Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47451) HornedReaper


HornedReaper
senior tag

Szárítógép csere előtt állok. Van olyan hőszivattyús aminél a beszöszölődő hőcserélős rész könnyen elérhető? Mondjuk a gépet oldalára fordítva alul csak egy burkolat vagy ilyesmi.. Aztán akár kiporszívózni vagy kis kefével takarítani.
Hogy ne kelljen szerelőt hívni ;)
Mert ennyire szétszedni otthon tényleg nincs sok kedvem, akár pár évente sem :D
[link]

[ Szerkesztve ]

Keress kínai shopokhoz kuponokért

(#47452) Degeczi válasza pjen (#47449) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Tetszenének amúgy a kijelzős Gorenjék, pláne mert hőlégbefúvásos módot is említenek, nem csak sima légkeverést - de állatorvosi ló az adatlapjuk: megad gázégő teljesítményeket, de pont elektromos teljesítményt nem... (csak a készenlétit, szuper... :O )

A letölthető kézikönyv pedig közös az összes kombitípushoz, és csak annyit említ, h vagy két fázison 2x16A kell, vagy 1x32-40A...
De ha nem kellenek nekik a vevők, hát jó, van más cég is.

[ Szerkesztve ]

(#47453) ЯΞNΞGΔT válasza Gömbike (#47402) üzenetére


ЯΞNΞGΔT
aktív tag

Köszi szépen a tanácsot, meg is rendeltem az alkatrészt.
@mephi666 : Igen...tudom, ne is mond. 2x16A+1x25A & 1x32A H tarifa van a házban - majd egy vagyon volt a teljesítménybővítés. Cserébe viszont nincs gáz.

A nő olyan, mint a parkoló.Az összes normális foglalt, a többi vagy rokkant vagy fizetős.

(#47454) freaghill válasza Fernet (#47448) üzenetére


freaghill
őstag

AEG-nél is most megy a promóció, hogy extra garit kapsz.

Ha helyhiány van érdemes azon is elgondolkodni, hogy egymásra rakni őket.

(Mosóra szárítót, fordítva nem szabad)

(#47455) Fernet válasza freaghill (#47454) üzenetére


Fernet
senior tag

Bosch oldalán a viszonteladók között találtam egy helyet, ahol igaz kicsit drágábban, de a leírás szerint 5 év garanciával adják a gépet. Felhívom őket, hogy valóban így van-e. Mert akkor nem lenne rossz ajánlat. (169.900Ft, de ebből lejönne 10%, így 153e lenne) Hmm...

(már megvan a lehetséges helye, konyhában étkezőpult alá kerülne, igaz kilógna kicsit, de a mosógép fölött meg polcrendszer van, amit nem szívesen bontanám meg)

[ Szerkesztve ]

(#47456) peppe79 válasza Fernet (#47455) üzenetére


peppe79
senior tag

Az fizetős gari, ingyen csak az opció jár. :N

(#47457) hodostamas válasza Fernet (#47455) üzenetére


hodostamas
addikt

nem biztos hogy megéri a plusz gari:
A Hivatalos Garancia Plusz egyik feltétele, a gyári garanciás időszak lejárta előtt 90 nappal az INGYENES éves felülvizsgálás, amelyet munkatársunk telephelyünkön, vagy egyszeri kiszállási díj ellenében lakásán DÍJMENTESEN végez el.
A Hivatalos Garancia Plusz egyik feltétele, hogy Ön az éves felülvizsgálatra való igényét bejelentse a gyári garanciás időszak lejárta előtt 60-90 nappal.
Ez a műszaki felülvizsgálat INGYENES, és a Hivatalos Garancia Plusz szolgáltatás érvényességének végéig, évente szükséges megismételni.
A felülvizsgálatot munkatársunk telephelyünkön, vagy egyszeri kiszállási díj ellenében lakásán DÍJMENTESEN végez el.

(#47458) Fernet válasza peppe79 (#47456) üzenetére


Fernet
senior tag

Most hívtam őket, azt mondták a készülékre van az alap 2 év gyártói garancia és plusz 3 évet ők vállalnak rá. Ez nem plusz díjas, benne van az árban. Ráadásul ha most rendelem extra házhozszállítással (2800Ft) akkor 2 mellé +5 évet adnak. Nem tudom mennyire megbízható bolt, árukeresőn jók a vélemények.

(#47457) hodostamas
Ezt még nem olvastam, mobilról kicsit macerás. Megnézem alaposabban...

Amúgy mennyire számít kevésnek a 24 hónap garancia? Mert a legegyszerűbb az lenne ha bemennék a MM-ba és elhoznám.

[ Szerkesztve ]

(#47459) mephi666 válasza hodostamas (#47457) üzenetére


mephi666
nagyúr

egyszeri kiszállási díj ellenében lakásán

...mert egyébként a szárítógépet csak úgy felkapja az ember, mint a slusszkulcsot és zsebra vágja, hogy bevigye nekik :DDD

az jutott eszembe, hogy tűzhelyekkel elvileg nem nagyon szokott probléma lenni, viszont a gari csak úgy él, ha szerelő köti be, aki garanciapapírra bélyegez... mármost a szerelő nem párszáz forintért teszi ezt meg: ha gond van a géppel, akkor viszik-hozzák, vagy oldd meg ahogy tudod? aztán a bekötés pluszköltségét fizesd ki te újra, vagy azt le lehet rajtuk verni, mivel a készülék hibájából kell újra megejtened? :U

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#47460) asdf_ válasza hodostamas (#47457) üzenetére


asdf_
veterán

A helyes kiemelés a parasztvakító megtévesztő rizsa helyett pedig a következő:

A Hivatalos Garancia Plusz egyik feltétele, a gyári garanciás időszak lejárta előtt 90 nappal az ingyenes éves felülvizsgálás, amelyet munkatársunk telephelyünkön, vagy egyszeri KISZÁLLÁSI DÍJ ELLENÉBEN (7500 FT/ALKALOM) lakásán díjmentesen végez el.
A Hivatalos Garancia Plusz egyik feltétele, hogy Ön az éves felülvizsgálatra való igényét bejelentse a gyári garanciás időszak lejárta előtt 60-90 nappal.
Ez a műszaki felülvizsgálat ingyenes , és a Hivatalos Garancia Plusz szolgáltatás érvényességének végéig, ÉVENTE SZÜKSÉGES MEGiSMÉTELNI.
A felülvizsgálatot munkatársunk telephelyünkön, vagy egyszeri KISZÁLLÁSI DÍJ ELLENÉBEN (7500 FT/ALKALOM) lakásán díjmentesen végez el.

[ Szerkesztve ]

(#47461) sfefe válasza ribarszki (#47450) üzenetére


sfefe
őstag

Mi is hasonló cipőben vagyunk. Ha ma rosszat mond a mosogatógép szerelő akkor néznünk kell mit vegyünk. Haat néztük a gorenje 3+os 150ezres gépét de a mostani aeg-hez képest elég gagyinak tunik... Miele meg a legolcsóbb 200...( igaz az aeg is ennyi volt 8 eve. Még javítva sosem volt de inkább ráköltenék mint újat venni...)

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#47462) peppe79 válasza Fernet (#47458) üzenetére


peppe79
senior tag

Többször átbeszéltük már ezt az áruházat, és a félreérthető garancia szolgáltatását is itt a fórumon. A magyar emberek 90%-a nem olvas semminek utána, ők meg ezt használják ki. Ugyanez, amikor nagy betűkkel hirdeti valaki az ingyen hitelt: az átlag ember szeme előtt csak a 0%-os kamat lebeg, közben meg megfeledkezik a magas kezelési költségről, és egyéb feltételekről. A szolgáltatásokat mindig egyben kell áttekinteni, nem pedig egy-egy részletét kiemelve. Utóbbi csak játék a számokkal...

(#47463) pjen válasza Degeczi (#47452) üzenetére


pjen
félisten

Most néztem,nekünk egy k5352xf van,villás dugós.Van ennek a sütőjében minden.Ha előbb írsz,megméregettem volna.Azt tudom,hűgy sima sütés 1800W.

(#47464) Degeczi válasza pjen (#47463) üzenetére


Degeczi
nagyúr

(nem privi, mást is érinthet)
Azért nézd már meg légyszi, ha tudod!
Nem házhoz-, hanem boltbaszállítást kértem az Euronicsnál, ráadásul még egy hét után is csak "befogadás" státuszban van a rendelésem, szóval épp le is mondhatom, ha van jobb.

(#47465) mephi666 válasza peppe79 (#47462) üzenetére


mephi666
nagyúr

e-nél hirdetett a halelem szept15 előtt 0%thm-es hitelt... 1 héten át próbáltam megvenni a tűzhelyünket: vételárnál 3x magasabb nettóval próbáltam, mindig visszadobták... naponta 1 próbát tehettem, módosítgattam mindig valamit, tettem bele a 2. alkalomtól hitelfedezeti biztosítást: minden alkalommal a leadás után 1-2 órán belül jött az elutasítás... :W felcseszett, mm-nél megpróbáltam 0% nélkül, úgy perceken belül jött értesítés, hogy átment az igényem a bírálaton, mit-hogy küldjek vissza nekik postán... akkor meg már ez cseszett fel, írtam mm-nek üzenetet, hogy sztornó: azóta sem reagáltak :D másnap e-nél 1 összegben kifizettem, 2 napon belül kihozták, beköttettük/bekötöttük 2 külön körben a gázos és elektromos részét... már 1 hete örömmel használjuk minden funkcióját... mm-nél pedig a mai napig nem reagáltak a szept17-i üzenetemre és lóg a rendelésem a levegőben :D

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#47466) peppe79 válasza mephi666 (#47465) üzenetére


peppe79
senior tag

Na igen, a 0% THM is egy érdekes eset: úgy meg többnyire a beszorult árukészletet hirdetik meg, vagy csak vevőcsalogatás céljából.

(#47467) Hauptmann válasza HornedReaper (#47451) üzenetére


Hauptmann
addikt

Nem tudok róla, hogy lenne olyan hőszivattyús, ahol a teljes hőcserélőhöz jól hozzá lehet férni. Az első részt tudod porszívózni, aztán kb. ennyi.

Én meg megrendeltem az előbb az AEG T6DBG28W kondenzációsat, kíváncsi vagyok nagyon, mit mutat majd.

(#47468) HornedReaper


HornedReaper
senior tag

Gratula :) Ez a gép is tudja, hogy a nedvességérzékelője alapján bizonyos szintnél kikapcsol?

Keress kínai shopokhoz kuponokért

(#47469) Gömbike válasza HornedReaper (#47468) üzenetére


Gömbike
senior tag

Az elmúlt kb. 10 évben készült gépekben van érzékelő, független attól, hogy hőszivattyús kondenzációs, vagy normál kondenzációs gépek.

Csak azonban nincs, amelyek csak és kizárólag időre tudnak szárítani, de szerencsére ilyen masinákat nem látni már évek óta. Általában légkivezetéses szárítógépek voltak, ritka volt köztük a kondenzációs.

A gyártók különböző fantázia neveket adnak ennek az érzékelős technológiának: pl: az AEG-Elux-nál Pro Sense, a wiccpúlnál 6. érzék.

[ Szerkesztve ]

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#47470) Sitya80


Sitya80
újonc

Sziasztok.

BOSCH mosogatógépnél ha Multi tablettát használok akkor hogy kell beállítani a mosogatógép só és öblítő adagolást a menűben? A multi tablettávalk elvileg 21dh-ig nem kell külön só és öblítő. Nálunk viszont 24dh keménységű a víz. ilyenkor 21-hez adjak még 3dh-t és a 3dh-nak megfelelő fokozatot állítsam?

(#47471) pjen válasza Degeczi (#47464) üzenetére


pjen
félisten

Végig mértem a sütőt,egy nem hitelesített fogy mérővel.A hőfokot 150 fokra állítva.A fokozat kapcsolót a 0 tól az óra mutató járásával egyezően forgatva.1;gyors elő melegítés itt 15A,2;alsó felső sütés 10A,3;felső égő 7A,4;alsó égő 11,5 A,.Nemírom végig,a lényeg végig 13A alatt mértem,kivéve a gyors elő melegítést.

(#47472) Degeczi válasza pjen (#47471) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Köszi! :R
Érdekes, h az alsó-felső kevesebb, mint az alsó önmagában, ezek szerint többfokozatú lenne?

(#47473) Vmf


Vmf
csendes tag

Sziasztok!

Lakàsbiztosítàshoz opcionàlisan vàlaszthatò kiterjesztett garanciàt kötnèk mosògèpre, de a kizàràsok között szerepel;
-elhasznàlódàsra, rendeltetèsszerű hasznàlattal jàró kopásra...

ami szàmomra azt jelenti, hogy ami mozgó, kopó alkatrèsz van egy mosógèpben az nem biztosított.

Mit biztosít akkor?

(#47474) pjen válasza Degeczi (#47472) üzenetére


pjen
félisten

Ez nekem is feltűnt,ezért írtam,hogy nem hiteles a mérő.Azonkívül ezek hideg ellenállások,ha a sűtő felmelegszik az áramfelvételek valamit csökkennek.Gondolom egy 10 amperes C kismegszakítóhoz méretezték.A Bekó kedvezőbb áramfelvételben?

[ Szerkesztve ]

(#47475) HornedReaper


HornedReaper
senior tag

Légyszi valaki fotózza le nekem vagy linkeljen ajánlott mosógéptisztitót :R

OK hogy kapható ALDI-ban, Lidl-ben, de én még nem láttam, vagy rossz helyen kerestem :D

Jó minőségű kéne, Miele mosógépet tisztítani.

Keress kínai shopokhoz kuponokért

(#47476) pjen válasza HornedReaper (#47475) üzenetére


pjen
félisten

Kalgon?A mosógépnek mindegy,lényeg,hogy a vizkövet lehozza.

(#47477) asdf_ válasza HornedReaper (#47475) üzenetére


asdf_
veterán

10 centi magas, 4 centi széles, 3 centi mély kék műanyag test, asszem piros kupakja van, és zsugorral kettő van egybecsomagolva. Tandil a márkája, de közben legegyszerűbb, hogy Google kereső Aldi mosógéptisztító aztán képtalálatokban az első.

(#47478) Degeczi válasza pjen (#47474) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Hát annál (BEKO FSE52320) azt írja a leírás, h 2 kW, és 10A-es a biztosítéka, tehát az tényleg nem is több. Igaz, nem tud forrólevegőbefúvást csak normál légkeverést, de szintén van gyorsbemelegítő funkciója, bár nyilván kevésbé gyors.
És ha jól értem a leírását, az időzítője ki- és bekapcsolni is tudja a sütőt, mert vmi régebbi nemtommilyen márkán abba futottam bele, h az csak csipogni tudott (nyilván nem volt kellően nagy teljesítményű reléje a kapcsolgatáshoz)
Szerintem maradok a Bekonál (ha az Euronics hajlandó lesz leszállítani persze), mindenesetre köszi mégegyszer, h lemérted!

[ Szerkesztve ]

(#47479) ribarszki válasza HornedReaper (#47475) üzenetére


ribarszki
őstag

Polly Vianniból

(#47480) kicsi kecske


kicsi kecske
tag

Mosógép és szárítógép már kiválasztva, viszont szükség lenne majd:
- beépíthető alulfagyasztós hűtőgépre
- beépíthető mosogatógépre (60cm)
- indukciós főzőlapra 60cm touchos 4 zónás 7Kwh+
- valamint páraelszívóra (kürtős vagy szekrénybe építhető), szellőző kivezetés megoldható.

Ezekben kéne valami segítség. AEG mosógépre és szárítógépre most 1+3évet adnak és kb 20kért vehetek még hozzájuk +3 év gyári garit.. ez elég csábító így.
Viszont ahogy néztem most sehol sincs hosszú garis akció a fenti szükséges termékeknél. Boschnál talán van 5 év a hűtőre, de nemtom az mennyire jó márka.

Jelenleg Whirlpool indukciós főzőlapunk van, 7kwhs.. meg vagyunk vele elégedve.
Mosogatógépünk sose volt, abban nincs tapasztalatunk.
Zanussi beépítős hűtőnk pedig ugyan nem nofrostos viszont hatalmas a belső tere. 200+ a hűtő 75liter a fagyasztó. Ahogy árukeresőn néztem a nofrostos hasonló paraméteres hűtőket kb csak bosch volt az is ilyen fostaliga front színekben 300kért... ami felesleges mert be lesz építve.
tudtok valami jó ajánlatot, vételt ezekre? esetleg saját tapasztalat?

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#47481) farkas-j válasza Zeki (#47438) üzenetére


farkas-j
őstag

A párom a barátnőjétől kölcsönkapott Anway SA8 Pre Wash löttyel szedte ki a nadrágomból a tintát.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#47482) hodostamas


hodostamas
addikt

Szerintetek lehet ennél olcsóbb jövő héten glamour napokban?
AEG T8DBG48S 178 736 Ft

(#47483) #94529552 válasza kicsi kecske (#47439) üzenetére


#94529552
törölt tag

Elég drágák a termékei, csak a beépíthető mosogatójuk van megfizethető árban. Szerintem 125 899 Ft-ért nem rossz ár a 2+3 évével, ha teljesen integrálható kell. A tudása a Bosch 4-es széria szintjén van minimum, de azokat se lehet megkapni 5 év garival ennyiből, de össze kellene hasonlítani a képességeit. AEG-ből még több lenne, de mindegy, csak egy ötlet volt.

A másik, hogy abból az üzletből Coop kártyával a vételárból 5%-ot meg lehet spórolni+ a fuvardíjat is, itt írtam erről, kivéve az akciós árukat, mint most ez a Neff gép is, ilyenkor sajnos csak a fuvardíjat engedik el.

(#47484) #94529552 válasza hodostamas (#47482) üzenetére


#94529552
törölt tag

Talán, de nehéz lenne megjósolni előre. Általában úgy megy ezeknél, hogy előtte felmegy az ára, majd utána a magasabb árból vonják a kedvezményt, ami kb. 10-15 % is lehet. Most éppen akciós, tehát nem ebből az árból kell számolni az árat. De még az is lehet, hogy addigra elfogy ez a típus.
Esetleg nézd meg az AEG T7DBG47W-t, az is hasonló, igaz hogy 7 kg-osnak írják, de mivel ugyanakkora űrtartalmú a dobja, Sensidrive, Inverter motor, Pro Sense, stb. szerintem nincs nagyon sok különbség köztük[link].

(#47485) kicsi kecske válasza hodostamas (#47482) üzenetére


kicsi kecske
tag

Ugyan ezt a típust néztem ki én is. Ez fél áfa engedmény MM-ba. Alapban 2-3 hete nem akciósként is 200ezer volt az ára.
Preciz.hu-n ugyan az 190ezer.
Ha ahhoz az árhoz nézem akkor már csak 7% kedvezmény. Én is ezen filózok, hogy lesz-e olcsóbb.. Glamour napokra nem találtam olyan kupont ahol erre lesz kedvezmény.
Viszont blackfriday-re még jók lehetünk.

Más:
Mennyire lehet reaális az az állítás, hogy xy csóka bemegy az Euronicsba, megvesz 4-5 terméket (hűtő, sütő, mosógép, szárítógép, főzőlap) és ilyen full ár -20%on adják el neki, csak azért mert ilyen sok dolgot vesz egyben? Feleségem ezzel nyaggat, hogy menjünk be és kérjünk ajánlatot, de nem hiszem, hogy pont ők adnának 20%al jobb árat mint az összes árukeresős ár.

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#47486) hodostamas válasza kicsi kecske (#47485) üzenetére


hodostamas
addikt

Glamournal MMbe nagyhaztartasira lesz 20%. Kerdes mely gepekre.

(#47487) pjen válasza kicsi kecske (#47485) üzenetére


pjen
félisten

Pedig előfordulhat,hogy lehet alkudozni,ha egyszerre veszel mindent.

(#47488) Degeczi válasza kicsi kecske (#47485) üzenetére


Degeczi
nagyúr

A boltvezetőknek biztosan van lehetősége egyedi kedvezményt adni, csak a 20%-ot tartom optimistának, hiszen valszeg a hasznuk sincs annyi egy terméken. 10 már inkább elképzelhető - de persze, mindenképp próbáld meg, jó tárgyalási alap egy ilyen nagy vásárlás.

(#47489) Digitalpimp válasza kicsi kecske (#47485) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Van realitása, ha sok mindent veszel, vagy nagyobb értékben. Régen dolgoztam műszakis boltban, volt rá példa nálunk is. Vagy valamelyik olcsóbb terméket megkapta ingyen a vevő. (Pl. költött 300-400K és megkapta ingyen a huszonezres vasalót.)
A Pumma 47483-ban ajánlott gép van nekem is június óta. Elégedett vagyok vele, ha kérdésed van priviben szívesen válaszolok.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#47490) Zeki


Zeki
nagyúr

Hogy írjak valami jót is a két hét után elromló Beko mosógépről, a 45 perces programja sok vízzel mosott és forgatta a ruhákat rendesen. Ez a 10 kilós Electrolux nem tud ilyet. A Time manager is nokedli.

(#47491) #40553216 válasza pjen (#47476) üzenetére


#40553216
törölt tag

A mosógéptisztítás és a vízkő eltávolítás nem ugyanaz. Utóbbi esetében a Miele a használatiban egyszerűen azt írja, hogy a mosóport a csomagolásán olvasható mennyiségben adagolják a vízkeménységnek megfelelően. Ha kevesebbet akar adagolni, akkor egy kis mosószódát kell mellé tenni. Ha mégis kell vízkőoldás, akkor citromsav. A Miele nincs is felsorolva a „vezető mosógépgyártók ajánlásával” listában, ellenben retkes mosógépként megjelenik Calgon reklámokban.

(#47480) kicsi kecske
A 3 év vásárolt gari ugyanazt a három évet fedi le, mint a gyári, így rohadtul felesleges pénzkidobás. Ráadásul nem is gari, hanem biztosítás.

[ Szerkesztve ]

(#47492) kicsi kecske válasza hodostamas (#47486) üzenetére


kicsi kecske
tag

Igen, arra ami nem lesz benne a szórólapban, valóban kérdéses, hogy mit tesznek bele a szórólapba. Mindent vagy mindent :D

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#47493) kicsi kecske válasza #40553216 (#47491) üzenetére


kicsi kecske
tag

https://www.aeg.hu/support/warranties/#633148
+3 év kiterjesztett gyártói garancia a gép 8 éves koráig köthető 23990ér, azért az évi 8ezret sztem megér, hogy legyen összesen 7 év garim.

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#47494) pjen válasza #40553216 (#47491) üzenetére


pjen
félisten

Jellemzők
A világ vezető mosógép gyártói által ajánlott
Termék információk
Megvéd a vízkőtől + kosztól + kellemetlen szagoktól* fokos víz kombónál

A Calgon 3in1 Vízlágyító Por nélkül
A mosógép belsejében vízkő, mosószer és szennyeződések halmozódnak fel a dob mögött, a szűrőkben és a csövekben.
Ezek a lerakódások csökkentik a mosás hatékonyságát, a mosógép meghibásodásához vezethetnek, illetve kellemetlen szagokat okoznak.

Calgon 3in1 Vízlágyító Porral
A Calgon 3 semlegesítő hatása a védelemmel ellátott, tiszta és extra friss** mosógépért:
1. Erős vízkő elleni védelem, amely segít megakadályozni a gép meghibásodását.
2. A kosz elleni aktív anyagai segítenek védekezni a kosz és mosószer-maradékok lerakódása ellen.
3. Segít megakadályozni a rossz szagok kialakulását, melyek a gépben keletkeznek.

* Használja minden mosásnál.
** az előző Calgon készítménnyel összehasonlítva.
További leírás
Takarítson meg energiát!
A mosógép fütőelemeinek tisztán tartásával a Calgon csökkenti az energiafogyasztást.
Hasznosítson újra!
A csomagolás újrahasznosítható kartonpapírból készült (90%).

www.cleanright.eu
Vízlágyító por.
10 mosás. Közepesen kemény víz területek alapján
Összetevők
>30%: zeolit, <5%: polikarboxilátok, nem-ionos felületaktív anyagok, illatanyag
A Miele pont ügy lesz koszos és vízköves mint az összes többi mosógép.Nincsen külön Miele kosz és vízkő.Én nem használom,maradok a havi egyszeri 20% ecet 95 fokos víz kombónál.A 9 éves Fagort szétszedtem,olyan volt mint mikor megvettem.Kivéve a rozsdát.

(#47495) #40553216 válasza kicsi kecske (#47493) üzenetére


#40553216
törölt tag

Ja, hogy ilyen. Ez más, valóban. Nem is tudtam, hogy van ilyen. Viszont ez így megfontolandó, mivel nekem is van két AEG-m. Elmentem az oldalt. Köszi.

(#47494) pjen
Hogy a Calgon 2in1 megoldja, még nem lesz ugyanaz a kettő.
„* Használja minden mosásnál.”
Ez a lényeg, legalábbis a Calgon gyártója szempontjából. Sosem használtam Calgont, félévente, évente használok mosógép tisztítót, 12 éves a Mielém, nem büdös, nem koszos.

„A mosógép belsejében vízkő, mosószer és szennyeződések halmozódnak fel a dob mögött, a szűrőkben és a csövekben.”
A dob mögött? :DDD A csövekben? Melyikekben? A mosógépből kifolyó szennyvíz egyetlen egy csővel lép kapcsolatba, a kifolyócsővel. Ha ez a felhalmozódó szennyeződéstől eldugul, ott nem a Calgon segít, hanem a csőgörény vagy a kompresszor. Szűrőkben? A 12 év alatt négyszer, ötször, ha kicsavartam a szűrőt, amiből alkalmanként három-négy szál hajat ha kivettem. Mert ezek a szűrők nem a mosógépek HEPA szűrői, hanem a darabos dolgok megfogására vannak, hogy ezek a szennyvízelvezetést ne tömítsék el.

[ Szerkesztve ]

(#47496) #40553216 válasza pjen (#47494) üzenetére


#40553216
törölt tag

„Erős vízkő elleni védelem”
Kis f.szom. A mosóporok vízlágyítói éppen ennek megakadályozására vannak, ahogy a mosószóda is. Ha viszont a lerakódott, azt lúgos kémhatású szerekkel (a mosószerekben ilyenek vannak) soha a büdös életben nem szeded le, csak savassal. Savakat pedig mosószerekbe nem raknak, a mosószerek mellé adagolandó szerekbe, így a Calgonba sem, ha ezt „minden mosásnál” használni ajánlják.

(#47497) Hauptmann válasza kicsi kecske (#47493) üzenetére


Hauptmann
addikt

Ezt én is behúzom majd.

(#47498) Vmf


Vmf
csendes tag

[link]Erre valaki valamit, vagy fentebb emlìtett Aeg-en kívül több màrkànak is van + gyàrtói garancia vàsàrlàsra lehetősèg?

(#47499) pjen válasza Vmf (#47473) üzenetére


pjen
félisten

Leéghet a motor,elszállhat a vezérlő panel,csapágyas lehet az üst,stb. :)

(#47500) Vmf válasza pjen (#47499) üzenetére


Vmf
csendes tag

Èrtem, köszi :)

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.