Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4051) DeFranco válasza Integra (#4050) üzenetére


DeFranco
nagyúr

És ennyi gáz egy túlnyomásos patronban egy egyszerű szelepes valami géptestben nem túl robbanásveszélyes? (Ezért mindig röhögnek rajtam, de robbanhat, meg ráfagy a dér, meg HUH félelmetes)

[ Szerkesztve ]

(#4052) Integra válasza DeFranco (#4051) üzenetére


Integra
titán

természetesen nem, nem is engedhetnék piacra, ha nem bírná el a nyomást :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4053) DeFranco válasza Integra (#4052) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Brrr... szeretem a szódát, meg talán olcsóbb is, mint az ásványvíz, lehet megpróbálok megbarátkozni vele.

(#4054) Kassadin


Kassadin
addikt

Porszívók közül melyiket érdemes megvásárolni? Mik a tapasztalataitok?

[ Szerkesztve ]

(#4055) Integra válasza DeFranco (#4053) üzenetére


Integra
titán

a szóda/víz nem ásványvíz, így ízre és összetételre is tök más lesz, ez a lényege. én pl nem veszek ásványvizet már évek óta. vízszűrő kancsó és csapvíz. egyszerűen nincsen szükségem ásványvízre a boltból, nem cipelek állandóan rakás 6os csomagot, nem gyártok egy tonnányi műanyag szemetet sem. és ami ásványvízben benne van, azt más ételekből könynedén beviszi az ember, teljesen kiváltható. egy tiszta szűrt víz tökéletes az emberi test számára. lehet ez egy olyan olcsó kancsó is mint ami nekem is van, vagy lehet egy komolyabb fordított ozmózisos szűrő a beépítve a csap alá. mindegyiknek megvan az előnye és hátránya. nem hiányzik az ásványvíz. a szódavíz viszont egy jó házmesterhez elengedhetetlen :)

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4056) DeFranco válasza Integra (#4055) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Egyetértünk :) Azzal a különbséggel, hogy én nem szűröm a vizet, van aki szűrje, az a dolga :). Egy félelmem van, azok pedig azok a kémiai anyagok, amiket a szűrő sem szedne ki, pl. visszamaradt fogamzásgátló szerek, egyéb gyógyszerek. Egyébként a csapvíz nyer, de a bubira szükségünk van :)

(#4057) Integra válasza DeFranco (#4056) üzenetére


Integra
titán

akkor viszont egy komolyabb fordított ozmózisos szűrőre lenne szükséged. ezek drágábbak, 100ezertől csillagos égig (teljesítménytől és kiviteltől függően), és évente egyszer patron cserések átlagos használatnál, aminek az ára 30e ft körül van jelenleg.
szüleimet konktétan a lux rántotta be a bizniszbe egy szűrőre, elég rondán méghozzá, pedig a márka elég nagy névnek számít, de amit és ahogy csináltak az gusztustalan volt és utána ment a nagy magyarázás is...

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4058) adalbert1 válasza DeFranco (#4056) üzenetére


adalbert1
veterán

Miért, ezeket a kémiai anyagokat nem szűri/semlegesíti valahogy a vízművek? Lehet, hogy pár év ásványvízfogyasztás után én is inkább visszaállok a csapvízre, unom a sok cipekedést én is, illetve kiszámolni se merem, mennyit költök egy évben csak erre (arról már nem is beszélve, hogy akkor gyalog is lehetne menni bevásárolni, ami plusz spórolás/környezet kímélés).

(#4059) Integra válasza adalbert1 (#4058) üzenetére


Integra
titán

én nem vagyok biztos benne, hogy 100%-osan ki tudják szűrni tisztításnál ezeket a vegyszereket és mérgeket, nem tudom. a tesztek amiket kaptunk a víztisztító cégektől, azok alapján egyértelműen nem.
a patron cserés kancsó havonta kb 1300-1500 ft között mozog - betét függő. brita vagy laica, etc.. a komolyak meg ugye évi 30ezertől, de tényleg jobban tisztítanak sokkal. tehát nem olyan vészes.
szorozd fel a havi vízköltséged éves szintre és máris megvan, hogy érdemes e befektetned, vagy sem. egyébként meg igen, az egészség midnennél fontosabb.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4060) Kassadin válasza adalbert1 (#4058) üzenetére


Kassadin
addikt

Rengeteg mindent nem tudnak szűrni, ahogy DeFranco is írta. Én is gondolkodom a csapvízre való visszaállásra, csak ugye tényleg jobb-e a pesti csapvíz, mert az egy dolog, hogy az indexes cikkben felmagasztalták az egekig... Nekem 4 ezer forint havonta csak az ásványvíz, pedig a legolcsóbbat veszem.

(#4061) DeFranco válasza adalbert1 (#4058) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Vegyszerre, gyógyszerre nincs ellenvegyszer, ellengyógyszer. Nem vagyok szakértő, de foglalkoztam már szennyvízkezeléssel - ivóvízkezeléssel.

A nagyját ülepítéssel tisztítják, a mikroorganizmusokért a klór felel, a maradékot, meg az apraját megfogja a biológiai szűrő. Ez elvileg elég is lenne, amit az élővilág beletermel, az ki is jön, a fogamzásgátlók és egyéb fel nem szívódó anyagok a gond (lásd még pajzsmirigybetegségek). Azt viszont nem tudom, hogy ez mekkora veszély. Nem is akarok pánikot kelteni ezzel, csak a magánvéleményem írom le.

A budapesti ivóvíz egyébként kiemelkedően tiszta magyar viszonylatban is, európai viszonylatban pedig kiemelkedő.

Az ásványvízzel nekem is az a problémám, hogy egyrészt pénzbe kerül, másrészt cipelni kell, harmadrészt környezetszennyező, mint a fene a szállítás és a csomagolás miatt, ami tűrhetetlen.

Az meg egyenesen kész röhej, és nálam sokszor okoz tudathasadás közeli állapotot, hogy a vizet boltban vásároljuk, utaztatjuk, csomagoljuk, cipeljük és fizetünk érte, mellette meg a saját pisi/kakit kiváló minőségű ivóvízzel öblítjük le. Jellemzően a szükséges mennyiség többszörösével. Agyrém. :Y

[ Szerkesztve ]

(#4062) DeFranco válasza Integra (#4059) üzenetére


DeFranco
nagyúr

A víztisztító cégek tesztjei pofátlanul hazudnak. Ezekben a házi szűrőrendszerekben sem bízok jobban, mint a vízműben egyébként, de lehet nincs igazam.

(#4063) picur220 válasza picur220 (#4049) üzenetére


picur220
veterán

Valaki? :F

(#4064) DeFranco válasza picur220 (#4063) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Ez vallási kérdés elsősorban, én most bosch-t vagy siemens-et vennék, AEG jó, de drága, whirlpool zanussi nagyon megosztó, sokan szidják, sokan használják, indesitet ne vegyél, mert megeszi a rozsda, LG, candy, fagor lutri, vagy jó vagy nem, más márka most nem jut eszembe.

Legyen rajta sok garancia, ez a legfontosabb, amúgy a személyes sorrendem kb. a fenti.

(#4065) Integra válasza picur220 (#4063) üzenetére


Integra
titán

csak pénz kérdése

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4066) picur220 válasza DeFranco (#4064) üzenetére


picur220
veterán

Úgy lenne a jó, ha minél olcsóbb lenne, és minél tovább bírná, a tartósság a legfőbb szempont, gondolom a ruhákat mindegyik egyformán ki tudja mosni. Nem kell nagy, tizenakárhány kilót mosó gép, elég 5kg is, csak működjön.
A mostani Whirlpool 15 éves kb, még a régi 2084-es típus van, nagyon jól bírta eddig, csak mostmár nem mindig centrifugál ki rendesen, ilyenkor újraindítjuk a programot, és megcsinálja, nem tudom mi lehet a gond, de javítgatni meg már nem tudom mennyire érné meg.
Akkor majd nézek Bosch-t meg Siemenst. Igazából legfőképpen a nem ajánlott gépek érdekeltek, hogy mit ne vegyek, mit kell elkerülni.
MM-ben néztem garibővítést, nem lenne drága az sem annyira, meg én is szeretném ha minél több gari lenne a gépen.

Ha valaki tud még valamit a mosógép témáról, szóljon.

Elől vagy felültöltős a jobb, vagy ez is csak vallási hovatartozás kérdése? :D
Electroluxról vélemény? Samsungról?

[ Szerkesztve ]

(#4067) DeFranco válasza picur220 (#4066) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Tartósságra most már nem tudsz adni, kódolva van a panelhiba a gari lejárta után nem sokkal. Állítólag. Olyat olvastam, hogy az segít, ha nincs mindig bedugva, és ezt anyu gépe igazolja, mert ~7. éve megy, pedig Indesit.

Elöltöltős kényelmes és beépíthető, de csak egy helyen van felfüggesztve, a felültöltős két oldalt. Ez szerintem előnyös, én felültöltőst választanék.

(#4068) Kassadin válasza DeFranco (#4064) üzenetére


Kassadin
addikt

Én is kérek segítséget porszívó ügyben. :B

(#4069) csemberlen válasza picur220 (#4066) üzenetére


csemberlen
őstag

a mostani gépek közül szerintem nincs olyan ami kibir 15 évet.
a wörpulok jók voltak az elején ma már nem ajánlott.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#4070) DeFranco válasza Kassadin (#4068) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Miva' én vagyok az ügyeletes?

Mi ezt vettük anno az iPonból 9100 Ft-ért két (vagy három) éve, azóta nálunk szív, meg vagyunk vele elégedve. Fapados, port szívja, van hozzá vászon zsák, és készen is vagyunk. Por nem marad a földön.

[ Szerkesztve ]

(#4071) Kassadin válasza DeFranco (#4070) üzenetére


Kassadin
addikt

:K :R

(#4072) biker válasza Integra (#4047) üzenetére


biker
nagyúr

2300ft a patron, oldalukon van fent, hol kapsz
Auchan es mm biztos, tesco is altalaban, nehany interspar

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#4073) picur220 válasza DeFranco (#4067) üzenetére


picur220
veterán

Nekem azért kell felültöltős, mert kicsi a hely a fürdőben, és nem igazán tudnék kényelmesen elöltöltőst tölteni. De ha még gépszerkezetileg is jobb, akkor meg pláne :DDD

Ha kódolva van a hiba akkor majd veszek +3 év garit aztán csinálják meg. Meg a kihúzogatást kipróbálom.

(#4074) DeFranco válasza picur220 (#4073) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Ha meg felültöltős kell mindenképp, akkor mit túráztatsz? :DDD

Amit írok, az csak a személyes véleményem, meg az itt olvasott tapasztalatok. Tudd, hogy nem szentírás. Az viszont tény, hogy én sem tudok jobban. Én egy bosch-t, siemens-t keresnék, ki lehet fogni akcióban picivel a WP-k felett árban.

Volt itt szó a topicban már a garikiterjesztésről is, amikor pár hónapja én futottam ugyanezt a kört a mosogatógéppel.

(#4075) picur220 válasza DeFranco (#4074) üzenetére


picur220
veterán

Csak kérdeztem :DDD
Majd meglátjuk még mire lesz pénz :D De akkor Bosch-ra vadászok, arról tudom, hogy mindenféle gépben jók.

Árgépen 96-ért látok felültöltős bosch-t, azt kicsit drágállom még, de majd szétnézek :)

[ Szerkesztve ]

(#4076) egykori válasza Kassadin (#4068) üzenetére


egykori
őstag

Mi pedig EZT vettük tavaly októberben 25 900 Ft-ért. (Itt már néggyel drágább lett.) Hogy 9000-rel drágábban megéri-e, Neked kellene eldönteni. Egy biztos, nagyon meg vagyunk elégedve, és elképesztően halk.
Ha ezt nem is veszed meg, érdemes ennek a paramétereivel összevetni a kiszemeltet - nekem jelenleg etalon. (Nyílván van jobb is, csak az a kérdés: milyen áron?)

[ Szerkesztve ]

(#4077) DeFranco válasza egykori (#4076) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Mi került ezen ennyibe? Önjáró?

(#4078) egykori válasza DeFranco (#4077) üzenetére


egykori
őstag

Természetesen nem önjáró, de tényleg minőségi darab, és ami a legfontosabb számunkra, hogy nem fájdul meg a fejünk porszívózás közben a zúgás miatt.
Ezért kerestem annak idején a lehető leghalkabb típust. (Pl. a felettünk lakó porszívója hangosabb, mint a mienk félállásban.)

(#4079) DeFranco válasza egykori (#4078) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Tényleg kíváncsi vagyok, hogy mit tud. Mivel több ez egy fapados modellhez képest, ami annyit tud, hogy felszívja a port. Csendes. OK. Ezen kívül? Mi szól még mellette?

Nem kötözködök, infót gyűjtök.

(#4080) Integra válasza biker (#4072) üzenetére


Integra
titán

gyanítom drágábbra jön ki 1 liter szóda ilyen patron árral, mint a kis hagyományossal, de a kényelem és gyorsaság meg mellette szól

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4081) Integra válasza DeFranco (#4079) üzenetére


Integra
titán

amit javasolhatok porszívó vásárlásnál, és talán érdemes megfontolni: az újabb porszívók már nem 2 hátsó kerékkel szereltek illetve elől egy kis forgó görgővel, hanem hátul is ugyanolyan forgó görgő van 2 darab mint elöl. fényévekkel könnyebben forog (értelem szerűen egy helyben is) és gurul a porszívó.
a másik a cső, nagyon fontos hogy rugalmas legyen, de annyira kellően merev, hogy ha maximális szíváson van akkor ne ugorjon össze a cső, mert rendkívül idegesítő használatkor.
harmadik a jó fejek. a légáramlatra forgó tisztító fejet nagyon ajánlom, szuper dolog. a finom elektronikához viszont csak igazi sörtés szívófejet szabad haszálni, mert a műanyag sörtés karcol műanyagot és minden felületet.
a motorról, a szűrőkről illetve a porzsákról szándékosan nem írok, mert ott aztán tényleg alapvetően a pénztárca szab határt, de előbbiek egyszerűbb készülékeknél is megtalálhatók már a közép mezőnyben szerintem.

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4082) egykori válasza DeFranco (#4079) üzenetére


egykori
őstag

Ami még jól jött, hogy a saját elektromos vezetéke kicsit hosszabb, mint általában, vagy, mint az előző porszívóinknak, mert így átdugás nélkül végig porszívózhatjuk vele a lakást.
Érdemes megnézegetned a szűrő rendszerének paramétereit, az sem a leggagyibbak közé sorolja. Az igaz, hogy a legtöbb gép felszívja a port, de a kérdés: mit fúj ki magából, mit enged át?
Ezek egyéni szempontok, tehát nekünk ezek voltak fontosak, és ezért fizettünk. Most már csak a tartósság a kérdés, amit egyenlőre senki nem tud megjósolni. Mindenesetre eddig gyönyörűen végzi a dolgát.

Ja, és az hogy csendes, azt én nem tudom egy okéval elintézni, nekünk nagyon fontos, egyébként a zajszint elviselése már tényleg szubjektív dolog.

[ Szerkesztve ]

(#4083) Integra válasza egykori (#4082) üzenetére


Integra
titán

na igen, a hosszú kábel - aranyat ér :)
nekem is egy konnektorból megoldható a porszívózás, de azért ehhez az is kellett, hogy felújításkor odaterveztem egy dugaljat.. meg kicsi a lakás :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4084) egykori válasza Integra (#4083) üzenetére


egykori
őstag

Hát igen, örülök, hogy jót mulatsz ezen, de amikor az előző (Siemens) porszívónk nem húzta vissza a kábelt és szétszedtem, akkor láttam, hogy a spirálrugó vége letört, az nem volt nevetséges. Semmit nem lehetett vele már kezdeni. Sajna, a sok túlfeszítés okozta, mivel mindig teljesen ki kellett húzni a kábelt. És hozzáteszem, a gyerekek is porszívóztak...
Ennél természetesen már nincs ilyen veszély.
A mi lakásunkat nem én terveztem. :N

[ Szerkesztve ]

(#4085) biker válasza Integra (#4080) üzenetére


biker
nagyúr

kis patron 25ft/db, ebből egy litar kb 50-60ft, mennyit töltesz bele, rajtad áll, de kis patronnal gyengét, erőset nem csinálsz, csak egy félét :)
plusz nem kell hetente 2 dobozzal venni, cserélni, szájgumit, belefagy, kifúj, kezed lefagy, stb
2-3 havonta egy csere

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#4086) Integra válasza biker (#4085) üzenetére


Integra
titán

igen, határozottan mellette szól :))

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4087) Integra válasza egykori (#4084) üzenetére


Integra
titán

always look on the bright side of life :)
nagyon is tudom miről beszélsz, szívtam én is eleget ilyen dolgokkal hány éven át, nekem sem máról holnapra lett rendes porszívóm meg dugalj a falban. apró dolgok, de mivel minden naposak, iszonyú fontosak is lettek.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4088) egykori válasza Integra (#4087) üzenetére


egykori
őstag

Nem akarom túlragozni ezt a porszívó kérdést, de még annyit a végére, hogy nejemmel megegyeztünk, hogy húszezerben maximáljuk a porszívóra költhető pénzt. Ez a típus akkor 32-35 ezer körül mozgott, viszont az ED-ben 26 volt az ára. Amikor átnéztem a paramétereket, és a mi számunkra fontos szempontokat, rábeszéltem feleségemet erre. - Azóta egy rossz szava sem volt emiatt hozzám, pedig most már legalább 90%-ban ő használja. ;]

(#4089) adalbert1 válasza Integra (#4059) üzenetére


adalbert1
veterán

Végül vettem egy ilyen Brita kancsót, ha elfogy az itthon lévő ásványvíz, akkor letesztelem. Ebben az egész víz szűrés/tisztítás témában a legnagyobb probléma, hogy normális, független tesztet alig lehet valahol találni (egyelőre csak a magyar nyelvűeket kerestem első körben, de nem sok volt). A saját termékét persze mindenki nyomja előre, laikusként meg győzd eldönteni, hogy mi igaz, és mi nem (illetve mikor próbálnak valami ordító nagy kamuval átvágni, amit nem szúrsz ki, mert nem vagy jártas ezen a területen).
Használható cikkek: hvg teszt , index ásványvíz teszt (ez utóbbi inkább azért érdekes, hogy vannak rosszabb értékekkel rendelkező palackozott vizek, mint a csapvíz).
A kedvenc keresési találatom ez volt. :D

(#4090) Integra válasza adalbert1 (#4089) üzenetére


Integra
titán

haha, bionom.. :DDD
amúgy jó oldal, sok mindent olvasok itt és tényleg értenek hozzá. azért a varázslás dolgokat én sem veszem meg, meg drágák is.. de sok info van rajta és aztán megveszem máshol, a méregtelenítő löttyeimről itt tájékozódtam elsőnek és valóban jók :K
szerintem kancsó és kancsó között a legnagyobb különbség a design, nem a patron amit belenyomsz és használsz. a technika ugyanaz szerintem. kancsó és komoly tisztító berendezés között van valódi különbség megint.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4091) adalbert1 válasza Integra (#4090) üzenetére


adalbert1
veterán

Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, nem a kancsó és kancsó közötti különbségre gondoltam, hanem a megoldások egész skálájára, amit kínálnak a különböző cégek. Itt van szerintem egy hatalmas káosz (lehet, hogy csak az én fejemben :) ), főleg, hogy független teszt, leírás alig van, ha valami komolyabb megoldás érdekelne, akkor biztos nem kis felderítő munka előzné meg.
A víztisztító kancsót milyen gyakran kell elmosni? Mert kb. mindenre kitérnek a leírásában, de erre az egy fontos momentumra nem.

(#4092) Varga Csaba válasza adalbert1 (#4091) üzenetére


Varga Csaba
aktív tag

Nekünk Brita van, maxxtra patronnal...

Auchanban most 2800 a 2 db-os patroncsomag / volt 3600-is

Egyszer vettem laica betétet hozzá ami maxxtra kompatibilis de annak rosszabb a minősége.

A brita patronokban több az ioncserélő műgyanta ergo tovább lágyítja a vizet, mint a laica.

Később lesz a főzött teád teteje "hártyás". Arról veszem észre, hogy merül a patron, hogy a tea tetején megjelenim némi lepedék, csapvízből ez brutál hártya lenne.

A kancsót akkor kell elmosni, amikor paront cserélsz, de ez a patron csomagolásán is rajta van piktogramok formájában... :P

''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''

(#4093) Integra válasza Varga Csaba (#4092) üzenetére


Integra
titán

jah, most nekem is laica van, mert anyámnál találtam még 3 bontatlan patront, elhasználom:) de ugye a laica 2 lyukból folyik le, a brita patron meg egyből. szóval a brita kiképzése miatt a laica jóval lassabban folyik le a britában :D

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4094) Alex91 válasza DeFranco (#4079) üzenetére


Alex91
félisten

Electrolux ZUS3922B ULTRA SILENCER , en most iyet vettem. Eleg friss, eddig jok a tapasztalatok vele, de vegulis kivancsi leszek, hogy par ev mulva mi lesz a velemenyem rola :).

Ez is piszok halk, jol sziv. Aztan, hogy a most kaphato olcsobb porszivoknal mennyivel jobb :F

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#4095) adalbert1 válasza Varga Csaba (#4092) üzenetére


adalbert1
veterán

Ez nem lehet semmilyen problémának a forrása? Elméletileg patront kb. 4 hetente kellene cserélni, így tapasztalatok nélkül azért szkeptikus vagyok, hogy elég-e csak akkor tisztítani az egész kancsót. Viszont ha már több mindenkinek is bevált így a dolog, akkor én se szedem szét 2 naponta.

(#4096) Integra válasza adalbert1 (#4095) üzenetére


Integra
titán

én is alapvetően patroncserekor mosom ki :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4097) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Ha már vízszűrés: ha valaki esetleg bepánikolt már, hogy nincs nála útközben hideg szűrt víz: [link] :DDD

(#4098) Varga Csaba válasza adalbert1 (#4095) üzenetére


Varga Csaba
aktív tag

Ez kissé paranoidnak tűnő kérdés volt...

Bár nem vagyok mikrobiológus, de elgondolkoztam a kérdésen.

A tárolótérbe a víz egy aktívszenes szűrőn keresztül jut, a szűrőben ezüst is van, ez segíti a csíramentesítést kvázi a víz odabent tiszta, onnan csak kifelé folyik ergo nem szennyeződhet.

Ha a startkor csíramentes az edény akkor nem fertőződhet a bent lévő víz, de ha mégis, akkor vedd azt számításba, hogy a víz folyamatosan cserélődik ergo a mikroorganizmusok és azok toxinjainak koncentrációja csekély valószínűséggel emelkedhet veszélyes szint fölé...

Ha akarod vehetsz nálunk manipulátort jó drágáért, és akkor tisztítás után alacsony csíraszámú környezetben szerelheted össze a kancsódat... :D :D
Ne kockáztass, menj biztosra... :)))

Szummázva: ha betartod a gyártó utasításait akkor nincsen félnivalód...

''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''

(#4099) macimeister


macimeister
aktív tag

Hűtőszekrénynél ezt az energia osztály besorolást mi határozza meg? Azt szeretném megtudni, hogy milyen környezetben "tesztelik" ezeket? Mert ugye nem mindegy, hogy a gyárban leteszik egy hétre min fokozatra és ki se nyitják, vagy pedig hétköznapi használatot szimulálnak?

(#4100) csemberlen válasza macimeister (#4099) üzenetére


csemberlen
őstag

Szerintem olyan mint kocsik fogyasztása, meg a nyomtatható oldalak száma. Gyakorlatban biztos többet fog fogyasztani a gép, mint amit irnak.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.