Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Csalók a Facebookon.De ennyi???
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A fénynél gyorsabban
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Asszociációs játék. :)
- VodkaTV kiegészítő Kodira
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krissz80
senior tag
-
bkercso
nagyúr
válasz Krissz80 #48304 üzenetére
Igen, az erősítőkben is csak kapcsüzemű lehet, és éppenhogy olcsóbb, mert kisebb trafó kell hozzá, kevesebb réz telercseléssel. Ezért hozták ezt a szabályozást.
És szűrve semmilynen problémát nem okoz, csak hát én gyári készüléket még nem láttam, amiben megfelelően szűrik. (Értsd: számomra is megfelelően. )kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Krissz80
senior tag
válasz bkercso #48305 üzenetére
"És szűrve semmilynen problémát nem okoz, csak hát én gyári készüléket még nem láttam, amiben megfelelően szűrik. "
Erre mertem volna fogadni.
Amúgy biztos lesz olyan típus amibe már beteszik azt a pár ezer forintos szűrőt, csak jól meg is kérik majd az árát.
Amúgy csak az anyagigény miatt hozták ezt a szabályozást?
Én úgy gondolnám inkább a fogyasztása, illetve a konverziós vesztesége kevesebb a kapcsüzeműnek, ezért tiltják ki a pazarlóbb trafósokat.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz vodkaboy22 #48306 üzenetére
Viszont nem kell mindenhol szűrni. Pl. egy visszacsatolt erősítőnél nem tragédia, ha a nagy teljesítményű végfoknál nem szűrsz, csak az azt dirigáló OPÁ-nál, ami meg már filléres dolog.
Ehhez viszont legalább egy zuhanyzás erejéig el kellene gondolkodni egy erősítő működésén. (Na jó, nekem is nagyon sokára esett csak le a tantusz.)Krissz80: Én úgy gondolnám inkább a fogyasztása, illetve a konverziós vesztesége kevesebb a kapcsüzeműnek, ezért tiltják ki a pazarlóbb trafósokat.
Ez is igaz.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
vodkaboy22
addikt
válasz bkercso #48308 üzenetére
Ehhez viszont legalább egy zuhanyzás erejéig el kellene gondolkodni egy erősítő működésén. (Na jó, nekem is nagyon sokára esett csak le a tantusz.)
Szerinted a High-end gyártók csoda tervező mérnökei fürdenek??? Nagyon tévedsz ők szűzlányok tejéből készített folyékony szappannal kenegetik magukat óránként...
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
bkercso
nagyúr
válasz vodkaboy22 #48309 üzenetére
Igaz, minek gondolkodni, ha így is megveszik (ld. HDVD800).kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
titán
Firewirehöz sose volt rendes windows támogatás. Csak akkor működik, ha a gyártó ír saját drivert. Thunderbolt dettó. Lynxen kívül senki sem írt TB drivert Win alá. Mac alatt FW és TB2 is drivermentes. USB óta ez lesz az első, ami driver nélkül működni fog Win alatt.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
bkercso
nagyúr
válasz Crondore #48315 üzenetére
Biztos, hogy rendben van a ház földelése? Ha megfogod a konnektor földsaruját és a számítógépházat, túléled? Engem rázott már meg így gép (120V-ra töltött kondi sült rám, nem lett bajon, igaz, csak a kézfejemen folyt keresztül az áram.) Vacak tápok tudnak ilyet produkálni, hogy kiül a félhálózat a házra...
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
fericske
addikt
Meglett a Korg, kicsit olcsóbban is ráadásul, még 5 fontot elengedett - csak úgy, nem szóltam egy szót sem - az 50-ből, arra hogy nyitott dobozos a termék - ami egyértelmű, mivel bemutató darab volt.
Jó, fasza, jobb az E10-nél, de azért nem egyértelműen hulladék a kis FIIO az eredeti háromszoros árat tekintve.
Azokkal a fülesekkel amikkel rendelkezem, egy normál áras meghallgatás után az E10-et hoztam volna el.Na persze így, ebben a formában, hogy még olcsóbb is volt az E10-nél, örülök mint majom a tökének
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Egy nekem egész érdekes koncert hangosítási élményem volt.
Közép tájt ültem és volt tér a hangfalakon túl jobbra és balra is. A magasakat és a közepeket elektroakusztikus gitár és zongora alapján tudtam volna belőni, de annyira nem vagyok biztos már az ilyenekbe... az én rendszerem szintjét elérte, kiemelve nem voltak. A prímeket a mély és a mély közép vitte, nem hallottam ilyen jót eddig sehol sem. Gyors volt, 20Hz-ig simán lement - természetesen nem hangszerekkel -, lehetett érezni testtel, de egyébként semmilyen kiesik a mellkasod hatása nem volt, nem rezegtetett szét más objektumokat és akusztikai vagy egyéb kiemelési gond sem volt. Az Aréna Plaza IMAX mozi mélye ehhez képest nem annyira jó, talán a kis térben nem tudnak kifutni a frekvenciák A dinamika, ahol engedték néhány helyen, olyat vágott, hogy olyat szintén nem hallottam még.
A koncert után semmilyen fül bajom, illetve zúgásom sem volt füldugó nélkül, pedig elől fele voltam és nagyon hangosnak éreztem a zenét. Voltak dinamikában széttrancsírozott részek is, de recsegés, illetve erő elfogyás és hasonlók sose. Gondoltam is rá közben, hogy kár, hogy nem hoztam a füldugót, mert baj lesz a végén, de ahogy elhallgatott a zene semmi nem történt, ennyire fülkímélő koncerten még nem voltam sose
Úgy néz ki, hogy megéri kimenni külföldre koncertekre. Ha lesz még lehetőségem, arra járok, akkor mindenképp újra megyek.
-
Bodz
nagyúr
Szerintetek ki foglalkozhat pcie aes kártya javítással az országban?
-
Bodz
nagyúr
válasz Montesantos #48325 üzenetére
Koszi.
(#48326) schawo: Igen torz hangja lett. Nagyítóval neztem at, de semmi sérülés, vagy egesnyom. Mas gépben is kipróbáltam, ugyanez. Szoval tanácstalan vagyok.
-
robi-k
őstag
Sziasztok,
Hallott már valaki Proceed Madrigal (Mark Levinson) DAP (Digital Audio Processor) DAC-ot (tartalmaz 2db 18 bites AD1864N-K R2R tip. DAC IC-t és PMD100 digitális szűrőt)?
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Jack hosszabbítóból (male to female) milyen tudnátok ajánlani, ami nem (igazán) ront a hangon, és olcsó?
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
Bodz
nagyúr
válasz korpicschess #48332 üzenetére
Milyen hosszu kell, mi szamit olcsonak?
-
korpicschess
veterán
-
szakibá...
senior tag
válasz korpicschess #48334 üzenetére
Milyen rendszerben, milyen fejhallgatóval sikerült megállapítanod, hogy a jó hang borzalmassá vált 5m hosszabbítótól? Milyen módszerrel tesztelted? Komolyan kérdezem.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
korpicschess
veterán
válasz szakibá... #48335 üzenetére
AKG K551. Legszembetűnőbb az volt, hogy eltűntek a mélyek. A fülemet használtam ennek megállapítására. (de tényleg egy kb 350 Ft-os szövet borítású Aliexpresses kábelről van szó)
[ Szerkesztve ]
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
.DLL
veterán
válasz korpicschess #48336 üzenetére
Úgy látszik a hosszú kábel ennek a típusnak a mélycsapdája, mert a K550-ben is kevesebbet hallottam mint a K551-ben, és a kettő között a kábel a különbség. Nem tudom hogy ennek mi a magyarázata, vagy tényleg létező jelenség-e.
(P.H.)
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Anno segítségetek kértem SB X-FI HD USB resampling kérdésben. Most újra beállítanám, immáron W10-en, elvileg látja az ASIO drivert is, átállítottam a mintavételezést 44.1-től 48-ra, de nem segített. Mikor elindítottam a számot egy helyben áll, hangot nem ad, hibaüzenetet nem dob.
Ha kiszedem a SOX-ot, akkor "Unrecoverable playback error: Sample rate of 44100 Hz not supported by this device" szöveg fogad, ami normális ugye.
Bármilyen segítséget szívesen fogadok, mert én kifogytam az ötletekből.
-
fericske
addikt
válasz Vasinger! #48339 üzenetére
Ha bármilyen segítség jó, akkor JRiver Media Center.
Jobb hangú lejátszó - nem csak saját vélemény - mint a foobar, és alapból csak a hangeszközödet kell kiválaszd rajta, ő automatikusan megcsinálja a konvertálást - amiről értesít persze - ha eszköz által nem támogatott felbontás van.
Illetve ugyanúgy ahogy a foobar pluginnal próbálkozol, beállíthatsz neki egy fix sample rate-t. -
Vasinger!
nagyúr
-
-
Bodz
nagyúr
3.34-es XMOS driver. Win7/8/8.1/10, XP és Vista nem támogatott. Nem pittyeg. Visszajelzést kérek, hogy mivel működik!
[ Szerkesztve ]
-
gubabela
senior tag
A telepítő eltávolította az előző verziót, de amikor felrakta az új drivert akkor már nem ismerte fel ès a vègèn failed üzenettel kilèpett. Digitális aláírás miatt nem szólt. Próbáltam kihúzni, visszadugni, de semmi, nem ismerte már fel. A règi driver visszarakása után rendesen megy.
[ Szerkesztve ]
-
Bukk900
őstag
Denon DA-10 és android telefon (6.0) rendszerszintű együttműködésével van valakinek tapasztalata, működik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Borderlands 3
- Gitáros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Half-Life Alxy - Már készül a magyar szinkron
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Lenovo Y720-15ISH Desktop (Ideacentre) Type MT 90H2 Gamer első tulajdonostól
- IPHONE 11 PRO MAX 64GB FÜGGETLEN
- Apple iPhone 11 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra 128GB Wifi+5G (garis)
- Dobozos Új DELL XPS 13 9315 2in1 /i7-1250U/16 GB Ram/512 GB SSD/ 4K UHD IPS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs