Hirdetés
- Csalók a Facebookon.De ennyi???
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A fénynél gyorsabban
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- VodkaTV kiegészítő Kodira
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
smallmer
őstag
Srácok, egy gyors válasz kellne. A fiio x1-es zenelejátszó készülék minőségben jobb hangot nyomhat mint egy iphone vagy ipod? van rá lehetőségem egy ilyet venni nagyon tetszik ezért is írtam. Beats Studio fejhallgatóval használnám (tudom, hülye voltam, mert sokba kerül és van jobb is de már legközelebb körültekintőbb leszek )
-
törölt tag
Kipróbálom majd, hogy megy-e rajta, de eddig minden eszközzel ment, többé-kevésbé. Amúgy lehet olyan is, hogy a SoC nem támogatja, vagy túl gyenge hozzá (szerintem). Amikor próbáltam Meizu M2 Note-ról, akkor szakadozott a hang nagyon, hallgathatatlan volt, abban egy viszonylag gyengébb SoC van.
UD301 - Igen, használható úgy is. Van a hátán kapcsoló, hogy változó, vagy fix kimenete legyen.
-
BigBlackDog
veterán
Beírom ide is, hátha véletlen pont összejön. Valakinek esetleg nem lenne a hétvége erejéig kölcsönbe egy express card slotba való FW kártyája. Mondjuk, ha nem jönne össze, akkor nekem is egyszerűbb, nem kéne vinnem az Impact Twin-t, de egyelőre számítok néhány kíváncsi fülű érdeklődőre.
Előre is köszönöm! -
vodkaboy22
addikt
válasz BigBlackDog #48056 üzenetére
Én viszem a HP probook-omat van rajta firewire kimenet ami ment is a twin-el.
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
.DLL
veterán
És ha van a laposon eleve firewire? Mondjuk még nem néztem milyen csipszet használ. Megnézem otthon és ha Texas, akkor osztozhatunk a gépen, ha gondolod. Persze ha befut addig egy kölcsön express card, akkor nem lényeg.
(#48057) vodkaboy22: na akkor nem lesz it gond.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
vodkaboy22
addikt
Mi a költségvetésed ha szabad kérdezni MIvel csatlakoznék bkercso-hoz az ilyen kínai XMOS alapú diy board-ok USB-SPDIF konverziókra jók, de dac-ampnak nem.
Hordozhatóbb kéne ilyen célra lehet valami gyáribb dolgot kell keresnünk.Aha olcsó kicsi?
mondjuk 100-200 euro körül vagy maximum 100 euro a reális?[ Szerkesztve ]
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
jippa
aktív tag
válasz vodkaboy22 #48063 üzenetére
100, csak a tudat miatt kell
-
kokapitány
csendes újonc
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek, 24/192-es USB/Spdif átalakítóval kapcsolatban. Max. 20.000 forintot szánnék a projektre.
Adott egy Hivox DAC ami USB-n 16 bitet, koaxon 24 bitet tud. Van egy pár 24 bites fájlom amiket nem tudok vele hallgatni. Meg amúgy is kíváncsi lennék a különbségre. Gondoltam egy musiland 01 usd de egy kicsit tartok a vám/áfa fizetés bürokráciájától. Az M2Tech Hiface2 a keretem fölött lenne jóval.
vodkaboy22 "Occó kínai diy kit? Van értelme?" bejegyzésében említett átalakító jó lehet teszt jelleggel? Figyelembe véve azt is, hogy otthoni barkácsolásban nem vagyok expert!
-
vodkaboy22
addikt
windows géphez? Akkor jó lehet a fentebb ajánlott musiland bár én nem ismerem. Viszont ha nem windows-hoz akkor nem biztos van hozzá driver akkor mást kell lehet keresni.
-
vodkaboy22
addikt
válasz kokapitány #48066 üzenetére
Az az átalakító 24/96-ot tud célnak megfelel. Fogsz egy kis falapot felcsavarozod rá finoman két facsavarral kötsz utána a képen látható módon egy kábelt RCA véggel és kész. De 20 000 ft maxért már lehet jobb vétel.
Ez kicsit drágább de nagyon csecse
Ez már nagyon barátságos és jóÉs aki nagyot akar nézni!!! ELEKTRONCSÖVES usb-spdif konverter
-
kokapitány
csendes újonc
válasz vodkaboy22 #48068 üzenetére
Köszi! Már rendelem is az elektroncsövest!
Az SMSL-nél csak a külső miatt fizetnék többet? Mennyi pluszt kell számolni kínából (VÁM/ÁFA) egy ilyen 19.000-es tételhez?
-
EQMontoya
veterán
-
titán
Én is hozok Macbookot Mytek miatt.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
törölt tag
Keresztkérdésem lenne. Adottak az alábbi eszközök:
- laptop
- PS4 (HDMI és optikai kimenet)
- tévé (optikai kimenettel)
- DAC (USB, optikai és koax bemenettel)
- fejes
- aktív hangfalakA kérdés az volna, hogy miként lehetne legjobban megoldani filmeknél és játéknál a hangot? Az úgy nagyon gáz, ha laptopról megy a hang és kép a tévébe HDMI-vel, onnan optikán a DAC-ba, és arról vagy a fejesre vagy a hangfalakra, vagy jobb lenne, ha mondjuk a kép HDMI-vel menne a tévére, a hang pedig USB-n a DAC-ra a laptopról?
Hasonlóan a PS4 esetében: hang és kép együtt HDMI-n, aztán a tévéből optikán a hang a DAC-ba, és onnan a hangfalakra, vagy egyből optikán a DAC-ba mennyen a hang?Zenénél nem gond, az közvetlen USB-n a DAC-ra megy laptopról.
-
bkercso
nagyúr
válasz vodkaboy22 #48068 üzenetére
Germánium tranzisztoros! Azt meg hogyan?
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
törölt tag
Igen, én is gondoltam erre, csak akkor ha mondjuk tévéműsor van, akkor annak a hangja nem jöhet át a DAC-ra, mert csak egy toslink van rajta, szóval vagy cserélgetem a PS4-et és tévét, vagy az egyik (a tévé nyilván) kiesik a képből. Mondjuk annak nem is olyan nagy gond, mert onnan legfeljebb sportközvetítés jönne amúgy is. Tulajdonképpen rádughatom a hangfalat a tévére (is) közvetlen, akkor az is szól, meg amikor a DAC-ról kap jelet, akkor azzal is.
-
krichd1
addikt
válasz kokapitány #48066 üzenetére
Szia.
Kezdjük az elején. Pontosan milyen Hivox DAC-od van?Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Bodz
nagyúr
válasz #16820480 #48072 üzenetére
Veszel egy olyan dac-ot, amin több optikai bemenet van.
Vagy megpróbálkozhatsz egy ilyesmivel is.[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz kokapitány #48080 üzenetére
Ok, akkor nem valami régi darabjuk, mert akkor inkább cserét ajánlottam volna. Ezt az újat viszont még nem ismerem.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Bodz
nagyúr
válasz kokapitány #48082 üzenetére
Nem igazán.
De amúgy elég érdekes, hogy egy egész új DAC usb-n csak 16 bitet tud. Mit dobtak már bele a Hivoxnál, a "múzeumba" való PCM270x-et? Vagy mit csesztek el? Tényleg nem értem.[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Ha esetleg érdekel valakit, felkerült egy Impact Twin AVX-re.
-
ati888
senior tag
Hello!
Megkérdem itt is, hátha jobban pörög ez a topic:
Rákötöttem a notebookot az erősítőre egy minijack-RCA kábellel (Rotel RA-935 + Canton Fonum 401), a minőség ugye így nem a legjobb. A kérdésem az lenne, hogy mivel lehetne javítani költséghatékonyan a minőséget (tudom, hogy sosem lesz így a legjobb, de nekem megfelel most), külső hangkártyával vagy valamilyen olcsóbb DAC-cal? Az is jó lenne, hogy a notit és asztali gépet felváltva tudjam rákötni. Konkrét tipusokat is ajánljatok.
köszi
Ati
-
törölt tag
Na, persze, marad a DAC
Amúgy azt hogy lehet legegyszerűbben megoldani, hogy lekapcsolni a hangfalat, ha fejes van bedugva? Mert jelenleg mindkettő szól Nem is értem, komolyan, miért nem kapcsol le a hátsó kimenet, ha bedugok egy fejest.
XLR csatlakozókhoz lehet tenni valami kapcsolót, hogy ott elvágjam a jelet? -
Krissz80
senior tag
-
titán
Próbálta már valaki az ASUS új belső 7.1-es csodáját? ASUS Strix Soar. Sabre 9006 DAC, socketes LME49720 opamp, TPA6120 erősítő, 23 pénz. Hogy túl jó azért ne legyen, raktak bele egy csomó LM4562 opampot is, SMD változatban. Ugyanis készült egy drágább változat Sabre 9016 DAC-kal, csomó LME49720-szal, WIMA és Nichi MUSE kondikkal, LME49620 füles erősítő pufferrel 53-ért Strix Raid DLX néven. Anyagot nem spórolták ki belőle, az tuti.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
törölt tag
válasz Krissz80 #48089 üzenetére
Az erősítőn nem tudok mit kapcsolni, mert egy darab Yulong DA8-ról jön aj el: XLR-en a hangfalakba, jack-en a fejesbe, de ezt ha kikapcsolom, akkor sehol nincs hang. Azt lehet, hogy kihúzom a kábeleket a hátuljából, de azért az nem olyan kényelmes Illetve felállni és a hangfalakat kikapcsolni, ami megint nem kényelmes. Lehet, hogy kellene valami külön kapcsolós hosszabbító a hangfalakhoz, és azt lehetne használni megszakítónak.
-
akela91
addikt
Impact Twin -esek:
Kikerült végre valahára a win10 kompatibilis driver pár napja (ami sokkal jobbnak tűnik mint az előző béta):
-
Bodz
nagyúr
válasz ati888 #48087 üzenetére
(#48088) sheratan: Sejtettem, a switcher csak olcsóbb megoldás.
(#48091) sheratan: 3000 forintért távirányítóval is kapcsolgathatod.
(#48090) schawo: A sima Soart hallottam, jól sikerült azért 2x000 forintért, párszor már ajánlottam is.
Sőt, azt is tudom, hogy néha miért van belőle több eladó darab aprón. Kicsit "klinikai", nyers hangja van, nem úgy adja a mélyet, ahogy remélik.[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz BigBlackDog #48094 üzenetére
Nem pattog annyit, sem felvétel közben, sem lejátszás közben. Ha nincs ilyen problémád, akkor szerencsés voltál.
(#48096) BigBlackDog: Win 7 win 8.1 -nél én sem. Win 10.-nél annál inkább (x64). Előtte töröld a software-t, majd reboot -> install.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ereshkigal #48098 üzenetére
Ez szól bele a legjobban, egyenesen megszünteti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Lenovo Y720-15ISH Desktop (Ideacentre) Type MT 90H2 Gamer első tulajdonostól
- IPHONE 11 PRO MAX 64GB FÜGGETLEN
- Apple iPhone 11 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra 128GB Wifi+5G (garis)
- Dobozos Új DELL XPS 13 9315 2in1 /i7-1250U/16 GB Ram/512 GB SSD/ 4K UHD IPS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest