Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4151) Csöves válasza runner 125 (#4150) üzenetére


Csöves
senior tag

Őszintén, nem tudom sajnos, de jó márka az tuti.

Aquila non captat muscas.

(#4152) Integra válasza runner 125 (#4150) üzenetére


Integra
titán

neeeeeem
aeg tök külön márka, a bosch-siemens a páros. aeg asszem electrolux-szal vagy whirpool-lal dolgozik együtt. de majd megmondják a szakik :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4153) Csöves válasza Integra (#4152) üzenetére


Csöves
senior tag

Elektrolux.

Most néztem, rá is van írva.

[ Szerkesztve ]

Aquila non captat muscas.

(#4154) runner 125


runner 125
nagyúr

:D Nem tudom akkor bennem miért volt ez, de ok. Átadom az infókat.

Integra, te milyet vettél?

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#4155) Matthew


Matthew
senior tag

AEG-Electrolux-Zanussi: ők egy cégcsoport, elvileg árban és minőségben is ebben a sorrendben kaphatók.
Kb fél éve vettünk mi is mosogatógépet és mivel a családban három Whirlpool 6. érzék mosogatógépet is megelégedéssel használnak, olyat szerettem volna én is. Szétnéztem de a mostaniak már nagyon nem az a minőség ami régen volt, így erről letettem. Nézegettem a 100k körüli Bosch/Siemens gépeket is de valahogy azok sem győztek meg. Végül vettem egy AEG-t (120k körül volt), minőségi, szépen mosogat, 5 év garival (markabolt.hu) és csendes. Egyedüli bajom vele, hogy sokáig tart minden program, az automata program 130-140 perc, gondolom minél energiatakarékosabb annál tovább tart...

(#4156) DeFranco válasza runner 125 (#4146) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Szia! Mi pár hónapja vettünk egy BOSCH-t, nagyon meg voltunk vele elégedve. Most megkopogtattam az ajtaját (a belső oldalt természetesen), nem fémesen kopog, hanem tompán, de fémnek néz ki, és ami biztos, hogy amikor vettük, akkor megnéztük a Mielék belsejét is, ugyan ilyen volt, mint a mostani.

Mi nagyon meg vagyunk vele elégedve, szépen teszi a dolgát, csak jót tudok róla mondani. Érdemes jól körüljárni a vételt, mert az akciózott darabok, ha nem is rosszak, borzasztóan elavultak, de ki lehet fogni olcsón jó példányokat. Mi a miénket 85-ért vettük, máshol mindenhol 95 volt vagy afelett, canniball lőtt egy MM-et, ahol valamiért olcsóbb volt úgy 15%-kal.

Egy problémánk van, és az a vakrozsda, de erről nem a gép tehet. Néha kiül a késekre, nem tudjuk miért.

(#4157) Integra válasza runner 125 (#4154) üzenetére


Integra
titán

mosogatógépből?

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4158) darvak


darvak
senior tag

SzeVasztok!

Ismertek a Márkabolton kívül valami más boltot, ahol lehet kiterjesztett garanciát vásárolni hűtőgépekre?

mod.
Ha már Márkabolt, náluk a +3 kiterjesztett garancia, az 2év garanciáról--> 3évre történő bővítést, vagy ténylegesen +3 év kiterjesztett (azaz 5év) garanciát jelent?

üdv

[ Szerkesztve ]

(#4159) Matthew válasza darvak (#4158) üzenetére


Matthew
senior tag

2+3, vagyis összesen 5 év. Legalábbis a nemrég náluk vásárolt AEG mosogatógépnél így volt (van náluk 1 év gyári garival kapható gép is, ott 1+4=5 a képlet). Viszont nem tudom tudod-e, a kiterjesztett gari nem a gyári garit jelenti hanem egy biztosítótársasággal szerződsz, ők biztosítják a +garanciát (asszem Groupama).

szerk.: egyébként a MM, Saturn is kínál ilyen +garit, valószínűleg hasonló konstrukcióban mint a markabolt.hu.

[ Szerkesztve ]

(#4160) darvak válasza Matthew (#4159) üzenetére


darvak
senior tag

Igen úgy van, ahogy mondod. Olvastam, de én úgy láttam, h attól még a garancia kiterjed javításra és cserére is.

(#4161) Matthew válasza darvak (#4160) üzenetére


Matthew
senior tag

Persze, elvileg teljeskörű a gari, csak nem a gyár nyújtja.

(#4162) skristof


skristof
tag

sziasztok!

visszatérve a korábban kérdezett hűtőre, egy ilyet találtam: Gorenje RK61820W

méretre, fogyasztásra, zajszintre jónak tűnik. van esetleg valalkinek gorenje hűtője? vélemények? csak német oldalon találtam kritikát, ott elég jókat írnak róla

és ez a hivatalos webshop ára, de az olcsóbbat.hu szerint már lehet kapni 93ért is. persze nem tudom, az ottani boltok mennyire megbízhatók..

(#4163) DeFranco válasza skristof (#4162) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nekünk egy ránézésre nagyon hasonló van, kb. 3 éve vettük, szeretjük, meg vagyunk vele elégedve

mondd, hogy mi a kérdés

(#4164) skristof válasza DeFranco (#4163) üzenetére


skristof
tag

igazából a tapasztalat, vélemény lett volna a kérdés, de erre válaszoltál is :D

német oldalon kontra vélemény szerint az ajtó nyitása/záródása nehézkes. nálatok jelentkezik ilyesmi?

amúgy ez az alap szituáció: [link]

[ Szerkesztve ]

(#4165) DeFranco válasza skristof (#4164) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Este írok pár sort, meg megnézem a pontos típust.

(#4166) Integra válasza runner 125 (#4154) üzenetére


Integra
titán

bosch SGV53E23EU mosogatógépet vettem, kb 1 éve.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4167) skristof válasza DeFranco (#4165) üzenetére


skristof
tag

remek, köszi!

a másik versenyző: Electrolux ERB34300W

(#4168) canniball válasza skristof (#4167) üzenetére


canniball
nagyúr

Nekünk kb. 2,5 éve van egy fagyasztó nélküli Gorenje hűtőnk, eddig nem volt vele gond. Előtte egy kombi Electrolux volt az kisebb zajjal működött, de mivel az jóval régebbi modell volt lehet ez nem jelent semmit.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#4169) Matthew válasza skristof (#4162) üzenetére


Matthew
senior tag

Szüleimnek pár éve Gorenje alulfagyasztós hűtőjük van, mellette ugyanabból a szériából egy fagyasztószekrény. Mindkettő hibátlan eddig, teszi a dolgát (kop-kop).

(#4170) Drizzt


Drizzt
nagyúr

Eléggé hangos egy ideje a hűtőm. Egyéb probléma nincsen vele, a rácsok hátul melegek, de nem vészesen. A fagyasztó részen hátul van egy kis doboszerűség, amin volt egy fehér réteg, amit eddig nem tudtam mi lehet. Na, most megkapartam ceruzával, s rájöttem, hogy az jég. Szokott a fagyasztó hátulján kívül is lenni jég? Eddig nem nagyon láttam ilyet.

I am having fun staying poor.

(#4171) harry


harry
veterán

Sikerült végül porszívót választani, Philips FC8760 lett, ez: [link]
Igaz, 42k volt, 2év garival, de már meguntuk a keresgélést. A 360W szívóerő több, mint elég, már féljáraton is meg tudja emelni a padlószőnyeget, maxon meg már erővel kell mozgatni a szívófejet, szóval teljesítményproblémák úgy látom, nem lesznek. Maxon van hangja, igaz azért nem vészes, ez 80dB, szemben sok modell 83dB erejével (és mivel logaritmikus skála, ezért ez elvileg egész sokat számít). Minimum fokozaton nagyon csendes, beszélgetni simán lehet mellette, laminált parketta portalanítására talán nem is kell erősebb fokozat.
Az anyagok egész minőséginek tűnnek, fém teleszkópos, könnyen állítható nyél, nem túl vastag a tápkábel így szépen visszacsévéli, ami amúgy 11m hosszú, vagyis messze elér. Korrekt törésgátló van a tápkábelen, és a gégecső elején is, ahol a géphez csatlakozik. A szívócsövek / fejek elég stabilan csatlakoznak, van a kör felületén egy golyó-pöcök, ami bepattan a helyére, amikor összeillesztjük őket, és egy kis kioldó karral lehet szétszedni, vagyis biztos nem fognak elmozogni / szétcsúszni. Mosható motor és légszűrő, előbbi két rétegből áll (egy szűrő-lap + pár centis szivacs), utóbbi egy hepa12. Szép nagy, lábbal is kezelhető gombok, teljesítmény 5 fokozatban állítható egy tekerhető szabályzóval (van külön bekapcs gomb, így ezt nem kell mindig piszkálni). Tartály ürítés sem vészes, bár a teteje nincs rögzítve, teljesen levehető, így az ürítés idejére azt fogni kell / letenni valahova, nekem egy lenyíló megoldás talán jobban tetszene. Előny, hogy biztos nem lesz útban / nem arra hullik a por. Portartály 2l, gumiperemmel van ellátva a csatlakozásoknál, így jól illeszkedik a helyére, nem szelel. Kapaszkodó van a gép tetején / elején, így szállítható és tárolható is két pozícióban, valamint mindkét esetben rá lehet akasztani a csövet is, ha használaton kívül van. A csövön tárolhatjuk a résszívót és a kárpit-tisztító fejet. Nagy kerék, gurul/forog. És szép piros.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4172) DeFranco válasza skristof (#4164) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nos, nekünk ilyen készülékünk van: RK60358HW

Három éve vettük, azóta szuperál itthon. Jól hűt, ez biztos, kényelmes pakolni, stabilan áll, és egyebekben is egy masszív kivitelnek tűnik.

A hangjáról sok összehasonlítási alapom nincs, de Édesanyámnak (megint csak kinézetre) hasonló electroluxa van, mint amit linkeltél. Az electrolux lehet valamivel kevesebb hangot ad ki magából (2 dBA-val halkabb a specifikáció szerint) de amikor hangja van, akkor egy közepesen magas, sípoló, nyikorgó hang. Zavaró. A miénk mélyebb, ilyen nyikorgó hangot nem ad ki. Anyu hűtőgépe 1-2 évvel idősebb a miénknél. Összességében a miénk szerintem egész csendes, tulajdonképpen soha nem tűnik fel a hangja. Ha minden ajtó nyitva van, akkor kb. 5-7 m-ről szabad rálátásunk van a hűtőre, de simán alszunk így, nem is halljuk. (Tényleg, ez most jutott eszembe.. durva :) )

Szerencsére az a Darth Vader-es szörcsögő hang, ami sok hűtőre jellemző, és engem az őrületbe kerget, egyiknél sincs.

A mi hűtőnkön az ajtó rendesen nyílik, záródik, semmi probléma nincs vele. Anyu hűtője azonban olyat csinál, hogy ha becsukod, akkor az ajtót beszívja, és kb. 1 percig nem lehet kinyitni. Fizikailag ki lehet, de inkább nem erőltetjük, hogy nehogy tönkremenjen a gumi vagy valami benne. Elvileg nincs semmilyen no-frost vagy egyéb varázs funkciója egyiknek sem, nem tudom miért csinálja, de van.

A miénk fogyasztása szerintem megfelelő, viszonylag ritkán kapcsol be, igaz mi meg is tartjuk az 5, de inkább 10 centi távolságot minden oldalról. Olvasztani félévente kell, de mi sokat nyitogatjuk. A szabályzót mi általában 30%-on tartjuk, most a legmelegebb kánikulában kellett csak 50% alá húzni egy kicsivel, télen, nagy hidegekben mehet 30% alá is valamivel. Így random mérésnél 6-8 fok van, ha nem nyitogatjuk egy jó ideig, akkor 5,5-6,5.

A gari azt hiszem egy évvel több volta gorenjére, mint a többire.

[ Szerkesztve ]

(#4173) harry


harry
veterán

Egy Gorenje fagyasztószekrényünk van nekünk is, talán egy éves, működik megfelelően, de hosszútávú infókkal nem tudok szolgálni.
(Az előbb említett porszívóról sem, egyelőre egyszer használtuk).

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4174) Matthew válasza DeFranco (#4172) üzenetére


Matthew
senior tag

A nehezen nyíló hűtőajtó nyitásra van egy jó módszer. Nyitásnál ne az ajtó fogantyúját fogd meg hanem az ajtó szélét úgy, hogy az ujjaid végével a szigetelő gumit picit magad felé húzod. Lehet rosszul gondolom de szerintem amikor nehezen nyílik az ajtó akkor a hűtőben kisebb a légnyomás mint kint (enyhe vákuum van) ezért amikor a gumit picit megmozdítod akkor ez a nyomáskülönbség kiegyenlítődik és sokkal könnyebben nyílik.
Próbáld ki, működik. :)

(#4175) DeFranco válasza Matthew (#4174) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Tudom, de ez nálam már erőltetésnek számít. Nyilván van oka, hogy így beszívja, és ha nagyon akarjuk, akkor ki tudjuk úgy nyitni, ahogy írtad, de ha lehet inkább elkerüljük, nehogy a gumi lássa kárát.

(#4176) csemberlen válasza DeFranco (#4172) üzenetére


csemberlen
őstag

A többszöri kinyitást ugy szoktam csinálni, hogy előbb befelé nyomom az ajtót, és már könnyen kinyitódik.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#4177) Matthew válasza DeFranco (#4175) üzenetére


Matthew
senior tag

Pedig elvileg pont ez a gumikímélő üzemmód. Egy büfés ismerősöm mutatta ezt, ők napi szinten igencsak sokszor nyitogatják a hűtőt és ezzel a megoldással még nem ment tönkre a gumi szigetelésük.
Na mind1, csak egy ötlet volt. :)

csemberlen: ezt még nem hallottam, majd kipróbálom

[ Szerkesztve ]

(#4178) zedok


zedok
senior tag

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani otthonra (50+50 négyzetméterre) jó szívóerősségű porszívót(lehetőleg vizeset)? Árban maximum 25 ezer ft-t szánnék rá. Momentán egy topshop-os sz*r(rovus aqua power 3000) van itthon, ami már 2 éve az őrületbe kerget, hála édesanyámnak.

Egyáltalán, mi a különbség a vizes illetve a porzsákos kiadás között?

Előre is köszönöm a válaszotokat! Nagyon sürgős lenne!

[ Szerkesztve ]

Hyosung GT650N, Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D

(#4179) DeFranco válasza csemberlen (#4176) üzenetére


DeFranco
nagyúr

@csemberlen és @Matthew: ezek szerint nem egyedi a probléma, köszönöm, akkor ezek szerint csinálom majd :R

(#4180) harry válasza zedok (#4178) üzenetére


harry
veterán

Kétlem, hogy normális vizeset kapnál ennyiért. Illetve tőlem a vizes eléggé távol is áll, de az más kérdés. Porzsák nélküliek közül ennyiért talán az Electrolux 6920-at választanám, ezen is gondolkodtam, aztán egy erősebb mellett döntöttünk (sok helyen írnak erre, és a testvérére, a 6930ra nagyobb teljesítményt, valami 360-370W szívóerőt, de az ügyfélszolgálatot kérdeztem, ott azt mondták, csak 290W, ahogy azt bizonyos webshopokban is írják). Ez amúgy 27k körül van. Porzsákosokat nem néztem, azokat nem ismerem. Így látatlanban esetleg valamelyik electrolux mellett maradnék azok közül is, pl. [link] Én arra figyelnék, hogy mosható hepa szűrő legyen a kiáramló levegő előtt. És praktikusan, a motorvédő szűrő is valahogy mosható legyen (nem feltétlenül hepa, az drágább, és oda szerintem nem is kell). Nem árt megnézni továbbá, hogy mennyi bele egy új szűrő, hol lehet kapni - pár évente nem árt cserélni.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4181) jaffa 2843


jaffa 2843
Ármester

Sziasztok!

Porszívót keresek 25e Ft-ig. Az, hogy zsákos vagy nem, az teljesen mindegy, viszont ha zsákos akkor a textil-t preferálnám. Az sem ártana, ha HEPA 12 szűrővel lenne :)
Sok porszívóhoz oda van írva, hogy zsákos, de hogy az papír, műanyag vagy textil, azt a fene se tudja.

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#4182) zedok válasza harry (#4180) üzenetére


zedok
senior tag

Köszönöm a választ! És olyan ami nem porzsákos, milyet ajánlanál szintén ebben az árkategóriában?

Van különbség hepa és hepa szűrők között is?

[ Szerkesztve ]

Hyosung GT650N, Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D

(#4183) harry válasza zedok (#4182) üzenetére


harry
veterán

A nem-porzsákosok közül gondoltam az Electrolux 6920ra :)

Szűrők: van hepa 11, 12, 13 (meg biztos van más is, én ezekkel találkoztam), ebben a sorrendben egyre jobb minőségűek, jobban szűrnek, a legtöbb gépben talán 12-es van. Szerintem nincs nagy jelentősége amúgy, inkább az az érdekes, hogy ha újat kell venni, azt mennyire lesz nehéz találni / mennyibe kerül.
Fontos, hogy nem minden hepa szűrő mosható, én ilyet nem vennék, mert az ha (nagyon) koszos lesz, muszáj újat venni, míg a moshatókat még párszor ki lehet tisztítani, mielőtt le kéne cserélni.

Ja, amúgy vizes porszívó: a beszívott (poros) levegőt átvezeti egy víztartályon, ez végzi a szűrést, nem szivacsok (vagyis van az is, de nem az az elsődleges). Van a háztartásban olyan is, nekem nem tetszik, mert (legalábbis a miénket) nehéz takarítani, szutykos vizet macerás rendesen kiöblögetni a tartályból, el kell mosni, a kis benne lévő szivacsot is ki kell takarítani. Meg persze töltögetni a vizet, szétszedni-összerakni, ez nekem nem jött be. Fontos hozzátenni, hogy mai, újabb / jobb típusokkal lehet egyszerűbb az élet, meg kell nézni egy bemutatót. Mindenesetre, a mostani olyan, hogy bedugom, és használhatom is, ha nagyon tele, akkor pár mozdulattal kiönthető a por a tartályból, amit nem kell elmosni, csak a szűrőket, de azokat sem minden használat után. Persze aztán lehet van, aki a vizes gépét sem szedi szét meg takarítja mindig, úgy biztos kényelmesebb az is.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4184) Archanon válasza Archanon (#4143) üzenetére


Archanon
őstag

No, hát végül csak sikerült válsztanom, egy ilyet vettem: Bosch TDA2610. Kicsit túlléptem a "megengedett" limitet (ismét, állandóan így járok mindennel), de legalább korrekt kis gép - nem valami noname izé -, és van rá 2 év garancia is. Negyedik napja van meg, és egyelőre nagyon meg vagyok vele elégedve, gőzölés nélkül is játszi könnyedséggel vasalom vele a fehér ingeimet. Egyszerűen felemelő érzés vasalni (eddig utáltam :D), tényleg baró. :R

Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)

(#4185) Jim74


Jim74
nagyúr

Sziasztok!

Valaki nem tudna véletlenül egy jó, megbízható mosógépszerelőt ajánlani Kerepesen, vagy környékén? Nem fűti fel az elöltöltős Electrolux-unk a vizet...
A neten rengeteg hirdetés van, de a fene sem tudja, melyik megbízható.... Jöhet privátban is, hogy nehogy a fórum szabályzatába ütközzön, mint reklámozás.
Az Electrolux saját szervizét ne ajánljátok, mert kb. 2 éve próbálkoztam velük és, amikor benyögték, hogy két hét múlva tudnak kijönni és 10ezer a kiszállás, akkor dobtam egy hátast...

Előre is köszönöm a segítséget. :R

(#4186) Jim74 válasza Jim74 (#4185) üzenetére


Jim74
nagyúr

Közben a helyi kisokosban találtam egy szakit, aki fel is vette a telefont. Szimpatikus volt, holnap reggel jön.

(#4187) runner 125 válasza Integra (#4166) üzenetére


runner 125
nagyúr

Komolynak tűnik.
Jól látom, h az egész kezelőfelület az ajtó felső élén kapott helyett? H működik ez? Kinyitva belövöd a programot becsukod, és ha végez sípol?

Egyébként végül ő is Bosch-t vett, méghozzá ezt.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#4188) Integra válasza runner 125 (#4187) üzenetére


Integra
titán

igen:)
belerámolsz, feltöltöd, aztán megnyomod a program gombot és becsukod. a csukásra indítja el a programot. szolíd hangjelzéssel értesít ha készen van. volt belőle olyan is, amibe alul pluszban led van beépítve és villog a kőre, de azért nem akartam fizetni plusz 20e felárat, vicc..
szándékosan ilyet vettem, nem akartam, hogy látszódjon a panel, igyekeztem minél inkább eldugni mindent a konyhában, hogy tiszta felületeket kapjak, amennyire csak lehet.
jót vettél :K

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4189) runner 125 válasza Integra (#4188) üzenetére


runner 125
nagyúr

Értem, tényleg faxa minimál stílusú így az egész.
Pedig ez a kivetítős megoldás nagyon hightech, bár tény, h + 20k lehúzás érte.

..nekünk is Bosch van, de ez már 10 éves, haverom vette. De, szerintem frankót választott.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#4190) Lacces


Lacces
őstag

Imádom a PH-t, hogy itt minden féle fórum van :D

Ha valaki ért a mosógépekhez az kérem segítsen.
Szerintetek javítható az a mosógép, ami az elekromos hálózatra bedugva (még nincs bekapcsolva) enyhén megcsíp folyton az elektromos áram, és a vízet sem tudja rendesen szívni... (vízkő nem hinném... kapott rendesen vízkőoldott) Vagy inkább mehet a méhtelepre? :R

(#4191) csemberlen válasza Lacces (#4190) üzenetére


csemberlen
őstag

Nem jó a földelésed.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#4192) Lacces válasza csemberlen (#4191) üzenetére


Lacces
őstag

Mosógép vagy az elektromos hálózat földelésére gondolsz? Mert elosztóra van rádugva és a többi gépnél ilyen nincs... én itt a mosógép földelésére tippelek, na de, hogy érdemes-e javítani... az itt a kérdés.

(#4193) Flashcash válasza Lacces (#4192) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Vagy földeletlen elosztót használsz, vagy az elektromos hálózat/az adott konnektor földelése rossz. Egyiket sem illik használni a fürdőszobában.

A mosógép földelése nem szokott elromlani, mert annyiból áll, hogy a készülék fém háza galvanikusan össze van kötve a hálózati dugó földjével.

(#4194) Lacces válasza Flashcash (#4193) üzenetére


Lacces
őstag

Hm... Sosem volt ez az erőségem...
Következő a helyzet:
Fali konnektor nem földelt. Benne lévő elosztó földelt. Van egy hosszabbító az ismét nem földelt.
Lehet, most azért ráz, mert a nem földelt hosszabbítóba van bedugva? És ha a földelt elosztóba lenne bedugva, akkor nem lenne baj?

Csak azért furcsálom, mert eddig is ugyanebbe a fali konnektroba volt valamelyik elosztó és abba beledugva a mosógép, és nem volt baj, a többi készülék sem panaszkodik, rádió, kávéfőző(nem fürdőszobában van)... csak azért furcsálom, mert pont ez az 1 készülék a hibás, a többi ugyanúgy elvan ott már 4-5 éve...

Lehet elkéne végeznem egy villanszerelő tanfolyamot.

(#4195) Matthew válasza Lacces (#4194) üzenetére


Matthew
senior tag

Ha már a fali konnektor nem földelt akkor dughatsz abba akármilyen földelt hosszabbítót, elosztót, nem lesz földelésed. Általában az elektromos készülékek nem szokták zokon venni a földelés hiányát, csak érintésvédelmi szempontból aggályos kicsit. :)

(#4196) Lacces válasza Matthew (#4195) üzenetére


Lacces
őstag

Köszönöm. :R

(#4197) sysrq válasza Lacces (#4194) üzenetére


sysrq
őstag

Szerintem hívjál ki egy szakembert.
Remélem az a nem földelt hosszabbító nem a földön tekereg?
MSZ 1600, nem szívatásból találták ki ezeket a szabályokat hanem hogy ne halj meg ha lehet.

Keresek Thermalright 1150 lefogatót

(#4198) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Aki esetleg gondolkodik mosogatógép vásárláson, a MediaMarkt és a Saturn szórólapjában láttam 1-1 példányt jó áron, mindkettő Siemens. A MM-es 80k az Saturnos 89k utóbbi kicsit komolyabbnak is nézett ki.

Első ránézésre rendben voltak (aquastop, 14 liter A-A+) specifikációt nem néztem. Ha valakit érdekel nézzen rá, a szórólap a honlapokon elérhető.

(#4199) Csöves válasza DeFranco (#4198) üzenetére


Csöves
senior tag

Saturn nálunk bezárt.

Aquila non captat muscas.

(#4200) macimeister


macimeister
aktív tag

Indesit BIAA 12 vagy 13 kombinált hűtője van valakinek? Ha igen, akkor írna róla véleményt. Ilyen vásárlásán töröm a fejem. :)

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.