Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3381) Ariadne válasza canniball (#3377) üzenetére


Ariadne
őstag

A HEPA-val semmi bajom, ja mert azt elfelejtettem mondani, hogy mosható HEPA szűrő van benne, vagyis egy sötétszürke fura szivacsszerű cucc, amiből eleve adnak egy pót példányt. Kicsi a lakás, szóval a portartályt is kéthetente-havonta ürítem (jó nagy), és ilyenkor kiveszem belőle ezt a szűrőt is és csap alatt kimosom (folyik a fekete lé belőle...), megszárad, visszateszem. A portartály egyik része jól van megoldva, csak nem értem, hogy a másik részét, az apró darabkák gyűjtő részét miért oldották meg rosszabbul. De lehet én vagyok a hülye egyébként, és máshol is ki lehet nyitni, ezért mondom, hogy nézzétek meg, próbáljátok ki. :)

Sütő:
Aki gázos tűzhelyhez van szokva, annak az elektromos iszonyú lassú és nehézkes tud lenni, vagy legalábbis nekem. Plusz a kerámialapos nagyon sokat fogyaszt, és nekem semmi kedvem törölgetni folyton, hogy szép legyen, meg a kifutott tej is frankón le tud futni róla, attól tartok (bár ez utóbbi nem próbáltam még). Indukciós szerintem felesleges, nem is jó rá minden edény, édesanyád valszeg nem vágyik rá, hogy lecserélje a megszokott lábasait...

Inox: inoxa válogatja, ahogy észrevettem, ami már az üzletben tapogatott külsejű, az otthon pláne az lesz. Mindennel együtt is jóval egyszerűbb szerintem tisztítani, mint egy kerámialapos tűzhelyet, de a régi fehér fajtáknál azért valamivel macerásabb. Ha minden főzés után áttörli az ember, akkor jó az azért.

Sütőt fent: Igen, igen, igen! Egyrészt ha kis konyha, kevesebb hely kell, mivel nem kell lehajolni. Másrészt ha édesanyádnak kell, szempont lehet, hogy nem kell hajolgatni. Amiben teleszkópos sütősín van, abból nem kell kivenni a tepsit, csak kihúzni és úgy lehet rendezkedni benne, érdemes ilyet. Hátrányáról nem tudok. Teka jó márka pl., elszívóból meg különösen, ha az is lesz.

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.