- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pazolini
senior tag
válasz
python1 #160880 üzenetére
Örömmel látom, hogy D2-t (is) használsz. Hosszú évekig volt meghatározó zeneeszközöm. Máig megtalálható 1-1 szépen világító (!) páldány a PC-imben, de már csak max az SPDIF kimenetét használom, vagy még inkább kikerülöm, USB-n adva ki a jelet, ha a gép a forrás.
Úgy vélem, jó pc-s környezetben jól teljesíthet, de a komoly audió PC-építésig, ill. szoftveres finomhangolásig nem jutottam el. Megmaradtam a halkítás (passzív hűtés), a HDD hotswap és a kernelmegkerülés alapjainál. -
-
Pazolini
senior tag
válasz
Vicarious1 #159021 üzenetére
a passzív (CANTON sub 1200R) meg nem passzolt karakterében
Az 1200-asnak egy aktív és egy passzív membránja van, nem
-
Pazolini
senior tag
válasz
Vicarious1 #158406 üzenetére
Szia, Vicarious1!
Talán a többiek számára is érdekes lehet, ezért kérdezem nyilvánosan, hogy miért váltál meg a Canton 1200-astól a nyáron, ill. mik voltak a (negatív?) tapasztalataid vele. Köszönöm.
-
Pazolini
senior tag
válasz
arcitec #158493 üzenetére
Teljes mértékben igaz!
(#158496) renatto
Általában kell a plusz kakaó. De sosem fognak CSAK a plafonsugárzók szólni, ezek - ahogy arcitec írta - csak rálegyeznek az 5.1-re. Úgyhogy túlhangsúlyozni sem kell őket a rendszer beállításánál szerintem. Nekem 7.0.4-em van jelen pillanatban. Jön hozzá még 1 vagy 2 sub jövőre... -
Pazolini
senior tag
-
Pazolini
senior tag
válasz
fehér_ember #158404 üzenetére
Igaz. De kettő ezekből is félmilla körül lenne szállítással. Durva összeg ez nekem pillanatnyilag.
BBéci: Bocs a kis b-ért, de korábban így írtad nem: Bbéci??? Vagy rosszul emlékszem?
-
Pazolini
senior tag
válasz
arcitec #158400 üzenetére
Költözés előtt nem fért be a szobába 17nm-en, aztán a költözés után kellett a felújításra a pénz.
Mindig Cantonban gondolkodtam, hogy jól illeszkedjen. Az "illő" 1500-as Canton 5 és 700 ezer között kapható, kivéve, ha német piacról hozatom. Ezért is maradt ki, sajnos.spiky3:
A két 1200-as meg súrolná a millát.Gyűjtögető életmódra kell váltanom, az tuti.
Bbéci:
Majd megfontolom, melyiket. Köszi az ajánlásokat! -
-
Pazolini
senior tag
válasz
python1 #158260 üzenetére
Nem volt időm tesztelni az audióösvényt. Limitált volt az idő, az építési vállalkozó mintegy mellékesen dolgozott nálam, és a villanyszerelőt is csak egy-egy napra küldte. Az ösvény a ház szempontjából x. rangú dolog volt, persze nekem nem.
Aztán 4mm2-es sodrottak mellett tettem le a voksom, merthogy volt egy-két kanyar a csövezésben, és a tömör vezeték hajlítását/csavarását nem akartam a szerelőre bízni.
A moziszobához KáCsa HiFi tápkábel ment PVC köpenyben; a sztereóhoz fel az emeletre 3 különálló MKH kábel. Két külön lánc, a mozi még külön fázison is van, pontosabban rajta van a elektromos tűzhely két platnija, de azt mozizásnál nem használom/óránál lekapcsolom. A sztereó csak egy külön megszakítót kapott (szegény)
Mozinál - úgy hallom - idővel a basszus lett élvezhetőbb, pontosabb. -
Pazolini
senior tag
válasz
python1 #158251 üzenetére
Látom, Csabi, komoly fejlesztésben vagy!
Pontosan milyen kábeleket versenyeztetsz a "falban"?OFF
Nyilvánvaló a számomra, hogy a féligpohár miatt alakult ki közted és Béci közt vita. Ugyanarról beszéltetek más szemszögből. Ettől még a fizika fizika maradt, és Mattek élménye releváns. -
Pazolini
senior tag
válasz
mettek #158087 üzenetére
Nem lenne sok értelme az ilyen fórumozásnak, ha nem adnánk teret a hobbista teszteknek, tapasztalatoknak, véleményeknek. Hála a munkájáért bárkinek, aki vette a fáradságot és összevetett AVR-eket, és itt megosztja a tapasztalatait! Nem szabad önérzeteskedni, nem erről szól a dolog. (Ezt most nem neked címeztem, általában mondom.)
Annak idején én is kaptam szépen az akkori zászlóshajó Malac7010 képességei miatt. Nem esett jól, persze be kellett látnom, hogy (mindig) van feljebb. Attól még ma is elégedetten használom.
-
Pazolini
senior tag
válasz
Ear001 #156546 üzenetére
Nekem is felszedi a zajt az AVR-em (bár még nem tudom, hogy pontosan mi a forrás, de a jelenség azonos a -KP- által tapasztaltakkal), és a kábelszolgáltató nálam is modemmel adja a netet, a tv-jel direktben érkezik.
Kérdés, hova tegyem a leválasztót. Van nekem ilyen galvanikus leválasztóm (mint a linkelt), s korábban a PC digitalizálókártyájára illesztettem közvetlenül.
Most - úgy vélem - vagy az elosztó vagy a TV elé kellene tennem/tetetnem. Mindenképpen egyeztetek a szolgáltatóval.-KP-
Ahogy írod, nincs menedzsment, nincs takarékos üzemmód, de nincs cicergés sem. Egyébként nem azonnal kezdett ciceregni, csak biz. melegedés (órajelfrekvencia?) elkérése után... -
Pazolini
senior tag
Nálam éppen az a gond, hogy gyenge jelet ír ki a plazma a csatornák többségére. Igaz, nem UPC-s kábelen jön az adat. Lehetne kicsit erősebb, hd csatornák óránként egy-két alkalommal produkálnak csak hibát, de engem ezek a kisebb hibák is zavarnak. Egyebekben szép kép jön.
-
Pazolini
senior tag
Nálam az egyik végfokként használt erősítőm elektronikája akkor tiltott le, amikor már 6 órája nyüstöltem úgy, hogy bekapcsolva hagytam rajta az A osztályos üzemet, pedig már csak moziztam. Meg is ijedtem, ahogy kell, hogy miért villog veszettül a kis LED.
Még valami, van középút is. A 6 ohmos beállítás.
Mindig csak a 4 kontra 8 a téma, s ez így eléggé szésőségessé teszi a vitát, mintha ez vagy-vagy kérdés lenne, s nem lenne még alternatíva... -
Pazolini
senior tag
válasz
Quetz #156217 üzenetére
Ha a kívánt hangerő eléréséhez ezek után 70W-ra lenne szükség, akkor a limiter miatt a végfok belefut a plafonba és clippelni kezd.
Korábban is előkerült, de ebben a konkrét vitában vannak először szakmai érvek és hivatkozások az AVR impedancia-beállítására vonatkozóan. Köszönet érte mindenkinek, különösen arcitecnek és Bbécinek. Meg természetesen neked.
Marantz 7010-esem van, nekem is melegedett szépen 8 ohmos beállításon, természetesen utánaolvastam az ismert avforums (angol), ill. AVSforum (kanadai) oldalakon, s ezeken a 4-8 Ohm jelölésű hangfalakhoz a 6 ohmos AVR-beállítást ajánlották többen. Nekem ezzel semmi bajom sem keletkezett (klippelés, dinamikavesztés), viszont hűvős maradt a vasam több óra brutális hangerőn tolt mozizás után is.
Azóta mind az öt alap mozis hangfalamat külön végfokkal járatom, s csak a hátsók meg a front fölötti plafon hangfalak maradtak a Marantz végfokain. A "hátsó Dolby-k" eleve csak előerősítettek, mert ez a jószág csak 9 csatornát tud végfokolni egyszerre.
Kérdéseim a következők:
- az előerősített csatornákon indifferens ez a beállítás vagy van vmi hatása az előfokon keresztül is?
- a többi hangfalra, amiket a Malac hajt meg közvetlenül, konkrétan 6 Ohm van írva (kisebb Kenwood család), nos ezeken sem hallok negatív változást, szóval ezekre tekintettel maradhat-e a beállítás?Mint arcitec kolléga, én is féltem a túlmelegedéstől a vasat, még akkor is, ha van rajta védelem. A Kenwoodokat nem féltem, amúgy is érik már a csere, a Canton Reference család meg bírja a 6 Ohmos beállítást rendesen.
-
Pazolini
senior tag
válasz
Joshi #155846 üzenetére
Nem A/B-s, nem tudod,
...csak úgy, hogy az 5 csatihoz csak előfokként használod a malacodat, és mondjuk hátsóra direkten kötsz plusz két dobozt, s ha nem kapcsolod a végfokokat és bállítod a multi-channel stereo üzemmódot, akkor elvileg minden páros csatornára ugyanazt adja ki. Hogy centerre ilyenkor mit tesz ki, azt ne kérdezd, de ha az is végfokolva van, akkor mindegy. -
Pazolini
senior tag
Sziasztok!
Jön a faxa kis nyári viharok, pusztító monszunok és idegtépő villámlások ideje...
Tegnap pl. már dörgött az ég!
Házikómon nincs villámhárító ugyan, de a hálózat teljesen újra lett vezetékelve, 3x25A fázis, új földszonda, fi-relé.Két ösvényt építettem ki, 3x4mm2-es vezetékekkel. A mozi teljesen külön fázist is kapott, a hifi csak külön áramkört. Vagyis mindkét rendszer áramtalanítható a kapcsolótáblán.
Kérdés: vihar/ház zárása esetén elég lekapcsolni a kismegszakítókat, vagy minden aljzatból ki kell húzzam a tápok/elosztók villásdugóit?
-
Pazolini
senior tag
válasz
BBéci #155653 üzenetére
arcitecnek teljesen igaza van.
A nyelv nem kocka dolog, nem kizárólag szabályok alapján használjuk, hanem pragmatikusan, mivel humán képződmény. Sokszor a pontatlanságból, sőt a hibás használatból lesz szabály. Ezer példát tudnék mondani. Most csak egyet engedj meg:
a bölcsesség szót hosszú s-sel írjuk ma helyesen, de pontatlanul és felrúgva az ésszerű hagyományt és a helyes nyelvérzéket. Fonetikailag két magánhangzó közötti mássalhangzó a nyelvhasználat során meg tud nyúlni, csak ez az alapja a hosszú és pontatlan ejtésnek, s ez szilárdult szabállyá. A régiek még helyesen írták "bölcseség"-nek, mert érezték, hogy a bölcs szónak nincs bölcses mellékneve, hanem a bölcs + (e = ejtéskönnyítő) + ség (képző) a tulajdonképpeni morfológia.Szerintem azokban a dolgokban legyünk "jómunkásemberek", amikhez kifejezetten - papír és/vagy tudományos tapasztalat szerint értünk. Ugyanakkor, hidd el, értékelem az igyekezetedet és a nevelő szándékodat.
-
Pazolini
senior tag
válasz
arcitec #155012 üzenetére
Köszönöm, hogy kérdezed. Pedig nem ma volt...
Python fórumtárssal vettem fel a kapcsolatot annak idején, ha összehozzuk, ő szakszerű segítséget tud majd nyújtani a reparálásban. Addig marad sebhelyes. (Így is helyes pofa.) Már nem izgatom magam annyira, mint akkoriban. Be kellett látnom, hogy helyesen írta Dorián, hogy ezek használati tárgyak, nem fétisek; így aztán - teszem hozzá - természetes, hogy velük is előfordulhatnak "menetrendszerű" (vagy inkább életszerű) balesetek.Sajnos, amiért felnyitottam az Oppo távját, azt nem sikerült reparálni, nevezetesen a dimm és gombmegvilágítás (két számomra igencsak fontos) gombot nem tudtam működésre bírni. Ha megengeditek mégvelküldöm a nyáknak ezt a közelképét, hátha értő szemnek beszédesebb a kép.
A K17 és a K26 áramkörökről van szó. Remélem (s ez a kérdésem is egyben) javítható. Hová vigyem?
Köszi mindenkinek! -
Pazolini
senior tag
-
-
Pazolini
senior tag
Sziasztok!
Oppo (103) távirányítómban megfolyt az elem, két gomb nem működik, szét kellene kapnom, de nem megy.
Mindkét csavart kicsavaroztam, de nem engedi el egymást a teteje és az alja. Viszont nem akarom széttrancsírozni mindenféle szúró-vágó-harapó eszközzel.
Kérnék kis "tutorial"-t! -
-
Pazolini
senior tag
válasz
BBéci #153874 üzenetére
de éppen az említett távolság hiánya miatt csak 5.1 a felállás
Véletlenül se vedd provokációnak, de régebben elvi volt az indoklásod az 5.1 mellett, nem pedig pozicionálási/belső építészeti/lakberendezési. Most úgy tűnik, fájó szívvel le kellett mondanod a több csatornáról.
-
Pazolini
senior tag
válasz
arcitec #140948 üzenetére
Köszi mindkettőt, arcitec, a linket is és az együttérzést.
Vikthor: persze, még gyötör legbelül, de ha majd muszáj lesz, beletörődöm.
Eszembe jutott az éjjel, amit Dorian szokott mondogatni, hogy ezek vannak értünk, nem mi őértük, meg, hogy csak használati tárgyak. Ez mind igaz, de egyben, ahogy arcitec is írta, bútordarabok is, méghozzá gyönyörű szépek.Meglátom, mit mond a disztribútor meg a biztosító. Bízom benne, hogy a német gyárnak a reparáló műhelyében nem lenne gond egy-két eszközt és kis anyagot ráküldeni a felületre, s ha még a biztosító ki is fizetné, ellennék nélküle egy-két hónapig, amíg a derék németek dolgoznának rajta.
Ott van még a linkelt magyar csapat, tegnap én is megtaláltam őket, de úgy látszik inkább kültéri hangosító ládákban vannak otthon. Azért persze beszélni fogok velük is.
Legrosszabb esetben magam festem meg azt a pár pöttyet és finoman rápolírozok.
-
Pazolini
senior tag
válasz
Pazolini #140942 üzenetére
Valószínűleg buktam a biztosítást. Bt-mre kértem a számlát a Cantonról, és magánszemélyként kötötte még anyám anno a lakásbiztosítást. Ez a ciki, nem a faláb.
Netrisk:
A következő jelentősebb vagyonbiztosítási csoport az ingóság. Általános háztartási ingóság az, ami általában egy háztartásban előfordul, mint például a berendezési tárgyak (bútorok, szőnyegek, függönyök, világítótestek, híradástechnikai készülékek), ruházat, hobbieszközök, sportfelszerelés, kerékpár és minden egyéb ingóság, ami nem minősül kiemelt értékű ingóságnak, ékszernek, vagy vállalkozói tulajdonnak.Bocs a sok OFF-ért. Tudom, h nem biztosítós topik, de ha tudtok még segíteni, írjatok! Köszi
-
Pazolini
senior tag
válasz
BBéci #140941 üzenetére
Köszi, Béci a reagálást.
Biztosításom van 10M.értékig ingóságra, lefotóztam pont ezért a csatateret és a Canton sérüléseit.
Holnap bejelentem.
Írtam a Hornnak és a szervizt magára vállaló Totel Kft-nek, hogy segítsenek a közvetítésben.
Várjak a biztosítóra vagy indítsam azért el a javítást? -
Pazolini
senior tag
Sziasztok!
Éreztem, h baj lesz. benne volt a levegőben. Élettársam keresztgyerekei voltak nálunk. Asszonykám már kitanulta, mire hogy' kell vigyázni, de a gyerekek ezt persze nem tudják. Vásott, rossz kis kölykök.
Hancúroztak, többször rájuk szóltam. Hiába. S amikor nem voltam a nappaliban, egy kis álló könyvespolcot ledöntöttek.
Szerencsére ők megúszták! Hálistennek!
De az egyik Cantonom nem.5 kisebb ponton sérült a gyönyörű zongoralakk.
Az első sokkban alig jutottam szóhoz. Senki nem értette volna, ezért magamban tartottam, hogy mennyire nagy kár ért, s órákba telt, mire legbelül lehiggadtam. A kis bolondokat nem hibáztathatom, csak magamat, hogy nem vigyáztam kellően.
Van értelme a javításnak? Vagy maradjon eleven memento, mint a kiütések helye a testen?
Nyilván az ilyen sérülésre nem jár garanciális javítás.
- vigyem itteni mesterhez? nem hinném, hogy megközelítené a német gyári minőséget.
- a Horn bpesti szervize fel van készítve ilyen műasztalos munkák javítására?
- bizzam a Hornra, hogy kérjenek a számomra árajánlatot a gyártól?De az, félő, hogy horribilis lesz!
Szerencse, hogy legalább a zenéért felelős beltartalom nem sérült: nem esett el oldalra, csak nekiesett egy másik könyvesszekrénynek, ami mellett állt, s visszabillent: vagyis állta a sarat.
Volt már vkinek hasonló javítási kísérlete? Házi barkácsra nem is gondoltam (vagy csak átfutott rajtam), de - ha nagyon "égbekiáltó" árat mondanak, alighanem azt is körbe kell járnom.
-
Pazolini
senior tag
válasz
Nemir Ombe #140917 üzenetére
Persze, tudom, végigolvastam az AVF és az AVS vitáit és nem azért ragadtam ki belőlük, hogy kinyilatkoztatásképpen idézzem.
Egyébként pont az a lényeg, amit "mellesleg" mondasz. Nem biztos az analóg fölénye, ezért akarom csak megpróbálni (összevetni). -
Pazolini
senior tag
válasz
Pazolini #140910 üzenetére
AVS fórumban olvastam az alábbiakat.
nerdkiller:
If you're trying to use Direct mode to get a fully unprocessed signal for high quality stereo listening, please remember that all inputs on modern receivers and pre/pros are re-digitized, including hdmi and all of the analog (RCA + XLR) inputs. If you have an expensive DAC or analog rig you should keep this in mind. The only exception are the 7.1 multi-channel RCA inputs. These are left in the analog domain and are only effected by the volume control. I would use these for an external DAC or vinyl playback.
audiofan1:
From my understanding Marantz feels everything sounds better through the HDAM's and that included the XLR inputs as well. By using the 7.1 inputs you can rest assured to hearing the out board dac so your still good to go as they did at least improve the path way from my understanding as well.Nemir Pont ez van műsoron... De a közvetlen erősítése ezen kimeneteknek nem ajánlott, ezért, ha már van egy 7.1 sokcsatornás bemenettel ellátott elektronikám, amely ki is adja az analóg jelet, nem vetném el a próbáját. A fenti idézetek megerősítenek ebben.
-
Pazolini
senior tag
válasz
VoidXs #140909 üzenetére
Ahogy Callisto is írja, vannak kivételek, épp ezért kérdeztem, hogy Marantzéknál ez hogyan is van.
A lényeg nálam a belenyúlásmentesség lenne. Vagyis egy, már analogizált digitális forrás DAC-on és esetenkánt DSP-n átment jele ne szenvedjen el újabb számolást, digitális processzust, ha nem muszáj. Az, h minél kevesebb áramkörön menjen át, az is fontos persze, de az előerősítés érdekében ez amúgy is elkerülhetetlen (még akkor is, ha a kimenő jel fixre lenne állítva). -
Pazolini
senior tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a régebbi csúcsmalacoknál (mint amilyen a 7010 is volt) van mód a bejövő sokcsatornás analóg hangot oda-vissza processzálás nélkül áttolni a pre-out kimenetre?
Félek tőle, hogy NEM a válasz, mert sem fórumokon, sem a manuálokban nem találok fogódzót.
Vagy a pure mód itt is kapcsolható (nem tudom most sajnos ellenőrizni)? -
Pazolini
senior tag
válasz
Lacielvtárs #140840 üzenetére
Köszönöm, telefonból biggyesztettem.
-
Pazolini
senior tag
Úgy látom, a toroidos integrált csúcsmalac június óta nem érte el a topik ingerküszöbét, pedig a számozás is üzenetet hordoz... SR-8012
-
Pazolini
senior tag
válasz
python1 #140323 üzenetére
Azt hittem, - úgy emlékszem, ez volt az irány - hogy ez is DIY doboz lesz, ahogy frontok is. De most már úgy sejtem, a frontpár a hangsugárzó család legnagyobbja, a Ventis 222 lesz....
Az alátét keményfa és márvány? Így végül sikerült mozihangerőnél elérni a kellő csiilapítást? -
Pazolini
senior tag
válasz
python1 #140320 üzenetére
És ez csak mozitechnika, ugye? Kilóra is sok. Nem félsz, h megroppan a födém?
Azt a centert meg nyugodtan használhatnád dohányzónak, de simán oda is férne köré a kis család...
Nem semmi! Hogy állsz a fsz-i zeneszalonnal? Az is elkészült? Vagy csak te készültél el az anyagi erőiddel? -
Pazolini
senior tag
válasz
deja vu #139513 üzenetére
Vento Ref 7 jó választás. Nemir és Béci is hitet tettek korábban mellette. Hifi topikban is a legajánlottabbak egyike. Én a nagy akció idején jutottam párjához 445-ért, miközben 1,3M a listaára.
Side sur. helyére került egy fejlesztés után a rendszeremben, de a beállításoknak köszönhetően gyakran sztereózom vele, mert komolyabb zenehallgatási célokra is kiváló. -
Pazolini
senior tag
válasz
Lacielvtárs #139297 üzenetére
Azért már van összehasonlítási alapod, hogy el tudd dönteni. Drukkolok, h elég pluszt hozzon neked, ha már kiadod érte a drága pénzt... S ha Ombe segít, talán végeredményben összeáll egy hallgatható minőség.
-
Pazolini
senior tag
válasz
Norbi 72 #139213 üzenetére
Rendszerfejlesztésem legjobb döntése volt, amikor ezt a nagy Cantont (1 évesen , osztrák papírokkal) első, mosonmagyaróvári tulajától - Gabo01 kolléga közvetítésével - megvettem, párját 660-ért. Ma már inkább listaáron, vagyis 2,2M-ért árulják, de akciósan sem volt (még néhány helyen "jelenidős") olcsó: 1,2M.
Érdekesség, -és ezért jobb is elővigyázatosnak lennie annak, aki ugyanebbe a sorozatba illő rendszerben gondolkodik - hogy a sorozat többi tagjával ellentétben ezt az egyet már kerámia magasakkal szerelték. Ennek az a magyarázata, hogy 2006-ban, amikor kijöttek a Vento Reference DC-k, akkor a 3-as nem volt köztük. A sima Reference sorozatot, amely 2008-ban jött ki, már új keresztváltóval és kerámia magasakkal látták el. Mivel megvolt már a 3-as méret, kiegészítették a régi sorozatot a 3-assal, amit még a régi keresztváltóval, de már az új magasakkal adtak ki 2014-15-ben, amikor az első sorozatot akcióba dobták. Vagyis ez a "szám" egy hibrid, sorozatgyártásba nem került, a gyár egyedi megrendelésre dolgozik (ez az oka, hogy a Vento Ref. 1DC gyári számsorából kap, mint annak a kisebb testvére), ezért viszonylag kevés készült belőle, fehér, bézs és zongoralakk feketében.
Aki érzékeny a magasakra, annak nem mindegy, mozihoz milyen centert és side-ot választ hozzá. -
Pazolini
senior tag
válasz
dunkel #139138 üzenetére
4K 205- ös most kb. ugyanazért a fél misiért vihető alternatíva. Ott is, akár a 105-ös esetében 2 komoly DAC-ot kapsz. Adatfolyamként HDMI-n, analógként akár sztereón, akár 7.1-en, szóval a teljes audió vonalon előrelépés. Mindkét audio funkciójában el tudnám képzelni... ...a rendszeremben.
205-ösről is ilyen lesújtó a véleményed?Meg tudtad hallgatni már? Biztosra veszem, hogy a 105-össel volt személyes vagy legalábbis közéli kapcsolatod... De a 205 jobbnak mondja (sajnos nem mutatja) magát.
-
Pazolini
senior tag
válasz
Pazolini #138954 üzenetére
Kétségtelen, hogy - reagálva a cikkre - hozzá adhat a be- igekötős használat valamicskét az ige alapjelentéséhez. Ha ezt a mozzanatot a nyelvérzék később is fontosnak, sőt megtartandónak ítéli, könnyen lehet, hogy polgárjogot nyer ez a helytelen, magyartalan változat is szótári szóként.
A nyelvőrök, akadémikusok, puristák sajnos nagyon sokszor kénytelennek a rossz nyelvhasználatot, helyesírási gyakorlatot kodifikálni. Vö. bölcsesség, dü(h) vs düh -
Pazolini
senior tag
válasz
BBéci #138953 üzenetére
arcitec: az igekötő felesleges használata, ráadásul igekötőhalmozás is pont ebben a szóban. Stilisztikailag és nyelvhelyességi szempontból is aggályos; rossz nyelvérzékre vall, mert a használója nem érzi az előz jelentésében az elémegy fogalmát, ezért szükségesnek érzi az igekötő használatát. Nochdazu
helytelen az igekötőválasztás is, mert ilyen helyviszony nincs jelen azokban a körülményekben, amelyekre használjuk. Elé már megvolt, esetleg közé- lehetne jó, de minek, ha az elé- igésítve már mindent elmondott...
-
Pazolini
senior tag
válasz
Lacielvtárs #138916 üzenetére
Engem is érdekel, de minthogy egyszerre vsz. csak az AVR-t cserélte, indifferens.
Érdekes és gyors kábeltesztet végeztünk hifis barátommal leggagyibb rendszerén; Rotel 820 ax sztereó és egy mission polc (nem tudom, melyik). 2 vastag Neotech antenna IC kábelt és egy szintén drágább Belden 8402-t a gagyi 8412-es xarrá vert. Saját rendszerben a köv. napokban tesztelem ezt a kis gagyi Beldent... Ha bejön, ez megy a 7010 és az XTZ közé összekötőnek. Talán a Ref 3-as nagy Cantonok is szeretni fogják. Talán...
Ja, közben látom, h kollégánál is Cantonok szolgálnak. Azért Reference álló dobozokon is meghsllgatram volna ezt az ordító különbséget!
-
Pazolini
senior tag
válasz
Lacielvtárs #138704 üzenetére
Ne tudd meg, Lacikám!
Különben cserélheted az egész láncot mplayertől sztereó erősítőig. És kereshetsz a vályogház helyett egy bálteremmel rendelkező luxusingatlant hozzá... -
Pazolini
senior tag
válasz
Quetz #138559 üzenetére
Teljesen igaz, amit írsz. És nyilván nem az a fő cél, hogy osztogassuk el a csokoládét értelmetlenül és fejetlenül.
De tudható máskülönben, és a tapasztalat igazolja, hogy (komolyabb) befektetés nélkül hiába bravúrkodik az ember. Xarból nem tud várat építeni...python1: ma lövök pár fotót. Korábbiak vannak ugyan, de a kurrens állapotról egyelőre nincs. Azért ne várj olyan magazinba való letisztult "képet", mint ami nálad uralkodik a földszinten. Meglévő hasznos (és nekem kedves) bútordarabokkal operáltam, egy olyan könyvtárszobában, ami living roomként funkcionál. Itt már csúnyán és sértően-személyeskedően leszólták egyszer, de nem szégyellem...
-
Pazolini
senior tag
válasz
Ragadozó #138553 üzenetére
A haladó házimozihoz hozzátartozik jó néhány MILKA csoki elköltése, de sokszor ennél is több, és - ahogy Dorian mondta - a körültekintő tervezés is. Nem hiszem, hogy feltétlenül szakmaibb dolog egymásnak rendszerelemeket, illesztést, minőséget ajánlani (tulajdonképpen vételre); mint teoretikusan feszegetni a vétel problémáját - még ha ez egyéni szociális probléma is - , vagy elmélkedni a döntések hátteréről, a luxus filozófiájáról, ár-érték arányról, megtérülésről, jobb hang eléréséről, szobaakusztikáról, placebo-hatásról, minőségi mozizásról. Az elégedettség érzése, eladási kényszer, a csere-bere logikája, értelme stb. ugyancsak olyan dolgok, amik a mélyszerkezetben naturálisan színezik, festik át a házimozi-kérdés technikai és esztétikai hátterét. Még jó, hogy van ennek egy komoly etikai háttere...
Itt nem arról van szó, hogy a házunkról mesélünk vagy az asszonyról és a gyerekekről. És nem is teregetjük a szennyest. Csak eldiskurálunk egy igen-igen fontos háttérösszetevőről. Mi itt a gond? -
Pazolini
senior tag
válasz
Dorian #138548 üzenetére
...a gondosan, rengeteg idő-befektetésével összeválogatott cuccait az ember...
Pont erről írtam egy korábbi, sajnos időközben moderátori törlésnek áldozatul esett bejegyzésemben. Sajnálnám a befektetett energiát.
Ugyanakkor el tudok képzelni vis maior helyzeteket...Pont azért, mert semmi sem kiszámítható manapság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Autós topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Revolut
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged