Hirdetés
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Ventoy- univerzális multiboot máshogyan
- leslieke farmerzsebe
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Online jogosítvány megújítás kishazánkban,és user error :)
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kriszbon #44043 üzenetére
A dterm-es filtereken kívül szerintem használhatod a beállításaimat. De legyen eszedben, hogy ez egy 280-as, 6 colos, 700g AUW masina, így lehet h pár dolgot még finomhangolnod kell.
Ja, a D-t jól felnyomtam, mindenképpen ellenőrizd fél / egy perc után nem túl melegek-e a motorok.
@varadigabor - valami minimalisztikus racer tervben van. Nem mondom, hogy a GT200S lesz, de nagyon tetszik. Először egy Alien szerűséget akartam, de rájöttem, hogy minek, hisz már van nagy, nehéz és mindent tudó gépem a KGB project formájában.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Jackal2 #44045 üzenetére
Jaja, Turul Dezső, csak aztán se a szlovák se a magyar skinheadeknek nem árulhatom el hogy hívják, mert mindkét fél érzületét sértené.
Az az alulap kb. ESC védő lesz, mert kicsit gusztább mint az ESC-re szigszalagozott propi.Amúgy ennyire jó márka lenne a DYS? Csak mert épp a héten eksünös az F4 Omnibus-uk, ami alapból egy tízessel drágább az Eagagyinál.
Meh, msot nézem, se baro, se i2c port, ez iNAV-nak túl fapados.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
varadigabor
senior tag
Meg jött a Foxeer Arrow v3, össze kötöttem az immersionrc 600mw-vel, rájöttem hogy azt nem is lehet állítani hogy mekkora legyen a teljesítménye, szóval fűt mint egy kazán.
Az lenne a kérdés hogy a kamera voltage sensor kábelt rákötöm a aksira és mutatja is a feszültséget ? Biztosra akarok menni nem akarom kinyírniwww.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
varadigabor
senior tag
válasz Teréz Atya #44042 üzenetére
Miért nem építesz inkább? Jól meg is Áfázzák majd, külön alkatrészeket nem fogják szerintem.
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #44042 üzenetére
Ùj drónnal ünnepled az àllamalapìtàst? Turulnak fogják hìvni?
Mellékesen ezek a hütőbordàk szerinted is csak a design részei?
[ Szerkesztve ]
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Jackal2
senior tag
válasz Peaceliker #44036 üzenetére
Igen az eléggé para helyen van. Vagy legalàbbis ezt gondoljuk, mert ugye nincs senkinek
-
kriszbon
őstag
válasz Teréz Atya #43995 üzenetére
Hopp, most visszaolvasva ezt is látom, és köszönöm.
Csak kár hogy én a 1.7.1-ben nem találok olyant hogy profil1 stb.
Ja.. CLI alatt kiírta, nincs is több csak prifil1, és majd a fele nincs is annak amit írtál, vagy is pár sor hiányzik.Nálam ennyit mutat csak:
# profile
profile 1set mc_p_pitch = 58
set mc_i_pitch = 50
set mc_d_pitch = 22
set mc_p_roll = 43
set mc_i_roll = 40
set mc_d_roll = 20
set mc_p_yaw = 70
set dterm_lpf_hz = 80
set dterm_notch_hz = 200
set dterm_notch_cutoff = 100
set roll_rate = 50
set pitch_rate = 50
set yaw_rate = 45#
Most akkor amit mutattál azt mind beírhatom?
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Teréz Atya
senior tag
Én a Diatone GT200S-re vagyok rágyógyulva, de még a többi részeremet sem foyasztottam el. Legalább nem bánom h Augusztus 20-ig nem is lesz.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
cd334
tag
válasz zoli03 #44038 üzenetére
Igen. Bár én az eggyel erősebb változatot használom belőle. De ez kicsit jobban meríti az akksit, érezhetően jobb mint a gyári.
-
Allien
veterán
Nem ez az első akksim, ami felpuffadt, de eddig ilyen nem volt, csak töltés miatti puffadás.
IJ
(így jártam... )Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
zoli03
őstag
A Chaoli CL-615 motor ugye jó a FuriBee F36-ba?
-
varadigabor
senior tag
Nem tudom, gondolom nem lesz nehéz.
-
Peaceliker
addikt
válasz Jackal2 #44022 üzenetére
azért amellé érdemes venni egyből jó pár kamerát pótba
(#44024) varadigabor
ez így hány gramm lesz?
(#44025) varadigabor
állíthatod bl heliben...1-2 szabi érzékeny ilyenre, akkor desyncl, de majd teszt mutatja
(#44033) Allien
a store töltés arra van, ami a neve, érdemes alkalmazni, meghálálja az akku
egyik akku sem köszöni meg az ilyet, csak az őszintébb fel is puffad
"Oh my Goa'uld!"
-
-
kriszbon
őstag
válasz varadigabor #44024 üzenetére
Mitől is lett jó az a vacak ha nem titok?
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Allien
veterán
Beszoptam az XK X251 akksijaival. Az ÖSSZES felpúposodott! Nem használtam vagy fél éve, de mind fel volt töltve... A gyári nem annyira, de a Turnigy-k mind. Azt hittem, hogy csak a nagyobb (3-4s-s) akksik ennyire kényesek, mert a többi 1-2s-s akksimmal egyenlőre nincs ilyen gond. Most rendelhetek új garnitúrát, hogy el tudjam passzolni.
[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Jackal2
senior tag
válasz KaiotEch #44028 üzenetére
Oke hogy ott az uszony, de mellette nyitott, nem is ertem, hogy nem lett meg dzsuvas. A filcet miert vetted le? Valami objektiv okbol?
Varadig: ismerem Miront majd megkerdezem mikor lesz zart vaza aztan lehet beujifok egyet tesztre
[ Szerkesztve ]
-
FingR86
őstag
olyan kérdésem lenne, hogy ha megvennem a motorok alá felszerelhető vilagitast, be lehetne állítani úgy, hogy a 3 állású mód váltó kapcsolót így működjön?
angle
angle+vilagitas
horizon. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz Jackal2 #44022 üzenetére
Tetszenek ezek a Diatone vázak. Ez a GT 200 is elég jól kanyarodik, hát nem tudom. Egyenlőre a wizardon megtanulok repülni (terv... ) és utána esetleg beruházok egy ilyenre. De azért még megpróbálom a wizard megerősítését, hátha működik.
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
-
Zoty4
őstag
Letort usb- s fc-vel kapcsoltban. Ftdi adapterral racsatlakoztam az fc uart1 portjara
5v-5v gnd-gnd tx-rx rx-tx
Kap aramot az fc meg a vevo azon keresztul, meg megjelenik a com is de nem jutok be. Mielott leszakadt az fcrol az usb elotte siman beengedett minden trukkozes nelkul
Otlet valakinek?[ Szerkesztve ]
-
varadigabor
senior tag
Át raktam a JJPRO 130-at megreszeltem a vázat ahol a motor zégergyűrű van Csak 2 motor fordítva forog...Blheliben átállíthatom vagy inkább forrasszam át?
-
varadigabor
senior tag
válasz Jackal2 #44023 üzenetére
Lesz egy ilyen Bearquads váz is. Nekem ez tetszik, véd is és rá fér egy akció kamera
Lehet kérheted úgy is hogy jobban védjen. Rendes srác meg kell kérdezni.KaiotEch: Jó lett ez az ócska V-tail 210... Köszi a helpet, Terézatyának is.
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz KaiotEch #44020 üzenetére
Most hogy láttam a Bear Quadsot nálad is meg FID-nél is, azt mondom a váz jó, de hogy semmi nem védi felül az engem nagyon zavar. A kameravédő cuccos az nem rossz, de hogy ha kap egy nagyobb ütést ott minden elektronika kuka és pont a vezérlő van felül. Ha azt megcsapod, akkor az egészet lehet szétszedni, és az szerintem giga szívás.
-
Jackal2
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #44015 üzenetére
Inkább a Crusader GT 200-at vedd, attól mindenki lehidalt
-
molnigee
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #44015 üzenetére
Diatone jó gép ott a crusader meg a gt... Wishlistes volt sokáig.
Tavtarto sokat segítene az biztos. Meg én most az alsó lapot a karok alá raktam, mert ha felül van, akkor pont alátámasztott a kar ott ahol a csavarok amúgyis gyengítik a vázat. Ráadásul ugye az aksi súlya pont oda terhelodik, ezért törik ott.--> http://dronearena.hu/ <--
-
droner
újonc
Sziasztok, egy drónt tervezek venni, egy-két tippet szeretnék kérni, hogy jól látom e dolgokat. Már van egy kis drónom amivel tanulgattam repülni, de most szeretnék venni egy komolyabbat, amiben van legalább GPS és szép videót tud készíteni. Elsősorban bicikli túrák videózására (akár follow me módban) vagy tájkép felvételekre használnám. A DJI Phantom 3 standardot néztem ki, úgy láttam ennek már elfogadható kamerája van. Mi a véleményetek erről? Ebben az árkategóriában (150-200ezer) van jobb kamerás drón?
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz molnigee #44013 üzenetére
Egyenlőre maradok ennél a váznál, aztán meglátom mennyire fejlődöm.
Tervezem még távtartó beszerelését valahova az akku alá. Véleményem szerint azért ugrik ki az oldallemez is, mert eséskor az akku felemeli a felső lapot, na meg ezért is törik az alsó is, mivel talpra esésnél az akku a maga ~200grammjával akkorát küld a vázra, hogy ihaj. Majd amikor megjönnek a lapok még eldöntöm mit hogyan szerelek. Amúgy valószínűleg sokat segítene a tartósságban, ha alsó lap kerülne felülre is, mert akkor a hátsó karok felfogatásánál be lehetne iktatni egy-egy távtartót is, és máris megoldódna az akku "kiszakadás" probléma. Az oldallemez sem akarna többé kiesni.
Kicsit amolyan oroszos megoldásnak tűnik, de lehet működik, és talán nem redukálódik le a repülési idő egy perc alá sem
Amúgy ez sem lehet valami rossz gép[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #44009 üzenetére
Én akkor dobtam ki az oldal lemezeket, amikor már minden esés után le kellett venni a felső lapot hogy visszarakjam, elég idegesítő volt. Nem tudom ezen is kijon e a helyéről. Majd meglátod. Felső lap mindenkinek törik, kettőt összerakni is jó lehet talán. Azt mondja nem full karbon, hanem karbon uvegszal ötvözet, ami elég gáz ha igaz. Forrasztást mondja meg hogy gáz itt ott.csavarokat meghuzni.
Igazából egy másik vázba kellene atrakni az egészet. Pl armattan, vagy amit nemrég linkeltem.--> http://dronearena.hu/ <--
-
Peaceliker
addikt
válasz NightLord #44011 üzenetére
igazából amiért hajtok kisebb gépre az a tehetetlenség csökkentése...sokkal kevésbé driftel egy könnyebb gép ugye.. fizika. de úgy látom nem akar ez összejönni túl nagy kompromisszumok nélkül de amúgy most jött asszem 3 féle prop és még jön vagy 2 féle, kíváncsi vagyok azokkal mit mutat majd.
"Oh my Goa'uld!"
-
NightLord
tag
válasz Peaceliker #44000 üzenetére
Hátigen. A 210es, 5" os buildem 450g auw, es még a rajta levo emax koppintas 2205 2300kv motorokkal is megvan elvileg a 7es tomegarany erolkodes nelkul (cyclone propokkal talan a 8 is).
Mondjuk ami erdekes, hogy nem erzek igazan nagy difit a ket gep kozott o.O
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz molnigee #44008 üzenetére
Én azért maradok az oldallemezeknél. Valahogy csak megoldom. Rendeltem gyáriból és a másik fajtából is.
Ma néztem én is a videót. Valójában fordító programmal kicsit nehézkesen ment a dolog, de valami olyasmit értelmeztem, hogy a felső és alsó lapok elég gyengékre sikerültek és az FPV zajos. Még milyen problémákat vélt felfedezni? Mostanában került fel egy másik videó is, amin a zajt szűri (ha jól értelmezem).Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
molnigee
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #44001 üzenetére
Röviden? Sehova
Nekem sincs rajta, nagyobb esésnél kicsúszik a helyéről és elvágja az esc vezetékeket, úgyhogy kb egy hétig volt nekem fent. Mondjuk az S-en már ez nem biztos így van. De nézz szét, nem sok gépen van oldalsó lap.Illetve egy kedvrontó, kicsit lehúztákt és lezúzták UAVfuturesnél, nem lett az év dónja.
--> http://dronearena.hu/ <--
-
Jackal2
senior tag
Na jó, meguntam, túl sokat írtatok. Voltam a kétnapos cuccon, Kaioval, Fiddel, Kimivel meg még nem tudom ki volt ott A lényeg, hogy elég sok tapasztalatot gyűjtöttem arról, hogy ki hogy repül, mik a trendek, és hogy magasabb szinten hogyan űzik ezt a hobbit. Maradjunk annyiban, hogy az elmélet és a gyakorlat eléggé eltér egymástól
Az emberek 95%-a brutálisan repül, de szó szerint. Mivel ott volt Felnor (leendő magyar bajnok), ezért volt mit nézni, de nekem nem is ez volt (vagy nemcsak ez) a nagy szó, hanem L3wII, egy 11 éves kis srác, akit a papája menedzsel és valami elképesztően brutálisan megy. Napi 8-10 akksit eddz, hihetetlen.
Ami az FPV szemüvegeket illeti, ha egy szóval kéne magam kifejezni: Fatshark, ha többel, akkor 80% Fatshark és 20% Eachine VR 2D variánsok.
FPV adó: ez egy eléggé sarkalatos téma, én sem értettem, miért az egyik leglényegesebb történet, de az aki normálisan repül, az vagy Imm. Tramp, vagy TBS Unify vagy valami normális, nem szóró adóval tolja (Foxeer). Nem nagyon vannak Eachinek meg hasonló cuccok, amik a teljes spektrumot leszórják.
Távirányító: 90% Taranis, vagy Taranis QX7. A menőbbek Lua scripttel PID-elnek és csatornát állítanak a menüből, telemetria alap, nincsenek ilyen jaj szétszedem a gépet meg nem érem el a gombot dolgok. Szinte csak minőségi cuccal tolja mindenki, hogy kevés legyen a szerelés/szívás (persze így is volt elég).
Ami meglepett, a motorok és az ESC-k kavalkádja, na itt minden volt, ez inkább a KI MIre (érted, szójáték) esküszik esete, de ami feltűnően brutális volt az a DYS veresenymotorja. Jah és Racerstarral meg ilyenekkel annyira nem találkozol, inkább a drágább 15-20 dodós motorokkal: ZMX, Emax (és mindenkinek csúsznak a propellerek, ez az egy irányú menetes történet egy baromság), Xnova, 3BR, Brotherhobby Runner R3, Tiger Motors, Luminier stb. talán egy gépen láttam Racerstart.
A legnagyobb szívást egyébként a kamera+VTX okozta, de lehetett azért repülni ennyi emberrel is.
A vázakról teljesen megváltozott az elképzelésem, most egészen máshogy látom, mint előtte, de erről majd később, ha megjöttek.
Nah hirtelen ennyi, és gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni
-
tupacamaru
veterán
4pcs NCR18650B 3.7V 3400mAh 18650 Hátha valakit érdekel. 15.58$ a vége.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
PNP
őstag
3.6g AIO FPV kamera, olcsónak tűnik.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz molnigee #43871 üzenetére
Köszi!
Na, de ebbe hova akad be a két oldalsó takarólemez, ami fedi az elektronikát?
Amúgy mi lenne a helyzet, ha két gyárit (1mm x2) vennék és összeragasztanám őket, majd úgy raknám fel?
Sajna még az X220S -hez nem igazán vannak ilyen fogyóalkatrészek kínálatban.
Ja, és azon is agyalok, hogy alsót tennék felülre is. Véleményed szerint működne?
Tankot csinálok belőle
Sajna egyenlőre még ilyen óvintézkedésekre van szükségem[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Assetto Corsa
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest