Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46507) peppe79


peppe79
senior tag

Tegnap meghozta a futár az új Bosch mosogatógépünket.

A szállításhoz alapból adott volt az OPEN BOX szolgáltatás, így még csak véletlenül sem kellett a futárral vitatkozni, hogy a jelenlétében kibonthassam a csomagolást, és ellenőrizzem a gép állapotát. Amúgy szerencsére nem volt semmi gond, így nem kellett jegyzőkönyvet felvenni. Elég gondosan becsomagolták, még a kifolyótömlő végnek is kialakítottak egy mélyedést a hungarocellben, nem csak úgy lógott a levegőben. De hát ilyen a német precizitás...amúgy Made in Turkey. :)
Igaz, a mosogatógép elég gyermeteg kivitelű, de itt tényleg mindennek megvan a helye, és nincsenek kipotyogott, meg menet nélküli csavarok; sorjás élek, és hepehupás borítólemez, mint a digók által gyártott Electrolux ESI6201LOX-nál.

Azon felül nem ütközik semminek a szórókar, és a kosár hátsó részének sarka sem. A zajcsillapító pedig nem egy vékonyka butyl lemez, hanem vastag filcnemez. Szóval, szemmel láthatóan, sokkal gondosabban összeállították, mint az én korábbi Elux mosogatógépemet.

A belső tér aljában elhelyezett polinox műanyagnak egyelőre nem érzem hátrányát, remélem, ez a későbbiekben sem fog változni.

Ami viszont nem igazán tetszik, és az üzletben fel sem tűnt, hogy az ajtózár műanyag! Nem is értem...ezt komolyan gondolták? Elég nehezen tudom elképzelni, hogy ez tényleg éveken át bírja majd a strapát. Ha eltörik, akkor ~7 ezer forintba kerül egy új.
A másik dolog, ami egyik részről előny, másrészt viszont hátrány (nekem inkább utóbbi), hogy egy redőnyzsinór segíti az ajtó visszahúzását. Ezzel az a gond, hogy nem tudom tetszőleges szögben kinyitni az ajtót, kizárólag csak teljesen lenyitva, vagy néhány mm rést hagyva. Na most, nálunk van, hogy reggeli vagy ebéd után elkezdjük gyűjteni a gépbe a csetrest, és csak hosszú órákkal később, este indítjuk el a mosogatást, amikor már összegyűlt elegendő mennyiségű tányér, fazék, lábas stb. Az ajtót ennyi ideig nem hagyhatom teljesen lenyitva, mert akkor orra buknánk benne; ha viszont csak néhány mm rést hagyok, akkor nem fog rendesen szellőzni, és belerohad a kaja, főleg így a nagy kániklában. Ráadásul a mosogatótér alsó része műanyag...
Nézegettem, és elvileg ki lehetne iktatni ezt a zsinórt, úgy, hogy - remélhetőleg - a zsanér továbbra is használható marad, de egy 1 napos mosogatógépet egyelőre nem szeretnék még bütykölgetni.
Na, majd pár hónap múlva kiderül, hogy mennyire vált be...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.