Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#106801) brownus válasza oriic (#106796) üzenetére


brownus
veterán

Hát, én naggyon kíváncsi vagyok erre a filmre :) sztem kurva jó lesz

Pl, a minap a hbogo-n elkezdtük a ghostbusters csajos filmet, na, pl, aznse volt rossz. Vicces, a béna kétbalkezes thorral :d a csajok aranyosak

[ Szerkesztve ]

(#106802) brownus


brownus
veterán

(#106803) Criminal017 válasza brownus (#106786) üzenetére


Criminal017
őstag

Az őrület határán a magyar címe.
Egyik kedvenc háborús filmem, jópárszor megnéztem, igaz kell hozzá egy nyugodt idegállapot, mert nagyon mély a film, kissé megterhelő. Szerintem a magyar szinkron egész jól sikerült, a film közbeni narrációk is rendben vannak.
A zene egyszerűen tökéletes, kár, hogy Hans Zimmer egyik legalulértékeltebb (van ilyen szó?) muzsikája.

#értékelés the thin red line

[ Módosította: Viszlát ]

(#106804) brownus válasza Criminal017 (#106803) üzenetére


brownus
veterán

Valamiért ez a film eddig kimaradt, angil, orig hanggal fogom megnézni

(#106805) KaitouP válasza brownus (#106804) üzenetére


KaitouP
veterán

Duel Of The Fates ft. Porgs - nesztek Porgok! :DDD [link]

(#106800) Ispy

:DDD

[ Szerkesztve ]

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#106806) Pearce


Pearce
aktív tag

Sicario 2: Soldado Official Trailer #1 - Villeneuve helyett Stefano Sollima rendezi, aki a Gomorra c. sorozatot is csinálta, úgyhogy elvileg tehetséges a faszi. Meglátjuk, csak ne legyen az első másolata 1 az 1-ben.

(#106796) oriic

Elég semmilyennek néz ki már most. Semmi ritmus.

(#106807) attiati válasza Pearce (#106806) üzenetére


attiati
veterán

pont ma néztem én is, várós :)

(#106808) bagyulajuve


bagyulajuve
addikt

Most értem haza az új Star wars-ról. Szinte szavakba sem tudom önteni csalódottságom, pedig a Force Awakens-t és Rogue One-t is imádtam. Előbbit azért, mert tényleg Star wars hangulata volt, utóbbit meg nyerssége és kíméletlensége miatt. Nem is tudom mikor jöttem ki moziból ekkora csalódás érzettel. Talán mikor a Hegylakó 2-t néztem, miközben az első rész óriási kedvenc volt.

Látvány pazar, emiatt egy rossz szó nem érheti. Még a poénokkal sem volt bajom összességében, bár a többség tényleg inkább gyengére sikerült.

Tényleg a teljesség igénye nélkül 1-2 dolog

1. Snoke - első részben titokzatos valamiként vezetik fel, most meg olyan mintha mindenki ismerné...Ráadásul dögkönnyen murdált meg, holott ő valami ultrafaszacsávó. Így nem maradt olyan főgonosz, aki igazából veszélyt jelentene a "világra", mert Kylo Ren rohadtul nem ilyen, egy kis tücsökpöcs.
2. Az első rész alapján nem éreztem még azt hogy a First order már olyan erős lenne, hogy egy lépésre lenne a birodalom újjáalakításától.
3. Kylo Ren átverése Luke által. Azt ő sem gondlohatta komolyan, hogy a lépegető össztüzét kibírja, arra 1 Jedi/Sith sem képes, tehát nem kellett ott lennie. ráadásul utána meghal Luke...így..
4. Phasma leszámolása Finnel, ami fordítva sült el, teljesen hülyén megoldva.
5. A végén a seprűt eltoló srác...most megint meglebbentettek valamit, aztán lehet feledésbe merül, persze amúgy nem szeretném, hogy jelentősége legyen amúgy.
és még jó pár dolog

Ennek ellenére végig lekötött, mert mint írtam látványilag kitűnő, az űrcsata jelenetek überfaszák. De ez rohadtul nem állt össze.

#értékelés the last jedi episode viii

[ Módosította: Viszlát ]

Resistencia eterna

(#106809) Aventador91 válasza brownus (#106802) üzenetére


Aventador91
őstag

ha ők testvérek lennének, akkor solo helyett duel lenne a nevük? :F ;]

(#106810) Aventador91


Aventador91
őstag

(#106811) whitezo88


whitezo88
nagyúr

Leak! :DD

(#106813) k-adi válasza cattus (#106771) üzenetére


k-adi
nagyúr

Na végül a Viszkisre (2017) esett a választásom (angolul The Whiskey Bandit (2017) :D ) de már bánom... viszont korántsem vagyok olyan csalódott, mint a Last jedi után (csak, hogy mégegyet belerúgjak abba. :) )

Ami engem érdekel és nincs megválaszolva: Mi lett a kutyájával?? A határőrők elvették..és? :F

Mivel nincs itt a topikban rendes kritika még róla, így kicsit bővebben írok:

(kicsit spoileres csak)

Karakterek, film felépítése:

A film maga erős közepes, de ez várható is volt. Szerencsére nem tolják túl az akciót, tudják a magyarok, hogy még mindig nem tudnak moziba való akciót csinálni, ezért AN is inkább maradt a párbeszédeknél többségében. Az az egyetlen pár perces autósüldőzős jelenet is inkább volt kínos, mintsem izgalmas.
Sajnos a párbeszédek - ha már így kiemeltem - is hagynak kívánni valót maguk után: ami a legzavaróbb az a rengeteg káromkodás, bazmegelés. Én értem, hogy a felfokozott izgalmi helyzetben lévő karaktereknél 1-1 ilyen kicsúszik merthát miért ne, de a nyomozós vallatásos párbeszédeknél kicsit túlzott használatát éreztem ennek, illetve pl. az edzőnél is (Gazsó György által alakítitott karaktere)

Maga a story nem nagy durranás, mindenki tudja mi a vége, így igazából nincs is tét a "felnőtt közönségnek", ezt tudta AN is, ezért választotta gondolom a visszaemlékezős-történet mesélési megoldást, ami úgy ahogy működik is.
Annak viszont örültem, hogy amikor belekezd életének mesélésébe a főszereplő, akkor a nyomozó pár perc után leállítja: senkit nem érdekel a szomorú gyerekkora - és milyen igaza is van. Ezt a félbeszakítást a nyomozó később is megteszi mégegyszer, ami számomra szimpatikus volt: ugyanis a néző sem a gyerekkoráért ült be a moziba, ahogy a nyomozót se az érdekli.

A castingot nem mondanám rossznak, de jónak se. Számomra érthetetlen volt, hogy a nyomozó miért izzad egyfolytában, miért van átázva az ing, illetve többet vártam Jászai Mari-díjas színésztől, mintsem folytonos káromkodás, bár némely jelenetnél érthető.
A filmben lévő egyetlen női karakter is rögtön felejtős, ráadásul az egyik szemhéja a legtöbb jelenetben félig le van ragadva, ami konkrétan zavaró is volt nekem. A nyomozó lényegében értetlenkedik és káromkodik, a csaj pedig tipikus ribanc lett: rögtön összejön mással kis szünet után, de amint kap drága ékszert és látja hogy van pénze a csávónak, már rohan is vissza hozzá. :C Ez azért is érdekes, mert nincs megmagyarázva, hogy a főszereplő miért van oda a csajért annyira, illetve megint sikerült egy "nők = kurvák" képet felfesteni (ráadásul a végén is lelép a rábizott tartalék-pénzzel ami szintén ezt erősíti). Persze az is lehet, hogy a főszereplő ilyen csaj(okat) vonz be, de még ez a magyarázat is jobb lett volna, mint amit kaptunk.

Maga Ambrus Attila karakterét alakító színész (Szalay Bence) markáns vonalakkal rendelkezik, talán túlságosan is. Bár azt el kell ismernem, hogy színészileg egész jó volt, úgyhogy őt most nem fikázom szét, ahogy Csuja Imrét sem, ő hozza a tőle elvártat.

Magáról a Viszkisről az akkori bulvársajtónak köszönhetően, egyfajta modern Robin Hood-kép alakult ki róla de nincs magyarázva, hogy miért.

A story:

(spoileres)

Meglepő volt számomra, hogy belerakták - de hát milyen lenne a film ha nem lenne benne a - 90es évek korrupciója, sőt ez adja az egyik alappillért a filmnek.

Persze mint minden filmben, itt is van jó pár baki:
- kihagyják a történetből, hogy több társa is volt, mint 1
- nem említik azt sem, hogy többször visszament ugyanoda
- illetve azt sem említik meg, hogy szökése után sikerül neki a legnagyobb fogása '99-ben, amikor közel 50 misit "szerez"
- továbbá azt a poént is kihagyták, hogy egyszer a BRFK rablási osztályvezetőjének, Varjú Lajosnak a hasonmásaként rabolt, csak azért, hogy bosszantsa az őt üldöző rendőrtisztet
- ugyan benne volt a filmben, hogy mindig próbálta megváltoztatni a külsejét, de azt kihagyták, hogy sokszor felmérte, hogy riasztás esetén az adott helyhez mennyi idő alatt érhetnek ki a rendőrök. Ezt simán berakhatták volna bármelyik esetnél. Sőt ez egy fontos dolog, ugyanis a csattanó, a lebukás pont emiatt volt: az egyik szemtanú, aki látta a menekülő támadókat, nem a 107-et hívta, hanem egyik rendőrbarátja mobilját, ezért a járőrök a "vártnál" hamarabb érkeztek meg
- a filmben 20perc sétáló időt kap a Gyorskocsi utcai fegyintézet sétálóudvarán de valójában másfél óra után jöttek rá, hogy megszökött ami azért fontos, mert így értelmet nyer, hogy lehet az, hogy nem kapták el rögtön pár utcával arrébb.
- a végén persze azt is kihagyják (nem tudom direkt-e), hogy hogyan találtak rá zuglóban: az egyik tetthelyen felejtett telefonkártyája segítségével a rendőrségnek sikerült azonosítani azt, aki rendszeresen élelmet vitt a rejtekhelyére

A film zárójelenete nem volt rossz így se, de akkor lett volna igazán jó szerintem (ha már kicsit elrugaszkodtak a valóságtól), hogy ha felállt volna és elkezdett volna odasétálni és utána jött volna a stáblista.

[ Módosította: Viszlát ]

(#106814) Mik76 válasza sixpak (#106754) üzenetére


Mik76
senior tag

Nekem valahogy inkabb ilyen Stardust vagy The Golden Compass utoerzesem van. Csak a hangulat miatt.

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#106815) eeXaa


eeXaa
addikt

SW8 :K

(#106816) Bad Pritt


Bad Pritt
nagyúr

EZ a Soldado nagyon keménynek néz ki, tuti moziban nézős lesz, főleg mert nem csak Benicio, de Brolin is visszatér.

Viszont a Transformers-es kiscsaj remélem csak poénból van negyedik helyen a színészek listáján, Credited cast, sorted by IMDb STARmeter ez alapján reménykedem, hogy csak kis szerepe lesz valójában.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#106817) ZavaBalazs válasza eeXaa (#106815) üzenetére


ZavaBalazs
őstag

GIF

4.6 megás GIF-et csak linkesítve ossz meg!

[ Módosította: radi8tor ]

wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban

(#106818) Viszlát válasza Bad Pritt (#106816) üzenetére


Viszlát
addikt

Hát nem tudom, ez a trailer a hajókürtözéssel egyelőre sima kétórányi öldöklésnek tűnik, nem érzékelni belőle az előző film hangulatát. A balkezes mutatóujjas kivégzésnél meg muszáj volt felnevetni. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#106819) Bad Pritt válasza ZavaBalazs (#106817) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Basszus, a másik csávó Gareth Edwards? :D

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#106820) ZavaBalazs válasza Bad Pritt (#106819) üzenetére


ZavaBalazs
őstag

[link] :K

mod: bocsi, nem néztem a gif méretét :B de akkor már a szöveg legyen csak simán [link], vagy gif, ez így lelövi.
:P

[ Szerkesztve ]

wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban

(#106821) pocokxx


pocokxx
Közösségépítő

Sziasztok! Hány éves kortól néznétek filmet gyerekekkel és mik lennének azok? (Nem animáció vagy rajzfilm, hanem élő szereplős filmekre gondolok.)

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#106822) gerii válasza pocokxx (#106821) üzenetére


gerii
addikt

Hát én Alient, Jurassic Parkot, Függetlenség napját, + összes Swarzi, Stallonét 6 évesen már simán toltam magamtól :DDD

(#106823) Viszlát válasza pocokxx (#106821) üzenetére


Viszlát
addikt

Háromszor fogtam neki válaszolni, de nagyon komplex téma, regényt meg nem akarnék írni.

Kicsit esetleg ha pontosítanál az segítene, olvas-e már, beszél-e idegen nyelvet, alapvetően milyen beállítottságú, mit szeretnél elérni a mutatott filmekkel, stb.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#106824) Pocee válasza pocokxx (#106821) üzenetére


Pocee
senior tag

Nekem 5 éves a fiam,imádja a Gyűrűk urát és a hobbitot,főleg Smaugot,az anyja nem örül(külön élünk),de a gyerek akarja nézni :)

Mr.Brightside

(#106825) eeXaa


eeXaa
addikt

SW 8 rant Ben Shapiro
Bukás

[ Szerkesztve ]

(#106826) sixpak válasza pocokxx (#106821) üzenetére


sixpak
nagyúr

Az én lányaim (12&13yo) nagyon korán belemerültek a filmezésbe, ami nagyrészt nekem köszönhető (mint ahogy a zenei ízlésük kialakítása is, ami az elején könnyen ment, de az utóbbi néhány évben, mióta kezd kialakulni a saját ízlésük és nem mellesleg fertőzik őket a populárisabb zenékkel az iskolában, kezdem feladni, főleg amikor nem akarnak velem huszadszor is végignézni egy Alex Bent videót). :D

Rengeteg olyan filmet is megmutattam nekik, amiket "elvileg" nem kellett volna, de ismerem őket, nagyjából tudtam, hogy mit lehet és mit nem. Mondjuk néha nehéz a dolog, mert pl. a nagyobbik tavaly végignézte velem az összes Alien-t, a kisebbiknek viszont nem mutatnám meg, inkább ilyen Super8 és hasonlók.
Túl azon, hogy az összes blockbustert látták már egészen kicsi korukban, megnézettem velük a Forrest Gump-ot, The Curious Case of Benjamin Button-t, a Great Gatsby-t, meg sok-sok hasonlót.
Szóval én nem fogtam vissza magam, de nem vált hátrányukra, annyi, hogy a nagyobbik például már napok óta azzal nyaggat, hogy mikor nézzük már meg az AZ-t. :D

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#106828) pocokxx válasza Viszlát (#106823) üzenetére


pocokxx
Közösségépítő

Akik végig is nézik 5 illetve 7 évesek. Nem állandóan néznek tv-t, de hétvégén általában egy 90 perc körüli mesét végigülnek. Ezekre az alkalmakra keresek valami vállalható filmet. Nem baj, ha van "erkölcsi mondanivalója", amit esetleg már képesek ők is felfogni. Karácsony körüli "lazulós" délutánra valami kis családira gondoltam. Fiúk egyébként, érdeklődési kör is "fiús": autó, harc, foci efféle...

Olvasás még nincs olyan szinten, hogy feliratosan nézzünk bármit.

[ Szerkesztve ]

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#106829) baryll válasza pocokxx (#106828) üzenetére


baryll
tag

Végtelen történet 1..2?

[ Szerkesztve ]

(#106830) BITBOYS


BITBOYS
addikt

Star Wars VIII Voltak jó pillanatai de nem több..

Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.

(#106831) FollowTheORI válasza nobiand (#106782) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Bár tudom késő... de mindig a tereme közepe és kétharmada közé kell venni jegyet középre... az az ideális hely(ek).. :)
Akárhol akármikor akármelyik moziban.

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#106832) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

The Foreigner

Nekem tetszett a film, még akkor is ha kicsit talán lassú volt. Jackie Chan még idősen is fantasztikus. :R

#értékelés

[ Módosította: Viszlát ]

Live-Die-Respawn

(#106833) eeXaa válasza oriic (#106832) üzenetére


eeXaa
addikt

...hmm.. egynek valóban elment.. :K

(#106834) Viszlát válasza pocokxx (#106828) üzenetére


Viszlát
addikt

Egyértelműen családi filmek akkor, néhány példa:

E.T. - Chaplin filmek (nem mindegyik gyereknek való, de van közöttük alkalmas) - Híd Terabithia földjére - Én, Pán Péter (2004) - 101 kiskutya (1996) - Nicsak ki beszél filmek - Mr. Popper pingvinjei - A kicsi kocsi kalandjai filmek - Jumanji - A Saint Tropez-i csendőr (és a többi csendőr film) - Mindent a győzelemért

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#106835) KaitouP válasza oriic (#106832) üzenetére


KaitouP
veterán

Ment az itthoni mozikban ez a film?

