Hirdetés

2024. május 15., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:28:18

LOGOUT.hu

A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69051) DJGABI válasza twine (#69050) üzenetére


DJGABI
addikt

Propellert tegyél mellé bőven, ez a rányomós megoldás egy kalap... legkisebb ütközésnél le fog repülni. Kertben főleg élmény keresni. Vagy floss-olás (kereső)

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#69052) ot93


ot93
senior tag

Üdv, a drón tervezésekor belefutottam máris egy hibába. Talán nem nagy, de az fc-nek ugye kell 5v, amit gondoltam, hogy a 4in1 esc biztosít majd. Ugyanis az esc-n 8pines csati van, mindegyik stimmel is az fc pinjeivel, de kiderült, hogy 1 nem. Ezen NC felirat van, amin elvileg nincs semmi. Az 5v-ot gondoltam ennek, fel sem merült bennem, hogy miért nem 5v van oda írva.
Tehát most az fv-hez kéne 5v. Erre egy bec, ami 5v-ot tud kiadni, jó megoldás? Mateknek van is ilyen, az gondolom jó fajta. Matek bec 5/9v

[ Szerkesztve ]

Eladó: Sony HDR-AS20 akciókamera - 10k

(#69053) vandor01 válasza ot93 (#69052) üzenetére


vandor01
őstag

az FC nek a full fesz kell ami feljon a 4in1 bol..... eleg lenne neki az 5V is de!!
ha csak 5V megy fel nem pedig a full.... akkor az OSD-en nem lesz lathato az aktualis feszko.... szoval valahol fel kell hogy menjen a kabelen vagy tuskeken a full fesz... aztan majd az FC eloallitja azokat a feszeket amik kellenek neki a VTX-hez meg receiverhez meg kamcsihoz meg etc...
szerintem is....

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#69054) ot93 válasza vandor01 (#69053) üzenetére


ot93
senior tag

Az akku fesz és az áramerősség jön az esc-ről elvileg, mert vannak olyan pin-ek. Tehát fura is számomra, hogy az 5v akkor miért nem. Az fc-n meg külön van az akku fesz és az 5v pontja, tehát gondolom az 5v-re az akku fesz-t tilos rákötni.
esc [kép]
fc [kép] itt látható, hogy hogyan kéne kötni, elvileg minden stimmelne is, de az 5v ami hiányzik az esc-ről

[ Szerkesztve ]

Eladó: Sony HDR-AS20 akciókamera - 10k

(#69055) Peaceliker válasza Fuhur (#69045) üzenetére


Peaceliker
őstag

Bentre vaóban elég az 1s de akkor meg súly jó ha minél kisebb ugye. :)
Szal ebntre HDs whoop sztem felejtős.
HD amúgy nem is arra lenne való hogy repülés közben jobb, hanem hogy lesz egy jobb minőségű felvétel.

(#69046) twine

3s en elég az is, 2s t mondjuk sztem bírná, csak úgy meg kicsit nehéz a HD miatt

(#69047) DJGABI

+1
1102 8500kv 85mm es isten cucc :)

"Oh my Goa'uld!"

(#69056) vandor01 válasza ot93 (#69054) üzenetére


vandor01
őstag

gondolom mas fajta az FC es masfajta az ESC...
azt csak siman a kinai kavaras van.....

de biztos vagy benne hgy az 5V nek az ESC rol kell mennie az FC-re?
Nem lehet e hogy az FC kuldi le az ESC nek az 5V-t?
de lehet nincs is ra szukseg?

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#69057) ot93 válasza vandor01 (#69056) üzenetére


ot93
senior tag

valóban más márka.
Az fc matek f405-std, az esc pedig racerstar rev35 4in1
Nézegettem a matek honlapját, találtam egy ilyent: "F405-STD, F722-STD & F405-mini have no 5V regulator builtin. They need to be powered up via external 5V source. VCC pad on these FC are for battery voltage detection only." Ez alapján akkor úgy van, hogy a vcc az a fesz méréshez kell az fc-nek, és kell külön 5v, amiről az fc meg van hajtva. Illetve itt van az fc oldala, ahol a 4in1 esc-vel való összekötési ábra is található [link]
Alapvetően nagyon egyszerű lenne, ha matek pdb-vel használnám, mert akkor van egy szalagkábel, amivel a kettőt össze kell kötni és minden megoldódott, semmi forrasztás, semmi fejtörés (legalábbis fc és pdb között). De jelen esetben ilyen pdb nincs, meg nem is akarok venni mert csak plusz pénz és súly.

Eladó: Sony HDR-AS20 akciókamera - 10k

(#69058) Fuhur válasza twine (#69048) üzenetére


Fuhur
kezdő

Én Fathark ügyben sokat nem tudok mondani. Az én tapasztalatom csupán két típusra terjed ki.
Az egyik egy régi, talán V2. Nagyon szeretem, könnyű, jó a képe, kényelmes. Ma már nem kapható csak használtan. Ez beépített vevővel rendelkezik de még nem diversity.
A másik meg az egyik legújabb modell, ahogy írtam HDO2. Kiváló képminőség, ugyanúgy könnyű. Nekem egy picit az előzőhöz képest a kényelem gyengébb, de tényleg csak egy kicsit. Nagy előnye, hogy beépített dioptria állítás (én szemüveges vagyok) van, ami azért nem jellemző az FPV szemüvegek többségénél. Új még nekem, hogy SD kártyát is bele tehetek és így felveszi azt amit látok. Nagy újdonság és hasznos a beépített ventilátor. A régi hajlamos volt bepárásodni. Ezt küszöböli ki a ventilátor.
Ennek az újnak nincs beépített vevője. Külön lehet hozzá vásárolni. Persze nem gányolással, hanem szépen előre kialakított helye van a vevőnek. Én eddig külső vevőről hajtottam. Most várom a postát. Vettem hozzá egy RapidFire vevőt. Erről olvastam a legtöbb jót és néztem különféle tesztvideókat.
Nekem a "dobozos" szemüvegek nem nagyon tetszenek. A Fatshark megoldása számomra kedvezőbb. Nem mindegy, hogy mekkora tömeg, illetve térfogat van a szemed elé kötözve. De elismerem, hogy sajnos árban elég húzós.

Még valami:
Ha használtan veszed az újak kijelzője nagyon érzékeny a napfényre. Ezt írja is a könyvecskéje! VR szemüvegnél már láttam olyat, hogy a szobában hagyott szemüvegbe besütött a visszavert (!) napfény és csúnyán megrongálta a kijelzőt. Szóval vásárláskor ezt nagyon nézd meg!

[ Szerkesztve ]

(#69059) twine válasza Fuhur (#69058) üzenetére


twine
addikt

Köszönöm a tanácsokat. :R
Egyelőre térképezem a lehetőségeimet. De ami biztos , hogy 100.000+ környékét nem adnék ki szemüvegre, egyelőre...(majd akkor, ha eljutok olyan szintre, hogy valóban "megérdemlem")
A múltban volt egy eachine ev800-am ami ugye "dobozos"
Így azt már nagyjából tudom mit nyújt "élményben" egy ilyen típusú szemüveg.
A "fatshark jellegű"-t viszont még nem próbáltam, de olvasva róla, hogy inkább ezek a típusok adják jobban vissza az "fpv érzést", kíváncsivá tett. Eddig az ára miatt nem is annyira, de miután megláttam, hogy a használt piacon azért 50.000 körül, vagy akár alatta is lehet kapni a márkából, már jobban érdekel a dolog. :B :U

Két kérdésem lenne... Az egyik hogy neked a "v2" melyik típusbol is volt, (predator, dominator :F )amivel elégedett voltál?
Illetve hogy pontosan mire is kell figyelnem használt vásárláskor? Mert azt nagyjából értem, hogy a napfény tönkre teszi a kijelzőt :Y de pontosan hogyan teszi tönkre? Ha nincs összehasonlítási alapom egy "nem tönkrementhez " képest, akkor hogyan írnád le, mire figyeljek? :B
Köszönöm szépen :R

[ Szerkesztve ]

(#69060) Peaceliker válasza ot93 (#69057) üzenetére


Peaceliker
őstag

Egy 300ft os bec megoldás lehet, de akkor az plusz rögzítendő alkatrész.
Amúgy mai napig gyártanak bec nélküli fc t csak nem értem miért :-)

(#69059) twine

Amit 50 ért kapsz azt ne vedd meg, az csalódás lesz sztem. Domv3 alá ne add. Azokat már 70 körül meg lehet kapni használtan én is úgy vettem, nem bántam meg.

Ezekben a szemcsikbem sokkal kisebb a látott kép (kivéve hd2 de az sztem gáz hogy homályos szélén), így nem kell nézelődni benne hogy be lehessen látni az egész képet, ez a nagy előnye. De sokakat zavar épp ez hogy nem mozi vászon méretű amit lát

"Oh my Goa'uld!"

(#69061) Fuhur válasza twine (#69059) üzenetére


Fuhur
kezdő

A hiba akkor látható, ha bekapcsolod. Képhibát vagy szín hibát fogsz látni. Kb olyan, mintha egy maszat lenne a egy üvegen amin átnézel, de nem lehet letörölni.
A régi szemüvegem meg ez, vagy valami nagyon hasonló. Nincs benne semmiféle érzékelő, csak szemüveg vevővel.
[link]

(#69062) twine válasza Fuhur (#69061) üzenetére


twine
addikt

+(#69060) Peaceliker
Köszönöm a válaszokat...
Első körben azt mondanám ,hogy akkor nem lesz egy ideig még fatshark-om...
Ugyanakkor meg ,ha Fuhur is elégedett volt jó ideig az attitude v2-vel, akkor mégis elgondolkodtató.... :U

Köszönöm :R

(#69063) Peaceliker válasza twine (#69062) üzenetére


Peaceliker
őstag

Rá lehet próbálni csak bazi olcsón kell venni (ezek mennek 25 körül néha?) és akkor ha nem jön be nullszaladóval el lehet adni

"Oh my Goa'uld!"

(#69064) vandor01 válasza twine (#69062) üzenetére


vandor01
őstag

nekem eleg a dobozos is.... de a legnagyobb baj hogy dobozosbol ugy igazan nagyon fullos es csili vili minden.... szinte nincs is!? ami van azaz EV800D.. egy jo eros kozepesnek mondanam.... sikeres kinai iparosmunka..... ez boven elég de ha megis szannek ra kicsivel tobbet egy kicsivel tobbert? nincs választék..... akad de elenyeszo is nem biztos hogy jobb es tobb is mint az EV800D!!?
szoval marad az EV800D.... :DDD

[ Szerkesztve ]

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#69065) fape válasza twine (#69062) üzenetére


fape
senior tag

Erre felé is néz körbe: http://fpvgogglecomparison.com/

Nem ezeket a drónokat keresik!

(#69066) MrDerekas


MrDerekas
addikt

Nos urak, én szép csendben olvasom itt a hozzáértőket és igyekszem betartani a fokozatosság elvét.
Elsőre rendeltem egy Eachine E61-et, három aksival gombokért. Ez sosem ért ide. Utána jött a Eachine E57, nagyon agyon akciózva. Ez speciel ide ért, de négy másodpercnél többet nem tudtam vele sosem repülni, mert szétesik a jel a távjával, redmi és aple telóval is, ugyanakkor a képtovábbítás az marad. Miután ezekkel az olcsókkal így begyakoroltam, bevállaltam az R11 minit is. Kispénzé szemcsivel, majd rá nemsokra szemcsi nélkül is, hogy legyen donor is kéznél. Na ezek még nem akarnak ideérni. Hétvégén pedig megint vevésem volt és rendeltem egy Eachine EG16
A kérdésem mindezek fényében csupán annyi, hogy nem nyúltam mellé, ugye? :B A video tesztek alapján ez tűnt stabilnak, meg talán kezelhető lesz a nyavajám mellett. (Főleg kézremegés és szem-agy jelkésés) 23 ezerbe állt meg három akkuval, biztosítással, vámmentes postával. Az E58 jobb vétel lett volna?

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#69067) DJGABI válasza MrDerekas (#69066) üzenetére


DJGABI
addikt

Csak 1 kérdés: mi ez az Eachine fanatizmus? ;] Brushed gépért szerintem rengeteg az a 90 eur

ja, az R11 mini nálam is még úton van :(((

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#69068) MrDerekas válasza DJGABI (#69067) üzenetére


MrDerekas
addikt

Kezdésnek ezek tűnnek árbajnoknak. Szó nincs fanatizmusról, főleg, hogy eddig egy darab járt nálam és azsevótjó :DDD Brushed :W Na, ezt pont benéztem :O

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#69069) vandor01 válasza MrDerekas (#69066) üzenetére


vandor01
őstag

kezdesnek tokeletes lesz!
90-100ejro alatti kefes kivitelben ilyenek es ezekhez hasonlok vannak azt vetted ami tetszett elfogadhato aron volt vagy akcioo volt etc..... gondolom a technikai adatokat osszehasonlitva a Eachine EG16 tobbet jobbat iger....
a fejlodeshez kell ez a lépcsofok.... megismerkedni vele aztan ha erdekel majd tovabb lepsz! erkezzen meg sikeressen! mindennel serulésmentessen aztan mehet a jaték! :DDD
egy kalappal hozza...ha nagyon tetszik majd benevezel a Dji-re! :DDD

nekem megerkezett az RT11
a kis 716-os mocival igyekszik teszi.veszi magat
de a kamera rajta botranyos van vagy FOV 80-as???
a szemcsi egy alap darab de ezert lehet vele egy jo kameras gepet terelni!
1x feltoltottem mentem vele egy kort azt eleg is volt... :DDD

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#69070) twine válasza fape (#69065) üzenetére


twine
addikt

+mindenki aki válaszolt....
Köszönöm szépen... :R

(#69064) vandor01 ;
Biztosak lehetünk benne, hogy nem a szemüvegen fog múlni hogyan tudok repülni... :B :D és ha nem kapok 25-35-ért épp jó kedvemben egy használt és egyben használható fatsharkot, nekem is az ev800 marad legközelebbi bevásárlásnak :K
Nem is a s3ggemet akarom rázni, hogy fatsharkal repülök,, ha még egyelőre repülni sem tudok igazán acroban :DDD :DDD :B csupán hatvanyokkal kényelmesebbnek tűnik egy ilyen csík szemcsi , mint az a bazi kuklopsz eachine a fejemen...
De ha más nem lesz, marad az ev800
Tényleg csak azért indult el a vezerhangya a fejemben, mert a napokban találtam valami Facebook adok veszek-et Google-el (úgy hogy nincs is Facebook profilom :DDD )
És ott láttam cca25-50 között is szemüvegeket, és lehullott az állam hogy ennyiért is lehet már dagadt cápát kapni :Y :B :F

(#69071) ezoltan


ezoltan
tag

Séta odafent 8”/6S setup-pal.
4.1.5-ös fw,bidirect,odafigyelve konfigolva.Szépen finomodik az ősállat. :)

[link]

QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D

(#69072) SpydeR3412 válasza twine (#69070) üzenetére


SpydeR3412
aktív tag

Nem tudom, hogy másnál is így van-e, de én mikor a dobozosom után először repültem valami fs-al, sokkal "lassabb"nak láttam a képet, közel azonos sebességgel.

(#69073) twine válasza SpydeR3412 (#69072) üzenetére


twine
addikt

Az nem is baj....az én koromban, és tanuló reflexeimmel, csak jót tesz, ha "lassított felvételt látok" :DDD :B

Elkövettem a következő vásárlást a nagy FatShark "b*zulás" közben...Majd kiderült mekkora hibát vétettem....
Bevásároltam egy Fatshark BASE SD-t, 24.000.- Forintért DHL 3-5 napos express szállítással...(A china post 18$-os tracking nélküli szállítását nem mertem kockáztatni)

Ebben a pillanatban úgy érzem "egy életem-egy halálom", én ezt "meghákolom"
HA nem ezzel a diversity-s cuccal, akkor egy egyszerűbb vevővel...(van jópár upgrade a témában neten)
VAgy ha 3-5 npon belül elmegy a kedvem tőle, akkor felrakom hirdetésbe valahová zsír újan..... :U
Ha cca. 32.000.- körül plusz aksi tartó megáll a mutatvány, és még működik is, szerintem jól jártam...Ha nem akkor c0pó :DDD :DDD :B :U

[ Szerkesztve ]

(#69074) TayRol


TayRol
veterán

Üdv!

Szeretnék a venni 2 db drónt, aminél annyi feltétel van, hogy tudjon minél hosszabb repülési időt és a kamera szenzor legyen minél nagyobb (szürkületkor, hajnalban is lenne használva).

Kimondott keret nincs, érdekelne, hogy mely típusok jöhetnek szóba.

Illetve biztosítást lehet ezekre kötni? Állami cég vagyunk, ne a hülye user (kolléga) vigye csak el az esetleges balhét.

Köszi
TayRol

(#69075) syler123 válasza twine (#69073) üzenetére


syler123
veterán

Erről még sosem hallottam. Az ára baráti, de hogy a minősége milyen lehet azt nem tudom, ennek utánajárok. Ennyiért lehet én is beruháznék rá.

[ Szerkesztve ]

(#69076) twine válasza syler123 (#69075) üzenetére


twine
addikt

Én tegnap egész éjszaka "jártam utána" :B :DDD

Véleményt tudatlanul nem fogalmaznék meg róla, csak annyit, hogy reggel még egy kicsit felcsaptam miatta a netet, aztán döntöttem...Én leadtam a rendelést...Ha sikerül bele "hákolni" az eachine pro58-at, akkor nekem szerintem "tökéletes" lesz a minősége :K
EZzel kapcsolatban lenne két kérdésem...a nálam gyakorlottabb topictársakhoz...:

RP-SMA csatlakozóval rendeljem, vagy SMA csatlakozóval? :F

Próbáltam utána járni a témának a neten de nem jutottam megoldásra...
Melyik a gyakoribb, vagy honnan közelítsem ezt a kérdést rendelés előtt?
Ugy látom, szinte mindegy, hiszen lehet kapni fordítót ezekhez a csatlakozókhoz, és az antennák rendelésénél is lehet választani, milyet szeretnék rendelni...
Nekem egyelőre sem antennám, sem vevőm...ennek tükrében van ajánlás melyiket érdemes?

[ Szerkesztve ]

(#69077) DJGABI válasza twine (#69073) üzenetére


DJGABI
addikt

Te hogy találsz ilyen 0 ratinges oldalakat... :D

Mondjuk lehet ezzel is szerencséd lesz, mint a szimulátorral

640*480 meg 35-ös fov. Mondjuk ennyiért még csak kínai FS klón sincs... Azért is gyanús nekem picit (nagyon) az ára..

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#69078) vandor01 válasza DJGABI (#69077) üzenetére


vandor01
őstag

640*480 meg 35-ös fov.

ezek pont azok az ertekek amit gyorsan meg lehet szamolni :DDD

arra leszek kivancsi hogy DHL-el es $49.00 tax incl. !!??

szoval netto lesz? :F

[ Szerkesztve ]

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#69079) twine válasza DJGABI (#69077) üzenetére


twine
addikt

Te hogy találsz ilyen 0 ratinges oldalakat...

Ennyi előnye legalább van annak, hogy pont olyan régóta vagyok olvasója a topicnak mint amennyire tudatlan maradtam :B :B
Régi topictársunk blogjában találtam a cikk végén a linket :U
Ezúton is köszönet neki érte... :R

De segítsetek légyszi mert remeg a kezem a rendelés gombon...SMA, vagy RP-SMA?

5V regulatort már találtam ez a 3A-es verzió remélhetőleg jó lesz a műtéthez :U :F
Ha van valaki aki jártasabb elektronikában, erősítsen meg légyszi, :R

(#69078) vandor01 :
szoval netto lesz?
Erre én is kíváncsi leszek... :U

[ Szerkesztve ]

(#69080) F.E.K.. válasza twine (#69079) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Egész szép érdeklődésre tett szert a rendelésed, a topic jókora része (én például biztosan ;)) kíváncsian követi a dolgot.

Ha befut, ezek után kérünk egy tesztet róla! :DD

[ Szerkesztve ]

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#69081) MrDerekas válasza vandor01 (#69069) üzenetére


MrDerekas
addikt

:R
Rep időben, akkuban mutatott jobbat papíron, meg a videókon ahogy tényleg egyhelyben tud "megállni". És tényleg tetszik is :)
Az RT11-et nagyon várom. Elhiszem, hogy neked nem sok érzést okoz, mutattál már pár dolgot mivel és hogy repülsz. Olyan volt neked, mint bmx után egy gyalogolós moci :DDD
Nekem meg legyen meg az alsó két fok. Ott kiderül érdemes-e tovább hobbiznom vele vagy maradok a többi hobbinál. Következőnek MJX Bugs és Hubsan van könyvjelzőzve. De ha nagyon bejövős lesz, akkor Fimi vagy DJI :K Amit biztos tudok, hogy építeni nem fogok :N

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#69082) SpydeR3412 válasza twine (#69079) üzenetére


SpydeR3412
aktív tag

Teljesen mindegy, hogy sma, vagy rpsma. A lényeg, hogy van hozzá fordító, ha nem olyan az antennád.
Amire szerintem te gondolhattál, az az rhcp/lhcp. Ha így van, akkor is mindegy, csak ugyanolyan legyen mindkét oldalon.

Am mi ez a fs base sd? Szemüveg vevő nélkül?

(#69083) Fuhur


Fuhur
kezdő

Arra azért érdemes odafigyelni, hogy vannak ugyan fordítók SMA - RP SMA között de minden csatlakozó egyben veszteség is a jelen! Szóval nem fordítót használnék hanem inkább a megfelelő csatlakozóval ellátott antennát.

(#69084) DJGABI válasza SpydeR3412 (#69082) üzenetére


DJGABI
addikt

ezt mondjuk én is kérdezni akartam hogy ehhez még mi kell hogy használható legyen... cikkben pl látom, igen receiver, antenna, akksi minden kell hozzá. oké alapból olcsóbb mint egy ev800d, de azért fel kell extrázni rendesen... mondjuk komfortosabb az biztos, elgondolkoztam rajt én is.

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#69085) twine válasza F.E.K.. (#69080) üzenetére


twine
addikt

"Tesztet" mint olyat, nem ígérhetek.
Az életben nem volt a fejem az EV800-on kívül semmi. :B

(#69082) SpydeR3412 :
+(#69083) Fuhur:
:R
Köszönöm , a kérdés tényleg SMA vs RP-SMA-ra vonatkozott, mert ez volt a választási lehetőség Banggood-on az Eachine PRO58 RX receivernél
Idő közben nem bírtam magammal, már le is adtam a rendelést az SMA verzióra.
+az "upgrade"-hez szükséges 5V-os regulátorra

"Am mi ez a fs base sd? Szemüveg vevő nélkül?"
Röviden: Igen.
(#69084) DJGABI :
Amit leírtál, hogy mi kell hozzá, mindenben igazad van.

Elmondom, én hogy álltam hozzá.
MIndezt optimistán, mert még az sem biztos, hogy megérkezik, és akkor lesz egy Eachine pro58 diveritys receiverem eladó :DDD :W

Szóval szerettem volna kipróbálni egy ilyen FS csíkszemcsit, de rettenetesen fázok a használt cuccoktól, 100.000.-t meg nem adok ki érte egyelőre.
Megláttam ezt a lehetőséget, és utána járva azt láttam, hogy némi tákolással és vezetékeléssel kulturált FS faragható belőle.
Úgy tűnik ha a Dominator szériát venném, ahhoz is külön kell vásárolni vevőt stb., azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy ott elő van készítve a helye, csak bepattintom, és használom boldogan a szemüveg gombjairól vezérelve.
Tehát nyilván nem akarom a két készüléket még egy lapon sem említeni,nem ugyanaz a liga csak mint kiadást jegyeztem meg, hogy a "100.000-s" kategórában is van még plusz kiadás.

EZ meg huszonezer lesz, ha megjön. :U
Ha pedig megjön, a használhatósághoz vezető utak száma "végtelen"...
-Egy RC832-vel "szabályosan" csatlakoztatni,és használni...
-Vagy egy egyszerű 32 csatis vevőt belarakni,"összedrótozni" és használni...(itt mondjuk nekem kétséges a csatorna keresés kényelmessége,ha dobozolom a vevőt :U
-Vagy az általam választott út, a fent említett diversity-s vevővel, mert azon van külső saját vezérlő gomb, amivel be tudok mindent állítani a vevőn. Ehhez pedig úgy tűnik minden infó megtalálható a neten. A FS Base SD paneljének szükséges forrpontjai, és az Eachine pro58 lábkiosztása is....

De még gondolkodom egy olyan megoldáson is, hogy nem nyúlok a szemüveghez semmilyen formában, hanem egy külső aksi tartó dobozt keresek(nyomtattatok), amibe bele illesztem az eachine vevőt, és a FS gyári kábelét vágom méretre, bontom meg, és a szemüveg gyári csatlakozójával kötöm össze a gyártott táp(3s aksi)+vevős dobozt. :U

Szemüveg, vevő, regulator berendelve....

Amit én olvastam erről a szemüvegről, annak alapján nekem kezdő/tanuló raceresnek szerintem több mint csodálatos lesz...

Már csak az kell, hogy meg is érkezzen, és ügyes legyek :B :U :D

Elnézést hogy ilyen hosszúra nyúlt a hsz. Mindenkinek szerettem volna válaszolni, mert mindenki segített, + nekem ez, az én fejszémnek egy elég nagy fának tűnik, de belevágtam...szeretném végig is csinálni. :U :B

[ Szerkesztve ]

(#69086) KisApám


KisApám
addikt

Sziasztok!

A brushed motoromon lévő műanyag fogaskerék úgymond elengedte a motort, azaz hiába forog a motor, mivel a fogaskerék nem tapad rá, nincs rárögzülve, nem repül a drón.
Hogyan lehetne a műanyag fogaskereket vissza rárögzíteni a motorra?

̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori

(#69087) twine válasza twine (#69085) üzenetére


twine
addikt

És itt a FatShark Base Sd csatlakozó lábkiosztása is :)

Forrás :R

(#69088) Peaceliker válasza twine (#69085) üzenetére


Peaceliker
őstag

annyit még számolj bele, hogy pro58on fw t kell frissíteni amihez kell egy ftdi vagy mi, nemtom már régen vt :)
nem nagy meló azon kívül hogy az ftdi vmi harmadik progival üzemelt csak nekem meg azon is kellett vna fw cserélni amihez egy harmadik miarák kellett vna, de egy régi progival ment végül :)
meg pro58 lába nem nagyon vette a forrasztást, azzal még szívtam kicsit

"Oh my Goa'uld!"

(#69089) twine válasza Peaceliker (#69088) üzenetére


twine
addikt

Pfu p@sztmek, ez ijesztőbb volt, mint eddig bármi amit két napja olvasok a témában. :Y :B
mindenképp kötelező ez a firm. frissítés?
Láttam, hogy lehet, de azt hittem ez csak opcionális maximalizmus :B :B
Felcsaptam most a netet a témában, látom ST-link kell a mutatványhoz, az szerencsére van itthon....
hogy sikerül e megcsinálni, az már egy erős kérdés.... :O

[ Szerkesztve ]

(#69090) ot93


ot93
senior tag

Üdv, utolsó eleméhez ért a dróntervezés, az akkuhoz. Milyen 4s akkut (vagy márkát) ajánlotok 5" méretű drónhoz, lehetőleg ne horror áron :) Nem verseny a cél, sőt eleinte lassan mennék a drónnal, de ne legyen az, hogy 10 töltés után kipurcan az akku. Emax eco 2207 1700kv motorok lesznek a gépen, elméletben ~30A *4 a max a választott proppal (HQ 4043 tri). Ha van itt valakinek valami jól bevált akku típus, márka, az ne tartsa magában :D

KisApám
Szerintem pillanatragasztóval visszaragasztva okés lesz. Mekkora méret amúgy? Meg kell győződni, hogy jól megragadt-e, nehogy menet közben eloldjon és megálljon a prop...

[ Szerkesztve ]

Eladó: Sony HDR-AS20 akciókamera - 10k

(#69091) Peaceliker válasza twine (#69089) üzenetére


Peaceliker
őstag

anélkül sajna kaki, ehhez mondhatni must have

(#69090) ot93

1700kv 4"? :D 4s el fing lesz, de még 5ös proppal is. 4 colon (és könynebb géppel) 3600kv is éppen elég 4s re.
Nade maradjunk az akkunál :) Nekem nagyon beváltak a hobbykinges turnigy graphene akkuk, nagyon kemény mit tudnak, ára meg ha épp akció van faja, amúgy sem horror tán
Még a bolt v2 HV akkukat szerettem, azok is combosak, ha nem HV ra töltöd sztem tartós is lesz

"Oh my Goa'uld!"

(#69092) vandor01 válasza ot93 (#69090) üzenetére


vandor01
őstag

hat ja igen ez 2207 1700kv 4" 4S-en csirke lesz....
repulni fog nezelodni jo lesz az... de nem lehetne 5S-re?
vagy tobb KV? olyan 3500-4000 akar kisebb motortol? egy 1408tol?
nem vadito az ára! LDark 1408

en a HobbyKinges BOLT ra szavazok! esetleg meg a sima turnigyre ha versenykepes az ára? most ahogy nezem igy a virus utan es szezon elott nem occco! kb 20%-al drgabb mint mikor vettem
1000-es 14.30-ert most 17.71.... (ez plus 20%) de kinaban is felugrottak az arak foleg a szallitase!
a HobbiKingrol van igyenes szallitas de akkor vasarolni kell?
50/70/100 euroert? nem tudom mi a szabaly most....
Szoval ha "sokat" rendelnel ez mar a 4 db utan "sok"
pl 4db 1300! meg is van az ingyen szallitas
1000 17.71eu
1300 26.76eu
1800 31.76eu

1 het alatt megerkezik EU raktarbol nincs mar trefa meg eltunes a nemet/DHL Feutch postan!

konnyu aksi foleg egy grafenhez kepest! kb 100 toltesre szamithatsz utanna is mukszik csak veszt az erejébol..... mivel HV-s aksi en az elso szezonban simara toltom 40-50 kornyeken erzem hogy kevesebb mint mikor uj volt.... aztan a kovetkezo szezonban mehet a HV!
Van mar 3 es 2 szezonos aksim is.... mukodnek!
pl az 1000-el 3S sima vagy 4S bolt....
a 220grammos 5 collost elvitte akar 10percet is!

de ha 1-1 db kell?
akkor lehet egyenkent jobban jarhatsz kinabol Ali-rol? csak lehet lesz vmi durva szallitasi dij azt lehet tulszalad a 38 ejros vamolasi hataron is??
van mas EU-s beszerzesi forras is!: pl HobbyRC UK

[ Szerkesztve ]

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#69093) Peaceliker válasza vandor01 (#69092) üzenetére


Peaceliker
őstag

50usd felett ingyen van a posta (eur ban nemtom mennyi)

"Oh my Goa'uld!"

(#69094) vandor01 válasza Peaceliker (#69093) üzenetére


vandor01
őstag

legutobb mar vmi 70/80 volt a hatar......
az 50-es multevben jatszott...

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#69095) ot93 válasza vandor01 (#69092) üzenetére


ot93
senior tag

Elírtam, 5043-as prop, tehát 5". De a 4s timmel, tudom, hogy ezzel nem lesz annyira erős, de elsőnek szerintem jó lesz. :)
Lehet, hogy csak 1 akkut veszek először próbának. De alapvetően 4db-al számolok
Amúgy a 2207 és a 2306 motorméret tényleg hasonló? Van itt valakinek tapasztalata?

Eladó: Sony HDR-AS20 akciókamera - 10k

(#69096) SpydeR3412 válasza ot93 (#69090) üzenetére


SpydeR3412
aktív tag

Szintén Bolt. Vannak nálam Vandor01-től, 2s-3s, nem tavalyiak és még mindig mennek velük a gépek. Nem esik be rajtuk a fesz, csak ha csutkázom a gimbalt.

KisApám: pillanatragasztó. De fejjel lefelé, mert ha befolyik a motorhoz, akkor az egészet megfogja. (nem saját tapasztalat, dehogyis :DDD)

(#69097) twine válasza DJGABI (#69077) üzenetére


twine
addikt

Nos mára megváltozott a státusz a következő üzenettel;
"Well received your order AG******, we will ship it out within three days, later update the tracking number to you. Please note that all parcel will delay several days this period. Should there be any problem, please let me know.Thanks a lot for your waiting.

Best regards,
AntiGravitySports CS Team"

Szóval azt mondják ,nyugodjak meg mer'attól megnyugszom :D

(#69098) DJGABI válasza twine (#69097) üzenetére


DJGABI
addikt

Ez frankó, jó hír.

Hát, kíváncsi leszek. De amúgy továbbra sem értem. Ezen ha jól látom nincs is a vevő modulhoz csati, egy fröccsöntött műanyag ház az egész. Most alapból akkor semmilyen jelet nem fog? Gyárilag csak AV kábelen lehet etetni, vagy? Normális leírást se találok róla. Bacca a csőröm, simán berendelném. Az EV-vel sincs bajom, nekem nem nagy, de gondolom ez még kényelmesebb lenne. Meg hát repkedéshez elég lenne kisebb táska is ;]

[ Szerkesztve ]

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#69099) twine válasza DJGABI (#69098) üzenetére


twine
addikt

"Ezen ha jól látom nincs is a vevő modulhoz csati, egy fröccsöntött műanyag ház az egész."
-Igen! Egy külföldi fórumon valaki megfogta a lényegét a következő mondattal...:"kb. úgy képzeld el, mint egy régi tv-t, RCA bemenettel"
"Most alapból akkor semmilyen jelet nem fog?"
-Nem!
"Gyárilag csak AV kábelen lehet etetni, vagy?"
-Igen,csak! Gyárilag sehogy máshogy...

Magyarul sufni tuning a megoldás... :K
nevezhetjük ezt az egészet c*gánykodásnak is...Nagyon távol áll tőlem ez a műfaj!
Szeretem, és lehetőségeimhez képest mindig a jó, gyári lehetőségeket választom. Furcsa mód most viszont valahogy nagy kedvet érzek a dologhoz, és hiszem, hogy ezt sokkal kulturáltabban is meg lehet oldani, mint amilyen "hack"-ek találhatók a neten a témában. Ezekért mondjuk hálás vagyok, mert minden infó benne van ezekben, de a kivitelezés mindegyiknél elég gány :U

[ Szerkesztve ]

(#69100) ezoltan válasza DJGABI (#69098) üzenetére


ezoltan
tag

Csak egy tanács,ha megfogadod,jó,ha nem,nem.
Ezt a valamit felejtsd el sürgősen.

Nettó pénzkidobás.A FS esetében az Attitude család alatti kategória maga a drága,kétmaroknyi elektronikai hulladék.Ezt most nagyon komolyan mondom,egy huszonezres EV800D felhasználóként.
Az Attitude is a “még éppen használható” kategória.
Horrorisztikus felbontása,illetve fov-ja van,nem is sorolnám tovább.

De nyugodtan kérdezz rá egy,a témával foglalkozó,hozzáértő oldalon.Majd másold be a reakciókat.

QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.