Hirdetés
- Öregszem
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
válasz dgyuri0123 #39434 üzenetére
Fogok, persze. Most is hallgatom éppen, kihasználom a maradék kis időt.
-
Czibor10
tag
Sziasztok, pár hete van egy q701-es fejesem, és ehhez keresnék jobb forrást.Jelenleg egy alaplap, hama kábel, presenter 2 lánc van előtte, amin lehet csiszolni . Bár először dac-ot terveztem, de mivel nem sokáig élvezhetjük bkercso munkásságát, lehet érdemes előrehozni az erősítővásárlást. Egy kicsit szeretnék mélyíteni az akg hangján, ehhez jó alap lehet egy headflow? Vagy valami más, pl csöves otl jobban illene hozzá? Dac-ból a Denont nézegettem, de ahogy írtátok, az is inkább semleges hangú. Szóval kicsit elvesztem a sok lehetőség közt . Tudnáto segíteni ?
-
Czibor10
tag
válasz goamantra #39465 üzenetére
Köszi a tippet, jónak tűnik, bár arra gyűjteni kell még, de felírom a listámra. . Ezek szerint nem érdemes gyorsan rendelni headflow-t akg-hoz? Mert akkor először az alaplapi szutykot szeretném elfelejteni, a presenter tartja magát .
kercso: ez egy átalakított presenter, sajnos nem tudom szakértelem híján, hogy miben változott, de ez volt a hirdetésben:
a visszacsatolókör 2x erősítést kapott, és duplaannyi pufferkondit a tápellátás.Nekem tetszik, bár nincs összehasonlítási alapom, ami biztos, hogy fél hangerőn már túl hangos a dobhártyáim szerint .
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz Czibor10 #39468 üzenetére
Akkor nincs gond.
goamantránál meghallgathatod szerintem a Canampot, emberi áron árul egyet.
A HeadFlow-t meg nálam, van belőle demo darab.Meghallgatás nélkül semmit ne vegyél. És számold rá egy DAC árát is, mert alaplapról felejtős a zenehallgatás.
A K701-hez elférne egy Musiland Monitor 03, vagy akár jobb is.
Olcsón meg XMOS, ami később profi USB-SPDIF transzpotnak megtartható.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
-
Czibor10
tag
válasz bkercso #39469 üzenetére
Bizony jó lenne hallgatózni, csak Fehérváron nem nagyon van rá lehetőség . 35-ért jó lenne a canamp is, de nem tudom mennyire mos, és tényleg kéne egy dac is. Most max 70 ezer lenne erre a mutatványra, 2 hónap múlva tudnék 150-et rááldozni, szóval most vagy dac vagy erősítő kéne, a másik később. Csak meghallgatás nélkül nagy bátorság kell hozzá.
-
goamantra
tag
válasz Czibor10 #39471 üzenetére
egyik külföldi ismerősöm ajánlotta ezt a DAC-t > ESI U24 XL ... itthon is kapható, ~30ezer az ára... Windows 8 alá is van driver meg Asio is stb..
pop, rock, jazz, trance -t hallgat vele, komolyzenét és egyéb "kifinomult" stílusokat egyáltalán nem..
tényleg milyen zenéhez kell.. ?
[ Szerkesztve ]
-
Czibor10
tag
válasz goamantra #39472 üzenetére
Nincs kifejezett zenei stílusom, rappen és heavy metalon kívül szinte minden, nagyon ritkán komolyzene is szólna, de talán elektro a legjellemzőbb.
Dacnak valami nagyobb lenne tetszene, pl Denon vagy Teac, ami az asztal dísze is lenne, de persze nem ez az elsődleges . Most azon gondolkodom, hogy egy headflowt vagy canampot kipróbálok és egy hónapig maradok dac nélkül, de együtt sajnos nem tudnám meghallgatni őket.[ Szerkesztve ]
-
goamantra
tag
Itt egy kép az ESI U24XL belsejéről...
Így a kép alapján vélemény?? (hozzáértőkre gondolok.. Érdekelne mit gondoltok... Megérhet ez 30ezret?
-
.DLL
veterán
válasz Czibor10 #39468 üzenetére
Szép ezüst dobozban van? Akkor az az enyém volt. Én a terét nagyon szerettem, de aztán a Panda Ampra cseréltem le. Bevallom ez is egy eladó amp, mivel jött a Beyer DT880 600 Ohm, így egy combosabb erősítő kellett hozzá (Gyakorlatilag hangfal-kimenetről szól, 80 Ohm-os ellenállással sorban, nagyon adja így, és a mázli, hogy ennek az erősítőnek is a tér felbontása nagyon komoly, jobb, mint a Pandáé).
A Pandának viszot van egy nagyon megfogós, ütős hangja, ami nem ilyen nagy impedancia azzal jól szól, mikor megvettem még az előző fejessel használtam ami 32 Ohm-os volt)(#39477) goamantra: Aszinkron azért jobb, mert a D/A átalakítás órajelét egy belső, helyben lévő oszcillátor adja, ami jó hatással lehet a jitterre (órajel fázisának zaja), és a kisebb jitter pontosabb hangot eredményez (egyrészt. Aztán fontos még a tápellátás, és az analóg szekció is)
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Czibor10
tag
Az az, akkor szépen körbejárt itt PH-n .
A panda se rossz, bár most hallok róla először. Viszont szeretnék egy nagyot ugrani, amit a nomonos és a többi vélemény szerint a headflow elég szépen teljesít, a canamp pedig szinergia-gyanús . Végülis most is nagyon tetszik a q701 hangja, pl. a Walk the moon-Anna Sun című számban csak ezzel vettem észre, hogy a háttérben van cintányér, de a Shure 440-ről nem volt meg a 3x-os különség, legalábbis így. -
bkercso
nagyúr
válasz Czibor10 #39471 üzenetére
Posta.
goamantra:
egyik külföldi ismerősöm ajánlotta
Értjük. És?
A Tenor7022 meg már viccnek is rossz, mikor 10k egy XMOS-kártya.
az aszinkron azért jobb, mert stabilabb az adatforgalom
Kisebb a jitter, mert újraórázás van. Inkább ez számít.Nálam mit hallgatnátok? Gyerekzsivajt?
-
h1mpi
félisten
válasz Krissz80 #39464 üzenetére
Nekem a Denon gyári fejes erősítője jobban szólt, mint a Presenter2-vel kiegészítve. Az X-Szekeres II a Denon kiváló hangját (itt még azt hittem az kiváló) továbbítja gyakorlatilag változtatás nélkül, de értelemszerűen jóval hangosabban képes meghajtani.
A Headflow, viszont az eddigi V hangképből csinál egy sokkal egységesebb hangképet, nem érzed, hogy a mély vagy a magas hang túlzó lenne és, ami a legnagyobb előre lépés azaz, hogy hirtelen megjelentek a középtartományban is a hangok. Valami elképesztő részlettel töltötte meg a zenét. Visszadugva a Denonra olyan érzésem volt, mintha egy pléh lemezt püfölnének a HF-hoz képest. Engem 5 perc alatt meggyőzött meg is rendeltem és fájó szívvel viszem ma vissza a demó darabot
Gondolom a XINDAK AC-05-el még szebb lesz a hangja, de így is bőven jó volt.
Ahogy telefonban is mondtam bkercsonak, nagyot alkotott és ilyen emberekre van szükség a világban, mert Ők viszik előre
Fully electric lifestyle!
-
.DLL
veterán
Hm, ez jól hangzik, kíváncsi vagyok nekem melyik jönne be.
Az én DAC-om is V karakterű, és a Bass Mod™ után a DT880 is V-sebb lett, viszont lehet hogy nekem pont ez kell, így talán az X-Szeketes változatlan hangja jönne be, de lehet hogy a közepek plussz információtartalma ragadna magával.(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz bkercso #39487 üzenetére
Ja értem, úgy legyen.
Nálam vendégeskedő szett:
-X-Szekeres II.
-HeadFlow
-Audio-gd NFB 17.2(#39490) bkercso: Az a DAC alig melegszik. Épp ezért nyugodt szívvel betekerte a tulaj, hogy a karcokat elkerülje, így az állapota gyakorlatilag új marad.
Nem, én bénáztam, először bettem simán, mondom HUHh, ez túl sok helyet foglal, elkezdtem szerkeszteni, aztán a kis képhez meg elfelejtettem betenni a nagy linkjét... ennyi a történet.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
bkercso
nagyúr
Fóliában hamarabb melegszik? Azért az X-Szekerest ne fóliázd be majd!
Szerk.: Hirtelen milyen kicsi lett ez a kép és nem is nagyítható! Az előbb még nagy volt. Én már inkább a kepfeltoltes.hu-t használom és linkelek képként.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Nem csak nyakatlanoknak ajánlanám őket: nyakaruhaz.hu. Én is tervezek tőlük rendelni. A kétoldalas NYÁK-jaikat már láttam, mert exkollégám csinálja, és profik!
-
tal-garius
aktív tag
Hellosztok. AKG K550hez melyik erősítőt ajánljátok? Bkercso féle presenter? Sense V1? Asus D2x hangkártyáról hallgatolózok egy P87 féle erősítővel. Azt szeretném leváltani valami komolyabbra. Bár tetszik a hangja, de szeretnék váltani. Egyáltalán lesz e változás? Előre is köszönöm.
-
hm74
aktív tag
válasz Czibor10 #39488 üzenetére
Nálam egy K702-t hajt a Sense V1. Precíz, feszes a mélye. Semmi brummogás. Nem mászik rá a mély az AKG természetes közepére.
Kicsit bővebben:
Ezek a nyitott AKG fejhallgatók rendkívül kényesek a kiszolgálásra, mert alapvetően vékony, világos hangúak. Egy lineáris karakterisztikájú erősítővel hajtva komoly mélyhiánnyal küszködnek. A Sense V1 előtt egy Invertory (by bkercso) erősítő hajtotta, ami mélyerősnek mondható, ez már elfogadható erejű mélyet adott neki.
A Sense V1 a mélyhangok erejében még az Invertoryra is rátesz egy lapáttal, de ezzel feltölti és élvezhetővé teszi a AKG mélytartományát.
Az is a párosítás mellett szól, hogy az AKG analitikus, hideg hangú, a Sense pedig meleg és muzikális.
A magasak finomak, a közép pedig természetes marad. A hangzás minden aspektusában megtalálja az egyensúlyt ez a fejes-erősítő páros.[ Szerkesztve ]
-
hm74
aktív tag
válasz tal-garius #39492 üzenetére
Lesz változás, ebben biztos lehetsz.
A Presenter precíz, kiegyensúlyozott hangzású erősítő. Első fejhallgatós erősítőnek kiváló, nem lehet vele melléfogni. Nekem több mint 1 évig volt Presenterem. Sok különböző fejhallgatót hajtottam vele.
A Sense V1 dögösebb, magával ragadó hangú. Felbontó képessége jobb. Viszont zárt fejhallgatóhoz nem ideális. Túl sok lehet a mélye. Ha szereted a sok mélyet, akkor viszont jobban tetszene mint a Presenter. -
bkercso
nagyúr
HeadFlow használati utasítás:
Jumperekkel kikapcsolható az áramtükör, ami ütőssé teszi a hangját, az egész tartományban. "Dinamikát csinál", "hifizik", magára vonja a figyelmet. Rock- és metálkedvelők szeretni fogják szerintem. . Áramtükörrel nyugodt a hangja, és így a torzítása is kisebb.
A kimeneti impedancia is állítható: 0 ohm vagy 120 ohm.Az áramtükröt a 4db 3-as tüskére helyezett jumperrel kapcsolhatod. Mindegyik egy irányba nézzen, és CSAK KIKAPCSOLT erősítőnél szabad állítani. Most be van kapcsolva, így kisebb a torzítása, tehát ennek "van igaza".
A maradék 2db jumpert a 2-es tüskékre felhelyezve csökken az erősítés 2-szeresre, most 10-szeres.
A piros kapcsoló ON állásban 0 ohm, OFF állásban 120 ohm kimeneti imp-át ad. Fejese válogatja, melyik a jobb. Ez és az erősítés menet közben is állítható.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Elektromos autók - motorok
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Linux kezdőknek
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- ASUS notebook topic
- Diablo IV
- Tőzsde és gazdaság
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest