Hirdetés

2021. október 21., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Motorbiztosítás kezdőknek írül tálalva

  Mint írtam vettünk párommal 1-1 motort, én már nem vagyok kezdő így egy visszafogottabb VFR800 teljesen ésszerű választás volt, párom esetén azonban sokat agyaltunk, most csinálja a jogsit. Mivel az íreknél a járműbiztosítás hirtelen tud agyérgörcs-infarktus kombót okozni, így próbáltunk ésszerűek maradni és pontosan ezzel követtük el a hibát. Írországban vagyunk ahol azt sem tudják melyik oldalon kéne vezetni, mit akarunk mi ésszerűséggel?

  Szóval először valami 600cc körülit kerestünk, végül majdnem 500 lett belőle, aztán párom úgy gondolta, hogy amíg belejön inkább legyen 250, arra biztos lesz biztosítás és nem is lesz túl drága, meg biztonságosabbnak is érzi.
  Itt ugye úgy megy, hogy leteszed online a kreszt, 2x3 óra alatt megszerzed a rutint és már mehetsz is közútra, majd 6-24 hónap vezetés után mehetsz forgalmi vizsgára. A gyakorlatban azt mondta az oktató, hogy a kresz után egyből vigyem forgalomba gyakorolni, a rendőrök nem fognak szólni érte, hadd érezze milyen a motort irányítani még az oktatás megkezdése előtt. Gyakoroltunk is a környéken minden nap.

  Folytatás...

  futo001 3 hónapja 1

 • Újra nyeregben

  Valamikor 2008 körül bekattantam, hogy motorozni szeretnék. Sosem érdekeltek előtte, még robogón sem ültem soha. De akkor akartam egy mocit. Mondták csináljam meg a jogsit és kezdjek valami kisebb motorral. Ennek a fele össze is jött, megcsináltam a jogsit, aztán beállt a garázsba egy BMW R1150RS. Küzdelmes volt az eleje mivel nagyon magas és nehéz, de belejöttem. ABS, kormányfűtés, állítható dőlésű és magasságú plexi, állítható és fűthető ülés, nagyon bejött.
  Pár év után lecseréltem egy Suzuki TL1000R-re. Pici, könnyű, csupasz erő, semmi kényelmi funkció. Iszonyat jó volt szerpentinezni vele, megjártuk Olaszországot, Németországot, Ausztriát, Szlovákiát, Horvátországot és Szlovéniát párszor. Az irányíthatósága mesés volt.
  Aztán jött egy hosszú, 6 éves szünet. Nem is gondolkoztam motorban de azért akartam valamit ami kicsit több szabadság-érzést ad, már 2 éve rá-ránéztem a kabriófelhozatalra de sose szántam el magam (egyszer mégis egy angol sportkocsi képében, de sajnos elváltak útjaink pár hónap után, brexit miatt horror lett az alkatrészbeszerzés, alkatrész meg kell bele folyamatosan ).
  Aztán párom pár hete szintén bekattant. Motorjogsit akar és motorozni. Namondom ebbűbajlesz, nem kabrió.

  Folytatás...

  futo001 3 hónapja 3

 • Garmin watch face, ha nagyon unatkozol

  Pár éve használok egy Garmin Epixet, de úgy döntöttem idén lecserélem, túl vastag és mindig le kell vennem mielőtt felvennék pl egy kabátot.
  Eredetileg egy Garmin 945 jött volna a helyére a hosszú akkuidő, kisebb méret, nevetségesen alacsony súly és a minőségibb kijelző miatt de párom folyamatosan lebeszélt mondván szebbet vegyek, mint amilyen a fenix 6 vagy 6x például.
  Végül hosszas rábeszélés után vettem egy fenix 6 Sapphire DLC-t mivel valaki feltett egy pár hónaposat a közelben és így nem kellett várni rá. Így elsőre azt hiszem nem bántam meg, bár a Sapphire kivitelt nem tudom kimondottan ajánlani, sokkal jobban tükröződik mint a Gorilla Glass és ez sem elpusztíthatatlan, főleg a bevonat a zafír lapon ami kimondottan sérülékeny. Ha a színnel ki vagy békülve, akkor inkább az olcsóbb Gorilla Glass + üvegfólia az elejére.
  Háttérvilágítással egyszerűen szörnyű a kijelzője, 945 sokkal kontrasztosabb, nappali fénynél szerencsére egyformák.

  Watch face választék lepett meg igazán, Epixre alig volt valami értelmes, fenixre már nagyon jókat találtam. De csak úgy éreztem, hogy kéne saját. :DDD

  Folytatás...

  futo001 5 hónapja 0

 • Autócsere teljes tanácstalanság mellett

  Ma szembejött velem a Totalcar egyik cikke: "Kereskedő: így rontod az esélyeidet autóeladáskor". Egyből megnyitottam, mert itt áll egy szép autó, amit képtelen vagyok eladni és nem értettem (halványan sejtettem) az okát. A cikkből egyetlen egy vonatkozik az autóra: a tuning.
  Szóval, ismét autócsere, megint páromnak nézünk valamit. Az ok a kényelem, valami komfortosabbra vágyik és az sem baj ha több a vezetésbiztonságot növelő rendszer az autóban.

  Amit el szeretnénk adni: fehér BMW 320d 2012-ből, 148.500 km-rel. Valamelyik előző tulaj felpimpelte kívül-belül, kicsit hülyegyerek-autó kinézete lett, de szép, jó, mégis elképesztően nevetséges ajánlatokat kapok rá. 10.000 Euróért árulom, rendre 6.500 és 8.000 körüli ajánlatokat kapok miközben 9.000 alatt nincs is eladó F30. Kicsit meguntam ezért elvittem egy kereskedésbe, ahol kinéztünk egy Volvo V60-at, félve megkérdeztem a kereskedőt beszámítaná-e BMW-t, már az sem érdekel ha sokat bukok csak a sok hülyével ne kelljen beszélnem. Megnézte, kipróbálta, lekérte a szerviztörténetet, kiolvasta a hibakódokat (1 volt), pár óra múlva hívott, hogy 9.000-t ad érte és elenged 500-at a Volvo árából. A 9.000-t adja érte akkor is, ha a Volvot nem viszem el.
  Még utolsó "döfésként" megjegyezte, nem érti, hogyan nem tudtam eladni ezt az autót 3 hónap alatt.

  Folytatás...

  futo001 11 hónapja 18

 • Autóeladás egy kicsit másképp. Siker vagy rémálom?

  Tegnap eladtam szeretett 2009-es Ford Focus 1.6TDCI Titanium autómat, mivel pár hónapja megvettem az utódot. Nagyon jól szolgált az általam vezetett 120e km alatt, a legdrágább dolog amit cserélni kellett rajta a hátsó dobfék, a 2. legdrágább a turbócső, szóval látható, hogy nem emésztett fel vagyonokat. Most 281e km van benne, de még gyári a turbó, kettőstömegű, kuplung és a DPF is. Nem azért adtam el, mert baja volt, hanem mert egy nagyobb, ringatósabb autót akartam (mondjuk nem tudom minek, otthonról dolgozunk). Azért vettük meg előbb az újat és adtuk el utána a régit, mert mikor fordítva csináltuk és gyorsan kellett az autó, megszívtuk, ha nem is roncsot, de problémás autót sikerült venni annak ellenére, hogy a választott típus kimondottan megbízhatónak és problémamentesnek számít (ha vigyáznak rá).

  Nem tettem fel olcsón és nem is voltam hajlandó odaadni olcsón. Voltak fent ilyen autók fele ennyiért, kevesebb km-rel, de gondoltam annak aki tényleg ilyet akar és hajlandó megnézni, nem a kínálat aljáról válogat, az értékelni fogja az autó állapotát. Talán 10 üzenetet kaptam a másfél hónap alatt és mindössze 3 ember nézte meg. De legalább nem kellett mindenféle alakokkal eszmecserélnem a világmegváltó nézeteikről és hallgatnom az autós szaktanácsadásaikat. Annyira nem volt érdeklődés, hogy már többször megfordult a fejemben, hogy odaajándékozom valami nonprofit szervezetnek.

  Folytatás...

  futo001 1 éve 11

 • Újabb Sony agymenés

  A Sony ismét odatette magát, mint korábban is.

  Vettem egy Sony A6000 fényképezőt és appokat szerettem volna rátelepíteni. Szépen bejelentkeztem a fiókomba, majd kiírta, hogy a régióban ez a funkció nem támogatott. Mondom sebaj, átállítom Írországra az accountom, amúgy is itt élek.
  Első pofára esés: nem lehet országot váltani.
  Mondom OK, akkor törlöm a profilt és létrehozok újat.
  Ez sikerült, azonban a regisztráció nem, mivel egy kapcsolt oldal továbbra is élt (Sony Entertainment). Ott azonban nem lehet csak úgy törölni az oldalt, csak ha írok a supportnak. Próbáltam írni, ehhez azonban egy PSN ID kell, ami nekem nincs. OK, létrehoztam egyet "fa*****t_maaaar" névvel. Ezt sem fogadta el az oldal, csak annyit írt később próbáljam újból. Majd további 30 perc nyüglődés után megadtam a név első felét a "_" karakterig. ÉS ELFOGADTA! Úgy, hogy nem is az a PSN ID. A hibaüzenetben nem írta, hogy az első különleges karakterig írjam be, csak annyit, hogy később próbáljam újra.
  Ok, ez is megvan. Üzenet elment, majd jött a válasz, hogy törölték. Rámentem a Sony ír oldalára, de nem engedett létrehozni accountot, mivel a kapcsolt oldal továbbra is él. WTF???
  Ekkor írtam a magyar Sony-nak, hogy mégis mi a gond, de annyit írtak csak, hogy nem ők az illetékesek technikai probléma esetén. De azt már nem írta meg a gyökér, hogy mégis akkor ki az illetékes...

  Folytatás...

  futo001 5 éve 3

 • Xiaomi Mi Max Bootloader nyitás, hivatalos ROM telepítés, TWRP, EU ROM telepítés

  A bejegyzés nem itt lesz végleg, nem Logout bejegyzésnek szánom, csak addig lesz itt elérhető amíg elkészül a végleges verzió. Addig itt lehet belejavítgatni, ahol esetleg elírás, helytelen szóhasználat vagy hiba van.
  Képeket idővel teszek fel a lényeges lépésekről. Én azért vágtam bele a ROM cserébe, mert volt pár kéretlen program a telefonon, ráadásul volt frissebb ROM, de a MI PC Suite-tal való (remélhetőleg ideiglenes) inkompatibilitás miatt csak a Fastboot-os frissítés maradt mint alternatíva.
  A lent leírtakat mindenki saját felelősségére használja, ez egy segédlet, nem hivatalos útmutató.

  Mindent 64 bites, angol Win10-en csináltam, USB2.0 porton keresztül.
  A telefon egy Mi Max 3/32 verzió volt. Más verziónál adódhatnak problémák a leírást követve.

  Tanácsok:
  -Érdemes laptopot használni jó akkuidővel, vagy szünetmentes tápegységre csatlakoztatott PC-t az esetleges áramkimaradás által okozott kellemetlenségek elkerülése végett.
  -Az USB kábel legyen jó minőségű, sérülésmentes.
  -Az USB csatlakozó a gépen legyen sértetlen, az illeszkedés legyen pontos, feszes.
  -A gépen levő rendszer legyen megbízható, stabil, olyan gépen ne álljunk neki, amelyik hajlamos lefagyni, újraindulni.
  -Ne legyen más, nem fontos eszköz a gépre csatlakoztatva.
  -Ne fusson olyan program, ami terheli a RAM-ot, CPU-t vagy háttértárat.

  Folytatás...

  futo001 5 éve 6

 • Melyik bicót tartsam meg?

  Sziasztok,

  Van 2 bicóm, de csak az egyiket akarom megtartani.
  Mindkettő szuper, de egyik sem tökéletes, a szürkének kicsit merevebb a váza, a fekete egyszerűbb felépítésű, de kb ennyi. Mindkettőt jó használni, jól mennek, jók a váltók és a fékek, minden patent. Szóval a külső alapján akartam eldönteni, melyik maradjon. De nem megy.
  A dolog egyszerű: az itteni szavazatok alapján az egyik felkerül egy hirdetési portálra, a másik marad.
  Ha esetleg valakit érdekel a bővebb sztori, a képek alatt megtalálja kicsit bő lére eresztve, akit pedig nem érdekel, annak itt a 2 kép és kérem, szavazzon. Köszönöm a segítséget. :)


  Cube SL Cross 2011


  Boardman Team Hybrid 2014

  Technikai adatok:

  Cube SL Cross:
  Agyak: Shimano Tiagra
  Váltókarok: Shimano Deore
  Féktestek: Avid Single Digit 7 V-fék
  Fékkarok: Avid SD 7
  Első váltó: Shimano Deore LX
  Hátsó váltó: Shimano Deore LX
  Hajtómű: Shimano SLX

  Folytatás...

  futo001 5 éve 30

 • Laptop dilemma, avagy Intel HD Graphics 520 játékra

  Először is szeretném leszögezni, hogy nem technikai leírás következik diagramokkal és architektúra leírásokkal, pusztán a felhasználói élményre fogok koncentrálni, azt sem túl mélyrehatóan.

  Volt egy utált Sony laptopom, még 2012-ben vettem, aminek a kegyelemdöfést a pillanat adta meg, mikor ismét eltörött a zsanér, a kijelző hátrabukott és elszakította a vezetékeket. Itt végleg betelt a pohár, ennyi volt, első haragomban kidobtam a kukába. Már egy éve csak szívatott, én meg próbáltam eltolni a laptopcserét, mivel pénzbe kerül, nem kevésbe. Anno azért vettem, hogy ha bizonyos korlátok között is kell maradnom, de néha egy-egy játékot tudjak normális beállítások mellett futtatni. Ebben egy i3 volt karöltve egy HD7670m-mel, ami bőségesen elégnek bizonyul eddig.
  A baj nem jár egyedül (a büdös céda), másnap párom szintén Sony által gyártott laptopja elkezdett kerregni, szóltam neki, hogy gyorsan mentsen, pár másodperc múlva elsötétült a kijelző. Szétesett a hűtő. Ez egy 2011-es darab, nehéz, rossz az akksi, nem megy a webkamera, szóval erre sem költünk többet. Ezt is pótolni kell.

  Folytatás...

  futo001 6 éve 4

 • Orosz rulett - KingFast csőre töltve

  A sztori röviden: exem felhívott, hogy gondja akadt a laptopjával. Telefonon próbáltam segíteni, de úgy tűnik, kuka, nem éri meg alaplapot cserélni.
  Mivel most építkeznek, meg esküvőre készülnek, ez a legrosszabkor jött nekik. Párom feldobta, hogy javítsam meg az ő régi laptopját és adjuk neki. Nos, ez a laptop még megporosodni sem tudott a polcon, pont 2 hete lett lecserélve: elromlott a hűtő, elszakadt a webkamera kábel, meghalt az akksi, amúgy sem mai gyerek, nehéz is, így lett csereérett, de úgy tűnik nem sokáig élvezheti a nyugdíjas létet.
  Nos, a hűtő jó mint kiderült, csak ki kellett takarítani normálisan (nem úgy, ahogy először tettem, de valahogy ösztönözni kellett páromat a cserére :DDD ). A webkamera kábelt cseréltem, Amerikából rendeltem újat $17-ért, meglepően gyorsan, 4 nap alatt érkezett meg. Akksiról nem lesz használva, szóval ahhoz nem kell nyúlni. Öröm van, ami aztán véget ér: bakker, nincs benne vinyó, az SSD bekerült az új gépbe, az abban levő vinyó meg egy USB-s házba, hogy külső tároló legyen belőle. Kéne valami olcsó megoldás...

  Folytatás...

  futo001 6 éve 6

 • Online rendelés hátránya, Libratone által bemutatva

  Vezeték nélküli, hordozható hangszórót kerestünk párommal. A feltételek:
  -Akksi.
  -Szép hang.
  -Bluetooth.
  -Wifi opcionális, nem ártana ha lenne.
  -Legyen valami fantázia benne, mivel páromé lesz. Nőknek szánt hangszóró ne nézzen ki hangszórónak, különben szólhat akármilyen jól, nem fogják szeretni.

  Először kicsi, olcsókat néztünk, de annyira kiábrándítóak voltak, hogy elkezdtünk drágább, Bose és Harman kategóriában keresni. Sokat kipróbáltunk, de tragikus volt a hangzásuk, így úgy döntöttünk, akkor legyen egy picit nagyobb.

  Mivel már elég magasan jártunk árban, egy kicsit rádobunk, és egy általam jól ismert márkát is meg tudunk rendelni. Ez a márka a Libratone, ismeretségünk pedig elég mély, mivel a gyártó cégnél végeztem mérnöki tevékenységet (bérgyártás, a márka csupán tervezési és marketing tevékenységet végez, nem gyárt). Tudom, hogy precízen összeszerelt, minőségi alkatrészeket tartalmaz és tudom, hogy gyönyörűen szól, mivel hallottam már pár 100-at.
  Jelenleg egy Libratone Live-ot hajtok a nappaliban, imádom. Ugyan a sztereó fíling nem jön át, de a hangzás kárpótol. Na meg a kényelem, hogy telefonról, táblagépről, WiFi-n csatlakozva tudom használni.

  Folytatás...

  futo001 6 éve 6

 • Skoda Octavia MK1 csomagtérajtó zár javítása

  Pár hónapja párommal felkerekedtünk, és kijöttünk Írországba. Érkezésünk után pár nappal vettünk egy 2003-as Skoda Octavia-t. Nem új autó, voltak vele apróbb gondok, de gariban kijavítottáka kereskedésben őket, azt hittük minden rendben.

  Eltelt 3 hónap, garancia lejárt, még mindig minden a legnagyobb rendben. Egyik reggel hatalmas parti után csipás szemekkel boltba indultunk. Kimentünk az autóhoz, és mindketten döbbenten álltunk, a hátső ülés jobb oldalon le volt hajtva. Csak álltunk, nem kaptunk szikrát, aztán szépen lassan leesett, hogy feltörthették az autót, ugyan ennek kívül semmi nyoma nem volt.
  Körbejártuk, nyitogattuk az ajtókat, minden zárva. Aztán kipróbáltam a csomagtérajtót, ami kinyílt. Mint kiderült, a központi zár nem működteti, csak kulccsal lehet bezárni. Magyarán kinyitotta a csomagtérajtót, onnan előre mászott, majd vissza. Szerencsére a kocsiban nem volt semmi extra, egy 5EUR-ért vásárolt óra volt benne, amit kivettek a dobozából és elvittek, azonban a hülyegyerek zsebéből kiesett egy eredeti svájci bicska, ami így már az enyém. :)) Nem volt rossz biznisz. A sztori pikantériája, hogy frissen megismert magyar barátainkkal kirándulni voltunk, hoztak fotócuccokat, amiket a kocsiban akartak hagyni aznap éjszakára, mivel a kirándulás után vendégségbe mentek. A cucc: Sony A6000 + Carl Zeiss 24mm, Sony A7 II + Carl Zeiss 70-200 2.8, Sony A7S + valami videós obi.

  Folytatás...

  futo001 6 éve 0

 • Sony VAIO zsanértuning

  Mint már egy előző bejegyzésben írtam, sikerült megvennem vélhetően a világ leggagyibb zsanérszerkezetével rendelkező laptopját.
  Az említett típus egy Sony VAIO SVE14A2M1EB.

  Még tavaly, a tavasz folyamán az egyik zsanér kiszakadt a hátlapból annak ellenére, hogy ritkán volt lecsukva. Ekkor ipari pillanatragasztóval rögzítettem a kiszakadt darabot, ez 1 évig bírta. Ebből tisztán látszik, hogy ez nem megbízható megoldás. Sajnos egyetlen korrekt lehetőség maradt, vásárolni egy új hátlapot. Ebből tavaly rengeteg volt fent Ebay-en 10.000Ft körül, most egyetlen egyet találtam, 36.000Ft-ért. Na ennyit biztosan nem adok érte.

  Folytatás...

  futo001 7 éve 12

 • A marketing mindenek felett, avagy szervizelj márkakereskedésben (vagy ne)

  Illusztráció, de pontosan ez történt

  Nem olyan régen, kb 2 hónapja elvittem páromat Pozsonyba, a reptérre.
  Odafele sima volt az út, visszafele a szemem sarkából észrevettem, hogy valami fura a műszerfalon. A hőmérő üzemi hőmérsékleten mindig függőlegesen állt, most azonban picit meg volt dőlve jobbra. Néztem csodálkozva, aztán pár másodperc múlva felugrott a pirosba. Kuplung be, félreálltam, hagytam járni a motort, hogy a ventilátorok tehessék a dolgukat. Szépen vissza is ment függőbe. A további 100+ km-t Tatabányáig 60-70 km/h óra sebességgel tettem meg, ha ezt túlléptem, máris kúszott fel a hőmérséklet.
  Az autó 1 nappal korábban volt szervizben, mivel csöpögött a hűtővíz, valami tömítőt öntöttek bele, egyből arra gondoltam, hogy a kelleténél több mindent tömített el. (mint később kiderült, független a hibától, teljesen más okozta, pusztán véletlen volt, hogy 1 nappal a tömítő használata után jött elő a hiba)

  Folytatás...

  futo001 7 éve 27

 • A Sony rémálmom

  Egy rövid bejegyzést szerenék szentelni ennek a márkának. Nagyon érdekelne, kinek milyen tapasztalatai vannak és egyeznek-e egy kicsit az enyémekkel.

  A Sony móka régen kezdődött egy DSC-F717 digitális fényképező képében. Boldogan használtam kb egy évig, kiváló képeket készített, az éjszakai funkció és a lézer segédfény óriási dolog volt. Vettem hozzá tartozékokat, táskát, alakulgatott a hobbi, aztán egyszercsak színes maszatokat készített kép helyett, elromlott a képérzékelő. Ingyen cserélték.

  Nem sokkal később eladtam, majd egy DSLR-A300x kitet vettem. Ez képminőségben óriási előrelépés volt az előzőhöz képest, emellett rengeteg hasznos tulajdonságot hozott magával a nagyobb képérzékelő, a cserélhető obi és persze a csatlakoztatható vaku lehetősége.
  2 évet üzemelt, ekkor járt 6000 expo körül (volt egy holt időszak, nem volt ihlet :) ), és elromlott benne a zárszerkezet. Vágod, 6000 expo után...!

  Lecseréltem egy NEX5-re, az volt a nagy álom, de nem tudtam megszokni, így 4 hónappal később jött egy DSLR-A350. Ugyanaz mint a 300, semmi különösebb különbség nincs. Működik még, 10000 expo körül jár most.

  Folytatás...

  futo001 7 éve 14

 • Báj hon, hello külhon

  Mint a címből is kiderül, mi is óriási változások elé nézünk párommal. 4 nap múlva költözünk Írországba. Az ok nem anyagi, sokkal inkább politikai (most hagyjuk, hogy ki milyen oldalt képvisel, nem is lehet hozzászólni emiatt a témához, én jobbtól balig Búvár Kund tesztet végeznék az összesen). Vannak dolgok, amivel egyszerűen nem tudunk azonosulni. Egy októberi este, munka után páromra néztem, és annyit mondtam, hogy menjünk innen a francba. A válasza ennyi volt: menjünk. Mikor?

  Így októberben feltettük minden nagyobb, nem költöztethető portékánkat a netre, hogy ne kelljen nyüglődni velük később. Például agyatlan drágán feltettem a TV-t, hűtőt mivel nem akartam gyorsan megszabadulni tőlük, ezeket vitték el a leghamarabb, lényegében 2 héten belül, így 4 hónapot töltöttünk hűtő nélkül, ami egy kicsit fájdalmas volt (meg TV nélkül, de az kit érdekelt).

  Én még a 6 hónapos próbaidőmet töltöm termékfejlesztőként a munkahelyemen, 4 hete jeleztem, hogy evvan, szerencsére igényt tartottak rám ebben az egy hónapban is. Azért ez is pénz, számít, nem is keveset egy "új élethez".

  Folytatás...

  futo001 7 éve

 • Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás Wabardnál

  Ez a Wabard sem egy korrekt banda, az biztos (bár a pénzintézetek közül melyik).

  Tavaly kötöttem egy kicsi, 12 éves autóra kötelezőt, a negyedéves díj 7200Ft volt. Ez kb 1 éve volt. Most nézem a csekket, 9900Ft a befizetendő összeg. Akkor esett le, hogy lejárt az egy év. Persze már nem tudom lemondani, így 1 évig ezt az összeget kell fizetnem.

  Balesetet nem okoztam, a díjat mindig határidőn belül fizettem, cserébe 2700 Ft-tal megemelték a negyedéves díjat. Hogy r******nak meg.

  Most betettem egy emlékeztetőt a naptárba jövő évre, nehogy ennél a tróger bandánál felejtsem magam újra.

  futo001 10 éve 11

 • Milyen laptopot?

  Eladtam az Asus 1201N laposomat, és valami erősebbet szeretnék.

  Nézegettem a 1215N-t, de a csapnivaló szervízháttér miatt nem szeretnék mégegy Asus-t.
  Szemeztem a Lenovo S205-tel is, de nem sok mindent találtam róla.

  Nem feltétel a 12" körüli méret, bár előny.
  1080p filmeket játssza akadásmentesen, HDMI legyen rajta, kétmagos proci és játékra is legyen alkalmas (mondjuk gt540m szerintem erre jó lenne).
  Bár elsősorban programozásra és tanulásra használnám, de jó lenne, ha néha el tudnék indítani rajta mondjuk egy Left4Dead-et vagy STALKER-t.

  Ötlet, tapasztalat?

  futo001 10 éve 39

 • Az új családtag - Sony NEX-5

  Mint egy előző bejegyzésben írtam, a tükrös Sony Alpha A300 fényképezőm 6000 expo után zárhibában elhalálozott. Egy csomó cuccom van hozzá (1855, 5520 obik, Raynox DCR-250 makró előtét, távirányítő, GPS, polárszűrő, UV szűrők, tisztítószett), így néha megfordult a fejemben, hogy egy A390-et veszek helyette, így minden tartozékot használhatnék.

  Azonban ez a 2. Sony gépem, ami csak úgy elromlik. Akkor meg minek vegyek Sony-t? Amúgy is elment a kedvem a tükrös gépektől, ezért a MILC kategóriát nézegettem legtöbbet, de amelyik tudta azt, amit szeretnék, túl drága volt, az olcsóbbak meg nem különösebben fogtak meg.
  Ahogy olvasgattam az itteni fórumtémákat, szemet szúrt a Samsung NX100. 90e-s árával ezt tökéletesnek tartottam, gondoltam 1-2 hónap múlva ez lesz az, ami pótolja az A300 megüresedett pozícióját. Semmi nem kapható hozzá itthon, de az Ebay tele van olcsó, új, gyári alkatrészekkel.
  Aztán tegnap elmentem a piros-fehér-fekete műszaki áruházba, és az összes MILC akciós volt. Az NX100 kitben 77e, NEX-3 kitben 83e és a NEX-5k 130e. Karácsony, öcsém! Már láttam, hogy itt nem fognak hónapok eltelni, az egyik velem jön.

  Samsung NX100

  Folytatás...

  futo001 10 éve 3

 • Így jártam a Sony A300-zal

  2008 november tájékán vettem újan egy Sony A300 digitális tükörreflexes fényképezőt. Az elmúlt 3 év alatt kb 6000 kép készült vele (gyári adatok szerint 100.000-et bírnia kell), nagyon szerettem használni, gyönyörű képeket tudtam vele csinálni. Tegnapig.

  Kivittem a parkba madárfotózásra, 3 képig nem volt semmi gond, aztán jöttek a fekete képek. Leszedtem az obit és akkor láttam, hogy a CCD előtti redőny lent marad, nem húzza fel. Mindezt 6000 kép után!

  2 szervízt kerestem meg, mindkettő azt mondta, hogy zárhiba, ezt csak márkaszervíz javítja. Király, gondolom olyan árban, mint amennyiért egy fél éveset vehetnék használtan (majd hétfőn kiderül, felhívom őket). Ha így van, lehet eladom alkatrésznek, bár valószínűbb, hogy darabjaira szedem szakmai érdeklődés által vezérelve, de akkor valószínűleg úgy ro**d meg, darabokban.

  Az eset pikantériája, hogy csütörtökön megfodult a fejemben, hogy eladom, valami egyszerűbbet veszek helyette, egy HX100V-t. Még nem volt eldöntve, de meghirdettem. Másnap meg öngyilkos lett.

  Folytatás...

  futo001 10 éve 16

 • Users Rendszerház

  Ismeri valaki a Users nevű számítástechnikai üzletet (VII, Damjanich u.)?

  Nagy nehezen rászántam magam a TV vásárlásra, a régi TV-monitor készülékemet meghirdettem, a vártnál hamarabb elvitték, az említett üzlet pedig mára ígérte az új TV kiszállítását. Na, a rendelés óta (08.13) nem is hallottam róluk, telefonon nem értem el őket, emailre nem válaszolnak. Még jó, hogy utánvéttel rendeltem, különben kicsit ideges lennék... Végül írtam nekik, hogy már nem kell kiszállítaniuk.

  Pedig már teljesen rá voltunk készülve a 3D-s esti filmezésre (lejátszóba bekészítve a film, pattogatott kukorica, kóla, kisöcsi...)

  Gondolom létező üzlet, de a linkségük meglep. Bár örömteli, hogy néhány magyar vállalkozás olyan jól megy, hogy válogathat a megrendelések között. :DDD

  futo001 10 éve 10

 • Feltört email fiók

  Ma a droidos telefonommal nem tudtam letölteni a maileket, nem fogadta el a jelszavamat. Mikor hazaértem, próbáltam laptopról is bejelentkezni, de nem sikerült. Zárolták a fiókomat gyanús tevékenység miatt. Kaptam egy SMS-t aktiválókóddal, ezt benyomkodva ismét elérhetővé vált a fiókom.
  Ekkor láttam, hogy kb 10 címzettnek próbáltak emailt küldeni a 80.174.185.65 IP címról a következő tartalommal: http://paperpolka.com.au/surprise2011.html. Inkább nem néztem meg mire mutat a link. :) Hiába volt kis-nagybetűs, számos jelszavam, valószínűleg olyan szoftvert futtattam, amilyet nem kellett volna.

  Szerencsére a Gmail érzékelte, hogy 20 perccel előtte Magyarországról néztem maileket, így nem engedte őket elküldeni Spanyolországból.

  Hogy száradna le a kényesebb kilógó szervük!

  futo001 10 éve 14

 • Richard Field és egyéb sületlenségek

  Ha érdekel az írás, a linken megtalálod, mivel itt nemkívánatosnak minősíttetett:
  http://futo0001.blog.hu

  Ellen-kommentnek is örülök, nem biztos, hogy én látom helyesen a dolgokat.

  futo001 10 éve 2

 • Asus átok

  :W :( :(( :((( :O :U :F :Y :( :(( :((( :O :U :F :Y:( :(( :((( :O :U :F :Y :W

  Ma hívott párom, hogy a gépe újraindulgat, és a Windows töltése megáll élénk kék háttérrel, amin fehér betűk vannak. Aztaqrvanyomorulteget gondoltam. Mondom megyek, megnézem. Megnéztem. Windows már nem is települ, chkdsk /f/r pedig kb másfél órája csak indexek felülírásáról írogat a kijelzőre. Nálam is hasonlóan kezdődött. Ráadásul leányzó nem hordozza a gépét annyit sem mint én, asztalon használja kizárólag. Egy újabb döglött Asus, most egy 1201HA.

  Folytatás...

  futo001 11 éve 7

 • Asus garancia matrica

  Alakul, mondhatni szépül a sztori.

  Megjött a lapos, és úgy döntöttem beszerelem az SSD-t, tojok a garanciára, úgy sem ér semmit. Ekkor jött 2 meglepetés:

  1: Cordon / Cirma márkaszerviz kihagyott 2 csavart a házból, 1-et az alaplapról, 1 pedig csak lógott, nem volt meghúzva. :W Tehát sikerült 4 csavart benézniük a kb 16-ból.

  2: A gép TELJES szétszedéséhez hozzá sem kell nyúlni a garis matricához! A billentyűzetkeret 2 műanyagból áll (keret+akksi felöli hátlap), ezek vannak összeragasztva, azonban ez a két műanyag rögzítve van egymáshoz és egyben kell leemelni a gépről. Azt csinálsz a géppel, amit akarsz, a matricához nem kell nyúlni. Hát normálisak?
  Megnéztem a párom gépét, azon ugyanúgy van a matrica, tehát nem egyedi eset.

  Ezzel az a gond, hogy soha nem lesz bizonyítva, ki is hibázott. A jó, hogy kicseréltem a meghajtót, és nem ugrott a gép többi alkatrészének a garanciája. Nagy hátránya az Asus trehányságának, hogy így vásárlás előtt is az nyúl bele, aki akar, a vásárló nem védett. Ez erős érv egy új Asus ellen.

  futo001 11 éve 7

 • Hogyan tovább az Asus-szal? 2.

  Ma este influenzásan (H1N1 rulez, de ez sokkal emberségesebb, mint a rendes influenza, szóval inkább 2 ebből...) barátnőmmel hazajöttünk édesanyámhoz, aztán összerántottuk a 2 testvéremet is és elmentünk vacsizni.

  Kaja közben előkerült az Asus-os történetem, és kérdezték hogy állnak a dolgok. Röviden összefoglaltam, hogy:
  -a szerviz tagadja, hogy ők cserélték el az alkatrészt, nem javítják
  -márkaképviselet utolsó levelében elhajtott, hogy őket hagyjam ezzel

  erre édesanyám nemes egyszerűséggel határozott :) : adjuk el az Asus gépeinket. Agyaltam rajta előtte is, de akkor elvetettem az ötletet, de most az érvei meggyőztek engem is. Így a közeljövőben eladó lesz:
  1db Asus 1201N
  1db Asus 1201HA
  1db Asus eee901
  1db Asus N53JG
  1db Asus K52JB

  Tehát nálunk a továbbiakban ez lesz az Asusok sorsa. Egyik húgom egy Dell gépen agyal, én egy Lenovo-n, a többiek meg majd meglátják.
  Tanulság: Asus 24hónapos garancia=50% esély a garanciális javításra. :((( :W

  Folytatás...

  futo001 11 éve 4

 • Új gépállat

  Munkahelyemen tegnap megkaptam az új asztali gépemet, egy HP Z400 munkaállomás képében, hozzá pedig egy HP ZR22W monitort.

  CPU: Négymagos Intel® Xeon® W3520 processzor (2,66 GHz, 8 MB gyorsítótár, 1066 MHz memória)
  RAM: 4 GB 1333 MHz DDR3 ECC
  VGA: nVidia Quadro NVS 450
  OS: Win7
  HDD: 2*500GB Sata2
  Élményindex: 6.2 (HDD)

  Hát, nem lassú. :D
  Elképesztő változás a 2100-es Sempronhoz képest, nyomok egy compile-t és nem 5-6 percig molyol, csak 40mp-ig. A gép irreálisan drága, de egy nagy cég számára fontos a terméktámogatás, így nem szórakoznak alkatrészenkénti összeállítással. Magamnak biztos nem venném meg. :)

  futo001 11 éve 4

 • Tanulás munka mellett

  A Neptunos bejegyzésem után 3-an is kérték, hogy írjam meg, mégis milyen főállás mellett tanulni. Erről írnék röviden.

  2009-ben, 25 évesen úgy döntöttem, belekezdek a főiskolába, mivel a munkahelyemen semmi lehetőséget nem adnak szakmai fejlődésre. Lehetőség inkább visszafejlődésre van, mivel szinten tartó oktatások sincsenek, így csak felejt az ember. Középiskola utén fejben számoltam hexából binárisba, akármilyen számlálót építettem szabadon választott tárolóból, de 2009-ben már egy Karnaugh táblát sem tudtam felrajzolni. Szóval kell tanulni.

  Egyetlen helyet jelöltem meg, a BMF KVK-t levelezőn, más szóba sem jöhetett. Szerencsére felvettek az államira, így nem kell érte fizetnem (elég nagy teher a bejárás és a könyvek), fizetősön azt hiszem 172e körül van egy félév.

  Első félévben felvették a tárgyakat helyettünk, mindenféle ügyintézésben segítőkészek voltak a TO-n. A tanítás havonta 1*3 nap, szerdán, csütörtökön és pénteken. Ez azért elég furcsa, de lehet hozzá igazodni.

  Első 2 félév nem volt különösebben problémás, volt időm tanulni 3 szakban, azonban a 3. félévben előléptettek, irodai beosztásom lett, így már nehezebb beosztani az időt, meg is látszik az eredményeken.

  Folytatás...

  futo001 11 éve 8

 • Háttérképek 960x800

  Pár háttérkép az általam idén nyáron készített képekből.
  Jó minden 960x800-as képméretet igénylő készülékhez (HTC Desire, ZTE Blade...)

  Link

  Ízelítő:

  futo001 11 éve 0

 • Neptun-Óbudai Egyetem

  Reggel óta próbálom felvenni a holnapi matek vizsgát Neptunban, sikertelenül, folyamatosan túlterhelt az a szar. Dél volt a határidő, emiatt csúszom 1 évet. Rohadna meg!

  Próbáltam tegnap is, a helyzet ugyanez volt, éjszaka otthonról is, persze valami gebasz miatt nem volt (és jelenleg sincs) net Budaörsön. Gondoltam tanulok egy kicsit, erre a laptop lefagy, és nem indul többet. Telepítés közben megáll hibás szektorok miatt. Adatmentés felejtős, pár dolgot tudtam csak leszedni róla.

  Qrva szar ez a hét. A neptunnal meg csinálhatnának valamit, évek óta egy fos.

  futo001 11 éve 42

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.