Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A fénynél gyorsabban
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon.De ennyi???
- Asszociációs játék. :)
- VodkaTV kiegészítő Kodira
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krissz80
senior tag
válasz bkercso #48128 üzenetére
" háttér tiszta és csendes, "fekete" "
Nem ettől hat sterilek?
Ezt a tisztaságot akkor tapasztaltam, ha egyről beszélünk, amikor a cineknek nem volt igazán lecsengése, mintha el lett volt vágva.
Persze lehet másra gondolsz, inkább csak tisztán szeretnék kicsit látni ezeket a fogalmakat illetően, mintsem belekötni abba amit írtál. -
TaliGa
aktív tag
Sziasztok!
Az egyik cimborám kért meg, hogy dobjam fel pár szakmai fórumra a kérdését, szóval:
"Sajnos nem találtam megoldást a következő problémámra:
Adott egy TV (LG 42UB820V), és egy Genius SW-HF5.1 5050 v2 szett (csak analóg bemenetekkel). A a tévé belső lejátszójával megnézett filmeknél szeretnék valódi 5.1 hangzást elérni, tehát, hogy a DTS/DD/AC3 hangzás rendesen átjöjjön. Nos, találtam egy ilyen eszközt: http://www.aliexpress.com/item/New-HDMI-to-HDMI-Audio-Decoder-Extractor-Splitter-HDMI-to-SPDIF-Digital-Optical-Analog-5-1/32256286034.html . Szerintetek ez bevállhat?
Kísérleteztem már az USB-s hangkártyámmal (Delock USB Sound Box 7.1)- a TV optikai kimenetével összekötve, de ott csak sztereó jel jött át."
Válaszokat, ötletek előre is köszönöm!"So say we all"
-
titán
válasz Krissz80 #48153 üzenetére
Amikor a háttér tisztaságáról (érdekes módon számomra a fehér színképzet társul hozzá, nem a fekete) van szó az más. Az az abszolút tisztaság, nem frekvenciához tartozik, hanem a zene mögötti háttércsend tisztasága. Ezt általában csak egy bizonyos szint fölött lehet kihallani, és magasabb kategóriákban lehet ezt összehasonlítani. Lejjebb a háttér egyszerűen túl zavaros.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
PuMbA
titán
válasz schawo #48155 üzenetére
Erről a háttér tisztaságról mindig az jut eszembe, hogy van egy szám. A végén az egyik szélen pengetnek egy párat lassan és ez visszahangzik a másik oldalon a háttérben. Na ez a visszhang csak felső kategóriás rendszeren van. Én nem hallgatok rendszereket már egy ideje, de anno emlékszem, hogy szinte csak pár hallottam. A mostani rendszeremen is akárhogy húzom fel a hangerőt, azt hallom, hogy éppen levágták egy egyik track-et, mert megszűnt egy fajta sistergés, de ez a visszaverődés elvész az éterben
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz krichd1 #48136 üzenetére
Értem, thx a pontosításért!
gabesz345: kínai a panel is.
Ja, hát nálam K Multik és OPA128-ak vannak benne...Krissz80:
Nem ettől hat sterilek?
Ezt a tisztaságot akkor tapasztaltam, ha egyről beszélünk, amikor a cineknek nem volt igazán lecsengése, mintha el lett volt vágva.
Nem egyről beszélünk. Nem hat ettől sterilnek, csupán nem kellemetlen, nem zajong, csak a tiszta zene jön belőle. Kis zajú tápegységek és kis zajú kapcsolások kellenek ehhez. A drága termékek között azért ez nem olyan ritka, pl. a Sileo is ilyen.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
krichd1
addikt
válasz ati888 #48147 üzenetére
Én csak Hivox tuningosat hallottam 935-ből, azért kérdem, a gyárinak nem ismerem a hangját. Mivel a Fonum kicsit fátyolos hangú, ezért akár megpróbálkozhatsz egy világosabb karakterű DAC-al is, de ha tetszik a rendszered karaktere, nem akarsz rajta hangolni, csak jobb minőségű, tisztább hangot szeretnél, akkor maradj egy semlegesebb hangúnál.
(#48148) Cool Face: Hálózati zenelejátszót azért írtam, mert egy szint felett már inkább ilyet érdemes használni, nem kis PC-t. Legalábbis eddig így volt. Az újabb szoftverekkel, hardverekkel meg majd elválik milyen hangminőséget lehet elérni. Hálózati zenelejátszókat is lehet sima DAC-ként használni (már amelyik nem csak sima digitális futómű), ha például Pi3-al is használnád zenére vagy filmre.
Ha eddig nem tetted meg, érdemes lenne összehasonlítanod a Marantz NA8005-at is a Pi3-al hangminőségileg. Tehát úgy, hogy első körben a Marantzot használnád önmagában lejátszóként és DAC-ként, majd aztán a Pi3-at lejátszóként és a Marantzot DAC-ként. A tapasztalt eredmény sokat segítene a továbblépés eldöntésében.
Ha egyértelmű előrelépést szeretnél DAC terén lehet mélyebben zsebbe kell nyúlnod azoknál, amiket fentebb írtam, de ahhoz tesztelni kéneAz év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Cool Face
aktív tag
válasz krichd1 #48163 üzenetére
Köszi a választ, de az igazat megvallva én már elvesztem a tömérdek lehetőség között Annyi mindent ki kellene próbálnom, hogy egy élet nem elég rá. Most ezt nem kifejezetten arra mondom amit írtál, hanem pl külön DAC-ok, médialejátszók, zenelejátszók és ezek korlátlan variációit. El kellene már döntenem végre mit akarok, hetente váltogatom az elképzelésem.
-
-
dorkababa
aktív tag
Sziasztok
Egy régebbi lenovo x121 integráltját szeretném leváltani, kérdés egy jds Labs odac-al járnék jobban vagy pedig xonar u7 usb vagy xfi hd usb között motoszkáljak inkább? Hangrendszer z2300 logitech thx. Felhasználás zene, film, Dolby és egyéb hangzaskepek nem letkerdes, asztali gépben van.
Köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz dorkababa #48167 üzenetére
Szia. Ezek közül az X-Fi HD-t ajánlanám, kicsit drágábban Focusrite Solot. Külföldről egy kis Musiland vagy SMSL is szóba jöhet. A legfontosabb viszont az lenne, hogy a Z2300-at cseréld le valami normális hangkeltőre, mivel elég jelentős hangminőségbeli korlátozó tényező.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
.DLL
veterán
válasz dorkababa #48169 üzenetére
Én a Musiland 01 Mark2-t ajánlom, elég részletes, friss hangja van. (mit fogok kapni ezért előbb utóbb... vagy kitiltást vagy kínai érdemrendet lol Lehet hogy elküldöm Bodz-nak is, h hallgassa meg, lehet hogy az ajánló is változni fog.)
Miért pont ez az A5+? Jó drága ennyiért sok-sok lehetőséged van melyek mind máshogy szólnak, tehát megtalálhatod az ízlésednek leginkább tetsző hangdoboz párost, de így random rábökni egy termékre nem ajánlatos. Ezen már kapásból nem tetszik, hogy aszimmetrikus, egyikben van az erősítő, trafó, stb, a másik doboz üres, így lehet kicsit másképp szólnak.
Ha van helyed inkább külön erősítő + hangdobozok, pláne használtan elég jókat ki lehet fogni![ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz Krissz80 #48172 üzenetére
Lazább, néhány-hangszeres+vokál, vagy közepesen sűrű zenéknél jön ki a legjobban.
Erősen sűrű zenénél inkább csak azzal találkozni, hogy mennyire gyorsan lekövethető minden hang, pontos, nem "fedik egymást" a hangok, hangszerek, tehát mindennek látni a maga valóját, de a zene sűrűsége miatt a háttérrel ritkábban találkozni (ugyanakkor kisebb, nüansznyi háttérhangokkal igen) A hangok vége is tisztán érzékelhető, kevésbé sűrű zenénél ott van a tiszta háttér, hamar jön a követező hang, így csak rövid ideig "látni", de ha nem lehet ézékelni annyira az ütem végét, a következő hang kezdetét, akkor ott bizony kenődnek a dolgok.
Amikor bettem a Musilan 03-ba a TwistedPear Audio által tervezett kapcsolást, ugyan ezt éreztem, megjelent az a bizonyos sötét függöny a háttérben, ahonnan nem jött hang ha nem kellett.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
bkercso
nagyúr
Nem is tudom, miért felejtettem ki a Musiland Monitor 01 Mark2-t a fejestalálkozós élménybeszámolób ól. Véletlen lehetett, mert valóban nagy élmény volt. Még a beépített fejeserősítője is elmegy/jó.
Krissz80: Gondolom azért ez is hanganyag függő mennyire jön ki.
Nem az szerintem. Elsőre hallani (hacsak nem zajos a felvétel).kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
fattyu
veterán
Részemről approved az ajánlás. Éppen planarral nyúzom és sokkal jobb mint vártam. áráért szerintem nagyon nagyon rendben van. Olyan planarral nyujt élvezhető ( ha nem is a fejes eddigi legjobb produkcióját ) amin nagyon sok jó erősítő elvérzett.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
csƵ
addikt
Megmutattam a barátnőmnek az új szerzeményemet. Nézett rám, hogy minek költök ilyen hülyeségekre ennyi pénzt. Ő teljesen laikus ebben a témában, nem is tudta volna megmondani, hogy mi ez. Meghallgattattam vele a Geek Out-ot. Reakció: "hát, jó, de összehasonlítottad az alaplapival, hogy van-e egyáltalán különbség?" Mondom neki, nem, de most te fogod összehasonlítani. Átdugtam a laptop kimenetébe. 10 mp múlva megszólal: "na, jó, van különbség, az sokkal jobb."
Nekem ennyi visszajelzés bőven elég. -
Ereshkigal
őstag
Én a "múltkor" odaadtam a páromnak egy fülest (VE Zen 2.0), hasonlítsa már össze a kétezer forintos osanos szarral, amit hallgat néha. Felkészültem rá, hogy azt mondja, szerinte ugyanolyan, de nem. Mondta, hogy hallja a különbséget, tényleg más... Mondom, akkor használhatod ezt is ezentúl. De nem, neki az övé tetszik, mert szép türkiz színű a kábel.
-
speedernet
aktív tag
Üdv
Audnist HUD-mini nél mit jelent az h 88 kHz ? Attol még az támogatja nekem a 96 kHz es zenéket?
Tudom h buta kérdés de nem vágom ezeket a Hz eket.Köszönöm
-
Bodz
nagyúr
válasz speedernet #48183 üzenetére
Persze, támogatja.
-
Tomacko
senior tag
válasz Montesantos #48170 üzenetére
Ott majd ajánlják neki a 1250-s Genius "csodát" mint megváltót az olcsók közt... Közbe meg mindenhol szidják azt a cuccot hogy rossz a hangja és ami csak lehet az tönkre is megy benne..... Szóval én a PC-s zajkeltős fórumban nem érdeklődnék semmiképpen sem, hacsak nem a játék világa a fontos.
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
Bodz
nagyúr
SMSL P1
Igen jótékony hatással van a Sanskrit 6th hangjára, 1 kategóriát biztosan ugrik tőle. Közvetlenebb, zeneibb (nesze semmi, tudom, de tényleg ez a legjobb szó), a mélyek feszesebbek, kitisztulnak, rétegesebbek, "végtelenek". Ezt tudom mondani egy gyors, 20-30 perces fülelés után. Hátha érdekes valakinek.
Érdekes, hogy elvileg 9V/0.6A (is) jön belőle, ezzel megy a Sanskrit, míg a hozzá adott táp 9V 1.3A. Szóval esetleg lehet olcsóban is nézelődni, mint a P1. Abasco pl.
[ Szerkesztve ]
-
kokapitány
csendes újonc
válasz vodkaboy22 #48068 üzenetére
-
vodkaboy22
addikt
válasz kokapitány #48190 üzenetére
Ilyenem volt anno. Jó DARAB csak drivert keresni hozzá érdekes de abban már tudunk itt segíteni. Dobozold be viszont. Vagy ha tudsz rá vigyázni egy falapra fel kell csavarni
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
binatone
tag
Sziasztok!
Ezt ismeri valaki? Konkrétan arra lennék kíváncsi hogy az SMSL Sankskrit-hez valamint a Musiland Monitor 03 us-hez képest hol helyezkedik el hangilag? -
.DLL
veterán
válasz binatone #48192 üzenetére
Már az nem szimpatikus, hogy a címben AK4490 szerepel, a fotókon már AK4118. Az Xmos rész megfelelő, a többit tényleg csak meghallgatás után lehetne megmondani, de annyi kínai DAC van, hogy ezt konkrétan, szerintem még senki nem hallotta innen.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Bl@tty
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy mennyire normális egy Musiland 02 Dragon esetében, hogy a fejhallgató (Pana HTF600) "üresjáratban" halk súgást produkál?
USB 2.0 és 3.0 tápellátás esetén is ugyanez, mellette a Fiio E10K nem produkálja és a Musi is "elhallgat", ha átváltok Line kimenetre. (Hangfalnál még nem tudtam megnézni, hogy van-e súgás...) Próbáltam egy Sharkoon HDD dokkoló 12V-os tápjával is, azzal még hangosabb az alapzaj.
Remélem, hogy normális, mert nem szívesen küldeném vissza a próbahallgatás után, mert a hangja tetszik.[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz binatone #48194 üzenetére
Oh, jogos, figyelmetlen voltam, csak átfutottam, így visszavonom. Pedig megépítettségre elég korrektnek tűnik, sok elkó, SMD tantálok, igényes ház, cserélhető opamp, és ebben az árban benne van az Xmos is, ami az egyik legjobb USB vevő, így szerintem ennyit (~24k) megérhet, pláne ha nem fogják meg bejövetelkor.
(P.H.)
-
bkercso
nagyúr
válasz binatone #48192 üzenetére
Random kínaiakról megvan a véleményem: akármiből is épült, erősen zsákbamacska. Ami már kipróbált és jó, azt persze szabad venni, más kockázatos. Musiland cuccok pl. jók, ott értik a dolgukat. A random eBay-es viszont sokszor nem ér többet az áránál.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
binatone
tag
válasz bkercso #48197 üzenetére
Köszönöm srácok a véleményezést, valami hasonlóra gondoltam én is tehát a listáról törölve. Viszont kérdeznék még. Van e olyan dac ami XMOS USB koax transzportal etetve jobb tud lenni a Musiland Monitor 03 US-nél persze abban az árfekvésben mint a Musiland 03. Azért kérdezem ezt így mert beruháztam egy itt a fórumon kiskínai névre hallgató dac-ra. Rendesen megépített kettős tápegységgel és kiegészítve bkercso által tervezett és javasolt K Multiplier kapcsolással valamint az OPA kicserélve LME49860-ra nekem jobban tetszik a hangja mint a Musinak. Sokkal nagyobb tere van a zenének. Ezen felbuzdulva keresgéltem az e-bay-n és akadtam rá a kérdezett példányra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Lenovo Y720-15ISH Desktop (Ideacentre) Type MT 90H2 Gamer első tulajdonostól
- IPHONE 11 PRO MAX 64GB FÜGGETLEN
- Apple iPhone 11 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra 128GB Wifi+5G (garis)
- Dobozos Új DELL XPS 13 9315 2in1 /i7-1250U/16 GB Ram/512 GB SSD/ 4K UHD IPS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest