Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:28:18

LOGOUT.hu

A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#68501) Sanyabá válasza thomasvold (#68498) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Igen, megértettem. Csak ez majd nem a duplája amit erre szánnék.

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#68502) Peti N95 válasza thomasvold (#68500) üzenetére


Peti N95
aktív tag

Akkor majd kiderül az évek alatt, mert egyhama nem tervezem a cserét... Mondjuk azzal meg hosszabbítható lenne az élettartalma, ha minden bekapcsolásnál nem kellene kalibrálnia eggyet, mert forgatja minden irányban rendesen... De gondolom ez nem kikapcsolható neki..

[ Szerkesztve ]

★Huawei Mate 10 Pro★Samsung Galaxy Watch 46mm★GSX-R 600★Peugeot Jet Force C-tech★

(#68503) tirszin válasza Peti N95 (#68502) üzenetére


tirszin
senior tag

Igen, ez minden irányban koppra forgatás elég beteg. :W Mit csinál ilyenkor, a végpontokat és a középpontot keresi meg? Ezt meg lehetne oldani picit egyszerűbben is. Vagy a kamera tömegét is érzékeli ekkor?

Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto

(#68504) MR007RM válasza tirszin (#68503) üzenetére


MR007RM
addikt

Nem tudom pontosan miről társalogtok.....a fimi a3-nál szokott néha egy bizonyos helyzetben előjönni kamera"gimbal" hiba. Legalábbis olvastam ezt azt, nálam ha fentről lefele húzom a drónt sokáig és nagy sebességgel és közben teljesen lefelé néz a kamera, mondjuk alatta állok becélozva magamat, akkor egyszer csak bekattan. Ilyenkor összevissza kezd forogni, teljesen használhatatlanná válik. Lehozod a drónt, majd újra indítod és minden rendben.

Volt akinek gimbal szalagkábel problémája volt és a gyártó elküldte az instrukciókat miként próbálhatja az illető rendbe tenni...kis szerelgetés. Egy topikban olvastam ahogyan tárgyalták mit hogyan szedjen szét tisztításra, mert volt ott olyan aki már darabokra szedte és vissza kíváncsiságból, tuning stb miatt.
Én sok évre vettem a drónomat, csere biztos nem lesz. Ha valami elromlik utána olvasok mit hogyan és ha olyan hogy nehéz akkor meglátogatom KillHatest barátomat egy kis munkára. :) PL Motor cserénél forrasztani kell majd(remélem 5 év múlva), azt biztos nem vállalom be. A párás nyirkos levegőt meg kerülöm nehogy olyan hiba keletkezzen ami végleges és nem cserélhető.

[ Szerkesztve ]

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#68505) vandor01


vandor01
őstag

pedig a rutinos dronos naponta 2x forraszt! mielott kiviszi az osszetorni valot es miutan vegzett a kuldetessel es visszaballag az 5bol meg 4 teljessen feltoltott aksival..... na akkor megint kell egy kicsit forrasztani :DDD :DDD :DDD

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#68506) fape válasza vandor01 (#68505) üzenetére


fape
senior tag

Az igazán rutinos már viszi magával az aksiről működő forrasztó pákát és csak 3 fullos aksival kullog haza, mert a vázat tört :P

[ Szerkesztve ]

Nem ezeket a drónokat keresik!

(#68507) vandor01 válasza fape (#68506) üzenetére


vandor01
őstag

ahhh az semmi.....
en ismerek olyant akit a motor letorese sem akadalyoz meg a tovabbi repulésben.... marha 20 perc kereses utan megtalalhato a motor a letort labbal egyutt! es még aram sem kell a lab "gipszbe" rakasahoz! egy rud takonypisztoly toltet egy ongyujto azt mehet a ragasztas csati visszadugasa az FC.-re es meg utanna tolem ker teli aksikat repulni :D :D :DDD :DDD aki magara ismer az ne vegye fel a masik ingjet :)

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#68508) Morzsi007 válasza Sanyabá (#68501) üzenetére


Morzsi007
csendes tag

Egy Mavic Mini nem lenne megfelelő? Sokat bír az aksija, meg nem is olyan drága, mint egy Pro. Igaz jobban kell figyelni repülésnél, nincs annyi szenzor meg max (csak) 2.7K-s videót tud 30 képkockával. Én nagyon gondolkodom rajta, hogy vegyek egy ilyet. Video készítésre, repülésre van egy épített, amivel tudok szórakozni.

(#68509) Sanyabá válasza Morzsi007 (#68508) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Ha veszel, akkor legalább első kézből hallunk véleményt róla. :K
Én tavaszra tervezem a vételt, ha csak nem lesz valami alkalmi vétel előbb.

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#68510) Szancsó


Szancsó
aktív tag

Egy kérdés: építésnél ha az FC nem középen van, az nem gond?
Belegondolva azt mondanám nem a legjobb, de nem kellene gondot okoznia. Vannak ilyen "gyári" cuccok is (pl. GepRC Cygnet -et néztem), de van ahol középre rakják még akkor is, ha furán jön ki (pl. gyári iFlight IH3 setup).

Szerk: bár ha gond lenne, akkor lenne rá beállítás a Betaflight -ban, mint az orientációra.

[ Szerkesztve ]

My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.

(#68511) Peaceliker válasza Szancsó (#68510) üzenetére


Peaceliker
őstag

Nem gond semennyire sem :)

"Oh my Goa'uld!"

(#68512) Szancsó válasza Peaceliker (#68511) üzenetére


Szancsó
aktív tag

Ok, köszi.
De am. hamarosan kiderül: átköltözöm majd egy ilyen vázba, csak még egy létfontosságú cucc úton van, ami nélkül nem éri meg belevágni. Igen, a LED-ekről van szó :) (Toldani kell a motor vezetéket, akkor meg már középen vágom el és a karokon ilyen racewire jellegű LED -es átvezető cucc lesz.)

My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.

(#68513) BEndre34


BEndre34
tag

Sziasztok!
"Küzdök" a P3S távolságával (igen, tudom wifi, de erre volt keret) és keresem a megoldást. Nem ezzel akarok boltból kenyeret hozni vagy távolsági videókat feltöltögetni, mindössze stabil 1 km lenne a cél város széli vagy városon kívüli környezetben. Mivel a kedvező ár ellenére 1 év bolti garancia van még rá, nem akarom nagyon szétgányolni, főleg nem olyannal, ami nem is biztos, hogy beváltja az ígéreteket és 40-50 ezret kell rákölteni (akkor nem Standard lett volna megvásárolva, hanem Advanced), így a szoftveres megoldás felé kacsingatok. Eddig ez a 2 megoldás [link] [link] tűnik járhatónak. Van valakinek bármelyikkel kapcsolatban tapasztalata, vagy tud ajánlani valóbban működő megoldást? Minden segítséget előre is köszönök!!!!!! :R

(#68514) sezlony válasza Szancsó (#68510) üzenetére


sezlony
csendes tag

Annyira nem gond, hogy ha megnézed egy csomó FC-n maga a gyro sem teljesen középen van. Stab módban annyira ideális, de acroban biztos, hogy semmi gondot nem okoz.

(#68515) nortsen válasza thomasvold (#68050) üzenetére


nortsen
aktív tag

Arra tud valaki választ adni esetleg, hogy amerikából behozott drónt (fcc) be lehet hozni a vámon?

Ne vegyél fel bugyit, mert valami fontosat akarok mondani

(#68516) ooooobi válasza nortsen (#68515) üzenetére


ooooobi
senior tag

Mit akarsz hozni, mert ha minit akkor azt mondják az euban ugyis átáll ce-re. Ha meg más azok meg becsaphatók, hogy az itteniek is fccbe fussanak.

https://steamcommunity.com/id/ooooobi/

(#68517) Leki78


Leki78
tag

Mavic Mininél hány perc videó fér 2.7k-ban egy 64Gb-os kártyára? Illetve kell-e ebben felbontásban pl. a Sandiskből extreme kártya vagy jó az ultra is?

Le szoktál maradni a kedvenc műsorodról a Tv-ben? Ennek ezennel vége! Itt a megoldás: http://tvben.hu/zzepg/zzepg/ajanlas.php?ki=24

(#68518) F.E.K..


F.E.K..
senior tag

Tello végletek (feljebb nem mertem engedni, így is "panaszkodott" hogy wifi interference)...

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#68519) Szancsó válasza Szancsó (#68512) üzenetére


Szancsó
aktív tag

Na, csak nem vártam meg a postást és megcsináltam. Sima átpakolást akartam, de gyakorlatilag egy rebuild lett, szerintem nevezhetem az első építésnek is.
Nem kellett motorkábelt vágni, csak leforrasztani és megfordítani, hogy kifelé álljanak az ESC -től, így pont elértek az elsők is. (A másik kettőt meg azért, hogy ne az ESC + FC között fussanak, hanem alul.) Viszont kb. minden más kábel is rövid volt, pl. kamera, vevő, VTX (az antenna hosszabbítója rövid és emiatt a VTX -et el kellett forgatni, így szintén rövid lett a vezetékelése).
És tényleg Warthog lesz a beceneve: 5g -ot fogynia kellene :B (Ráadásul propot is cseréltem Cyclone T3056C -re, ami elvileg nem olyan izmos.)
1 hetet még várnom kell, hogy kipróbáljam - már látom, hogy ebből szobában lebegtetés lesz...

Ja, igen, prop: a GemFan 3052 -t úgy kellett rá-/leerőszakolni a tengelyről, ez a Dalprop meg simán "ráesett". Ez nooormááális? Kíváncsi leszek én erre...

My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.

(#68520) KillHates válasza F.E.K.. (#68518) üzenetére


KillHates
nagyúr

Lakott területről távolabb sokkal jobban muzsikál! Van Xiaomi WiFi extendered? Az nagyot dob a távolságokon! Csak az a fontos, hogy a WiFi extender antennája merőleges legyen a drónra. Azaz fölé ne repülj

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#68521) blu79 válasza F.E.K.. (#68518) üzenetére


blu79
addikt

Szia. Itt 20m van de nem panaszkodott , legközelebb megpróbálom a 30m , de van egy wifi antenna erősítőm is (aliról) azt még nem próbáltam....

¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »

(#68522) nortsen válasza ooooobi (#68516) üzenetére


nortsen
aktív tag

Igen, minit, de én úgy olvastam, hogy azok már hardveresen vannak limitálva, szóval a CE-s verzió az nem tud FCC erővel sugározni, hiába kamuzok neki. Ez nem igaz?

[ Szerkesztve ]

Ne vegyél fel bugyit, mert valami fontosat akarok mondani

(#68523) ooooobi válasza nortsen (#68522) üzenetére


ooooobi
senior tag

De igaz, azt arra írtam ha nem mini lenne a kiszemelt, hanem valamelyik nagyobb dji. Viszont a minire azt mondják, hogy ha behoztad euba hiába fcc-s attól még ce módban fog repülni, mivel látja magától, hogy eu-ban van. Bár most rákerestem youtubeon és van olyan video ami ezt cáfolja és full erösséggel megy itt is. Mondjuk nem egyszerün úgy, hogy bekapcsolják és megy, hanem trükközni kell vele.

[ Szerkesztve ]

https://steamcommunity.com/id/ooooobi/

(#68524) F.E.K.. válasza KillHates (#68520) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Van, de azzal folyton szakad a kapcsolat (pár méterről is).

Kipróbáltam egy másik repeater, a jelenség ugyanaz. Le fogom cserélni a távirányítót egy nem bluetooth-on kommunikálóra, aztán meglesem úgy is (egyel kevesebb zavarforrás).

@blu79: szép kép, én erősen lakott területen próbáltam, volt wifi ap bőven a környéken. A 30 méter már a szél miatt is meggondolandó, kicsi és gyenge a szélhez a TELLO, nem véletlen az a 10 méteres gyári limit :)

@Szancsó: szobában? Retteghetnek a növények, bútorok, stb.. :DD

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#68525) nortsen válasza ooooobi (#68523) üzenetére


nortsen
aktív tag

Igen, kell neki egy fake gps progi, de ez a része nem probléma.
Nekem inkább a wifi zajos pár száz méter hatótáv a gáz, erre kellene valami nagyobb power.

Ameriából még be is lehetne hozni, csak nem tudom, hogy a vámon fennakad e, tiltó listán van, de ha EU-ban leszabályoz, akkor semmi szabályellenes nincs benne.

Ne vegyél fel bugyit, mert valami fontosat akarok mondani

(#68526) MR007RM válasza nortsen (#68525) üzenetére


MR007RM
addikt

Megrendeled az USA-ból és postáznak neked egy EU-sat, mivel az EU-ba megy, szerintem. :)

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#68527) nortsen válasza MR007RM (#68526) üzenetére


nortsen
aktív tag

Elvben nem tudnak küldeni EU-sat, mert nincs nekik, mert nem is lehet. :)

Kicsit utánanéztem.

Van ugye FCC és CE verzió, ami a Mavic mini esetében nem csak firmwares, hanem hardveres különbségeket (is) jelent.

A külömbségek így néznek ki a különböző verziók között:

Ha veszel egy FCC verziót, használhatod FCC régióban, SRRC régióban, CE régióban, 5.8Ghz-en (ahol
a régió szerint engedélyezett).
Hatótáv:
- FCC régióban 4km
- SRRC régióban 2.5km
- CE régióban 500 (ahol a régió szerint engedélyezett az 5.8 Ghz)

Ha veszel egy CE verziót, használhatod CE régióban, SRRC régióban, FCC régióban, 2.4 Ghz, és 5.8 Ghz-en.
Hatótáv:
- CE régióban 2,4Ghz-en 2km, 5.8 Ghz-en 500m
- SRRC régióban 2,4Ghz-en 2km, 5.8 Ghz-en 500m
- FCC régióban 2,4Ghz-en 2km, 5.8 Ghz-en 500m

Magyarul az amcsi FCC verzió nem tud 2.4Ghz-et. A CE verzió meg akkor sem tud 4km-ert, ha fake gps-t használunk, mert 5.8Ghz-en nem tudja a max powert, amit az FCC tud.

Itthon egy FCC verzó 500m-nél nagyobb távra csak Fake gps-el mehet, ami azért elég macerás használatot eredményez, főleg úgy, hogy az 500m jó ha 300m.

Igazából nincs jó választás. :)

[ Szerkesztve ]

Ne vegyél fel bugyit, mert valami fontosat akarok mondani

(#68528) SpydeR3412 válasza vandor01 (#68507) üzenetére


SpydeR3412
aktív tag

Ki az aki ilyet csinál?! Én biztos nem. :N :U :D :DDD :DDD :DDD

(#68529) SpydeR3412 válasza Szancsó (#68519) üzenetére


SpydeR3412
aktív tag

A gemfan az kis méretben is szorul. De igazából repülés szempontjából tök mindegy, mert úgy is csavarokkal fogatod őket. Csak leszedésnél könnyebb/nehezebb.

(#68530) MR007RM válasza nortsen (#68527) üzenetére


MR007RM
addikt

Nincs jó választás? Lehet.

Nekem teljesen más drónom van, de kb hasonló a helyzet. Talán kell egy külső jelerősítő.
Valamivel ki kell játszani a rendszert. Nem kell feladni.
Én most depressziós vagyok a tél miatt. Tavasszal neki megyek pár dolognak.

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#68531) Szancsó válasza SpydeR3412 (#68529) üzenetére


Szancsó
aktív tag

Ok, valószínűleg túlgondoltam: csak azért mondtam, mert minden motor CCW -s. De majd cserélek csavarokat is rajta, azzal megnyugszik a lelkem :D

My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.

(#68532) futo001


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Sziasztok,

Tanácsra volna szükségem drón vásárlás előtt.
Belevetettem magam a témába és majdnem rendeltem egy DJI Mavic Pro-t, de aztán lehűtöttem magam, mivel eléggé túllőnék vele a célon. Kirpóbáltam egyet és iszonyatosan bejött, de tudásban nem kell ennyi minden nekem.

Tudtok alternatívát ajánlani, ami rendelkezik
1km-es hatótávval
legalább 12 perc üzemidővel
legalább HD kamerával?

Programozható útvonal előny.

Mavic Pro az igényeimhez képest fényévekre van előre. Építeni nem lesz időm.
Tello is tetszett, főleg az ára, de kevés a hatótáv.

Köszönöm előre is.

[ Szerkesztve ]

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#68533) KillHates válasza futo001 (#68532) üzenetére


KillHates
nagyúr

100k körül kapni már használ SPARK-ot extra akkukkal és egyéb kacatokkal (ez az FMC azaz Fly More Combo) De ha komolyabbat szeretnél, akkor egy AIR-t is vehetnél :K Az nagyon jó kis gép, szinte mindent tud amit a Mavic

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#68534) Jim-X válasza KillHates (#68533) üzenetére


Jim-X
őstag

+1 az Air

A játék az nem játék!

(#68535) nortsen válasza MR007RM (#68530) üzenetére


nortsen
aktív tag

Abban segítsetek plz, hogy miért van az, hogy csak a távirányító jelet erősítik?
A drónon miért nem kell erősíteni a jelet?
Legalább is Mini esetében ezt olvastam, hogy csak a távirányító jelenti a külömbséget.
Elég csak egy oldalon emelni a powert?

[ Szerkesztve ]

Ne vegyél fel bugyit, mert valami fontosat akarok mondani

(#68536) MR007RM válasza nortsen (#68535) üzenetére


MR007RM
addikt

Nem, elvileg a drónban is lehetne és kellene antennát módosítani, de az mondjuk számomra kiesik, csak elrontanám. Szét kellene szednem darabokra.....bonyolult. Viszont ez a egyoldalú tuning is hozhat valami keveset.
Igaz, biztosat nem tudok mondani neked, talán majd más valaki. Eddig csak a számat nyitogattam. :) :R

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#68537) nortsen válasza MR007RM (#68536) üzenetére


nortsen
aktív tag

köszi! :)

Ne vegyél fel bugyit, mert valami fontosat akarok mondani

(#68538) futo001 válasza Jim-X (#68534) üzenetére


futo001
senior tag
LOGOUT blog

KillHates, Jim-X
Köszönöm, ezek nagyon jók. :)

[ Szerkesztve ]

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#68539) vandor01


vandor01
őstag

Tessek dronos job es carrier!

https://www.stepstone.be/jobs--System-Test-Engineer-Drones-Brussels-VeroTech--1781684-inline.html?cid=IJM_26-02-19&sl=AEF2274D372333762

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#68540) kelna91


kelna91
senior tag

Sziasztok! Ma én is a drónhobbisták táborába léptem egy Mavic Minivel. :)
A kérdésem, hogy milyen írott és íratlan szabályok vannak a drónozás terén, főleg Magyarországon, de az EU más országaiban is. Ha jól tudom, 250 g alatt semmilyen engedély nem kell.

(#68541) Jim-X válasza kelna91 (#68540) üzenetére


Jim-X
őstag

Egyelore Magyarorszagon mindenre kell eseti legter engedely es biztositas ami repul :K A 250g-os hatar meg egyelore nincsen (es gyanitom nem is lesz)

[link]

A játék az nem játék!

(#68542) Parson válasza kelna91 (#68540) üzenetére


Parson
addikt

Németországban engedély nélkül csak óvatosan, mert törvény szerint le is löhetik a kamerás drónodat személyiségi jogokra hivatkozva (példában irva: ha magánterületet sértesz vele). De azért én nem vagyok jogász, meg itt-ott lehet hogy továbbfinomodnak a szabályok idönként.
https://www.test.de/Drohnen-und-Recht-Das-muessen-Hobbypiloten-wissen-4727469-0/

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#68543) kelna91


kelna91
senior tag

Hát ez eddig elég szarul hangzik.

(#68544) Parson válasza kelna91 (#68543) üzenetére


Parson
addikt

Ne búsulj, saját területen (pl lakáson belül) mindig kevesebb az ilyen probléma. :DDD Na jó, abbahagytam.
Szerintem érdemes valóban utána olvasni kicsit komolyabban, hogy pontosan mi merre hány méter, és utána könnyebben lendülsz tul ezeken a szabályozási kérdéseken, meg az abból eredö kezdeti sokkon.
Egy biztos, a 250g-os határ alatt Németországban is a többihez képest relative a legtöbb lehetöséged van, és itt sem puskával járnak az emberek drónokra vadászva. :DDD
A legfontosabb, hogy tudd mire számithatsz ha véletlenül úgy alakul... és akkor máris nyugodtabban próbálkozhatsz, mert pl más kertjébe élböl nem fogod beirányitani a gépet, stb...

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#68545) BEndre34


BEndre34
tag

Sziasztok!
Igyekszem egyrészt jogkövető lenni, másrészt az évi 20e forint körüli biztosítás nem olyan veszélyes, cserébe nyugodtabb vagyok, mert ha kár keletkezik… (biztosítóról van szó, így maradjunk abban, hogy valamit fizet és nem nekem kell mélyen zsebbe nyúlni). Deeee… ott az a „de” szó. :(((
Kezdőként, komolyabb drónnal (igen tudom a GoClever Drone HD 2 FPV is tud kárt okozni, viszont a P3 azért lényegesen nagyobb, de főleg nehezebb) ez nagyon jó lenne, de – főleg a téli/tavaszi időjárás miatt – nem tudok annyival biztosan előre tervezni, ami a légtér engedélyéhez kell. Ráadásul (feltételezem nem vagyok ezzel egyedül) nem mindig ugyanoda járok, így egyszerre több légtérfoglalásnak kellene lennie. Viszont, ha jól tudom, a biztosító nem fizet, ha nem volt légtér engedély és persze bejelentve az éppen folytatott repülés. :(
Van olyan felelősség biztosítás, ami alanyi jogon / természetes személyként köthető és drón baleset esetén is fizet? Vagy azzal, hogy ennek külön kell(ene) biztosítással rendelkezni a drónnal okozott balesetekre csak a drónos biztosítás a jó? Van valakinek ebben tapasztalata, esetleg dolgozik olyan helyen valaki, aki erre biztos választ tud adni? ... tudom, ezzel még "tilosban" fogok járni, de ha esetleg történik valami, legalább biztosítva lennék.

(#68546) ooooobi válasza kelna91 (#68543) üzenetére


ooooobi
senior tag

Németben egy minivel nem fognak nagyon az emberre szólni. Ha van egy felelösségbiztosítása az embernek az valszeg elég is. Telefonra meg fel kell rakni a DFS Dhronen appot és repülés elött rábökni, hogy repül az ember. Ha olyan helyen vagy ahol nem szabad akkor rögtön látod. Pl én egy Szoboszló méretü városban lakom és ha benyomom, hogy max 50mre és 30as magasságra repülök már alig találni a városban olyan helyet ahol felszállhatok, mert mindenhol házak vannak és az már tiltott is. Van több erdö is a környéken, van ahol simán repkedhetnék, van ahol tilos, pedig látszólag semmi különbséget nem látok a két hely között. 250g fölött már venni kell rendszámot a drónra, 2 kilótól meg jogsi is kell. Amúgy azokat se értem akik kilómétereket akarnak repülni euba a drónjaikkal. Ha egy minivel elmész 300 mre már azt se látod, onnantol meg már illegál is vagy.

[ Szerkesztve ]

https://steamcommunity.com/id/ooooobi/

(#68547) Parson válasza ooooobi (#68546) üzenetére


Parson
addikt

'Sicht­weite. Drohnen bis fünf Kilogramm dürfen nur auf Sicht­weite gesteuert werden. Das ist zum Beispiel erfüllt, wenn jemand eine Drohne bis 250 Gramm mit Video­brille steuert und unter 30 Metern Entfernung bleibt.'

Itt 30 [m]-t irnak. Igaz csak példaként, de ha te Sasszem Johnny vagy és ellátsz 300 [m]-ig, akkor sima ügy.

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#68548) vandor01


vandor01
őstag

jo ez a mai vilag ha mar 251 grammos a jatekszer vagy 31 meternél messzebre repul persze nem a varosban hanem valahol a vilagvegen! vagy tobbet fingunk bofogunk kicsit tobb a Co2 kiengedesunk akkor mar ellensegek meg illegalisak leszunk :DDD :DDD :DDD :DDD :D :D :D

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#68549) Parson válasza vandor01 (#68548) üzenetére


Parson
addikt

Hát pár dolog eléggé túl van szabályozva, az egyszer tény.

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#68550) ot93


ot93
senior tag

Üdv, egy h8 mini távot, amiből tévesen jobb "gázos" lett rendelve, azt át tudom alakítani balossá? :)

Eladó: Sony HDR-AS20 akciókamera - 10k

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.