Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#119801) aelod válasza #48613632 (#119787) üzenetére


aelod
veterán

...és amúgy mit fáj az neked ha valaki ezt választotta?
Rengetegen választják az apátiát vagy egyszerűen nem választanak mint Renton a trainspottingból.

Istent maximum a génmanipuláló/klónozó tudósok játszanak nem egy hegymászó. Amúgy meg ki vagy te, hogy ilyen jóslatokba bocsátkozz és vészmadárkodj? Ennyi erővel Cook kapitányt is le kellett volna beszélni az expedícióról vagy Sennát arról, hogy 94'-ben Imolában autóba üljön, esetleg Marie Curie-t arról, hogy ne játszon az uránérccel.

[ Szerkesztve ]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#119802) brownus válasza aelod (#119801) üzenetére


brownus
veterán

esetleg Marie Curie-t arról, hogy ne játszon az uránérccel. :DDD

erről meg hofmann jutott eszembe, mert ő meg a gombával, növényekkel játszott :D

(#119803) dokee78


dokee78
félisten

Hali.
Az elmúlt 3-4 évből tudtok ajánlani fantasy filmeket,amit 10 éves gyerekek is tudnak értékelni?
Olyasmi,mint a Narnia meg ilyenek.

(#119804) brownus válasza dokee78 (#119803) üzenetére


brownus
veterán

így neveld a sárkányod 1-2-3, legendás állatok, jumanji, nyúl péter,

hmm, bár egyikse olyan mint a narnia :d

[ Szerkesztve ]

(#119805) emiki6 válasza brownus (#119804) üzenetére


emiki6
veterán

Nekem az aquaman jutott eszembe.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#119806) Ispy válasza #48613632 (#119787) üzenetére


Ispy
veterán

Részben egyetértek, de a végkifejlettel nem. Mert én leszarom, hogy neki ez a hobbija, csinálja nyugodtan egyedül, ahogy eddig, az ő élete, jogában van zuhanni 600 métert lefelé. De amikor ebből egy natgeo hájpot kanyarít, akkor nagy rá az esély, hogy nála jóval kevésbé felkészült emberek is kedvet kapnak hozzá, ne adj isten gyerekek, aki viszont szinte biztos, hogy ott fognak maradni.

Hiszen ő a világon jelenleg a legjobb, az olimpiai számot világcsúccsal megnyerő versenyző, mindenki aki mögötte van az megszívta.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#119807) brownus válasza Ispy (#119806) üzenetére


brownus
veterán

De amikor ebből egy natgeo hájpot kanyarít, akkor nagy rá az esély, hogy nála jóval kevésbé felkészült emberek is kedvet kapnak hozzá, ne adj isten gyerekek, aki viszont szinte biztos, hogy ott fognak maradni. és? aki ennyire hülye, és nem kapott nevelést otthon, hogy felmérje azt amit kell... ezt hívjuk természetes szelekciónak, úgy is annyi hülye van a világon :)

hozhatnám példának, főleg az usát, mert ugye ott készült a film, a katonaságot. a fegyverviselést. hányan lőtték fejbe saját magukat, a haverjukat, stb.. de akár itthon is, főleg amilyen nagy propagandája van a katonaságnak, a fegyvereknek...

ez a film semmi ehhez képest, sztem el se jut hozzájuk. mármint a fiatalokhoz. ez egy rétegfilm.

(#119808) Cartevo válasza Ispy (#119806) üzenetére


Cartevo
őstag

Ez a felelőssége annak is megvan, aki filmezi.

Mindkettőt az vezérli, hogy ne csak játékos legyen, hanem több annál.

(#119809) dobolan válasza brownus (#119800) üzenetére


dobolan
senior tag

és a puszta szerencsén múlik - biztos láttad a filmet? majd megkeresem, meg beszkennelem a vele készült interjút is, a natgeoban van az e-havi számban. de ez matek a részéről... meg persze sok minden más is, test, izom, akarat, stb....

Általában akkor szokott baj történni, ha hiba csúszik be, aminek bekövetkeztét kiszámolni nyilván lehetetlen. Ez a kockázati tényező, nála iszonyat magasra van tolva. Semmilyen izomerő vagy helyismeret nem véd meg egy csúszás/szakadás miatti zuhanástól.

(#119810) Tibiajax


Tibiajax
nagyúr

Galveston
hd,ov

tyű, ez tényleg jó volt. nem lett igazad Vond, mert abszolút éveztem, nem aludtam be rajta, nem is tekertem bele, nem volt rá szükség. nem egy 10pontos élmény, de nem is kell hogy az legyen. mert attól még jó és tényleg erősen ajánlott.. esti/éjjeli mozizásra, mondjuk ilyen johnwick-féle trágyák helyett pl
8/10

#értékelés

[ Módosította: vond ]

(#119811) vond válasza Tibiajax (#119810) üzenetére


vond
MODERÁTOR

;) Örülök, hogy tetszett.

Ha még nem volt meg, akkor ajánlom a Sweet Virginia-t is. Bizonyos szempontból hasonló, de sokban különbözik is. Kegyetlen jó hangulata van ennek is. És ez is csak másfél óra. Lehet, hogy kétórásként már túl lassú lett volna.

(#119781) Viszlát: ;)

Nekem nem volt bajom Elle Fanninggal, szerintem jól hozta a karaktert. De megértem azt is, ha másnak nem jön be az alakítása. És persze az is lehet, hogy mással mégjobb lett volna.

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#119812) Alexios válasza Ispy (#119806) üzenetére


Alexios
veterán

Ennyi erővel háborús dokut se lehessen csinálni, mert attól lövöldözni támad kedvük. Vagy autóversenyt mert attól meg száguldozni fognak, aztán ők nem Lewis Hamilton, hogy kiadja a kanyar.

Szerintem a film elég jól bemutatta, hogy mennyire komoly dolog is ez, milyen felkészülést igényel, és még így is mennyire borzasztóan veszélyes, elég valószerűtlennek látom, hogy gyerekek kezdenek mászni, már csak azért is, mert a technikájuk sincs meg hozzá

[ Szerkesztve ]

(#119813) Tibiajax válasza vond (#119811) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

betöltve. bár az a 6.2...hm hmm

(#119814) vond válasza Tibiajax (#119813) üzenetére


vond
MODERÁTOR

A Galveston is annyin áll, aztán tessék. ;]

Sokszor számomra teljesen érthetetlen pontok vannak az IMDB-n (is), negatív és pozitív irányba is. Jó támpont lenne, mert tényleg nagyon mély az adatbázis, és a szavazatok száma is magas. De olykor iszonyatos nagy marhaságok jönnek ki. Persze erről nem ők tehetnek.

Nem akarok újabb IMDB thread-et indítani, de a Black Panther 7.3 pl. totál WTF. :F A Gravity karcolja a 8-at. Brrr. :((( Hogy a Quiet Place-ről ne is beszéljünk. :DDD

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#119815) Tibiajax válasza vond (#119814) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

tényleg.. :DDD nna, szép, ott valami csúnyán be lett akkor nézve. vagy csak közös lázadás és tüntetés a kis francia rendező kislány ellen
nálam azért az imdb ált.mérvadó és stimmelgetni szokott

(#119816) Ispy válasza brownus (#119807) üzenetére


Ispy
veterán

Semmivel sem jobb a véleményem az USA fegyvertartási szokásairól....

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#119817) Ispy válasza Alexios (#119812) üzenetére


Ispy
veterán

A háborús doku egy megtörtént eseményt mesél el, annak minden negatív tulajdonságával együtt, az történelem.

Ez viszont egy realtime forgatott hegymászás, ami egy céllal készült, hogy promotálja az elkészítőjének a teljesítményét.

Az autóverseny meg nem tudom, hogyan jön ide, az egy technika sport, az emberek 99,99%-a nem is fog életében 1 méternél közelebb kerülni egy versenyautóhoz, a free solo olyan, mintha Hamilton alsógatyában egy papír borítású Mercivel nyomná 300-zal lágy gumikkal szakadó esőbben....

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#119818) #48613632 válasza Ispy (#119817) üzenetére


#48613632
törölt tag

Így igaz. Bármilyen sportot "izgalmassá" tehetünk azzal, hogy felesleges életveszélybe kergetjük magunkat. A vizilabdát pl aligátorokkal színesíteném, vagy a futóversenyeket jaguárokkal. ;]
Persze meghívnám az összes létező dokumentumfilmest, ahol fél órán keresztül, csakis azt ecsetelném, hogy ez mennyire veszélyes, és hogy ne próbálja ki otthon senki.
Eszem megáll, komolyan :DDD

(#119819) Ispy válasza #48613632 (#119818) üzenetére


Ispy
veterán

A filmben el is hangzik, hogy a free solo az az egyénről szól, a saját határaink legyőzéséről, ezért is ezt eddig mindig egyedül, közönség nélkül csinálta a srác. Onnantól kezdve, hogy odakerült egy profi forgató csoport az egész ledegradálódott egy cirkuszi mutatvánnyá, függetlenül attól, hogy ez volt-e a cél vagy sem. Szerintem ez elég kontra produktívra sikeredett.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#119820) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

Free Solo - lenyűgöző (bár elég gyanús, hogy az autizmus spektrum kiválóan funkcionáló tagja a fiatalember), de nekem Dick és Rick Hoyt története inspirálóbb (YT) - igaz őreg vagyok és érzelgős 3 gyerekkel. :B

[ Szerkesztve ]

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#119821) Alexios válasza Ispy (#119817) üzenetére


Alexios
veterán

Versenyautóhoz nem, de autóhoz igen - márpedig száguldozni azzal is lehet, épp ez volt a lényege, hogy tök fölösleges ilyenekkel ijesztgetni, hogy jajj a gyerekek is utánozzák majd.
Nem fogják, mert ahogy versenyautóhoz sem jutnak, úgy a mászási képességük sem lesz meg - vagy pont annyira mint a versenyautó/utcai autó közel áll egymáshoz, illetve a gyerekek sem hülyék alapvetően, ha felmásznak egy fára is rájönnek, hogy onnan nagyot lehet esni, nemhogy egy 900méteres falról.
Ez kb ugyan az a téves érvelés mint amit a pc játékok ellen hoznak, hogy attól lesznek agresszívak a gyerekek, vannak az iskolai lövöldözések, stb.

Ez a film egy sportolói csúcsteljesítményről szól, ami igen, veszélyes, ahogy 100 éve a Mount Everest megmászása is pont ennyire az volt, és az sem kevésbé öncélú, de lehetne hozni rengeteg különböző csúcs sportolói teljesítményt még.

A határokat feszegeti, ahogy a filmben említik az első megmászása napokig tartott kibiztosítva, ő meg megmászta pár óra alatt, minden nélkül. Biztos vagyok benne, hogy idővel lesz más aki még gyorsabban megmássza majd, mert épp ez a sport lényege.

(#119818) pitepeti71 :

De egyáltalán mi az a felesleges életveszély? Felesleges életveszély ennyi erővel már a mászás maga is, hiszen ha otthon maradunk biztos nem történik majd semmi.
Hiszen a filmben pont ez jelenik meg, egy kibiztosított mászás közben sérül meg ugye, a barátnőjének köszönhetően, tehát már ez is feleslegesen veszélyes akkor.

[ Szerkesztve ]

(#119822) Cartevo válasza Ispy (#119819) üzenetére


Cartevo
őstag

Igen, mint amikor valaki utálja a modelleket, de azért messziről felismeri őket.
Azért a játékgépek és erőszakos filmek miatti durvulás nem zárható ki ilyen egyoldalúan, mert akár tudat alatt is felmerülhet.

[ Szerkesztve ]

(#119823) Ispy válasza Alexios (#119821) üzenetére


Ispy
veterán

A mondandómnak nem pont a gyerekek voltak a lényegi része, de valamiért állandóan ezen rugózol, szóval felejtsük el a gyerekeket.

Ha felmész yt-ra, akkor semmi perc alatt fogsz találni egy rakás videót orosz csávokról, akik 500 méter magasan egy kézzel kapaszkodva lógnak lefelé a semmibe egy rádiótoronyról, én ezt sem hívnám hatalmas sport teljesítménynek, pusztán csak életveszélyes magamutogatásnak, de elismerem, hogy nagyon vékonyka a határ a 2 dolog között, szóval egyáltalán nem baj, ha másképpen ítéljük meg a dolgot.

A dolog akkor válik majd érdekesség, ha mondjuk egy most 17 éves fiatal 6 év múlva lezuhan egy szikláról és meghal, majd utólag kiderül, hogy Alex Honnold inspirálta a free solora....

Az mondjuk már a film közben is felmerült bennem, hogy mi a tökömért vitte magával a barátnőjét, akiről el is hangzik, hogy elég kezdő mászás téren, ez sem volt túl felelős döntés, szvsz.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#119824) aelod válasza Alexios (#119821) üzenetére


aelod
veterán

+1

(#119823) Ispy

Baszki azért mert valaki idióta azért nehogy már a filmben szereplő profi mászó legyen a felelős. Atyaég :W

[ Szerkesztve ]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#119825) #48613632 válasza Ispy (#119819) üzenetére


#48613632
törölt tag

Saját határaink legyőzésébe, pont belefér a biztosítóköteles mászás is. Kötél nélkül is épp ugyanolyan nehéz felmenni, mint kötéllel.
Sőt, ha azt veszem, kötéllel talán még nehezebb is, mivel extra teher.
Tehát, az én szemszögemből, ez egy felesleges, nagy rizikófaktorú kockázat, nulla megtérüléssel. Semmi erkölcsi, vagy ideológiai alapja nincs, senkinek nem lett jobb, vagy rosszabb ezzel. Ez egy önző és fellengzős döntés, kvázi az emberi butaság csimborasszója. Simán Darwin díjas a pali, csak még nem tud róla.

Alexios
A balesetet, baleseteket ne keverjük ide. Ha mindent megteszel annak érdekében, hogy túléld, illetve ne sérülj, de persze így is beüthet a sz@r, akkor nem szólok. Ezt le is szögeztem az elején.
De ha direkt kísérted a sorsod, az kvázi ugyanaz, mintha istent játszanál, mivel elveszed magadtól a tévedés, a hiba lehetőségét, ami szöges ellentétben áll az ember lényével.
A tévedni emberi dolog egy nagyon találó kifejezés most ide.

[ Szerkesztve ]

(#119826) Sprq


Sprq
aktív tag

Joe Rogan csinált vele podcastet, youtubeon fent van. Abban igazából minden itt felmerült kérdésre és kételyre választ kaphattok.

Asszem 2 podcast is van vele, Free Solo előtt jóval és utána is.

[ Szerkesztve ]

Do you hear the voices, too?

(#119827) Ispy válasza aelod (#119824) üzenetére


Ispy
veterán

Baszki, akkor mégis ki? :W

Ha valaki promotál valamit a nyilvánosság előtt, ami egyértelműen egy életveszélyes, de nagyon csábítóan hivalkodó dolog, akkor ezzel akaratlanul is felelősséget fog vállalni a jövőbeli eseményekből, akár akarja, akár nem, mert a nyilvánosság erről szól. Azt meg azért remélem megengeded, hogy legyen véleményem a dologról, még akkor is, ha nem értesz vele egyet.

De ha a csajra gondoltál, akkor mégis kinek a hibája, hogy egy amatőrt odaenged egy olyan feladathoz, ahol szigorúan csak profiknak lenne a helye? Az a baleset egyértelműen a csávó hibája volt, csak a csajon csattant az ostor.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#119828) Alexios válasza Ispy (#119823) üzenetére


Alexios
veterán

Az aki akkor lezuhanna 23 éves lesz, felnőttként el tudja dönteni, hogy mit szeretne csinálni, jó eséllyel senki nem fog ilyet csinálni, pusztán amiatt mert megnézett egy videót, ehhez azért kell valami belső motiváció is.
De itt most arról beszélünk, hogy ne készüljön el egy dokumentumfilm, azért, hogy embereket védjünk meg saját maguktól.

(#119825) pitepeti71
De mindent akkor teszel meg, ha nem is viszed magad abba a helyzetbe nem? Miért másznád meg a mount everestet? Miért másznád meg az el capitant akár kötéllel is? Ezzel már eleve nem teszel meg mindent, hogy ne halj meg.
De ez most csak egy példa, van még rengeteg más sportteljesítmény, ahol igenis az növeli az értékét, hogy egyre jobban csak magukra támaszkodnak és nem eszközökre. Lehet mondani pl. a hegymászásnál az oxigén palack nélküli mászást is, az sem éppen csökkentett a veszélyén - pusztán amiatt hogy a mount everest mászásába manapság nem nagyon halnak bele, 100 éve az sem volt kevésbé őrültség.

Szerintem emberek el tudják maguknak dönteni, hogy mi az a veszély ami számukra még belefér, ha meghalnak, hát ők döntöttek így.

[ Szerkesztve ]

(#119829) Ispy válasza Alexios (#119828) üzenetére


Ispy
veterán

Felőlem elkészülhet, én nem írtam olyat, hogy ne készüljön, csupán leírtam az aggályaimat, hogy árnyaljam, a hű de fantasztikusan nagy teljesítmény érzést. Egyénként szerintem ez egy fantasztikusan nagy teljesítmény volt, ebben nincsen vita.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#119830) vond


vond
MODERÁTOR

White Boy Rick

Egy újabb félrepontozás (szerintem). És ez is olyan, mintha nem is létezne idehaza. A tavalyi előzetes óta szinte semmi nyoma a magyar neten. Mi a tököm van ilyenkor? :F

Ebben azért látok némi hibát és gyengeséget, amiket kicsit jobban is meg lehetett volna csinálni. De az egészét nézve elenyésző, és ettől még egy nagyon jó, élvezetes életrajzi film. Bandák, drogok, fegyverek, FBI, jó kis lepukkant Detroit, frankó 80s muzsikákkal (amiből azért el tudtam volna viselni még többet is ;] ), egy abszolút király Mekkánegivel, meg pár haláli jópofa jelenettel. A néger kissrác pl. eszement jó volt, amikor hírül adta a gyerek születését. :DDD

Az előzetes alapján kicsit viccesebbre számítottam, de így is nagyon tetszett. A vége meg rendesen ledöbbentett. Legyen 7/10. :)

#értékelés

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#119831) aelod válasza Ispy (#119827) üzenetére


aelod
veterán

Itt reflektálnék (#119828) Alexios válaszára.

felnőttként el tudja dönteni, hogy mit szeretne csinálni, jó eséllyel senki nem fog ilyet csinálni, pusztán amiatt mert megnézett egy videót, ehhez azért kell valami belső motiváció is.

Ray Williams rawban guggolt 490 kilóval van róla videó is. Ha valaki felkészületlen és megnyomorodik csak mert látott egy ilyen videót akkor a recordert felelősségre lehetne vonni? Milyen jogszabály alapján. Mondjuk az igaz, hogy az embereket nem lehet megóvni önnön hülyeségeiktől...

[ Szerkesztve ]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#119832) Ispy válasza Alexios (#119821) üzenetére


Ispy
veterán

Egyébként régen én is úgy voltam, hogy persze a pc-s játékok nem lesznek negatív hatással egy gyerekre, hülyeség, én is elég sokat toltam régen és most is. Az mondjuk már más kérdés, hogy én 19-20 évesen kezdtem el, nem 10-12, szóval már inkább felnőtt fejjel és sajnos a saját fiamon is látom a negatív hatásokat, ami ellen tényleg nehéz mindennap küzdeni. Nem azt állítom, hogy tömegmészáros lesz valakiből, mert PUBG-zik, de az biztos, hogy érzelmileg hat az egyénre.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#119833) brownus


brownus
veterán

(#119834) Tibiajax


Tibiajax
nagyúr

(#119835) #48613632 válasza Alexios (#119828) üzenetére


#48613632
törölt tag

Voltaképpen igaz, amit az első mondatodban állítasz, de akkor már nem beszélhetünk sportról. Vagy akkor én is extrém sportoló vagyok, csak a biztonságom érdekében inkább nem is indulok? :DDD
Persze a legbiztosabb az ha meg sem születünk, így egészen biztos hogy meghalni sem fogunk.
Tehát nyilvánvaló, hogy ezt a kérdést lehet fokozni, de azért maradjunk a sport tematikáján belül, azaz maradjunk aktív részesei az eseménynek, és úgy próbáljuk megóvni a testi épségünket.

(#119836) Ispy válasza aelod (#119831) üzenetére


Ispy
veterán

Nem, felelősségre nem lehet vonni, de attól én még gondolhatom azt, hogy nem normális dolog 490 kg-mal gugolni, mint ahogy szerinted ez meg lehet egy nagyszerű sportteljesítmény.

Az egész "vita" abból indult ki, hogy pitepeti leírta, hogy szerinte ez a mászás nettó faszság volt, erre jöttek a védelmező kommentek, hogy nade, nahát, de nem is.

Egyetemleges igazság itt (sem) létezik, sok szempontból lehet értékelni a dolgot és sokféle súlyozással.

Mint teljesítményt elismerem a dolgot, de volt pár dolog, ami számomra árnyalja a képet, ezeket már leírtam korábban, egyébként is jól esett már a topiknak, hogy nem csak bugyiban és köntösben ugráló idiótáról vannak csak hosszú fejtegetések. ;] :D

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#119837) vond


vond
MODERÁTOR

Gyerekek, ne nyissunk egy új topikot ennek a Free Solo által generált témának? :DDD Egy kis OFF nem szokott engem se zavarni, de ebből már szerintem untig elég volt ennyi a filmes topikban. :U

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#119838) #48613632 válasza Ispy (#119836) üzenetére


#48613632
törölt tag

Így igaz, és számítottam is erre, hogy sokan nem így látják majd. Az én megvilágításomban, azon a bizonyos mérlegen, a sportteljesítmény áll az egyik oldalon, és az emberi élet a másikon.
Ezt akárhonnan nézem, nem azonos súllyal vannak jelen.

(#119839) Ispy válasza vond (#119837) üzenetére


Ispy
veterán

Csinálhatunk egyet, rögtön az SW és a IW Endgame topikok alá. ;]

Egyébként 36 kommentet pocsékoltunk el erre, de nem érzem, hogy ez ne férne bele a filmes topikba, mert ez is egy film, csak nem fikció, ennél még egy random hájpolt teaserre is több hozzászólás szokott érkezni.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#119840) Tibiajax válasza vond (#119837) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

próbáltam feldobni filmes témát a rare Bogart-képpel, de hát.. nem sikerült. segíteni akartam

(#119841) #48613632 válasza vond (#119837) üzenetére


#48613632
törölt tag

Ejnyemár no, hát megölnéd a bulit? ;]

(#119842) brownus válasza Ispy (#119836) üzenetére


brownus
veterán

jaja, annyira üdítő végre másról vitázni :D

itt is az első hozzászóló megragadta a lényeget :D https://filmbuzi.hu/archives/2019/03/25/free-solo/ /totoro/

és ami, számomra érdekes, már már megdöbbentő volt, az az, hogy vegetáriánus!
ezt is meg kell tervezni mit, mivel eszik.

[ Szerkesztve ]

(#119843) Ispy válasza brownus (#119842) üzenetére


Ispy
veterán

Éppen most próbáljuk meg lezárni ezt a témát, erre meg bedobod ezt. ejnye. ;]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#119844) vond válasza Ispy (#119839) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Igaz, hogy engem a film sem igazán érdekel, de nekem ebből a témából ennyi már nagyon sok volt. Ráadásul tartalmát tekintve a hozzászólások 90%-a teljesen offos volt, és már nem is a filmhez kapcsolódott.

Ilyenkor legalább tegyétek OFF-ba a hsz-eket. Ne felejtsük el, hogy mire való ez a kapcsoló. Ha valakit nem érdekel az OFF duma, akkor könnyen át tudjon lépni rajta. ;)

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#119845) brownus válasza Ispy (#119843) üzenetére


brownus
veterán

én még nem végeztem :D
Sprq által említett podcastokat még meg kell néznem este :)
na meg, ott van az ígért natgeo cikk is...

[ Szerkesztve ]

(#119846) aelod válasza Ispy (#119836) üzenetére


aelod
veterán

Így van ez a vita lényege. :K

Mint teljesítményt elismerem a dolgot, de volt pár dolog, ami számomra árnyalja a képet, ezeket már leírtam korábban, egyébként is jól esett már a topiknak, hogy nem csak bugyiban és köntösben ugráló idiótáról vannak csak hosszú fejtegetések

Ez meg nagy +1.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#119847) Mik76 válasza Ispy (#119836) üzenetére


Mik76
senior tag

A grizzlys csoka is nagyon bator volt meg becsulendo meg minden. Sot, o is magaval vitte a baratnojet is a barom turaira.
Mara mar "leragott csont" a tema...
:U

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#119848) KaitouP


KaitouP
veterán

Us (Mi): magyarázatok a filmben látott szimbólumokra, utalásaira (SPOILERES!): [link]

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#119849) Tibiajax válasza KaitouP (#119848) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

ne offolj légyszives. mai téma a sziklamászás

(#119850) atike válasza aelod (#119831) üzenetére


atike
nagyúr

455-el guggolt... [link]

Béci meg 452,5-el :) [link] (volt videó szemből is, de az nem elérhető)

Úúúú de kapcsolódik a témához... :DDD

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.