[ Szerkesztve ]

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#106836) eeXaa válasza KaitouP (#106835) üzenetére


eeXaa
addikt

netflixes

(#106837) oriic válasza KaitouP (#106835) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Nem, Netflixen elérhető.

Live-Die-Respawn

(#106838) ígyvanferi válasza pocokxx (#106828) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Bud Spencer - Terrence Hill filmek esetleg? Nekem, amennyire rémlik, kis srácként azok voltak az első "komolyabb" filmek, amiket megnézhettem, és imádtam őket. Még akár erkölcsi mondanivalójuk is van, pl. hogy a jó mindig győzedelmeskedik a gonosz felett vagy hogy ne ítéljünk a külső alapján.

[ Szerkesztve ]

(#106839) somasz válasza pocokxx (#106828) üzenetére


somasz
addikt

Louis de Funès - összes
Jákob rabbi kalandjait imádtam régen.

[ Szerkesztve ]

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#106840) Kube


Kube
senior tag

Sziasztok, egy kérdés szeretnék nektek feltenni.

Aki látta a Murder on the Orient Express 1974 és a 2017-es változatot is, melyiket ajánlaná? Van-e olyan jó az új mint a régi film? Egyiket sem láttam még, ha sok mindenben alul marad, akkor a régit nézném meg inkább.

No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.

(#106841) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

[link]

Live-Die-Respawn

(#106842) Gery9112 válasza Kube (#106840) üzenetére


Gery9112
őstag

2010-ben egy másfél órás Poirot részt szenteltek a Gyilkosság az Orient Express sztorijának. Szerintem inkább azt nézd meg. Nem láttam az új részt csak a régit, de így látatlanban is azt mondom, hogy inkább a régit nézd....nekem az újnál már az előzetes elvette tőle a kedvem, hogy ki-be mászkáltak a vagonokból.

PSN: KGery91 | https://psnprofiles.com/KGery91 | Origin: G3ry_HUN | BNet: Gery#2832

(#106843) whitezo88


whitezo88
nagyúr

500 millió dollárnál jár a TLJ. Vajon a hype miatt vagy mert olyan jó film? :U [link]

(#106844) DrDobos


DrDobos
őstag

Sziasztok!
Valaki latta mar a Hegyek között c. filmet?

Samsung Galaxy A55 5G

(#106845) cattus válasza whitezo88 (#106843) üzenetére


cattus
őstag

Azért, mert Star Wars. Nekem is elég volt ennyi, hogy moziban nézem, szerintem sokan vannak még ezzel így.

Do the thing!

(#106846) Realradical válasza DrDobos (#106844) üzenetére


Realradical
őstag

Nem rossz film. Szép tájak, nő-kompatibilis történet. Nekem végig volt egy ilyen, "mintha ezt már láttam volna" érzésem, de nem bántam meg a rászánt időt.

Things that try to look like things often do look more like things than things

(#106847) pocokxx válasza ígyvanferi (#106838) üzenetére


pocokxx
Közösségépítő

Ez jó ötlet. Köszi. :) Esetleg Ace Ventura-k? Mehet szerintetek? Funés is jó ötlet, köszi! :R

[ Szerkesztve ]

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#106848) #74018560 válasza BITBOYS (#106830) üzenetére


#74018560
törölt tag

StarWarsból már túl sok újat nem lehet kihozni, rengeteg puskaport előttek. Nekem tetszett az új mozi, jobb mint az előző 2 új film. :U

(#106849) cyberkind válasza #74018560 (#106848) üzenetére


cyberkind
félisten

Filmben igazán keveset lőttek el, de még a játékok is felemásra sikerültek.

Paranormal Cocktivity

(#106850) #16514048 válasza pocokxx (#106847) üzenetére


#16514048
törölt tag

Persze. A rejszolós jelenetet úgysem fogják még érteni, ezt viszont látniuk KELL.
;]

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.