, - egészen a pereskedésig...aminek a költségei az ítélethozatalig mindenképpen téged viselnek.
Szerencsére, ennél a konkrét esetnél nincsenek kizáró okai a jótállási igények érvényesítésének. Legfeljebb fogyasztói érdeksérelemről beszélhetünk, hiszen a vásárlónak többek közt nem várt anyagi kiadásai keletkeztek a mosodai szolgáltatások igénybevételével. Viszont ha ebből esetleg pénzt szeretne látni, megint csak elkerülhetetlen a pereskedés. Ez van. Sokkal célravezetőbb lenne, ha a jogszabályban tényszerűen megfogalmaznák, hogy a szerviz hány napon belül köteles megjavítani, és adott esetben visszaszállítani a készüléket. Rögtön nem az lenne, hogy hónapokig ülnek egy mosógépen, hűtőszekrényen, kazánon...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.