Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#116778) lezso6 válasza Viszlát (#116769) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Eleve ez hülyeség, hogy jobb a szinkron. Az eredeti hang a legjobb, hisz pontosan azt hallod, amit a készítők elképzeltek. Persze van néhány kivétel, de ebből kevés van, és ezek nagyrésze is csak egy középszerű film, amit a jó szinkron tett népszerűvé itthon. Az meg végképp hülyeség, hogy X színészhez Y szinkronszínész hangja jobban illik. WTF?! Ez csak a megszokás miatt van.

A szinkron vs eredeti nyelv esetén a végső dilemma a kényelem vs hitelesség lenne. Azonban minél jobban tudsz az eredeti nyelven (illetve olvasni), annál jobban billen a mérleg nyelve elfelé a szinkrontól. Én ezért vagyok eredeti nyelv párti. Azonban mivel az újabb szinkronjaink egyre rosszabbak, ez is errefelé billenti a mérleget. Aki szerint ez nem így van, az nézzen meg pár színvonalas eredeti magyar nyelvű filmet, aztán vesse össze a szinkronizált filmekkel. Ég és föld a különbség.

Ezt nem azt jelenti, hogy mindenki nézzen eredeti nyelven filmet, nekem mindegy mi a preferenciája. Viszont ha közösen néznénk filmet, akkor semmiképp sem fogok beülni vele egy szinkronos filmre. Vagy hallgat rám, vagy nem nézünk együtt semmit. Én a környezetemben a legtöbb embert már jópár éve átszoktattam eredeti nyelvre, s egyik sem bánta meg. A maradékot akiket pedig nem sikerült rávenni, azok meg egytől egyig olyan emberek, akik nem tekintenek akkora kultúraforrásként a filmre, mint én. Amivel szintén nincs baj, nem kell mindenkinek akkora filmbuzinak lenni, mint én.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.