- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
Tonyka 2 #156173 üzenetére
Nem azért kérdeztem mert mérni akartam a kanapé mögött, hanem mert béna volt a kép és azt hittem szemből látható a képen az illusztrált kanapé. Na mind1 ezen már túl vagyok.
Viszont nagyon melegszik a vas, az Onkyo biztos hogy nem melegedett ennyire pedig jó pár évig használtam. Valamit ki kell találnom, mert ez így nem lesz jó. Az igaz hogy zárt helyen van az erősítő, de nem gondoltam volna hogy ennyire melegszik. Szegény Oppo lejátszómnak is melege volt. A Gravitációt néztem meg, de nem volt gond. Majd valami ventit kitalálok oda.A hangzással egyelőre elégedett vagyok, nem piszkáltam a Level értékeket. Így ~60-65-ös hangerőnél jó a cucc. Szerintem jót tett neki a 6 pontos bemérés. Az Audyssey app szerintem jó, kár hogy a grafikonokból nekem nem jön át sok minden. Gondolom minél egyenesebb a görbe annál jobb.
-
dhcodoki
senior tag
válasz
Tonyka 2 #156176 üzenetére
Persze, lehet válogatni. Ha tervem összejön, akkor a jelenlegi felállás mellett passzív szubot fogok hajtani Behringer-el. Ebben az esetben azért nem Crown, mert fázisállításra lesz szükségem, ugyanis a szubot nem tudom közvetlen a front vonalra tenni. Attól 70-110cm-rel (helyzettől függ) hátrébb kell helyeznem. Ehhez elméletben 90 fokos, de gyakorlatban lehet 180 fokos fáziseltolást kell alkalmaznom. (szóval a polaritás csere nem biztos, hogy megoldás lenne) A Behringer tudja, de őrült nagy ventilátor zaj mellett. Így egy kis DIY átalakításra szükségem lesz.
-
Joshi
titán
-
-KP-
addikt
válasz
Tonyka 2 #156162 üzenetére
Jött egy komment, hogy haladó topikba nem kellene a külsőségekkel foglalkozni. erre írtam egy poénos beszólást, hogy akkor PA-t a nappaliba. Jött bajnokpityu, hogy minden PA szar. Ami azért nagyon nem igaz. Ilyet sehol nem írtam, hogy minden hifis termék kuka. Úgyhog kérlek ne adj olyan szavakat a számba, ami nem hangzott el
Ha megnézed, egy jbl c211 700 euró per darab, egy kcs s1200, s1500 is akörül van, vagy még kevesebb. Mit tudsz emellé tenni újonnan házimozis termékekből? Alig több ez az ár, mint egy hype márka belépő sorozatú legkisebb, vagy esetleg egy lépcsővel feljebb levő állódoboza. Valószínűleg igen röhejes lenne a a kettő közti különbség. Szóval igenis meg van az az ársáv, ahol igen brutál ár/érték arányt nyújtanak ezek, nem horror áron. Persze nyilván egy több milliós Revellel, vagy Focallal szinte mindegyikünk elmozizna. Vagy mindenki helyettesítse ide a kedvenc márkáját...
Erősítés ugyanez, crown xls-ből 6 csatorna meg van 400 ezerből (most továbbra is új árakról beszélek). Senki nem mondja, hogy egy emotiva upa nincs ilyen jó, na de mennyiért?
A PA nem most lett király, már régóta az, csak szokás szerint ide minden évekkel később gyűrűzik be. Csak számomra az a fura, hogy nyugat európaiak, amerikaiak, akik sokkal többet keresnek nálunk simán használják ezeket a termékeket, a magyar meg totál elzárkózik tőle.
A lekerített magas alatt gondolom az X-Curve szabványt érted, ezt egyre kevesebb modellben alkalmazzák, ill nem ritka az se, hogy kapcsolóval lehet ki be kapcsolni.
-
python1
veterán
válasz
Tonyka 2 #156162 üzenetére
Senki sem mondta,hogy a mázi használatra készült elektronika nem lenne jó,de lássuk be terjed erősen,nem kell ecsetelni a külföldi oldalakat,hogy ezekkel a technikákkal van tele.Nekem sem lesz,de amit hallottam eddg, semmilyen hiányérzetem nem támadt az otthoni szórakoztató elektronikai tömegcuccokhoz képest.
-
WaterWave
veterán
válasz
Tonyka 2 #155645 üzenetére
hiába ömlik belőled az onkyo "adott típusáig" tartalmazó sározása, attól még jó erositok...
Írtam, hogy nálam nem volt hiba, de azt is írtam, hogy tudok a hibáról és rengeteg készülék meghibásodott...
Viszont rengeteg mai napig mukodik, vagy javítás után teszi mindezt... Kicsit fújd ki magad.... -
bajnokpityu
félisten
válasz
Tonyka 2 #155244 üzenetére
E15HPt máshol hallhattál
Nálam akkor jártál, amikor a 370Wos erősítős sima F15 volt.
Az E15HP abban különbözik, h kisebb a doboza, és 370W helyett 600W az erősítő, és a motor is nagyobb disznó. Elég volt a sima is, csak kiénekelték a szobámból, és hát akkor nézzük meg a nagytesót. -
-KP-
addikt
válasz
Tonyka 2 #153505 üzenetére
Igazad van, P.Roland írta, de a te topikodban
"Én kb. egy évvel ezelőtt a miniDSP DDRC-24-et próbáltam az otthoni házimozi-rendszerbe illeszteni. Jól használható kis kütyü volt, rugalmas és könnyen konfigurálható, ment rajta a Dirac, viszont a miniDSP-n belüli extra A/D → D/A konverzió, valamint a plusz kábelezés számomra már túl sok alapzajt generált a láncban. Túlbonyolítottnak is éreztem a kapcsolást, így az egész végül ment a levesbe."
-
python1
veterán
válasz
Tonyka 2 #152816 üzenetére
Tehát nem volt rsszabb mint a dedikált eszközök?Most ez érdekelne,hogy engem is nem-e csak a fülem csap be,szó sincs arról,hogy mindenek felett állna,de nem érzem,hogy hiányozna a dedikált processzor.De lehet,hogy kiszeretek belőle ha hallok valahol jobbat,eddig ez nem történt meg.Pedig hallottam pár nálaménál jobbnak hitt rendszert.
-
windlord
őstag
válasz
Tonyka 2 #152431 üzenetére
Es BullZeye:
Azert mert kicserelem a gyari szart (mert az, kb 0.3mm keresztmetszet), hat attol ha rosszabb lesz, azon meglepodnek.
Foleg, mert Hivox tuningolja az ES szeriat szinten ezekkel a dolgokkal.A crossoverben ami gyari alkatreszek vannak, azok alapban vicc targyat kepzik.
Most, hogy szetbontottam mindenkepp cserelnem muszaki fejjel, mert igenytelen.Ha meg rosszabb lesz, akkor meglepodok es elegetem a muszaki vegzetsegeim
Itt azert kabel csere es alkatreszek csereje nem fogja megutni a 10k koltseget...
Asszem hivox 20kert tuningolja, es axv - en nagy huha van a munka vegen.
-
BBéci
legenda
válasz
Tonyka 2 #152319 üzenetére
Igen, egyénenként változik.
Van egy nappalim, amibe csak akkor teszem be a lábamat, amikor zenehallgatás, vagy filmnézés a cél. A redőnyök leengedését, felhúzását és a takarítást kivéve. Tehát ez egyéni igényt elégít ki.
Nem akarok senkit ilyenre rábeszélni, mindössze egy lehetőségként említem. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Tonyka 2 #151650 üzenetére
nem lehet, h a crown miatt fájt a füled?
JBLt JBL elektronikával hallottam szólni Törökbálinton, elég kemény hangerővel, de nekem nem fájt a fülem tőle. sőt, pont azt irigyeltem, hogy hangerőn se esett szét, nem keményedett fel, irdatlan tartaléka volt még ott is, ahol az enyém már szétesne.Más bajom volt vele, de ezt elismerem, ez nem volt semmmi.
-
törölt tag
válasz
Tonyka 2 #150850 üzenetére
Csupán egy pár gondolat volt, semmi rosszat nem akartam ezzel mondani.
Mit kell egyből amperkodni???
" Többször átrágtuk már odaát"
Nagy ívben teszek rá, hogy kivel mit rágtál át...
" Szóval sztem nem érdemes belemenni, h mennyire nincs is szűkség jó hangra, ha jó a történet."
Ki mondott ilyet??
-
törölt tag
válasz
Tonyka 2 #150837 üzenetére
Ez a lista sajnos erősen hiányos. Inkább valami nagy torrent oldalon érdemes rákeresni az "atmos" kulcsszóra, és elcsodálkozik az ember, hogy mennyi film van már Atmosban.
Magyar hangkeverésnek inkább a Saul fia lehet egy referencia...
Jigsaw04: Ezeket a filmeket inkább a tartalma miatt szeretjük, mint hangkeverés szempontjából.
-
törölt tag
válasz
Tonyka 2 #150828 üzenetére
Nem arra értettem, csak belinkeltem még azt a demó-lemez listát kiegészítésként a te listádhoz.
Az szerintem nyilvánvaló, hogy ezek a bizonyos demók pont hogy blockbuster filmekből fognak származni, és a demó-lemezekre is ezek kerülnek rá, hiszen ezekben a filmekben általában több a potencia, a lehetőség hangkeverés szempontjából.
Azt nem mondanám, hogy az Atmos filmek 99%-a blockbuster, sok kivételt tudnék mondani...
Amiről beszéltem, hogyha nekem kéne összeállítanom egy demonstrációs lemezt, akkor valószínűleg olyan filmjelenetek kerülnének rá, amikről sokan nem is tudják hogy léteznek, és valószínűleg egyik sem lenne blockbuster. Természetesen nem biztos, hogy jobbak lennének ezek, ezt nem jelenthetem ki, csak nekem jobban bejönnek az ilyen kevésbé ismert, de jó dolgok.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Tonyka 2 #150818 üzenetére
Akkor bedobom a saját demólistám, nem mind sub, van közte dinamika, vagy csak simán jó hangmunka:
Bolt (2008): 0:00 - 10:24
Deadpool (2016): 10:00 - 13:18
Death Race (2008): 0:00 - 4:10
Iron Man (2008): 1:18:30 - 1:24:40
Jumanji - Welcome to the Jungle (2017): bármi
Knowing (2005): 38:23 - tudni fogod
Mad Max - Fury Road (2015): 0:00 - 3:26
Oblivion (2013): 4:00 - 8:40
Ready Player One (2018): teljes chapter 2
Resident Evil - The Final Chapter (2016): 01:16:40 - 01:18:30
Serenity (2005): 8:00 - 14:50
The LEGO Batman Movie (2017): 0:00 - ameddig akarod
Transformers (2007): 39:00 - 44:50, 1:55:23 - 1:56:46Front subokhoz Scorch Trials végén a balhé LFE mute-tal
Solo_TLR-C-2D_S_HU-XX_HU_51_2K_DI_20180408_DTB_IOP
AlitaBattleAngel_TLR-6-Dec_S_HU-XX_HU_51_2K_TCF_20180719_EKN_IOP_OV
X_TLR-1_S_HU-XX_51_2K_20180829_FFX -
törölt tag
válasz
Tonyka 2 #150818 üzenetére
Ez a lista helytálló, de megint a blockbuster filmekről beszélünk, amit már valószínűleg mindenki látott, mindenki ismer, és lerágott csont az egész.
A legjobb élményeim egyáltalán nem blockbuster filmekhez köthetőek, inkább a kevésbé ismertekhez, és általában meg is szoktam lepődni ezen.
De elég sok demó-lemez tölthető le az internetről, DTS vagy Atmos demók is, ezeket is minden évben kiadják.
Ezeket a demo-lemezeket itt lehet megnézni, akit érdekel: [link]
-
gago1975
őstag
-
gago1975
őstag
válasz
Tonyka 2 #150665 üzenetére
Szia.
A sorrend az Onkyo-nál attól függ, hogy milyen funkciókat, szolgáltatásokat keres az ember, mennyire fontos, hogy megelégszik a HDMI 1.4-el vagy kell neki a HDMI 2.0-ás csatlakozás ezáltal tudja a real 4K-t továbbítani a TV felé vagy csak felkonvertált legyen.
Én személy szerint a nagyon régi HDMI 1.3-as erősítőket már nem venném meg, messziről elkerülném.
Tehát a Onkyo TX-NR906, Onkyo TX-SR875, a Marantz SR6003 alapból off.Nem mellesleg amit írtál (A 906 a legkomolyabb ezek közül) egy blődség, mind minőségben mind tudásban a TX-NR1008-as bőven a TX-NR906 felett van.
Korban is fiatalabb, 2 év innovációs különbség is van kettő között + a magasabb osztály (10-es sorozat)A kérdés sokkal tisztább ha az ár/érték arányt, illetve a felhasználási igényt vesszük.
-
tomyka74
senior tag
-
WaterWave
veterán
válasz
Tonyka 2 #148385 üzenetére
Értelek..
Én ha dolby digital akkor ugy hallgatom, van ott minden földi jó, de dinamikán a sima jön át, vagy esetleg ha meg van spékelve a surrounddal. Dts-nél ugyanez...
TrueHD-t meg ami a csövön kifér, és azt se kevergetem.
Ha meg majd valakinek gond lesz, akkor fogja és visszarakja az eggyel korábbi firmware-t a vasra. Ami 10-én kijött a malacokra firmware abban keverheted napestig, nincs tiltva, viszont az airplay2-nek örülök. -
arcitec
addikt
válasz
Tonyka 2 #148362 üzenetére
Ezt lehetne bővebben? Ugyan is egy filmen ott van többnyire mindkét sáv pl : DTS-HD Master Audio: angol (7.1), Dolby Digital: magyar (5.1). A RZ900-on eddig sem lehetett "keverni" a módokat. A Dolby megy Dolby Surround módban, a DTS-HD pedig Neural:X módban. A Marantz tudja "keresztbe" pl DTS forrást tud Dolby Surround módban? Na ez fura ha így lenne és mi értelme. Speciel nem is csodálkozom ha a Dolby erre úgy jár el ahogy fentebb írva van.
-
Vendettahc
tag
válasz
Tonyka 2 #148286 üzenetére
Igen, az engem sem zavar hogy szigorítottak, mert én nem szoktam ezzel trükközni, 5-6 éve volt utoljára villámkár, akkor is kijöttek, mindent rendben találtak, 3 hét múlva jött is a pénz (nem volt nagy akkor sem a kár), de amikor az általad írt eset jön szóba, hogy a sok kamu miatt már téged sem vesznek komolyan, az nem olyan jó.
Most is csak a Marantz miatt idegeskedek, ha csak a HDMI boardot cserélik és fizetni kell, ez van, de más nagyobb baja ne legyen. A héten elvileg ki is derül.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Tonyka 2 #148248 üzenetére
"A szeretett márka csúcsának a meghallgatásának az eredménye már eldől jó előre 10/10 embernél."
Ez szerintem nem így van. Nálam pl. egy jónak gondolt cucc mondható hogy inkább még hátrányból is indul, egy nem ismerthez képest; mert azt amitől sokat várok azt még kritikusabban hallgatom; alapból túlzottan nagyok az elvárásaim irányába. Többször csalódtam már olyan dolgokban amiket szerettem volna birtokolni (nem kell értékes dolgokra gondolni).(#148251) VoidXs
Akkor te nem láttad az említett Lamborghini-s videót. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Tonyka 2 #148246 üzenetére
A Focal okosan csinálja, hogy a csúcsmodelljének kilőtte az árát, miközben a többi normális szinten mozog a konkurenciához képest. Hülye lenne nem így tenni, az a kétévente egy eladott pár rengeteget hoz a konyhára. De ettől még az anyagköltség és gyártás (1-2 millió nagyon jó szívvel) + K+F (10 millió biztos nincs) nem lesz annyi, hogy darabja 50 millióért legyen listázva. Teljesen jogosan várja el az ember, hogy a valós gazdasági értékén, 5 millió körül menjen, mert az 50 kb. azt jelenti, hogy ott már tényleg nem kellene érezned, hogy csak hangszórót hallgatsz, holott nagyon érzed. A másik, hogy a felvételek minősége soha nem tökéletes, benne van a mikrofon hibája, a környezet, a kvantálás, zaj, stb.
A Lambo más, azért 120 millió, mert azt a vezetési élményt senki nem adja sokkal olcsóbban, hiába csapnivaló más tulajdonságaiban (különösen szervizelhetőségben). Erről a Prezi vezetője szokott nagyon jó beszédeket mondani, hogy jó volt sportkocsit venni, de marad a Fordnál. Persze autóból is létezik az AQ kategória, ami csak azért jó, mert drága, pl. a Mercedes S-ek. Vezettem jobb Hyundai-t, de valakinek biztos megérnek 100 misit azok a székek.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Tonyka 2 #148248 üzenetére
Szamtalan focalt szidtam mar, es ugyanugy elaleltam mas markak elott, szoval nem tokeletes a hasonlatod. Az meg h a high end draga? Csinald jobban. Nekem akkor is tetszett pl a lumin, amikor nem volt brand, en rad szavazok, ha tudsz jobb ar erteket eloallitani, mint a nagyok. De amig ez nem megy, addig nem mondhatod, h draga. Az h neked nem eri meg az utolso kis plusz, mas kerdes. De amig pont az a kicsi kene, addig fizetni fogsz.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Tonyka 2 #148246 üzenetére
Nah, ha már a grandet hozod szóba. hallottad már normálisan kiszolgálva? eskü képes a 43M doboz jó ár/értékű lenni. Pl, amikor kb úgy szól, mint a másik 160millás. És igen, én lef*stam bokámat anno a naim statementtel hajtott grandek előtt.
mig pl a jbl nagymoziban ez nem jött össze. valóban irdatlan hangnyomást tud kipréselni magából erőlködés nélkül, de se valóságérzetre, se hangszinekre nem volt jó. hiába mérték sokszor azt a szobát.
és szerintem nem teljesen hülyeség nagyobb márkák esetén nézni az árat. Az, hogy egy mocsok drága cucc 1-2 láncban nem hozta azt a szintet, amit egy olcsóbb, még nem jelent semmit. Az csak annyit jelent, h abba a környezetbe nem illik. nem többet. Amikor megállapítják az árat nem azt nézik, h mennyi előállítani, hanem, hogy a többiek azt a hangot kb mennyiért adják. Aztán persze lehetnek meglepő tapasztalások, és pl a használt piac jól korrelál a minőséggel.
-
lemmy9
őstag
válasz
Tonyka 2 #148020 üzenetére
Persze értem, és igazad is van, de az átlag konzumidiótát nem győzöd meg. Vagyis nem mindet. Én próbáltam sok embernek, sőt haveroknak tanácsot adni, aztán totál saját fej után menve mutatta az új bögreszettet, full hangerőn, vigyorogva.
Ahogy látható minket is próbál meggyőzni, de főleg magát valami kapaszkodóval.
-
BBéci
legenda
válasz
Tonyka 2 #147877 üzenetére
Rendben, elhiszem, hogy érdekes fül rágógumi lesz belőle, amin el lehet csámcsogni.
A semmiből valami előállítását nem tudom (teljes mértékben) elfogadni, azt vallom, amit a hangmérnökök 5/7.1-re kevertek, az szóljon úgy. Akinek tetszik, kedves egészségére, és "pörögjön a gazdaság"! Így lehet 4-5 éves, makulátlan állapotú vasakat megvenni az eredeti áruk negyedéért, ötödéért, mert nem dekódolnak Atmost, DTS:X-et, Aurót, nem megy át rajtuk a HDR.Előbb említettem a 3D-re konvertálást, azt is kár lenne lógva hagyni?
Zenéket miért nem? Biztosan izgalmas lehet, amikor a fejed felett szól a gitár.
-
BBéci
legenda
válasz
Tonyka 2 #147667 üzenetére
A duplát nem venném egy kalap alá a passzív membránossal. Előbbi semmivel nem pontatlanabb, mint az egy membrános zárt.
(#147666) Quetz
Az SVS SB-1000 végfoka mitől jobb, mint az ELAC SUB 2070-é? Attól, hogy papíron több wattos? Mindkettőt több hétig használtam, ezért olyat mondj, amit nem vehettem észre.
A kettő között óriási a szakadék, a SUB 2070 SVS ellenfele az SB-4000 lehetne. De mivel az ELAC sokal olcsóbb, egyértelműen azt választanám. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Tonyka 2 #147667 üzenetére
Az SVS-nél is kb. ugyananyiért kapod meg a (valóban) jó hangot, mint másoknál .... csodák ott sincsenek. 2db fele annyiba kerülő sub soha nem fog olyan jól szólni, mint egy 2x drágább, max. "egyenletesebb" lesz a több....
(mellesleg: pont tegnap hallgattunk össze 4 db Elac Debut S10eq-t és 1 db 2070-et, ahol egy dologban a sok sub, minden másban az utóbbi nyert .... de ha már (viszonylag) olcsón keres valaki jó mélyládát , amiből 2db (vagy több) is megfizethető, akkor pl. jelenleg a Canton 1200R még mindig verhetetlen szerintem ....
)
-
robi-k
őstag
válasz
Tonyka 2 #147281 üzenetére
Félreértettél, arról írtam, hogy nálam a szoba kis mérete miatt túl kicsi lenne a távolság a proji és a vászon között, ami gondot okozhat a megfelelő méretű vetített kép megjelenítésében több projektortípus esetében is.
Bár műszakilag vannak már olyan megoldások, amelyeknél a proji akár a vászon alatt is elhelyezhető, de élőben még nem láttam ilyen projektort (meg elvben ezek nem is házimozi projektorok), és az áruk sem éppen baráti. -
Beni2360
félisten
válasz
Tonyka 2 #147281 üzenetére
A hétvégén voltam egy jó kis demón, majdnem akkora képet néz közelebbről, mint én. - csak ő nem 2 órán keresztül ül és nézi folyamatosan azt a méretet. Igen is fárasztó nagy képet nézni főleg ha szeretnél minden oldalrészletet is érzékelni. Ha bámulok középre a fő attrakcióra és csak térlátással látom a széleket az nem az igazi. Szvsz.
-
Dorian
félisten
válasz
Tonyka 2 #147267 üzenetére
Akik nem szeretnek teljes sötétségben mozizni, azoknak általában LCD kijelzőjük van, ahol a kontrasztot a teljes sötétségben szükségeshez képest kénytelenek feljebb állítani, hogy a rossz feketeszint miatt mégis legyen valami kvázi-kontrasztarány. Úgy viszont a fehér fényesség mértéke zavaró, így háttér-világítanak, ami persze meg filmélmény szempontjából zavaró.
-
törölt tag
válasz
Tonyka 2 #147261 üzenetére
" Fel nem foghatom mi a bánatnak kell filmnézés közben a kapcsolat a külvilággal. Ki a fene akar a lakás bútorzataiban gyönyörködni miközben filmet néz. Vagy félnek a sötétben, mi van akkor a moziban? A sötét szerves része a mozizásnak. Megadja a hangulatot, a nyugalmat, esélye van közben beszippantani a filmnek. Csak te, és a vászon. Nem én, a tévé, a lakás, meg a szomszédban kamatyoló páros, ha éppen nem húzta le a redőnyt.
Szóval nem értem azokat akiknek ez a világosban filmnézés a fétise"
Egyszerűen zavar, nyílvan igazad van, hogy sötétben az ideális, de nekem jobb ha van egy kis fény...
Moziba sem szeretek járni, mert idegesít a sötétség, a remegő kép, az üvöltő harsány hang, no meg a többi ember...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Tonyka 2 #146733 üzenetére
az, h irdatlan kamu, amire felfújták ezt a dieseltémát. kellett a fenének a commonrail, amúgy nem lenne ezekkel nagy gond. ellenben sztem kiakadnának a műszerek, amikor a környéken mindenki begyújt a kandallóba.
az más kérdés, h városba tényleg nem poen a diesel, kvázi sose melegszik fel üzemi állapotra. vagy a benyásoknál a közvetlen befecsi óta kormos a kocsink kipuja, érdekes előtte sose volt.
nembaj, majd veszek ződrendszámot, h ingyen parkoljak az 5kerbe
(#146665) BBéci : mégis gyártanak méteres diamond hdmit. szerencsére.
-
-
BBéci
legenda
válasz
Tonyka 2 #146043 üzenetére
108-115 dB nálam is összejön, ami nagyrészt a mélynyomónak köszönhető.
Igazán ütős, dinamikus hangzást az Arcam AVR500 és valamelyik régi Denon AVC-A1 tudott nálam, 22 négyzetméteren produkálni, no meg természetesen az elő/végfok párosok: Arcam, Marantz, NAD, Yamaha.
Az is tény, hogy a Marantz SR7011 sem tűnt annyira gyengének, mint ahogy sokan állítják. -
boroskarcsi
tag
válasz
Tonyka 2 #145833 üzenetére
Megerősítem.
Nekem is volt 717-em, el is szállt a panel.
Akkoriban a forgalmazó honlapján kiemelt értesítés volt kirakva, mivel tömeges volt a probléma, hogy NEM garanciális a javítás! nekem 120-at mondtak rá, (totel) egy XI. ker szerviz, nevét már nem tudom meg 95-öt.
az volt a nagyon nagy mázlim, hogy Németországból rendeltem és képzeljétek el, ott már akkor is garanciában javították.
Írtam nekik,visszaigazolták a gyári szám alapján és annyi költségem volt vele, hogy kiküldtem dhl-el. 6000 Ft-ba fájt.
Kicserélték és visszaküldték..
szóval a sokat szidott "fejlettebb" nyugaton megkaptam azt ami a fogyasztónak jár. -
robi-k
őstag
válasz
Tonyka 2 #145833 üzenetére
Sajnos nem csak az Onkyot érintette/érinti a forrasztásból adódó hiba, érintett még az Integra, Pioneer, Yamaha és Marantz modellek is - igaz ez utóbbiak esetében jóval kevesebb darabszámot érint).
A hibák túlnyomó részét a DSP és/vagy annak forrasztása adja, érintett típusok:001
TMS320C6745CPTPA3
002
TMS320C6745CPTPD4
003
TMS320C6745CPTPT3
004
TMS320C6747BZKB3
005
TMS320C6747BZKB4
006
TMS320C6747BZKBA3
007
TMS320C6747BZKBAS
008
TMS320C6747BZKBD4
009
TMS320C6743CPTPT3
010
TMS320C6745CPTPA3
011
TMS320C6745CPTPD4
012
TMS320C6745CPTPT3
013
TMS320C6747BZKB3
014
TMS320C6747BZKB4
015
TMS320C6747BZKBA3
016
TMS320C6747BZKBAS
017
TMS320C6747BZKBD4
018
TMS320C6743CZKBT2
019
TMS320C6745CPTPA3
020
TMS320C6745CPTPD4
021
TMS320C6745CPTPT3
022
TMS320C6747BZKB3
023
TMS320C6747BZKB4
024
TMS320C6747BZKBA3
025
TMS320C6747BZKBAS
026
TMS320C6747BZKBD4
027
TMS320C6743CZKBT3
028
TMS320C6747BZKBT3
029
TMS320C6747BZKBT3R
030
TMS320C6747CZKB3
031
TMS320C6747CZKB4
032
TMS320C6747CZKBA3
033
TMS320C6747CZKBD4
034
TMS320C6747CZKBT3
035
TMS320C6743BPTPA2
036
TMS320C6743CPTPT2
037
TMS320C6747CZKBT3R
038
OMAPL137BZKB3
039
OMAPL137BZKB4
040
OMAPL137BZKBA3
041
OMAPL137BZKBD4
042
OMAPL137BZKBT3
043
OMAPL137CZKB3
044
OMAPL137CZKB4
045
OMAPL137CZKBA3
046
OMAPL137CZKBD4
047
OMAPL137CZKBT3
048
AM1705BPTP3
049
AM1705BPTP4
050
AM1705BPTPA3
051
AM1705BPTPD4
052
AM1707CZKBA3
053
AM1705CPTP3
054
AM1705CPTP4
055
AM1705CPTPA3
056
AM1705CPTPD4
057
AM1707CZKBT3
058
AM1707BZKB3
059
AM1707BZKB4
060
AM1707BZKBA3
061
AM1707BZKBD4
062
AM1707BZKBT3
063
AM1707CZKB3
064
AM1707CZKB4
065
AM1707CZKBD4
066
D802K003BPFP250
067
D805K003BPTP266
068
D805K003CPTP266
069
D808K003BPTP300
070
D808K003BPTP400
071
D808K003BPTPT400
072
D808K003CPTP300
073
D808K003CPTP400
074
D808K003CPTPT300
075
D808K013BPTP300
076
D808K013BPTP300Z
077
D808K013BPTP400
078
D808K013CPTP300
079
D808K013CPTP400
080
D803K003BPFPT250
081
D805K003BPTPT266
082
D807K003BPTP300
083
D807K003BPTPT266
084
D807K013BPTP266
085
D807K023BPTP266
086
D808K003BPTP456
087
D808K003BPTPT300
088
D805K013BPTP266
089
D810K003CZKB300
090
D810K003CZKB400
091
D810K003CZKB456
092
D810K003CZKBT400
093
D810K013CZKB300
094
D810K013CZKB456
095
D810K023BZKB300
096
D810K023BZKB400
097
D810K023BZKB456
098
D81YK113BZKB456
099
D81YK113CZKB300
100
D821K003BPTP375
101
D810K013BZKB400
102
D810K013BZKB456
103
D810K013CZKB400
104
D81YK113BZKB300
105
D81YK113BZKB400
106
D81YK113CZKB400
107
D822K003BZKB456
108
D822K003CZKB456
109
D828K003BPTP300
110
D828K013BPTP400
111
D828K013CPTP400
112
D830K003BZKB300
113
D830K003BZKB400
114
D804K003BPFPT250
115
D805K023BPTP266
116
D821K003BPTP456
117
D821K003CPTP456
118
D822K003BZKB375
119
D828K003BPTP400
120
D828K003BPTP456
121
D828K003BPTPT300
122
D828K003BPTPT400
123
D828K013BPTP300
124
D828K013BPTP456
125
D828K023BPTP300
126
D828K023BPTP400
127
D828K023BPTP456
128
D830K001ZKB300
129
D830K003BZKB456
130
D830K003CZKB300
131
D830K013BZKB300
132
D830K013BZKB300Z
133
D830K013BZKB400
134
D808K003CPTPT400
135
D808K013BPTP375
136
D808K013BPTP456
137
D808K023BPTP300
138
D808K023BPTP400
139
D808K023BPTP456
140
D810K003BZKB400
141
D810K003CBZKBT300
142
D808K013CPTP456
143
D808K013CPTPT300
144
D808K013CPTPT400
145
D808K023CPTP400
146
D80YK113BPTP400
147
D80YK113CPTP400
148
D810K003BZKB300
149
D810K003BZKB456
150
D810K003BZKBT300
151
D810K003BZKBT400
152
D810K003CZKBT300
153
D810K013BZKB300
154
D804K003BPFP250
155
D830K013BZKB400Z
156
D830K013CZKB400
157
D830K013CZKB400Z
158
D830K013CZKB456
159
DH808K003CPTP300
160
D802K003BPFPT250
161
D803K003BPFP250
162
D805K003BPTP300
163
D807K003BPTP266
164
D830K003BZKBT300
165
D830K003BZKBT400
166
D830K011BZKB300
167
D830K011ZKB300
168
D830K013BZKB456
169
D830K013CZKB300
170
D830K023BZKB300
171
D830K023BZKB400
172
D830K023BZKB456
173
DH808K003CPTPT300Pioneer esetében a D810K013BZKB4 chipek.
Yamaha 2067/3067 esetében a D81YK113BZKB300 (DA810 jelölésű) chipek.A javítás során a forrasztás nem mindig jár sikerrel, mivel a Kínai OEM gyárban (ahol készítették ez Onkyo, Integra, Pioneer és Yamaha erősítőket) olyan vegyileg agresszív ólommentes forrasztóanyagot alkalmaztak, ami egyszerűen feloldotta ("megette") a nyák réz fólia vezetőrétegét - lényegében a DSP chip levétele után szembesültünk azzal, hogy nincs mihez újraforrasztani az új chipet
Ezért nem akarták felvállalni tömegesen a garanciát, nagyon sok terméket érintett/érint a hibaA jó hír, hogy már változtattak a gyártási technológián, és már elvben (?) az új gyártású modelleknél nem lesz ilyen, forrasztásból adódó hiba. Na majd meglátjuk...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Revolut
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged