Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4851) DeFranco válasza harry (#4849) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Szerintem az már régen rossz, ha másfél centit bármilyen irányba elmozog. Ha parás vagy, ragassz fel valami gumibakot a falra/csempére, hogy ha megtörténik a baj csak azt a csempét verje le, de erre szerintem az esély közel nulla. Nálunk három év alatt nem mozdult el egy centit sem (szemre).

Gondolj bele, akkor egy beépíthető gép szétverné a konyhabútort, vagy legalább is versenyt csörögne az eszcájg a kieső csavarokkal.

Fordítva már kockázatosabb lenne (43 centis mosógép 40 centis helyre) ;]

[ Szerkesztve ]

(#4852) harry


harry
veterán

No jó, hát van benne valami. Ha más hely nem lesz, betornászom oda (nem egyszerű a feladat, mert simán betolni nem tudnám, be kéne emelni, mert a beforgatáshoz útban van a wc csésze). No meg a bekötést is meg kell néznem.

Más: megvettem a káfévőzőt :) Első tisztítókör, és utána az első adag kávé is megvolt. Egyelőre pozitívak a tapasztalatok. Majd írok nemsokára egy részletesebb beszámolót is.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4853) DeFranco válasza harry (#4852) üzenetére


DeFranco
nagyúr

tedd rá egy rongyra, jobban csúszik, és utána ki tudod húzni alóla

(#4854) callmeakos


callmeakos
veterán
LOGOUT blog (1)

Üdv!

rákérdezek, remélem van itt valaki aki ért ehhez

van nekünk egy Indesit WP80as típusú elöltöltős mosógépünk. Egy ideje totál megkergült. Előkészítjük a mosáshoz, elindítjuk és hol elindul hol nem. Hol megcsinálja a mosóprogramot és kihagyja a centrifugálást, hogy kihagyja a komplett mosóprogramot és csak centrifugál (nem tudom mit).
Én programhibára gyanakszok...
Lehet ezt "orvosolni" mondjuk ne annyiért mint egy új mosógép...

:R

All→M8

(#4855) Morris válasza callmeakos (#4854) üzenetére


Morris
veterán

Szia!

Szerintem neked is programkapcsoló lesz a ludas. sztem max 30-ból egy másik (használt) programkapcsolóval lehet orvosolni. De majd a szerelő megmondja.

Nekünk az új programkapcsoló 50k lett volna, a használt meg 25k (3 hó gari) +beszerelési ktsg (cakkpakk 32k). Így inkább vettem egy új gépet. :((

(#4856) callmeakos válasza Morris (#4855) üzenetére


callmeakos
veterán
LOGOUT blog (1)

Huh ez nem jó előjel, akkor inkább egy új felültöltős, amúgy is hely hiányában most azt preferálnánk...

Köszöntem a segítséget :R

[ Szerkesztve ]

All→M8

(#4857) harry válasza DeFranco (#4853) üzenetére


harry
veterán

Nem ilyen egyszerű a helyzet :D Úgy értem, ütközik, nem fér el, útban van, szóval legfeljebb beemelni lehet. Ami nem feltétlenül gond, de nem szeretném fölöslegesen :D

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4858) harry


harry
veterán

Szarvasi 611 eszpresszó kávéfőző első benyomások

Pár szót a vásárlásról: a bemutatoterem.hu -tól rendeltem egy feketét, el is mentem érte mikor megjött (sms értesítő), csak épp annyi nem stimmelt, hogy az egy kiállított darab volt, és szürke... ezt nem tudom, hogy sikerült összehozni. Az őket kicsit sem zavarta, hogy rendes áron kínálnak bemutatódarabot, bár elvileg a honlapon írták, nekem nem tűnt fel, mindenesetre nem lehetett különösebben kiemelve (a címben biztos nem volt, mint ahogy pl. a szépséghibás daraboknál írják). Ráadásul nem is a rendelt színben. Nem igazán örültem, hogy fölöslegesen kellett utazgatnom emiatt. Pénzt visszaadták (mivel fizetés után van áruátvétel), és megrendelték a feketét.

De tekintve, hogy nem tetszett a hozzáállásuk, ránéztem a gyártó budapesti mintaboltjára, ahol épp akciós a típus, igaz, a szürke. Telefonon utánajártam, majd elmentem személyesen megvenni. Szimpatikus hely, egyből hozott egyet az eladó, kibontotta, megmutatott minden alkatrészt, be is kapcsolta, mondott is róla 1-2 dolgot még (pl., kérdésemre válaszolva, hogy 4bar nyomással üzemel, amit én nem találtam netes leírások alapján). Egész meglepett, rég találkoztam ilyesmivel, általában csak az ember kezébe nyomják a dobozt. Szóval nekik jár a piros pont.
Ára 13.790Ft volt, 1 év garanciával.

A gép, a netes képekkel ellentétben, nem egészében sötétszürke, ahogy a legtöbb kép mutatja (pl).
Eleve, az alap szín egy matt-ezüst, és a gép előlapja (ahol a kapcsoló és a logó van), valamint az edénytartó rész, fekete. Ilyen képet egyelőre csak a katalógusban láttam: [link] Kicsit modernebb, kevésbé ipari kinézete van talán, szimpatikusabb, így utólag mérlegelve.

Tartozékok:
- egy műanyag, hosszú nyelű adagolókanál (feltételezem 2 adagos, bár egy púpozott sem tölti meg színültig a 2 adagos szűrőt)
- 2 adaghoz szűrő
- 6 adaghoz szűrő
- vakszűrő (erről később)
- kávétartó kar
- kiöntő + tető
- leírás, garanciajegy

Vakszűrő: amit tippeltem, vagyis gőzképzéshez kell ezt rátenni a kávétartó tetejére (a szűrő helyett), bekapcsolni a gépet adott vízmennyiséggel, majd pár perc üzem után kinyitni a gőzcsapot az oldalán. Le van írva pontosabban, még fejből nem tudom.

Első használat: eltávolítható fém cuccokat elöblíteni, majd 3 adagnyi vizet betöltve, kávé nélkül elindítani (én a 6-os szűrőt hagytam benne - a szűrőnek van egy kis pereme, ez fekszik fel ténylegesen a tömítésre, enélkül biztos jönne mellette is gőz).

4 személyhez: igazából, ha tudod, mennyi kávé kell 2 személynek, akkor a dupláját kell betölteni 4 adag esetén, ami kényelmesen elfér a 6-os szűrőben. Szűrők belsején nincs jelölés (ellentétben pl. az otthoni, másik típusú főzővel, amihez 1 szűrő van, azon viszont van egy 2 és 4 fős vonal a szűrő belsejére jelölve). A kiöntőn tényleg csak 2-es és 6-os jelölés található, itt vagy betippelem a 4-et, vagy 2*2adag víz megy... szóval nem nagy szám, azt hittem, valami komolyabb akadálya van a dolognak.

Első menet után nemsokkal lefőztem egy adag kávét is. Nem volt semmi gond, noha figyelni kell, hisz ilyenkor még meleg a gép (persze már nem volt nyomás alatt, mikor szétszedtem, próbaképp a gőzcsapot is kinyitottam). Ízről nem tudok érdemben nyilatkozni, nincs igazán összehasonlítási alapom +én sok tejjel és cukorral szoktam inni, nekem ez ízlik.
Kihűlés után (órákkal később) levettem a kart, itt figyelni kell, mert a szűrő egész odatapadt a gumihoz, a kar már lejött, a szűrő kitartott :D Szóval talán a tömítéssel nem lesz gond.
Ujjal sem gond tartani a szűrőt, elhasznált kávét nem nehéz kiütögetni belőle, gyors öblítés, és ismét használtra kész.

Negatívumnak egyelőre annyi, hogy a kiöntő teteje nem passzentos, inkább csak rajta ül az edény tetején. Valamint, ha jól láttam, csak egy állásba forgatva lehet belőle rendesen kiönteni a tartalmát. Illetve a karon lévő cső, amin kifolyik a kávé, lehetne kicsit hosszabb, így épp, hogy belelóg az alsó edénybe, egy kis kávé ment is mellé, az edény tetejére, de nem vészes.

Összességében véve eddig tetszik. Majd lehet lövök pár képet.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4859) canniball válasza harry (#4858) üzenetére


canniball
nagyúr

"Vakszűrő: ..."
Akkor ez a rejtély is megoldódott. :)

"...a szűrő egész odatapadt a gumihoz, a kar már lejött, a szűrő kitartott"
Ha a kávé lefőzése után egyből leveszed akkor nem tapad oda.

"...egy kis kávé ment is mellé, az edény tetejére, de nem vészes."
Ez fícsör, együtt kell vele élni, de ahogy írod is nem vészes. Megteheted hogy a tető nélkül használod de akkor meg összefröcsöli a környezetét.
Amúgy még mindig jobb ha kicsit laza, volt olyanhoz szerencsém ami olyan passzentos volt hogy úgy kellett a helyére befeszíteni az ibriket, az sokkal kellemetlenebb. :)

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#4860) tildy válasza harry (#4858) üzenetére


tildy
nagyúr

Jo hogy irtad ezt a vakszuro dolgot, fatereknal cafelux van, most mar legalabb tudjuk, hogy lehet a gozolo reszt hasznalatra birni.

Ok egyebkent lecsereltek a kiontot femkiontore, igy utana ha marad kave, meg a gazon meg tudjak melegiteni.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#4861) harry válasza canniball (#4859) üzenetére


harry
veterán

De nem baj, ha főzés után rajta hagyom a kart? Másik gépnél így szoktam meg, ráadásul főzés után meleg a cucc, azt macerás takarítani, csak levenni / letenni meg megint nem praktikus. Főleg, ha még esetleg csöpög is picit.

Vakszűrő esetén persze kell figyelni arra, hogy ne felejtsem el kinyitni a gőzcsapot idővel, szóval ez nem olyan, hogy felrakom 'főni', aztán majd egyszer csak érte megyek :D A manuááál szerint, 5-7perc után nyissuk meg a gőzcsapot, ha csak gőzfejlesztés a cél.

Ha kávé + habosítás is kell (tejhabosítás a főzéssel párhuzamosan):
- annyi víz, amennyi kávét akarunk + 1-1.5 csésze a gőzhöz
- elindítjuk, mintha kávét főznénk
- mikor a fele kávé kifolyt, a főzéssel egy időben kezdjük meg a tej felhabosítását
- tejes kancsót a cső alá úgy, hogy a nyílása 1.5 - 1cm mélyen belelógjon a tejbe

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4862) canniball válasza harry (#4861) üzenetére


canniball
nagyúr

Nem hiszem hogy baj lenne, én is csak pont az említett feltapadás miatt szoktam mindjárt leszedni.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#4863) harry


harry
veterán

Ma főztem megint, még működik ;] Igazából a főzési időkről akartam írni kicsit:

2 adag esetén kb. 1.5perc után kezd forrni a víz, 2perc körül elkezd folyni a kávé, 3-ra kész. Illetve maradék gőz még jön ki a gépből, ezt kiengedem a külön szelepen keresztül, és akkor nem csöpög a kávétartó, el lehet venni a kiöntőt. Nem nagyon csöpögött a tetejére / mellé sem.

Nekem teljesen jó, azt hittem, tovább fog tartani. Gyorsabb, mint kerámialapon kotyogót melegíteni :) Meg "kicsit" gazdaságosabb is. Gáz/indukciós esetén persze jobb a helyzet, de ezt akkor is kényelmesebb kezelni. Azt a "csőrös" kávéfőzőt 5 darabra kellett szedni és átmosni, hogy használható legyen, no meg igen macerás volt tisztítani a kávétartó részét. A kotyogó talán felhasználóbarátabb, olyat még nem volt szerencsém használni (otthon sokáig az volt, csak akkor még ennyi közöm sem volt a kávéhoz :) ).

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4864) buci30


buci30
addikt

Vélemény szerintetek ez milyen vásár lenne?

Philips SENSEO Quadrante HD7860/60

S szeretnék egy tűzhelyet (villany) is venni de semmi kiindulási pontom nincs milyen melyikek a jók?

[ Szerkesztve ]

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#4865) Dluinet válasza buci30 (#4864) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Jó kávéfőző, csak sokkalom 65Ft/adag árat.

Tűzhelyből csak indukciósat.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#4866) tildy válasza Dluinet (#4865) üzenetére


tildy
nagyúr

A kapszulasok ennel joval dragabbra jonnek ki.

Amugy en a keszulek arat sokallom, fele annyiba kerul, mint az inteliank, ami kb max 30 forintbol hoz ki egy adag kavet.

Amugy ertem en miert csinalnak ilyen kapszulas vagy kaveparnas kaveofozoket, de ahhoz kepest mocsok nagy lehuzasnak tartom. Meg tobb vele a szemet is. Ha valasztani kene kapszulas gep, vagy egy szarvasi kavefozo kozt, egyertelmuen a szarvasi nyerne nalam.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#4867) buci30 válasza Dluinet (#4865) üzenetére


buci30
addikt

Azért gondoltam erre mert hozzá vehető eszpresszó kávépárnatartó is.
Így mind két féle kávét lehet vele inni és olcsóbban is jön ki a nem filteres ha úgy van.
Na meg nem kötelező pont ebbe a márkába venni filtert se bele, ha mondjuk lesz jobb ízű is ami lehet olcsóbban is jön ki.
Vagyis remélem nem értettem félre valamit. Tehát arra gondoltam ,hogy nem párna hanem rendes kávét lehet belle tenni akkor nem? Mint pl ez:nescafe classic

Kapszulásat meg nézegettem de azok sokkal drágában jönne ki egy adag.

A tűzhelynél meg csak villany jöhet szóba de indukciós azért nem mert azt ugye bekel szerelni valahova stb. meg ahhoz külön kell egy sütő is akkor így már drágább is lenne
Ezért is gondolkodtam kerámia laposba:

Electrolux EKC51300OW
Zanussi ZCV 560 NW
Indesit KN3C62 A(W)

Mert most egy régebbi elektromos van aminek jó a sütője is mondjuk.
De modernebre szeretném lecserélni.

Vagy vegyek egy hordozható 2 lapos Indukciósat és akkor a sütő maradna a régiben? :)

[ Szerkesztve ]

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#4868) Dluinet válasza buci30 (#4867) üzenetére


Dluinet
nagyúr

jók az elképzeléseid, kivéve az indukciós főzőlapot, és a kávéfőzőbe csak párnát rakhatsz.

[ Szerkesztve ]

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#4869) csemberlen válasza buci30 (#4867) üzenetére


csemberlen
őstag

Kávéfőző, nekünk is intelia van szuper, nem vennék párnás, vagy kapszulásat, mert az ize se itlik, meg drága is.
Indukciósat szabad csak venni, kb 4.-ét fogyasztja mint a hagyományos, és 4*gyorsabb.
Kukta fém füle 1 óra után is csak langyos!

[ Szerkesztve ]

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#4870) buci30 válasza csemberlen (#4869) üzenetére


buci30
addikt

Okés de nem tudom hova beépíteni az indukciósat :(
Ahhoz kell egy külön kis szekrény akkor :( Mert ,hogy ugye akkor a sütő megmaradna.

De a kávéfőzőnél miért van egy külön vehető kellék, ha abba nem az megy ezt most nem igazán értem :( :W

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#4871) Dluinet válasza buci30 (#4870) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Van különálló indukciós is, csak az 215000Ft, kávéfőző szarvasi vagy 100000Ft feletti.
kávéfőződ használati útmutatója

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#4872) buci30 válasza Dluinet (#4871) üzenetére


buci30
addikt

Na frankó :(
Pont olyat akartam amibe az a fajta kávé is belemegy de akkor az 100fellett van.
Mert nekem az a kis kar előre ami ugye van általában az nem tetszik egyáltalán a kávéfőzőkön.
S max 30ig mennék el. Akkor marad a párnás még is mert a kapszulás az drágábban jön ki.

Akkor mondjuk ha veszek egy 4es indukciósat az már van mondjuk 60ért.
Akkor ahhoz kell egy szekrény rész is mondjuk ami beszerelik stb.?
Az mennyi lenne még kb.?

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#4873) csemberlen válasza Dluinet (#4871) üzenetére


csemberlen
őstag

90e volt. Barátom kiszámolta, hogy a kapszula mennyibe kerül 1 évben, és gyorsan vett ő is.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#4874) buci30 válasza csemberlen (#4873) üzenetére


buci30
addikt

90 az sok nagyon :Y

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#4875) -HajTömeg- válasza Dluinet (#4871) üzenetére


-HajTömeg-
őstag

NIncs valami ötleted,hogy a most vett főzőmből hogy tudom teljesen eltüntetni a szennyeződéseket?
Tudod használtan vettem és valami fekete kis por jön ki belőle, pedig már vagy 10-szer átmostam, még citromsavas vízzel is.
Ennek ellenére pár fekete kis tűhegynyi pötty még ott figyel a kiöntő alján. :(((
Hagyjam benne egy egész éjjel a citromsavas vizet?

Alias: Júzer error

(#4876) buci30


buci30
addikt

Találtam egy ilyen indukciósat és ez hordozható is ez még tetszetős is:
Unold 58265

S edénykészletünk van Royalty Line az ha jól tudom jó rá már.

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#4877) buci30 válasza Dluinet (#4871) üzenetére


buci30
addikt

Megtaláltam ez kell bele és akkor mehet bele olyan féle kávé is amit én írtam.

"Senseo kávéfőzőhöz kifejlesztett tartozék, mellyel őrölt kávét is használhat kávéfőzés során.
* Ha filterkész, vagy durvára őrölt kávét használ, akkor mindig töltse meg teljesen a COFFEEDUCK-ot (4 mm-re a perem alatt)
* Ha eszpresszo minőségű kávét használ, akkor elegendő a COFFEEDUCK-ot félig megtölteni. Ha erős kávét szeretne készíteni, tele kell tölteni a COFFEDUCK-ot. (4 mm-re a perem alatt)"

coffeeduck

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#4879) tildy válasza csemberlen (#4873) üzenetére


tildy
nagyúr

A mienk kb 70 ezer (£199). Ahhoz kepest, hogy ezek a parnas, meg kapszulas gepek 30 korul vannak, nagyon megerte.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#4880) harry válasza buci30 (#4876) üzenetére


harry
veterán

El kell döntened, hosszútávon mit szeretnél. Ha elég egy ilyen kis cucc 2 főzőlappal, akkor megfontolandó.
Én hosszútávra indukciós lap + sütő szettet vennék, hiszen itt, remélhetőleg, hosszú évekről van szó, az egyszeri nagy beruházás megtérül, akár fogyasztást, akár kényelmet tekintve. Ezeket vagy beépíted konyhabútorba, vagy készítesz valami "dobozt" neki. Ha jó a sütő, vehetsz akár csak főzőlapot is, de igen, akkor ennek kell valami hely (vagy beszerkeszteni valahogy a mostani sütő tetejére, persze így magasabb lesz, meg nem túl szép megoldás).
Ha nagyon ideiglenes megoldást keresel, és hirtelen kell valami, amíg nem tudsz venni egy rendes nagy indukciós lapot, akkor viszont elég egy egyszerű 1 vagy 2 tányéros vasmagos rezsó is. Az 8k.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4881) buci30 válasza harry (#4880) üzenetére


buci30
addikt

Nem is az anyagi része itt mert minden képen hosszú távra kéne.
ohhh :Y
Na de ez eszembe se jutott ,hogy vegyek külön egy sütő szettet és arra rá lehet szereltetni az indukciós lapot.
Ugye?
Csak itt nagyon kell figyelni a méretekre vagy azért egy xy sütőkre nagyjából a 4es indukciós lapok rámennek?

Tudsz ilyen szettet össze tenni nekem ami azért nem túl húzós ár de jónak mondható?

pl.:
Beépíthető sütő indukciós főzőlap szett

De itt ugye ezeknél nem kötelező beépíteni egyiket se nem? Hanem a főzőlap a tetejére a sütőnek és akkor oda teszem ahova szeretném a konyha bútor mellé pl.

[ Szerkesztve ]

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#4882) csemberlen válasza buci30 (#4881) üzenetére


csemberlen
őstag

Ezen 2 nagyobb edény nem fér el egyszerre. gyakorlatból tudom, Ilyen okból cseréltem le a régi félindukciósamat is. Szerencsém volt az egyik megrendelőm pont ezt a fajtát akarta megvenni, és mivel az épitkezés végén nem maradt sok pénze el tudtam adni. Vettem egy AEG-et amin normálisan elfér 2 db nagyobb edény.(100e). Tudni kell ezekről, hogy egyszerre 2 lapot tudnak max erővel melegiteni, ha 3 vagy 4 kerül rájuk akkor arányosan csökken a power.

Kávéföző ár: ha 30ft a szemes kávé adagja, és 60Ft a párnás darabja akkor napi 5 kávéval az árkülönbség: 54750 Ft. Kérdésem akkor kinek kerül többe a kávézás :C

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#4883) buci30 válasza csemberlen (#4882) üzenetére


buci30
addikt

Igen pont ezért akarom ,úgy ,hogy mind két féle legyen rajta szemes rész is meg a párnás is.

Ezért linkeltem tegnap ezt: 4877 ha rámegy akkor mehet bele a másik féle kávé is. Tudtam ,hogy van ilyen csak nem találtam elsőre és azt hittem elolvastam valamit :) Ez pont Senseo kávéfőzőhöz erre a célra van kitalálva.

Sütő és főzőlapba akkor milyet ajánlasz?
Persze akkor indukciós és elektromos legyen a sütő is.
S ne kelljen beépítenem, mert akkor a sütőre a szettnél gondolom rámegy annak a tetejére a főzőlap.
Max 150ig.l

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#4884) csemberlen válasza buci30 (#4883) üzenetére


csemberlen
őstag

Én aeg-et vettem markabolt-ban. az indukciós lap volt akciósan 99e. 150-be nem fog beleférni így.
Darálós kávéfőzőről beszéltem, nem örölt kávét is fogadót. Az más kategória.

[ Szerkesztve ]

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#4885) buci30 válasza csemberlen (#4884) üzenetére


buci30
addikt

Értem akkor ezt én olvastam félre a kávés résznél sorry:)

Na akkor most arra jutottam ,hogy marad a régi sütő rész, ott a főzőlap résznek le lesz hajtva a teteje és arra megy egy lap. S mellette lesz egy beépített indukciós főzőlap akkor.
Így akkor nem kell vennem sütőt (még) mert azt úgyis kevesebbet használjuk és jó a régi és akkor így tudok venni jobb minőségű indukciósat :)
Akkor erre kérnék segítséget :)
Itt meg a méretett kell figyelnem mert nincs nagy hely.
Beépítve ennyi lehet a teljes: szélesség max 750mm mélység 600mm

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#4886) csemberlen válasza buci30 (#4885) üzenetére


csemberlen
őstag

Hát ilyen megoldást még nem láttam. Szerintem nem is megoldható konyhapultból.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#4887) buci30 válasza csemberlen (#4886) üzenetére


buci30
addikt

Miért is?
Hova építik be?
Nem a mostani konyha bútorba építettem be csak ekkora hely van ahova szeretném tenni majd. De a főzőlapnak egy külön szekrény vagy minek nevezzem lesz készíttetve.
Mert ha majd lecserélem a sütőt is akkor az majd a mostani helyére lesz beépítve ugyan így egy erre a célra készített résszel. De ameddig nem addig meg ráteszek egy lapot és kész ott csak a sütőt használom így gondoltam.

Eddig kettőt találtam ami tetszetős is:
electrolux EHD60020P

S egy fél indukciós mert lehet ez előnyösebb lenne, így nem kell lecserélni minden edényt vagyis a régieket is tudja használni a párom.
Electrolux EHG6341FOK

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#4888) csemberlen válasza buci30 (#4887) üzenetére


csemberlen
őstag

Úgy értettem, hogy a lehajtott fedelű régi elektromosra akarod rátenni az újat.
A linkeltnek is az a baja, hogy 2 nagy edény nem fér rá normálisan.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#4889) harry válasza buci30 (#4881) üzenetére


harry
veterán

Hmm nem teljesen értem. Mert jó, hogy szettben vannak, de a sütő, és a főzőlap is beépíthető, egymástól függetlenül, vagyis a kettőt nem lehet egyszerűen egymásra "tenni". Úgy persze beépíthető, mint egy hagyományos sütő esetén, hogy a főzőlap alatt van a sütő rész, de akkor is kell egy munkalap, amibe vágsz egy "lyukat", és ebbe a főzőlapot be tudod illeszteni. Ezért mondtam, hogy kell egy fadoboz, amiben van a sütő, a tetején lévő lapba szerelve pedig a főzőlap. Ha nem akarsz most sütőt venni, akkor a régi sütőt teszed be így (bár figyelj majd a magasságra, hiszen egy kombi sütő szett bizonyára magasabb, mint egy ilyen beépíthető - más kérdés, hogy az a földön áll, így végül lehet nem lesz túl magasan a főzőlap).
Na pl. így, ahogy a videón van [link] Bár gondolom ezzel nem mondtam újat.

Ajánlani sajnos nem tudok, nem vagyok ismerős ilyen téren.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4890) buci30 válasza csemberlen (#4888) üzenetére


buci30
addikt

Electrolux EHG6341FOK ez a fél indukciós ezen a nagy 21cm azt most mértem pont jó a legnagyobb edényhez is. S a másik oldalon mert ugye fél indukciós ott meg 18 a legnagyobb az is még nagynak számít.

harry:
aham :)
Ha majd lecserélem a sütőt is akkor az majd a mostani helyére lesz beépítve ugyan így egy dobozba erre a célra készített résszel. De ameddig nem addig meg ráteszek egy lapot és kész ott csak a sütőt használom így gondoltam, és a főzőlapot meg beépíttettem mellé egy dobozba aminek az alja tároló szekrény lesz.

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#4891) csemberlen válasza buci30 (#4890) üzenetére


csemberlen
őstag

Majd ha megvetted mond el a tapasztalatodat. Én tudom miről beszélek, rendesebb serpenyő ami 26-28 cm-es, és egy másik edény nem fér rájuk rendesen. Hát mégha egy 3. pici is oda akarna kerülni :W
Ahogy néztem amit linkeltél, nincsenek a lapok annyira a szélén mint az enyémnek.

[ Szerkesztve ]

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#4892) Integra válasza buci30 (#4887) üzenetére


Integra
titán

cseréld le egy teljes indukciósra és nyeld le a részleges edénycserét. hosszútávon csak ez a megoldás.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4893) zsakaizoltan


zsakaizoltan
tag

80-100 ezer között milyen hűtő most most az ajánlott/jó vétel? A régi sajna behányt, és hűtő meg kell :)
A lényeg, hogy alul fagyasztós legyen, csendes, és legalább A energiaosztály..

LG 42lm620s, Egreat r6s, xbox 360 320gb.

(#4894) buci30 válasza csemberlen (#4891) üzenetére


buci30
addikt

26-28 cm-es? Uhh szerencsére nincs ekkora serpenyőnk :P
De akkor igazad lenne tény, ha ekkora lenne annak már tényleg kicsi lenne.

Ma megnéztem a Electrolux EHD60020P-t és arra jutottam eddig ,hogy ez lesz a nyertes.
Főleg mivel közbe kiderült ,hogy ami itthon van még egy edény készlet, az is jó indukciósra így már tuti kidobatom a régi edényeket :) Végre egy jó indok :D
Szerintem meg ez jó árba is van mert ahol én néztem ott ez 102volt meg tény ,hogy 100 alatt nem is találtam ilyeneket. Ebbe meg még időzítő is van stb.

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#4895) csemberlen válasza buci30 (#4894) üzenetére


csemberlen
őstag

nem a talpa ennyi, hanem a felső kifelé nyiló táguló széle!

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#4896) buci30 válasza csemberlen (#4895) üzenetére


buci30
addikt

aham :K
Hát majd megoldja a párom, most azért nem költenék mondjuk 40el többet mert.
Vagy ha tudsz olyat ami nagyobb amit mondasz akkor kérlek linkelj hátha meggyőzőbb. Mert azt se tudom, hogy keresek ilyenre rá. Azért nem vok elzárkózva, csak tudod azért pénztárca is számít :) De lássuk hátha :K

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#4897) csemberlen válasza buci30 (#4896) üzenetére


csemberlen
őstag

Asszem ez van: [link]

[ Szerkesztve ]

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#4898) Willie


Willie
őstag

Sziasztok!

A mai napon megadta magát az 1996-ban vásárolt Whirlpool AWG 336 típusú mosógépünk. Volt többször szervizeltetve, de most már menthetetlen - szeretnénk egy új mosógépet vásárolni.
Érdekes módon meglepően sokáig bírta, pedig mégiscsak egy Whirlpool gépről beszélünk - azóta már többször csalódtam a márkában.

A következő márkákat az elején szeretném kizárni a lehetőségek közül:
Beko, Candy, Daewoo, Fagor, Gorenje, Indesit, LG, Whirlpool

Én a következő márkákat néztem mint szóba jöhető lehetőség:
AEG, Bosch, Electrolux, Miele, Panasonic, Samsung, Siemens, Zanussi

Esetleg van olyan márka amit a fentiek közül nem érdemes megvásárolni? Illetve milyen márkával lehetne kiegészíteni a "megbízható" sort?

Első körben két Samsungot mutatnék:
Samsung WF1600NHW
Samsung WF1602NHW

Ha jól látom akkor csak a centrifugában van különbség a kettő között, az első 1000-es fordulaton megy, míg a második 1200-as fordulaton. Gondolom, hogy érdemesebb a nagyobbat megvenni.

Sajnos csak elöltöltős gép jöhet szóba illetve jó lenne, hogyha minél kisebb mélységű lenne.
Nagyon maximum 80.000 Forint a keret, de inkább 70.000 Forint körül lenne jó mosógépet találni.

Ti mit tudnátok javasolni? Milyen márkát, milyen típust?

Előre is köszönöm a segítségeteket.

Üdv.

(#4899) buci30 válasza csemberlen (#4897) üzenetére


buci30
addikt

Hát akár hogy is nézem nincs különbség a méretek között :)
Max amit Te mondasz az lehet a távolságok. De azt meg max ha látom mindet akkor tudom ,hogy van e ténylegesen.
Össze hasonlítottam a tied meg ezt a kettőt és max a ár ami...

Ebből a kettőből melyik az újabb?

Electrolux EHD-60020P
Electrolux EHH 6540 FOK

Gondolom az utóbbi.
S mi lehet a nagy különbség köztük?
Mert amit találtam vagy a video szerint max. ,hogy az utóbbinál csuszkás az állító.

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#4900) Terminator_ válasza Willie (#4898) üzenetére


Terminator_
tag

Az első körben a két samsungról csak annyit hogy két ismerősöm vett és mindkét helyen 1 hónap alatt csapágyazás lett a vége,gariba csinálják 3 hetet kell várni kb.üdv

Hibás-Lcd-Monitorokat-Tévéket,Mosógépeket valamint Mosogatógépeket veszek! Írj bátran pü-t,vagy hívj +3630-659-98-22 .

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.