Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#173033) alphamooncam válasza skippper (#173029) üzenetére


alphamooncam
őstag

"Nektek fontos a mély, ezért húztok rajta, nekem fontos a kristálytiszta dialógus, ezért arra fókuszálok, ez is egy teljesen valid standard."

Igen, fontos a mély, de ugyanúgy fontos a kristálytiszta dialógus is, és a kettő nem zárja ki egymást. A minőségi rendszerben ez nem lehetetlen.

A mély "emelést" úgy valósítottam meg, hogy a többi csatorna szintjét vágtam 6-7dB-el, és az akusztikán is javítottam.

A kristálytiszta dialógusokért meg annyit tettem, hogy teljesen egyforma aktív hangsugárzókkal (XLR - szimmetrikus kábelezéssel) vettem körbe magam.

Dehogy értsd, ahogy én élvezetem a művészetet, -ugye Neked/nekem nézőknek csinálták azt a filmet - az az én ízlésemet tükrözi ahogyan azt élvezem.

Ugye ízlésről lehet vitatkozni, de nem érdemes.

Az meg hogy kergetni egy in jure egy egyalkalmas víziót ( azért vízió, mert felteszem egy film készítésében sem vettél részt, és csak elképzelésed lehet arról, hogy az hogy nézett és ki és hogy hangzott ), hogyan tudom minél jobban megközelíteni de facto lehetetlen.

Ettől persze lehet törekedni rá, csak itt meg jön a hibapont, hogy nincs mihez viszonyítanod, mert nem ismered a filmgyári körülményeket, és még ha ismernéd is, sem tudnád azt otthon előállítani, feltéve ha elfogadjuk, hogy a filmgyári körülmények közötti készítői megtekintés, és elfogadás az etalon.

Fontos, hogy a fentieken kívül megtettem azt amit csak kevesen, elkülönítettem a mozizást, a hifi-től, mert mások az igényei, és nekem egyformán fontos mindkettő.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.