Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vicarious1
aktív tag
Egyébként ezen a kőpadlón is javasolt a tüske a frontok alá, vagy vegyem ki és elég a Polk gumitalpa?
[ Szerkesztve ]
-
gabo01
senior tag
válasz Vicarious1 #135097 üzenetére
Akkor ha veszel egy 100-110"-os vásznat az alja 1,0m magasan lesz? A teteje meg 2,4m-en! Nem tűnik valami kényelmes pozíciónak!
-
-
nagyatt
tag
válasz Dorian #135068 üzenetére
Nekem Hivox Zoli üzlettársa javította a Denon 3808-at(Tamoo ez volt a te géped, még mindig megelégedéssel használom ), reléket cserélt benne. Amikor azzal hívott, hogy rosszabb lett a gép mint mielőtt odavittem, mert már bekapcsolni sem lehet ,megállt bennem az ütő.
Azonnal autóba be, elmentem hozzá, de kiderült nincs semmi amivel ki tudnánk próbálni, így beültettem a kocsimba, elmentünk hozzánk, bekapcsoltuk...Működött minden amúgy, csak idő közben lereszetelte a beállításokat, mert saját bevallása szerint nem ért ezekhez a "modern" kütyükhöz Szóval én sem szívesen ajánlanám senkinek.És nekem Zoli tuningja sem hozott megváltást a lektor 6-okon. Sőt rosszabb lett mint előtte. Ráadásul beleszakított csavarokat a hangszórók rögzítésébe. Mivel nem fért rendesen hozzá a hangszórókhoz, így a felénél elvágta a gyári bekötést, és ahhoz forrasztotta hozzá a saját kábelezését...szóval szét lett gányolva az egész sajnos
Utána saját magam szétszedtem átkábeleztem, rendbe tettem és modifikáltam a hangfalakat...
Ez volt a tanuló pénz számomra, többet nem viszem hozzájuk a dolgaimat, ha igényem támad rá megcsinálom inkább magamnak, úgy ahogy én szeretem....Tudom hogy sokan nem merik bevallani maguknak ha kifizetnek X összeget és rosszabb lenne vagy nem változna számottevően a hangkép, én nem ebbe a táborba sorolom magam, ezért egyből vissza is jeleztem Zolinak, hogy ez így egyáltalán nem volt korrekt részéről. Ráadásul azért nem 2 forint egy ilyen hangfalszett sem nem utolsó sorban. Utólag persze felajánlotta, hogy vigyem vissza és módosít meg javítgat rajta, de nem éltem ennek a lehetőségével a tapasztaltak alapján...
[ Szerkesztve ]
-
gabo01
senior tag
-
Dorian
félisten
válasz nagyatt #135107 üzenetére
Én hasonlóképp jártam vele a Denon 3808-cal (relécsere lett volna), csak rosszabbul:
Állítólag nem volt ideje foglalkozni vele, így "hozzá sem nyúlt" aztán hazavittem és meg se' mukkant. Egy másik szerelő megállapította, hogy valszeg túláramot kapott és megmakkant a HDMI része és a DTS chip, gazdasági totálkár, ennyi volt.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Pazolini
senior tag
Szomorú helyzetkép. Nyilván nem vagy egyedül. Egyébként meg bicskanyitogató ez a hozzáállás! Hogy mer vki összetaknyolni, szanaszét gányolni bármit, amit értékének emelése céljából, bizalommal, nem kis pénzért visznek hozzá a tulajok... Az minimum, hogy a pénzt visszakértem volna, sőt kártérítést követeltem volna rajta, vagy mittudomén...
Bocs, kicsit felhúzott a dolog!
Közben írt Dorián is... Gondolom, megúszta ezt a "véres, hebehurgya munkát"is Mekk mester...[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Örülök ha megelégedéssel használod! Emlékszem nehezen vetted rá magad a H/K lecserélésére.
Nekem sztereó erősítőben (Puccini) cserélt relét, az jó lett utána. Bár elszenvedett néhány új karcot illetve a tápkábelt sem küldte vissza vele.
Ez a hangfaltuning sztori azért erős. Mondjuk nem Te vagy az első negatív tapasztalattal. Az a baj mindenkiről, minden szervizről találni negatív véleményt, nem tudja az ember hová vigye ha baj van.
(#135113) BBéci: Azzal, hogy sok a 100" 2.5m-ről?
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz BBéci #135115 üzenetére
Na majd délután lemérem pontosan mennyi. Lehet kicsit több.
Nekem szerencsére pont jó így. Féltem, hogy nagy lesz ... de simán belefér.
Projektorosban volt aki próbált rábeszélni még nagyobbra, de abba jó hogy nem mentem bele. Mondjuk az már az elhelyezés kárára is ment volna.[ Szerkesztve ]
-
Pazolini
senior tag
válasz Tamoo #135114 üzenetére
Készülékcsere helyett tuning...nemcsak költségkímélő megoldást, hanem igen eredményes hangminőség javulást is kínálunk.
...
Több száz hangsugárzó tuningolása alapján ki merem jelenteni, hogy az esetek 100%-ban egyértelműen javult a hangminőség.Sokat ígérő reklám, azt meg kell hagyni.
Egyik Cantonom porvédője nem fekszik fel teljesen patentosan, szerviznek jelentettem, kértek képeket, azt írták, idézem; "a hangfalat juttassa el hozzánk, megpróbáljuk orvosolni a problémát". Gondoltam, jobb, ha ebből nem kérek. Nem ér meg két-három "gondatlanságból elkövetett" karcolást az egész, s annyit tuti elszenvedett volna az én kis jószágom.[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
Voltak ennél cifrább esetek is, de ezeket nem szívesen írom le már nyilvánosan. Akit érdekel priviben leírom...
(#135118) Tamoo: Tüű Károlyhoz vidd. Link.
[ Szerkesztve ]
-
kissmatyi
csendes tag
A én kérdésem kapcsán indult el a véleményezés utoljára a Hivox tuning kapcsán de úgy érzem a soraidat olvasva hogy beigazolódott amitől féltem. Nem több millió ft-os hangfalakról van szó, viszont azt bátran ki merem jelenteni hogy egy hajszálkarc sincs rajtuk, igyekszem 100%-osan odafigyelni rájuk. Szeretem megbecsülni a dolgaimat pláne ha komolyabb összeget fizetek érte. Nekem biztos nem ér annyit hogy (még ha nem is törvényszerű) a legkisebb amortizáció fejében adjam át nekik.
Teljesen meg lettem győzve hogy nincs erre szükségem -
-
nagyatt
tag
válasz adamsfamily #135123 üzenetére
"És én nem telefonon beszéltem vele,hanem személyesen,a feleségem azt hitte táborozni voltam"
Akkor lehet még is telefonon keresztül érdemesebb megbeszélni a részleteket
Még jó hogy nem mást hitt szegény(#135114) Tamoo:
Igen, de nem bántam meg egy percét sem. A H/K-t átadtam apósnak, így néha azért van alkalmam nosztalgiázni is[ Szerkesztve ]
-
gboszi
senior tag
válasz Gabesz26 #135125 üzenetére
Feldobtad a napomat.
Különben viccet félretéve én már jártam nála. Egy nagyon alap (életem első) Jamo sub hangszóróját vittem hozzá, mert sérült volt. Hivom csöngetek semmi. Majd kijön, kérdi, hogy mi van. Mondom neki, hogy mit szertnék, mutatom a hangszórót. Nem szól semmit, elveszi, becsukja az ajtót (!!!). 2 perc mjulva visszajön, addigra becsuktam a szám és kezembe nyom egy másik, de ugyanolyan, csak jót. 3000 Ft-ot kérek.
"If you're good at something, never do it for free!"
-
BBéci
legenda
válasz Joshi #135134 üzenetére
Miből gondoltad, hogy nem művel furcsaságokat az a jóember? Ez még a teljesen elfogadhatóak közé tartozik. Bizonyára tudta, milyen baja lehet, mert töviről hegyire ismerte azt a (fos) modellt.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ragadozó
Ármester
Már régen tettem fel képet.
A cuccaim a régiek:
Panasonic TX-P50GW20, Pioneer BDP-LX71, Dune HD BASE 3.0, Pioneer VSX-LX70, Philips FA951, Philips 900-as komponensek, Pioneer A-509R, SVS SB12-NSD, Monitor Audio GX350, GX200, GS10, Kácsa - Neotech - Isotek - DIY kábelekAz állvány új. Kapott egy új üveglapot alulra, valamint le lettek fényezve a fa kúpok.
Tüskékre is került az állvány. Az ötlet a menyasszonyomtól származik, nagyon örülünk a végeredménynek.Maga az állvány, vett állapotban:
A végeredmény:
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Pepszi
tag
-
Pazolini
senior tag
válasz Csabroncka #135143 üzenetére
Nekem is kissé eltúlzottnak tűnik az elektronikai arzenál. Kaphatnánk "használati útmutatót" gazda uramtól, mit mikor és miért kapcsol be a rendszerben, egyáltalán mit mivel és hogyan kötött össze?
Egyébként GRAT![ Szerkesztve ]
-
szivacs1987
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy az egyik Lektor 6-om dómja nem szól (már felcseréltem a 2 hangfalat is, mindig ugyanaz nem szól).
Nem tudnátok egy helyet ahol ilyenek javításával foglalkoznak (akár privátban is)? Ha lehet Tatabánya vagy Győr környékén, nagyon végső esetben Bp..Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
hétalvó
addikt
válasz szivacs1987 #135145 üzenetére
hangszorobolt bp
régi videoton székesfehérvárde egy csomó dj bolt is tud segíteni
hazimozigyor.hu -t is felhívnám talánhttps://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest