Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:28:18

LOGOUT.hu

A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69151) vandor01 válasza blackfly (#69150) üzenetére


vandor01
őstag

van mar 8523 is 1S es 2S ben valamint kulonbozo tengelymeretben is!
1S 1mm vagy 1,2mm
2S 1,2mm

az antenna tuninghoz meg talan kellehet ez? antenna kabel
a vegere meg mehet a wifi antenna...

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#69152) SpydeR3412 válasza blackfly (#69150) üzenetére


SpydeR3412
aktív tag

De nagyon nem mindegy, hogy milyen az a 8520as, mert van sok fajta. A piros Racerstar-al nem lőhetsz mellé.
A 8523 is jó megoldás lehet. A 2s megjobb lenne, de az kinyírja az fc-t.

(#69153) twine válasza DJGABI (#69077) üzenetére


twine
addikt

Nos akkor egy kis összefoglaló:
"Mondjuk lehet ezzel is szerencséd lesz, mint a szimulátorral"
Szerencse vagy sem, a lényeg, hogy megérkezett a cumó
Tehát az üzlet(webshop) ajánlott a részemről.

Kicsomagolás után fogtam egy 2S aksit, ráakasztottam a "kábelkorbácsra" amit kaptam a szemüveghez. Megvolt a "fehér kép". öröm. utána rákötöttem az egyik set-top boxomra, ami ugyan HD-s de van analóg kimenete...
Még nagyobb öröm....tök szép volt a NAT GEO WILD képe :D
A "moslék fos nézhetetlen képet" részemről elutasítom...hiába 640x480, olyan picik a pxelek, hogy tök jó minőségű képet látok :K (mindezt nyilván kategóriájában értem, hiszen ezek után el tudom képzelni ugyanekkora méretre ha összzsúfolnak egy Hd-s felbontást, az mennyivel több képpontot jelent, és menniyvel durvább képminőséget...
De ebben a 800x480 meg 640x480 kategórában szerintem kimondottan jó.

Továbbiak:
Eachine pro58 már európában mert végre életre kelt a tracking.
Nemsokára remélhetőleg kézben...
Kedves Saccco topictársunk segítségével pedig úton van felém egy ilyen doboz hozzá
piros színben , ami valójában alapnak jó mert a többsége fekete lesz, csak egy kicsi piros betétet tervezek bele..(Attitude V2 és a BAse SD mm-re ugyanaz a méret,csak előbbin van egy nyílás az antennának).
A szemüveg egészen kicsi, és könnyű. Meglepően kicsi...tudtam róla, hogy nem egy batár de meglepődtem az első kézbe vételnél...KOmolyan basszus mint egy úszószemüveg :DDD

Összegzés, és a végére a negatívum:
Én baromira örülök neki, és egyre jobban hiszem, hogy az én igényeimet tökéletesen ki fogja elégíteni, és számomra a ráakasztott pro58-al megfelelő játékszer lesz a Mobula7-hez, meg a még kisebb kis zer0 whoophoz.

Másnak viszont csak akkor ajánlom ha sikerül az üzlettel lelevelezni, hogy a standard china post mellé csapjanak egy trackinget. Másképp nem szabad megrendelni, mert a DHL lehúz mint a sapkát. Én belefutottam, és bevallom őrjöngtem miután kiderült, hogy olyan csodás eu-s jogszabályaink vannak,hogy a Vám alapot a szállítási költséggel növelt összegre számolják, és bár vámot így még mindig nem kellet fizetnem, ÁFÁ-t viszont a fent említett összevont összegre számoltak plusz ügyintézési díj.
Soha többet DHL :W
Tehát másnak csak akkor ajánlanám, ha standard china post ;)

AZ őrjöngés viszont elmúlt egy pillanat alatt mikor ráakasztottam a set-top box képét.
NEKEM még így is megérte.
ÉS mostanra bátran ki merem jelenteni...... [link] :D

[ Szerkesztve ]

(#69154) vandor01 válasza twine (#69153) üzenetére


vandor01
őstag

akkor faja halad a projekt mar azt hittem bedurciztal aztan tiltolistan vagyunk :D nos akkor csodak nincsenek hiaba irja az elado hogy TAX-al ( $49.00 tax incl). a DHL meg nem az allamkasszanak dolgozik hogy belapatoljon minnel tobb AFA-t.... hanem a vamugyintezesi dijra pedalozik 1000X es 99.9% -os sikerrel mert ugye legtobb esetben mar a szallitas tobbe van mint 20ejro es sity suty elerheti a maximalis 38ejros hatart barmi amit rendelunk...

hajra hajra varjuk a tovabbi beszamolokat! :DD

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#69155) twine válasza vandor01 (#69154) üzenetére


twine
addikt

:R :R
"mar azt hittem bedurciztal aztan tiltolistan vagyunk :D"
Hogy a klasszikust idézzem;
"...nem megy az könnyen faluhelyen!" :DDD ;)

Lassan 18 éve vagyok ezen a fórumon tag, és 4éve kapom ebben a topicban is a segítséget...
Nem szabadultok olyan könnyen :P :)

(#69156) ot93


ot93
senior tag

Ez az összekötési terv okés? Főként a kérdőjeles részekre értem. Fpv része egyelőre hiányzik...A két fekete ground közül nemtom, hogy kell-e mindkettő.Illetve a sárga sbus (xm+) nem világos, hogy inverted meg uninverted, van-e vele valami teendőm :)
(az FC ugyebár 2x van az ábrán, mert mindkét oldalán van mit forrasztani)

[ Szerkesztve ]

Eladó: Sony HDR-AS20 akciókamera - 10k

(#69157) fape válasza ot93 (#69156) üzenetére


fape
senior tag

Sztem jó így. esc csatiból a föld elhagyható, ha nagyon ne fér oda arra kis padra.

Nem ezeket a drónokat keresik!

(#69158) ot93 válasza fape (#69157) üzenetére


ot93
senior tag

Értem, hát megpróbálom mindkettőt odaforrasztani... Vagy másik földre nem lehet azt ami az esc-n van?
Amúgy még egyik alkatrész sem jött meg, de az fc meg a vevő talán megjön a köv. héten, aztán meg a többi. Addig is elkészítettem a tervet, akkor már nem kell gondolkodni :D

Eladó: Sony HDR-AS20 akciókamera - 10k

(#69159) antatom


antatom
csendes tag

Sziasztok!
Segítséget kérnék egy félig drónos kérdésben. Megvolt az első rendelésem a BG -ról. Május 14-én rendeltem UK raktárból biztosítással , követési számmal. 2-5 munkanapot írtak szállításra ,de még nem érkezett meg.A nyomkövetés szerint előkészítés alatt van .Ez a késés így normális, így szokott menni ,vagy kezdjek aggódni? Kell e írnom nekik , mint pl ebay nél ha kifutnak az időből? Köszi

(#69160) ot93 válasza antatom (#69159) üzenetére


ot93
senior tag

Szerintem még nyugodtan várj, a vírus miatt most onnan sem 2-5 nap. Én kb. 5 nappal később rendeltem onnan, nekem most ugyanezek a bejegyzések vannak 27.-e óta...

[ Szerkesztve ]

Eladó: Sony HDR-AS20 akciókamera - 10k

(#69161) antatom válasza ot93 (#69160) üzenetére


antatom
csendes tag

Köszi , akkor várok.

(#69162) Fuhur válasza antatom (#69159) üzenetére


Fuhur
kezdő

Mostanság nagyon lelassultak. Nekem a vírus idején is egy hónapon belül megjöttek mindenhonnan a csomagjaim.
Most meg arra lettem figyelmes a BG-nél is de több más kínai kereskedésnél, hogy azt írják "raktáron" majd eltelik egy hónap mire látom a csomagkövetőn, hogy végre tényleg feladták a csomagot. Addig csak a regisztráció látszik ami annyit tesz, hogy fel fogják adni (kértek rá csomagkövetőt).
Volt, hogy írtam is az eladónak és akkor jött a válasz a vírusról, meg mindenről, de nyugodjak meg a mint lehet feladják :((
Szóval türelem. A Paypalnál emlékeim szerint 60 nap (de biztosan több, mint 30 nap) a reklamációs idő. Ezt onnan tudom, hogy jártam már úgy, hogy lejárt az időm az eBay-en de Paypalon keresztül simán reklamálhattam és vissza is kaptam a pénzem.

(#69163) twine


twine
addikt

SZiasztok!

Segítséget szeretnék kérni a taranis beállításainak megértésében:
Ennek a videónak a segítségével programoztam fel a QX7-et a Zer0 lapomhoz.
Itt láttam a videóban, hogy a srácnál a special functions lapon 150-ig lehet kitekerni az override skálát, ami nálam 100.
Utána járva a dolognak megtaláltam, hogy a modell beállítások alatt az extended limits boxot kell bekapcsolni, hogy kiterjessze 150-re.
Itt azt is elolvastam ez miért jó .
De nem értem :B :O
EL tudná nekem valaki magyarázni kissé egyszerűbben, konyhanyelven, miért jó a 150% a 100% helyett?
Esetleg úgy , hogy nekem erre a 150%-ra szükségem van e valóban vagy nincs?

Előre is köszönöm, ha valaki meg tudja velem értetni ennek a dolognak a lényegét :R
Köszönöm, üdv :R

(#69164) Fuhur válasza twine (#69163) üzenetére


Fuhur
kezdő

Én a Taranishoz kevésbé értek. Q7-em is van ugyan, de a csatorna átfogásokat alapon hagytam. Általánosságban el tudom mondani, hogy miért nem jó kitekerni 150-re.

Graupnernél, Futabánál, Multiplexnél az lehet a gond, hogy a csatornák egymásba "lóghatnak". Ez persze a régi PPM, de még a modernebb SPCM modulációnál is igaz. Nem vagyok biztos, hogy a 2,4 GHz-es rendszereknél a modulációba bele tud-e ez szólni. Ezzel együtt nem minden szervó alkalmas a +-150-es átfogásra.
Mindenesetre általános gyakorlat a modellezésben az volt, hogy a rádió alapon, trimmek alapon és mindent igyekszünk mechanikusan középre állítani. Aztán berepüléskor jöhetnek a trimmek. Az újabb rádióknál jelentek meg a túlvezérlés lehetőségei. Van, hogy hasznos de szerintem ha anélkül is megy a dolog akkor nem kell azt beállítani.

Tudom, hogy a kérdésed most egy FC-re vonatkozna amiben nincsenek szervók de valójában ott is hasonló jelek és átfogások érvényesek.

(#69165) twine válasza Fuhur (#69164) üzenetére


twine
addikt

Hálás vagyok, köszönöm! :R
Nem mondom, hogy én ezt az infót quados témakörben érthetően tovább tudnám adni bárkinek :B :D , de kapisgalom talán.... :R
Akkor marad 100-on a saját rádióm :K

(#69166) maroni


maroni
aktív tag

Sziasztok vettem a gyereknek egy helikoptert, jó tetszik neki , most vettem észre hogy az akkumulátor púposodik ez normális? Vagy ne használjam?

(#69167) ot93 válasza maroni (#69166) üzenetére


ot93
senior tag

Hát ha púposodik, az nem jó, de ettől függetlenül még akár használható. Milyen akkuról van szó? És mindig egy kicsit jobban, vagy egyszer púposodott és azóta úgy maradt?
Általában attól púposodik, ha túl van terhelve az akku (nagy árammal szívja a gép vagy nagyon le van merítve).

[ Szerkesztve ]

Eladó: Sony HDR-AS20 akciókamera - 10k

(#69168) maroni válasza ot93 (#69167) üzenetére


maroni
aktív tag

Nem tudom most vettem észre , majd figyelem ! Túl merítheti a kis gép ezeket sima használat közben?

(#69169) DJGABI válasza ot93 (#69167) üzenetére


DJGABI
addikt

vagy épp az olcsóbb cuccoknál az ilyen 2 filléres töltők simán túltöltik

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#69170) SpydeR3412 válasza maroni (#69168) üzenetére


SpydeR3412
aktív tag

Meg az sem tesz neki jót, ha 1-2 napnál tovább tartod feltöltve.

(#69171) ot93 válasza maroni (#69168) üzenetére


ot93
senior tag

Hát az ilyen kis gépeknél szerintem nem jellemző, hogy túlmerítik. De az már lehet, amit DJGABI ír, hogy az olcsó gyári töltők esetleg túltöltik.
De olyan is lehet, hogy egy akku épp rosszabbul sikerült. Mert nekem pl. h8 minihez vannak akkuk, van olyan, amiből 6-ből 2 felpuffadt viszonylag hamar. Ami felpuffadt az repülés közben történt, vagy gyengébb volt az a 2 akku, vagy nagyon toltam neki és nem bírta, nemtom. Aztán van olyan akkum, szintén h8 minihez, amiből 4db van, azokból azóta sem puffadt egyik sem (mellékesen megjegyezném, hogy ennek ellenére jóval hamarabb romlik a teljesítményük, mint azon típusé, amiből már van puffadt).

[ Szerkesztve ]

Eladó: Sony HDR-AS20 akciókamera - 10k

(#69172) maroni válasza SpydeR3412 (#69170) üzenetére


maroni
aktív tag

Az inkább lehet amit írsz, mert feltettem a töltőre a gyerköc meg nem reptette! töltőn volt 3 napig ugyan nem világított, de lehet túltolta!

(#69173) Peaceliker válasza maroni (#69172) üzenetére


Peaceliker
őstag

ha van multiméter mérj rá játék után egy 10p el. ha 3.5-3.7 között van a fesz jobbat teszel vele ha nem töltöd fel csak ha le lesz emrítve.
Az fontos még, hogy töltés-merítés ciklusok között legyen legalább 10p pihi neki.

"Oh my Goa'uld!"

(#69174) maroni válasza Peaceliker (#69173) üzenetére


maroni
aktív tag

Most lemerítette egy-két napot pihen! Már nem annyira kemény!
Köszönöm

[ Szerkesztve ]

(#69175) Peaceliker válasza maroni (#69174) üzenetére


Peaceliker
őstag

amúgy ha ilyen kisebb 150mah 1s akkuk (v911 meg társai) akkor azok ilyenek nagyon aggódni nem kell, persze helyes tárolás lassítja a folyamatot

"Oh my Goa'uld!"

(#69176) Niczo


Niczo
senior tag

Sziasztok! A VR006-os szemüvegemben az akkucserekor az új akksin fordítva volt a csatlakozó, és sikerült fordított polaritással rákötni. A szemüveg füstjelekkel jelezte, hogy ez nem volt túl szerencsés. Az alábbi képen látható R1 feliratú mütyür sínylette meg a dolgot, a felirat helyén kialakult egy méretes kráter.

A szemüveg külső akkumulátorról hibátlanul működik, de a bekapcsolási procedúra megváltozott. Az akku rákötése után fehér a képernyő, majd a scan gombbal a pásztázás után már minden működik.
A kérdésem, hogy aki otthonosan mozog az elektronikában, esetleg a képek alapján meg tudná-e mondani az R1 pontos típusát?
Egy helyi elektronikai szaküzletben voltam, de az eladó erősen bizonytalan volt, és vagy százféle lehetőséget vázolt hogy mi lehet. Írtam a banggoodnak és az eachine-nek is, de sehonnan nem jött válasz.
Bár a szemüveg így is használható, de ha sikerülne behatárolni ezt a valószínűleg 50 Ft-os alkatrészt, inkább kicserélném.

Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.

(#69177) Blizzardking válasza Niczo (#69176) üzenetére


Blizzardking
őstag

Fontos lenne tudni mi volt ráírva mielőtt elfüstölt. Próbálj keríteni valakit akinek ugyanilyen cucca van, és kérd meg hogy fényképezze le. Ugyanilyen tokozással több száz eltérő paraméterű fet, tranzisztor stb létezik.

"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

(#69178) Niczo válasza Blizzardking (#69177) üzenetére


Niczo
senior tag

Az első képen ott van még hibátlan állapotban, onnan tudom hogy R1 felirat van/volt rajta.
Sajnos több az eset előtt sem látszott rajta.

Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.

(#69179) Blizzardking válasza Niczo (#69178) üzenetére


Blizzardking
őstag

Ja, látom. Telón néztem, azt hittem az is már lukas állapotában készült.
Addig is szerintem állítsd át a vtx-et arra a csatornára, ahol elkezdi a keresést a szemcsi, így ha megnyomod a scan gombot, egyből beugrik a kép.

"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

(#69180) Blizzardking válasza Niczo (#69178) üzenetére


Blizzardking
őstag

Így képről rendkívül nehéz megítélni a méretét, de szerintem [link] ez vagy [link] ez jó lesz helyette. A kettő pont egymásnak az ellentéte, vélhetően kinyírod ugyanúgy.
Van benne kockázat,így hogy fingunk sincs mi az.

Ja, ugye 3 lába van? :DDD

[ Szerkesztve ]

"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

(#69181) cd334 válasza Blizzardking (#69180) üzenetére


cd334
tag

Ahogy elnézem ez egy SOT-23 tokozás. A google és egyéb SMD chip katalógusok szerint a R1 felirat a tokozáson a BFR93 tranzisztort jelöli, de ez nem 100%. Ebben a tokozásban vagy 10000 fajta dolog lehet. A BRF93 az egy nagyfrekis tranzisztor antennás dolgokhoz, ami még elképzelhető ebben a környezetben. Rá kell próbálni.

Eladó drónos cuccaim: https://www.kwadmarket.hu/author/danielczigany/

(#69182) Niczo válasza cd334 (#69181) üzenetére


Niczo
senior tag

Én úgy látom hogy csak a ki-be kapcsolásért felelős, mert amúgy működik minden ahogy kell.
Nem tudom ez mennyire visz közel a megoldáshoz.

Blizzardking: nehéz a képről megítélni, de szerintem 3 lábú.

Találtam másik fotót is róla, ezen jobban látszik a lábkiosztás:

[ Szerkesztve ]

Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.

(#69183) ot93 válasza Niczo (#69182) üzenetére


ot93
senior tag

Hát biztosra csak a gyártó tudná ezt megmondani, de próbálkozni lehet

Eladó: Sony HDR-AS20 akciókamera - 10k

(#69184) Niczo válasza Blizzardking (#69180) üzenetére


Niczo
senior tag

Ha mindkettőből beszerzek egyet és azt forrasztom be ami pont nem jó, akkor max szintén elfüstöl a fet, vagy tönkretehet mást is? ( a 70-80 Ft-os alkatrész nem érdekel)

ot93: a gyártó sajnos nem válaszolt a levelemre, ahogy az eladó sem.

[ Szerkesztve ]

Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.

(#69185) ot93 válasza Niczo (#69184) üzenetére


ot93
senior tag

Hány napja írtál nekik?

Eladó: Sony HDR-AS20 akciókamera - 10k

(#69186) Niczo válasza ot93 (#69185) üzenetére


Niczo
senior tag

eachine-nek március 24-én, banggoodot most nem látom, nekik a honlapon keresztül írtam úgy kb. 3 hete lehetett (mivel a márciusi levélre nem jött válasz, hiába vártam).

F.E.K..: köszi, az nagyon jó lenne, persze hogy megvárom :R

[ Szerkesztve ]

Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.

(#69187) F.E.K.. válasza Niczo (#69176) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Ha még egy pár napot kibírod így akkor megkeresem, van egy ilyen otthon amin cseréve lett már pont ez az alkatrész ;)

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#69188) ot93 válasza Niczo (#69186) üzenetére


ot93
senior tag

Hát ja, azért már elég hosszú idő, tehát nem valószínű, hogy még válaszolnak

Eladó: Sony HDR-AS20 akciókamera - 10k

(#69189) flegga92


flegga92
senior tag

Sziasztok!
Költözés közben megtaláltam egy Nihui U807 drónomat amit kb 3 éve nem használtam, egyáltalán nem foglalkoztat a téma már, semmi szükségem nincs rá.
Mennyit érhet ez?
Van hozzá 2-3 garnitúra propeller, fogaskerekek, csapágy stb.

(#69190) cintula187


cintula187
addikt

Sziasztok!

DJI drónok NoflyZone -jával kapcsolatban mik a tapasztalatok?

A képen látható kategória: Authorization Zones. In these Zones, which appear blue in the DJI GO map, users will be prompted with a warning and flight is limited by default. Authorization Zones may be unlocked by authorized users using a DJI verified account.

Eszembe sincs reptér közelébe menni leszögezem.

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#69191) vandor01 válasza flegga92 (#69189) üzenetére


vandor01
őstag

szerintem.....
nehez dolog mert mar reg nem kaphato es a kategoriajaban van mar annyi konkurense! a motoron kivul mar nem igazan van hossza alkatresz talan meg propeller? az utolso ara olyan 50 ejro volt... de ma mar hasonlo gép ami meg talan jobb is mint Nihui pl JJRC H31? kb 30 euro....
ehhez kepest lod be az arat.... gyari uj allapot csilivili est TALAN 10e ft? de lehet árulgatod honapokig azt a vegen lealkudjak a felenek a felere??? Szerintem 5e -ert hirdesd meg azt talan 1 honap alatt vki raharap?
vagy a legjobb keress a csaladban egy 10-12 eves gyerkocot azt itt a volt a gyereknap lepd meg vele! :)

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#69192) flegga92 válasza vandor01 (#69191) üzenetére


flegga92
senior tag

Köszi szépen!
Én is valami kiáírúsításon vettem a topicban nagy sláger volt ez a modell.
Én masszívan használtam több mint fél évig, majdnem minden nap reptettem párat, sosem sikerült összetörni, baromi masszív egy darab, volt 1-2 esés amit azt hittem nem fog túlélni, de semmi baja. Egyedül egy gumitalp hiányzik. Motoron kívül én talán egyszer cseréltem fogaskereket rajta, propeller is az eredeti + van hozzá 2 garnitúra, 3 motor, 2 garnitúra fogaskerék, pár db tengely, réz kopó csapágy meg van hozzá rendes golyós is. Szóval egy darabig még elrepül.

Sajna a családban nincs senki, akinek odaadnám, nekem is ez volt az elős gondolatom.
Alszok rá egyet aztán 5-10e közé belövöm :D

Mégegyszer köszi!

(#69193) Blizzardking válasza Niczo (#69184) üzenetére


Blizzardking
őstag

Az a helyzet, hogy csak vaktában lövöldözünk. Tipszmixűünk. Én arra tippeltem, hogy ez valami kapcsoló funkciót lát el. Rendkívül nehéz megmondani, hogy ha a nem megfelelőt teszed be, mi fog történni. Mivel egy ellentétes polaritást túlélt, szerintem max az adott alkatrész füstölne el, ha pedig beteszed a párját, azzal működne.
Ha cd334 tippje jön be, és ez valami rádió cucchoz egy tranzisztor, ami tök más irány, akkor még nehezebb a helyzet, mert annak sokkal több paraméterének kell stimmelnie.

F.E.K.. - áruld már el mi volt az! Mostmár tudni akarom!! :DDD :R

Nincs valakinek pár fölös ilyen 19kkv vagy ilyen 18kkv mocija? Alkatrésznek kéne 1-2 db, ha használt, ha új, érdekelne. Kifogytam a tartalékból, és ha mégegy meghal közülük, várnom kell 2 hónapot mire ideér az utánpótlás.

"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

(#69194) cd334 válasza Blizzardking (#69193) üzenetére


cd334
tag

Olyan nincs, de van 6db. habbymodell 0703 19kkv (2 új, 4 kicsit használt)
Én 3BR-0802 18kkv updateltem a 75mm vázba átépített Snapper7 konfigumat, abból maradtak ezek a motorok.
A 3BR-0802 18kkv-hez nekem a gemfan 1636 négylevelű jött be a legjobban. Nagyon szeretem ezt a kis gépet.

Eladó drónos cuccaim: https://www.kwadmarket.hu/author/danielczigany/

(#69195) F.E.K.. válasza Niczo (#69186) üzenetére


F.E.K..
senior tag

A pontos nevet még kiderítem (valahol mintha fel lenne írva, csak meg kéne találnom ;)), addig is ha jól olvasom ez van ráírva: 058U2 (igen, ez már a cserélt alkatrész).

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#69196) F.E.K.. válasza F.E.K.. (#69195) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Meg is van:

Típus: TSM2305CX

https://lomex.hu/hu/webshop/#/search,86-04-98/stype,1

A lényeg: P-POWERFET 20V 3.2A Rds=0.055R SOT-23
Más is jó lehet ezekkel a feltételekkel (figyelni a lábkiosztásra!):P csatornás MOSFET, Uds: minimum 20V, Id: minimum 3.2A, Rds: maximum 0.055R, lehetőleg SOT-23 tokozás (máskülönben bele kell gányolni)

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#69197) Blizzardking válasza cd334 (#69194) üzenetére


Blizzardking
őstag

Ezt a buildedet nem ismertem, viszont a nagyobb 85-ös, a tie micro 2s le van mentve mint irányadó konfig. Azért respect, az és a shutterbug 85 az iránytű a majdani 85-ös gépemhez. (Már kb összeállt a fejemben).
Ami a nanot illeti, nagyon hasonló az enyém is, csak nekem crazybee F4 frsky lap van benne (gondolom később építettem). Most fogom kipróbálni a 3br 0802-eseket, előtte az a happymodel volt benne amit linkeltem. Nekem az általad linkelt gemfan prop nagy kedvencem, de ugyanennek a 3 tollú változata mégjobban bejött. Végre mintha többet menne vele, és jobban is gyorsul. Kanyarokban talán nem olyan feszes. Érzésre. Én gnb 450-es aksikkal tolom, az 520-astól féltem hogy túl nehéz. Sajnos hülye voltam és csak 4 mocit rendeltem a 3br-ből. A canopym a kis uszonyos mobula 7-é, az irtó cuki 😂
Rendeltem egy flysky vevőt gombokért, mert jókat írtak róla és nagyon bena hatótávom van a beépített vevővel. Kíváncsi leszek... A 85-ös whoop nagyon odaver neki a 1102-esekkel?

"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

(#69198) tom_77


tom_77
tag

Aki esetleg erre várt: Autel Evo 2
Én mondjuk elfogadnék egyet :)

(#69199) SpydeR3412 válasza Blizzardking (#69197) üzenetére


SpydeR3412
aktív tag

85-ösbe már érdemes 11xx motort tenni, mert kb 60g lesz aksi nélkül. A 1102 meg nagyon oda fog verni a 08xx-nek. :K

[ Szerkesztve ]

(#69200) cd334 válasza Blizzardking (#69197) üzenetére


cd334
tag

A nanonál eddig uruav 550mAh használtam, de nagyon felfújták magukat és már csak 1-2 perc körül lehet repülni velük. Most vannak úton emax 450mAh akksik. Az a fura, hogy a snapper7 kamja nagyon jó képet ad normál körülmények között. Nagyon jól írányítható kezes kis gép. A háromágút nem próbáltam. Érdekes módon nekem S7 crazybee FC-je szépen teljesít, de azóta volt más crazybee/happymodel FC-m, ahol 10m után jelvesztésem volt. Én már nem bízom meg bennük.

A 85mm az nagyon megy 1102-vel. Igen shutterbug munkáságát nagyon kómálom. 85mm ből már két gépem van (összejött a pótalkatrészekből :)) ) A másikban runcam nano 3 kamera volt és kisebb vevő és VTX így könyebb lett, de nekem nincs szerencsém a runcamekkel. A runcam3-ban egy ütközés után belül levállt a lencse(ahogy olvastam ez jellemző ezekre), gyk. javíthatatlan. Korábban meg runcam2 nano-nak pedig valami tápproblémája lett, így most visszakerült bele a caddx eos2. Most van úton foxeer razer nano és a Flywoo háromszög VTX, illetve előrendeltem Caddx Ant-t. Lehet azconfigot is feldobom majd a rotorbuilds-ra. Majd frissítem a micro 2s képeit is, mert azok nem a legfrisebbek, de a konfig az rendben van.

[ Szerkesztve ]

Eladó drónos cuccaim: https://www.kwadmarket.hu/author/danielczigany/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.