Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabo01
senior tag
válasz bajnokpityu #135401 üzenetére
Akkor megy az is a fali aljzatba ahol a többi kapcsi üzemű cucc van
-
rottenbull
senior tag
-
Rihard83
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Canton hangfalakkal? Találtam nagyon jó akcióba Canton GLS 9-et.Ez újabb modell, de kb a Chrono 509-509.2-vel van egy kategóriában. Gls 9 Meghallgattam, nagyon szépen és tísztán szól, nem hallottam még semmit ami ennyire tisztán és precízen szólna. Viszont basszusa nagyon nincs,ha van persze 2db 180mm-es aluminium hangszórónak egyáltalán basszusa, de mivel házimozi szettet akarok összedobni, ezért lesz mellé szubláda, azzal megjött a basszus is. Igaz a saját Canton AS 85.2-el nem volt elég mélység viszont aztán egy Klipsch Reference R-110SW tökéletes volt, igaz nagy volt a terem is ahol próbálva lett legalább 30nm.
Remélem van pár Cantonos köztetek.
-
spiky03
veterán
válasz Rihard83 #135405 üzenetére
Nekem van Canton szettem
Igaz nem ez a széria, hanem Chrono CL széria.
Először GLE szettet akartam, de miután meghallottam a sima Chrono-t tudtam, hogy olyan kell nekem.
Szerencsére egyik fórumtárs javasolta, hogy külföldről olcsóbban be lehet szerezni egy szettet így azt választottam.Nekem is nagyon tetszik a hangja. Én polc sugárzókkal mozizom és teljesen jól.
A teljes rendszeremet a profilomnál megnézheted.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Rihard83
tag
válasz Nemir Ombe #135406 üzenetére
Szerinten külsőre a GLE 490-re hasonlít majd annak az útódjára 490.2-re (mivel azokon is elöl van, bocsánat a szaktudatlanságomért a légbeömlő-légtávozó vagymi, na szóval az elején fújja ki a levegőt, viszont a GLS 496-nál hátúl mint a Chrono szériánál) viszont a Chrono 509 után az 509.2 jött ki. Ez a logika mentén a GLS 9 egy újabb, harmadik kiadása nem?, és mivel a Chrono 509.2 is régóta piacon van ezért oda is várható valami hamarosan.(gondolom én Ezen az oldalon szépen szerepelt, sajnos más oldal nincs ahol letesztelték volna. Emígy 367€-ért kapnám el darabját, viszont látom hogy a sima Chrono 509 az meg most 400€-ért rendelhető. Akkor jobban megéri az 509-et venni? Sajnos azt nem tudom meghallgatni, nem találtam sehol egyik üzletbe sem, viszont ha GLS 9-től jobb akkor kiadom érte a plusz pénzt. Mit gondoltok? Ja és nektek is hiányzik a basszus a hangfalból? szinte nincs is, igaz nem nagyon tekertem fel a hangerőt.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz Rihard83 #135408 üzenetére
Nekem van azért basszus a CL 520.2-okban.
Meg is lepődtem amikor először meghallottam havernál a 13 nm-en.
De nálam a 20 nm-en is van.
Kicsit izgultam is, hogy milyen lesz majd a mozi meg a zene az állók után a polcokkal, de szerencsére nem csalódtam. Nekem beváltak.
De igen ezek fentebb vannak, mint a GLE dobozok.Pl én a Chrono-kat meg a GLE-t a Denon szaküzletben hallgattam meg.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Rihard83
tag
válasz Festina86 #135409 üzenetére
Hát bevan járatva állítólag október óta nem adták el és azért adják ilyen olcsón, de nincs rajta egy karcolás sem, egyik média marktba találtam rá a sok drágaság közül és megis lepődtem, h viszonylag olcsó hangfal ilyen tisztán és szépen szól, pedig az utóbbi 1-2 hónapban meghallgattam az összes hangszórót amit találtam az üzletekbe, de a Canton szól legtísztábban báris nekem, persze nem a high end-ekkel hasonlítva. Második R1200? Az már tök felesleg nem? Olcsón szaladtál rá, mert az új ára egy vagyon. Gondolom akkor valami ütősek lehetnek a rear hangszórók is.
-
Nemir Ombe
addikt
A 490 utána jött a 490.2 majd a 496 és a legújabb változata a gls9 .... a Chrono 509 után jött az 509.2 majd most az 519 .... a "luk" meg tök mindegy hol van, attól még nem alacsonyabb vagy magasabb kategóriás .... amúgy az 509 már 369/€-ért hazavihető....
(szereintem a nagyobb kategóriával jobban jársz, még ha régebbi széria is .... "bassus ügyben" meg szerintem nem a dobozzal van gond .... )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
python1
veterán
Üdv Mindenkinek!
Srácok melyik a jobb AVR ,Pioneer LX60 v Marantz 6004? -
Csabroncka
addikt
válasz python1 #135413 üzenetére
Az LX 60 Denon szinten én a 3600 és 3808 közé pozicionáltam. Hm szinten az LX60 (mint pio) lehet veri a malacot,a sztereót nem tudom, a két erősítő között 3 év van korban kb!
Az LX60 hátránya, hogy csak 1 HDMI kijárata van ezért akarok nagy szomorúságomra megválni tőle
"in medias res"
-
python1
veterán
válasz Csabroncka #135414 üzenetére
Köszi!
De minek neked 2 HDMI kimenet?Pl én egyet sem használok a Denon 4308-on.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz Csabroncka #135416 üzenetére
Én azt HTPC-ből azonnal projektorra viszem a képet a hangot pedig az erősítőbe,természetesen HDMI vel.
Ezért felesleges cserélned,ha elégedett vagy amúgy az erősítővel.[ Szerkesztve ]
-
Rihard83
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani AVR-t max 400-500€-ig.
Ezeket néztem.
Yamaha V681BL
Onkyo TX-NR656
Nehogy bevásároljak valami hülyeséget. Első erősítőm lesz.
Köszi előre is a válaszokat.
-
törölt tag
Sziasztok!
A számítógépem egy Onkyo TX-RZ1100 erősítőre van rákötve, ezen megy át a 4K@60 Hz Full RGB videó és 5.1 hang. Azonban PC bemenet mellett mihelyt bekapcsolom a második zónát (Zone 2 sztereó RCA line out), a számítógép úgy látja, hogy az FHD felbontás a natív, és a 4K csak 4:2:0 chromával megy, ami elég szarul néz ki. Akkor is így marad, ha a Main zónát kikapcsolom és csak a Zone 2 megy a PC bemenetről. Ha a Zone 2-t átállítom mondjuk Spotify connect-re, akkor egy villanás és helyrejön a kép.
Kérdés, hátha tudja valaki - az erősítő bír csak ennyit, vagy netán kábel gond lehet? 2 x 1,8 méter Hama 00053760, ezt leszámítva szépen működik. Előre is köszönöm a segítséget!
Adalék, hogy a Zone 2 HDMI kimenetet úgy vettem észre, mindenképpen be kell kapcsolnom, különben ilyen felállás mellett sehogy sem lesz a második zónán hang.
További adalék, hogy a második zónára egy Sennheiser RS185 vezeték nélküli fejhallgató van kötve. Van rajta optikai bemenet is, de tévével összekötve, ami az alternatív opció lett volna, nem jó a hang, meg hát kikapcsolt tévé mellett zenét streamelni sem tudok a fejhallgatóra, így ez kiesett. Veztékes fejhallgatót légyszi ne ajánljatok helyette, mert az a lakásban mászkálva nem opció, én viszont sokszor hallgatok úgy zenét.
[ Szerkesztve ]
-
Pazolini
senior tag
válasz Csabroncka #135416 üzenetére
Én is így használom. Átkötöm rajta. Egyik belenyúl, másik passzolja. Ugyanazon megjenítő 2 bemenetére megy ki, s itt csak az egyik kalibrált. Harmadik kimenettel zónázom. Jól jön a több kimenet...
Hogy értsétek is, 2 láncon megy a hdmi tartalom.
Oppo Marvell Qdeo - Malac 1. bypass - plazma kalibrált bemenet filmezésre;
és
Oppo zene + videó - Malac 2. konvertál (nem nyúl bele, nem skálázza, de így van OSD on the fly) - plazma belenyúlos bemenet tévézésre, zenélésre
plusz
Malac 3. (Zóna) kimenete pedig kisebb tévére duplikálja az utóbbit, természetesen stand-by üzemmódban is.[ Szerkesztve ]
-
claire78
senior tag
válasz spiky03 #135410 üzenetére
+1
Szintén ilyen szettel rendelkezem. Csak áradozni tudnék én is róla. Pure módban is szépen szól, van basszusa, de azért nálam egy 1200 R jó szolgáltatot tesz.
Az előző JBL dobozaimhoz képest iszonyúan jó teret csinál a mozinak. (egyébként össze sem hasonlítható a két típus) -
Festina86
tag
válasz Rihard83 #135411 üzenetére
Mediamarktban sosem fogod tudni normálisan meghallgatni. Jók a Cantonok én is szeretem a hangjukat, nekem is az van. Bár nem hallottam a konkrét típust, de kizártnak tartom, hogy az árkategóriájához képest komoly gondja legyen a mélyhangokkal.
Nem tartom feleslegesnek a másodikat, különben nem vettem volna meg. A jelenlegi(lehet öreg koromra megnyugszom) igényeimnek kevésnek éreztem az egyet, és ezért ideiglenesen egy velodyne cht-10q volt bekötve másodiknak. De ezzel meg elvesztettem azokat a „minőségi” mély hangokat amiket az 1200 tud.
-
törölt tag
válasz Patice #135423 üzenetére
Köszi, aludtam rá egyet, és én is egyre inkább így látom, főleg mert Zone 2 mellett FHD-ra jelzi a natívat a Windows. Ez valószínű nem sávszélesség gond. Írok egy levelet a supportnak hátha kiderül, mert a kézikönyv ennyire nem megy bele.
A bekötést pedig úgy látszik, máshogy leszek kénytelen megoldani. Vannak alternatívák, csak mindegyik bonyolultabb kicsit, mint ahogy eredetileg terveztem volna. De ez egy ilyen műfaj, úgy látszik még mindig túl friss ez a 4K dolog.
[ Szerkesztve ]
-
gabi32
csendes tag
Mint Canton Chrono tulajdonos egy két infóval segítenék.
Valóban a GLE széria belépő szint a Canton-nál így érdemesebb lenne az előttem szólók szerint a Chrono felé kacsintgatni,ha már meg fogott Canton hangzás.
Egy kis kiegészítés tennék a már hozzá szólókhoz:
A Chrono 509 és 509.2 között azért jelentős különbség van már hangzásban is mivel az előbbinek hátul,míg az utóbbinak alul van a reflex nyílása(az ahol a levegő be és kimegy ).
Ebből kifolyólag az 509.2 az elhelyezésre sem annyira kényes,arról meg nem is beszélve,hogy a basszus szekciója igen csak több mint elég egy átlag zenehallgató számára.
Mondom ezt úgy,hogy majdnem egy évig csak az 508.2 volt kénytelen ellátni a sub helyettesítését filmeknél is és nem igazán éreztem a hiányát a sub ládának.(na jó most már azért hiányozna ha nem lenne mellettűk a "kis" SUB 80-as ).
Ha gondolod egy meghallgatást fel tudok ajánlani.[ Szerkesztve ]
-
Rihard83
tag
válasz gabi32 #135426 üzenetére
Felteheted ha van kedved, bár mindenképp megveszem végül az 509-es síma lesz (darabjért nem fizetnék 100€-v-al többet mert alul van a lyúk ), csak kicsit drágább a GLS9-től és ahogy látom a pontozást hallgatlanul is bevállalom, hogy ez nem az a modell amit hallgattam. Most már csak erősítőn vacillálok.
Yamaha V681BL
Onkyo TX-NR656
Denon AVR-X2300W
Pioneer 1131Mondjuk én sok infót, véleményt amazonról olvasok mivel rengeteg a hozzászólás és vélemény és az én büdgémben ezek férnek bele. Tudom h lehet találnék ha sokat keresgélnék használtan jobban, de nincs időm várni úgy, hogy egyik komponens se nincs a házban. Zene és filmezésre egyaránt lesz, de a véleményem szerint zenében legyen jobb az erősítő mint filmekben, mivel a zenét állandóan hallgatom (főleg elektronikus zene, Goa-Trance, Drum`n Bassm, House stb.) filmet meg megnézem és kész, ráadásul oda úgyse kell sok kraft.
Szubnak a Canton Sub 10.2-est néztem ki. Centernek a Chrono 505.2-est, de szívesen fogadom a kritikát a pro és kontra véleményeket.
A hátsó hangfalak most kimaradnak, majd a következő körben. Ez most így is jól megterhel pénzügyileg.
Köszi a válaszokat előre is.
[ Szerkesztve ]
-
benceb77
tag
Egy érdekes kérdésem lesz:
T12 vagy SVS SB12-NSD?Közel két éve megvan a T12, nagyon szép hangú sub. Az automatika érzéketlenségétől eltekintve minden OK vele. Tesómnak rendeltünk egy SVS SB12-NSD Németországból, meg is jött, még így bejáratlanul, két naposan is elég jó hangja van. Sajnos hirtelen jött ok miatt mégsem maradhat a sub.
A dilemma: megtartsam a T12-őt és melegében adjuk el az SVS-t vagy tartsam meg az újat és adjam el a T12-őt.
A T12 masszívabbnak tűnik a leírás és a súlya alapján is valamint kicsit erősebb is.
Vélemény? Esetleg gyakorlati tapasztalat?
Tudom volt már hasonlóról szó de néhány új gondolatot szívesen veszek.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
-
arcitec
addikt
válasz lemmy9 #135438 üzenetére
Abszolút, nálam is SB2000 van, 25 m2-en (nyilván a mozi rész kisebb terület), van hogy sok ..Ezért most már ha akad egy egy brutál film, nem "maxolom" fel a hangerőt(összességében). Nem kell tönkretenni a berendezést és eszközöket.
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
CseeZee
csendes újonc
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy Harman/Kardon 151S + HKTS 9 hangfalszettet. A mélynyomó LFE-n keresztül van összekötve az erősítővel.Két hét után a mélynyomó furcsa közepes sípoló hangot kezdett kiadni magából, amint az erősítőtől jelet kapott.Próbálkozásaim során észrevettem, hogy a mélynyomó hátulján lévő "Normal/LFE" kapcsolót ha "Normal" állásba állítom a zaj megszűnik, LFE állásban újra előjön.Valakinek valami ötlete esetleg, hogy mi lehet ez?
-
-
lemmy9
őstag
válasz Tamoo #135441 üzenetére
Ha nyeli nem kell mégtöbbet nyeletni vele. Ha szar a szoba, én még mindig azt mondom nem a mennyiséget kell növelni. Ahol 20-30 m2-re beraknak 2 vagy több brutális szubot, ott gond van vagy az ízléssel, vagy a környezettel. Sajnos a szub elhelyezése a legnagyobb kihívás, egy megtalált hellyel kiválthatod a következő darab/ok vásárlását.
[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz lemmy9 #135442 üzenetére
Ezzel nem tudok vitatkozni, egyetértek. De hiába ha egy nappaliról van szó, nem mindig lehet odatenni a dolgokat ahol ideális lenne.
Más:
Korábban egyébként én is azt mondtam ha egy rendszer zenén jó akkor igazán jó mozin is. De az enyém most zenén valami siralmas, a mozit meg élvezem. Jó lenne majd ha más is meghallgatná aztán adna valami visszajelzést róla, hogy valóban jó vagy csak nekem állt rá a fülem a sz@rra. Bár lényegében mindegy ha tetszik.[ Szerkesztve ]
-
Tonyka 2
tag
válasz Tamoo #135443 üzenetére
Maradjunk annyiba elég sok T12-re váltó adta el, mert kevesellte húszonpár négyzetméteren. Pláne refi után. Sarkalatos kérdés, h egy nappaliban mennyire lehet elhelyezni. Mert elképzelhető, h a legfrankóbb helyről beszólná a hallgatási pozíciót. Csak hát ha épp a dohányzó asztal helyére esik akkor nincs mit tenni. Volt nálam 2db T12 25nm-en, Igaz egyben vagyok az étkező konyhával, szóval majdnem 50nm. Igaz egy fél fal elválasztja. Szó szerint fél, magasságban, és hosszúságban is. Szódával elment a 2db T12, de érezhetően a teljesítő képességük határán mozogtak. Ezt én nem szeretem. Persze a Velo DD18 beszólta egymagában is, 22-es hangerőn. Szóval azért több ismeretlenes egyenlet, h kinél szól be 25nm, és kinél nem egy T12. Ehhez nem kell extra mély igény. Mindig elcsodálkozom amikor rengetegen csak önmaguk tapasztalata alapján mondják a szent igazat. Pedig rohadtul változnak a hallgatói körülmények mindenkinél.
Én meg már régóta mondogatom, attól, h zenére közepes valami, attól még über király mozit lehet összerittyenteni. Zeneileg sokkal több fejlődést hoz egy komoly doboz, mint mondjuk mozira. A zenét tudod mihez viszonyítani. A filmek hangjait már kevésbé. Egy kocsi ajtó becsapás hangját elfogadod közepes doboztól is, meg ultra szupertől is. A nagybőgőét viszont nem, ott már elkezdesz viszonyítani rögtön. Sőt egész zenehallgatás közben ezt teszed. A film meg beszippant ha jó, aztán jön a vége felirat. Közepes szettekből pöpec mozit lehet varázsolni. Én így gondolom kb.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Tonyka 2 #135445 üzenetére
Lényegében erre gondoltam, csak nem fejtettem ki ennyire.
Én is hasonlóan tapasztaltam itthon.Élvezhető koncertvideóhoz viszont kell a jó cucc, ott kibukik a dolog (ha nagyon el van színezve a hang vagy felborultak az arányok). Koncertet tudom élvezni a mozimon, de a sztereót sajnos már nem.
Ami egyébként még várakozásaimon felül hozzátett és átértékeltem egy-két dolgot az a jó, frontokhoz tökéletesen illő háttér.
[ Szerkesztve ]
-
dhcodoki
senior tag
-
Pepszi
tag
Én eddig mindig a sztereo hanggal voltam elégedetlen az eddigi AVR-eimnél (marantz 5006,denon 3808, pio lx76) ebben a sorrendben jöttek és moziban a pio tetszett leginkább.
Pár hónapja meglett a zárt SVS sub és bármennyire is nem illik, zenéhez is bekapcsoltam, és némelyik stílust egész élvezhetővé tette.
Két hete van nálam az arcam 450, ami végre úgy zenél, ahogy szeretem és a sub-ot sem kapcsolom be zenénél mert valamiért sokkal mélyebbre mennek vele az RS6-osok mint az eddigi erősítőimmel. Valahogy baromi jó vele a ritmika, egyszerűen jár a lábam, amikor hallgatom.
Viszont mozin még nem sikerült két hét alatt úgy belőnöm a rendszert, hogy igazán tetsszen.
Nem annyira hangsúlyos az SVS jelenléte, mint a Pio MCACC-vel.
Sub-ot, most kicsivel fél hangerő fölé csavartam, az erősítőn pedig +2db így már kezd hasonlítani.
Lehet csak annyi a diffi, hogy a pio kicsit hatásvadászabb, és megszoktam.
Arcam-ban a dolby volume az pl. a dynamic EQ-nak fele meg? Vagy tök más? -
Tonyka 2
tag
válasz Pepszi #135449 üzenetére
Közel sem istenkáromlás egy jó adottságokkal rendelkező zárt sub használata zenéhez. (mehet a refis is tucc tucchoz kiváló) Én is használom a subokat zenéhez. Egyrészt azért mert a refis front mélyei köszönő viszonyban sincsenek a subjaim által keltett minőséggel. Másrészt le sem mennek addig ameddig a sub. Az Arcam név jól hangzik, engem személy szerint idáig nem győzött meg, igaz csak 450-et hallottam. A dinamikája volt meggyőző. A többi szó szó, zenére agyon dicsérik, én azt hittem majd magamhoz nyúlok a gyönyörtől. Hát ez nem történt meg, vagy már magasabb a zenei elvárásom. Pedig nem vagyok egy zene guru.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Magisk
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?