Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#106651) emiki6 válasza eeXaa (#106650) üzenetére


emiki6
veterán

A két ... közti részre nagy +1 :D

Zeki: :))

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#106652) emiki6


emiki6
veterán

SW8 véleményem:
Szerintem a new hope remake után mindenki egy újabb ramakere számított és ezt a rendező is tudta, szóval jól kicseszett mindenkivel, mert egy troll. Csinált egy filmet, ami sablonos remake-nek tűnik. Minden egyes motívumot végigvitt egész addig, hogy elhidd, hogy ez sablon lesz és ... csavar. Mint Luke a fűszállal. Hiteget aztán jól a kezedre csap. Újra meg újra. Van egy elképzelésem, megerősíti, felvezeti, beetet és a végén jól az arcomba röhög. Erről szól a film, ezt ismételgeti. Egy antiremake antisablonokkal, ami mindent összekuszál. Mondhatjuk hogy a karakterek vagy a történet ilyen vagy olyan, én csak csavart sablonokat látok. Logikátlanságot és rengeteg értelmetlen (értsd: hiábavaló) cselekvést (az egész finn rose kiruccanás értelmetlen, a sós sivatag felszántása is. Aki ottmarad az ellenállás hajójával elállhatta volna a tüzet vagy hamarabb is belezúghatott volna a csillagrombolóba, stb. alig történik valami érdemben és információ hiány van.) Mindezt jól Star Warsba öltöztetve. És mivel a star wars része igen jó, de a felszín alatt valami bűzlik és az egész egy mindfuck nem tudom eldönteni hogy jó e vagy rossz. Egyik se és mindkettő.

#értékelés

[ Módosította: Viszlát ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#106653) k-adi


k-adi
nagyúr

Star Wars: Az utolsó Jedik (2017)
Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi

Véleményem úgy írom, hogy:

1. szeretem az SW-t
2. előző kettőt is moziba néztem (7, RO)
3. erre is megvettem már előre a jegyet (lásd. 1. pont)

Borzasztó. Az SW megcsúfolása. Haver a film vége felé már kiment pisilni olyan hosszú a film. És nem azért hosszú, mert tele van történéssel és tartalommal. A fenét. A legtöbb jelenet időhúzó jelenet. Sajnos. Ezt elbaszták. Nagyon. :U Félek, hogy a Solo filmet is elpoénkodják jövőre. :(

Vegyük sorba, ne csak a levegőbe beszéljek:

Luke szála totál értelmetlen: Nem komoly, hanem "vicces". Miért is? A jediket konkrétan megcsúfolja. Az ő szála a szigeten mire volt jó? Ja semmire. Csak időhúzás
Leia: Supermanként repül vissza az űrből. Nem is folytatom tovább.
Finn: Nem voltak tökösek, a végén bele kellett volna repülnie.. de amúgy az ő szála is csak időhúzásra volt jó, ugyanis mit ért el? Semmit. Elment a Kaszinovárosba és utána fogságba esett. 2x is.
Captain Phasma: Halála semmilyen. Ráadásul "viccesen" hal meg Finn által. Egy "captain" azért odafigyelt volna erre, hogy az ellenfele jön fel egy lifttel :U
Snoke: Halála egyértelmű volt. "Nagyon merészek" voltak a készítők? Nem. Vadernél nem, itt eljátszották.
Kylo Ren: Legtöbb jelenete semmilyen, telepatikus beszélgetős... Egyetlen egy csavar lett volna vele, ha Rey átállítja a jedikhez. De nem, ezt sem merték meglépni. Maradt az 1-1 felállás
Yoda: Totál értelmetlen volt és szarul is nézett ki
Chubakka: Alig van jelenete akkor is "vicceskedni" próbál a Pogokkal. Értelmetlen, meghalhatna már (pl. a végén simán mehetett volna ő a nagy lézerágyúba
Poe Dameron: Film elején 1 bombázó elég 1 dreadhnoughthoz?? mivan??
Rose Tico: Minek kellett ő bele? Ja mert különben a kínai piacra nem megy ki a film? Oké így már mindent értek.

Annyi de annyi ziccert hagytak ki, hogy meg se tudom számolni. :W

Fájam a szívem, mert 1éve vártam a filmre. De most csalódott vagyok. Nagyon is.

[ Módosította: Viszlát ]

(#106654) emiki6 válasza k-adi (#106653) üzenetére


emiki6
veterán

Eszembe juttattál egy vicceset.

az megvan mindenkinek, hogy ... bombáztak ... az űrben. Hagyok időt.
Én értem, hogy sw fizix, de akkor is. Kapcsojják mán ki a gravitációs mezőt a hajó gyengepontja fölött.

Viszlát panaszkodott, hogy hatásvadász a Dunkirk. Na az utolsó jedikben nagyon durván túltolták a hatásvadászatot, néha már fájt. :U

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#106655) k-adi válasza emiki6 (#106654) üzenetére


k-adi
nagyúr

én már ezen meg se lepődtem :D

(#106656) cattus


cattus
őstag

Star Wars 8

Ami tetszett:
Luke: tetszett, hogy nem az idealizált jedi mester volt, aki nagyon bölcs és mindent tud, hanem olyan valaki, aki hatalmas hibát követett el, és félelmében a teljes magányba menekül. A film egyik tételmondatát is ő fogalmazza meg (nincs "jó" meg "rossz" oldal, csak az Erő). A film végi jelenete nagyon szép volt a lemenő két nappal és az eltűnő testtel, párhuzamot vonva Yoda halálával, megváltva az elkövetett hibáját.

Rey és Ben kapcsolata: mindketten keresik magukat a világban, félnek, sok a közös vonás bennük. A közös jelenetekben szerintem nagyon jól ki volt bontva ez.

Holdo utolsó jelenete: egyszerűen gyönyörű volt. Nem is nagyon tudok mit írni róla, egyszerűen a kép és hang (illetve annak hiánya) hihetetlen immerzív abban a jelenetben.

A kristálybolygón lévő végső csatajelenetben, amikor a rozoga siklókkal kavarják a piros port, na az jól nézett ki. Finn csodálatos megmenekülése és a kötelező "szeretet" panel viszont kissé ismét elrontotta.

Ami nem tetszett:
Lázadók és az Első Rend viszonya: konkrétan egy hajónyi ember maradt a lázadókból, akik a film kb. teljes idejében csak menekülnek. Nincs semmi súlyuk, főleg hogy létszámban is csak egyre fogynak. Az "egyik hajó lassan vánszorog, mert nem tud mit csinálni, de azért az üldözőik is ugyan olyan lassan mennek, nehogy a végén még utolérjék őket" pedig lényegében nevetséges volt. Ok, hogy kellett az időhúzás, de ezt azért elegánsabban is megoldhatták volna.

"Humor": Porg. Utálom. Szörnyűek, tisztán látszik, hogy csak az eladható plüssök és figurák miatt kerültek be a filmbe, semmi más célt nem szolgáltak.
Ugyanitt kifejezetten zavart, hogy akárcsak a mai szuperhősfilmek nagy részében, egyes izgalmasabb akciójelenetet szinte mindig egy béna viccesnek szánt húzással zárt elemmel zártak le. Teljesen felesleges az egész erőltetett poénkodás.

Leia hihetetlen menekülése: szerintem végletekig nevetséges volt, sőt, sokkal nagyobb súlya lett volna Ben számára is, ha abban a jelenetben Leia ténylegesen meghal. Így az egész inkább idétlenségbe fulladt.

Rey mintha teljesen feleslegesen töltött volna x időt Lukenál, mert semmit sem tanult: Fentebb írtam, hogy Luke a film egyik tételmondatát nagyon szépen megfogalmazza. Erre amikor Rey és Ben, mint szembenálló felek megjelennek egymással szemben, csak az megy, hogy "te állj át", "nem, te állj át", "nem te állj át". Fogtam a fejem, hogy ez a lány semmit sem tanult??

Sok mindent ez a film se tett hozzá az egész világhoz (helyszínek és főbb szereplők tekintetében). Néhány pillanatra feltűnnek egyes helyszínek, de kb. azonnal el is felejtődnek. A kaszinóbolygó ez alól kivétel, ilyet még tényleg nem láttunk, és ott is előjött az, hogy nem minden fekete-fehér (mindkét félnek beszállító fegyverkereskedő, a kódtörő, aki senki oldalán sem áll).

Összességében se jobb, se rosszabb nem volt, mint a hetedik rész. Az számomra nem több egy Új remény remaknél jó látvánnyal. Ez a rész legalább tudott valami újat nyújtani karakterek tekintetében, de a béna humor és pár forgatókönyvi döntés miatt nem tud az előző rész felé emelkedni nálam.

#értékelés the last jedi episode viii

[ Módosította: Viszlát ]

Do the thing!

(#106657) k-adi válasza cattus (#106656) üzenetére


k-adi
nagyúr

a rozoga siklókkal kavarják a piros port, na az jól nézett ki.

csak éppen semmi értelme nem volt :D sőt... ja meg a kristályrókáknak se bár menőn néztek ki az tény.

Az űrbeli üldözés pedig kész kabaré volt
Nekem inkább azt magyarázza meg valaki, hogy ha lehet ilyen fénysebesség-kamikaze-t csinálni, akkor miért nem áldozta fel egyik hajóját a FOrder és belekamikaze-zik a lázadók főhajójába és a film felénél vége lett volna a filmnek :D

(#106658) cattus válasza k-adi (#106657) üzenetére


cattus
őstag

Ha jól figyeltem azzal stabilizálták valamennyire a járműveket, szóval elnéztem. A rókák meg jól néztek ki és nem voltak idegesítőek, szóval az sem zavart. :)

spoilerhez:
Azért, mert húzni kellett az időt. Szerintem mindenki tudta, hogy semmi értelme, és mivel így is nagyon feszes volt a film tempója, ezt a megoldást választották. Nekem se tetszett, az egyik leggyengébb pontja a filmnek az a szál.

Do the thing!

(#106659) callmeakos


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

Egy érdekes adalék az Utolsó Jedikhez: [link]. Érdemes lehet elolvasni.
Egyébként az, hogy nekem tetszik, de sokaknak meg nem, ez gerjeszti bennem az érzést hogy szeressem mégjobban ezt a filmet. Mint valami elfuserált haragbaba :D
Jövő héten biztosan elmegyek megnézni ismét.

A VR-os interjú érdekes volt, és Pisti tett is fel érdekes kérdést, de Janitól olyan kérdést hogy Milyen érzés SW filmen dolgozni na ne már :D

All→M8

(#106660) eeXaa válasza callmeakos (#106659) üzenetére


eeXaa
addikt

...lehet ezt csűrni, csavarni, de nem kell sok ész felfogni ahhoz hogy a "rajongók" a régi trilogia hangulatát várják ha folytatásról van szó... már lucas is megbukott a kisérletezgetéseivel az előzménytrilogiával, de arra az ember azt tudja mondani idővel hogy nahhh azért el lehet fogadni...
..erre jön az ep 7-8 és kitépve a maradék gyökereket is beleszarik nagyívben, hogy miről is szólt eredetileg a dolog, és egy mesterien felépített pénznyerőgépet csinált belőle, csakhogy minél több segget ki lehessen nyalni... aki azt meri mondani hogy az új részek jók, (mert mindkettő hulladék) egy szót mondanék most csak, IGÉNYTELEN.

[ Szerkesztve ]

(#106661) eeXaa válasza eeXaa (#106660) üzenetére


eeXaa
addikt

(#106662) Mik76 válasza eeXaa (#106660) üzenetére


Mik76
senior tag

+1
A happy meal jatekok tervezese valszeg mar az elozonel is fontosabb volt mint egy emesztheto tortenet osszehozasa.
Ez van. A disney nevu daganat tovabb pusztit a film ipar testeben.

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#106663) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

SW8-hoz:

Az elsőrend bénázásához:

A film elején maga Snoke mondja Ren-nek, hogy Hux teljesen alkalmatlan lényegében az első rend katonai vezetéséhez. Nyilván a fiaskók után le kellett volna váltania, de az ellenálás ott volt már. Szerintem ezzel ezek a katonai bénázások el lettek ismerve.

Luke:

Nagyon helyes, hogy egy ezt a nyálas jedi mítoszt sikerült egy kicsit rendbe rakni. Luke szájából nagyon fontos gondolatok hangzottak el, amivel teljesen egyet tudtam érteni. A jedi is hibázhat és senki se lehet annyira önhitt, hogy magáról felsőbbrendűen gondolkozzon.

Egy kis plusz, szerintem sok igazsággal:

Star Wars VIII: Az utolsó Jedik SPOILERES kibeszélő

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#106664) S e t h


S e t h
nagyúr

SW8

Fullra nem értem ezt az állva tapsolásos reakciókat, plusz a magas értékeléseket, kivéve a a Disneynek valóban messze elér a keze( de ezt nem tudom elhinni, a neten csak van még szabad véleménynyilvánítás), vagy tényleg most láttak először sw filmet, esetleg ennyire fiatalok még.

Szeretem az sw animációs sorozatokat is, mert sokkal részletesebben mutatják be az univerzumot, amelyek origójában ugyan szinte kizárólagosan a lázadás-birodalom szembenállása van, de legalább próbálkozik megmutatni milyen is az a világ.
A moziban csak a fekete-fehér oldalát kapom meg, mindig. Olyan mintha tényleg nem lenne semmi más abban a világban. Időnként olyan érzésem van, hogy ez nem is szándékos, egyszerűen nincs már benne új téma.
Egy star trek univerzum sokkal részletesebb, lélegzőbb, élőbb. Oké, az sw egy mese, de valóban jó ha mindig ugyanazt a mesét látjuk x évenként? Az én vagyok az apád, én meg a húgod katarzis megismételhetetlen, maradt az én vagyok a rossz, te meg a jó, próbáljunk ide oda állni, ja meg ismét én vagyok az apád, te meg a fiam.

Én elhiszem, hogy a fiatalabb generációnak bejön, ebben nincs is semmi meglepő, mert szinte anakronisztikusan hat már a New Hope, kaptunk is belőle egy kvázi rebootot, de számomra csalódást keltő, hogy mindig ugyanarra a vázra, sablonra felépítve dobnak vmit elénk, mert még így is eladható.

Durva, hogy nosztalgiával gondolok pl.a Qui Gon Jinn, Obi Wan , Darth Maul viadalra, és Hayden Christensen szemeire.

#értékelés the last jedi episode viii

[ Módosította: Viszlát ]

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#106665) brownus válasza Tibiajax (#106499) üzenetére


brownus
veterán

Pontosan, tegnap megneztuk mi is.

Utana a pho leves a hai nambol nagyobb elvezeti ertekkel birt ;d

(#106666) FollowTheORI válasza emiki6 (#106645) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Van... néztem jó pár review beszélgetést a neten, és volt aki örült neki. :D

De tény, hogy sokkal jobb húzás lett volna, ha sikerül neki. :)

Amúgy én már lecsillapodtam, és picit átértékeltem a dolgokat... szerintem túl sokat vártam. :)
Igaza volt azt hiszem a TheVR fiúk mondták... hogy mivel nagy kedvenc karakterek voltak benne, meg minden új szereplő is agyon volt hypolva, rengeteg kérdés és találgatás (ezért elvárás is) övezte a filmet, ezért lett ez ennyire felemás mikor kijöttem (meg a nagyközönség egy részének is).

Továbbra is tartom ez egy jó film, a 8/10 pontot simán megéri még így is.

Nem mondom hogy, mint SW és az én elverásaimnak totál megfelelt... de ettől még nagyon jó film. Messze több a jó dolog benne mint a rossz apróság.

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#106667) Tibiajax válasza brownus (#106665) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

nna, ugye nektek is tetszett a film.. hááát, nekem is, nagyon. imádom a sztárvárszt. főleg az újakat. nem rajongója, fanatikus híve vagyok ennek a világnak..
xdd
nna, jó volt amúgy a hai nam? :) megéri elmenni oda zabbantani?

(#106668) FollowTheORI válasza emiki6 (#106654) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Ezen nem akadtam ki, simán lehet bennük "homing" funkció ami a célra viszi, ha elég közel kerül.

Most is vannak ugye GPS guided bombák, stb. :)

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#106669) FollowTheORI válasza k-adi (#106657) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Ők ígyis ugyis nyerésre álltak... miért tettek volna ilyet... pazarlás lett volna. :P

Az egyetlen amibe bele lehet ilyen téren kötni az inkább az, hogy ha a lázadók hajója picit gyorsabb, akkor miért nem távolodott folyamatosan? Miért tudták lőni folyamatosan... szinte konstans volt a távolság köztük.

Bár ezt is meg lehet magyarázni amúgy, hogy mikor kikerültek a hatótávolságból, akkor visszavették a sebességet ezzel spórolva az üzemanyagon. :)

A valódi megoldás az lett volna, hogy bombázókat miért nem tudtak küldeni? Ha a lázadóknak van, egy ekkora hajó arzenáljában, mint Snoke-é, ne lett volna valami torpedóvető ketyere?

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#106670) Jim-X válasza Mik76 (#106662) üzenetére


Jim-X
őstag

Ez mehetne a filmes topik osszefoglalojaba :K :C

A játék az nem játék!

(#106671) FollowTheORI válasza S e t h (#106664) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Sajnos akinek ilyesmi kell (részletek, világ bemutatás), azonak a könyveket kell olvasni... :)

Úgy néz ki filmekben erre képtelenek... Lucas volt a legközelebb az prequelekkel... ott azért végre kitágult az univerzum, láttunk kicsit többet a háttérről is... a galaxisról. Nem volt befókuszálva ennyire.

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#106672) cyberkind válasza Jim-X (#106670) üzenetére


cyberkind
félisten

Nem értem mi a bajotok a Díznivel, elhozta az új SW trilógiát meg a köztük lévő filmeket és még mennyi készül, nem értem én ezt. ( ;] ;] )

(#106671) FollowTheORI
Lucas meglépte a bevétel ellenében, ez szép és jó dolog volt, na többet se lesz ilyen. :DDD

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#106673) DaveNo1


DaveNo1
veterán

Tegnap is láttam végre az új SW-t, hát mit ne mondjak vegyes érzelmeim vannak:

A film erősségei:

Luke: Szerintem zseniálisan meg volt csinálva a kiégett minden hitét elhagyó Jedi mester, és sajnáltam nagyon,
hogy a végén meghalt (jobban mondva eggyé vált az erővel), lehet jobb lett volna ha ez az utolsó részben történik meg, ez alapján viszont nagyon úgy tűnik, hogy az utolsó rész már csak az újakról fog szólni. Igazából maga a film is a megújulásról szól hiszen az eredeti trilógiához kapcsolódó szálakat szint mind elvarrták (pl. az ellenállást most már úgy kell újjáépíteni, hogy annak nincs kötődése a régi köztársasághoz).

A képi jelentek: Gyönyörűen meg volt csinálva az egész film, a csúcspont szerintem az volt, amikor Hondo belewarpolt az Első Rend anyahajójába. Ilyen zseniálisan képi jelenetet talán az Interstellarban láttam csak.

Rey + Kylo Ren: Mindketten nagyon jók voltak, a közös jeleneteik pedig még inkább.

És akkor jöjjenek a nagy gyengeségek:

Fordulatok: Oké, tök jó hogy voltak a filmben nagy fordulatok, de rohadt idegesítőek is voltak.

Ami nagyon felidegesített az pl. Snoke halála. Semmit nem tudtunk meg ki ő, mi ő, pedig valami iszonyat badass erőhasználó volt (nem mondom, hogy Sith, bár tudott erővillámot is)

Finn megmenekülése...jobb lett volna szerintem ha a végén meghal, na az nagy csattanó lehetett volna. Amúgy is tök érdektelenné vált a karakter. Ehhez képest amikor jött a szeretet jelenet kb. a fejemhez csaptam.

Rey "egy senki"...én ezt valahogyan nem tudom elhinni. Ezen ment két éven a filózás, hogy akkor Rey melyik Skywalker ágról jön, erre meg kiderül, hogy csak egy nagy senki lenne, akiben szuper nagy erő lakozik...na hagyjuk már. Abban bízom amúgy, hogy ez csak kamu, és majd a trilógia záróban lesz valami nagy fordulat.

Vicceskedések: Elég Star Wars idegen volt a nagyon sok túltolt poén, szerencsére a Porgok nem voltak (számomra) idegesítőek.

Keveset láttunk a Star Wars univerzumból: A film 95%-ban egy szigeten és az űr egy szinte teljesen eldugott szegletében játszódott. A kaszinó város totál felesleges volt, az egész résznek semmi értelme nem volt, nyugodtan ki lehetett volna hagyni.

#értékelés the last jedi episode viii

[ Módosította: Viszlát ]

You are not prepared.

(#106674) whitezo88


whitezo88
nagyúr

SW8 pár dolog reagálva a hsz-ekre

Ugyan a karakterfejlődés megvolt, de sekélyes volt egészben és az időt is húzták. Semmit se tudtunk meg a háttérről még mindig, honnan jött a FO, Snoke pl. Ezért is súlytalan az egész. Darth Maul mennyivel kedveltebb antihős, pedig van 2 mondata. Qui Gonn hasolnó a másik oldalon pedig az ő hátteréről se tudunk sokat a filmből. Az előzményfilmekben is van időhúzás meg felesleges jelenet de mégis élvezhetőbbek egyben.

Az üldőzéshez: mennyibe tartott volna odarendelni egy darab cirkálót a lázadó hajó elé? És a TIE vadászok is MIND elfogytak? A lázadóknak már semmijük se maradt. Annyira tele volt plot holeokkal hogy már fáj.

Az is elhangzott hogy nehéz újat mutatni. Hát tévedés, a számos könyvben és videojátékban sikerül. Az SWTOR-ban (MMO) 8 féle kasztnak csináltak 60as szintig saját backstoryt. És ebből egy mélyebb és jobb mint az egész film cselekménye. :U

Rey egy senki?: Anakin 2.0...csoda hogy a midikloránok kimaradtak.

[ Szerkesztve ]

(#106675) gyuromoj


gyuromoj
veterán

Gong fu yu jia (Kung Fu Yoga)
Szokásos Jackie Chan féle kalandfilm, jól megkoreografált verekedéssel. Zenés betét a végén pedig külön tetszett.

#értékelés

[ Módosította: Viszlát ]

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#106676) WayneGace válasza eeXaa (#106660) üzenetére


WayneGace
őstag

Miről szólt eredetileg a dolog?

BestSecret invitációt privátban adok.

(#106677) proci985 válasza WayneGace (#106676) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

az ep4 se volt igazabol mas, mint hogy a jo es rossz haborujaban visszahivjak az oreg mestert aki az utjan talalkozik a szegeny parasztgyerekkel akirol kiderul hogy herceg es segit megnyerni a haborut, nomeg a torvenyenkivulivel akinek a jo helyen van a szive, es persze ott a hercegno aki szinten kegyetlen hadur gyereke.

uropera, de gyakorlatilag panelszinten archaikus archetatipusokbol epul fel. amiben hatalmasat innovalt, az a sci-fi kornyezet volt, illetve panelek szintjen elegge otvozte az europai tortenetet a legkisebb kiralyfirol a tavolkeleti szamurajtortenetekkel (filmes szinten itt pl Kurosawarol beszelunk, de az oreg roninok tortenete itt is sokkal korabbi).

ami meg tortent, hogy megoregedtunk mi is :( ;] :DDD

----

ismerosokrol tudom, hogy 300kmet utaztak a legkozelebbi imax moziba megnezni a filmet reggel10kor es errol csillogo szemmel beszeltek elore. ezt jo volt latni, meg ha nekem ez az allapotom mar vegervenyesen elmult a szeriaval kapcsolatban.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#106678) eeXaa válasza WayneGace (#106676) üzenetére


eeXaa
addikt

....nézd meg a régi trilógiát és megtudod ;) de legelább arra rájöhetsz hogy köszönőviszonyban sincsenek az újak az eredeti elképzeléssel...

(#106679) PuMbA válasza DaveNo1 (#106673) üzenetére


PuMbA
titán

"Ilyen zseniálisan képi jelenetet talán az Interstellarban láttam csak."

Egyből Nolan jutott eszembe róla. Biztos onnan szedte Rian, ez a hangból lejött :)

[ Szerkesztve ]

(#106680) k-adi


k-adi
nagyúr

Olvasgatva a kommenteket itt, alig látok olyat aki negatívumként írná fel a vicceskedéseket. Szerintem borzasztó volt hogy sokszor elpoénkodták a dolgokat (elején idióta párbeszéd, végén luke lesöpri a válláról a port, stb).

Viszont eddig kb. összesen 1 ember írta, ami nekem is nagyon tetszett képileg: amikor Hondo belewarpolt az Első Rend anyahajójába

(#106681) k-adi


k-adi
nagyúr

A végén a seprűs kissrác kicsoda? Új karakter lesz vagy "kéne már ismerni"? gondolom új

(#106682) emiki6 válasza k-adi (#106680) üzenetére


emiki6
veterán

A hiperütközés alap, hogy jó volt, írni se kell. :))

A poénkodás pedig valóban sok volt sok volt itt is, a JL-ben is és a ragnarökben is. Minden egyes súlyosabb,
drámai pillanatot elcsesztek vele. (mondjuk nekem a vállsöprés tetszett, meg ne felejtsük el, az volt a cél, hogy kylo agyfaszt kapjon és elérte. ;)) Jobb lett volna inkább kevesebb ütős poén, mint Guy Ritchie filmjeiben. :K

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#106683) k-adi válasza emiki6 (#106682) üzenetére


k-adi
nagyúr

sw 8 spoiler
Jó a vállsöprés még so-so... de az elején Luke maga mögé dobja a kardot? wtf ?:D mikor a 7. végén nagy dráma van és Rey odanyújtja... erre... ekkora trollt :D most nem tudom, hogy a készítő szándéka volt minden drámai részt elpoénkodni és széttrollkodni vagy tényleg életcélja volt az SW szembefosása? :D

(#106684) eeXaa válasza k-adi (#106683) üzenetére


eeXaa
addikt

...mindkettő.

(#106685) WayneGace válasza eeXaa (#106678) üzenetére


WayneGace
őstag

Ne ilyen kitérő választ adj, ha kérhetem. Mert ez majdnem olyan szintű, hogy azért jó, mert nem olyan szar mint ez.

proci985!

Pont ez az, ahogy mondod. Mi is volt az első részben? Szegény legény a pusztában él. Megkeresi az öreg bölcs, hogy mentsék meg a hercegnőt a gonosz király fekete lovagja elől. Na ez egy tök átlagos népmese. Ráadásul tele van hülyeséggel. Akkora űrállomás, mint egy hold. Egy ekkora bázison elég odamenni a falhoz lekapcsolni valamit és már meg is oldották a problémát, ki van kapcsolva a vonóhorog vagy mi. Ja meg elég belelőni egyet egy lyukon és fel is robban az egész. Jupi, győzelem. Ráadásul ezt ellövik A jedi visszatérben. Sőt Lucas és csapata ezt ellőtte a Baljós árnyakban is. Hisz ott is mi van? Jön Anakin, lő, felrobban a hajó, leáll a robotsereg, győzelem egycsapásra. Nem mellesleg nem csak az a robotsereg, de az egész előzmény trilógia nagyok gyerek mese, sőt inkább gyerekes mese.
Akkor térjünk vissza az eredeti első részre vagy akár trilógiára. Szóval történet pofon egyszerű. Persze belevittek mexikói sorozat szintű és vagyok az apád, ja meg Leia is a testvéred. Mi van? Akkor miért nem érezte Darth Vader, amikor találkozott Leiaval? Ja, hogy utólag találták ki? Meg egyébként is mi szerepe volt annak, hogy Leia-t Luke testvére lett?
Snoke legyőzését emlegetik sokan. Az uralkodó, hogy lett legyőzve? Vader felemelte úgy, hogy le volt vágva az egyik keze és ledobta a mélybe. Ennyi. Szóval gyakorlatilag elég annyi a rettenetes uralkodó legyőzéséhet, hogy felbírja valaki emelni azt a kb. 60 kilót és ledobni. Ja meg Lucaséknak ott is elég volt annyi, hogy meghalt az uralkodó, béke van, meg örömünnep.
Szóval a sokat szidott Disney rendezőinek szerintem nincs olyan könnyű dolguk megfelelni azoknak, akik a eredeti trilógia hülyeségeit nemhogy elnézik, de még példaként is emlegetik.

BestSecret invitációt privátban adok.

(#106686) eeXaa válasza WayneGace (#106685) üzenetére


eeXaa
addikt

..nézd, ha nem látod a nyilvánvaló különbségeket a régi és ezek közt, akkor hiába magyarázom...

(#106687) Viszlát válasza WayneGace (#106685) üzenetére


Viszlát
addikt

Hozzátenném még, hogy mindezt B de inkább C kategóriás színészekkel, nagyon gagyi volt az egész, bár tény, hogy az újszerűsége kisgyerekként elvarázsolt.

Szóval a sokat szidott Disney rendezőinek szerintem nincs olyan könnyű dolguk megfelelni azoknak, akik a eredeti trilógia hülyeségeit nemhogy elnézik, de még példaként is emlegetik.

+1

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#106688) cyberkind válasza WayneGace (#106685) üzenetére


cyberkind
félisten

Szerintem meg világ egyik legjobb dolga van ezeknek a rendezőknek és a Dízninek, mégis mi mást kéne csinálniuk minthogy így vagy úgy de követik a régi trilógiát és nem hoznak be SEMMI újat amivel még fáradniuk és gondolkodniuk is kéne, már most garantált, hogy az új trilógia se lesz teljesen érintetlen terep, pedig akad "nagy nehezen" egy-két könyv, képregény, játék amikből qrva jó filmeket lehetne csinálni, nyilván ott a buktató, hogy nem mindig lenne meg az 1 milliárdos (vagy nagyobb) bevétel, így nem éri meg a rizikót.

Ez pedig hihetetlen lehetne.

Paranormal Cocktivity

(#106689) gerii


gerii
addikt

(#106690) LOTR válasza WayneGace (#106685) üzenetére


LOTR
addikt

"Az uralkodó, hogy lett legyőzve?"

olvasgatom a megjegyzéseket, és ez mintha már többször is lett volna emlegetve, de érdemi válasz nem jött rá, úgyhogy csak erre válaszolnék a sok közül, tehát
azért azt tegyük hozzá, hogy Palpatine legyőzéséhez kellett a létező két legerősebb jedi/sith mester "közreműködése" is, aminek a végeredménye az lett, hogy az egyik bele is halt ebbe

One Ring to rule them all

(#106691) Vikthor válasza eeXaa (#106686) üzenetére


Vikthor
nagyúr

Szia Eeaa,

Szeretném megérteni a miértet, hogy miként működik a pontozási elméletet. Felsorolok néhányat a kedvenc filmjeim közül, és kérlek szépen pontozd őket, gondolom a többségét láttad te is:

Windtalkers
Saving Private Ryan
We Were Soldiers
Black Hawk Down
Der Untergang
Valkyrie

Gladiator
Braveheart
Last of The Mohicans
Legends of The Fall

Bourne Trilogy (nem Jeremy Renner és nem a mostani)

The Kingdom
Body of Lies
The Hurt Locker
Mystic River

Terminator 2
Man on Fire
De Ja Vu
Avatar
Gran Torino

Aliens
Silence of the Lambs

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#106692) S e t h válasza Vikthor (#106691) üzenetére


S e t h
nagyúr

Most miért?
Olyan jó volt a hangulat.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#106693) j0k3r! válasza S e t h (#106692) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Úgy tűnik mégis van olyan, aki nem lát át a szitán és bedől ennek a műhipster pontozgatásnak :(

some men just wanna watch the world burn...

(#106694) pohár válasza Vikthor (#106691) üzenetére


pohár
félisten

a végén azt olvastam, hogy slice of the lambs... ideje megvacsoráznom végre :DDD

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#106695) Vikthor válasza pohár (#106694) üzenetére


Vikthor
nagyúr

A Dextert is belerakhatjuk, ha gondolod, de sorozatokkal nem akartam nehezíteni a dolgát... :D

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#106696) Viszlát


Viszlát
addikt

The Book of Henry: na ez viszont egy nagyon kedves kis film, kifejezetten jólesett a tegnapi borzalom után. Szerethető karakterek, mindenki a helyén van, teljesen jópofa egységet alkotnak és jól illeszkednek a történetbe. Szerencsére nincs túltolva a nyál, bár vannak benne szemnedvesítő részek, szimplán azért mert pikkpakk kialakul a kötődés néző és szereplő között. Nem váltja meg a világot, de kifejezetten jó választás volt egy nyugis vasárnap délutáni mozizáshoz, csak ajánlani tudom.

#értékelés

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#106697) atike válasza WayneGace (#106685) üzenetére


atike
nagyúr

"ki van kapcsolva a vonóhorog"

Ez külön fájt--- :U

De a gondolatmenet is. Épp kiderül a filmekből, hogy alapból nem annyi lenne, hogy belövünk egy lyukon és kampó - ez egy rejtett és beépített hiba, hogy meg lehessen semmisíteni. Csak ki kell lőni a drónvezérlőt. Ja, felrepült valaki és lepisztolyozta két lövéssel, tényleg ennyi volt, igen. De ez a Leia-gondolat is, ez az uralkodót elég legyőzni hogy 60 kg-ot ledobni és ennyi... Uh.

[ Szerkesztve ]

(#106698) hoffman_ válasza Viszlát (#106696) üzenetére


hoffman_
nagyúr

ha olyan görbe mentén hízna a bankszámlám, mint a filmes listám az ajánlásaid után, már gazdag lennék. szerencsére se gazdag nem vagyok, se a filmeket nem tudom behozni :DDD

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#106699) ZavaBalazs válasza k-adi (#106683) üzenetére


ZavaBalazs
őstag

szerintem ebből mindkettő fasza volt, engem inkább az olyanok húztak fel, hogy a levágott szikla elsodorja szegény szerzetes szerzetek talicskáját, Rey meg néz, hogy "hupszi". ez max szekunder szégyenérzet generálására volt jó, nem nevetésre.

wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban

(#106700) WayneGace válasza atike (#106697) üzenetére


WayneGace
őstag

Melyik filmben derül ki? A tavalyi RO-ra gondolsz?

BestSecret invitációt privátban adok.

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.